Η Ορθοδοξία γκαστρώνει: «Νιώθω δύναμη και σιγουριά…»

Δοκουμένδον! [Θαύμα της Αγίας Ζώνης]

Διαβάστε τα μέρη [1] – [2] – [3] – [4] – [5] -[6] -[7] – [8] – [9]

Αθήνα

«Σκοπός της επιστολής μου είναι να σάς ευχαριστήσω, γιατί μου αποστείλατε την ζώνη και ευνοήθηκα πολύ και βοήθησε όλη την οικογένειά μου.

Είμαι παντρεμένη έξι χρόνια. Τα πρώτα πέντε χρόνια δεν είχα παιδί. Ο Θεός μάς χάρισε μια εγκυμοσύνη, αμέσως μετά τον γάμο μας, την οποία χάσαμε. Κάποιος φίλος, που επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος, μάς μίλησε για την ζώνη της Παναγίας, την οποία μπορούσε να μάς φέρει. Του απάντησα ότι το ήθελα πολύ, όμως ντράπηκα να την ξαναζητήσω. Εν τώ μεταξύ οι προσπάθειες συνεχίζονταν. Τον Ιανουάριο του 1998 ξεκινήσαμε μία νέα θεραπεία με ορμόνες για την απόκτηση παιδιού.

Τότε ο π. Π., ο εξομολόγος της μητέρας μου, ακούοντας την επιθυμία μας για τεκνοποίηση, αφού βεβαιώθηκε ότι είμαστε θρησκευόμενοι, έστειλε την κορδέλα, χωρίς να με γνωρίζει. Φαντάζεσθε την συγκίνηση και την χαρά μου όταν η ζώνη ήρθε στα χέρια μου από άλλη οδό!!!

Εκείνη την φορά έμεινα έγκυος και ο Θεός μάς βοήθησε, μέσα από χίλιες δυσκολίες, να γεννήσω ένα αγοράκι. Ο π. Π. έγινε και δικός μου εξομολόγος.

Μετά από τόσους κόπους, και μετά την απόκτηση του πρώτου παιδιού, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σάς ανακοινώσω ότι περιμένω το δεύτερο. Αυτή την φορά χωρίς θεραπείες, χωρίς φάρμακα, μόνο με την Χάρη του Θεού. Η κορδέλα είναι πάντοτε επάνω μου και νιώθω την δύναμη και την σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο σύζυγός μου και εγώ σάς ευχαριστούμε.

Με πολύ σεβασμό και αγάπη

Κ. Λ.

pemptousia.gr

 

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Ορθοδοξία γκαστρώνει: «Νιώθω δύναμη και σιγουριά…»

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:


   http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2017/05/blog-post_30.html

   Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
   Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

   Τέτοιες μέρες πριν 22 χρόνια, είχε έλθει στην Αθήνα για προσκύνημα η Αγία Ζώνη από την Μονή Βατοπαιδίου. Θυμήθηκα – με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν ανά την χώρα με την ατελείωτη περιαγωγή λειψάνων (και αγιορειτικών) – το ξέσπασμα του μακαριστού Μητροπολίτη Εδέσσης Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε μιλήσει τότε πολύ αυστηρά, δηλαδή σωστά, για το φαινόμενο και τις παρενέργειές του.

   Θεωρούσε την ιστορία αυτή «μια ευτελή αργυρολογία που προσβάλει τη χριστιανική πίστη, διασύρει το κύρος της Εκκλησίας και τραυματίζει βαρύτατα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια… Η ηθική και θρησκευτική ζωή του λαού δέχεται κατά καιρούς ισχυρά πλήγματα, τα οποία τείνουν να γενικευθούν και να θεσμοθετηθούν… Αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου Όρους προς τον σύγχρονο κόσμο; Έτσι αντιλαμβάνεται την αποστολή του; Αυτή είναι η Ορθοδοξία μας; Έτσι θα καλλιεργηθεί και θα αναγεννηθεί ο ελληνικός λαός; Αυτή την τροφή θα προσφέρουμε στον σύγχρονο άνθρωπο; Οι ναοί μεταβάλλονται πραγματικά σε οίκους εμπορίου, όπου τα όσια και τα ιερά προσφέρονται ως εμπορεύματα. Γι’ αυτό ο γνήσια πιστός λαός αντιδρά με τις λέξεις: Χριστέμποροι, θεομπαίχτες, αγυρτεία, λειψανολατρεία, αγιογδύτες κ.λ.π.» «… εντεταλμένοι κατασκευάζουν και μερικά θαύματα, ιάσεις και θεραπείες για να είναι η παραπλάνηση, η εκμετάλλευση και η απάτη του απλοϊκού λαού πλήρης και ολοκληρωμένη» (ΕΘΝΟΣ: 31-5-95).

   Με αυτή τη σκληρή γλώσσα μίλησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης Χρυσόστομος και στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA: «Σκέπτεται κανείς τι θα έκαμνε ο Χριστός αν επισκεπτόταν ένα τέτοιο ναό; Όχι μαστίγιο και φραγγέλιο, αλλά ατομική βόμβα θα χρησιμοποιούσε για να ανατινάξει και συντρίψει τους πάντας και τα πάντα» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 27-5-95).

   Τότε, λοιπόν, τον Μάϊο του 1995, με επιστολή του στην «Καθημερινή» ο μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης Χρυσόστομος τόνιζε χωρίς περιστροφές: «Το φαινόμενο τούτο το οποίο τείνει να γενικευθεί και να θεσμοθετηθεί ως κορυφαίο γεγονός και υπέρτατο μέσον λατρείας, συγχωρήσεως, αγιασμού, σωτηρίας των ψυχών, αποτελεί οπωσδήποτε εκδήλωση παρακμής και πτώσεως της πίστεως, μείωση του κύρους της Εκκλησίας και διακωμώδηση των ιερών λειψάνων», έγραφε. Δύο εβδομάδες αργότερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε πρότασή του για έλεγχο της διαδικασίας.

   Φυσικά, τα όσα είπε τότε ο Εδέσσης Χρυσόστομος δεν επηρέασαν την όλη κατάσταση. Όπως είχε προβλέψει η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και μάλλον χωρίς γυρισμό. Αφού και Δ.Ι.Σ. δεν φαίνεται διατεθειμένη να ελέγξει την διαδικασία. Ίσως δεν μπορεί πια…
   Π.Α.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.