Μην ανησυχείτε, ο φιλάνθρωπος Μητροπολίτης Ηλείας δεν έγινε ξαφνικά ανθρωπιστής

[Δώρον άδωρον: Στη Μονή Πορετσού δεν μπορεί να μείνει κανείς]

Λεχαινά: Τυφλό κορίτσι 7 χρόνια σε κλουβί! – Κολαστήριο το πρώην ΠΙΚΠΑ-20 Νοεμβρίου 2018

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η Μητρόπολη Ηλείας που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το κολαστήριο δυστυχισμένων παιδιών στα Λεχαινά το οποίο λειτουργούσε για χρόνια μέσα στην αθλιότητα και για τους βασανισμένους δούλους μετανάστες εργάτες στις φράουλες της Μανωλάδας, προσέφερε την ακατοίκητη  Μονή Πορετσού κοντά στο αφιλόξενο ομώνυμο χωριό κτηνοτρόφων, που εξευγενίστηκε μετονομαζόμενο σε Αγράμπελα, χτισμένο σε υψόμετρο 831 μέτρων,  σε μια ερημιά στις χαμηλότερες πλαγιές του Ερύμανθου στην περιοχή της αρχαίας Ψωφίδας, για διαμονή σε μονογονικές οικογένειες Συρίων προσφύγων, με μικρά παιδιά. Ρίγη συγκίνησης ξέσπασαν σε όλα τα κατινίστικα μέσα ενημέρωσης για την χριστιανική καλοσύνη της Μητρόπολης. Όμως ούτε ο δεσπότης ούτε οι πιστοί του μεταστράφηκαν στο Χριστιανισμό μέσα σε μια νύχτα. Παραμένουν ίδιοι και αμετανόητοι κήρυκες και πιστοί μιας εθνικής θρησκείας φόβου και μίσους και η θύρα τους τω κρούοντι ουκ ανοιγήσεται. Οι Ρωμιοί χωρικοί ξεσηκώθηκαν  («Αντίδραση κατοίκων»-«Θα τους δεχθούμε μόνο αν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι», «Το Ποντίκι»-14.11.2019). Προσπαθώντας ο Αρχιτσοπάνης Γερμανός να κατευνάσει το άκαρδο κοπάδι του ανακάλυψε ακόμη και το Ευαγγέλιο: «Ο Χριστός βρέθηκε πρόσφυγας στην Αίγυπτο». Νομίζω πως πρόκειται για πρωτοφανή κρίση ανορθοδοξίας, αφού χρόνια τώρα  η εθνική κρατική «Εκκλησία», δεν είχε επικαλεστεί αυτήν την πραγματικότητα απευθυνόμενη στο ποίμνιο των προσφυγοφάγων σουβλακοφάγων. Αυτό που έπρεπε να είναι επίσημη κεντρική καθημερινή πολιτική της Εκκλησίας, η προσφυγιά του Χριστού και η ρητή απαίτησή του να ταυτίζονται από τους πιστούς οι ξένοι με αυτόν, το επισήμαναν (για την ακρίβεια μόνο το πρώτο) κατ’εξαίρεσιν και χωρίς συνέχεια και συνέπεια  και από μια φορά μόνο, πρώτος ο τότε μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος στις 5.10.2012, ακολούθησε ένα χρόνο μετά ο Αρχιεπίσκοπος στις 30.12.2013,  ο δεσπότης Σύρου στις 27 Απρ 2015 και πρόσφατα, πιο έντονα, ο μητροπολίτης του Βώλου στις 8.11.2019, ξεσηκώνοντας κύματα ενθουσιασμού στην αριστερή υποκρισία, η οποία ψάχνει με το φανάρι του Διογένη να βρει κάτι καλό στην Εκκλησία, για να δικαιολογήσει τις φοροαπαλλαγές και τα κουκουλώματα σκανδάλων της επίσημης πολιτικής της ως Αντιπολίτευσης και ως κυβέρνησης.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο δεσπότης Γερμανός Παρασκευόπουλος, μάρτυρας υπεράσπισης και πρωτοσύγκελος του προκατόχου του Αγίου πορνο-Αθανάσιου που παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρούς κληρικούς, προσπαθεί να στήσει ιερή φάρσα με φιλοξενία μεταναστών: «Ο μητροπολίτης Γερμανός στήνει μπίζνες με φράουλες»,Μάκης Νοδάρος-Ελευθεροτυπία, 17.11.2013. «Ιερές μπίζνες με επιχειρηματίες, φραουλοπαραγωγούς και αλλοδαπούς εργάτες γης επιχειρεί να στήσει ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός στο «φραουλοκράτος» της Βουπρασίας (Βάρδα, Νέα Μανολάδα) χρησιμοποιώντας ένα κλειστό γηροκομείο!».

Το μέρος που πρόσφερε τώρα ο δεσπότης είναι ιδανικό για να πεθάνουν στην άγρια ερημιά τα παιδάκια και οι μανάδες τους από τη χειμωνιάτικη παγωνιά, αφού οι συνθήκες είναι τόσο σκληρές που κανένας καλόγερος δεν καταδέχτηκε να καταφύγει στη Μονή. Το μοναστήρι ανακαινίστηκε με έξοδα του ΕΟΤ  για να το εκμεταλλευτεί η Μητρόπολη ως τουριστικό ξενώνα και τώρα το παραχώρησε προσωρινά στην πολιτεία η οποία ανέλαβε να στεγάσει τους ξένους. Οι πρόσφυγες έφυγαν αμέσως μόλις είδαν το αφιλόξενο μέρος («Καλύτερα στη Μόρια») και η κακία για την «ακαταδεξιά» τους πλημμύρισε τη χριστιανική πατριωτική ειδησεογραφία. Ο παράνομος (αντικανονικός και αντισυνταγματικός) βοηθός Επίσκοπος Θανάσης Μπαχός (πνευματικόν τέκνον του αειμνήστου οσίου Αθανασίου), δικαιολογήθηκε στους πιστούς για αυτήν την ασυνήθιστη και προκλητική καλοσύνη, επικαλούμενος το γεγονός πως η Μονή ήταν ακατοίκητη και λέγοντας «Αν αυτοί είναι οι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Ασφαλώς όχι». Να σημειωθεί πως ο δεσπότης απαιτεί επίμονα και δεύτερο παράνομο βοηθό Επίσκοπο, έναν συγγενή της εξ αδελφού νύφης του («Δεν… κατάφερε να τον κάνει Επίσκοπο και τον «έμπασε» στη Σύνοδο τον Ιεροκήρυκά του», exapsalmos-1 Νοεμβρίου 2016), τον κ.Πετράκο, τον οποίο κατάφερε το 2016 και απέσπασε, αν και με οργανική θέση στην Αμαλιάδα όπου θα επιστρέφει το Σαββατοκύριακο, σε γραμματέα ανύπαρκτης θέσης της Συνόδου.

Λεπτομέρειε στο κάτωθι: «Ακροδεξιοί μητροπολίτες…».

Σε ένδειξη τιμής στη φιλάνθρωπη Μητρόπολη παραθέτω δυο από τα πολλά παλαιότερα δημοσιεύματά μας που την αφορούν.
«Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία» Ηλείας Αθανάσιος: Ιλαροτραγωδία της χουντικής ελληνορθόδοξης υπαίθρου» «…Ο Σπ. Καρατζαφέρης, δημοσιογράφος τότε της μαχητικής «Ελευθεροτυπίας», που επιτίθετο συστηματικά στους δεσποτάδες (εκδίδοντας μετά τα ρεπορτάζ του σε δυο πολύκροτα βιβλία, «Φάκελος Εκκλησία» και «Βίοι Αγίων»), ρώτησε σχετικά τον Περιστερίου Αλέξανδρο, τον από Φιλίππων, εκκλησιαστικό ανακριτή στην υπόθεση του Ηλείας και πήρε μια απίστευτη απάντηση: «Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;». «Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»).

«Ποινικές ιστορίες ιερέων της γης του ΑυγείαΟι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί». «Γράφοντας πρόσφατα για τους δυο τελευταίους δεσποτάδες της Ηλείας, σκόνταψα σε ποινικές υποθέσεις τοπικών κληρικών, οι οποίοι αποδεικνύουν την συνέχεια της φυλής, ως υπολείμματα της αρχαίας κόπρου, της ενδημησάσης εις την περιοχήν επί αειμνήστου βασιλέως Αυγείου…». Μια συνοπτική αναφορά στην απίστευτη παραβατικότητα των ιερέων της σατραπείας Γερμανού.

.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Μην ανησυχείτε, ο φιλάνθρωπος Μητροπολίτης Ηλείας δεν έγινε ξαφνικά ανθρωπιστής

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το 1976, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κολλάς (αδελφός του μετέπειτα προέδρου του σωματείου ΙΣΚΕ των παπάδων, συνδικαλιστή παπά Στάθη Κολλά, που κάποτε ξεσπάθωσε δημόσια λέγοντας «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»- 17/1/2007), κατηγόρησε τον δεσπότη Ηλείας Αθανάσιο Βασιλόπουλο, προκάτοχο του φιλάνθρωπου Γερμανού, ότι του έκανε επίμονα ανήθικες προτάσεις. Την ίδια κατηγορία εξέφρασε και ο διάκος Χαράλαμπος Κορύζης για σεξουαλική παρενόχληση. «Μην είσαι βλάκας, όλοι έτσι κάνουν…Αν δεν κοιμηθούμε μαζί θα σκάσω» ήταν ένα στιγμιότυπο από την πολιορκία που υφίστατο ο πρώτος μάρτυρας όπως την κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πάτρας, ενώ στην ίδια αίθουσα ο δεύτερος είπε «Και σε μένα ζήτησε ο αδιάντροπος σώμα (sic). Πόσες ψυχές κατέστρεψε;».

  Από ορθόδοξο μπλογκ που ξεκατινιάζεται με τον τωρινό μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό Παρασκευόπουλο και τότε μάρτυρα υπεράσπισης του δεσπότη Αθανάσιου, επειδή έχουν ενδοεκκλησιαστικές διαφορές με μοναχές που καταδίωξε ο Γερμανός και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αντίπαλοι βγάζουν άπλυτα στη φόρα, που πριν καυγαδίσουν τα έκρυβαν επιμελώς:

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/2_25.html
  Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός
  Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017
  2 ακόμη κείμενα για τις μοναχές που εκδιώχτηκαν από τον Μητροπολίτη Ηλείας
  …………………………


  (σχόλιο ο Παιδαγωγός): τι να έγινε εκείνος ο μοναχός π.Γερμανός Παρασκευόπουλος (που ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο) για την υπόθεση του ηθικού σκανδάλου του μητροπολίτου Ηλείας Αθανάσιου Βασιλόπουλου;;;
  ______________

  To ίδιο ερώτημα, που δείχνει την υποκρισία όλων των εκκλησιαστικών φατριών, που ανοίγουν το στόμα τους για να καταγγείλλουν τους αισχρούς ρασοφόρους μόνο όταν θίγονται συμφέροντά τους, και από άλλο ευσεβές μπλογκ, που μέχρι τότε έκανε την πάπια:

  https://apotixisi.blogspot.gr/2017/03/blog-post_59.html

  Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

  ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Αγωνιστες αδελφοι, της μητροπολεως Ηλειας, εχουμε με τον μητροπολιτη σας καποια παληα …..ιστοριουλα. Εκει στο εφετειο Πατρων οπου κατηγορουνταν ο διαβοητος Αθανασιος Βασιλοπουλος για αδικηματα…. σεξ και παρεστη ως υπερασπιστης του, στο ερωτημα ενος φοβερου προεδρου προς τον αρχιμανδριτη Γερμανο Παρασκευοπουλο, τι εννοουσε ο μοναχος Χαραλαμπος Κορυζης οταν εγραφε » μου ζητουσε ο αδιαντροπος σωμα», απαντησε ο Παρασκευοπουλος: Μπορει να εννοουσε …. σωμα καλοριφερ!!! Επισυναπτουμε το δημοσιευμα της εποχης εκεινης.

  4 σχόλια:

  Ανώνυμος21 Μαρτίου 2017 – 9:51 μ.μ.
  Ὀταν με κοιτάζεις στα μάτια, με ξεκουράζεις, σε αγαπώ, σε λατρεύω, έχω πάθει ψύχωσι με σένα, θέλω σώμα. Σώμα καλοριφέρ. Αντιγράφω από τις καταθέσεις……………
  _______________

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Μίλησε ποτέ ο φιλάνθρωπος Μητροπολίτης για αυτό;

  Τι Συμβαίνει Πίσω από τα Κελιά στο «Κολαστήριο» στα Λεχαινά …
  https://www.vice.com › article › gvpqx7 › ti-sumvainei-pisw-apo-ta-kelia-s…
  26 Νοε 2015 – Σε ένα ίδρυμα-«κολαστήριο» στα Λεχαινά Ηλείας, κρατούνται κλειδωμένα περισσότερα από 60 παιδιά και ενήλικες με αναπηρία σε απάνθρωπες …
  Εικόνες ντροπής στο πρώην ΠΙΚΠΑ Λεχαινών – Σύγχρονο …
  https://www.real.gr › koinonia › arthro › eikones_ntropis_sto_proin_pikpa…
  20 Νοε 2018 – Σε κολαστήριο για τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες έχει μετατραπεί το πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας …
  Κολαστήριο το Ίδρυμα ΚΕΠΕΠ Λεχαινών! – Iskra
  https://iskra.gr › κολαστήριο-το-ίδρυμα-κεπεπ-λεχαινών
  20 Νοε 2018 – Σοκ με κολαστήριο για μικρά παιδιά στα Λεχαινά Ηλείας… Η απίστευτη ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού, που επί δέκα χρόνια ζούσε την απόλυτη …
  Σοκ με κολαστήριο για μικρά παιδιά στα Λεχαινά Ηλείας -Τυφλό …
  https://neaselida.gr › ΕΛΛΑΔΑ
  20 Νοε 2018 – Σοκ με κολαστήριο για μικρά παιδιά στα Λεχαινά Ηλείας -Τυφλό κορίτσι 10 … στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία στα Λεχαινά Ηλείας, …
  Έχετε επισκεφθεί αυτήν τη σελίδα 2 φορές. Τελευταία επίσκεψη: 15/11/2019
  Εικόνες ντροπής στο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά: Παιδιά ζουν …
  https://www.iefimerida.gr › news › eikones-ntropis-sto-proin-pikpa-sta-leh…
  Σε απάνθρωπες συνθήκες παραμένουν έγκλειστοι ακόμη πέντε άνθρωποι στο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά, το κολαστήριο για μικρά παιδιά όπως το είχε …
  Φωτίου για «κολαστήριο των Λεχαινών»: Έχουν ελευθερωθεί οι …
  https://www.cnn.gr › news › politiki › story › fotioy-gia-kolastirio-ton-lex…
  21 Νοε 2018 – Ειδήσεις – «Μέχρι το 2015, το Παράρτημα Προστασίας ΑμεΑ στα Λεχαινά ε ίχε καταχωρισθεί στη συνείδηση της ελληνικής και της διεθνούς …
  Λεχαινά: Τυφλό κορίτσι 7 χρόνια σε κλουβί! – Κολαστήριο το …
  patrastimes.gr › Home Page Slider
  20 Νοε 2018 – Η εικόνα σφίγγει το στομάχι. Είναι μια εικόνα που έχουμε ξαναδεί, αλλά φροντίσαμε να την ξεχάσουμε. Ολόκληρος ο κόσμος, μαζί και η Ελλάδα, …
  Λεχαινά – Newsbeast
  https://www.newsbeast.gr › tag › lexaina
  Τραγικό τέλος για ένα αγοράκι τριών ετών στη Μυρσίνη Λεχαινών … Ερωτηματικά για το θάνατο της 15χρονης Έλλης που έζησε στο «κολαστήριο» των Λεχαινών.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=392602
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

  Ο μητροπολίτης Γερμανός στήνει μπίζνες με φράουλες στην Ηλεία
  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Ιερές μπίζνες με επιχειρηματίες, φραουλοπαραγωγούς και αλλοδαπούς εργάτες γης επιχειρεί να στήσει ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός στο «φραουλοκράτος» της Βουπρασίας (Βάρδα, Νέα Μανολάδα) χρησιμοποιώντας ένα κλειστό γηροκομείο!


  Υπογράφηκε συμφωνία με επιχειρηματία από την Πάτρα για τη μετατροπή και λειτουργία του Ιδρύματος-Γηροκομείου της Βάρδας (πρώην Ασυλο Ανιάτων) σε ξενώνα φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών

  Οπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ημερών από τη Μητρόπολη Ηλείας, υπογράφηκε συμφωνία με επιχειρηματία από την Πάτρα για τη μετατροπή και λειτουργία του Ιδρύματος-γηροκομείου της Βάρδας (πρώην Ασυλο Ανιάτων) σε ξενώνα φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών.

  Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες στο συγκεκριμένο ίδρυμα η Μητρόπολη Ηλείας έβαλε λουκέτο και πέταξε στο δρόμο τους επί 24 έτη εργαζομένους, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων των φιλοξενουμένων προς αυτή.

  Κι όμως είχε πλεόνασμα

  Ομως μια έρευνα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ηλείας αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα τα τρία τελευταία χρόνια λειτουργούσε με πλεόνασμα και όχι με παθητικό.

  Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Ηλείας αναφέρει ότι: «Με τον τρόπο αυτό λύεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάιλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία». Οπως επισημαίνεται, «με την παραπάνω συμφωνία η Μητρόπολη συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική κοινωνία και λύει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας»!

  Ομως δεν λέει τίποτα για τους υπόλοιπους αλλοδαπούς εργάτες γης που την καλλιεργητική περίοδο της φράουλας φτάνουν τους 5.000! Η μετατροπή του Γηροκομείου της Βάρδας σε ξενοδοχείο για τους αλλοδαπούς εργάτες γης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Βάρδας, αλλά και πλήθος ερωτηματικών καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας ενοικίασε το κτήριο μόλις με 1.500 ευρώ ανά μήνα και για 40 χρόνια (!) με σκοπό να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του εκατοντάδες αλλοδαπούς εργάτες έναντι ενοικίου 4 ευρώ την ημέρα!

  «Η ενοικίαση του Γηροκομείου Βάρδας από τη Μητρόπολη Ηλείας σε ιδιώτη επιχειρηματία για κέντρο φιλοξενίας νόμιμων μεταναστών (με 4 ευρώ το κεφάλι) είναι ένα πρώτο βήμα προς την πληθυσμιακή αλλαγή των εργατών γης, δηλαδή σταδιακή μείωση των εργατών από το Μπανγκλαντές και αντικατάστασή τους από νόμιμους εργάτες γης από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.), μέσω διακρατικών συμφωνιών. Αποτελεί ουσιαστικά μια γκετοποίηση του ζητήματος των αλλοδαπών εργατών», ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος αγροτικών ζητημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Κυριάκος Μπίστας.

  Οι κάτοικοι της Βάρδας καταγγέλλουν ότι όχι μόνο δεν τους ζητήθηκε η συναίνεση, ιδιαίτερα αυτοί που μένουν δίπλα ακριβώς από το ίδρυμα, αλλά ούτε τους ενημερώνει και κανείς πώς θα λειτουργήσει, πόσα άτομα θα φιλοξενεί και πώς θα διασφαλίζεται η ασφάλεια, η δημόσια υγιεινή και η μη υποβάθμιση της περιοχής τους.

  «Σεβόμαστε τους μετανάστες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, αλλά το γηροκομείο δεν πρέπει να μετατραπεί σε ξενώνα. Για τη στέγαση των αλλοδαπών θα πρέπει να φροντίσει η πολιτεία. Το γηροκομείο θα έπρεπε να παραμείνει γηροκομείο», κατήγγειλαν στην «Ε» οι κάτοικοι.

  Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι φορείς της Βάρδας καταγγέλλουν ότι με την πράξη του μητροπολίτη Ηλείας αναιρείται ο κοινωνικός χαρακτήρας του ακινήτου και ζητούν να ακυρωθεί άμεσα η σύμβαση παραχώρησης του κτηρίου στον επιχειρηματία.
  ______________________

  Μίλησε ποτέ ο φιλάνθρωπος δεσπότης για αυτά;

  https://www.tovima.gr/2013/04/18/society/fraoyles-aima-kai-kerdi-sti-manwlada/

  Φράουλες, αίμα και κέρδη στη Μανωλάδα

  Τα αιματηρά επεισόδια της Τετάρτης στην Ηλεία ανάμεσα σε μετανάστες εργάτες γης και στους επιστάτες των θερμοκηπίων καλλιέργειας φράουλας στα οποία εργάζονταν, έφεραν για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο τις πιο ζοφερές πτυχές του δράματος που ζουν χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας, καθώς και τις πιο σκοτεινές πρακτικές πολλών εκ των εργοδοτών τους.
  Γαλάνης Δημήτρης
  18 Απριλίου 2013

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/187129_adikaiota-ta-thymata-sti-manolada

  14.03.2019, 18:20
  Αδικαίωτα τα θύματα στη Μανωλάδα
  Κώστας Ζαφειρόπουλος

  Ακόμα ένα θλιβερό επεισόδιο στην προδιαγεγραμμένη αρνητική δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της άγριας ρατσιστικής επίθεσης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας το 2013 γράφτηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας.

  Το δικαστήριο βάσει του μεταγενέστερου νόμου 4411/2016 κήρυξε παραγεγραμμένη υφ’ όρον την ποινή των 8 ετών και επτά μηνών που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον απλό συνεργό (ιδιοκτήτη του κτήματος) και έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής (επ’ αόριστον) της υπόθεσης για τον φυσικό αυτουργό (τον έναν επιστάτη) ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης.

  Και οι δύο αρχικά καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι καθώς οι ποινές τους είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

  Το πραγματικό σκάνδαλο στην αρχική απόφαση-ντροπή ήταν πως κανείς δεν τιμωρήθηκε για εμπορία ανθρώπων, ενώ αθώοι όλων των κατηγοριών είχαν κριθεί ο εργολάβος-επιχειρηματίας καθώς και ακόμα ένας επιστάτης.

  «Το πόσο μαλακά είχε ρίξει το καταδικαστικό σκέλος της απόφασης του 2014 τους δύο επιστάτες της Μανωλάδας για την πράξη των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή και το πόσο αποκατέστησε τη δικαιοσύνη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου φάνηκε στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δικάσιμο της έφεσής τους», σχολίασε δηκτικά ο δικηγόρος των μεταναστών, Βασίλης Κερασιώτης.

  Ο ίδιος υπογραμμίζει πως παραμένει «σημαντικό το γεγονός ότι η εκ του νόμου (υποχρεωτική) παραγραφή της ποινής δεν αναιρεί την ιδιότητα των πολιτικώς εναγόντων ως θυμάτων εγκληματικής πράξης, δικαιούχων άδειας διαμονής».

  Τουλάχιστον 25 από τα θύματα παραβρέθηκαν, χθες, στο δικαστήριο παρότι γνωρίζουν την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης.

  Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις 30 Μαρτίου του 2017 καταδίκασε την Ελλάδα για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας, με το σκεπτικό ότι το κράτος απέτυχε τόσο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις και να προστατεύσει τα θύματα όσο και να πραγματοποιήσει αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπευθύνους.

  Ευθύνες στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για το γεγονός ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε για εμπορία ανθρώπων έχει επιρρίψει η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  Η καθημερινότητα για τους μετανάστες στη Μανωλάδα παραμένει άθλια («Εφ.Συν.» «Ορθάνοιχτη η πληγή της Μανωλάδας», 9.10.2018), ενώ τον Ιούνιο του 2018 εκατοντάδες αλλοδαποί, κυρίως από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν, είδαν τα πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν να καταστρέφονται ολοσχερώς μαζί με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα εξαιτίας πυρκαγιάς.

  Σε μια σημαντική εξέλιξη πριν από λίγες μέρες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας χαρακτήρισε τους 355 πυρόπληκτους εργάτες της πυρκαγιάς του Ιουνίου 2018 «θύματα ιδιαίτερα καταχρηστικών όρων εργασίας».

  Εξάλλου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει διαβιβάσει στην ίδια Εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), σύμφωνα με την οποία οι 355 αλλοδαποί εργάτες γης δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

 4. Ο/Η skolymos λέει:

  Ο πονηρότατος δεσπότης σκέφτηκε απλά και πρακτικά: βάζουμε το κράτος να μας φτιάξει το «σαράβαλο» χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο. Κάποια στιγμή φεύγουν οι πρόσφυγες και μας μένει έτοιμη και κατοικήσιμη η μονή και το καλό όνομα ότι φερθήκαμε ως υπεράνω και χριστιανοί.

 5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  https://www.proinoslogos.gr/kyria-themata/8-deytero-thema/54563-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB-%CE%B4%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82

  Από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων

  Ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπεται ο αρχιμανδρίτης Φιλ. Δέδες!

  Η δράση των μελών της είχε επεκταθεί και εκτός Ηπείρου, όπου από ναούς και μοναστήρια αφαιρούσαν πολύτιμες εικόνες και κειμήλια. Τα «κέρδη» των αρχαιοκαπήλων αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ!

  Μετά από χρόνια ερευνών και ανακρίσεων η πολύκροτη υπόθεση κλοπής εικόνων από μοναστήρια και ναούς των Ιωαννίνων, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, οδηγείται επιτέλους στο ακροατήριο!
  Το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων άσκησε ποινική δίωξη κατά υπόπτων στις 15 Μαϊου 2019, με βασικό κατηγορούμενο τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε (και άλλους πέντε που χαρακτηρίζονται συνεργοί του), ο οποίος κατηγορείται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα!
  Η είδηση έπεσε ως «βόμβα» στο χώρο της Εκκλησίας, ειδικά μετά την πρόσφατη επιστολή που είχε στείλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε Δικαστήριο Ιωαννίνων υπέρ του Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου, για άλλη δικαστική του εκκρεμότητα, στην οποία εξήρε τις … αρετές του και τον κατονόμαζε ως πνευματικό του παιδί.

  (…..)

  Η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα των Αρχαιοκαπήλων άρχισε το 2009 με την κλοπή που είχε γίνει στο Κουκούλι Ζαγορίου. Μετά το συμβάν αυτό, ο τότε Νομάρχης και νυν Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για τον εντοπισμό των εικόνων, αρκετές έχουν ήδη επιστραφεί από το εξωτερικό και παράλληλα άρχισαν να προκύπτουν και στοιχεία για τους δράστες.

  (….)

  Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης φέρεται με συγκεκριμένα στοιχεία ως επικεφαλής της οργανώσεως αυτής και μάλιστα ως εκείνος που προσωπικά υποδείκνυε τους στόχους, τους οποίους επισκέπτετο και ο ίδιος. Πάντοτε, μάλιστα, παραλάμβανε όλα τα αφαιρεθέντα από ι. ναούς πριν διατεθούν σε τρίτους. Η εγκληματική αυτή οργάνωση είχε ήδη αρχίσει την δράση της κατά τα τέλη του 2004. Αποτελείτο καθ΄ όσον είναι γνωστό από άλλους πέντε συνεργούς, διαπράττουσα κατ΄ εξακολούθηση κλοπές λατρευτικών αντικειμένων όχι μόνον από την περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά και από διαφόρους νομούς της Ελλάδος (π.χ. Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ξάνθης, Πάρου), ακόμη και από την Αθήνα, τα οποία μετέπειτα διέθετε με ποικίλους τρόπους προς πώληση.

  Τα κλαπέντα ήσαν όλα ανεκτίμητου αξίας, καθώς εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και αποτελούν αναμφισβήτητα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γι αυτό υπολογίζεται ότι η λεία σχεδόν πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ!
  (……)
  Η εξέλιξη της υπόθεσης εκθέτει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος καλείται τώρα όχι μόνο να αποστασιοποιηθεί από τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε, τον οποίο έχει θέσει υπό την προστασία του- τουλάχιστον μέχρι να γίνει η δίκη- αλλά και να τον αντικαταστήσει από τις νευραλγικές υπηρεσίες στις οποίες έχει τοποθετηθεί.

 6. Ο/Η των κώλων λέει:

  http://patrastimes.gr/home-page-slider/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84/

  13.04.2018

  Απίστευτες σκηνές έχει καταγράψει κατά το παρελθόν ο ερευνητής Αντώνης Βλάχος με πρωταγωνιστή τον Ιερέα από την Γαστούνη, ο οποίος θεραπεύει με…γουδοχέρι!!!

  Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ιερέας υποδέχεται στο σπίτι του τους ασθενείς και αφού του λένε που πονάνε τοποθετεί ένα ξύλο στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος και το χτυπά με το μεταλλικό γουδοχέρι.

  Με καταγωγή από τη Γαστούνη, έγγαμος, ναυτικός το επάγγελμα, με παραϊατρικές γνώσεις, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μακαριστό Επίσκοπο Κερνίτσης Λεόντιο και κάποια στιγμή βρέθηκε από την μητρόπολη Θυατείρων (Μ. Βρετανία) στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Σήμερα ο ιερέας που ανήκει ακόμη στην Ι.Μ. Ηλείας και έχει συγγενή άνθρωπο της εκκλησίας, έχει θεαθεί αρκετές φορές να κυκλοφορεί με πολιτική περιβολή.

  https://roides.wordpress.com/2016/03/14/14mar16/
  Ποινικές ιστορίες ιερέων της γης του Αυγεία
  14/03/2016
  [Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί]

  (….)

  Με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο θα βρούμε (μεταξύ 2009-20014), ιερέα που συνελήφθη με ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη, την οποία είχε προμηθευτεί από χωρικό της περιοχής της Αμαλιάδας (madata.gr, 17.1 2009-17:44), έναν δεύτερο που κατέστρεφε χελιδονοφωλιές με νεοσσούς στον Άγ.Ιωάννη Βαρθολομιού (Μ.Νοδάρος- «Ελευθεροτυπία», 7.5.2009), τρίτον στη Γαστούνη, που αφού πρώτα είχε ξυλοκοπήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, οδηγώντας το αυτοκίνητο του, χτύπησε σοβαρά μοτοποδήλατο με δυο νεαρούς και έφυγε αφήνοντας τους αβοήθητους (exagorefsis.blogspot.gr, 20.9. 2010), τέταρτον που έκλεβε με την παπαδιά του τρόφιμα από το νοσοκομείο Πύργου (26.10.2010), πέμπτον που δολοφόνησε συγχωριανό του στη Λάκκα Καπελίτσας (15.10.2011), έκτον που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή χαστούκισε συγχωριανό του, έπειτα από καβγά που ξεκίνησε από πολιτική συζήτηση και επεκτάθηκε σε προσωπικές διαφορές σε περιοχή της Ζαχάρως, παραμονή των εκλογών σε καφενείο της περιοχής (ilialive.gr,18/5/2014), έναν έβδομο (ilialive.gr-7.11.2014), έναν “οξύθυμο διάκο στην Αμαλιάδα που συχνά-πυκνά εμπλέκεται σε καβγάδες”. Με αποκορύφωμα την επίθεση “σε τέσσερις Αλβανούς, την ώρα που έπιναν καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή”, τέλος δυο ακόμη, όγδοο και ένατο, που «..ύστερα από μπλόκο της Θηροφυλακής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εντός δασικής έκτασης, δύο παπάδες 63 και 38 ετών που κυνηγούσαν παράνομα λαγούς… το όχημα δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας, οι ίδιοι δεν είχαν κυνηγετική άδεια θεωρημένη, ενώ το όπλο που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν δικό τους» (Μ.Νοδάρος, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-30.8.2010). Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι περισσότεροι από δαύτους, δηλαδή όλοι πλην του δολοφόνου, εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους με έξοδα των φορολογούμενων.

  Από τα Κούκουρα της Ηλείας κατάγεται και ο γνωστός Μακεδονομάχος Άνθιμος, αντικανονικός (με μετάθεση!) δεσπότης Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί με βάσει τον αντιρατσιστικό νόμο,

  (….)

  https://luben.tv/stream/131401
  Μεθυσμένος παπάς στον Πύργο Ηλείας κόβει βόλτες και τρακάρει κατεβάζοντας καντήλια
  Ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να έπινε θεία κοινωνία

  · 17 Οκτωβρίου 2017

  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως διαβάζουμε στο site της εφημερίδας «Πατρίς», λίγο πριν παρκάρει ο Πάτερ, έκοβε βόλτες μέσα στην όμορφη πόλη του Πύργου με το αγροτικό του, ενώ σύμφωνα με άλλες αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν σταθμεύσει, έκανε βόλτες μέσα στον Πύργο με το αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με άλλες (ανεπιβεβαίωτες) μαρτυρίες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Παπούλης φέρεται να μίλησε απρεπώς σε διερχόμενη γυναίκα, ενώ νωρίτερα φέρεται να κατέβαζε καντήλια μιλώντας στο κινητό όση ώρα οδηγούσε.

  https://www.iefimerida.gr/news/369260/pyrgos-iereas-se-katastasi-methis-prokalese-trohaio-prospathontas-na-xeparkarei

  ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΥΡΓΟΥ
  Πύργος: Ιερέας σε κατάσταση μέθης προκάλεσε τροχαίο

  https://www.star.gr/eidiseis/ellada/480502/dolofonia-ierea-hleia-ti-leei-o-erasths-ths-papadias
  14.11.19
  Δολοφονία ιερέα στην Ηλεία: «Τον σκότωσε μόνη της η παπαδιά. Είμαι αθώος»
  Τι λέει μέσα από τις φυλακές ο εραστής της σατανικής παπαδιάς

  http://www.patrisnews.com/ilia-i-dolofonia-tou-ierea-apo-tin-papadia-ke-ton-erasti-tis-to-chroniko-mias-ypothesis-pou-sygklonise-oli-tin-ellada/

  Ηλεία: Η δολοφονία του ιερέα από την παπαδιά και τον εραστή της – Το χρονικό μιας υπόθεσης που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

  .Οι δυο τους, γνωρίστηκαν στο Μαρούσι, όταν ο παπάς ήταν 23 ετών και η Θεοδώρα μόλις 16. Αμέσως, αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα.

  Εχθροί οι πρόσφυγες
  http://www.patrisnews.com/episkopos-olenis-gia-to-monastiri-pou-tha-filoxenisi-prosfyges-o-christos-ipe-agapa-ton-echthro-opos-ton-eafton-sou/

  Επίσκοπος Ωλένης για το μοναστήρι που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες: Ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου
  14 Νοεμβρίου 2019

  «Τι έπρεπε να κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους; Να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Όχι!» δήλωνει ο βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού
  Η Εκκλησία του Χριστού είναι εκκλησία αγάπης και βοήθειας δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Επισκόπος Ωλένης Αθανάσιος μιλώντας για την κίνηση της Μητρόπολης Ηλείας να παραχωρήσει τους χώρους ενός ανενεργού μοναστηρίου για τη φιλοξενία προσφύγων.

  «Ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου. Αν αυτοί είναι οι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Ασφαλώς όχι. Όπως ο Χριστός ήταν φυγάς από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο έτσι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού.

  «Η Εκκλησία δεν βλεπει αν κάποιος είναι πιστός ή όχι. Τον αντιμετωπίζει ως εικόνα του Θεού» συμπλήρωσε.

  Ο κ. Αθανάσιος διευκρίνισε ότι το μοναστήρι που παραχωρείται ήταν ερειπωμένο. «Μέσα από κάποιο πρόγραμμα του ΕΟΤ το ανακαινίσαμε για να γίνει τουριστικός ξενώνας. Δεν ήταν εν ενεργεία μοναστήριο από το οποίο διώξαμε τους μοναχούς για να βάλουμε τους ξένους. Εμείς δώσαμε το κτήριο στην πολιτεία και εκείνη ανέλαβε να μείνουν 50-60 άνθρωποι, μονογονεϊκές οικογένειες».

  https://www.exapsalmos.gr/2016/10/10/o-archiepiskopos-ke-ierarchia-eklisan-pros-paron-thema-tis-eklogis-voithon-episkopon/
  10 Οκτωβρίου 2016

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

  Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά …επτά– ναί επτά– βοηθούς Επισκόπους, ζήτησαν ισάριθμοι Μητροπολίτες, για τις Μητροπόλεις τους!

  Ναί,σωστά διαβάσατε!

  Ηλείας Γερμανός.

  Ζητά δύο χρόνια τώρα και μάλιστα μετ´επιτάσεως, δεύτερο βοηθό Επίσκοπο,υπό τη μορφή τιτουλάριου, με μισθό ιερέως.Θέλει να προωθήσει για τη θέση αυτή τον Ιεροκήρυκά του,Αρχιμ. Δαμασκηνό Πετράκο.

  Οι τυπικοί λόγοι που επικαλέσθηκε για να τεκμηριώσει την εισήγησή του είναι πολλοί , αλλά οδηγούν στην ετυμηγορία οτι είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί μία νέα Μητρόπολη με έδρα την Αμαλιάδα, παρά να εκλεγεί νέος βοηθός Επίσκοπος. Αλλά γιαυτό δεν θέλει να ακούσει ούτε λέξη ο Γέρων Ηλείας.

  Ο πραγματικός λόγος, όμως, που θέλει να προωθήσει τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Πετράκο, είναι η επιμονή προσώπου του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, που θέλει να δεί τον Δαμαακηνό Επίσκοπο.

  https://www.exapsalmos.gr/2016/11/01/den-katafere-na-ton-kani-episkopo-ke-ton-ebase-sti-synodo-ton-ierokiryka-tou-o-ilias-germanos/

  Δεν… κατάφερε να τον κάνει Επίσκοπο και τον «έμπασε» στη Σύνοδο τον Ιεροκήρυκά του ο Ηλείας Γερμανός
  Δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου 2016

  «Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή βγάζει …προαγωγή στη Σύνοδο».Απόσπαση για τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου έλαβε ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας π. Δαμασκηνός Πετράκος. Ο πανοσιολογιώτατος ως γραμματέας μιάς Συνοδικής Επιτροπής( δεν μάθαμε ακόμη ποιάς Συνοδικής Επιτροπής,αν και μέχρι χθές έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος προς τους ενδιαφερομένους που ζητούσαν να προωθήσουν ανθρώπους τους στη Σύνοδο ότι δεν έχει κενές θέσεις στη Σύνοδο) θα βρίσκεται στα γραφεία της Συνόδου, στην οδό Ιασίου, όπου και θα εργάζεται για την κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας από Δευτέρα με Παρασκευή, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα επιστρέφει στην Ηλεία.
  Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο ιεροκήρυκας θα παραμείνει Αρχιερατικός Επίτροπος Αμαλιάδος ή αν ορίσει άλλον στην θέση του ο οικείος μητροπολίτης Ηλείας.

  Ήταν μία επιθυμία του Γέροντα Ιεράρχη της Ηλείας και του συγγενικού περιβάλλοντός του ( της νύμφης του εξ αδελφού Ζωής της οποίας είναι συγχωριανός ή συγγενής ο π. Δαμασκηνός. Και έτσι αφού δεν έγινε Επίσκοπος τον τοποθέτησε ο Αρχιεπίσκοπος στην Σύνοδο για να ηρεμήσει η κατάσταση — στρίβειν δια του αρραβώνος που λένε!
  Με την τοποθέτηση του π. Δαμασκηνού στη Σύνοδο θα έχει την δυνατότητα από την νέα του θέση να γνωρίσει και να συνεργαστεί με αρχιερείς οι οποίοι θα τον προωθήσουν όταν έλθει η ώρα της προαγωγής. Πάντως οι Αρχιμανδρίτες που περιμένουν εντός της Συνόδου είναι πολλοί και ας μην επαναπαύεται κάθε νέος που περνά το κατώφλι της ότι θα προαχθεί γρήγορα!

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.patrisnews.com/mnimosyno-tou-aimnistou-mitropoliti-ilias-athanasiou-ston-ag-nikolaou-ston-pyrgo/

  Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτη Ηλείας, Αθανάσιου στον ΙΝ Αγ. Νικολάου στον…
  22 Ιανουαρίου 2018 – 06:43
  Τη βαριά παρακαταθήκη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας, Αθανάσιου τίμησαν χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου οι εκκλησιαστικές Αρχές Κύπρου και Ηλείας,…

  Αρχικά τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρο, κ.Χρυσοστόμου, και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ηλείας κ.Γερμανού και των Επισκόπων Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Ωλένης κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτη Ηλείας, Αθανάσιου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Γ. Λιατσής, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβ. Ήλιδας, ΑΝδρ. Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο δασάρχης Πύργου, Π. Λάττας, κ.ά

  ________________________________________

  Η «βαριά παρακαταθήκη»

  https://roides.wordpress.com/2016/03/09/9mar16/
  Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»
  09/03/2016
  [Ηλείας Αθανάσιος: Ιλαροτραγωδία της χουντικής ελληνορθόδοξης υπαίθρου]

  Θα μιλήσουμε για τον χουντικό μακαρίτη άγιο Αθανάσιο της Ηλείας (στο εξής Θανάση), για τον οποίο η ιστοσελίδα της μητρόπολης, αισθάνεται την ανάγκη, προκειμένου να διασκεδάσει τις φήμες για τις συνθήκες του θανάτου του (σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας), να παραθέσει στη βιογραφία του, στα καλά καθούμενα, αφού δεν εξηγεί το γιατί, και τα ακόλουθα: «Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος την 16ην Αυγούστου του 1981, μετά από ένα κοπιώδες Δεκαπενταύγουστο (σημ.Λ.: θέλει να πει έναν κοπιώδη), ανεχώρησε με μηνιαίαν κανονικήν άδειαν δια την Ιταλίαν δια ποσιοθεραπεία, …Την νύκτα της 1ης πρός 2αν Σεπτεμβρίου, επιστρέφων εις Ελλάδα, εκοιμήθη εν Κυρίω εις την Φλωρεντίαν της Ιταλίας από καρδιακόν έμφραγμα. Το Ελληνικόν Προξενείον του … «πιστοποιεί ότι εκ του συνημμένου σε Φωτοστατικό αντίγραφο Πιστοποιητικού Νοσοκομείου Φλωρεντίας, Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, της 03-09-1981, …)«. Το γιατί γίνεται εν αιθρία αυτή η ολότελα ασυνήθιστη και εκ πρώτης όψης αχρείαστη και ξεκάρφωτη αναφορά στο ιατρικό πιστοποιητικό, χωρίς παραπέρα ενοχλητικές εξηγήσεις, θα το δούμε παρακάτω.

  Η Μητρόπολη δεν φείδεται επαίνων για το Θανάση, όμως ο προσεκτικός αναγνώστης , μπορεί να διαβάσει, πίσω από τις γραμμές των επαίνων, την εθνικοφροσύνη του αγίου, την ιερή αλίευσή του ως πάμφτωχου νεαρού από το κοινωνικό περιθώριο και κάποια αδυναμία του προς τη νεότητα. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, πρώην μητροπολίτης Δουνέικων, Ζαχάρως, Λεχαινών και Μανολάδας, παρουσιάζεται ως εξής (διατηρώ ορθογραφία και σύνταξη): «Γεννήθηκε .. την 27-1-1923 ….Σε ηλικία 13 ετών έγινε μαθητευόμενος σαγματοποιός και έπειτα βοηθός σε κατάστημα αποικιακών στην Αμαλιάδα. Αργότερα βρέθηκε υπάλληλος σε πιλοποιείον στην Πάτρα και στην Γερμανική κατοχή επιστρέφει στο Χάβαρι. Το 1945 είναι εφημεριδοπώλης στην Αθήνα και το 1946 ιεροσπουδαστής της (σημ.Λασκ. πολύ κακόφημης, έκλεισε) Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, προστατευόμενος του Μητροπολίτου Κορίνθου Μιχαήλ….. Το 1949-1952 υπηρετεί την Πατρίδα ως έφεδρος Υπαξιωματικός. …Εις το Λονδίνο ίδρυσε τις οργανώσεις ΣΤΕΓΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ του Καθεδρικού Ναού ..Η μεγάλη προσφορά του αειμνήστου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ εις την Μητρόπολιν Ηλείας θα γραφή ασφαλώς με χρυσά γράμματα εις την ιστορίαν της Τοπικής Εκκλησίας και την ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος … Ο αείμνηστος ετόνωσε το θρησκευτικό και εθνικό αίσθημα των κατοίκων…». Πόση θρασύτητα κρύβεται πίσω από αυτούς τους ύμνους, θα το δούμε αμέσως.
  Το 1968 η Χούντα μέσω του εγκάθετού της αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου Α΄, διόρισε πραξικοπηματικά τον Θανάση μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, σε αντικατάσταση του προκατόχου του, ο οποίος διώχθηκε αντικανονικά με νόμο της Χούντας, που εκθρόνιζε πολλούς παλιούς Ιεράρχες. Τρία κακά υπάρχουν στην Ηλεία, διηγείτο με αυτοσαρκαστική διάθεση, μεταφέροντας τοπικό αστείο, ο εξαιρετικά πνευματώδης και καλλιεργημένος πρώην αριστερός εξόριστος, μετά υπουργός του Κέντρου και μετά και της ΝΔ, αείμνηστος καθηγητής Αθανάσιος Κανελλόπουλος: «Ο Θανάσης (εννοούσε τον εαυτό του), ο Θανάσης (τον δεσπότη) και ο Θανάσης (χαρτοπαίγνιο, που έδινε και έπαιρνε στην αγνή ελληνική επαρχία). Η πρώτη αναφορά ασφαλώς ήταν μια υπερβολή, όχι όμως και οι άλλες δυο. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έδειξε πολύ γρήγορα τον χαρακτήρα του, μη διστάζοντας να βλασφημεί δημόσια την Παναγία, με τρόπο ανάλογο με αυτόν του Θεσσαλονίκης Λεωνίδα και του Κιλκισίου Χαρίτωνα («Χριστιανική», 31.8.’74), που τη σύγκριναν με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου. Ο Πυργιώτης συνένοχός τους, την παρομοίαζε με την «χαϊδευτικώς όπως την ονομάζομεν εμείς οι δικοί της Καιτούλαν», σύζυγο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Περιφερειακού Διοικητή Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς πραξικοπηματία αντισυνταγματάρχη Αντώνη Λέκκα, ενώ ζητούσε από τους ιερείς του να καρφώνουν τους αγωνιστές του Π.Α.Κ. της αντιστασιακής οργάνωσης του Ανδρέα Παπανδρέου (Γ.Καρανικόλα, «Ρασοφόροι συμφορά του Έθνους»-1976).
  Πνευματικό τέκνο του Αγίου αυτού είναι σήμερα ο αντικανονικός και παράνομος βοηθός επίσκοπος Ωλένης Θανάσης Μπαχός και πρωτοσύγκελός του υπήρξε ο νυν «φιλάνθρωπος» δεσπότης Γιάννης Παρασκευόπουλος, που την φιλανθρωπία του παρουσιάσαμε πρόσφατα.

  Όμως ο Θανάσης είχε ατυχήσει και βρέθηκε να είναι μια από τις πολλές δημόσιες ντροπές της αυτοαποκαλούμενης φιλάδελφης (=κουκουλωματικής) Ιεραρχίας, η οποία δεν μπόρεσε να τον καλύψει απόλυτα, όσο κι αν το προσπάθησε. Το 1976, το πνευματικό του τέκνο, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κολλάς (αδελφός του μετέπειτα προέδρου του σωματείου ΙΣΚΕ των παπάδων, συνδικαλιστή παπά Στάθη Κολλά, που κάποτε ξεσπάθωσε δημόσια λέγοντας «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»- 17/1/2007), τον κατηγόρησε ότι του έκανε επίμονα ανήθικες προτάσεις. Την ίδια κατηγορία εξέφρασε και ο διάκος Χαράλαμπος Κ. για σεξουαλική παρενόχληση. «Μην είσαι βλάκας, όλοι έτσι κάνουν…Αν δεν κοιμηθούμε μαζί θα σκάσω» ήταν ένα στιγμιότυπο από την πολιορκία που υφίστατο ο πρώτος μάρτυρας όπως την κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πάτρας, ενώ στην ίδια αίθουσα ο δεύτερος είπε «Και σε μένα ζήτησε ο αδιάντροπος σώμα (sic). Πόσες ψυχές κατέστρεψε;». Eίχα παρακολουθήσει, πολύ νέος τότε, περαστικός από την πόλη στιγμιότυπα από τη δίκη και είχα παραδεχτεί τον πρόεδρο για τον υποτιμητικό τρόπο που καλούσε τον μητροπολίτη που πηγαινοερχόταν νευρικά στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, χτυπώντας στα πατώματα τη ράβδο του: «Βασιλόπουλοοοος!». Ο άγιος διαμαρτυρόταν επισείοντας τους τίτλους του, αλλά ο Πρόεδρος δεν πτοείτο. Να σημειώσω εδώ πως ο Θανάσης δεν είχε τολμήσει να μηνύσει την «Ελευθεροτυπία» για όσα, μέσω του Σπ.Καρατζαφέρη, επίμονα του έσουρνε, προτίμησε να τα βάλει με τοπικό δημοσιογράφο, που ασφαλώς ήταν πολύ ευκολότερος στόχος.

  Ο δεσπότης παρά την μεγάλη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα και παρά την προφανή ενοχή του αθωώθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο με ψήφους 8-4. Αυτό θα ήταν το λιγότερο, γιατί το προκλητικότερο ήταν πως ταυτόχρονα οι δυο κατήγοροί του κρίθηκε πως έλεγαν την αλήθεια (!!!), πως δεν είναι συκοφάντες, διατήρησαν το σχήμα τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μεταξύ των αθωωτικών ψήφων και αυτή του Άνθιμου, τότε Τουρκοφάγου Αλεξανδρουπόλεως και νυν-με αντικανονική μετάθεση-Μακεδονομάχου Θεσσαλονίκης, που τάχα «αγανακτεί» για την «πορνεία» του πολιτικού γάμου και για το gay parade, τη στιγμή που στην Μητρόπολη του έχουν εμφανιστεί κάποια αγκάθια της παιδεραστίας, ατιμώρητα βεβαίως. (Πρόκειται προφανώς για έναν ιεράρχη με σταθερή πολιτική στα ζητήματα αυτά αφού ανάλογη στάση συγκάλυψης τήρησε και στις παρόμοιες περιπτώσεις των Πρεβέζης, Λήμνου, Αττικής και Διδυμοτείχου).

  Ο Σπ. Καρατζαφέρης, δημοσιογράφος τότε της μαχητικής «Ελευθεροτυπίας», που επιτίθετο συστηματικά στους δεσποτάδες (εκδίδοντας μετά τα ρεπορτάζ του σε δυο πολύκροτα βιβλία, «Φάκελος Εκκλησία» και «Βίοι Αγίων»), ρώτησε σχετικά τον Περιστερίου Αλέξανδρο, τον από Φιλίππων, εκκλησιαστικό ανακριτή στην υπόθεση του Ηλείας και πήρε μια απίστευτη απάντηση: «Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;». «Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»). Την ίδια εποχή ο Θανάσης για να σώσει το τομάρι του τρομοκρατούσε τους χωρικούς με το κοντάρι του Αη Γιώργη, με γλώσσα χυδαία: «Με προστατεύει από παιδάκι, όποιος τολμήσει να με μαυρίσει (sic)…θα τον τρυπήσω όπως εκείνος τρύπησε το φίδι». Ο Καρατζαφέρης είχε στριμώξει τον υποκριτή «ανακριτή» δεσπότη, αποκαλύπτοντας ότι στις ανακρίσεις που διενεργούσε με έδρα ξενοδοχείο του Πύργου, είχε επιτρέψει στο δεσπότη να είναι σε διπλανό δωμάτιο, ώστε να επηρεάζει με την παρουσία του τους μάρτυρες, οι οποίοι βέβαια, ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες, δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να συγκρουστούν μαζί του.

  Για να αντιληφθεί κανείς τι ποιότητας ήταν και ο ίδιος ο «ανακριτής» Περιστερίου, αντικανονικός δεσπότης με μετάθεση (1974) από την Καβάλα, προκάτοχος του σημερινού μητροπολίτη ΣΔΟΕ και μεγαλοκαταθετών ιερέων, Χρυσόστομου, αν και συνεργάστηκε στενά με την Χούντα, διαφημίζοντας μάλιστα το Σύνταγμά της ως το «πλέον δημοκρατικόν και φιλελεύθερον», λανσαρίστηκε μεταπολιτευτικά ως δημοκρατικός, αρθρογραφώντας μάλιστα με προοδευτικό ύφος τακτικά στο «ΒΗΜΑ», και σε ανάλογο ερώτημα του Γ.Γκίνη (Ιούλιος ’77, «Ιεράρχες διάκονοι της Χούντας») γιατί συνεργάστηκε με τη Χούντα απάντησε: «…ήταν μια ανθρώπινη αδυναμία, πέστε το δειλία την οποία όμως κατά την συνείδησίν μου την βρίσκω σωστή γιατί έπρεπε η Εκκλησία…να επιβιώσει». Ο δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί δεν παραιτήθηκε. «Οι άλλοι επίσκοποι τι έκαναν; Γιατί να παραιτηθώ εγώ και να πάρουν αυτοί την θέση μου;» (Φάκελλλοι της ντροπής: Εγκύκλιοι, ομιλίες, ευχές, απόρρητα έγγραφα-εκδ. Βασδέκης, 1981 237 σελ.). Για να συμπληρώσω το πορτραίτο του καταφεύγω σε έναν ξεχωριστό ιεράρχη, τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, που έγραψε για τον «ανακριτή»: «…ο Σεβ. κ.Αλέξανδρος, ναυαγήσας οικτρώς εις την αποστολικήν έδραν της Μητροπόλεως Φιλίππων, δράττεται (αληθής σανίς σωτηρίας…) της ευκαιρίας και εγκαθίσταται εις Περιστέριον, ένθα και πολλά νεκροταφεία…»(εννοεί τα εξ αυτών «τυχερά»).

  Το 1981 o Θανάσης βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας. «Φήμες κυκλοφορούν ακόμη στην Ηλεία για «συναλλαγές με μαφιόζους», για «μπλεξίματα με τον υπόκοσμο» και για σκηνοθετημένο θάνατο» (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.2005). Αυτή είναι και η αιτία που η Μητρόπολη παραθέτει ιατρικά πιστοποιητικά. Δεν ξέρω τι γύρευε ο δεσπότης στην Ιταλία, όμως οι σχετικές φήμες, όσο ανακριβείς κι αν είναι, δείχνουν σε τι υπόληψη τον είχε ο κόσμος.

  Για την ιστορία να πω πως μιλώντας στον Σπύρο Καρατζαφέρη της «Ελευθεροτυπίας» ο ανακριτής Αλέξανδρος, ευρισκόμενος σε κρίση ειλικρίνειας, ομολόγησε μιλώντας για τον τότε χουντικό και αναξιότατο Αρχιεπίσκοπο: «..αυτή τη στιγμή δεν βλέπω αντικαταστάτη του Σεραφείμ. Χειρότερους βλέπω, καλύτερους δεν βλέπω. Μακάρι να είχαμε ένα φωτεινό πρόσωπο, που να ήταν δυνατό να εκλεγεί. Γιατί τα φωτεινά πρόσωπα δεν μπορούν να εκλεγούν. Πρέπει να είσαι θολός άνθρωπος για να σε εκλέγουν οι σκοτεινοί». Λίγο μετά (1978) πέθανε κι αυτός απροσδόκητα.

 8. Ο/Η ΦΟΒΕΡΟΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ λέει:

  υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους του χωριού Πορετσό με πρωτοστάτες ενα πρώην Δήμαρχο της περιοχής και τον παπά του χωριού !!!

  http://www.patrisnews.com/fovero-ntokoumento-gia-to-istoriko-monastiri-tou-poretsou/

  Φοβερό ντοκουμέντο για το ιστορικό Μοναστήρι του Πορετσού

  15 Νοεμβρίου 2019 – 16:50
  (Για όλους τους νουνεχείς συνελληνες , αλλά και για τους σημερινούς ρατσιστές)
  Του Σωτηρη Χ. Σωτηρόπουλου*

  «Παραθέτω, αποσπασματικά, ένα συγκλονιστικό και συνάμα συναρπαστικό γεγονός που συνέβη στο χωριό Πορετσό (Αγραμπελα) Αχαιας επι Τουρκοκρατίας….

  Αυτές τις μέρες το Ιστορικό Μοναστήρι του Πορετσού (που τωρα είναι κλειστό και ανενεργό) έγινε το “αστέρι” της δημοσιότητας γιατί εκεί θα μεταφέρονταν πρόσφυγες μαναδες με μικρά παιδιά… Και ξετυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους με αποτέλεσμα από τους 50 που πήγαν εκεί για να μείνουν, έμειναν μόνο 2 μανάδες με 4 παιδιά, ενω είχαν προγραμματίσει να πάνε και δάσκαλο για τα παιδιά κλπ.

  Δυστυχώς όμως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους του χωριού Πορετσό με πρωτοστάτες ενα πρώην Δήμαρχο της περιοχής και τον παπά του χωριού !!!

  Το Μοναστήρι με Κρατικές δαπάνες (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ !!!) έχει ανακαινιστεί προσφάτως για να γίνει Ξενώνας Προσκυνηματικου τουρισμού, πολυτελείας (μερικοί ορέγονταν να το κάνουν ιδιωτικό Ξενοδοχείο, αλλά εμείς τους χαλάσαμε τα σχέδια και αγωνιστήκαμε και έτσι έμεινε “τυπικό Ορθόδοξο Μοναστήρι” συμφωνα με υο ΚΑΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού, μόνο που δεν στέλνουν εκεί μοναχούς…)

  Και είναι αλήθεια οτι ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Ηγούμενος της Ανω Μονής Διβρης (οπου υπάγεται) Επίσκοπος κ. Αθανάσιος, δέχτηκαν με χαρά να πάνε τα παιδιά εκεί…

  Ποιοι όμως αντέδρασαν; Οι προαναφερθέντες κάτοικοι του Πορετσού!!!..

  Γιαυτο και γράφω την τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία που αφορά τους προγόνους των σημερινών ρατσιστών Πορετσανων. Ένας δικός τους πρόγονος περιέθαλψε κρυφά ενα κυνηγημένο φτωχό Τουρκόπουλο και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής του…

  Αυτό, έφυγε και όταν μεγαλωσε έγινε Βαλής (ο ανώτερος Διοικητής) της Πελοποννήσου και θυμήθηκε τον ευεργέτη του απλό άνθρωπο του Πορετσού κυρ Σπήλιο Κλοκωνη και του είπε τι θέλει να του χαρίσει.

  Και ο καλός γέροντας Κλοκωνης του ζήτησε γρόσια για να αγιογραφήσει το Μοναστήρι, την κεντρική Εκκλησία του χωριού και να φτιάξει ένα μεγάλο γεφύρι… Πήρε πάρα πολλά γρόσια και τα πραγματοποίησε, φέρνοντας τους περίφημους αγιογράφους αδελφούς Μοσχους απο το Ναύπλιο που αγιογραφησαν τους Ναόυς και Λαγκαδινους μαστόρους για το γεφύρι….

  Αυτά αποδεικνύονται από την επιγραφή στο Ναό της Παναγίας του Μοναστηριού…

  Και επειδή οι σημερινοί Πορετσανοι εκδιώκουν τους κατετρεγμενους πρόσφυγες που ο πρόγονος τους κυρ Σπηλιος έκανε το ακριβώς αντίθετο καλό (και βρήκε το καλό)

  Και σήμερα αυτοί οι δήθεν πολύ καλοί “χριστιανοί” έχουν το Μοναστήρι ανανακαινιςμενο και αγιογραφημένο το 1600 απο ενα αλλόφυλο μουσουλμανο ευεργέτη τους, από το οποίο εκδιώκουν τους κυνηγημένους μουσουλμανους (ενδεχομενως) πρόσφυγες

  Δημοσιεύω ελάχιστα αποσπάσματα (να πάρετε μια πρώτη γεύση) απο ενα εκπληκτικό κείμενο του ογκολιθου της χριστιανικής πίστης και μεγάλου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, λόγιου Μητροπολίτη Αντωνίου Πολιτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” Πύργου την δεκαετία του 1930 σε πολλες συνέχειες, ως ένα εκπληκτικό ιστορικό αφήγημα που αξίζει να το διαβάσει κάθε συνελληνας, αλλά και οι αγνωμονες Πορετσανοι (και λοιποί ελληναραδες) για να δουν τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη…

  Σήμερα θα δείτε κάποιες πρώτες εικόνες του κειμένου, την επιγραφή της ευεργεσίας αλλά και εικόνα του Μοναστηριού πως ήταν το 1956 που το φωτογράφησε ο μετέπειτα Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ φιλτατος κυριος Αργύρης Πετρονωτης που μου παραχώρησε την αποκλειστική φωτογραφία…

  Διαβάστε την αρχή και τη μέση του κειμένου και σε άλλη στιγμή θα βρω την ευκαιρια να το (ανα) δημοςιεύσω ολόκληρο.»

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Μάκης Μπαλαούρας του Σύριζα, υμνεί και κολακεύει τον φιλάνθρωπο Μητροπολίτη Γερμανό II.
  https://ilia24.gr/index.php/hleia-koinonia/30742-sto-pleyro-toy-mhtropolith-hleias-germanoy-o-makhs-mpalaoyras

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρατσιστικό, αντιχριστιανικό πλαστογράφημα του ιερέα της Μητρόπολης Καβάλας Θοδωρή Καλπάκογλου


  Ο δεσπότης Τέλης Τόλιος τον καλύπτει

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2019/11/20/2-202/

  20/11/2019:

  Μηνυτήρια αναφορά κατά ιερέα Παλαιοχωρίου Καβάλας, Θεοχάρη Καλπάκογλου, για ξενοφοβικό ψήφισμα και διασπορά ψευδών ειδήσεων

  ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

  20 Νοεμβρίου 2019

  Κυρίες/Κύριοι,

  Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του πρωτοπρεσβύτερου ιερέα της περιοχής Παλαιοχωρίου στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας, Θεοχάρη Καλπάκογλου για ρατσιστικό ξενοφοβικό ψήφισμα που δημοσιοποίησε καθώς και για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο αφού απέδωσε ψευδώς στο Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου αυτο το ψήφισμα το οποίο στρέφεται κατά της φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή και ακόμα και κατά της παροχής σε αυτούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ως προς τη χρήση του όρου “λαθραίος” για μετανάστες και πρόσφυγες υπενθυμίζουμε πως έχει αποφανθεί η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, (https://www.aplotaria.gr/lathrometanastis-stop/). Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου.

  Παλαιοχώρι εναντίον προσφύγων: «προσευχόμαστε για αυτούς αλλά… να μην τους δοθούν ούτε φάρμακα»
  Τρί, 12/11/2019 – 07:07

  Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματων

  Ένα δήθεν ψήφισμα εναντίον των προσφύγων, των μεταναστών και των “λαθρομεταναστών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εστάλη στα ΜΜΕ από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα του Παλαιοχωρίου Θεοχάρη Καλπάκογλου, το οποίο όμως φαινόταν σαν να το έχει εκδώσει το αιρετό Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου. Το κείμενο του δήθεν ψηφίσματος δόθηκε στη δημοσιότητα, χωρίς τις υπογραφές που δήθεν το συνόδευαν.
  Σε επίσημη ανακοίνωσή του, την οποία διένειμε ο Δήμος Παγγαίου, το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου διαψεύδει ότι εξέδωσε το ψήφισμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

  http://www.kavalanews.gr/11558-topiko-symvoylio-palaiohorioy-oydepote-ekdosame-ayto-psifisma-prosfygiko.html

  https://xanthi2.gr/2019/11/13/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83/

  Περίεργη υπόθεση με ρατσιστικό ψήφισμα στο Παγγαίο. Το διένειμε ιερέας, το αρνείται ο Δήμος
  13 Νοεμβρίου 2019

  «Σας συμπονάμε αλλά… ούτε φάρμακα να πάρετε»

  Μάλιστα εκφράζει την… συμπόνοια του λέγοντας μεταξύ άλλων «συμπονούμε και προσευχόμαστε για τους μετανάστες και τις οικογένειες τους (…) αλλά θεωρούμε ότι, ούτε η κουλτούρα, ούτε ο πολιτισμός τους, είναι συμβατός με αυτόν της κοινωνίας μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.