Παυλόπουλος: Το Κειμηλιοφυλάκιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών είναι πηγή διαρκούς έμπνευσης

[Τι Πρόεδρο χάνουμε. Μετανοείτε!]

Παλαιότερη γονυκλισία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλεκτού του Αριστερού ΣΥΡΙΖΑ. Ο εξευτελισμός του κοσμικού κράτους μπρος στην εξουσία της Εκκλησίας

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τα εγκαίνια του θησαυροφυλακίου του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών

«Το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα που διαθέτει αλλά και θ’ αποκτήσει στο μέλλον, συνιστά ένα εμβληματικό Πνευματικό Μουσείο. Ένα Μουσείο με δύο όψεις, οι οποίες όμως συνδέονται αρρήκτως μεταξύ τους», τόνισε απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια του θησαυροφυλακίου του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η πρώτη όψη του Μουσείου τούτου το αναδεικνύει σε στιβαρό Μουσείο της Πίστης μας. Της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας. Αυτό συνάγεται αναντιρρήτως από το ότι κάθε αντικείμενό του, από το πιο απλό ως το πιο προβεβλημένο, είναι μια σημαντική μαρτυρία για το περιεχόμενο και, ιδίως, για τον ανεξάντλητο πνευματικό πλούτο της Πίστης μας», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.«Η δε δεύτερη όψη του ως άνω Μουσείου το αναδεικνύει σε άκρως αντιπροσωπευτικό Μουσείο αυτού τούτου του Πολιτισμού μας. Και αναφέρομαι τόσο στον δικό μας, τον Ελληνικό Πολιτισμό όσο και στον κοινό μας Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Πραγματικά, ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών έρχεται ν’ αναδείξει το γεγονός ότι η Χριστιανική Διδασκαλία -κατ’ εξοχήν δε υπό την Ορθόδοξη εκδοχή της- όπως την διαμόρφωσε και την διέσωσε ο Βυζαντινός Πολιτισμός, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δικού μας, του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και τον τρίτο πυλώνα του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε.

«Υπό τα δεδομένα αυτά το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών είναι μια πηγή διαρκούς έμπνευσης για τον κάθε επισκέπτη του, ιδίως δε για εκείνον, ο οποίος προσέρχεται ως συνειδητοποιημένος προσκυνητής».

Ιερόν Λίνκιον >>>

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Παυλόπουλος: Το Κειμηλιοφυλάκιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών είναι πηγή διαρκούς έμπνευσης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  «Ο ανεξάντλητος πνευματικός πλούτος της Ορθοδοξίας» – η πιο σύντομη και περιεκτική εξήγηση που έχω ακούσει ποτέ για τη διαχρονικά πολυεπίπεδη χρωκοπία της Ελλαδάρας!…

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Α) Ταυτίζει τον δυτικό πολιτισμό με τον Χριστιανισμό, ένα κατ’ εξοχήν αντιπνευματικό ιδεολόγημα προερχόμενο από την έρημο την Μέσης Ανατολής.
  Β) Ταυτίζει την πίστη, δηλαδή την τυφλότητα και την άρνηση για κάθε τι το αληθινό, με πνευματικό πλούτο.
  Γ) Ταυτίζει δύο συνιστώσες – τον ελληνικό πολιτισμό και τον Χριστιανισμό – οι οποίες ουδέποτε συναντήθηκαν και ούτε πρόκειται να συναντηθούν με την θετική έννοια, καθόσον οποιαδήποτε συνάντηση τους, σημαίνει την ακύρωση μία εκ των δύο.
  Δ) Υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς, πως η αρχή του ελληνικού πολιτισμού βρίσκεται στο Βυζάντιο και ακυρώνει το ιστορικό μέγεθος του ελληνικού πολιτισμού που άνθησε και προϋπήρξε πολύ πριν από αυτό και σχεδόν εξαφανίστηκε με την άφιξη του Χριστιανισμού.
  Πώς να το χαρακτηρίσει κανείς, αυτό το λογύδριο;
  Τρικυμία εν κρανίω ή λόγια ενός αφελούς;
  Και αυτός ο άνθρωπος, θεωρείται ο πρώτος Πολίτης της χώρας..

 4. Ο/Η των κώλων λέει:

 5. Ο/Η των κώλων λέει:

  Υποδοχή της χείρας του αγίου Χαραλάμπους στο Πολύγωνο

  03/02/2019
  Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων πιστών με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

  Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο ιερομόναχος π. Καλλίνικος, εκπροσωπώντας τον ασθενούντα ηγούμενο της Μονής και Β’ γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα και υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 6. Ο/Η Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης λέει:

  Η άρνηση της βυζαντινής παραδόσεως του έθνους μας συνιστά την ιστορική συρίκνωση αυτού, ούτως ώστε η λασκαράτειος και η ροϊδιος ουτοπία να επιβεβαιώνει την εθνοπροδοσία και την φαελμαϋριο προπαγάνδα, η οποία θέλει το Έθνος των Ελλήνων να σφαγιάζεται και να τερματούται στην ρωμαϊκή υπαγωγή του, ενώ αντίστοιχα αυτό που εξέρχεται από την επανάσταση του 1821 ουδόλως ελληνικό να είναι, αντιθέτως σλαυικό με ελληνίδα γλώττα. Εμείς αντιθέτως με τους Λασκαράτο και Ροίδη, κυριάρχους ταύτης της σελίδας, όχι μόνο διακηρύσσουμε την ελληνικότητά μας, όχι μόνο διατρανώνουμε την ιστορική συνέχεια του Έθνους μας από του πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού έως στο σήμερα, αλλά χαρίζουμε τον σλαυισμό στους Λασκαράτο και Ροϊδη, αφού αυτό τους εκφράζει ως πολιτιστικό τους συστατικό. Δικαίωμά τους! Όσο όμως ζουν στον χώρο που λέγεται Ελλάδα, οφείλουν να σέβονται τον χώρο αυτόν, και ό,τι τον συνιστά. Και είναι τυχαιροί, διότι έαν ο χώρος αυτός συνέχιζε να παράγει υγειή πολιτιτσμό, αυτοί οι δύο εθνοπροδότες θα ήσαν αποτέλεσμα εμμετού. Εν αγάπη Χριστού σταυρωθέντος και αναστάντος, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης.

  • Ο/Η roidis λέει:

   Τα λόγια σας στάζουν όλο χριστιανική αγάπη κι ευλογία δέσποτα.
   Πάντα «Εν αγάπη Χριστού σταυρωθέντος και αναστάντος».

   Π ά ν τ α !

   [από εμάς θα είστε Πάντα ελεύθερος να εκφράζετε τη γνώμη σας, αντιθέτως προς τους άγιους ομοίους Σας… δέσποτα]

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πάντες γὰρ υἱοὶ Θεοῦ ἐστε διὰ τῆς πίστεως ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ· ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε.

   Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

   Γιατί γίνατε Χριστιανός κληρικός και δεν γίνατε λοχίας αρχιμανδρίτα;
   Ποτέ δεν είναι αργά.

  • Ο/Η Ίππασος Μεταποντίνος λέει:

   Κανένα επιχείρημα δεν βλέπω κ. Μπαρούση. Βλέπω ωστόσο μιξοβάρβαρη διάλεκτο με ορθογραφικά λάθη. Μήπως να μελετήσετε κάπως περισσότερο πριν αφήσετε τα πνευματικά σκύβαλά σας σε έναν ιστόχωρο προσπελάσιμο μόνο από ανθρώπους με κριτική σκέψη; λέμε τώρα…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ φιλόσοφε,
    ο αρχιμανδρίτης της αμαρτωλής και σκανδαλοποιού μητρόπολης Νέας Ιωνίας,
    https://roides.wordpress.com/2014/11/05/5noe14/
    όπως όλοι οι Ελληναράδες, είναι ανελλήνιστος. Του έχουμε κάνει την υπόδειξη να μάθει Ελληνικά κι εγώ και ο κος Ρο, όπως και η ερίτιμος μαντάμ Σαπουνάκη, αλλά ματαίως.
    https://roides.wordpress.com/2019/03/23/23-3-19/#comment-115113

    https://roides.wordpress.com/2019/03/23/23-3-19/#comment-115116

    https://roides.wordpress.com/2019/03/23/23-3-19/#comment-115115

   • Ο/Η Ζωή Σαπουνάκη, δασκάλα του σεκς λέει:

    Αν η αγιότη του ο αρχοιμανδρείτυς είναι στρέιτ και κάτω των 40, αναλαμβάνω να του μάθω ορθογραφία.

   • Ο/Η Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Μπαρουσης λέει:

    Η καταληξη της αναφορας σας, «λεμε τωρα…», ειναι απο μονη της αρκετη ωστε να γινει κραταια η παραδοχη οτι το σαιτ διακρατειται απο ανθρωπους, οι οποιοι μονο κριτικη σκεψη δεν εχουν. Επομενως η αντιδραση τους εναντι του φωτοφορου βυζαντινου μας πολιτισμου εδραζεται στα πλαισια της στειρας αντιδρασεως. Κομπλεξ που δινει υποσταση στο τιποτε που θελουν να εξαγουν για να κανουν εντυπωση. Εν αγαπη Χριστου σταυρωθεντος και ανασταντος, Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Μπαρουσης.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   https://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html


   Ουαί υμίν!
   του Νίκου Μελά

   Μια διεστραμμένη παρεκτροπή. Μια θεομίσητη πράξη. Το όνειδος της ανθρωπότητας. Μια λαίλαπα. Μια μυσαρή πράξη. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της αγάπης της Εκκλησίας. Ω, παίδες ευλογείτε!

   Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]

   Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.