Διαχρονικά (προ ημερών ήταν περί Πορτοσάλτε), η Δικτατορία του Κατιναριάτου ξετυλίγεται νικηφόρα

[Με αφορμή τους τραμπουκισμούς κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε θα πρέπει να σκεφτούμε ξανά τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης» απέναντι σε κάθε «καλή» βία. (Και ναι, τα ίδια θα λέγαμε αν στη θέση του Πορτοσάλτε ήταν ο Βαξεβάνης)]

Μπόχουμ δέρνουμε; Όχι! Πορτοσάλτε; Ναι, αμέ!

Γράφει ο ©Σακελλάρης Σκουμπουρδής στο Andro.gr

Με αφορμή τους τραμπουκισμούς κατά Άρη Πορτοσάλτε, θυμηθήκαμε παλιά διαφήμιση, όπου χουλιγκάνοι μπουκάρουν σε λεωφορείο, ρωτώντας άσχετους επιβάτες τι Ομάδα είναι, ώστε, αν τυχόν είναι Άλλου ‘Δόγματος’, να τους δείρουν. Και εκεί ένας τυπάκος, για να γλιτώσει, επινοεί φοβερή λυτρωτική απάντηση, ξεστομίζοντας πνιχτά: «Μπόχουμ!». Έτσι, υπαινισσόμενος «μην-με-δείρετε,-δεν-είμαι-από-τους-Άλλους!», ψάρωσε/γείωσε τους τραμπούκους («Μπόχουμ δέρνουμε;») που αμίλητοι/σαστισμένοι μαζεύτηκαν φρόνιμα στις θέσεις τους.

Άλλο δημοσιογραφία Πορτοσάλτε άλλο φασισμός
Όλοι πήραμε χαμπάρι, λοιπόν, ότι προχτές οι Ρουβίκωνες, ως αξιοπρεπή και κανονικά κουκουλοφόρα Τάγματα Εφόδου, πήγαν και τρομοκράτησαν τον Πορτοσάλτε. Και όποιος αντιλαμβάνεται ορθολογικά την δημοσιογραφία, δεν μπήκε στον κόπο να μετρήσει ποιοτικά την δουλειά του Α.Π.: ουδεμία σχέση έχουν δημοσιογραφική ποιότητα και ξύλο («Πορτοσάλτε-δέρνουμε;-Άμα-είναι-‘καλός’-όχι;-Άμα-είναι-κακός-ναι;»…).

Αφού είναι αυτονόητο στην Δύση ότι δημοσιογραφία σημαίνει να λέει ο δημοσιογράφος αυτό που νομίζει -χωρίς να φοβάται μήπως φάει ξύλο- και ότι μόνο στα βαθιά ισλάμ αυτό δεν είναι αυτονόητο. Αλλά, εμείς, δεν χάνουμε ευκαιρία να δικαιώνουμε όσους θεωρούν την ελληνική κοινωνία προνεωτερική*.

Και διαχρονικά (χτες μόνο ήταν περί Πορτοσάλτε), η Δικτατορία του Κατιναριάτου ξετυλίγεται νικηφόρα. Ξεκατινιάζονται, τρελαίνονται, αντιπολιτεύονται, τσακώνονται όλοι εναντίον όλων, αλλάζοντας διαρκώς θέσεις και ‘ιδέες’.

Ροπή σε τυφλή βία και ανεμπόδιστος (ως-πότε;) ανορθολογισμός μάς οδηγούν στα καθοδικά σπιράλ. Επιμένουμε («2021 ευκαιρίες για ένα πληρέστερο Διαφωτισμό): ας διαθέτει νεωτερικά στοιχεία το Κράτος-Κέλυφος, η προνεωτερική κοινωνία το γειώνει κανονικά.

Δυστυχώς πάλι Πακετοποίηση
Έτσι, λοιπόν, προχτές αναδιχάστηκε η «Σοσιαλμηντιακή-Κοινωνία-Πολιτών» διερωτώμενη «άξιζε ή όχι στον Πορτοσάλτε να τραμπουκιστεί;»: ανείπωτος ο φαιδρός απολογισμός. Δυστυχώς, μια προσεκτική παρατήρηση του τι-λέει-ποιος, πάλι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι -βυθισμένοι στα κλισέ- χάνουμε την καθαρή πολιτική νόηση. Δεν σκεφτόμαστε α-λα-καρτ, αλλά βάσει έτοιμων μενού (δεν έχουμε στυλ, τυφλά ακολουθούμε μόδες). Τρέχουμε ξοπίσω από ένα επιλεγμένο ηγετικό/παραταξιακό πακέτο  και αναμασάμε ανεπεξέργαστα, άγαρμπα, αντιφατικά την «γραμμή» του για όποιο ζήτημα «ερωτηθούμε» στα σόσιαλ-μήντια. Οπότε…

Όθεν και ερμηνεύεται το θλιβερό χτεσινό Πορτοσάλτειο-Δικαστικό-Καρακατσουλιό. Νεοδημοκράτες τον στήριζαν -κομματικά (αν πάθαινε τα ίδια ο Μπαξεβάνης θα έλεγαν «καλά-να-πάθει-το-σίχαμα»)-, ενώ Ναι-μεν-αλλά-δες Κιναλιστές καταδικάζανε την βία, «αλλά δεν ξεχνάω τα λόγια του για την ‘λιποθυμία…». Και οι Τσέοι: όχι στη βία, αλλά, «του-ΣΚΑΪ-τα-καμώματα-τα-βλέπει-η-μέρα-και-γελά,-καλά-του-κάνανε». Άλλως ειπείν, «είμαστε κατά του βιασμού, αλλά και το κοριτσάκι τα ‘θελε, με-τέτοιο-μίνι-που-φορούσε»…

Όλοι συναρτούσαν δημοσιογραφική ποιότητα με άσκηση βίας: Δεν έχει ωστόσο καμιά σημασία πόσο εκτιμάμε-ή-όχι, όμως, τον κάθε τραμπουκιζόμενο/προπηλακιζόμενο. Το πρόβλημα είναι μόνο κάθε τραμπουκισμός/προπηλακισμός καθ’ εαυτόν. Ουδείς βιασμός είναι ‘συζητήσιμος’, όπως και ουδεμία άσκηση βίας, αδιακρίτως ποιοτικής/ποσοτικής/άλλης αιτιολόγησης.

Ξανα-μανα-θυμητικά
Εύλογα θεωρούμε ‘τραμπουκισμό’ κάθε ναζιστική βία. Αλλά, διαχρονικά αποκαλούσαμε ‘εκτέλεση’ κάθε τρομο-δολοφονία. Και τώρα λέμε ‘παρέμβαση’ κάθε χαμηλής έντασης τρομοκρατία των αναρχοτραμπούχαλων Ταγμάτων Εφόδου, που κατ’ ευφημισμόν αποκαλούσαμε ‘τα παιδιά’  -και τώρα τρυφερά αποκαλούμε ‘μπαχαλάκηδες’.

Ανάλογα καθοδηγούμενη/ντρεσσαρισμένη στην τυφλή βία η ανορθολογική κοινωνία μας, αδυνατεί να ξεκαθαρίσει αν πρέπει να καταδικάζουμε τα Τάγματα Εφόδου αδιακρίτως. Ή -ακόμα και αν αυτά κριθούν καταδικαστέα- παίζει η πράξη τους να ‘ναι αποδεκτή, εφόσον στράφηκε κατά αντιπαθούς προσώπου (οπότε το συζητάμε!).

Όταν πριν οκτώ χρόνια εκδηλώσαμε την ανάλυση περί ‘Καλής’ Πολιτικής Βίας και Ποικιλόχρου Ακροδεξιού Φαινομένου και Κόκκινων-και-Μαύρων-Ταγμάτων-Εφόδου και περί Δόγματος-‘Εχθρός-Μίσος-Βία’ και Αντιμνημονιακού Ανεξυριζαυγιτισμού, πολλοί άρχισαν να μας εγκαλούν ως δεξιούς μάρτυρες της «Ανιστόρητης-Θεωρίας-των-Δύο-Άκρων». Είχαμε ξεχάσει πλέον τους εμπρησμούς στα βιβλιοπωλεία του Άδωνι («κακώς τον κάψανε, αλλά και αυτός πολύ-ακροδεξιός-ρε-φίλε»). Φούντωνε τώρα ο Ανεξυριζαυγιτισμός και το αυγό του φιδιού βαϊμαρικότατα μάς γούρλωνε σιγά-σιγά τα μάτια.
Ανύπαρκτη Υγειονομική Ζώνη έναντι Ναζί
Τότε ξεχάσαμε ότι αυτονόητα το δημοκρατικό-πρόταγμα ασυζητητί υπερβαίνει κάθε μνημονιακό-πρόταγμα, έτσι ωσμώθηκαν Άνω-και-Κάτω-Πλατεία και κουμπαριάστηκε ο Ανεξυριζαυγιτισμός. Αυτός λίγο αργότερα στην Βουλή ψήφιζε (αγκαλιά-Ζωή-Βούτσης-Κασσιδιώταροι) παρέα στην ίδια κάλπη, στοχεύοντας τον ναι-μεν-δημοκρατικό-αλλά-κυρίως-Μνημονιακό Βενιζέλο. Από τον οποίο ουδέποτε έκτοτε ζήτησε συγγνώμη (μήτε-από-την-Δημοκρατία-φυσικά) ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μόνο για εκείνη την ψήφο…

Τώρα με χαρά βλέπουμε αρκετούς, που μας έλεγαν ‘δεξιούς’, από τότε να έχουν πρακτικά μεταστραφεί, αποδεχόμενοι ότι οι αναρχοφασίστες Ρουβίκωνες αποτελούν Τάγματα Εφόδου και ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ‘Καλή Βία’ στέκει στην Φιλελεύθερη Δημοκρατία (Φ.Δ.). Άρα, τώρα ανεπιφύλακτα υιοθετούν και την (‘ανιστόρητη’ τότε) Θεωρία-των-πολλών-Άκρων-ή-Θεωρία-της-‘Καλής’-Πολιτικής-Βίας, δηλαδή τελικά το απλό πλαίσιο της Φ.Δ.

Οι υπόλοιποι ακόμα συνεχίζουν (Αυριανιζμένο Συριζοποιηθέν ΠΑΣΟΚ) αμετανόητα να ‘ξεχνάνε’ εκείνη την άθλια/γελοία πρόταξη του αντιμνημονιακού έναντι του δημοκρατικού. Όπως και την περίοδο που έγινε δολοφονική επίθεση φασιστοτραμπούκων κατά Χατζηδάκη, ο Τσίπρας έλεγε «Δεν θα λογοκρίνουμε την (σ.σ.-αντιμνημονιακή-πλην-αντιδημοκρατική) οργή του λαού», άτυπα κλείνοντας το μάτι στο βάρβαρο/πανάθλιο «να-καεί-να-καεί-το-μπουρδέλο-η-Βουλή».

Τότε, που χαλκευόταν η ανεξυριζαυγιτιζμένη κουμπαριά, είχε εγερθεί η κουβέντα περί αναγκαιότητας κάποιας ‘Υγειονομικής Ζώνης’, που θα επέβαλλε, ό, τι και αν χωρίζει (μνημόνιο) τις δημοκρατικές δυνάμεις, να μην τις ενώνει με ακραίους-ναζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγρόν ηγόραζε. Κάπως έτσι, εξοικειωθήκαμε με το Ναζί-Τέρας, για το οποίο ανεπιμέριστες ευθύνες ακόμα εκκρεμούν…

Υγειονομική Ζώνη για κάθε ‘Καλή’ Βία, τώρα!
Ας πούμε, λοιπόν, σε όσους θεωρούν ‘παρέμβαση’ τους Ρουβικώνειους φασιστοτραμπουκισμούς, ότι και αυτούς οφείλει η Δημοκρατία άμεσα να τους θέσει σε ανάλογη καραντίνα Υγειονομικής Ζώνης. Καιρός-δεν-είναι-πια; Ας τελειώνουμε με την ανορθολογική υιοθέτηση της Τυφλής Βίας, τα Ποικιλώνυμα Τάγματα Εφόδου που ανεξέλεγκτα ακόμα εκσομαλίζουν τον τόπο. Στην Μόρια Ναζί κατά μεταναστών, Τραμπουβίκωνες στο ΠΑΠΕΙ (πρυτανικό γραφείο προάλλες, γραφεία ΔΑΠ κουκουλοφόροι χτες), στον Πορτοσάλτε χτες, βίαιες κουκούλες παντού. Κάθε μέρα μια σπρωξιά τυφλής βίας στο καθοδικό σπιράλ.

Ώρα να πιεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, (ως ευλόγως-‘ασαφής’), μαζί και η (ατυχώς/αναιτίως-‘ασαφής’) Φώφη**. Να συναποφασίσουν όλες οι δυνάμεις της Δημοκρατίας, να αποκλείσουν κάθε πυροβολημένη ‘Καλή’ Βία σε ευκρινή δημοκρατικά οριοθετημένη Υγειονομική Ζώνη, με την οποία αποφασιστικά κόβει σχέσεις κάθε Δημοκρατική Πολιτική Δύναμη. Αυτή είναι μια μείζων εθνική προτεραιότητα: να σπάσει ο καθηλωτικός βίαιος φαύλος κύκλος του προνεωτερικού/ανορθολογικού Εκσομαλισμού. Είναι ώρα σχετικής ανάληψης ευθυνών.


* Έχουν πλάκα κάποιοι που ειρωνεύονται την άποψη ότι η κοινωνία μας είναι προνεωτερική (κολακεύοντας όσους μοδάτους εκθειάζουν ως νεωτερική την Ελλάδα). Έτσι, τώρα, εξηγούν πόσο ουσιωδώς (προνεωτερικοί)/ανορθολογικοί είμαστε τελικά (αφού διαχρονικά συσχετίζουμε βία με έκφραση γνώμης). Πολύ χαριτωμένη η Δικτατορία του Κατιναριάτου.
** Μαζί και η κοινωνία. Όσοι, έλεγαν χτες περί Πορτοσάλτε, «νταξ, χιουμοράκι κάναμε, αλλά ούτε και χαλαστήκαμε που τραμπουκίστηκε». Ή «Σιγά τις Ερυθρές Ταξιαρχίες» -δηλαδή δεν τρομοκρατούν οι κουκουλοφόροι Ρουβίκωνες (άλλοτε μεν απλώς πετώντας τρικάκια, άλλοτε, όμως, καίγοντας/σπάζοντας ολοκληρωτικά)…


Πηγή : Andro.gr [ https://www.andro.gr/apopsi/portosalte-violence/ ]

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Διαχρονικά (προ ημερών ήταν περί Πορτοσάλτε), η Δικτατορία του Κατιναριάτου ξετυλίγεται νικηφόρα

 1. Παράθεμα: Διαχρονικά (προ ημερών ήταν περί Πορτοσάλτε), η Δικτατορία του Κατιναριάτου ξετυλίγεται νικηφόρα | Oxtapus *blueAction

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aφού κάνω την κλασική δήλωση, επειδή καραδοκεί η ακροδεξιοαριστερή πολιτική αληταρία για να στιγματίσει τη διαφορετική άποψη, πως διαφωνώ θεμελιωδώς με πολλά που έχει πει ο δημοσιογράφος, παραπέμπω στο παρακάτω βίντεο, όπου σε μια καλή δημοσιογραφική στιγμή εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ (τον εκπροσωπεί η άτυπη συνήγορος της Χ.Α. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ακόμη δεν είχε χρειαστεί να ταχθεί ανοιχτά-όπως έκαναν και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ αργότερα κατά της δικαστικής δίωξης, της άρσης της αυλίας και της διακοπής χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης). Το ΝΔΠΑΣΟΚ μέχρι τότε έδειχνε ασυγχώρητη ανοχή στη Χ.Α. και οι «φιλοχρυσαυγίτες» του ΣΥΡΙΖΑ (ο καθένας για τους δικούς του λόγους, όχι υποχρεωτικά ιδεολογικής συμφωνίας, αλλά ψυχιατρικούς, εκλογικούς κλπ), δεν είχε χρειαστεί να εκδηλωθούν υποστηρικτικά κατά των διώξεων της ναζιστικής οργάνωσης.
  Ο δημοσιογράφος τη ρωτάει ευθέως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε πάει στη Δικαιοσύνη για διάφορες εγκληματικές πράξεις της Χ.Α. και η πολιτική φίλη της Ραχήλ Μακρή, δεν ξέρει τι να απαντήσει, ξεφεύγοντας με εκτός θέματος υπεκφυγές:

  Αργότερα βέβαια εκδηλώθηκε ανοιχτά και καταγγέλθηκε από το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από τον κ.Φίλη και από την κα Δέσποινα Κουτσούμπα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Η Δέσποινα Κουτσούμπα ήταν με την Despina Koutsoumba.
  4 Ιανουαρίου 2017 ·
  Χτες το πρωί η εφημερίδα Μακελειό κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη προτροπή «Ενωθείτε και συντρίψτε τους μαζί με το στρατό». Την προτροπή απηύθυνε στους εξής εικονιζόμενους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Φαήλο Κρανιδιώτη, Ηλία Κασιδιάρη.
  Έχουν περάσει πάνω από 28 ώρες και δεν έχει βγει ούτε μια καταγγελία ούτε μια δήλωση διαφοροποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας ή από την ίδια την Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη συσχέτισή της με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Ηλία Κασιδιάρη.
  Κι όμως, μόλις πριν λίγο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να αναπαράγει ξανά (η πρώτη φορά ήταν στις 30/12) μια συκοφαντική, βρώμικη, κίτρινη και ψευδή ανάρτηση εναντίον μου (που εμπλέκει και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ), παρότι εδώ και πολλές μέρες έχω παρουσιάσει και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ψέμα (προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην αναπαράγω τις συκοφαντίες, το ξεκατίνιασμα ή την εικόνα σήψης που επέλεξαν να διακινήσουν, εμπλέκοντάς με) και περιμένω μια αποκατάσταση και μια συγνώμη -όπως θα αντιστοιχούσε στην «Δικαιοσύνη» που υποτίθεται ότι έχει ως προμετωπίδα.
  Προφανώς για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι προτεραιότητα να διαχωριστεί από την μαχόμενη αριστερά, και όχι από τους δεξιούς και ακροδεξιούς θύλακες. Μόνο που αυτά είναι πολιτικές προτεραιότητες κι επιλογές.
  Το όλο θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, και οι εξηγήσεις είναι πολιτικές, ακόμη κι αν τα υποκείμενά τους δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική με θέσεις αλλά με προσωπικές επιθέσεις. Είναι κρίμα για έναν χώρο που αντιστάθηκε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει τέτοιες παθογένειες και τέτοιες λογικές απεύθυνσης (κι ακόμη πιο κρίμα είναι να εμπλέκει κι άλλους σε αυτό τον βούρκο, χωρίς καν τη συμμετοχή μας), αλλά η έλλειψη πολιτικών θέσεων και η έλλειψη πολιτικοποίησης σε συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, εκεί οδηγούν.

  (Όσοι με παρακολουθείτε εδώ, ξέρετε ότι ουδέποτε σχολίασα ή έγραψα κάτι επικριτικό για την Πλεύση Ελευθερίας. Δεν είχαμε κάτι να χωρίσουμε ούτε κάτι να ενώσουμε, άλλο αστική πολιτική κι άλλο αριστερή πολιτική, σε άλλο ακροατήριο ήθελε να απευθυνθεί η Πλεύση, προσωπικώς θεωρώ ότι μετά το 2015 οποιοσδήποτε δεν προετοιμάζει τον κόσμο για την αναγκαία σύγκρουση με την ΕΕ δεν βοηθάει το κίνημα ούτε την απαλλαγή μας από τα μνημόνια. Επίσης, για να σας προλάβω, θεωρώ -καταναγκαστικά όμως- ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δε λύνεται με αγωγές και προσωπικές μηνύσεις και το χω επαναλάβει σε κάθε περίπτωση που αφορά άλλους. Δεν θα το αλλάξω επειδή τώρα αφορά εμένα).

  ΥΓ. Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο του Μακελειού είναι κατάπτυστο όπως και όλα του τα πρωτοσέλιδα, για τα οποία πολλάκις έχω σχολιάσει ότι θα πρεπε να παρέμβει εισαγγελέας.

  https://roides.wordpress.com/2016/05/30/30may16/
  Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ
  30/05/2016
  [Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]


  ……………………….

  https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/186998_ratsistiko-paralirima-tis-rahil-makri-stin-pallini

  13.03.2019, 06:00
  Ρατσιστικό παραλήρημα της Ραχήλ Μακρή στην Παλλήνη
  Στέργιος Ζιαμπάκας

  «Πόλεμο» σε ανήλικα παιδιά κήρυξε η Ραχήλ Μακρή, ευελπιστώντας να προσελκύσει τα πιο ακραία στοιχεία στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας για τον Δήμο Παλλήνης.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο αποκλεισμός της «καλής» βίας από την κοινωνία δεν είναι τόσο θέμα των δημοκρατικών κομμάτων – πόση άλλωστε δημοκρατία υπάρχει σ’ αυτά; – αλλά τήρησης των νόμων και επιβολής των κυρώσεων που προβλέπει αυτός.
  Απαιτείται η συνεργασία και η αποφασιστικότητα των κυβερνώντων, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.
  Αλλά σε μάς ισχύει: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.
  Οσο για τον εξορθολογισμό της κοινωνίας, γνώμη μου είναι πως δεν μπορείς να είσαι αλλού ορθολογιστής κι αλλού όχι.
  Δεν γίνεται να είσαι ορθολογιστής (χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, με επιφύλαξη) και να απορρίπτεις την έκφραση ιδεών με χρήση βίας, και να αποδέχεσαι την ίδια στιγμή πως κάποιοι μπορούν να περιφέρουν διάφορα κομμάτια από σώματα κάποιων που υποτίθεται υπήρξαν Άγιοι και πέθαναν πριν αιώνες, και με αυτό το αηδιαστικό θέαμα, να τρομοκρατείς τις συνειδήσεις των πιστών ώστε να εξασφαλίσεις οικονομικό κέρδος και την συγκράτηση του ποιμνίου στο μαντρί.
  Και μάλιστα, σ’ αυτές τις σκοταδιστικές, μεσαιωνικές πράξεις συχνά να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων.
  Ούτε μπορείς να δίνεις μια σειρά φορολογικές απαλλαγές στην πανίσχυρη εκκλησία ή η δικαιοσύνη να δικάζει κακούργους ιερείς με ευνοϊκά κριτήρια. Και αυτό αποτελεί βίαιη συμπεριφορά, και μάλιστα από κρατικούς και δημόσιους φορείς.
  Ούτε μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική ή οικονομική πολιτική με βάση την «προνεωτερική» σκέψη, και συνάμα να ζητάς την τιμωρία των «μπαχαλάκηδων».
  Ούτε μπορείς να οδηγείς στους δρόμους ασκώντας βία στους άλλους οδηγούς και πεζούς ή να ρυπαίνεις τους δρόμους, την πόλη σου ή τις ακρογιαλιές, αλλά να είσαι δημοκρατικός σε ότι αφορά την έκφραση και την διάδοση ιδεών.
  Όλοι μας, έχουμε μέσα μας, λιγο ως πολύ, την νοοτροπία των μπαχαλάκηδων. ή αλλιώς, του νεορωμιού.
  Και αυτή πρέπει να αλλάξουμε.
  Ο Ρουβίκωνας, είναι μία (ακόμη) ευκαιρία να το κατανοήσουμε.

 4. Παράθεμα: [Οι τραμπουκισμοί κατά δημοσιογράφων, είναι επίθεση κατά της Ελευθερίας του Λόγου | αγριμολογος

 5. Ο/Η roidis λέει:

  δείτε πως ταπώνει ο… Άδωνης τη Θάνου, δεν περίμενα να δίνω δίκιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στον Άδωνη, μπρος στην αθλιότητα της Θάνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.