Επιτρέπεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ως Πρόεδρο, πρόσωπο που υπερασπιζόταν τη Χ.Α.;

[Αυτοί που ψήφισαν Παυλόπουλο, μένουν από λάστιχο στην ψηφοφορία για Σακελλαροπούλου]


του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Ο Κώστας Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει το 2015 σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχαιολόγο… και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με τον κ.Τζιτζικώστα. Στην ανακοίνωσή του ο Κ. Ζουράρις αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας…». Η κυρία αυτή όμως, εκτός από στέλεχος Τζιτζικώστα που είναι, έχει υπερασπιστεί και την υπόδικη χιτλερική συμμορία «της σποράς των νικημένων του ‘45»:  «Οταν η Βούλα Πατουλίδου υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή» (iefimerida-15.4.2014). «Σοβαρό θέμα προέκυψε την Μεγάλη Δευτέρα με τη Βούλα Πατουλίδου, η οποία -από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- κατεβαίνει υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά τις δηλώσεις της για την Χρυσή Αυγή. Αιτία η στάση που κράτησε απέναντι στη Χρυσή Αυγή σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης εμφανίστηκε να υιοθετεί τη θέση ότι… καταδιώκεται η ΧΑ!…».

Ο Ζουράρις όμως είναι γνωστός φαιδρός εγωκεντρικός και είναι άλλο ένα εξ ακροδεξιών και εκ περιφερομένων πολιτευτών (μέλος ή συνεργαζόμενος, από το ΚΚΕ και το ΚΚΕ-ες, στην «Πυρίκαυστον Ελλάδα», στους ΑΝΕΛ, στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ) απόκτημα του μανιακού πολιτικού σκουπιδοσυλλέκτη Τσίπρα. Να δούμε τώρα λίγο τον άγνωστο Μεϊκόπουλο που ατύχησε: «Το αυτοκίνητό μου “έμεινε” στη Συγγρού, πήγα τρέχοντας στη Βουλή με τα πόδια. Έφτασα στη Βουλή ένα λεπτό μετά το τέλος της δεύτερης ανάγνωσης. Πήγα στο προεδρείο της Βουλής μαζί με την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ολγα Γεροβασίλη, και δήλωσα πρόθεση ψήφου. Είναι απόφαση του προεδρείου αν θα προσμετρηθεί» εξήγησε ο κ. Μεϊκόπουλος» (Protagon.gr). Δεν έχω στοιχεία για να αμφισβητήσω τις προθέσεις του νεαρού μαοϊκού (πρώην μέλους της απροκάλυπτα απίστευτα εγκληματικών απόψεων ΚΟΕ, ενδεικτικά διαβάστε στον ιστότοπό της «50 χρόνια από την Πολιτιστική Επανάσταση») και τώρα αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων βουλευτή, όμως το πολιτικό του προφίλ, δείχνει άνθρωπο πολιτικά ύποπτο, που ποτέ δεν θα ψήφιζε μια δημοκρατική προσωπικότητα όπως η κα Πρόεδρος. Παραπέμπω σε ένα παλιότερο δημοσίευμά μας γι’αυτόν: «Συνεργασία Μπέου-ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία!» (8.6.2014). «Ασφαλώς δεν περιμένουμε από τον κ.Μεϊκόπουλο να έχει συγκινηθεί από τα σούρτα-φέρτα του υπόλογου ως παιδόφιλου ιερού Παχώμιου των σερβικών Βρανίων στην εκλογική του περιφέρεια και να θέσει δημόσια το ζήτημα. Εδώ φαντάζομαι η δικαιολογία θα είναι πολύ εύκολη, «εγώ δεν ξέρω τίποτα», ή «δεν ανακατεύομαι στα εκκλησιαστικά» κλπ και νομίζω πως μόνο αν ο Αρχιερέας των Σέρβων εθνικιστών σφαγέων είχε πειράξει δικά τους παιδιά, θα ξεσηκωνόταν η συνείδηση του κ.Μεϊκόπουλου και των ‘πιστών’ του Βόλου. Όμως η περίπτωση του κ.Μεϊκόπουλου φαίνεται πως είναι κι αυτή εξτραβαγκάν, μια από τις πολλές παρόμοιες της, κάπως παρδαλής, πινακοθήκης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,…Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου ότι η ετυμηγορία του λαού στο Βόλο να αναδείξει για δήμαρχο την παράταξη ουσιαστικά της μισής ΝΔ με την συνεργασία της ΧΑ και με επικεφαλή τον παράγοντα του σάπιου επαγγελματικού αθλητισμού Αχ. Μπέου, επιβάλλει συνεργασία του βουλευτή με την νέα δημοτική αρχή: «στον Δήμο Βόλου, το εκλογικό σώμα εκφράστηκε υπέρ του κ. Αχιλλέα Μπέου. Αν και διαφώνησα πολιτικά με την υποψηφιότητά του, την επίθεσή του σε ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης και την αντιμετώπιση της πολιτικής με επιχειρηματικούς όρους, σέβομαι την λαϊκή ετυμηγορία και από την θέση μου ως βουλευτής της Μαγνησίας θα συνεργαστώ με τη νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης….» (28.5.2014, pandiera.gr).

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Από τα Άπαντα του «ευσεβούς» «λογίου» Ζουράρεως
«Το κατά Ζουράριν Ευαγγέλιο: Η νύφη της Κανά ήταν πόρνη;»…«και μια αποτυχημένη προσπάθειά του να ξεπλύνει τον Αρχιεπίσκοπο».

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Επιτρέπεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ως Πρόεδρο, πρόσωπο που υπερασπιζόταν τη Χ.Α.;

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://indobserver.blogspot.com/2014/04/blog-post_1658.html

    Κυριακή, 13 Απριλίου 2014
    Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

    https://www.ethnos.gr/politiki/84149_kostas-zoyraris-poia-gynaika-ithele-gia-proedro-tis-dimokratias

    Κώστας Ζουράρις: Ποια γυναίκα ήθελε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
    22.01.2020 12:58

    Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταλληλότερες υποψήφιες για την Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν η Βούλα Πατουλίδου

    https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/d-xaralampidou-fainontai-oi-sxeseis-tis-voulas-patoulidou-me-ti-xrisi-avgi-vinteo/

    Δ. Χαραλαμπίδου: «Φαίνονται οι σχέσεις της Βούλας Πατουλίδου με τη Χρυσή Αυγή» (βίντεο)

    14 Απριλίου 2014 – 13:23

    Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βούλας Πατουλίδου με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

    Η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου με αφορμή μία συνέντευξη της κας Πατουλίδου τόνισε πως «φαίνονται οι σχέσεις που διατηρεί με την Χρυσή Αυγή» και πρόσθεσε τα εξής: «Πιστεύουμε ότι η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα σχετίζεται με αυτό και είναι συνέχεια της πρόσκλησης στους επισήμους της παρέλασης του νεοναζιστικού μορφώματος».

    Υπενθυμίζουμε πως η Βούλα Πατουλίδου σε τηλεοπτικό πάνελ μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη τον Φεβρουάριο είχε πει για την Χρυσή Αυγή ότι όσα της καταλογίζονται δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας και γι’ αυτό δεν πέφτουν τα ποσοστά της.

    https://www.tanea.gr/2014/04/15/politics/antidraseis-gia-to-faoyl-tis-patoylidoy-me-ti-xrysi-aygi/

    Αντιδράσεις για το «φάουλ» της Πατουλίδου με τη Χρυσή Αυγή

    TANEA Team
    15 Απριλίου 2014 | 11:11

    Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Βούλας Πατουλίδου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή.

    Οι δηλώσεις έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Φεβρουάριο και το θέμα αποκάλυψε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, χαρακτηρίζοντας την κ. Πατουλίδου «όψιμη υμνήτρια της ΧΑ και του νεοναζισμού».

    https://orthodoxia.info/news/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80/

    Η ευλογία της βασιλόπιτας στην μητρόπολη Δημητριάδος

    Στην τελετή παρέστησαν πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
    BY Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 31/12/2016

    Μια από τις πολλές, συστηματικές επισκέψεις του στον ιερό Παχώμιο
    https://pagasitikosnews.com/koinonia/ekklisia/sta-vrania-tis-servias-o-mitropolitis-dimitriados-ke-almirou/
    Στα Βράνια της Σερβίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού 1 Οκτωβρίου 2015 – 12:27

    Από Τριαντάφυλλος Γαβρινιώτης
    ……

    _________________

    Μεϊκόπουλος
    Ένας μαοϊκός της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που κάνει πως δεν βλέπει και κρατά την Ομερτά



    Ο ιερός Παχώμιος στη Μητρόπολη του Βώλου:
    https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=7495

    Κατανυκτικός εορτασμός του πολιούχου Αγίου Νικολάου

    Τοπικά: 2007-12-07 – 00:00:00 Το μήνυμα της ενότητας αλλά και οι από άμβωνος ευχές για δύναμη και υγεία στον Μακαριώτατο Αρχιεπισκόπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ κ. Χριστοδούλου, κυριάρχησαν στον φετινό, λιτό εορτασμό του πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου. Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε χθες το πρωί Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου χωροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος….

    https://magnesianews.gr/magnisia/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82.html

    Στα Βράνια της Σερβίας ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος
    Δημοσιεύθηκε 01/10/2015 12:46

    Την Επισκοπή Βρανίων Σερβίας, θα επισκεφθεί το διήμερο 03-04/10 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Επισκόπου Βρανίων κ. Παχωμίου,

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2964793.stm

    Monday, 21 April, 2003, 16:45 GMT 17:45 UK

    Serbian priest charged with sex abuse


    Bishop Pahomije

    Bishop Pahomije dismisses the accusations as «lies»
    A bishop of the Serbian Orthodox Church has been charged with the sexually molesting five teenage boys.
    Bishop Pahomije is accused of lewd behaviour and attempts to force intimacy with the boys during last year’s visit to a monastery in the southern town of Vranje, about 250 kilometres (155 miles) south of the capital Belgrade.

    The bishop – whose secular name is Tomislav Gacic – has strenuously denied any wrongdoing, dismissing the accusations as «lies».

    The charges are the first of their kind ever brought against a senior dignitary in the Serbian Orthodox Church – if convicted he faces several years in prison.

    https://balkaninsight.com/2010/11/01/serbian-church-accused-of-sex-abuse-cover-up/

    Serbian Church Accused of Sex Abuse Cover-up
    Ivan AngelovskiBelgrade, Bijeljina, Dublin, Irig, Nis, Novi Sad, Sremski Karlovci, VranjeNovember 1, 2010
    A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in shielding clerical child abusers from justice.

    This article is also available in: Bos/Hrv/Srp

    When Father Goran Arsic was finally asked to testify before a commission investigating allegations that a bishop had sexually abused children, he had high hopes the church would confront the scandal head-on.

    Until now, even the existence of the specially-convened commission, let alone its findings, has remained a closely-guarded secret. That the commission was led by the recently-enthroned Patriarch has also been kept from the public.

    Fr Arsic says the church commission was formed in early 2003 to examine accusations against Bishop Pahomije, who was then – and still is – head of the Vranje diocese.

    Fr Arsic had been waiting anxiously to find out how the church would handle the scandal. Finally, the then Bishop Irinej, now Patriarch of the Serbian Orthodox Church, telephoned.

    “Thank you bishop… I’ve been waiting for this for months.” Fr Arsic recalls telling the Patriarch, on hearing the news he would testify before the commission.

    During the same phone call, the then bishop revealed he himself had been elected by the synod council to lead the investigation. Two other high-ranking clergymen were also appointed to serve alongside Patriarch Irinej on the commission.

    Fr Arsic, who was then a priest in the southern Serbian town of Vranje, was well aware of the allegations. Three local teenagers had previously come to him – and other priests and nuns – claiming that Bishop Pahomije had sexually abused them.

    In the course of the police investigation into the three boys’ allegations, several other underage boys also claimed to have been similarly abused by Bishop Pahamije.

    But if Fr Arsic thought the church was serious about investigating allegations of clerics abusing children, he was in for a big disappointment.

    When he, two church deacons and one of Pahomije’s alleged victims met the now Patriarch Irinej in Nis, Fr Arsic soon realised they had been summoned to receive a lecture, rather than be heard.

    Patriarch Irinej was angry with Fr Arsic – and the three teenagers – because they had previously discussed the allegations with the local media.

    ‘Naïve as sheep’

    “Instead of us talking to him, he talked to us,” Father Arsic says of the meeting with the then Bishop Irinej. “It became clear that everyone in the church already knew [of child abuse] but was keeping quiet. Only we were naïve as sheep, believing in the purity of our church leaders.”

    The identity of the three clergymen selected to serve on the commission had not, until now, been disclosed. According to Fr Arsic, however, the other two members of the commission were Bishop Grigorije of Trebinje, in Bosnia, and Milutin Timotijevic, dean of the Prizen seminary in Kosovo.

    In August this year, a written request to interview Patriarch Irinej on the work of the commission and its findings was sent to the church’s information service. At the time of writing, and despite several follow-up telephone requests, church officials have yet to respond.

    The church’s continued silence on the issue – and the failure of criminal trials involving alleged clerical paedophiles – have left victims, legal experts and child welfare professionals convinced that powerful political elites and members of the judiciary colluded with the clergy to effectively cover up the scandals.

    In 2003, Bishop Pahomije was charged with sex abuse offences and was summoned to appear before a closed court in Vranje. The charges were brought on behalf of four teenagers, one as young as 13.

    But four years later, following a lengthy transfer of the trial from the Vranje court to another in Nis, Bishop Pahomije was found not guilty. The verdict was subsequently upheld by a higher court – the Nis District Court.

    Although Serbia’s Supreme Court eventually ruled that the two verdicts clearing the bishop were unlawful, the court was unable to order a retrial because of legislation similar to England’s double-jeopardy laws.

    Bishop Pahomije remains in office. He has always maintained his innocence, claiming that he has been the victim of what he describes as anti-patriotic and anti-clerical plots.

    Last year, he presided over a festival for children with special needs. Bishop Pahomije has failed to respond to numerous requests, lodged during the past month, to interview him.

    Another case, involving Fr Ilarion, who was then abbot of Hopovo monastery in northern Serbia, also ended inconclusively. Judicial delays resulted in the charges expiring under Serbia’s six-year statue of limitations. In Serbia, the entire legal process for sex abuse crimes – including the trial and verdict – must be completed within six years from the date the alleged offence took place.

    Fr Ilarion says he was, however, forced to retire by the church. He continues to protest his innocence, as he sits in the garden of his rented house in Irig, Vojvodina, drinking beer with his friends.

    He condemns the church for forcing him into retirement. His friends still address him as “Father”.

    Some child protection experts say they reported other cases of alleged clerical paedophilia that never came to light because, they claim, the police did not investigate.

    The Pahomije case

    In October 2002, a 13-year-old boy entered the police station in Vranje, accompanied by his mother and grandmother, to formally complain that he had been subjected to sexual abuse by Bishop Pahomije.

    According to Supreme Court documents – obtained under freedom of information laws – the boy, identified as MK, claimed Bishop Pahomije first abused him on St Ignatius’s day in 2002, after the bishop invited him to his room and asked him to massage his back. St Ignatius is the bishop’s patron saint.

    After the massage, Bishop Pahomije tried to persuade the boy to strip naked and also, according to the teenager’s testimony, to hug him and press his body against his own. Click here to view the Supreme Court’s judgement, available in Serbian language only

    MK alleged the bishop had abused him on three separate occasions. Following a four-month police investigation, Bishop Pahomije was eventually charged with sex offences relating to four underage boys. MK was the youngest of the four.

    Subsequent court proceedings lasted almost five years before the bishop was cleared, on March 6, 2007, of all charges in a first-instance decision passed by judge Katarina Randjelovic.

    Two charges were declared inadmissible because the court proceedings had dragged on for so long, the time limit within which the court decision must be reached had expired. The other two charges, including that of MK, were dismissed because the court found the boys’ testimony to be unreliable.

    Under the principle of In dubio pro reo a judge, if he or she has any doubts about whether the accused has committed the offence, must rule in favour of the accused. Bishop Pahomije was duly set free.

    “The dubio pro reo principle is rarely used in Serbia,” says Vesna Rakic Vodinelic, a law professor at Belgrade’s Union University. “A judge needs to have serious reasons… to make such a decision.”

    The municipal court judgment was confirmed in a second-instance court in Nis – the equivalent of an appeal court – over which Judge Danilo Nikolic presided.

    Eight years on, MK’s family say he is still traumatised. Now 21, he still lives in Vranje. His lawyer, Aleksandar Stojkovic, says he cannot function normally without permanent psychiatric supervision and has difficulties talking to strangers. MK refuses to speak about the events at all.

    None of the other three boys, all in junior seminary at the time, wish to recall or comment on the case. Two completed seminary and are in Greece while the third left the church altogether and lives in Vranje. One of the priests says: “I’m not willing to go through the same Golgotha all over again.”

    Other cases of clerical abuse may have not yet come to light in Serbia, says the Incest Trauma Center in Belgrade. The group says it reported two high-ranking church officials it suspected of child abuse to the police in 1995 and 1998. However, there was no investigation.

    “Their stories were almost identical to those we heard in Pahomije’s case,” Dusica Popadic, from the centre, says. She would not disclose the names of the priests involved.

    Popadic says that the “whole procedure in these cases” appears to support the threat abusers frequently use to silence their victims; that no one will believe them if they go public with sex abuse allegations.

    Political pressure?

    The judgment that freed Bishop Pahomije has prompted claims that some church officials, members of the judiciary and politicians actively colluded to keep him out of jail.

    Rumours persist that the two judges presiding over Bishop Pahomije’s first and second-instance trials did not act independently, but caved in to pressure from circles in the then nationalist Democratic Party of Serbia-led government, under Vojislav Kostunica. That government had close ties to the church.

    Katarina Randjelovic strongly denies succumbing to pressure to acquit the bishop, while Danilo Nikolic refuses to comment at all.

    However, according to an anonymous letter filed among justice ministry documents relating to the Pahomije case, the two judges met the then justice minister, Zoran Stojkovic, in Nis the day before Bishop Pahomije’s acquittal in March 2007.

    The letter writer, who signed off only as “a judge”, claims: “One day before the closure of the [Pahomije] case, much to my surprise… having in mind that I am well informed of the situation in the court… in the restaurant of the Radnicki Football Club… the then minister of justice, Zoran Stojkovic, the president of the [Nis] District Court, Danilo Nikolic, and judge Katarina Randjelovic were sitting together.”

    Randjelovic denies meeting the then justice minister. “I had no meeting with Zoran Stojkovic,” she says. “Neither he, nor anyone else, had any influence on the decision to acquit [the bishop].”

    Nikolic has refused to clarify whether he was there or not. Stojkovic did not wish to give an interview. In a brief statement, he said: “I did not influence the decision and I had no interest in doing so. That is all I can say”.

    While Stojkovic declined to confirm or deny whether he was in Nis the day before Pahomije’s acquittal, a press notice – still available on the University of Nis website – places him in Nis on that day.

    According to the website notice, Stojkovic attended a book launch at the university on March 5, 2007 – the day before Pahomije was set free. The book, Guilty Plea Agreement, was written by Danilo Nikolic, the president of the district court.

    To this day, it remains unclear if the events on the eve of the acquittal did influence the outcome of the trial.

    Omer Hadziomerovic, vice-president of Serbia’s Association of Judges, wonders why no investigation has taken place into whether political pressure influenced the outcome of the Pahomije trial.

    “Even if they [the judges] were under pressure, the question we should be asking is why the judges were subject to such pressure – but nobody is asking who pressured the judges,” he says.

    The Ilarion case

    On July 4, 2001, two men in Sremski Karlovci, a small town in Vojvodina in northern Serbia, brought a bearded man in his late fifties – referred to as ‘Jova’ – to the police station. One of the men, who we can only identify as ZT, says neighbours had told them that Jova had been “buying our children ice-creams and giving them money to masturbate him” in a ruined building in a park.

    ……………………..
    __________________________

    https://balkaninsight.com/2010/11/01/serbian-church-accused-of-sex-abuse-cover-up/

    …………………….

    Interview: Zoran Ivosevic, law professor and former judge of the Supreme Court of Serbia
    Q: If the judges acted on the orders of those in power, is it acceptable for them not to suffer consequences?

    A: Constitutionally, the holders of executive office should not have any influence on the courts. But they will never answer for this, nor admit their role.

    Read the rest of the interview
    https://balkaninsight.com/2010/11/01/judges-in-serbia-collude-with-those-in-power/

    ‘Judges in Serbia Collude with those in Power’

    Ivan AngelovskiBelgradeNovember 1, 2010

    Zoran Ivosevic, law professor and former judge of the Supreme Court of Serbia
    …………..
    Q: Didn’t the High Personnel Council discuss these cases and rule that the judges were not responsible?

    A: Decide for yourself how the Council could have made such decisions. My impression is that this can be explained only as a result of political influence.

    Q: How do you explain that influence?

    A: I would describe it as a collusion of interest between Church and state. Although constitutionally separated, the [Serbian Orthodox] Church cooperates with the state. They should collaborate – but in these cases, people with political authority probably decided it wouldn’t be good if we had another scandal. So, it came to a tacit or overt political agreement by which the courts caved in to political power.

    ……………………..

    __________________________
    Πως την γλύτωσε ο εθνικιστής Σέρβος Επίσκοπος Βρανίων Παχώμιος, υπόλογος για παιδεραστία σε βάρος 5 αγοριών, καταγγελόμενος ακόμη και από κληρικούς, τακτικός επισκέπτης του Βόλου, δεχόμενος και ο ίδιος στην έδρα του την επίσκεψη του μητροπολίτη του Βόλου. Με συνεχείς αναβολές, προφασιζόμενος ασθένεια, μέχρι που το αδέκαστο σερβικό Ανώτατο Δικαστήριο τον απάλλαξε το 2007, προφασιζόμενο έλειψη αποδείξεων

    Σελίδα 83
    https://books.google.gr/books?id=zt2vAwAAQBAJ&pg=PA83&lpg=PA83&dq=pahomije+vranje+nationalists&source=bl&ots=3gVaf3Lp7s&sig=ACfU3U0dTFcrX6frn10OLEELulhHEAjOAQ&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwihiK6Lk5nnAhWFM-wKHac5A18Q6AEwAHoECAYQAQ#v=onepage&q=pahomije%20vranje%20nationalists&f=false

    για τους εθνικιστές Σέρβους Επισκόπους Βρανίων Παχώμιο και Τούζλας Βασίλειο, που ευλόγησαν τον αρχισφαγέα Κάρατζιτς και κατηγορήθηκαν για παιδεραστία ακόμη και από κληρικούς, μέχρι που οι υποθέσεις τους κουκουλώθηκαν από τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία και την πολιτική εξουσία

    Σελίδα 59
    https://books.google.gr/books?id=v_TjCQAAQBAJ&pg=PA59&lpg=PA59&dq=pahomije+vranje+nationalists&source=bl&ots=ZleCx6f2Mi&sig=ACfU3U1JP0Ergxe6fVadsMa4B3_fVqsESA&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwjx2cy6lJnnAhXMblAKHXxJA3IQ6AEwAnoECAcQAQ#v=onepage&q=pahomije%20vranje%20nationalists&f=false

    _______________________

    Σφαγές, βασανιστήρια, βανδαλισμοί, δολοφονίες, φυλακίσεις, μαζικές εξοντώσεις ανθρώπων στην Κίνα.
    Για την ΚΟΕ του Μεϊκόπουλου (τελικά ο πρώην καντινιέρης στο Νοσοκομείο που δούλευε ο γιατρός μπαμπάς του, προτίμησε την βουλευτική του έδρα και δεν την ακολούθησε στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ), όλα είναι ψέματα.

    https://koel.gr/50-2/

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
    50 χρόνια από την Πολιτιστική Επανάσταση
    POSTED ON18 ΜΑΪΟΥ 2016

    Οι αναφορές των ΜΜΕ είναι απόλυτα καταδικαστικές για την Πολιτιστική Επανάσταση γιατί έριξε στο χάος και στο αίμα την Κίνα για 10 χρόνια, γιατί έγιναν απίστευτες αγριότητες στην περίοδο αυτή και άλλα τέτοια.
    Ωστόσο σε πείσμα της εμπάθειας που δείχνουν για την Πολιτιστική Επανάσταση αστοί και «μεταλλαγμένοι» πάσης φύσεως, υπάρχουν διανοητές, ιστορικοί, φιλόσοφοι που συνεχίζουν να θεωρούν την Π.Ε. και την Οχτωβριανή επανάσταση σαν τα σημαντικότερα γεγονότα του αιώνα που πέρασε, σαν τα δύο κορυφαία συμβάντα γύρω από την κομμουνιστική υπόθεση.

  2. Ο/Η των κώλων λέει:



    https://www.tovima.gr/2013/11/29/vimagazino/ta-dyo-proswpa-toy-kwsta-zoyrari/

    Τα δύο πρόσωπα του Κώστα Ζουράρι
    ΤοΒΗΜΑ Team
    29 Νοεμβρίου 2013, 11:35 Ενημερώθηκε: 29 Νοεμβρίου 2013, 11:42

    Οπως αναγράφεται στο βιογραφικό του, από το 1969 διδάσκει εκεί πολιτικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο. Οι κακεντρεχείς, ωστόσο, αμφισβητούν την προσφώνηση «καθηγητής» που συνοδεύει συνήθως το όνομά του.
    Κινούμενος αρχικά στην ευρύτερη περιοχή του ΚΚΕ εσωτερικού κατέληξε να θεωρείται ένας από τους πατέρες του ιδεολογικού ρεύματος της νεο-ορθοδοξίας. «Διαλέγω να είμαι με τον Θουκυδίδη και τον Χρυσόστομο και όχι με τον Μαρξ, διότι διαλέγω τη νηφάλιο μέθη της αμφιβολίας και όχι την υπνηλία της βεβαιότητας» γράφει, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο βιβλίο του «Γελάς Ελλάς Αποφράς». Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι αυτές οι ιδιαίτερες απόψεις του δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να τεθεί υποψήφιος με το ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές του 1999 όσο και στις εθνικές εκλογές του 2000. Προφανώς, η Αλέκα Παπαρήγα είχε πέσει θύμα της γοητείας των νεολογισμών του κ. Ζουράρι, με τη λέξη «ευρωλιγούρηδες» να δίνει τον πολιτικό τόνο της εποχής. Βεβαίως, υπήρχαν και αντιδράσεις. Ο Μήτσος Κωστόπουλος δεν είχε διστάσει να κάνει λόγο για «τρόφιμους διαφόρων παραθρησκευτικών οργανώσεων».
    Τελικώς το ΚΚΕ απώλεσε τον κ. Ζουράρι. Εχοντας κατορθώσει να μην εκλεγεί ούτε στις ευρωεκλογές αλλά ούτε και στις εθνικές εκλογές, αντιλήφθηκε – κάπως καθυστερημένα ομολογουμένως -, ότι το ΚΚΕ δεν ήταν στον χαρακτήρα του. «Ή θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί ή θα περιθωριοποιηθεί. Εγώ θα προτιμούσα το πρώτο» είπε. Ετσι, ελεύθερος τα τελευταία χρόνια, ο άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει επιστημονικώς για τον Θουκυδίδη, την Κατερίνα Στανίση, αλλά και για το μακιγιάζ της Ζέτας Μακρυπούλια, κινείται εις το πυρ το δεξιότερον.

  3. Ο/Η Συνελόντι ειπείν λέει:


    Συνελόντι ειπείν

    Βουλευτής της ριζοσπαστικής Αριστεράς

    https://www.efsyn.gr/node/228044
    Ζουράρις: Γιατί δεν ψήφισα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
    efsyn.gr

    Ο Κώστας Ζουράρις τονίζει ότι η απουσία του δεν σχετίζεται με το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, αλλά στη δυσαρέσκειά του για δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον του ο πρωθυπουργός.
    Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη είτε την πρώην Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου.

    Αναλυτικά η δήλωση Ζουράρι:

    Απουσίασα από την ψηφοφορία εκλογής για την Πρόεδρο ή Προεδρίνα της Δημοκρατίας επειδή:

    Πρώτον): Είχα ήδη προτείνει στην Βουλή, να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ηγεμονίδες του καθ’ ημάς πολιτισμού: τις, αρχαιολόγον Αγγελική Κοτταρίδη, διασημοτάτην διεθνώς περί την μεγαλεξανδρινή-ελληνιστική οικουμένη και Βούλα Πατουλίδου, την Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν χαρισαμένην. Το είχα υποδείξει αυτό και στα 2015, αλλά τότε, ως κυβερνών έπρεπε να μην αποστώ της κυβερνώσης πλειοψηφίας μου. Σήμερα, ών αντιπολίτευσις, δεν συντρέχει ο αυτός λόγος. Και επομένως, είχα τώρα την άνεση να εμμείνω στην προτίμησή μου. Δια της απουσίας.

    Δεύτερον): Την εκλεγείσα στο αξίωμα, προέβαλε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ορθώς, κατ’εμέ, ο Σύριζα συνωμολόγησε για την καθ’όλα ευθύδικον δικαστίνα. Εγώ όμως δεν μπορούσα να πράξω το αυτό, όχι λοιπόν εξ’αιτίας πολιτικής αντιγνωμίας αλλά για λόγον δεινότερον αυτής: ο Μητσοτάκης, φευ, βλαστήμησε βαρειά εναντίον μου, εξύβρισε την όλη πολιτική και πνευματική μου σταδιοδρομία, και ουδόλως, μέχρι σήμερα, χλανίσκιον έστω μετανοίας ενεδύσατο. Ο υβρίστατος κατά του προσώπου μου Μητσοτάκης, ως προβλέψιμος αμετανόητος, κατασχημονεί. Και, μαψιλόγος ανενδοίαστος, αρνείται να μου πει το ήμαρτον.

    Εισέτι…

    Συνελόντι ειπείν δε, για να γίνω ενδιαστρόφως εντελέστερος: ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη. Τόσο, διότι τόσο. Τόσο, «Κ’ειν’η συνείδησις μου ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής».

  4. Ο/Η Psycho λέει:


    Το ξέσπασμα της Βούλας Πατουλίδου για τη Μακεδονία

  5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-Γυφτοσκοπιανή λέει:

    http://www.gazzetta.gr/plus/politiki/article/1437506/oyte-onoma-tis-sakellaropoyloy-den-anefere-o-samaras-stin-epistoli-toy-vid

    Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 – 12:04 Gazzetta team
    Ούτε το όνομα της Σακελλαροπούλου δεν ανέφερε ο Σαμαράς στην επιστολή του

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Όλα εδώ πληρώνονται

      https://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CE%B1-%C2%AB%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC

      Τα «μυστικά κονδύλια» Σαμαρά

      20:03 | 13 Δεκ. 2009 Τελευταία ανανέωση 00:31 | 28 Ιουλ. 2011
      Από τον Ιό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»

      Φορείς του Ιού: Τάσος Κωστόπουλος, Δημήτρης Τρίμης, Άντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς

      Πρόκειται για τα περιβόητα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία εκτινάχτηκαν κατά την περίοδο της υπουργίας Σαμαρά και για τα οποία άνοιξε μεγάλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης, εφόσον υπήρξαν καταγγελίες ότι μεγάλο μέρος απ’ αυτά πήγε σε τσέπες Ελλήνων δημοσιογράφων αλλά και εκδοτών.

      Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες προέρχονταν από την πλευρά Μητσοτάκη, η οποία απέδιδε στον κ. Σαμαρά την ιδιοτελή χρήση αυτών των κονδυλίων, με σκοπό την προσωπική προβολή του φιλόδοξου νέου πολιτικού και την ανάπτυξη καλών δημόσιων σχέσεων με μερίδα των ΜΜΕ.

  6. Ο/Η Aλεκσάκις λέει:

    Φταίει ο καραγκιοζάκος που τον μάζεψε
    https://www.ratpack.gr/buzz/opinions/story/15158/klasiki-periptosi-vlavis

    • Ο/Η Ένας λέει:

      ωραίο, αξίζει να βάζατε ένα απόσπασμα

      24/01/2020
      Κλασική περίπτωση βλάβης

      ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΪΜΑΚΗΣ

      50
      SHARES
      Ο Κώστας Ζουράρις είχε «πρόβλημα μετακίνησης», πιθανότατα στις σκέψεις του. Ως συνήθως…

      Κάποτε ίσως όλη αυτή η «διαφορετικότητα» ή η γραφικότητα του Ζουράρι, να είχε και λίγη πλάκα. Να γελάγαμε, να ρωτούσαμε ο ένας τον άλλον «τι θέλει να πει ο ποιητής;», να τον καλούσαν σε καμιά εκπομπή για να πει τα δικά του με τον γνωστό του στόμφο, να λέγαμε στην παρέα για τα «μέζεα» και να κάναμε κέφι. Πλέον, σόρι, αλλά είναι σκέτη γραφικότητα χωρίς καθόλου πλάκα. Και σε τελική ανάλυση αν βαριέται τόσο πολύ το ρόλο του Βουλευτή, αν του είναι τόσο κουραστικό να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, αν «ποινήν εκτίει» στη θεση που βρίσκεται, μπορεί όποια ώρα θέλει να πάει σπιτάκι του και να παίζει πιάνο. Δεν θα λείψει και σε κανέναν.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.