Αφορολόγητα μυροβόλα Λείψανα: Η υποδοχή του δεξιού πέλματος της Αγίας Ελένης

Δοκουμένδον! [Εις στον Ιερόν Ναόν Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου]

S E X Y !

Ιερά Αγρυπνία και υποδοχή του δεξιού πέλματος της Αγίας Ελένης τελέστηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου. Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων του ως άνω Ιερού Ναού.

Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020, με την υποδοχή του Ιερού λειψάνου, του δεξιού πέλματος της Αγίας Ενδόξου και Ισαποστόλου Ελένης.

Το Ιερό λείψανο κόμισε εκ της Ιεράς Μονής Προυσσού της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, ο καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος και το υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός επίτροπος Μεσολογγίου πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Καντάνης, στον προαύλιο χώρο του ναού, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού π.Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη, Ιερείς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, και πλήθος προσκυνητών.Στη συνέχεια το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του ναού, προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Το δεξί πέλμα της ενδόξου Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μ.Κωνσταντίνου, φυλάσσεται στη Ιερά Μονή Προυσού της Μητροπόλεως Καρπενησίου. Το Ιερό λείψανο βρέθηκε σε μια κρύπτη στον τρούλο του Καθολικού της Ιεράς μονής το 1974 από τον τότε Ηγούμενο της Μονής π. Γρηγόριο.

Προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών τοποθετήθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού και η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, η οποία βγαίνει από το Ιερό Βήμα μία φορά το χρόνο, κατά την επέτειο των εγκαινίων του Ναού. Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας και ώρα 1 το ξημέρωμα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσε τράπεζα Αγάπης (δείπνο), σε όλους τους πιστούς, στο νέο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, «Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς» της Ενορίας μας, παραπλεύρως του Ιερού Ναού.
Στη συνέχεια έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου”.

πηγή: agriniopress.gr

Δεν είναι Απατεώνες!

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Αφορολόγητα μυροβόλα Λείψανα: Η υποδοχή του δεξιού πέλματος της Αγίας Ελένης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τουλάχιστον ας το συναρμολογήσουν με το υπόλοιπο «πτώμα» της οι απατεώνες της κρατικής Εκκλησίας

  https://roides.wordpress.com/2017/05/13/13may17/

  Το Τσιπριστάν υποδέχεται με τιμές άγνωστο σκελετό
  13/05/2017
  [Ερωτήματα για τον ατζέντη λειψάνων επίσκοπο Αγαθάγγελο]


  Ο σκηνοθέτης επί το έργον
  ………………….

  Η μητέρα του Κωνσταντίνου ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας. Παντρεύτηκε τον ερωτευμένο μαζί της Ιλλυριό αξιωματικό Κωνστάντιο Χλωρό. Μερικές πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχείο. Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα. Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία … οι πολλές εκκλησίες που έχει χτίσει στην Κύπρο, την Πάρο και τα Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία. Οι ιστορικοί διατηρούν επιφυλάξεις για την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού. Ο Ευσέβιος δεν αναφέρει την ανακάλυψη και ο άγιος Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε…
  …………………….

  Οι δολοφονίες του εγγονού της του Κρίσπου, της νύφης της Φαύστας ξεχάστηκαν. Μερικοί λένε πως η μία από αυτές, της Φαύστας, έγινε κατ’ εντολήν της ενώ άλλοι εξετάζουν αν ήταν τότε στη Ρώμη ή όχι. Τα κίνητρά της και η προσχώρηση του γιου της στο χριστιανισμό δεν θεωρούνται από όλους ευγενή και αθώα. Η νέα θρησκεία εξελίσσεται σε μια θρησκευτική βιομηχανία, στην οποία η Αγία Ελένη διαπρέπει ως χορηγός
  ……….

  Να συνεχίσουμε με μια λίστα δολοφονημένων συγγενών από το σατανικό ζεύγος γιού-μάνας ή και μόνο από τον αντάξιο της γιό, τον παιδοκτόνο και συζυγοκτόνο («Κωνσταντίνου και Ελένης («άγιοι» άνθρωποι) – Εννέα ειδεχθή εγκλήματα…», paredosenet, 22.5.2015):

  “1.Μαξιμιανός. Πενθερός του και πενθερός του πατέρα του. Πατέρας της δεύτερης γυναίκας του, Φαύστας. Αυτοκράτωρ. Τον συνέλαβε στην Μασσαλία διά δόλου και τον εκρέμασε. +309-310.

  Μαξέντιος.Κουνιάδος του. Γιος του προηγουμένου. Αυτοκράτωρ. Τον εσκότωσε διά πολέμου που εκήρυξε ο ίδιος χωρίς λόγο, στην Μιλβία Γέφυρα του ποταμού Τίβερη. +312.
  3. Ρέμος.Γιος του Μαξεντίου και της Γαλερίας. Βρέφος στην κούνια. Έβαλε δικούς του ανθρώπους να το στραγγαλίσουν με κορδόνια την ώρα που κοιμόταν δίπλα στη μάνα του. +312.
  4. Βασσιανός. Γαμπρός του. Άνδρας της αδελφής του Αναστασίας. Καίσαρ. Τον δολοφόνησε. +314-315.
  5. Φαύστα. Δεύτερη γυναίκα του. Κόρη του Μαξιμιανού. Την εζεμάτιξε μέσα σε καζάνι με καυτό νερό ή λάδι. +320. (Για τον θάνατό της ενέχεται και η μάνα του, Αγία Ελένη!).
  6. Σώπατρος. Διδάσκαλος, σύμβουλος και στενός φίλος του. Φιλόσοφος. Τον εφόνευσε αφού επενόησε και προφασίστηκε ψευδείς κατηγορίες. +321.
  7. Λικίνιος. Γαμπρός του. Άνδρας της αδελφής του Κωνσταντίνας. Συναυτοκράτωρ. Κατόπιν πολέμου τον εκρέμασε, +325-326.
  8. Λικινιανός.Ανιψιός του. Γιος της αδελφής του Κωνσταντίνας.Δεκατετράχρονο αγόρι που δεν έφταιξε σε τίποτα. Το σκότωσε μπροστά στα μάτια, τα παρακάλια και τους απαρηγόρητους σπαραγμούς της μάνας του, και αδελφής του απτοήτου «Μεγάλου». +326.
  9. Κρίσπος.Πρώτος του γιος από την πρώτη του γυναίκα, Μινερβίνα. Ναύαρχος και Καίσαρ. Τον αποκεφάλισε (ή έπνιξε, ή δηλητηρίασε κατ’ άλλους). +326”.

  H μούμια, πριν υποστεί την ελληνορθόδοξη σκηνοθεσία του διακινητή αφορολόγητων λειψάνων, με εισπράξεις άγνωστου ύψους και άγνωστου προορισμού, επισκόπου Χαραμαντίδη

  Ο φιλέλληνας ποιητής Πέρσυ Σέλεϋ, έγραψε για τον Κωνσταντίνο: «Το τέρας…τάιζε στην αυλή του μια κουστωδία αιμοβόρων παπάδων, που ένας και μόνον από αυτούς θα έφτανε να κάνει την μισή ανθρωπότητα να πολεμήσει την άλλη μισή»
  …………….

  Να πάμε τώρα στον πράκτορα λειψάνων, τον αντισυνταγματικό και αντικανονικό (Το Σύνταγμα θεωρεί υποχρεωτική την τήρηση των Ι.Κανόνων, που απαγορεύουν επίσκοπο χωρίς επισκοπή) επίσκοπο χωρίς ποίμνιο Βασίλη Χαραμαντίδη (επαγγελματικό ψευδώνυμο «ο Φαναρίου Αγαθάγγελος»), γενικό Διευθυντή της ‘Αποστολικής Διακονίας’, η οποία έχει «συλληφθεί» να συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’, που ίδρυσε ο καταδικασμένος για εκβιασμούς Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (xyz.contagion, 27.12.2015), άνθρωπο του Ιερώνυμου Λιάπη, πρώην παπά στη Μητρόπολη Θηβών, στον Άη Γιώργη Λειβαδιάς. Αφού ρωτήσω αν δόθηκε ποτέ δημόσιος απολογισμός του ύψους και της διάθεσης των αφορολόγητων εσόδων των αγνώστου προέλευσης οστών της τουρνέ της μυθολογικής Βαρβάρας (Η Καθολική Εκκλησία έχει αναγκαστεί να την πετάξει έξω από το Αγιολόγιό της), να σημειώσω πως υπάρχουν τρεις απαξιωτικές αναφορές για τον κύριο αυτό, που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, στα οποία δεν έχει δοθεί απάντηση, αν και τέθηκαν από ευλαβή έντυπα (‘Espresso’) και ορθόδοξο ιστότοπο («Iερά Κατήχησις»), που είναι ενδεχομένως σε θέση να ξέρουν κάτι παραπάνω:

  Α) » ‘Στέγνωσε’ από μετρητά λόγω… WC» (‘Espresso’, 5.8.2008): «…Με συνοπτικές διαδικασίες, που εγείρουν ερωτήματα, το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, αν και τέως πρόεδρος της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης έκανε ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό της Εστίας ποσού 150.000 ευρώ για να προπληρώσει οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες που τώρα ξεκινούν, αλλά και για να «καλύψει οφειλές» της Εστίας προς οργανισμό του οποίου ο ίδιος είναι γενικός διευθυντής, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος…»(Κ.ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ).

  B) “Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις Αγαθάγγελου για τα οικονομικά της Εστίας”(21.9.2008) Ενα από τα θέματα ήταν και η αποκάλυψη της «Espresso» για το ποσόν των 129.000 ευρώ που είχε προπληρώσει ο κ. Αγαθάγγελος για «αναδιαμόρφωση των λουτρών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών». Μάλιστα, τριμελής επιτροπή που εστάλη από τη σημερινή διοίκηση της Εστίας στην ακαδημία (Κηφισιά) και είδε το έργο που -σύμφωνα με τον θεοφιλέστατο- κόστισε 129.000 ευρώ αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες: «Το κόστος του έργου δεν εκτιμήθηκε περισσότερο από 40.000 ευρώ». Υπάρχει, δηλαδή, μια διαφορά περίπου 90.000 ευρώ..” (Κ.ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ).
  ………………………

  ΥΓ
  Υπάρχουν και εντυπωσιακότερα ιερά λείψανα. Από τον ανταγωνισμό της αγοράς λειψάνων, προτείνουμε Βουδιστή μοναχό, που πέθανε αλλά ζει ακόμη

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2017/05/18/18may17/

  Ερωτήματα για την τουρνέ του ασημένιου σκιάχτρου της μέγαιρας Ελένης

  18/05/2017
  [Ο μητροπολίτης καταδότης της Χούντας, ο Επίσκοπος με τις Υπερτιμολογήσεις και ο αριστερός Υπουργός που παραβαίνει το καθήκον του]


  Στην μονή του αποτρόπαιου, άγνωστης προέλευσης, αφορολόγητου και ανεξέλεγκτου χρυσοφόρου σκελετού, που ονομάστηκε αυθαίρετα Εφραίμ Ν.Μάκρης και κόστισε τη φυλάκιση του ροζ Αττικής Παντελεήμονα (που άρμεγε εγωιστικά τον βρυκόλακα) επειδή στερούσε τεράστια ποσά από τους άλλους συνεκμεταλλευτές του, βρέθηκε (5.5.2017) ο Γιάννης Λιάπης (Ιερώνυμος). Πιστός στην εθνική γραμμή των Βίτσα-Βούτση-Παρρασκεβώπουλλλου, ευλόγησε έναν προσκυνητή, μύστη των νυχτερινών τελετών της χειμερινής Ισημερίας, υπόδικο της εωσφορικής συμμορίας που αυτοπροσδιορίζεται ως «σπορά των νικημένων του ‘45». Ο νεαρός, λίγες μέρες μετά θα δηλώσει στη Βουλή, «γάμησα μια αδελφή». Φαντάζομαι πως κατόπιν αυτού θα γίνει ανάρπαστος στους κόλπους του Αρχιερατείου (για να τον πείσουν να μετανοήσει). Στο μεταξύ η αδιάντροπη ιστοσελίδα του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, επενδύει στον καιροσκοπικό «ευρωσκεπτικισμό» του Αρχιεπισκόπου, για το καλό του λαού («Βόμβα Ιερώνυμου: Η ΕΕ μετατράπηκε σε Ευρώπη εκμεταλλεύσεως, Από Iskra -09/05/2017»).

  Α) Λείψανο της μέγαιρας Ελένης, δεν υπάρχει.Κάτι κομματάκια από άγνωστα πτώματα, που δεν έχουν υποστεί κανέναν επιστημονικό έλεγχο, χωμένα μέσα σε ένα ασημένιο ομοίωμα γυναίκας, ντυμένης με πολυτελή ενδύματα εποχής. Ένα δαιμονικό τοτέμ, που θα το ζήλευαν πολλοί μάγοι πρωτόγονων φυλών της Αφρικής, ένα από τα αμέτρητα αζήτητα που δεν τολμά να χρησιμοποιήσει στη Δύση η συνταξιούχος λειψανεμπόρισα παπική Εκκλησία («Η τέχνη τής απάτης – Ελεύθερη Έρευνα») και τα διαθέτει ευχαρίστως στην εν ενεργεία ξεδιάντροπη απατεώνισσα ανατολική, σχισματική της κόρη, που απευθύνεται ανενόχλητη σε ανεξέλεγκτα πεδία και σε υποανάπτυκτα πλήθη, με τις εικόνες που τρέχουν βυσσινάδα στην Αργυρούπολη («Θαύμα, θαύμα!») και δάκρυα στη Ν.Υόρκη («Saint Irene Chrysovalantou Icon in Queens, NY (Joe Nickell) | Scott»), εκθέτοντας τα κρανία δικέφαλων αγίων («Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;»).

  Β) Ο μητροπολίτης Τσαμπίκος Ζερβός (επαγγελματικό ψευδώνυμο «ο Ιταλίας Γεννάδιος»), ένας από τους πέντε αντικανονικούς Ορθόδοξους παπάδες, Έλληνες, Ρουμάνους κλπ, που φέρουν τον ίδιο τίτλο στον ίδιο τόπο, επικεφαλής ασήμαντων αριθμητικά εθνικών ποιμνίων, είναι οικονομικός μετανάστης από την Κρεμαστή Ρόδου. Ξεκίνησε την εκκλησιαστική καριέρα του ως 12χρονος μαθητής του φυτώριου σκανδάλων της Πατμιάδας Σχολής. Όλως ενδεικτικά για αυτό το ιερό άντρο, προτείνω για μελέτη: «Οι απολαύσεις ενός μοναχού, Σόδομα και Γόμορρα στο νησί της Αποκάλυψης» (ΤΟ ΒΗΜΑ, 16.5.1999), «Σκάνδαλο Πάτμου, φαναριώτικα παιχνίδια» – Kalami.net (‘ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ’, αρ. τεύχους 1459, 17 Μαρτίου 2005»), «Ο πατριάρχης του ‘Κύκλου της Πάτμου’ των €κατομυρρίων» & «Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ». Ο κύριος αυτός ήταν ο μεσάζων για την εξαγωγή του αζήτητου «λειψάνου». Το έχει ξανακάνει τουλάχιστον άλλη μια φορά, φέρνοντας από την Πάρμα της Ιταλίας στις 30 Μαΐου του 2001 τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη πολιούχου του χωριού Βαθύ Αυλίδας, στο οικονομικό φέουδο και τσιφλίκι του Βοιωτοπεδίου («Πώς δεν βγήκε το θέμα του Βοιωτοπεδίου στο Alter», antinews, 7.10.2008), του τότε μητροπολίτη Θήβας Ιερώνυμου Λιάπη, παλιού τρόφιμου της κακόφημης χουντικής «Ζωής, συνθαλαμίτη του φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιου. Ο κ. Ιερώνυμος είναι συγγενής ανθρώπων, που την άδολη πίστη τους ευλόγησε η Θεία Πρόνοια με πλούσια ελέη («Φιλανθρωπικές πισίνες ρασοφόρων και συγγενών…») και προϊστάμενος ιερέα βασανιστή σκύλων, που ήταν «Ηγούμενος με τζακούζι, μπάτλερ και 16 βοσκούς!».

  Γ) Ο Τσαμπίκος Ζερβός ήταν ως αρχιμανδρίτης, μαζί με άλλους κληρικούς καταδότης Ελλήνων φοιτητών στη Χούντα. Αναλυτική έκθεση της δράσης του, σήμερα μητροπολίτη Ιταλίας Ζερβού, που φωτογραφήθηκε στην υποδοχή του σκιάχτρου δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ-ΝΔ), θα βρείτε εδώ («Η ελευθερία γνώμης στην πυρά – α», Ιός- Ελευθεροτυπία, 30/1/2005), εδώ («ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΠΟΛΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης…» , sibilla.gr 7.10.2009), εδώ («Διαψεύδει συναλλαγή της μητρόπολης Ιταλίας με Βαβύλη», in.gr– 16.2.2005) και εδώ («Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών [2-B] & [2-Α]), με στοιχεία από το βιβλίο του ΝΙΚΟΥ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ «Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία» (εκδόσεις Προσκήνιο, Αθήνα 2000).


  ………………………………

  Ο υπόδικος ευσεβής Παναγιώταρος (Χυτήριο: «γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»), της «σποράς των νικημένων του ’45″, έσπευσε με την ιδιοκτήτρια του πορνο-New Dream της οικογενείας βουλευτών Φύρερ, στη σεμνή τελετή.
  …………………………..

  Ζ) Ο Υπουργός Τσακαλώτος, μεγαλοκαταθέτης ξένων Τραπεζών («Το πόθεν έσχες Τσακαλώτου: Καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό»), πονόψυχος «φίλος του λαού», και άδικος φορομπήχτης φουκαράδων, απλός ως άνθρωπος ο ίδιος, χωρίς γραβάτα, με τσαλακωμένα ρούχα και με αντικομφορμιστικό κόκκινο σακίδιο, εκτός από πολιτικά και ηθικά υπόλογος δεν είναι και ποινικά ελέγξιμος διότι αμελεί βαρύτατα, σε καιρούς χρεοκοπίας μάλιστα, σκανδαλωδώς να ερευνήσει το ύψος των ποσών που συγκεντρώνεται από τη Μαύρη Μαγεία της ανίερης περιφοράς οστών, κρανίων κλπ, να το φορολογήσει και μάλιστα με πολύ υψηλούς συντελεστές ως προϊόν απάτης και προκλητικής ασέβειας και να ελέγξει τον πραγματικό προορισμό του, ο οποίος παραμένει πεισματικά άδηλος; Φταίει η Μέρκελ κύριε;

  …………………….

  Θ) Ο Χαραμαντίδης (Αγαθάγγελος), ανιχνευτής ιερών πτωμάτων, συγγραφέας του πονήματος «Ιερά λείψανα αγίων της καθ’ ημάς Ανατολής στη Βενετία» (2005), έχει διαπρέψει στις μεταφορές ακρωτηριασμένων κοκάλων από την Ιταλία, έχοντας αναπτύξει κονέ με τον πάπα Φραγκίσκο. Στην πολυσχιδή του δράση να μνημονεύσουμε και το «ιερό απότμημα της δεξιάς χειρός» της Ρωμαίας Παρασκευής (προστάτιδος του ομώνυμου αθηναϊκού προαστίου), που «προέρχεται, με επίσημα έγγραφα, από το Αββαείο St. Mariae de Pratalea της Ιταλίας, ύστερα από ενδελεχή έρευνα την οποία πραγματοποίησε ο άγιος Φαναρίου», το οποίο μεταφέρθηκε επί υπουργίας του ευσεβή φιλόσοφου Μπαλτά (22.7.2015) στην Χαλκίδα. Εκφράζω την υπόθεση, χωρίς να την στηρίζω παρά μόνο σε προαίσθημα, ότι μετά και από αυτήν την ιερή τουρνέ, με πρώτη ευκαιρία, λόγω του πνευματικού κέρδους που θα έχει αποκομισθεί, ο επίσκοπος Αγαθάγγελος, εκλεκτός του ιερού Ιερώνυμου, θα γίνει μητροπολίτης μόλις αδειάσει κάποια θέση. Μένει να δούμε αν έχω δίκιο.

  https://roides.wordpress.com/2017/05/18/18may17/#comment-118075

  Ο/Η Χρυσόστομος λέει:
  25/10/2019 στο 8:38 πμ
  Δικαιωθήκατε

  ………
  https://www.dimokratianews.gr/content/100249/symvoylos-toy-arafat-sto-tameio-tis-ekklisias
  28.06.2019

  Στο μεταξύ, χθες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ομόφωνα αποφάσισε να προαγάγει σε τιτουλάριο μητροπολίτη τον επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, …..

 3. Ο/Η Μετανοημένη πόρνη λέει:

 4. Ο/Η Φετιχιστής λέει:

  Να ενώσουν τις βρωμοσαγιονάρες του Παϊσιου με τα πέλματα της Ελένης, το αποτέλεσμα των θαυμάτων θα είναι εκρηκτικό

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Επί δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια, το πέλμα της.. Αγίας Ελένης βρίσκονταν κάπου στη γη χωρίς κανείς να το αναζητήσει.. Και έξαφνα, τη χρονιά του 1974 βρέθηκε σε μια κρύπτη του τρούλου της μονής Προσού της Μητροπόλεως Καρπενησίου.
  Πώς βρέθηκε εκεί; Πώς κατάλαβαν ότι ανήκει στην Αγία Ελένη; Ούτε λέξη.
  Αφήνω στη άκρη, το αηδιαστικό και απωθητικό του ζητήματος.
  Θέλω να σταθώ σε αυτό που είναι γνωστό από συστάσεως της Ορθοδοξίας και των εξουσιαστικών μηχανισμών επιβολής της.
  Τον κυνισμό, την απόλυτη απουσία αισθήματος ντροπής και την αρρωστημένη θέληση που επιδεικνύουν οι ιερείς, προκειμένου να επιβάλλονται με οποιοδήποτε τρόπο.
  Δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε και οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε απατεωνιά, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξουσία τους στον αιώνα τον άπαντα.
  Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, όσο ξενδιάντροπο και χυδαίο κι αν είναι.
  Ο Νίτσε είπε πως τις χυδαίες φύσεις τις καταλαβαίνουμε από δύο πράγματα: έχουν συνεχώς στο μυαλό τους το κέρδος και κάθε τους πράξη στοχεύει αποκλειστικά στο προσωπικό κέρδος και σε τίποτα άλλο..

 6. Ο/Η παπάς Πυρπολητής λέει:

  https://www.patrasevents.gr/article/462811-patra-moudiasmeni-i-topiki-ekklisia-gia-ton-ierea-pou-ekapse-tous-bastakes

  Πάτρα: «Μουδιασμένη» η τοπική εκκλησία για τον ιερέα που έκαψε τους μπάστακες
  23 Ιαν 2020

  Λύπη στην Ιερά Μητρόπολη και στον κλήρο για το γεγονός

  «Μουδιασμένη» είναι η τοπική εκκλησία της Πάτρας μετά την είδηση του ιερέα που έκαψε τους καρναβαλικούς μπάστακες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο ιερέας αυτός προέρχεται από οικογένεια κληρικών, ενώ ο ίδιος ιερουργεί στο Διακοπτό. Ο πατέρας του ήταν ιερέας, ενώ και ο αδελφός του είναι παπάς.

  Ανήκει όμως στην Ιερά Μητρόπολη των Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και έχει χειροτονηθεί με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν από τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

  Η είδηση ότι ο 40χρονος ιερέας ήταν ο δράστης πίσω από τους εμπρησμούς των καρναβαλικών μπαστάκων προκάλεσε την θλίψη στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, αλλά και στους κληρικούς που γνωρίζουν τον 40χρονο και την οικογένεια του.

  Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της αναμονής του για να περάσει στο γραφείο του ανακριτή. Ήταν όμως ήρεμος και γαλήνιος.

  Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτές τις παραβατικές πράξεις ήταν η άποψη του για το καρναβάλι και η αντίληψη που έχει το σύνολο της εκκλησίας για αυτόν τον θεσμό. Σύμφωνα με την εκκλησία το καρναβάλι είναι μία ειδωλολατρική γιορτή που προέρχεται από τον παγανισμό και δεν σέβεται τους κανόνες και τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

  Παλιότερα μάλιστα το καρναβάλι είχε γίνει αντικείμενο έριδας μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας. Ωστόσο, κανείς από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών δεν ενέκρινε τους εμπρησμούς του 40χρονου ιερέα και τις ενέργειας του, να δείξει, δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση του στο καρναβάλι που αποτελεί έτσι και αλλιώς μία μεγάλη γιορτή για την Πάτρα.

  Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών σέβονται πάνω από όλα την ελευθερία του ανθρώπου και το όλο θέμα προκάλεσε λύπη και στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με κύκλους της δημοτικής αρχής. Ο ιερέας είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 5 Φεβρουαρίου.

  Εκεί ο 40χρονος, όπως είπε και στους δημοσιογράφους, θα απολογηθεί και θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

 7. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.thebest.gr/article/566577-to-profil-tou-ierea-pou-ebaze-foties-stous-karnabalikous-mpastakes

  23/01/2020, 18:11
  Το προφίλ του ιερέα που έβαζε φωτιές στους καρναβαλικούς «μπάστακες»

  Σύμφωνα με την αστυνομία οι φθορές που προκάλεσε προκάλεσαν ζημιά συνολικής αξίας 4.500 ευρώ

  Ο 40χρονος ιερέας μένει με την οικογένεια του στην Πάτρα και με τη σύζυγό του έχουν ένα παιδί. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ιερέας δεν ιερουργεί σε εκκλησία της μητρόπολης Πατρών, αλλά περιστασιακά σε εκκλησία του Διακοπτού, που ανήκει στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, και είναι παιδί οικογένειας ιερέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 40χρονου, ο οποίος δεν είναι πλέον στη ζωή, ήταν ιερέας, αλλά και ο αδελφός του είναι εν ενεργεία ιερέας.

  Άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν τον 40χρονο ιερέα, τον περιγράφουν ως έναν ζηλωτή της Ορθόδοξης πίστης και εμφορούμενο από τις χριστιανικές αρχές και αξίες του Αγίου Όρους, με το οποίο έχει πνευματικούς δεσμούς. Άλλωστε όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος: «η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν».

  Ο ιερέας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη του.

  Ο ιερέας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 5 Φεβρουαρίου, σε τακτική δικάσιμο, με απόφαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και έχει αφεθεί ελεύθερος.

  Σύμφωνα με την αστυνομία οι φθορές που προκάλεσε με την πυρπόληση των τεσσάρων καρναβαλικών κατασκευών στην Πάτρα προκάλεσαν ζημιά συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

  Πρώτος στόχος, του 40χρονου ιερέα, ήταν τα ξημερώματα της Τρίτης, ο μπάστακας έξω από το δημαρχείο της Πάτρας. Ο ιερέας έβαλε φωτιά στην καρναβαλική κατασκευή και αμέσως μετά έσπευσε να εξαφανιστεί. Εκείνη τη στιγμή περνούσε έξω από το κτίριο του δημαρχείου μια εργαζόμενη του δήμου, η οποία είδε τη φωτιά και ειδοποίησε την πυροσβεστική.

  Λίγη ώρα μετά, ο ιερέας κινήθηκε προς την περιοχή του Αγίου Ανδρέα και έβαλε φωτιά σε δεύτερο «μπάστακα», που είχε τοποθετηθεί σε πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ακτή Δυμαίων. Παρότι είχε ξημερώσει και ήταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ο ιερέας συνέχισε απτόητος τη δράση του. Συγκεκριμένα, επέστρεψε στο κέντρο της Πάτρας και έβαλε φωτιά σε «μπάστακα» που ήταν τοποθετημένος στον πεζόδρομο της οδού Παντανάσσης, πολύ κοντά στον ομώνυμο ιερό ναό.

  Οι διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις είχαν προβληματίσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών και αναζητούσαν στοιχεία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ’ όψιν το γεγονός, ότι δύο φωτιές είχαν μπει σε «μπάστακες» που βρίσκονταν κοντά σε ιερούς ναούς. Έτσι ελήφθη η απόφαση να αυξηθούν οι περιπολίες σε περιοχές όπου υπάρχουν καρναβαλικές κατασκευές. Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Τρίτης, ο ιερέας ξαναχτύπησε, βάζοντας φωτιά σε «μπάστακα» στην περιοχή του Ακταίου στο Ρίο. Όμως, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει και συνελήφθη από την αστυνομία.

  Δείτε το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δήμητρας Αναργύρου στην ΕΡΤ

  • Ο/Η Psycho λέει:

   https://www.skaipatras.gr/2019/09/19/foto-achaia-thayma-se-nao-exo-apo-to-aigio-epikaleitai-o-mitropolitis-amvrosios-i-zymi-poy-egine-stayros/

   ΑΧΑΪΑ: Θαύμα σε ναό, έξω από το Αίγιο, επικαλείται ο μητροπολίτης Αμβρόσιος – Η ζύμη που έγινε…Σταυρός!
   19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

   Στην αποχώρησή του από τη θέση του Μητροπολίτη, επανήλθε, χθες, ο ιεράρχης Αμβρόσιος, ο οποίος εγκατέλειψε το Επισκοπείο και εγκαταστάθηκε πλέον στο «Χάνι της Βοστίτσας» (επί της οδού Αγίου Ανδρέου στο Αίγιο), έναν χώρο που οικοδόμησε για το υπόλοιπο της ζωής του, μαζί με ιερείς και μοναχούυς που δεν έχουν πού να διαμείνουν. Στις 12 μ.μ ο κ.κ Αμβρόσιος κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (σε συνέντευξη Τύπου), στις εγκαταστάσεις όπου έχει μεταφέρει ήδη τα πράγματά του.
   Στην αποδρομή του όμως, αποκάλυψε ένα θαύμα που έγινε – όπως λέει – στον Αγιο Τρύφωνα του Διακοπτού, όταν ο εφημέριος π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, προέβη στη διαδικασία ευλογίας αλεύρου και μετατροπής του σε ζύμη και αφού τη διένειμε στους πιστούς, άφησε σε 4-5 πλαστικά κυπελλάκια ότι περίσσεψε, μένοντας έκθαμπος όταν το επόμενο πρωΐ, επιστρέφοντας εκεί, είδε σ’ ένα απ’ αυτά η ζύμη να έχει φουσκώσει και να΄χει χυθεί έξω στο τραπέζι, έχοντας σχηματίσει το σημείο του Σταυρού, σε καλλιτεχνικό στυλ!

 8. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Ειστε ολοι ζηλιαρηδες και μας ζηλευετε γιατι εμεις εδω στην αιτω/νια εχουμε την ευλογια και τους αγιους μαζι μας,εχουμε καστανα ευλογημενα απο τον παστιτσιο,εχουμε αντιγραφο της παραμυθαντζους,εχουμε φερει και τη γκαστριωτισσα ζωνη του εφραιμ,και εχουμε κανει και αγωνα με περεμβασεις σε ανωτερα πολιτειακα προσωπα για την ονομασια της ιονιας οδου σε οδο κοσμα παπουλακου,αμ πως ειστε ζηλιαρηδες και δεν μας φτανετε με τιποτα,ολα αυτα γιατι ειχαμε δεσποτη γερμανοτσολια που φωναζε στη συνοδο παρουσα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   https://roides.wordpress.com/2015/11/21/21nov15/

   Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο

   [Ιστορικό ανάγνωσμα ιερής προδοσίας, μίσους, διαφθοράς και υποκρισίας]

   Αυτήείναι μια ιστορία που ξεπερνάει τις συνήθεις διαστροφές και ατιμίες κληρικών. Ο δεσπότης που πρωταγωνιστεί ήταν ένα πραγματικό θηρίο. Θα μπορούσε κάποιος υπερβολικά καλοπροαίρετος να ξεπεράσει την περίπτωσή του ως μια ατυχή μονάδα, αν η Εκκλησία δεν τον τιμούσε μέχρι σήμερα, αν δεν χρησιμοποιούσε τους παρακρατικούς μηχανισμούς της για να εξοντώσει αυτούς που τον κατήγγειλαν, αν είχε ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη κι έτσι η ενοχή είναι συλλογική, αφού φτάνει μέχρι του σημείου να παρουσιάζεται ως «άγιος» ένας από τους ρασοφόρους διαστροφικούς συνεργάτες του.

   Τον άγιο Ιερόθεο Β΄ (Παρασκευόπουλο) της Αιτωλοακαρνανίας, τον από Παροναξίας (φωτ 2 και 1), διώκτη έντιμων κληρικών, ιερόσυλο κλέφτη και άρπαγα ακόμη και του ψωμιού των πεινασμένων φτωχών, φασίστα, συνεργάτη των κατακτητών, σαδιστή βασανιστή ζώων, που ευλόγησε τον στρατό Κατοχής στις 10 Οκτώβρη του 1943 στην πλατεία του Αγρινίου, τον ξεσκέπασε ο αντιστασιακός κομμουνιστής συγγραφέας Θέμος Κορνάρος. Ο Ιερόθεος, όχι μόνο δεν λογοδότησε, αλλά καταδίκασε τον συγγραφέα σε δυο χρόνια φυλακή για δυσφήμηση με μια κλασσική δίκη-παρωδία, στα μετεμφυλιοπολεμικά δικαστήρια. Όμως την ευχή του «να είναι πάντα νικηφόρα τα γερμανικά στρατεύματα» την είχαν μεταφέρει το 1943 οι Ναζίδες σε όλα τα ορεινά χωριά με προκηρύξεις, που έριξαν από τα αεροπλάνα τους, όλοι την ήξεραν μαζί με το διαβόητο βίο του, αλλά το στημένο δικαστήριο δεν κράτησε κανένα πρόσχημα. Λένε πως η εικόνα του Χριστού έπεσε κάτω όταν ο Ιερόθεος κατέθεσε στο δικαστήριο, δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά έτσι έχει ειπωθεί.


   Ο Κορνάρος, που οι Ναζί τον είχαν βασανίσει στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου και το ελληνικό Κράτος στον Αη Στράτη, παραθέτει μια σειρά ονομάτων από κληρικούς και λαϊκούς, πολλούς έμμισθους πράκτορες της Γκεστάπο, με τους οποίους ο δεσπότης επάνδρωσε την φασιστική του οργάνωση με σκοπό να εξουδετερώσει την τοπική Εθνική Αντίσταση, με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο Πούλο (Kωνσταντίνο, μετέπειτα φιλοχουντικό μητροπολίτη Διδυμοτείχου, που εκθρονίστηκε χωρίς δίκη από τον χουντικό αρχ.Σεραφείμ), τον άγιο βιαστή αρχιμανδρίτη Βενέδικτο και τον ερωτύλο διαφθορέα ηγούμενο Θεόφιλο. Τα στοιχεία είναι πολύ συγκεκριμένα και σαφή, έχουν ονοματεπώνυμο και είναι συντριπτικά. Από όλους τους θιγόμενους, μόνο ο δεσπότης τόλμησε να πάει στη Δικαιοσύνη, γιατί ήταν και ο μόνος που κατείχε τα εργαλεία της χειραγώγησής της. Οι υπόλοιποι κατάπιαν τις βαριές κατηγορίες αδιαμαρτύρητα.

   ……………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.