Ο Μητροπολίτης που καταδίκασε την εμπορία της «Αγίας» Ζώνης

[Με αφορμή το αφιέρωμα του ευσεβούς βλογ μας στα άπειρα θαύματα της βατοπεδινής της παραλλαγής]

από lifo.gr

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Με αφορμή την ψυχωφελέστατη παράθεση σειράς ιερών επιστημονικών άρθρων από το ευλαβέστατο μπλογκ μας, όπου εξετέθησαν οι εξαιρετικές επιδόσεις της Ζώνης του Εφραίμ Βατοπεδινού στον τομέα της Ιατρικής (Γυναικολογία, χυδαϊστί «γκαστρώματα», κλπ), ηγουμένου συκοφαντηθέντος και αθωωθέντος εν μέσω πανηγυρισμών του Υπουργού κατά της Διαφθοράς, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντιμότατου Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, παρουσιάζω καθηκόντως και την αντίθετη άποψη.

Ο μακαρίτης Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρικής Μα­κε­δο­νί­ας Χρυσόστομος, που πέθανε 71 ετών το 2002 και που δεν ήταν κάποιος σημαντικός, ούτε σε μόρφωση, ούτε σε έργα, ούτε σε σοφία, ούτε σε άλλες αρετές, είχε όμως ένα σπανιότατο, σχεδόν πρωτοφανές προσόν για Ελληνορθόδοξο Επίσκοπο. Δεν ήταν άθεος και βλάσφημος απατεώνας και χυδαίος θεομπαίχτης ώστε να εμπορεύεται ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα θαύματα. Με αφορμή μάλιστα την τουρνέ μιας δήθεν ζώνης της Παναγίας (από τις τρεις, Ελληνορθόδοξη-Συρορθόδοξη-Καθολική-που λανσάρονται ως τέτοιες, η κάθε μία ως μόνη γνήσια-βλ. «Η Αγία Ζώνη-2, η Πετρελεούσα»), της ελληνικής βερσιόν, με πλασιέ τον γνωστό θρησκευτικό επιχειρηματία, διακινητή ζωνών, νεκροκεφαλών κλπ και έμπορο αφορολόγητων θαυμάτων Εφραίμ Βατοπεδινό (βλ. «Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;»), ο μακαρίτης είχε βγει στην τηλεόραση και στηλίτευσε την ανίερη κερδοφόρα φαρσοκωμωδία.  Η κρατική Εκκλησία του το κράτησε μανιάτικο και τον εκδικήθηκε μετά θάνατον. Όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα γι’αυτόν σε καμία εκκλησιαστική σελίδα, πέρα από ένα σύντομο, χαρωπό το υποψιάζομαι, βιογραφικό ανακοινωθέν της Συνόδου, με αφορμή την αναχώρησή του σε άγνωστη κατεύθυνση. Ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του διαδόχου του Πάνου Φραγκάκου από την Κοκκινιά (καταφανώς πλέοντος επί άλλων κυμάτων θαλάσσης), όσο κι αν έψαξα, δεν  βρήκα ούτε λέξη. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη σώζεται ένα βιβλίο του, το μοναδικό που έγραψε, με τον τίτλο «Απόψεις», έκδοση της Μητρόπολής του το 1988. Εννοείται πως ο μακαρίτης δεν αμφισβητούσε (δημόσια τουλάχιστον) την εγκυρότητα της ψεύτικης Ζώνης, διαφωνούσε μόνο με την εμπορία της. Τόσο μπορούσε, τόσο καταλάβαινε ή έκανε πως καταλάβαινε, τόσο έκανε και ήταν αυτό κάτι εξαιρετικό μέσα στη γενική σιωπή της διεφθαρμένης Ιεραρχίας και μέσα στην μανιοκατάθλιψη του δύστυχου Παπανδρέου, που συρόταν από τη φιλόδοξη και σεμνή αεροσυνοδό.

Τη μνήμη του Χρυσόστομου διασώζει 15 χρόνια μετά την εκδημία του, ο «αιρετικός» φιλοπατριαρχικός Πατρινός Θεολόγος  Παναγιώτης Ανδριόπουλος, που συνηθίζει να ταράζει τα ιερά τέλματα, στο μπλογκ του «Ιδιωτική Οδός», με ένα πολύ ενδιαφέρον σημείωμά του (29.5.2017), στο οποίο μπήκε και σχολίασε, χολωμένος, ο γνωστός αρχιμανδρίτης εξομολόγος της πρώην πρωθυπουργού-αεροσυνοδού και της ακολουθίας της (ξεματιάστρες, χαρτορίχτρες, αρχιμανδρίτες) όσιος Τιμόθεος, στέλεχος της πάρα πολύ περιπετειώδους Μητρόπολης Νέας Ιωνίας-Φιλαδελφείας (βλ.«Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία»), που χαρακτήρισε την παρέμβαση του μακαρίτη «άκομψη». Το δεύτερο όμως σχόλιο (ανώνυμου) αναγνώστη του μπλογκ, αξίζει να αναδημοσιευθεί εδώ: «Την θυμάμαι την περίπτωση του μακαριστού Εδέσσης Χρυσοστόμου (Κακουλίδη) και μάλιστα είχε βγεί από τηλοψίας σε «παράθυρο» υποστηρίζοντας φυσικά με επιχειρήματα τις όντως σοβαρές του απόψεις και είχε δίπλα του ένα ας πούμε πλακάτ-πινακίδα μικρού μεγέθους στο οποίο έγραφε «μή ρίπτετε χρήματα» -το συγκεκριμένο πλακάτ το χρησιμοποιούσε σε κάποιο προσκύνημα της επαρχίας του γιά ευνοήτους λόγους..»

Θεις δε τα γόνατα, έκραξε φωνή μεγάλη Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην

Παραθέτω το δημοσίευμα του κ.Ανδριόπουλου: «Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ» (οι φωτ. είναι δική μου επιλογή και όχι της «Ιδ.Οδού»). «Τέτοιες μέρες πριν 22 χρόνια, είχε έλθει στην Αθήνα για προσκύνημα η Αγία Ζώνη από την Μονή Βατοπαιδίου. Θυμήθηκα-με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν ανά την χώρα με την ατελείωτη περιαγωγή λειψάνων (και αγιορειτικών)–το ξέσπασμα του μακαριστού Μητροπολίτη Εδέσσης Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε μιλήσει τότε πολύ αυστηρά, δηλαδή σωστά, για το φαινόμενο και τις παρενέργειές του.

Θεωρούσε την ιστορία αυτή «μια ευτελή αργυρολογία που προσβάλει τη χριστιανική πίστη, διασύρει το κύρος της Εκκλησίας και τραυματίζει βαρύτατα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια… Η ηθική και θρησκευτική ζωή του λαού δέχεται κατά καιρούς ισχυρά πλήγματα, τα οποία τείνουν να γενικευθούν και να θεσμοθετηθούν…

Αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου Όρους προς τον σύγχρονο κόσμο; Έτσι αντιλαμβάνεται την αποστολή του; Αυτή είναι η Ορθοδοξία μας; Έτσι θα καλλιεργηθεί και θα αναγεννηθεί ο ελληνικός λαός; Αυτή την τροφή θα προσφέρουμε στον σύγχρονο άνθρωπο; Οι ναοί μεταβάλλονται πραγματικά σε οίκους εμπορίου, όπου τα όσια και τα ιερά προσφέρονται ως εμπορεύματα. Γι’ αυτό ο γνήσια πιστός λαός αντιδρά με τις λέξεις: Χριστέμποροι, θεομπαίχτες, αγυρτεία, λειψανολατρεία, αγιογδύτες κ.λ.π.» «… εντεταλμένοι κατασκευάζουν και μερικά θαύματα, ιάσεις και θεραπείες για να είναι η παραπλάνηση, η εκμετάλλευση και η απάτη του απλοϊκού λαού πλήρης και ολοκληρωμένη» (ΕΘΝΟΣ: 31-5-95). Με αυτή τη σκληρή γλώσσα μίλησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης Χρυσόστομος και στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA: «Σκέπτεται κανείς τι θα έκαμνε ο Χριστός αν επισκεπτόταν ένα τέτοιο ναό; Όχι μαστίγιο και φραγγέλιο, αλλά ατομική βόμβα θα χρησιμοποιούσε…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 27-5-95).

Τότε, λοιπόν, τον Μάϊο του 1995, με επιστολή του στην «Καθημερινή» ο μακαριστός Χρυσόστομος τόνιζε χωρίς περιστροφές: «Το φαινόμενο τούτο το οποίο τείνει να γενικευθεί και να θεσμοθετηθεί ως κορυφαίο γεγονός και υπέρτατο μέσον λατρείας, συγχωρήσεως, αγιασμού, σωτηρίας των ψυχών, αποτελεί οπωσδήποτε εκδήλωση παρακμής και πτώσεως της πίστεως, μείωση του κύρους της Εκκλησίας και διακωμώδηση των ιερών λειψάνων», έγραφε. Δύο εβδομάδες αργότερα η Δ. Ι. Σύνοδος υιοθέτησε πρότασή του για έλεγχο της διαδικασίας» (σημ.Λ.: χιλιοειπωμένες υπεκφυγές, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν).

Και καταλήγει ο θεολόγος: «Φυσικά, τα όσα είπε τότε ο Εδέσσης Χρυσόστομος δεν επηρέασαν την όλη κατάσταση. Όπως είχε προβλέψει είναι ανεξέλεγκτη και μάλλον χωρίς γυρισμό. Αφού και Δ.Ι.Σ. δεν φαίνεται διατεθειμένη να ελέγξει την διαδικασία. Ίσως δεν μπορεί πια…».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
1. Από την Ιστορία της Μητροπόλεως Εδέσσης κλπ κλπ: Ο Άγγελος Δόξας,.. με σειρά άρθρων του στην μαχητική εφημερίδα του Δ. Πουρνάρα «Ελεύθερος» (το πρώτο από αυτά: «Να πέσουν τα προσωπεία», 29.1.1967),  αναφέρθηκε εκτενώς…. Ενδεικτικά παραθέτω τρεις διαδοχικούς τίτλους εφημερίδων, από τους δεκάδες πρόσφατους, που είχε συγκεντρώσει τότε ο Δόξας: «…Ο Άγιος Πέλλης, κατηγορείται επί σοδομία αυτοκτονήσαντος ναυτόπαιδος». ,..» (βλ. «Η Εκκλησία τιμάει τον Μητροπολίτη Κάμα Σούτρα»). Όσον αφορά στον άγιο Πέλλης, τον θρόνο Εδέσσης και Πέλλης κατείχε τότε κάποιος άλλος και η κατηγορία δεν αφορά βεβαίως τον Χρυσόστομο.

2. Ιερή Οστεοπώρωση – γ«Από τη Μονή Βατοπεδίου έφτασε στην Αθήνα η Αγία (ή Τιμία) Ζώνη της Παναγίας το καλοκαίρι του 1995. Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί περίμεναν ώρες ατέλειωτες για να ζήσουν το προσωπικό τους «Θαύμα». Και παραδίπλα οι πάσης φύσεως έμποροι επένδυαν και κερδοσκοπούσαν. Ο πατέρας Εφραίμ που έφερε το λείψανο, ευχαρίστησε τον χορηγό της επιχείρησης, Φοίβο Χριστοδουλίδη, ιδιοκτήτη της ΛΑΝΤΑ ΕΛΛΑΣ, μίλησε για τα θαύματα του λειψάνου, αλλά και για τον αγώνα της Μονής του στο πλευρό των Σέρβων αδελφών του, που εκείνη την εποχή ξεπάστρευαν αμάχους μουσουλμάνους, πολίτες της Σεμπρένιτσα.Αλλά τί μας φταίει ο ηγούμενος (που ήρθε από τον Μεσαίωνα), όταν οι πολιτικοί αρχηγοί της εποχής, Παπανδρέου και Μητσοτάκης, έσπευδαν -μαζί με τα απαραίτητα τηλεοπτικά συνεργεία- να πάρουν το μερίδιο τους από το προσκύνημα του «ιερού λειψάνου»;»

3. Ο Εδέσσης Χρυσόστομος για την Αγία Ζώνη, παρόντων του μαχητικού άθεου Ρένου Αποστολίδη και του καλού Θεολόγου καθηγητή Σάββα Αγουρίδη, αλλά και των Χατζηφώτη της Αρχιεπισκοπής και οσίου Τιμόθεου Ηλιάκη, προσκυνητή και εκθέτη της Ζώνης.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ο Μητροπολίτης που καταδίκασε την εμπορία της «Αγίας» Ζώνης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θαύματα αλλά και αποτυχίες της Αγίας Ζώνης  https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/104195_o-papaggelopoylos-apotheonei-karamanli-tsipra

  2.03.2017, 11:00
  Ο Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή – Τσίπρα

  efsyn.gr

  Αποθεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης.

  Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε (στην «Ελευθερία του Τύπου») «λαοπρόβλητους» τους δύο ηγέτες, τους οποίους «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο».

  Διευκρινίζοντας ότι μιλάει ως απλός πολίτης και όχι ως υπουργός ή πολιτικός, ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτει ότι «τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της».

  +++++++++++

  https://www.ethnos.gr/apopseis/83533_stigma-i-symperifora-ston-prokopi-paylopoylo

  Στίγμα η συμπεριφορά στον Προκόπη Παυλόπoυλο
  ΑΠΟΨΕΙΣ
  19.01.2020

  Τέρενς Κουίκ

  Για πρώτη φορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με συγκεκριμένες παρακαταθήκες, δεν σεβάστηκε τις διαδικασίες του κορυφαίου θεσμού
  ……………………………

  (Αυλαία)

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2017/09/18/18sept17/#comment-119633

  Η Αγία Ζώνη-2, η Πετρελεούσα

  18/09/2017

  [Τρεις Τίμιες Ζώνες εκσφενδόνισε στον Θωμά η Μαρία;]


  Ο Επίσκοπος Γκαστόνε του Πράτο με την Ρωμαιοκαθολική Αγία Ζώνη-1


  Η μόνη αυθεντική βερσιόν


  Ο Μαρ Μαλάθεος Βαρνάβας, Επίσκοπος Χόμς και Χάμα, με την Συρορθόδοξη Αγία Ζώνη-3


  Εξομολόγος του Οίκου της Εκάλης, Ιππότης και εκθέτης της Ζώνης, ο όσιος Τιμόθεος της Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας-Φιλαδελφείας

 3. Ο/Η Psycho λέει:

  Άγιες Ζώνες, τι σημαίνουν και τι κρύβουν

  https://www.protothema.gr/greece/article/881496/me-ekriktika-vouliaxan-to-agia-zoni/

  Με εκρηκτικά βούλιαξαν το «Αγία Ζώνη»

  Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
  Μηνάς Τσαμόπουλος
  12/04/2019, 06:53

  Η ισχυρή έκρηξη που βύθισε το δεξαμενόπλοιο και ρύπανε τον Σαρωνικό φαίνεται ότι προκλήθηκε από τρίτους, αφού το πλοίο πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας – Σε διαδικαστικό κυκεώνα οι αποζημιώσεις
  Μια ισχυρή έκρηξη στη δεξιά πλευρά του πλοίου ευθύνεται, σύμφωνα με πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017

  Ουσιαστικά δηλαδή δεν πρόκειται για ναυτικό ατύχημα αλλά για δολιοφθορά. Ποιοι, όμως, και γιατί βύθισαν το «Αγία Ζώνη ΙΙ» και πώς στήθηκε το όλο σκηνικό; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουν μέχρι στιγμής δοθεί στα γενικά συμπεράσματα του πορίσματος του ΕΜΠ, όπου υπογραμμίζεται ότι όλα τα στοιχεία «παραπέμπουν σε εκρηκτική φόρτιση».

 4. Ο/Η Βοδενιώτης λέει:

  Η Έδδεσα από τον 9ο αιώνα που κατοικήθηκε από Βούλγαρους λέγεται Βοδενά, από τη λέξη «βόντα», που θα πει νερό. Ο σημερινός δεσπότης Παναγιώτης είναι Μακεδονομάχος

  https://orthodoxia.info/news/%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9/

  Πέλλης: “Η πατρίδα είναι η μεγάλη μας οικογένεια για την οποία όλοι μας οφείλουμε να ανησυχούμε”
  BY Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ 08/06/2018 * 00:58

  Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ομίλησε στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και πολυάριθμους κληρικούς και μοναχούς. Το μήνυμά του αναγνώσθηκε επίσης στο συλλαλητήριο της Πέλλας από τον εκπρόσωπό του, Πρωτοπρ. Ιωάννη Σπυρίδη,


  • Ο/Η Βοδενιώτης Σκοπιανός πράκτορας λέει:

   Γαμώ την ατυχία του

   http://www.newsnowgr.com/article/1094958/o-p-eleftherios-xaralampidis-exigei-giati-o-sev-mitropolitis-k-ioil-den-pige-sto-syllalitirio-tis-thessalonikis.html

   Ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης εξηγεί γιατί ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωήλ δεν πήγε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
   2018-01-28 22:33:17

   Φωτογραφία για Ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης εξηγεί γιατί ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωήλ δεν πήγε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

   Ο ιερέας και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην

   εκπομπή “Πέριξ” της ΤV100, ενημέρωσε για τους λόγους που δεν είχε φυσική παρουσία, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωήλ, παρότι ήθελε να παρευρεθεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.

   Ειδικότερα, μέρες πριν τη διοργάνωση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, διεμήνυσε το Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ότι δεν θα παραστεί στο συλλαλητήριο, γεγονός που ήταν απαγορευτικό για τα εκκλησιαστικά δεδομένα για τον κ.Ιωήλ να έχει φυσική παρουσία. Την Κυριακή όμως, ο κ. Άνθιμος άλλαξε γνώμη και πήγε στο συλλαλητήριο μαζί με άλλους Μητροπολίτες που ήταν μαζί του στο συλλείτουργο που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Τότε όμως ήταν αργά-χρονικά για τον κ.Ιωήλ να προλάβει να πάει από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη.

   Κατά τα άλλα, στην ίδια συνέντευξη, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Μητρόπολης, αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε ο ιερατικός κλήρος Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για τα όρια της παρέμβασης της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα, αλλά και για το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «Παναγία Η Οδηγήτρια», στο οποίο προϊσταται ως πρόεδρος του Δ.Σ.
   Πηγή

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  https://mao.gr/efraimnonono/

  Ο Εφραίμ να βαφτίσει τον γιο του Πούτιν!
  20 Απριλίου 2012 mediaoasis

  Από τη Ρωσία με αγάπη 2

  Η σύζυγος του Πούτιν, αν και 54 ετών, είναι έγκυος, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Η κυρία Λιουντμίλα ευελπιστεί να χαρίσει στον 60χρονο κύριο Βλαδίμηρο έναν γιο, καθώς το ζευγάρι έχει ήδη δύο κόρες, 26 και 27 χρονών.

  «Θα έχετε εκλογές και θα είναι σαν να μην έχετε» που θα έλεγε και ο γέροντας Παϊσιος
  Μπαίνουμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι η κυρία Πούτιν δεν μύρισε τον κρίνο, αλλά ότι η Αγία Ζώνη έκανε το θαύμα της. Το χριστιανικό αυτό κειμήλιο, που ανήκει στη μονή Βατοπεδίου, φιλοξενήθηκε τον Νοέμβριο για 10 ημέρες στη Ρωσία, μαζί με αντιπροσωπεία από το Άγιο Όρος και τον ηγούμενο Εφραίμ, και εκτέθηκε σε προσκύνημα σε 14 πόλεις. Ακόμα και ο ηγέτης των ρώσων κομμουνιστών, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, πήγε να προσκυνήσει την Τίμια Ζώνη και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΚ, ζήτησε «από την Παναγία, προστάτιδα της Ρωσίας, να σώσει τη χώρα…»

  Τότε ο ίδιος ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Αγία Ζώνη θα βοηθήσει ώστε να αυξηθεί ο ρωσικός πληθυσμός. Μόνο που το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν οφείλεται στην απόσυρση της εύνοιας της Παναγίας, αλλά σε πολύ πεζούς οικονομικούς λόγους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.