Habemus μάλλον σοβαρό, Πρόεδρο της Δημοκρατίας

[Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου]

Με την ευρύτατη πλειοψηφία των 261 ψήφων, αναδείχθηκε σήμερα από την εθνική αντιπροσωπεία η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ανακοινώνοντας ότι η ορκωμοσία της πρώτης Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας θα γίνει στις 13 Μαρτίου, με τη λήξη της θητείας, δηλαδή, του κ. Πρ. Παυλόπουλου, μεταβαίνει εντός της ημέρας στο γραφείο της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν, άλλοι αναμενόμενα, και άλλοι ακόμα και χωρίς αιτιολόγηση απουσίας, συνολικά έξι βουλευτές: πέντε από τα κόμματα που τάχθηκαν υπέρ της προτάσεως της κυβέρνησης και μία -η κυρία Κωνσταντίνα Αδάμου- από το ΜέΡΑ25. από την «προεδρική» πλειοψηφία απουσίαζαν ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς που λείπει στο εξωτερικό, ο Τρ. Αλεξιάδης που εισήχθη χθες στο νοσοκομείο εξαιτίας αιφνίδιου προβλήματος υγείας, ο Αλεξ. Μεϊκόπουλος (που όπως έγινε γνωστό παρουσιάστηκε πρόβλημα στο αυτοκίνητό του και δεν κατέστη δυνατόν να φθάσει εγκαίρως στο Κοινοβούλιο), ο Ν.Συρμαλένιος, και ο Κ.Ζουράρις.

Πλην του τελευταίου, άπαντες έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποιώντας την πρόθεση ψήφου τους. Εκ μέρους της πλειοψηφίας, στις επιστολές τους ανέφεραν άπαντες το όνομα της νέας Προέδρου, πλην του κ. Σαμαρά ο οποίος περιγραφικά μιλούσε για στήριξη της προτάσεως της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται πως με διαφορετικό σκεπτικό έκαστο, «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. [kathimerini.gr]

ΥΓ1: Για το «παρών» των γελωτοποιών Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δεν θα ασχοληθώ, για το ΚΚΕ η θέση αυτή κοροϊδία, τι σημαίνει «είναι πάγια θέση μας να μην ψηφίζουμε ΠτΔ του αστικού κράτους» όταν δέχεσαι την αστικά νόμιμη παρουσία σου στις κοινοβουλευτικές έδρες του αστικού κράτους και την κρατική χρηματοδότηση του αστικού κράτους. Ιδεολογική απλοϊκότητα κι υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο.

ΥΓ2: Στον τίτλο αναφέρω μάλλον σοβαρό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι προσωπικά δεν με αφορά αν είναι γυναίκα, παρά μόνο αν είναι σοβαρό άτομο. Αρκετά έχει ξευτιλιστεί η πολιτική με τη φαιδρότητα πολλών πολιτικών. Συμφωνώ με τη Σώτη Τριανταφύλλου που τονίζει: Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για την πρόεδρο της Δημοκρατίας μού φαίνεται λογική, ενωτική, μετριοπαθής και έξυπνη· ίσως δίνει τον τόνο μιας διακυβέρνησης που διαφέρει από τις προηγούμενες και που φιλοδοξεί να προωθήσει την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια· την ηπιότητα στον δημόσιο χώρο, την ισότητα των ευκαιριών και τη δικαιοσύνη. Την κ. Σακελλαροπούλου δεν την είχα ακούσει, πράγμα που ίσως δείχνει ότι εργαζόταν χωρίς να συμμετέχει σε δημόσια ξεμαλλιάσματα για τα οποία ο καθένας από μας είτε θέλει, είτε δεν θέλει, ενημερώνεται στο τέλος: νομίζω ότι το επιχείρημα περί της ανεπαρκούς διασημότητάς της είναι αβάσιμο. Όπως είναι αβάσιμο το επιχείρημα περί απουσίας διεθνούς κύρους: ποιος Έλληνας έχει «διεθνές κύρος» και θα μπορούσε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου; Γενικά έχω την εντύπωση ότι το διεθνές κύρος μάς λείπει.[…]Οι γυναίκες είναι, βεβαίως, ίσες με τους άνδρες στη βλακεία, στην αμορφωσιά, στην αμετροέπεια, στην απουσία κοινωνικής και πολιτικής αγωγής· νομίζω όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το παράκανε όπως το παράκανε σε όλα. Ανέδειξε ακατάλληλες γυναίκες όπως ανέδειξε ακατάλληλους άνδρες.

ΥΓ3: Για τη σχετικά «αθόρυβη» προσωπικότητα της κα Α.Σακελλαροπούλου ξέρουμε ότι: χωρίς να παρασύρεται σε υπερβολές, πιστεύει στα δικαιώματα του ανθρώπου και είναι ευαίσθητη στα παράπονα των μειονοτήτων, όταν αυτές αδικούνται. Για παράδειγμα, στην υπόθεση των ταυτοτήτων, το 2001, τάχθηκε με την πλειοψηφία του δικαστηρίου υπέρ της διαγραφής του θρησκεύματος, παρά τις λαοσυνάξεις του μακαριστού Χριστόδουλου. Από την άλλη, όταν η Ένωση Αθέων ζήτησε, σε πιο πρόσφατη δίκη, να αφαιρεθεί η εικόνα του Ιησού από την αίθουσα της Ολομέλειας, συντάχθηκε χωρίς δισταγμό με την απόρριψη του σχετικού αιτήματος. Απεναντίας, όταν το δικαστήριο, με πρόεδρο τότε τον κ. Σωτήριο Ρίζο, θεώρησε αντισυνταγματικό τον νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών των νόμιμων μεταναστών (2014), διαφώνησε και τάχθηκε με τη μειοψηφία.
Όσο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η οποία απέβη μοιραία για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν μετείχε στη σύνθεση, φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της από τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης να επηρεάσει την κρίση του δικαστηρίου. Κάτι που δεν εμπόδισε την ίδια κυβέρνηση -και αυτό πιστώνεται στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου- δύο χρόνια αργότερα, να την επιλέξει ως πρόεδρο του δικαστηρίου.

This entry was posted in Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Habemus μάλλον σοβαρό, Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στο χέρι της είναι να αναδείξει τον καλό εαυτό της, να νικήσει τον πειρασμό της έπαρσης και της υποκρισίας, να αρθεί στο συμβολικό ύψος του θεσμού και να εκφράσει λόγοις και έργοις και κυρίως με το προσωπικό υπόδειγμα, τις οικουμενικές αξίες που πλήττονται από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και από τους εχθρούς της ανθρωπότητας.
  Ήδη δεν πήρε τις ψήφους ενός ετερόκλητου συρφετού ολοκληρωτικών, απατεώνων και γελοίων. Οι τελευταίοι αποστασιοποιήθηκαν ενστικτωδώς.
  Αυτό είναι καλό σημάδι.
  Καλορίζικη!

 2. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Είναι μια φυσιολογική γυναίκα,πολύ σοβαρή, κανονική, σεμνή και ικανή.
  Έχει σίγουρα τιις ευχές όλων των τίμιων ανθρώπων αυτής της Χώρας





  Με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, ο οποίος υπηρέτησε το δικαστικό σώμα, αλλά έφυγε για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στις Βρυξέλλες.

 3. Ο/Η Ζωή Σαπουνάκη, ωραιοπαθής λέει:

  Καλέ κι εγώ Πάκη ψήφισα, τώρα κάνω τον δύσκολο

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ζωζώκα,
   αδίκησες, ξεχνώντας από τον σκουπιδοτενεκέ που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή (σε άγνωστο Πανεπιστήμιο)

   Σύμφωνα με το makthes.gr, μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει το 2015 σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης! Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζουράρις ανέφερε πως «η μεν Αγγελική Κοτταρίδη θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου, αναδεικνύουσα τις ελληνιστικές πόλεις έως και εντός της Σαουδικής Αραβίας και με παγκόσμιο κύρος την ελληνική επιστημοσύνη της. Η δε Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική “Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν” για τον κτητορικό λαό μας. Η επιλογή εκ μέρους μας ανάμεσα στις δύο αυτές ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού, θα μειώσει επιτέλους και την ανούσια αρρενοπληξία του κομματικού μας συστήματος

   https://www.iefimerida.gr/news/151161/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-

   Οταν η Βούλα Πατουλίδου υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή [βίντεο]
   ΠΟΛΙΤΙΚΗ15|04|2014 | 10:15
   NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

   Σοβαρό θέμα προέκυψε την Μεγάλη Δευτέρα με τη Βούλα Πατουλίδου, η οποία -από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- κατεβαίνει υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά τις δηλώσεις της για την Χρυσή Αυγή.

   Αιτία η στάση που κράτησε απέναντι στη Χρυσή Αυγή σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης εμφανίστηκε να υιοθετεί τη θέση ότι… καταδιώκεται η ΧΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.