Λειτουργία Κυριακής: Η Παναγία έκανε το θαύμα της, έμεινε έγκυος

Η Κ.Β. την οποίαν εγώ εγνώριζα από μικρό παιδί ήτο ύπανδρη 15 έτη και δεν είχε τέκνον.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.

Είχε γυρίσει όλους τους διακεκριμένους ιατρούς και καθηγητάς, της έκαμαν εγχείρηση, της άνοιξαν την κοιλιά, της είπαν τι χαλάς τον κόσμο, είσαι φυσική στείρα.

Η Κ. πολύ απελπισμένη, με πολλά δάκρυα, ήρθε εδώ στη Μονή προσκύνησε τη Μυροβλύτισσα και προσευχήθη. Εκεί ήταν η προηγουμένη Αγνή και της είπε:

«Γερόντισσα Αγνή σταύρωσε μια κλωστή στην εικόνα της Παναγίας βρέξε την με Άγιο Μύρο και δώστη μου να την βάλω στη μέση μου και η Παναγία θα μου δώσει παιδί».

Η Γερόντισσα Αγνή της έφερε αντίρρηση.

«Όχι, θα σου δώσω βαμβακάκι με Άγιο Μύρο».

«Όχι», εσυνέχισε η Κ. «την κλωστή θα την έχω πάντα επάνω μου, ενώ το βαμβακάκι με την αλλαγή των ενδυμάτων δεν θα το έχω πάντα επάνω μου».

Με την επιμονή της Κ., η Γερόντισσα Αγνή, σταύρωσε μια κλωστή στην Μυροβλύτισσα Κυρία και την έβρεξε με Άγιο Μύρο, της την έδωσε και την έδεσε στη μέση της.

Η Παναγία έκανε το θαύμα της, εγύρισε στο σπίτι της, έμεινε έγκυος, το αδύνατον τοις ανθρώποις έγινε δυνατόν από την Κυρίαν Θεοτόκον.

Εγεννήθη ένα αγοράκι και το έφερε εδώ στην Παναγία. Ήρθε να προσκυνήση και να την ευχαριστήση που της χάρισε τέκνον. Κρέμασε και μια λίρα στην Παναγία δια να μείνει εις ένδειξιν του θαύματος.

Αφού η Παναγία δέχθηκε την σταυρωμένη κλωστή και βρεγμένη με Άγιον Μύρο από την εικόνα της και θαυματούργησε, δίνουμε εμείς την σταυρωμένη κλωστή και βρεγμένη με Άγιο Μύρο από τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και σε άλλες γυναίκες για να τεκνοποιήσουν.

«Ιστορικό και Θαύματα Παναγίας Μαλεβή»,
Ανυσία Μοναχή

*

Απολυτίκιον Ήχος α΄. Εν τη γεννήσει…

Δεύτε πιστοί αγαλλόμενοι ανυμνήσωμεν την Παναγίαν Παρθένον, ρέει γαρ εκ της εικόνος αυτής Μύρον ευωδιάζον.Δεύτε το θάυμα τιμήσωμεν και την Παρθένον προσκυνήσωμεν και ποιήσωμεν δεήσεις εκτενείς ίνα ρύση υμάς ποικίλων περιστάσεων.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Η Παναγία έκανε το θαύμα της, έμεινε έγκυος

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αλήθεια πρέπει να είναι αυτή η ιστορία.
  Ξέρω ένα παρόμοιο γεγονός, με την Κ. Ε. παντρεμένη με τον Σ. Ε, την οποία γνωρίζω εδώ και 20 έτη και ήταν άτεκνη. Πήγε σε μοναστήρι και προσκύνησε την Παναγία, η οποία μετά από 9 μήνες, της χάρισε δίδυμα: Τον Γ. και τον Κ.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.mixanitouxronou.gr/oi-kataggelies-oti-30-monaches-xylokopisan-ena-16chrono-poy-epsachne-ti-mpala-toy-i-moni-tis-osias-eirinis-chrysovalantoy-poy-egine-protoselido/

  Οι καταγγελίες ότι 30 μοναχές ξυλοκόπησαν ένα 16χρονο που έψαχνε τη μπάλα του.

  Η μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου που έγινε πρωτοσέλιδο

  Πρωτομαγιά του 1980 το μοναστήρι της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου έγινε πρωτοσέλιδο μετά τις καταγγελίες ενός πατέρα ότι 30 μοναχές βιαιοπράγησαν εναντίον αυτού και του 16χρονου γιου του. Το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου βρίσκεται στη Λυκόβρυση Αττικής, σε μια κατάφυτη περιοχή. Την Πρωτομαγιά του 1980 η οικογένεια του 16χρονου πήγε στην περιοχή για να απολαύσει μαζί με φίλους την αργία. Τα παιδιά έπαιζαν έξω από τη Μονή και κάποια στιγμή, η μπάλα βρέθηκε στο χώρο του μοναστηριού. Ο μαθητής είδε τη μπάλα του να περνά από τον τεράστιο τοίχο του μοναστηριού και απευθύνθηκε στον πατέρα του για να την αναζητήσουν. Ο πατέρας μαζί με τον γιο του προσπάθησαν να μπουν στο μοναστήρι από τη μεγάλη σιδερόφραχτη πόρτα, ωστόσο, ανήμερα της Πρωτομαγιάς ήταν κλειστή.


  Γύρω από το μοναστήρι υπάρχει ένα τεράστιος τείχος που το περικλείει και ο μικρός σκαρφάλωσε για να μπει μέσα και να βρει τη μπάλα του. Προτού προλάβει ο μαθητής να εξηγήσει γιατί προέβη σε αυτήν την κίνηση, περίπου 30 καλόγριες συγκεντρώθηκαν γύρω του και σύμφωνα με τις καταγγελίες στον Τύπο της εποχής, τον ξυλοκόπησαν! Το ρεπορτάζ της «Βραδυνής» περιέγραφε πως το παιδί φώναζε, ζητούσε βοήθεια και έφτασε σε σημείο να βάλει τα κλάματα. Advertisement Το τείχος που σκαρφάλωσαν πατέρας και γιος για να μπουν στο μοναστήρι «Είδα το παιδί μου σε άγρια κατάσταση. Το είχαν περικυκλώσει 30 καλόγριες και ένας ηγούμενος της Μονής και τον χτυπούσαν», είχε καταγγείλει ο πατέρας του παιδιού.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δεν γλύτωσε ούτε ο ίδιος από τις βιαιοπραγίες των μοναχών. O πατέρας όταν άκουσε το παιδί του να ουρλιάζει μπήκε και αυτός στο μοναστήρι, με τον ίδιο τρόπο, σκαρφαλώνοντας, για να τον βοηθήσει να φύγουν μαζί. Όπως κατήγγειλε, οι μοναχές τον βούτηξαν από το λαιμό, τον έσπρωχναν και τον τραβούσαν από τα χέρια. «Ευτυχώς που μπόρεσα και μπήκα μέσα αλλιώς θα έψαχνα ακόμα για το γιο μου. Είμαι σίγουρος ότι δε θα τον άφηναν να ξαναβγεί από εκεί μέσα», δήλωνε ο πατέρας του παιδιού στις εφημερίδες. Το περιστατικό έληξε μετά από τέσσερις ώρες.

  Οι αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν από περαστικούς που βρίσκονταν γύρω από τη Μονή και άκουσαν τις φωνές πατέρα και γιου. Το μοναστήρι της Λυκόβρυσης Η μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου χτίστηκε το 1930 στη Λυκόβρυση Αττικής και αναπτύχθηκε στα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Το μοναστήρι ακολουθεί το παλαιό Ημερολόγιο, το Ιουλιανό, που υπολείπεται κατά 13 ημέρες από το Γρηγοριανό που επικρατεί. Βρίσκεται σε ένα μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα που καταλαμβάνει γύρω στα 50 στρέμματα, με εκτάσεις πρασίνου και δωμάτια για τους φιλοξενούμενους πιστούς.

  Στο μοναστήρι προσέρχονται προσκυνητές από την Αμερική, τη Γερμανία, την Αφρική, την Αίγυπτο, την Κων/πολη και από άλλα ξένα κράτη για να ασπαστούν την ιερά εικόνα της Οσίας Ειρήνης και να γευτούν το αγίασμα που υπάρχει στις πηγές τις Μονής και τα μήλα της Οσίας που συνδέονται με τα θαύματα της. Στο μοναστήρι προσέρχονται πολλά ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας, που προσδοκούν σε μια βοήθεια.


  Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: 50s. Ηγουμένη Μαριάμ, ο «γυναικείος σατανάς». Στο μοναστήρι της βασάνιζαν φυματικούς μέχρι θανάτου. Το σοκ του εισαγγελέα που την καταδίκασε για 150 θανάτους κοριτσιών……

  https://www.vimaorthodoxias.gr/thavmata/to-milo-tis-agias-eirinis-tis-xrysovalantou/

  Το μήλο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

  Πολλά άτεκνα ζευγάρια έχουν απευθυνθεί στο μοναστήρι της Αγίας, και ζητούν την βοήθειά της.

  «Ονομάζομαι Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Είμαι το 3ο παιδί στην οικογένεια. Όταν η μητέρα μου ήταν 3 μηνών έγκυος στο 3ο παιδί και φυσικά δεν ήξερε τι έχει γιατί πριν 30 χρόνια δεν υπήρχε υπέρυχος είδε ένα όνειρο. Μια μαυροφορεμένη γυναίκα που κρατούσε ένα μήλο στο χέρι και της είπε: Θα κάνεις κορίτσι και θα το ονομάσεις Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Η μητέρα μου πίστεψε αμέσως στα λόγια της και ήταν σίγουρη ότι θα κάνει κορίτσι. Όταν γεννήθηκα είχα στο μέτωπο ένα σημάδι. Ένα κόκκινο σταυρό ο οποίος έφυγε μετά από λίγες μέρες. Με βάπτισαν στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάει και στο μοναστήρι στην Αθήνα και είναι πολύ όμορφο….»

  Το Θαύμα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου…χάρισε ένα παιδάκι μετά από 17 χρόνια προσπάθειας…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.