Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους: Συνεργασία μάγων και δαιμόνων

[Λόγοι Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτου ]

Διαβάστε τα μέρη [1] – [2] – [3] – [4] -[5] – [6] – [7]

-Γέροντα, ένας άνθρωπος που έχει αγιότητα δεν μπορεί να ξεσκεπάσει ή να φρενάρει τον μάγο;

-Πώς να τον φρενάρει; Εδώ λες σε κάποιον που έχει λίγο φόβο Θεού να προσέξει, γιατί έτσι όπως ζει δεν πάει καλά, και πάλι δεν βγαίνει  από το δικό του, πόσο μάλλον ο μάγος που συνεργάζεται με τον διάβολο. Αυτόν τι να τον κάνεις; Θα του πεις ορισμένα πράγματα, αλλά αυτός  πάλι με τον διάβολο θα είναι. Δεν γίνεται τίποτε. Μόνο όταν είναι μπροστά σου ο μάγος και λες την ευχή, εκείνη την στιγμή μπορεί να μπερδευτεί το δαιμόνιο και να μην μπορεί ο μάγος να κάνει την δουλειά του.

Κάποιος είχε ένα πρόβλημα, και ένας μάγος, που ήταν μεγάλος απατεώνας, πήγε στο σπίτι του να τον βοηθήσει. Εκείνος έλεγε την ευχή. Ο καημένος ήταν απλός· δεν ήξερε ότι ο άλλος ήταν μάγος, γι’ αυτό επενέβη ο Θεός. Και δείτε τι επέτρεψε ο Θεός, για να καταλάβει! Άρχισε να δέρνεται ο μάγος από τους δαίμονες και ζητούσε βοήθεια από τον άνθρωπο του οποίου θα έλυνε το πρόβλημα!

-Γέροντα, εκείνος έβλεπε τους δαίμονες;

-Εκείνος δεν έβλεπε τους δαίμονες· έβλεπε μια σκηνή. Ο μάγος φώναζε «βοήθεια», έκανε τούμπες, έπεφτε κάτω, έβαζε το χέρι του για να προφυλάξει το κεφάλι του. Γιατί μη νομίζετε ότι οι μάγοι καλοπερνούν, ότι οι δαίμονες τους κάνουν όλες τις φορές το χατίρι. Το ότι αρνήθηκαν μια φορά τον Χριστό, αυτό τους είναι αρκετό. Στην αρχή οι μάγοι κάνουν συμβόλαιο με τους δαίμονες, για να τους βοηθούν, και οι δαίμονες υποτάσσονται για μερικά χρόνια στις διαταγές τους. Έπειτα όμως από λίγο καιρό τους λένε: «Μ’ εσάς θα ασχολούμαστε τώρα;» ειδικά, όταν οι μάγοι δεν καταφέρνουν να κάνουν αυτό που θέλουν οι δαίμονες, ξέρετε τι τραβούν μετά;

Θυμάμαι, μια φορά που συζητούσα έξω από το Καλύβι με εκείνον τον νεαρό μάγο από το Θιβέτ, ξαφνικά σηκώθηκε, μου έπιασε τα χέρια και μου τα γύρισε προς τα πίσω. «ας έρθει να σ’ ελευθερώσει  τώρα ο Χατζεφεντής», μου είπε. «άντε, βρε διάβολε, φύγε από ‘δω», του είπα και τον έριξα κάτω. Ακούς εκεί να βλασφημήσει τον Άγιο! Πήγε μετά να με χτυπήσει με τον πόδι του, αλλά δεν τα κατάφερε· το πόδι του σταμάτησε μπροστά στο στόμα μου. Με φύλαξε ο Θεός. Τον άφησα και μπήκα στο κελί. Ύστερα από λίγη ώρα τον είδα να έρχεται από  πέρα, γεμάτος αγκάθια.  «Ο Σατάν με τιμώρησε, μου είπε, γιατί δεν σε νίκησα. Με έσυρε μέσα στα ρουμάνια».

Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους είναι αδύνατες. Οι άνθρωποι τις κάνουν δυνατές με την απομάκρυνσή τους από τον Θεό, γιατί έτσι δίνουν δικαιώματα στον διάβολο.

*
(από το) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ναδημοσίευση από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ τ. Γ΄»
© ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ/ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

[oodegr.com]

(αν δεν το κατεβάσουν) Συνεχίζεται

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

6 Responses to Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους: Συνεργασία μάγων και δαιμόνων

 1. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Το σενάριο του matrix ωχριά μπροστά σε αυτά….πώς και δεν έχουν ανακαλύψει τον Γέροντα στο Holywood;;;;

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Μού φαίνεται ότι μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί αυτός ο παππούλης ήταν τόσο αγαπητός.
  Φθηνός παραμυθάς, πάσχων από αθεράπευτο παλιμπαιδισμό, αμόρφωτος, με παιδιάστικη αντίληψη του «καλού» και του «κακού», αργόσχολος, με φυσική απέχθεια προς την γνώση και την ενδελεχή έρευνα για τις βαθύτερες αιτίες που προκαλούν τα συναισθηματικά προβλήματα, υποσχόμενος εθνικούς θριάμβους που δεν απαιτούν σχέδιο, κόπο, υπομονή, και πάνω από όλα στροφή προς την πραγματικότητα της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
  Δεν έχεις παρά να περιμένεις αμέριμνος και ο Θεός θα τα κάνει για σένα. Γιατί; Επειδή, είσαι Ρωμιός, και είσαι ο περιούσιος λαός του..
  Όλα τα παραπάνω που είναι μέρος του χαρακτήρα του Παϊσιου, είναι και τα βασικά στοιχεία που τα συναντάμε και στον πιστό. Καταλαβαίνουν, ό ένας τον άλλο, νιώθουνε ό ένας τον άλλο.
  Ο νεοέλληνας ακόμη και τώρα, μετά από 10 χρόνια κρίσης, αρνείται να δει την πραγματικότητα.
  Θέλει να βγει απ’ αυτήν, χωρίς να αλλάξει ιδέες, τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σε πολιτιστικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
  Ελπίζει πως αυτός ο ίδιος, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, δεν φέρει καμία ευθύνη.
  Άλλοι είναι αυτοί που ευθύνονται για το χάλι του. Οι προδότες πολιτικοί, η αντιορθόδοξη ΕΕ, κάποιοι άθεοι, μεγαλο- οικονομικοί παράγοντες, που εποφθαλμιούν την χώρα του κλπ.
  Στην πράξη, πίσω από την τάση του νά βλέπει την Δύση σαν «διαβολική», υπάρχει η κουτοπονηριά, που χρησιμοποιεί για να αποφύγει να πει την αλήθεια: ότι είναι ένας φοβισμένος άνθρωπος, που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αλλά ούτε και επιθυμία για «κοσμογονικές» αλλαγές.
  Δηλαδή, να αφήσει στην άκρη τις θρησκόληπτες φαντασιώσεις του και την οκνηρία του, που προήλθε κυρίως απ’ αυτές, και να στραφεί προς ένα θαρραλέο ανταγωνισμό και «σύγκρουση» με τις προηγμένες χώρες στο τομέα των επενδύσεων, της σοβαρής ανάπτυξης, των επιστημών, της ιλιγγιώδους τεχνολογικής ανάπτυξης, της καινοτομίας, της έντιμης αντιμετώπισης του δυσθεώρητου προβλήματος του συνταξιοδοτικού και πάνω από όλα, την ανάλογη υπομονή για αποτελέσματα, τα οποία είναι πιθανόν αυτός να μη απολαύσει.
  Αλλά σαν θρησκόληπτος, έμαθε να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του.
  Και έτσι:
  «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα..»

  • Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

   Πρόσεξε φίλε Γιάννη μην βρεθείς στη φυλακή με αυτά που γράφεις…η ΝΔ είναι πιστή στις ιερές μας παραδόσεις….

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Φίλε Κλαζομενεύς,
    Σκέφτομαι ότι ίσως αν κάποιος κινδυνεύει να φιμωθεί, είναι το συγκεκριμένο μπλογκ που μάς φιλοξενεί (δεν γνωρίζω αν είναι δυνατόν να συμβεί).
    Όμως είδαμε πώς τους απέκλεισαν από το facebook, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
    Μάλιστα, αναρωτιέμαι αν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αν μπορούσαμε να στείλουμε μηνύματα διαμαρτυρίας στο facebook, γι’ αυτή την κατάσταση, μήπως και σταματήσει ο αποκλεισμός και λειτουργήσει ξανά η ιστοσελίδα.
    Άλλως, το facebook, νομίζω πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με αυτό το θέμα και η ιστοσελίδα θα μείνει εσαεί αποκλεισμένη..

   • Ο/Η Po λέει:

    Φίλε Γιάννη, ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τη συμπαράσταση, όμως δεν θέλουμε την επανένταξη του μπλογκ στο facebook, διότι αξιώνουν να τους αποστείλουμε αντίγραφα των ταυτοτήτων μας.
    Εμείς είμαστε μια χαρά στην ανωνυμία.
    Άλλωστε πολλοί φίλοι του μπλογκ, μας προβάλλουν εκεί αναπαράγοντας μέσω λίνκ τις αναρτήσεις μας -και τους Ευχαριστούμε.
    Μας αρκεί έτσι όπως είμαστε.
    (μας προστατεύουν αρκετά οι νόμοι της Καλιφόρνιας, όπου ανήκει η παρούσα πλατφόρμα…)

    Ευχαριστούμε και πάλι.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.dogma.gr/diafora/geronta-pa%CE%90sios-vre-evlogimene-mazi-pigame-stin-alli-zoi-kai-gyrisame/108718/

  Γέροντα Παΐσιος: «Βρε ευλογημένε μαζί πήγαμε στην άλλη ζωή και γυρίσαμε»!
  Dogma 01 Δεκεμβρίου 2019 9:10

  Προκαλεί ανατριχίλα τα όσο συγκλονιστικά περιγράφει ένας αστυνομικός για τη θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Παϊσίου κατά τον τραυματισμό του από βόμβα μολότωφ. Η απίστευτη διήγηση είναι από το βιβλίο
  ΣΩΤΗΡΧΟΣ Μ.Π., ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ, εκδ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 2009 σ. 78.


  Γέρων Παϊσιος

  Το θαύμα αυτό του Γέροντος Παϊσίου έγινε στον αξιωματικόν της Αστυνομίας κ Άγγελον Χοροζίδην, στην Θεσσαλονίκη, και το διηγείται ο ίδιος : «Στις 8 Ιουνίου του 1986, εκτελώντας υπηρεσία ασφαλείας, κοντά στο κεντρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκα με βόμβα «μολότωφ». Έπαθα βαρύτατα τραύματα.

  Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκα, με άφησαν, θεωρώντας ότι ο θάνατος ερχόταν σύντομα. Παρέμενα στη ζωή έχοντας χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον. Ο παππούλης, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση, είπε : «Θα υποφέρει πολύ, αλλά θα ζήσει».

  Μετά από λίγες μέρες ανέκτησα κάποια επαφή. Κάποια ημέρα όμως, αισθάνθηκα να πεθαίνω και είπα στην νοσοκόμα : «Αδελφή, πεθαίνω, πεθαίνω». Άρχισα τότε να ανεβαίνω προς τα πάνω, να βγαίνω από την γη, να κινούμαι ανάμεσα σε αστέρια και στην συνέχεια σε γαλαξίες. Αυτήν την ερμηνεία έδινα εκείνη την στιγμή.

  Ανέβαινα, ανέβαινα και μπροστά μου πήγαινε ένα φως, κάτι σαν αναμμένη λαμπάδα. Ξαφνικά, το ταξίδι σταμάτησε. Άρχισε αντίστροφη κίνηση και προσγείωση. Βρέθηκα στο νοσοκομείο με τραχειοτομή και γύρω μου γιατροί, να με κοιτάζουν.

  Πέντε μήνες μετά, συνάντησα τον παππούλη στην Σουρωτή. Με αγκάλιασε, με φίλησε και άρχισα να του διηγούμαι πώς πέθανα. Με διέκοψε λέγοντας : “Βρέ ευλογημένε, μαζί πήγαμε στην άλλη ζωή και γυρίσαμε. Δεν με έβλεπες ;”. Τότε κατάλαβα τί ήταν το φως, που έβλεπα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.