Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους: Πώς λύνονται τα μάγια

[Λόγοι Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτου ]

Διαβάστε τα μέρη [1] – [2] – [3] – [4] -[5] – [6]

Αν πιάσουν, Γέροντα, τα μάγια, πως λύνονται;

–   Με την μετάνοια και την εξομολόγηση. Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία, για την οποία έπιασαν τα μάγια, να καταλάβει ο άνθρωπος το σφάλμα του, να μετανοήσει  και να εξομολογηθεί. Πόσοι έρχονται εκεί στο Καλύβι που ταλαιπωρούνται, επειδή τους έχουν κάνει μάγια, και μου λένε: «Κάνε προσευχή, για να απαλλαγώ από αυτό το βάσανο»! Μου ζητάνε βοήθεια, χωρίς να ψάξουν να βρουν από πού ξεκίνησε το κακό, για να το διορθώσουν. Να βρουν δηλαδή σε τι έφταιξαν και έπιασαν τα μάγια, να μετανοήσουν, να εξομολογηθούν, για να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.

–   Γέροντα, όταν ο άνθρωπος που του έχουν κάνει μάγια φθάσει σε τέτοια κατάσταση  που δεν μπορεί να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του, να εξομολογηθεί κ.λπ., μπορούν οι άλλοι να τον βοηθήσουν;

–   Μπορούν  να καλέσουν τον ιερέα στο σπίτι  να κάνει ευχέλαιο ή έναν αγιασμό. Να του δώσουν να πιει αγιασμό, για να υποχωρήσει λίγο το κακό και να μπει λίγο Χριστός μέσα του. Έτσι έκανε μια μητέρα για το παιδί της και βοηθήθηκε. Μου είχε πει ότι ο γιος της υπόφερε πολύ, γιατί του είχαν κάνει μάγια. «ΝΑ πάει να εξομολογηθεί» της είπα. «Πώς να πάει, πάτερ, να εξομολογηθεί, στην κατάσταση που είναι;», μου είπε. «Τότε πες στον πνευματικό σου», της λέω «να έρθει στο σπίτι, να κάνει αγιασμό και να δώσεις στον γιό  σου να πιει από τον αγιασμό. Θα τον πιει όμως;». «Θα τον πιει» μου λέει. «Ε, ξεκίνησε με τον αγιασμό, της λέω, και μετά προσπάθησε να μιλήσει το παιδί με τον παπά. Αν εξομολογηθεί, θα τον πετάξει τον διάβολο πέρα». Και πράγματι, με άκουσε και βοηθήθηκε το παιδί. Μετά από λίγο μπόρεσε να εξομολογηθεί και έγινε καλά.

Μια άλλη γυναίκα, η φουκαριάρα, τι έκανε; Ο άνδρας της είχε μπλέξει με μάγους και δεν ήθελε ούτε σταυρό να φορέσει. Για να τον βοηθήσει λίγο, έραψε στον γιακά από το σακάκι του ένα σταυρουδάκι. Μια φορά που χρειάστηκε να περάσει από ένα γεφύρι  στην άλλη όχθη ενός ποταμού, μόλις πάτησε στον γεφύρι, άκουσε μια φωνή να του λέει: «Τάσο, Τάσο, βγάλε το σακάκι, να περάσουμε μαζί το γεφύρι». Ευτυχώς έκανε κρύο και είπε: «Πώς να το βγάλω κρυώνω!» «Βγάλ’ το, βγάλ’ το, να περάσουμε», άκουσε την ίδια φωνή να του λέει. Βρε τον διάβολο! Ήθελε να τον ρίξει κάτω στο ποτάμι, αλλά δεν μπορούσε, γιατί είχε πάνω του στο σταυρουδάκι. Τελικά τον έριξε εκεί σε μια άκρη. Εν τω μεταξύ, τον έψαχναν οι δικοί του όλη την νύχτα και τον βρήκαν τον καημένο πεσμένο επάνω στο γεφύρι. Αν δεν έκανε κρύο, θα έβγαζε το  σακάκι και θα τον πετούσε ο διάβολος μέσα στο ποτάμι. Τον φύλαξε ο σταυρός που είχε στο πέτο του. Πίστευε η φουκαριάρα  η γυναίκα του. Αν δεν είχε πίστη, θα το έκανε αυτό;

*
(από το) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ναδημοσίευση από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ τ. Γ΄»
© ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ/ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

[oodegr.com]

(αν δεν το κατεβάσουν) Συνεχίζεται
*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

 

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

1 Response to Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους: Πώς λύνονται τα μάγια

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Πέθανε μια πολύ σκοτεινή και διαβολική μορφή της Ορθοδοξίας
  Ο ιδιοκτήτης τεράστιας αλυσσίδας μοναστηριών στις ΗΠΑ όσιος Εφραίμ της Αριζόνα

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
  08 Δεκεμβρίου, 2019 – 7:43

  Εκοιμήθη ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα – Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η Εξόδιος Ακολουθία με πλήθος κόσμου από Ελλάδα και Η.Π.Α.

  https://roides.wordpress.com/2011/01/12/12jan11/
  Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη
  12/01/2011
  H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα

  ………………………………
  Ξεκινώ από το βιβλίο του θεολόγου-φιλόλογου-ιεροκήρυκα Κωνσταντίνου Σιαμάκη «Παρθενοσυλλέκτες»

  http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

  στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων ιερών μορφών, χωρίς να κατονομάζεται, «φωτογραφίζεται» και καταγγέλλεται με φοβερές κατηγορίες και ο Γέροντας του Δυτικού Ημισφαιρίου των 17 (το 2007 που εκδόθηκε το βιβλίο) μοναστηριών. Το βιβλίο προβάλλεται και στο Διαδίκτυο, χωρίς τις αυτονόητες αντιδράσεις (που τις όφειλαν ο θιγόμενος και ο προϊστάμενός του) ώστε να προστατευθεί η υπόληψη του μοναχού και της επιχείρησής του και για να μην σκανδαλίζονται οι ευσεβείς αναγνώστες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ποιόν υπονοεί ο εκκλησιαστικός συγγραφέας όταν γράφει:

  «…ό γέροντας βόσκει, φωλιάζει και θαυματουργεί στο άλλο ημισφαίριο τής γης. λέγεται ότι, όταν λειτουργή, δέν πατάει στή γη βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω άπό το έδαφος, ό στάρετς και παρθενοσυλλέκτης έχει τώρα εκεί 17 (δεκαεφτά) γυναικεία μοναστήρια –μόνο γυναικεία, κανένα αντρικό και αμέτρητα πλήθη αφιερωμένων γυναικών, μόνο γυναικών, όπως μου είπε παλιός μου «φίλος» και συμφοιτητής (άλλης σχολής) και τώρα μοναδικός αρσενικός υποτακτικός του «γέροντος», αυτός ό υποτακτικός, λαϊκός ακόμη, κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφίνες, μιά φορά, καθώς κουβαλούσε τις μορφίνες, τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο, βλέπει ή τροχαία τις μορφίνες και τον συλλαμβάνει (ήταν το 1968). τους λέει: «Είμαι προσωπικός γιατρός του Τάδε «γέροντος», και του πηγαίνω αυτά τά φάρμακα, επειδή τά έχει ανάγκη, του λένε: «Τόσο πολλές μορφίνες; αυτές είναι γιά άρρωστους ενός νοσοκομείου γιά ένα έτος! κι άπό τι πάσχει ό έν ενεργεία ηγούμενος;», δέν μπορούσε νά τους πει από τι έπασχε ό γέροντας, του επέτρεψαν νά τηλεφωνήση σέ κάποιον, εκείνος, αντί σε δικηγόρο, τηλεφώνησε σε κάποια προσωπικότητα, κι ή προσωπικότητα σέ κάποιον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, κι ό ανώτατος αξιωματικός διέταξε τήν τροχαία νά τον αφήσουν ελεύθερο, τον άφησαν ελεύθερο μέ τήν εξοργισμένη παρατήρησι: «Θά σέ παρακολουθούμε «αν ξανασυμβή αυτό, θά σέ συλλάβουμε, και θά πας φυλακή, δέν θά τήν ξαναγλυτώσης». έγώ τά έμαθα από το γιατρό και τήν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα….».

  Η σιωπή του Γέροντα και του πατριαρχείου δεν είναι χρυσός.
  ……………………………………..
  Ήδη πάντως:
  Ο «Εθνικός Κήρυκας» της Ν.Υόρκης (Θ.Καλμούκος) ζητά διερεύνηση της διδαχής Εφραίμ.

  Πέντε Ελληνοαμερικανοί μητροπολίτες το 1999 είχαν ζητήσει από τον πατριάρχη έλεγχο του Εφραίμ.

  Ο Λάζαρος, ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος πρώην Οττάβας (της «Οrthodox Church in America») ομολογεί πως προβληματίζεται από όσα περί γάμου και περί Σωτηρίας της ψυχής (η οποία καταβάλει εναέρια διόδια!) διδάσκει ο Εφραίμ στο πολυάριθμο κοπάδι του.

  Επίσης ορθόδοξοι πιστοί προβληματίζονται για το ζήτημα του Εφραίμ ενώ μια Ορθόδοξη ελληνική οργάνωση στο Σικάγο, αγανακτισμένη, ενεργοποιήθηκε ζητώντας στοιχεία για τη δράση του Εφραίμ και καταγγέλλοντας τις μονές του από τη σκοπιά του κανονικού ορθόδοξου μοναχισμού.

  ….
  Το πατριαρχείο όμως βλέπει τα κέρδη του Ephraim Super Market και ποιεί την νήσσαν.

  ΥΓ
  Δείτε τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού καναλιού για τα μοναστήρια του Εφραίμ

  Aυτοκτονία δόκιμου μοναχού σε ένα από τα υποκαταστήματα του Εφραίμ

  https://www.pokrov.org/parents-of-suicide-monk-might-sue-monastery-and-archdiocese-of-america/

  Parents of Suicide Monk Might Sue Monastery and Archdiocese of America
  Author: Theodore Kalmoukos
  Date Published: 02/14/2013
  Publication: The National Herald

  FLORENCE, AZ – The parents of Scott Nevins, Ashley and Diane, have retained attorney Stephen M. Murphy of San Francisco to represent them in a possible wrongful death lawsuit against the Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA), the Metropolis of San Francisco, and Saint Anthony’s Greek Orthodox Monastery.

  Just outside of the St. Anthony’s Monastery in Florence, AZ, the 27 year-old novice (monk) Scott Ioannis Nevins took his life with a gun on the dawn of June 11.

  Nevins was a novice for six years at St. Anthony, one of the 21 Monasteries established by Elder Ephraim, the former abbot of the Philotheou Monastery on Mount Athos.

  Nevins, from Modesto CA, was a convert to Orthodoxy. He had left the Monastery 15 months ago in the middle of the night in February 2011 and went to Oregon and enrolled in college. He returned the Monastery armed with two guns and a knife on June 11.

  When he pulled into the Monastery parking lot, he was met by a night watchman monk. He drove a short distance away. The watchman drove his car toward the area where Nevins had parked. At some point, Nevins shot himself according to police accounts, and was flown by a helicopter to an area hospital, where he died.

  The Monastery belongs ecclesiastically and canonically to the Greek Orthodox Archdiocese of America through the Metropolis of San Francisco under Metropolitan Gerasimos. TNH was unable to reach Archbishop Demetrios of America, Metropolitan Gerasimos of San Francisco, Archimandrite Ephraim and Archimandrite Paisios the Abbot of the Monastery.

  In a demand letter sent to Archbishop Demetrios Trakatellis, Metropolitan Gerasimos Michaleas, and Archimandrites Ephraim and Paisios by Federal Express on February 5, 2013, attorney Stephen Murphy detailed the Nevins’ allegations.
  …………………
  https://www.pokrov.org/parents-of-arizona-suicide-monk-nevins-give-exclusive-interview-to-tnh/

  Parents of Arizona Suicide Monk Nevins Give Exclusive Interview to TNH
  Author: Theodore Kalmoukos
  Date Published: 02/28/2013
  Publication: The National Herald
  …………………..

  https://newmartyrephraim.wordpress.com/2015/01/

  https://newmartyrephraim.wordpress.com/2016/01/26/%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b5/

  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)
  JANUARY 26, 2016 ~ NEWMARTYREPHRAIM
  «Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!» Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ(ένθετο περιοδικό Εψιλον: Τεύχος 524, 22/4/2001)

  Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!

  ……………………….

  Αναφέρετε σ’ ένα από τα βιβλία σας ότι φαρμακοποιός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνδεόταν πνευματικά με κάποιο μοναστήρι του Αγίου Όρους, ήρθε σε δυσχερέστατη θέση όταν ο ηγούμενος του ζήτησε με τις…κούτες, βαριά ψυχοφάρμακα.

  «Να πούμε ότι αυτό το μοναστήρι είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της “νοεράς” προσευχής (σ.σ.: η συνεχής επανάληψη της φράσης “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό”, η οποία οδηγεί σε φώτιση), που σημαίνει αυτό ότι εκπροσωπεί ό,τι πνευματικότερο μπορεί αυτή τη στιγμή να διαθέσει η Ορθοδοξία απέναντι στον σύγχρονο προβληματισμό».

  Ποιο είναι αυτό το μοναστήρι, πατέρα Μιχαήλ; Και το περιστατικό με τις δύο κούτες ψυχοφάρμακα σε ποια Μονή συνέβη;

  «Το περιστατικό αφορά τη Μονή Φιλοθέου και ο ηγούμενος που ήθελε τα ψυχοφάρμακα ήταν ο γέροντας Εφραίμ».


  ο γέροντας Εφραίμ

  Μπορεί κάποιος να αντειπεί ότι η μισή Ελλάδα παίρνει ψυχοφάρμακα, αγχολυτικά ή οτιδήποτε άλλο.

  «Δεν ανέχομαι αυτή την κατάσταση. Θα ήθελα ο καθένας να μπορεί να βελτιώσει με προσπάθεια την ψυχολογική και πνευματική του κατάσταση και να εξισορροπήσει την καθημερινότητά του. Αλλά ακόμη περισσότερο δεν μπορώ να το ανεχθώ από ανθρώπους που ήρθαν να ασχοληθούν με υψηλότερο τρόπο ζωής, επομένως να ξεπεράσουν ανθρώπινα στοιχεία και αδυναμίες και ν’ αποκτήσουν, όπως λέμε, αγγελικό βίο».

  Το νηφάλιο και μειλίχιο ύφος, δηλαδή, πολλών μοναχών στο Άγιο Όρος, οφείλεται στην επίδραση των ηρεμιστικών μιλιγκράμ;
  ………………………

  https://www.ekirikas.com/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC/

  Αυτοκτονία στο Μοναστήρι του π. Εφραίμ στην Αριζόνα
  12 Ιουνίου, 2012

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους.

  Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου.

  Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του έκδοση

  Ο αυτόχειρας ήταν προσήλυτος στην Ορθοδοξία, αμερικανικής καταγωγής, από την πόλη Μοντέστο της Καλιφόρνας και το κοσμικό του όνομα ήταν Σκοτ Νέβιν (Scott Nevin).

  Το Μοναστήρι ανήκει εκκλησιαστικά και κανονικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής διά της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου.

  Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δεν είχε ανταποκριθεί σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μία εκ των γραμματέων του, η κ. Μαρία Δούβρη, μας είπε ότι ο Σεβασμιότατος δεν ήταν εκεί, ενώ ανέλαβε να τον ενημερώσει σχετικά. Επίσης, στείλαμε και γραπτό σημείωμα στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να σχολιάσει, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε.

  Επί δύο και πλέον ώρες προσπαθήσαμε να τηλεφωνήσουμε χθες το πρωί στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, πλην όμως δεν απαντούσε κανείς. Στείλαμε γραπτό σημείωμα στον ηγούμενο Παϊσιο ζητώντας του να πει τη δική του άποψη, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

  Οι πληροφορίες εξακολουθούσαν ακόμα και χθες να είναι συγκεχυμένες. Μερικές πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός Σκοτ Νέβιν είχε καρεί μοναχός, ενώ άλλες πληροφορίες ότι δεν είχε καρεί πλήρης μοναχός, αλλά ήταν δόκιμος ρασοφόρος.

  Το βέβαιο είναι ότι είχε φύγει από το Μοναστήρι πριν από δεκαπέντε μήνες, μη μπορώντας να αντέξει τη στέρηση και την καταπιεστική καλογερική ζωή. Επέστρεψε στο Μοναστήρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οπλισμένος με δύο περίστροφα κι ένα μαχαίρι, προερχόμενος από την πόλη Ορεγκον.

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με το γραφείο του σερίφη, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η περιοχή του Μοναστηριού, ο εκπρόσωπός του, Ηλίας Τζόνσον, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και συμπλήρωσε πως «είχε φύγει από το Μοναστήρι και προφανώς είχε επικοινωνήσει με κάποιον άλλον μοναχό εντός του Μοναστηριού. Ηθελε να επικοινωνήσει με κάποιους στο Μοναστήρι αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ποιους και για ποιους λόγους. Πήγε στο Μοναστήρι κι όταν τον πλησίασε κάποιος Μοναχός, ο κ. Νέβιν σταμάτησε το αυτοκίνητό του και αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο».

  Ο κ. Τζόνσον δεν γνώριζε το όνομα του μοναχού εκείνου με τον οποίον είχε επικοινωνήσει ο αυτόχειρας, ενώ είπε ότι δεν γνώριζε αν ήταν οπλισμένος «με ένα ή δύο όπλα και με μαχαίρι».

  Σημειώνεται πως από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Μοναστηριού, ο αυτόχειρας πήγε στο Μοναστήρι οπλισμένος για να ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασμούς που είχε με στελέχη της Μονής.

  Πριν από έξι χρόνια ο Σκοτ Νέβιν φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Λυκείου κι όλα έδειχναν πως ήταν ένας καλός και χαρούμενος έφηβος, ενώ ήταν και αθλητής και έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Λυκείου του.

  Συνάμα φαινόταν χαρούμενος και ευχαριστημένος με την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία, ενώ την ίδια εποχή άρχισε να έχει φιλία και συνάφεια με κληρικούς και λαϊκούς της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι είναι οπαδοί του Εφραίμ.

  Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μία κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών «νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών» σ’ ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία «Εφραιμίτες».

  Κι ενώ όλα φαίνονταν φυσιολογικά με τον Σκοτ Νέβιν, μέχρι σημείου που είχε ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο και εκδήλωση των αποφοιτούντων, γνωστό ως prom.

  Ντύθηκε ανάλογα για το δείπνο, αποχαιρέτησε τους γονείς του έβγαλε μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και αναχώρησε υποτίθεται για την εκδήλωση του σχολείου του, το prom.

  Τον περίμεναν όμως κάποιοι οπαδοί του Εφραίμ οι οποίοι αντί για την εκδήλωση prom τον οδήγησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Florence της Αριζόνας όπου εισήλθε στο στάδιο του δόκιμου μοναχού.

  Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το πρωταρχικό στάδιο εισδοχής στον Μοναχισμό, το οποίο διαρκεί συνήθως τρία χρόνια και ενίοτε μέχρι πέντε.

  Οταν ο Σκοτ Νέβιν έφυγε από το Μοναστήρι οι γονείς του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν ακόμα και με σχετική συμβουλευτική θεραπεία για να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία.

  Η Μονή του Αγίου Αντωνίου ιδρύθηκε το έτος 1995 από τον π. Εφραίμ, ο οποίος σήμερα έχει ιδρύσει και ελέγχει καθ’ ολοκληρία είκοσι ένα Μοναστήρια ανδρικά και γυναικεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής, πλην της περιοχής Βοστώνης.

  Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επιδίδεται σε ενέργειες να ιδρύσει κι αυτός Μοναστήρι μέσω της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και μάλιστα δίπλα στα μικρά παιδιά της Κατασκήνωσης, στην τοποθεσία Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

  Είχε καλέσει προς τούτο πριν μερικούς μήνες τον Ελληνοαμερικανό ιερομόναχο Ιάκωβο Μπάκο για να προβεί σε ανιχνευτική μελέτη, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας».

  Υπογραμμίζεται ότι η δράση του ιερομόναχου Εφραίμ, ιδρυτή των Μοναστηριών της Αμερικής ξεκίνησε πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, όντας ακόμα ηγούμενος στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Ορους, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» τότε.

  Στην αρχή πήγε στον Καναδά και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενος λόγους υγείας, όπου άρχισε να πράττει χωρίς την άδεια του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, επιδιδόμενος σε εξομολογήσεις σε σπίτια, κάνοντας συγκεντρώσεις «ψυχοφέλειας», ευχέλαια και αγιασμούς και δημιουργώντας οπαδοποίηση από ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων.

  Εστησε οργανώσεις με το όνομα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» και άρχισε η αγορά οικοπέδων για την ανοικοδόμηση Μοναστηριών, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο Πίτσμπουργκ, στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και αλλού.

  Ετυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε.

  Κάποια στιγμή ο π. Εφραίμ ανακοίνωσε ότι είχε λάβει «πληροφορία» από τον Θεό να φύγει από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πήγε για λίγο διάστημα στην Υπερόριο Ρωσική Εκκλησία, η οποία τότε δεν αναγνωριζόταν.

  Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος του έστειλε γράμμα λέγοντάς του πως αν δεν φύγει από τους Υπερόριους Ρώσους και επιστρέψει πίσω στο Αγιο Ορος, θα τον καθαιρέσει.

  Τότε ο π. Εφραίμ έλαβε καινούργια «πληροφορία» από τον Θεό και έφυγε από τους Ρώσους, ενώ τελικά του δόθηκε άδεια ένταξής του στο Κληρικολόγιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

  Το μεγάλο αίνιγμα ήταν πού έβρισκε τα χρήματα και έστηνε το ένα Μοναστήρι κατόπιν του άλλου και μάλιστα το κεντρικό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα εκεί που σημειώθηκε και η αυτοκτονία και το οποίο δίνει την εντύπωση ξενοδοχειακής εγκαταστάσεως (resort) παρά Μονής.

  Το αίνιγμα φαίνεται να λύθηκε με μακροσκελές ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους θέλοντας να δικαιολογήσει τις δράσεις και διαπλοκές του ετέρου Εφραίμ του Βατοπαιδίου και το οποίο δημοσίευσε ο «Ε.Κ.» στις 9 Οκτωβρίου του 2008.

  Στο ανακοινωθέν του Βατοπαιδίου αναφερόταν ανάμεσα στα άλλα, πως «κάθε χρόνο περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για υποτροφίες, βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, αρρώστους και φυλακισμένους, κατασκηνώσεις και Ιδρύματα, εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Αφρική και σε μοναστήρια και εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Αμερική και σε πολλές επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

  Δύο χρόνια αργότερα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συγκρότησε επιτροπή έρευνας τόσο για τα οικονομικά των μοναστηριών, όσο και για τη γενικότερη δράση τους.


  πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μοσχονάς ο κατηγορηθείς ως βιαστής, δεξί χέρι του Εφραίμ της Αριζόνα

  https://www.pronews.gr/thriskeia/261445_i-lampsi-tis-orthodoxias-ehei-idi-xekinisei-apo-ton-geronta-efraim-stin-arizona-vid

  09/03/2015 – 16:56

  Η Λάμψη της Ορθοδοξίας έχει ήδη ξεκινήσει από τον Γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα! (vid)

  Κεντρικό πρόσωπο που υλοποιεί το σχέδιο του Θεού είναι και θα παραμείνει έως τέλους των αιώνων ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ. Όμως ο Άγιος Θεός, ενεργοποίησε δίπλα στο Γέροντα και άλλα παιδιά Του κατά τον τόπο και την περίπτωση. Στον τόπο της Αριζόνα, δεξί χέρι και αρωγός στον Άγιο Γέροντα, τοποθετείται από τον Άγιο Θεό ο ευλαβέστατος (μακαριστός τώρα) Πρεσβύτερος Πατήρ Αντώνιος Μοσχονάς.

  Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον Πατέρα Αντώνιο να περιγράφει την ακολουθία των σημείων (θαυμάτων) που βίωσαν και οι δυο τους, όταν έφτασαν στην έρημο της Αριζόνα.

  Το βίντεο αυτό προβάλλεται για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο, έχει ευλογία να προβληθεί και στην τηλεόραση προς δόξαν Θεού. Δεν έχει ευλογία να γίνει αντιγραφή σε δισκάκια και να πουληθεί.

  http://archive.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/4449-1224

  Βαρία κατηγορία σε βάρος ιερέα στην Αριζόνα
  Πέμπτη, 01 Μαΐου 2008
  Γράφτηκε από τον/την ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ (Θεοδ. Καλμούκος)

  Καινούργιο σκάνδαλο φαίνεται να εκκολάπτεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται έγγαμος
  συνταξιούχος ιερέας και έχει ήδη κατατεθεί μήνυση.

  Συγκεκριμένα, ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μοσχονάς, 70 ετών, συνταξιούχος ιερεύς από την πόλη Tucson της Αριζόνας, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 18χρονης κοπέλας από την ίδια πόλη.

  Ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μοσχονάς λογίζεται, κατά κοινή ομολογία, ένας εκ των πλέον επιτυχημένων και δραστήριων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνομαθής και ελληνοπρεπής κατά πάντα, με πολυσχιδή δράση στην πόλη Tucson της Αριζόνας, όπου ιεράτευσε στην εκεί ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου επί τριάντα συνεχή έτη και συγκεκριμένα από το 1974 μέχρι το 2004 που συνταξιοδοτήθηκε.

  Σύμφωνα με τη μήνυση, αριθμός C2008-1702, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Αριζόνα στις 13 Μαρτίου, ο π. Μοσχονάς κατηγορείται ότι το καλοκαίρι του 2007 επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον της 18χρονης κοπέλας στην Αθήνα όπου αμφότεροι επισκέπτονταν.

  Η ενάγουσα, της οποίας δεν αναφέρεται το πλήρες όνομα αλλά αναγράφεται ως Jane Doe «σύμφωνα με την επιθυμία της», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ισχυρίζεται ότι ο π. Μοσχονάς την κακοποίησε σεξουαλικά τόσο στην Αριζόνα, όσο και στην Αθήνα και ζητά οικονομική αποζημίωση αδιευκρίνιστου ποσού.

  Την είδηση αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «Arizona Daily Star», τη Μεγάλη Πέμπτη 24 Απριλίου 2008.

  Ο ίδιος ο π. Μοσχονάς σε επικοινωνία του με τον «Ε.Κ.» αρνείται όλες τις εναντίον του κατηγορίες και μάλιστα ορκίσθηκε στην ιεροσύνη του, λέγοντας ότι «δεν έκανα τίποτε, είμαι αθώος».

  Στην έκδοσή μας του Σαββατοκύριακου θα δημοσιεύσουμε εκτενή αποκλειστική του συνέντευξη.

  Δεν στάθηκε δυνατόν, παρά τις προσπάθειές μας, να επικοινωνήσουμε με την ενάγουσα, ενώ τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στη Νομική Εταιρεία «Goldberg & Osborne» που την αντιπροσωπεύει δεν είχε απαντηθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η ανά χείρας έκδοση.

  Η μήνυση στρέφεται εναντίον της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Tucson Αριζόνας, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Μητρόπολης του Αγίου Φραγκίσκου, του π. Αντωνίου Μοσχονά, των εταιρειών «Corporations ABC 1-10, XYZ Partnerships 1-10; John Smiths and Jane Smiths 1-10».

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιεπίσκοπο απάντησε αντ’ αυτού, ως επικεφαλής της Νομικής Επιτροπής, η Κάθι Γουολς, η οποία είπε ότι «η περίπτωση βρίσκεται σε διαδικασία δίκης (litigation), έχει κατατεθεί μήνυση και προσεγγίζουμε την περίπτωση με αμφότερα τον ασφαλιστή μας και τη δέουσα νομική διαδικασία. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ευρήματα αποδεικτικών στοιχείων, οπότε θα προσεγγίσουμε το θέμα όπως θα κάναμε για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που συνιστά δίκη και σύμφωνα με τους κανονισμούς μας».

  Στην ερώτηση αν θα παραπεμφθεί σε Πνευματικό Δικαστήριο, είπε ότι «ακόμα το θέμα είναι στα προκαταρκτικά του στάδια, δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Είμαι σίγουρη πως όταν αξιολογηθούν τα στοιχεία θα ακολουθηθεί το δέον εκκλησιαστικό πρωτόκολλο».

  Σύμφωνα με την κ. Γουόλς, «οι συνταξιούχοι ιερείς ανήκουν στις κατά τόπους Μητροπόλεις που βρίσκονται». Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι η ενάγουσα είναι ουκρανικής καταγωγής, Ορθόδοξη, και ο π. Μοσχονάς είχε συνδεθεί με στενή φιλία και εγγύτητα με την οικογένειά της και με την ίδια, την οποία, όπως είπε, «θεωρούσα ως εγγονή μου».

  Η μεν ενάγουσα στη μήνυση αναφέρει ότι ήταν ενορίτισσα στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, ενώ ο π. Μοσχονάς ισχυρίζεται ότι «δεν πήγαινε στην εκκλησία». Έπειτα από το ισχυριζόμενο σεξουαλικό περιστατικό το οποίο συνέβη σε ξενοδοχείο της Αθήνας, η κοπέλα ζήτησε να επιστρέψει αμέσως πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου άμα τη επιστροφή της κατήγγειλε το συμβάν στις αστυνομικές Αρχές.

  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) και το Γραφείο του Εισαγγελέα διενήργησαν έρευνα στην οικία του ιερέα, πήραν τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, ενώ κατά τους δικούς του ισχυρισμούς «δεν βρήκαν τίποτε».

  Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει κατατεθεί μήνυση για ποινικό αδίκημα σε βάρος του ιερέα από την πολιτεία της Αριζόνας. Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Tucson, αλλά και ο ίδιος ο π. Αντώνιος Μοσχονάς, τόνισε ότι «όταν περιήλθε στη γνώση μου το θέμα, αν και τυγχάνει συνταξιούχος ο π. Μοσχονάς, αμέσως ετέθη σε αργία από κάθε ιεροπραξία έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση».

  Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος ανέφερε ακόμα, πως «τα σχετικά έγγραφα διαβιβάστηκαν στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη διά της Νομικής Επιτροπής της Μητρόπολης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τους κανονισμούς διά τα περαιτέρω».

  Στην ερώτηση εάν προτίθεται να παραπέμψει το θέμα στο Πνευματικό Δικαστήριο, ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είπε ότι «το θέμα βρίσκεται ακόμα στα προκαταρκτικά του στάδια κι έγινε αυτό που επιβάλλεται να γίνει άμεσα, η επιβολή αργίας από κάθε ιεροτελεστία και το ζήτημα θα πάρει το δρόμο του ανάλογα με την έκβαση της έρευνας και εξέλιξης».

  Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου του Tucson, Φίλιπ Λαμαντία, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «ο π. Αντώνιος Μοσχονάς υπηρέτησε στην κοινότητά μας από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 2004 που συνταξιοδοτήθηκε. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν έγιναν τέτοιου είδους κατηγορίες εναντίον του» και συμπλήρωσε πως «θα συνεργαστούμε καθ’ όλη τη διαδικασία και προσευχόμαστε για όλους όσους εμπλέκονται».

  Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα έπειτα από την συνταξιοδότησή του και εντεύθεν ο π. Μοσχονάς συνδέθηκε στενά με τα μοναστήρια του π. Εφραίμ και συγκεκριμένα του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Florence της Αριζόνας και το άλλο στην κομητεία του Cochise.

  Επίσης, προσέφερε τις ιερατικές και ποιμαντικές του υπηρεσίες στις αεροπορικές βάσεις Davis -Montham στην πόλη Tucson και Fort Huachuca στη Σιέρα Βίστα. Κατά την ιερατεία του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Tucson δημιούργησε και καθιέρωσε το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ, ενώ ίδρυσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Ίδρυμα για την προαγωγή της Ελληνικής Παιδείας και διδαχή της Ελληνικής Γλώσσας.

  Είναι έγγαμος, έχει δύο ενήλικες θυγατέρες, καθώς επίσης και εγγόνια. Κατάγεται από το νησί της Κεφαλληνίας, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1963 και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

  https://www.ekirikas.com/34628/

  Ο π. Μοσχονάς λέει πως είναι αθώος, αλλά αποκαλύπτει ότι έμενε στο ίδιο δωμάτιο με την 18χρονη
  30 Σεπτεμβρίου, 2013

  Του ανταποκριτή μας Θεοδώρου Καλμούκου

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μοσχονάς από την πόλη Tucson της Αριζόνα, ο οποίος κατηγορήθηκε από 18χρονη κοπέλα για σεξουαλική κακοποίηση το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» διακηρύττει ότι είναι αθώος, ενώ πιστεύει ότι η κατήγορός του κάνει κάτι τέτοιο «διότι χρειάζεται χρήματα».
  ……………………..

  https://www.pokrov.org/persons/father-anthony-k-moschonas/

  Father Anthony Moschonas was a priest in the Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA).

  Moschonas’ first parish was Holy Trinity Greek Orthodox Church in Sioux City, Iowa. This parish belongs to the Metropolis of Chicago.

  On March 19, 2008, an unidentified 19 year old woman filed suit against Moschonas alleging that he sexually assaulted her during a trip to Greece. No criminal charges were filed, but Moschonas was suspended from the priesthood by the GOA on March 31, 2008. In the fall of 2009, this suit was apparently settled to the benefit of the plaintiff. Το 2009, η δίκη προφανώς διευθετήθηκε προς όφελος του ενάγοντος.

  Moschonas was also instrumental in helping Archimandrite Ephraim Moraitis establish 2 Greek monasteries in Arizona, Saint Anthony’s in Florence and Dormition of the Theotokos in Cochise Stronghold.

  Moschonas died

  Γεώργιος Πασσιάς, ο πόρνος, οικονομικός καταχραστής, ζηλωτής της μαντίλας για τις γυναίκες στην εκκλησία και αντιδαρβιβιστής, πνευματικόν τέκνον του σατανικού Εφραίμ της Αριζόνα

  https://www.kathimerini.gr/833638/article/epikairothta/kosmos/skandalo-me-ierea-sth-nea-yorkh

  06.10.2015
  Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη

  Ο πατήρ Πασσιάς, που ανήκει στην αδελφότητα του υπερσυντηρητικού γέροντα Εφραίμ, ιδρυτή της μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, υποχρέωνε τις γυναίκες της ενορίας του να φορούν μαντίλι στο κεφάλι όταν προσέρχονταν στη θεία λειτουργία.

  Το 2013, η Post είχε αποκαλύψει τη σχέση του Πασσιά με την Μπουζάλα, καθώς και τις οικονομικές ατασθαλίες του ιερέα στην ενορία του.

  Παρότι η Μπουζάλα δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, ούτε καν απολυτήριο λυκείου, ο Πασσιάς τη διόρισε διευθύντρια του ελληνορθόδοξου κατηχητικού σχολείου του Αγ. Σπυρίδωνα, καθώς και στη θέση του ταμεία της ενορίας. Σημειωτέον ότι, λίγο μετά την άφιξη του Πασσιά στην ενορία το 2006, ο νέος ιερέας προσέφερε τη διαχείριση τεσσάρων κτισμάτων, ιδιοκτησίας της εκκλησίας στην περιοχή, στην τράπεζα Alma Bank, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Πασσιά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Την ανακαίνιση των κτιρίων ανέλαβαν δύο εταιρείες εργολάβων με στενές σχέσεις με την Alma Bank.

  Οι «Εφραιμίτες»

  Ο πνευματικός πατέρας του Πασσιά, ιερομόναχος Εφραίμ, εμπνευστής του υπερσυντηρητικού νεο-μοναστικού ορθόδοξου κινήματος στις ΗΠΑ, έχει απασχολήσει τον ομογενειακό Τύπο και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

  Το 2012, το έγκριτο ελληνόφωνο έντυπο της Νέας Υόρκης αποκαλύπτει την αυτοκτονία Αμερικανού προσηλύτου στη μονή του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Φλόρενς της Αριζόνας και τις προσπάθειες των ακολούθων του Εφραίμ να αποσιωπήσουν το περιστατικό.

  «Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μια κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών “νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών” σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, που ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία “Εφραιμίτες”», αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας». «Ο Εφραίμ έτυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελλος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε», έγραφε τον Ιούνιο του 2012 ο «Εθνικός Κήρυκας».


  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBgaWgGOO0dLPjdAwNKwFRwDSMV-XP3hjsvftI1zSPPJB7SCo_&s  Evolution – Fr George Passias Part 1

  https://roides.wordpress.com/2015/10/08/8sep15/

  Αντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί…
  08/10/2015
  […στη δίνη σεξουαλικών σκανδάλων]
  ……………..

  O πατήρ Πασσιάς μιλούσε συχνά κατά του δαρβινισμού και της καταγωγής και εξέλιξης των ειδών (evolution).
  Aυτό τον έθεσε αυτομάτως στο στόχαστρο του Εωσφόρου, με τις ίδιες μεθόδους ακριβώς που είχε υποστεί ο Αντιδαρβινιστής Καλλίνικος, μητροπολίτης Πειραιώς, συγγραφεύς του επιστημονικού πονήματος «Ο άνθρωπος από τον πίθηκο; Απάντηση στην υλιστική άποψη» (εκδ. Χρυσοπηγή, 1987):

  «Η θεωρία αυτή, αν και είναι επιστημονικώς αναπόδεικτη και απορρίπτεται απ’ όλους τους σοβαρούς επιστήμονες, παρά ταύτα οι υλιστές συμπατριώτες μας την διδάσκουν στα σχολεία και δηλητηριάζουν έτσι τα ανύποπτα και ανυπεράσπιστα παιδιά μας». Ο σεβάσμιος οικοτρόφος νεαρών σπουδαστών, αρχηγός της χουντικής ‘Χρυσοπηγής’, συκοφαντήθηκε αργότερα, αυτός από άντρες, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις («..μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα…»- καταγγελία νεαρού θεολόγου-ιεροψάλτη, ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, 13/3/2005), ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, και παραιτήθηκε κι αυτός-τι σύμπτωσις-για λόγους υγείας, τιμώμενος υπό της Εκκλησίας, παρασημοφορηθείς προσφάτως υπό του ωσαύτως ενάρετου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Όπως είχε ισχυρισθεί ο ιερός Καλλίνικος, πίσω από την εναντίον του σατανική σκευωρία, βρισκόταν ο τρισμάκαρ και αγιότατος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Οι αλληλομηνύσεις πάντως του θεολόγου και του αντιδαρβινιστού επιστήμονος, δεν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο, υποθέτω πως διευθετήθησαν πολιτισμένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.