Να ψηφιστεί ο Νόμος περί βλασφημίας και οι δεσποτάδες να είναι οι πρώτοι κατηγορούμενοι

[Να εισακουστεί το αίτημα του Αρχιεπισκόπου]

KΛΙΚ στη εικόνα για πανοραμική άποψη!

του Αναγνώστη Λακαράτου

 

Ο Άρχων Μέγας Ρήτωρ του πατριαρχείου θεολόγος καθηγητής Γιανναράς, γνωρίζει την κατάσταση στην Εκκλησία και αναφερόμενος σε μητροπολίτες έχει γράψει στην ‘Καθημερινή’ δυο προφανείς αλήθειες:

Α. «Η μετάβαση από τη βαθμίδα του ‘‘πρεσβυτέρου’’ (ιερέα) στη βαθμίδα του μητροπολίτη επισκόπου συνιστά υπαρκτική μετάλλαξη, κυριολεκτική – από σερνάμενη κάμπια σε χρυσοστολισμένη πεταλούδα. Το ασήμαντο, καλογεροφορεμένο ‘‘παπαδάκι’’ μεταμορφώνεται ακαριαία σε πρίγκηπα, γίνεται αφέντης, δεσπότης, μπορεί και τριανταπεντάρης αλλά σεβασμιότατος, όλοι γονατίζουν μπροστά του και τον προσκυνούν. Αυτή η ονειρώδης ‘‘μεταστοιχείωση’’ κερδίζεται με ένα πτυχίο Θεολογικής, που το παίρνει πια σήμερα ο πάσα ένας. Το μεγαλωμένο συνήθως στην ένδεια, συμπλεγματικό χωριατόπουλο, χωρίς εμπειρία και εθισμούς στην αστική συμπεριφορά, μεταφυτεύεται σε συνθήκες και όρους άρχοντα. Επίσημα δείπνα, συνεχής συγχρωτισμός με τους σκληροπετσωμένους της εξουσίας, αλισβερίσια μυθικών κονδυλίων, περίγυρος αδίστακτων κερδομανών…» (1.9.2019).

«Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής για την «ιερή κολυμπήθρα»

 

Β. «Λέγεται ότι, πριν από κάποια χρόνια, ιεράρχης μεγάλης στην Ελλάδα μητρόπολης, λίγο προτού πεθάνει, είπε σε δικό του άνθρωπο: «Δεν έχω παράπονο. Ενα χωριατόπουλο ήμουν, πάμφτωχο και όχι ικανό για επιστήμες. Αλλά χάρη στο παραμύθι του Χριστούλη πέρασα τη ζωή μου σαν πρίγκιπας» (26.08.2001).

Ο Αρχιεπίσκοπος διαφοροποιείται από το δεσποτικό συνάφι, στο γεγονός πως διαθέτει υψηλά μορφωτικά προσόντα ως απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με σπουδές στο εξωτερικό και ως πανεπιστημιακός βοηθός του καθηγητή Ορλάνδου. Αυτό σημαίνει πως διαθέτει κρίση και θεολογικές γνώσεις σε τέτοιο βαθμό που να γνωρίζει τα βασικά της ευαγγελικής διδασκαλίας. Όμως οι παρακάτω δηλώσεις του υπέρ της επαναφοράς του μεσαιωνικού Νόμου τα βλασφημίας, δεν αντέχουν στον πιο στοιχειώδη ευαγγελικό έλεγχο.

 

«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας. Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της «δικαιωματιστικής» λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό. Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

 

Το πρωταρχικό ερώτημα που πρέπει να θέσει ένας Αρχιεπίσκοπος, εάν όντως πιστεύει στο θεό και δεν κοροϊδεύει όπως συνηθίζεται,  είναι αν ο Χριστός συμφωνεί με «φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία». Το θείο θέλημα πάνω σε αυτό είναι αυτονόητα αρνητικό και ένα από τα πολλά εδάφια που μπορώ να επικαλεσθώ είναι το: «Εγώ δε λέγω υμίναγαπάτε τους εχθρούς υμώνευλογείτε τους καταρωμένους υμάςκαλώς ποιείτε τους  μισούντας υμάς, και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς».

Όμως υπάρχει κάποιος που προσβάλει βάναυσα το Θεό του Ευαγγελίου σε καθημερινή βάση ποδοπατώντας τις εντολές του. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναγορεύσει αμετανόητους εγκληματίες μονάρχες και πατριάρχες ως Αγίους, ορκίζει περιφρονώντας την αυστηρή ευαγγελική απαγόρευση ακόμη και επίσημα την ίδια τη Βουλή (όχι όλη, τους πρόθυμους), ευλογεί και συμπροσεύχεται με τους Εωσφοριστές της υπόδικης χιτλερικής εγκληματικής συμμορίας, ενέπαιζε τον Θεό δοξάζοντάς τον επίσημα στους ναούς για την επιβολή της αισχρής Δικτατορίας του 1967, οι Αρχιερείς της ενδύονται σαν ασιάτες σατράπες περιφρονώντας προκλητικά την εντολή «μη κτήσησθε χρυσόν μηδέ άργυρον μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας υμώνμη πήραν εις οδόν μηδέ δυο χιτώνας μηδέ υποδήματα μηδέ ράβδον», προστατεύουν όσο μπορούν την εγκληματική ιερή παιδεραστία (τα παραδείγματα είναι πολλά), όχι μόνο δεν προστατεύουν τους ξένους του Ευαγγελίου αλλά εκτρέπονται, με πρώτον τον Αρχιεπίσκοπο σε ψευδείς κινδυνολογίες υποκινώντας μίσος, κατοικούν σε πολυτελή μέγαρα ενώ «αι αλώπεκες φωλεούς έχουσι και τα πετεινά του ουρανού κατασκηνώσεις, ο δε υιός τοῦ ανθρώπου ουκ έχει που την κεφαλήν κλίνη», διαιρούν τους ανθρώπους σε Έλληνες και σε αλλόφυλους, έχοντας καταντήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα εθνική κρατική Εκκλησία, η οποία υποκινεί μίσος ακόμη και κατά Ορθόδοξων γειτόνων λαών όπως οι Βόρειοι Μακεδόνες, κυκλοφορούν εποχούμενοι σε λιμουζίνες, εκπροσωπώντας δήθεν αυτόν που μπήκε στα Ιεροσολύμα όχι με άλογο ή με άμαξα ή με άρμα αλλά «επί πώλου όνου», πλουτίζουν αυτοί και τα συγγενολόγια τους κι όταν το ΣΔΟΕ αποτολμά να ερευνήσει οι υποθέσεις κουκουλώνονται ως δια μαγείας (πρόσφατα κηδεύτηκε με μεγάλες τιμές, ο ατιμώρητος σπόρτσμαν του είδους δεσπότης του φτωχού Περιστερίου).

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν περιφρονεί κατάφωρα μόνο το Ευαγγέλιο, προσβάλει και την αίρεση της Ορθοδοξίας της οποίας είναι Αρχιερέας, υποδεχόμενος στον οίκο της παρθένας Αγίας Φιλοθέης τον Εωσφοριστή σύζυγο της ιδιοκτήτριας του πορνοξενοδοχείου New Dream και συμπροσευχόμενος με τον μύστη του χειμερινού Ηλιοστασίου Κασιδιάρη στο ζάπλουτο ναό του αφορολόγητου βρυκόλακα  Εφραίμ της ιερής για την αίρεση εμπορικής επιχείρησης Μονής Ν.Μάκρης. 

Θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς ατελείωτο κατάλογο των βλάσφημων επίσημων και δημόσιων ανομημάτων της Ιεραρχίας, του κλήρου και της κρατικής Εκκλησίας, αλλά σταματώ εδώ ζητώντας να ψηφισθεί ο περί βλασφημίας Νόμος και να παραπεμφθούν σε δίκη οι Ηρακλείς του μητροπολίτες, που διαπράττουν ή συνεργούν ή ανέχονται βλάσφημες πράξεις. Η ζημιά που κάνουν σε βάρος των «πιστών» αυτοί που παριστάνουν πως εκπροσωπούν τον Χριστό είναι ανεπανόρθωτη. Οι βλάσφημοι τρόποι τους διδάσκουν το Κακό και αναπαράγονται, αφού όταν οι υποτιθέμενοι διάδοχοι των Αποστόλων είναι τόσο αντίχριστοι και αμαρτωλοί μωραίνουν το άλας της γης, «εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;».

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

14 Responses to Να ψηφιστεί ο Νόμος περί βλασφημίας και οι δεσποτάδες να είναι οι πρώτοι κατηγορούμενοι

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Iερή Αρχαιοκαπηλία

  https://www.proinoslogos.gr/kyria-themata/8-deytero-thema/54563-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB-%CE%B4%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82

  Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

  Από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων

  Ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπεται ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες!

  Η δράση των μελών της είχε επεκταθεί και εκτός Ηπείρου, όπου από ναούς και μοναστήρια αφαιρούσαν πολύτιμες εικόνες και κειμήλια. Τα «κέρδη» των αρχαιοκαπήλων αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ!


  Μετά από χρόνια ερευνών και ανακρίσεων η πολύκροτη υπόθεση κλοπής εικόνων από μοναστήρια και ναούς των Ιωαννίνων, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, οδηγείται επιτέλους στο ακροατήριο!

  Το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων άσκησε ποινική δίωξη κατά υπόπτων στις 15 Μαϊου 2019, με βασικό κατηγορούμενο τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε (και άλλους πέντε που χαρακτηρίζονται συνεργοί του), ο οποίος κατηγορείται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα!
  Η είδηση έπεσε ως «βόμβα» στο χώρο της Εκκλησίας, ειδικά μετά την πρόσφατη επιστολή που είχε στείλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε Δικαστήριο Ιωαννίνων υπέρ του Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου, για άλλη δικαστική του εκκρεμότητα, στην οποία εξήρε τις … αρετές του και τον κατονόμαζε ως πνευματικό του παιδί.

  Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, που τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος της Ναοδομίας στην Αρχιεπισκοπή, είναι βαρύτατο και το αποκαλύπτει σε χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμά της η ιστορική και έγκυρη εβδομαδιαία εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».

  Πρόκειται για την ίδια εφημερίδα η οποία πριν από αρκετούς μήνες είχε αναδείξει και το ζήτημα της εγγραφής του Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Δέδε στον κατάλογο προς Αρχιερατεία Εκλόγιμων, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ενόσω εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις σε βάρος του.

  Ο «Πρωινός Λόγος» είχε αναδείξει πολλές φορές το ζήτημα των κλεμμένων εικόνων, δημοσιεύοντας και πληροφορίες για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, που είχε θέσει στο «μικροσκόπιό» της τον συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη, για να επιβεβαιωθεί πλήρως με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο προφανώς κατέληξε σε αυτή έχοντας στην κατοχή του αδιάσειστα στοιχεία.
  Η αντίστροφη μέτρηση

  Η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα των Αρχαιοκαπήλων άρχισε το 2009 με την κλοπή που είχε γίνει στο Κουκούλι Ζαγορίου. Μετά το συμβάν αυτό, ο τότε Νομάρχης και νυν Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για τον εντοπισμό των εικόνων, αρκετές έχουν ήδη επιστραφεί από το εξωτερικό και παράλληλα άρχισαν να προκύπτουν και στοιχεία για τους δράστες.
  Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έχουν προκύψει στοιχεία για κλοπές που άρχισαν από το 2004, ενώ η δράση των ιερόσυλων είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές πέραν του Ν. Ιωαννίνων.
  Το κατηγορητήριο
  Στο δημοσίευμα του «Ορθόδοξου Τύπου» που υπογράφεται από τον κ. Γεώργιο Τραμπούλη θεολόγο, αναφέρονται τα εξής:
  Συγκεκριμένα για τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε, «ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής πράγματος αφιερωμένου στη θρησκευτική λατρεία, από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, τελεσθείσας από δράστες που είχαν ενωθεί να διαπράττουν κλοπές κατ΄ επάγγελμα, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής μνημείου, τελεσθείσα κατ΄ επάγγελμα, διάθεσης μνημείων προϊόντων εγκλήματος, τελεσθείσας κατ΄ επάγγελμα και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος»! Η εν λόγω δίωξη ασκήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων στις 15 Μαϊου 2019.
  Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης φέρεται με συγκεκριμένα στοιχεία ως επικεφαλής της οργανώσεως αυτής και μάλιστα ως εκείνος που προσωπικά υποδείκνυε τους στόχους, τους οποίους επισκέπτετο και ο ίδιος. Πάντοτε, μάλιστα, παραλάμβανε όλα τα αφαιρεθέντα από ι. ναούς πριν διατεθούν σε τρίτους. Η εγκληματική αυτή οργάνωση είχε ήδη αρχίσει την δράση της κατά τα τέλη του 2004. Αποτελείτο καθ΄ όσον είναι γνωστό από άλλους πέντε συνεργούς, διαπράττουσα κατ΄ εξακολούθηση κλοπές λατρευτικών αντικειμένων όχι μόνον από την περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά και από διαφόρους νομούς της Ελλάδος (π.χ. Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ξάνθης, Πάρου), ακόμη και από την Αθήνα, τα οποία μετέπειτα διέθετε με ποικίλους τρόπους προς πώληση.
  Τα κλαπέντα ήσαν όλα ανεκτίμητου αξίας, καθώς εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και αποτελούν αναμφισβήτητα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γι αυτό υπολογίζεται ότι η λεία σχεδόν πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ!

  Το Συμβούλιο, μετά από σύσκεψη άσκησε ποινική δίωξη προς τον π. Φιλόθεο Δέδε, η οποία εκδόθηκε την 12η Ιουνίου 2019. Ειδικά στον Αρχιμανδρίτη επιβλήθηκε υποχρεωτική εμφάνισή του κατά τις αρχές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αλλά και κατάθεση σημαντικού ποσού ως εγγυοδοσίας. Αυτά έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Α΄ βαθμού Ιωαννίνων, με τα εγκλήματα που τον βαρύνουν να επισύρουν ακόμη και πολυετή κάθειρξη.
  * * *******************************************************************
  Η εξέλιξη της υπόθεσης εκθέτει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος καλείται τώρα όχι μόνο να αποστασιοποιηθεί από τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε, τον οποίο έχει θέσει υπό την προστασία του- τουλάχιστον μέχρι να γίνει η δίκη- αλλά και να τον αντικαταστήσει από τις νευραλγικές υπηρεσίες στις οποίες έχει τοποθετηθεί.

  …………………………………………………..

  Άρθρο του Ιεραπόστολου σε Περσία, Κορέα, Γκάνα, Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία και Ινδονησία, αρχιμανδρίτη Θεόκλητου Τσίρκα

  http://orthodoxostypos.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%89-%CF%80-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%B5/

  Άποψη
  19 Ιουλίου 2019
  ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΩ, π. ΔΕΔΕ

  Ὁ π. Φιλόθεος Δέδες εἰς συλλείτουργον μὲ τὸν Σεβ. Κορίνθου.

  Τοῦ π. Θεοκλήτου Τσίρκα

  Καὶ ἄλλοτε γράψατε στὴν ἔγκριτη Ἐφημερίδα σας, γιὰ τὸ ὡς ἄνω πρόσωπο καὶ τὴ σκανδαλώδη ἐνέργεια τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἱερωνύμου Β΄ γιὰ τὴν προσπάθειά του νὰ τὸν ἐγγράψει στὸν Κατάλογο πρὸς Ἀρχιερατείαν καὶ ἔγινε σάλος ἀπὸ πολλοὺς γνωρίζοντας τὸν ἐν λόγῳ Ἀρχιμανδρίτη.
  Δὲν θέλησα νὰ γράψω, τότε, αὐτὰ ποὺ γνώριζα, γιὰ τὸ ἐν λόγῳ πρόσωπο, ὁ ὁποῖος ἦτο μαθητὴς στὴ Ριζάρειο Ἐκκλησιαστική Σχολή καὶ ἐγὼ ἤμουν Διευθυντὴς τοῦ Οἰκοτροφείου καὶ Οἰκονόμος τῆς Σχολῆς (1972- 1974). Τὴ Διεύθυνση ἀνέλαβα ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο.

  Μαζὶ μὲ τὸ μακαρίτη τὸν Παπαδόπουλο, προσπαθήσαμε νὰ τὸν διώξουμε ἀπὸ τὴ Σχολὴ λέγοντάς του ὅτι, ἂν θέλει νὰ σπουδάσει περαιτέρω, ἔχει νὰ δώσει ἐξετάσεις μόνο στὴ Θεολογικὴ Σχολή, ὡς ἀπόφοιτος Μέσης Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς. Δεδομένου δὲ ὅτι τὴν ἐποχὴ ἐκείνη ἦσαν ἀδιόριστοι 600 θεολόγοι, δὲν ὑπῆρχε πιθανότης τελειώνοντας τὴ Θεολογικὴ Σχολή, ὕστερα ἀπὸ τέσσερα ἢ πέντε χρόνια, νὰ διοριστεῖ, γι’ αὐτὸ καλλίτερο γι’ αὐτὸν ἦταν νὰ ἐγγραφεῖ σὲ ἕνα Δημόσιο Γυμνάσιο καὶ νὰ δώσει ἐξετάσεις σὲ ὅποια Σχολὴ ἐπιθυμεῖ, γιὰ νὰ ἔχει προοπτικὴ διορισμοῦ. Δὲν γνωρίζω τί ἔγινε μετά.

  Ὅταν πῆγα στὸ Χωριό μου μὲ ἄδεια, βρέθηκε μπροστά μου ὁ ἀδελφός μου μὲ ἕνα Κληρικὸ καὶ μοῦ εἶπε νὰ σοῦ συστήσω ἕνα μαθητή σου τὸ Διάκονο ΦΙΛΟΘΕΟ ΔΕΔΕ. Ἐξανέστη καὶ τὸν ρώτησα ποιὸς σὲ χειροτόνησε· ἡ ἀπάντηση ἦταν ὅτι τὸν εἶχε χειροτονήσει ὁ Σεβασμιώτατος Θηβῶν Κύριος Ἱερώνυμος, γιά λογαριασμό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ἰωαννίνων, τοῦ μετέπειτα Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν.

  Ἐπειδὴ γνώριζα ἀπὸ Κανονικὸ Δίκαιο, σκέφτηκα ποιὸς ἔδωσε ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΙΑ στὸ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (ἔτσι τὸν λέγαμε στὴ Ριζάρειο), δέν εἶπα ὅμως τίποτα καί πονηρευόμενος ὅτι ὁ Ἰωαννίνων εἶχε μάθει ἀπό τή Ριζάρειο γιά τό ποιόν τοῦ Δέδε καί ἀπέφυγε τήν εὐθύνη, ρίχνοντάς την στόν Θηβῶν πού ἔτυχε νά εἶναι καί ἐκεῖνος, ἀπό τό ἴδιο μέρος..

  Ἀργότερα ὁ μακαριστὸς Μητροπολίτης ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ποὺ ἔγινε (ἀντικανονικὰ) Μητροπολίτης, τὸν Δέδε τὸν ἔκανε Πρωτοσύγκελλο καὶ ὑπεύθυνο γιὰ ὅλα τὰ Μοναστήρια τῆς Μητροπόλεως.
  Δεδομένου ὅτι στὸ Χωριό μου, στὸ Νησὶ τῶν Ἰωαννίνων, ἔχουμε ἐννέα Μοναστήρια, γιὰ τὰ ὁποῖα, ὅπως μοῦ εἶπαν, ὁ π. Φιλόθεος συνῆψε δάνειο, γιὰ τὴν συντήρηση τῶν Μονῶν.
  Δυστυχῶς ὅμως δὲν ἔκανε τίποτε, μόνο στὴ Μονὴ Προφήτου Προδρόμου, ὅπου ἀσκήτεψε ὁ Ὅσιος Σάββας καὶ οἱ Ἀδελφοὶ Ἀψαράδες ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ καὶ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, οἱ ὁποῖοι ἀνεστήλωσαν στὰ Μετέωρα – ἀργότερα τὴν Ἱερὰ Μονὴ Βαρλαάμ. Στὴ Μονὴ Αὐτὴ τοῦ Τιμίου Προδρόμου ἔβαλε σκαλωσιές, τὶς ὁποῖες κράτησε πάνω ἀπὸ εἴκοσι-πέντε χρόνια, χωρίς νὰ κάνει τίποτε. Ἐκεῖ ποὺ ἐργάστηκε ἦταν ἡ Μονὴ τῆς Παναγίας τῆς ΕΛΕΟΥΣΗΣ, ὅπου εὑρίσκετο μία Λειψανοθήκη, μὲ λείψανο ἀπὸ τὴν τιμία κάρα τῆς ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.
  Τὴ Λειψανοθήκη αὐτὴ τὴν πῆρε ὁ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ καὶ τὴν τοποθέτησε στὸν νεοανεγερθέντα Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Νεομάρτυρος καὶ ἔκτοτε ἐξαφανίστηκε.

  Ἀργότερα εἴχαμε τὴν πληροφορία ὅτι σὲ κάποιον Ἱερὸ Ναὸ τῶν Τρικάλων τιμώμενον εἰς τὸ ὄνομα τῆς Θεοτόκου, εὑρίσκεται μία Λειψανοθήκη μέ λείψανα τῆς Ἁγίας Βαρβάρας.
  Προσφάτως ἀκούγαμε ἀπὸ τὸ Ρ/Σ τοῦ Πειραιῶς ὅτι στὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Νικολάου μετεφέρθη μία Λειψανοθήκη μὲ Λείψανα τῆς Ἁγίας Βαρβάρας. Ἔστειλα τὸν ἀδελφό μου νὰ περιεργαστεῖ τὴν Ἁγία Λειψανοθήκη, ἀλλὰ δυσ¬τυχῶς τὴν εἶχαν ὑπερκαλύψει μὲ ἄλλη ἐπένδυση. Τὸ θέμα αὐτὸ θὰ φτάσει στὰ δικαστήρια, τώρα μάλιστα ποὺ θὰ ἐκδικαστεῖ ἡ ποινικὴ καταδίκη τοῦ π. Δέδε ἴσως ἀνακινηθεῖ καὶ ἡ ὑπόθεση τῆς Ἀπωλείας τῆς Ἁγίας Λειψανοθήκης, σὲ δεύτερο βαθμό.

  Ἐφ’ ὅσον ἡ Δικαιοσύνη ἔχει ἤδη ἀσχοληθεῖ μὲ τὸ πρόσωπο τοῦ π. Δέδε καὶ ὑπάρχει δίωξή του γιὰ κακούργημα ἀπὸ τὸ Κακουργοδικεῖο Ἰωαννίνων καὶ ὅπως διάβασα στὴ σημερινὴ Ἐφημερίδα ἔχει κάνει Ἔφεση, τώρα εἶναι εὐκαιρία, γιὰ τὸ Δικαστήριο γιὰ τὴν ὑπόθεση τῆς Λειψανοθήκης τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἐλεούσης Νήσου Ἰωαννίνων καὶ μιᾶς ἄλλης Μονῆς τῆς Μητροπόλεως Ἰωαννίνων, τῆς Ἱ. Μ. Ἁγ. Νικολάου Βλυνᾶ Τζιόρα. Καὶ ἄν εἶναι ἔτσι ὅπως γράφετε στὴν ἐφημερίδα τῆς 28/6/2019, τότε ἡ ΣΥΜΜΟΡΙΑ μπορεῖ νὰ ἄρχισε ἀπὸ τότε. Ἄλλωστε στὴ Μονὴ τοῦ Προφήτου Ἰωάννου στὸ Νησὶ ὑπῆρχαν ὅλα τὰ Λειτουργικὰ Βιβλία σὲ βυζαντινὴ γραφὴ (Μηναῖα, Τριώδιον, Πεντηκοστάριον, Παρακλητική), τὰ ὁποῖα μὲ ἔκαναν νὰ ἀριστέψω στὸ Μάθημα τῆς Λειτουργικῆς τοῦ μακαριστοῦ Ἀνδρέα Φυτράκη.
  Μακαριώτατε, ἴσως τὸ «πνευματικό Σας ἀνάστημα» κάποτε νὰ ἄκουσε ὅτι Ἐσεῖς εἴχατε ἀσχοληθεῖ μὲ τὴν Ἱερὰ Μονὴ Γαλατάκη.

  Γνωρίζατε ὅτι ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑΝ; Γι’ αὐτὸ τὸν ἔπιασε ἡ τσιμπίδα τῆς Ποινικῆς Δικονομίας, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ καταδικαστεῖ Πρωτοδίκως, μὲ χρηματικὸν πρόστιμον. Πόσον ἦταν τὸ ὕψος δὲν τὸ γνωρίζω οὔτε καὶ οἱ ἐφημερίδες τὸ ἔγραψαν, θὰ τὸ βρεῖ ὅμως τὸ Δικαστήριο ἐρευνώντας τὶς ΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ παρ’ ὅλο ποὺ ὁ κατηγορούμενος ὑπέβαλεν Ἔφεσιν. Ἄν τὸ Ἐφετεῖο ὁριστικοποιήσει τὴν Πρωτογενῆ ἀπόφαση, τότε τὸ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ σας ἀνάστημα πρέπει νὰ βρεῖ τὸ δρόμο τοῦ Μπεζενίτη!!! Ἐνῷ Ἐσεῖς τὸν προωθεῖτε ἐγγράφοντάς τον στὸν πίνακα τῶν πρὸς Ἀρχιερατείαν Ἐκλογίμων καὶ τιμώντας τον μὲ ἀνώτατη θέση στὴ Διοίκηση τῆς Ἐκκλησίας!!!

  Μέχρι τώρα, Μακαριώτατε, εἶχα διαπιστώσει πώς ἔχετε ἀποτύχει στὴν ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Τώρα βεβαιώθηκα ὅτι δὲν Σᾶς ἀξίζει ἡ Πνευματικὴ Πατρότης, γιὰ τὸν Πρώην ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΔΕ μαθητή μου ὄντα στὴ Ριζάρειο Ἐκκλησιαστικὴ Σχολὴ καὶ μετέπειτα Διάκονο καὶ Πρεσβύτερο καὶ Ἀρχιμανδρίτη π. ΦΙΛΟΘΕΟ ΔΕΔΕ.
  Σᾶς ἐρωτῶ, Μακαριώτατε ὁ κ. Ἰωάννης Δέδες ἀπὸ ποιὸν Πνευματικὸ ἔφερε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ καὶ χειροτονήθηκε Διάκονος. Σέβομαι καὶ προσκυνῶ τὴν Ἀρχιερωσύνη Σας, ἀλλὰ ἐπιτρέψτε μου νὰ μὴ ἀναγνωρίσω τὴ Διοικητική Σας καὶ τὴν πνευματική σας ἱκανότητα στὸ πρόσωπο τοῦ Φιλοθέου ΔΕΔΕ. Δὲν Σᾶς ἀνέφερε ποτὲ γιὰ τὶς κλοπὲς καὶ λῃστεῖες ποὺ ἔκανε καὶ σεῖς τί κάνατε;
  Θέλοντας νὰ τὸν ἀπαλλάξετε ἀπὸ τὸ δρόμο τοῦ Μπεζενίτη καὶ γνωρίζοντας τὶς ὅποιες ἐπιπτώσεις καὶ γιὰ τὴν Ἀρχιερωσύνη Σας, ξεχνώντας ὅτι ζοῦ¬με σὲ μία δημοκρατικὴ Χώρα, προσ¬παθήσατε νὰ ἐπέμβετε στὴ Δικαιοσύνη, γιὰ τὸ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ Σας ΑΝΑΣΤΗΜΑ», παρ’ ὅλο ὅτι ἔχουν τόσα γραφεῖ στὸν Τύπο γιὰ τὸ πρόσωπο αὐτό, τὸ ὁποῖον ἔχει καταδικαστεῖ ἀπὸ τὸ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Δὲν γνωρίζω ἂν ὁ φίλος Σας καὶ ΑΘΕΟΣ Τσίπρας σᾶς ὑπεσχέθη ὅτι θὰ ἀθῳώσει τὸ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ Σας ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ἐκτός ἂν τώρα ποὺ ἄλλαξε τὸν ποινικὸ Νόμο βρῆκε κάτι ποὺ νὰ ἀπαλλάσσει τοὺς ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ἢ τοὺς ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ!!!
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Μιά πού ἔφτασα στὴ Συμμορία θυμήθηκα κάτι ποὺ συνέβη σὲ κάποια Ἱερὰ Μονὴ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἰωαννίνων στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίου Νικολάου τοῦ Βλυνοῦ ΤΖΙΟΡΑ, τὴν ὁποία μὲ πολὺ κόπο καὶ πολλὰ ἔξοδα καὶ προσπάθειες ὁ τότε Ἡγούμενος κατάφερε καὶ ἀνακαίνισε τὸ Μοναστηράκι καὶ ἔκτισε καινούρια κελλιά. Ὁπότε κάποτε διεπίστωσε ὅτι τοῦ ἔκλεψαν πολύτιμες Εἰκόνες καὶ Ἱερὰ Σκεύη. Ὑπῆρχαν στὴ Μονὴ καὶ τελικὰ ἔβαλαν φωτιὰ καὶ ἔκαψαν τὰ πάντα, ἐκτός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ.
  Τότε ὁ πατὴρ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ, ποὺ ἦταν Διαβητικός, τοῦ ἀνέβηκε τὸ ζάχαρο καὶ ἐξεμέτρησε τὸ ζῆν.
  Ἐδῶ πρέπει νὰ σημειώσουμε ὅτι Πρωτοσύγκελλος καὶ ὑπεύθυνος γιὰ τὶς Μονὲς τῶν Ἰωαννίνων ἦταν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ Σας ΑΝΑΣΤΗΜΑ, Μακαριώτατε. Παρὰ τὶς προσπάθειες τῆς Ἀστυνομίας δὲν ἐντοπίστηκαν ὁ δράστης ἢ οἱ δράστες.

  Ἐπειδὴ ἔκανα λόγο γιὰ ἄγνωστο καὶ ἀγνώστους δράστες ἔχω νὰ Σᾶς ἀναφέρω, Μακαριώτατε, ὅτι ὁ ἴδιος ὁ Πρωτοσύγκελλος καὶ ὑπεύθυνος γιὰ τὰ Μοναστήρια τοῦ χωριοῦ μου τῆς ΝΗΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Δὲν γνωρίζω ἀπὸ ποῦ καὶ πόσα καὶ πῶς βρῆκε τὰ χρήματα, γιὰ νὰ ἐπισκευάσει τὰ Μοναστήρια τοῦ Νησιοῦ: Α) ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ Β) ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ Γ) ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Δ) ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ, Ε) ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΣΤ) ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΗΛΙΟΥ ΚΑΙ Ζ) ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, ὅπου εἶχε λειτουργήσει καὶ κρυφὸ Σχολειό.
  Ἔκανα αὐτὴ τὴν παρένθεση γιὰ νὰ Σᾶς πῶ ὅτι τὰ Μοναστήρια τὰ λειτουργούσαμε ἐμεῖς οἱ Χωριανοί, διότι δὲν εἶχαν Μοναχούς, ἴσως λόγω τοῦ Νόμου τοῦ Ὄθωνα.

  Μακαριώτατε, συγγνώμην ποὺ ἴσως Σᾶς στενοχώρησα, ἀλλὰ μὲ τὰ ὅσα εἴπατε γιὰ τὸν π. Δέδε καὶ μετὰ ἀπὸ ὅσα ἔγραψαν οἱ Ἐφημερίδες καὶ μετὰ τὶς ἄστοχες κινήσεις Σας γιὰ τὸ πρόσωπον τοῦ πατρὸς Δέδε καὶ ὕστερα ἀπὸ τὴν προσωπική μου ἐμπειρία, θὰ συνεχίζετε νὰ τὸν ὑπερασπίζεσθε; Συνέλθετε, Μακαριώτατε, διότι, ὅπως ὅλοι μας, δὲν γνωρίζουμε πότε θὰ ἔλθουμε ἐνώπιον τοῦ Δικαίου Κριτοῦ!
  Ἴσως ἡ ἄγνοιά Σας στὴ Διοίκηση καὶ ἡ ἀδιαφορία Σας ἕνεκα τῆς ἀγνοίας τῆς Διοικήσεως νὰ Σᾶς εἶναι κάπως ἐλαφρυντικά, κυρίως ὅμως ἡ ΜΕΤΑΝΟΙΑ θὰ Σᾶς ἀπαλλάξει ἀπὸ τὴν καταδίκη καὶ σταματῆστε νὰ ἀσχολεῖστε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ μὲ τὸν ΔΕΔΕ!
  Καλὴ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Προσεύχομαι γιὰ Σᾶς, διότι Σᾶς γνωρίζω ἀπὸ Διάκονο, ὅταν ἤσασταν στὴ Λειβαδιὰ ὑπὸ τὸν μακαριστὸ Μητροπολίτη ΝΙΚΟΔΗΜΟ.
  Προσκυνώντας τὴν Ἀρχιερωσύνη Σας,
  Διατελῶ μὲ σεβασμὸν σ’ αὐτήν

  Η olympia.gr των ΣΥΡΙΖΕΛ
  https://olympia.gr/2011/07/12/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%AF%CE%BD/

  Ιουλίου 12, 2011

  ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ «ΨΩΝΙΣΤΗΡΙΑ».

  Την διενέργεια επείγουσας ένορκης διοκητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος σχετικά με οπτικό υλικό που προβλήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel , «Mακελειό¨. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γνωστός αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στενός συνεργάτης αξιωματούχου της Ιεράς Συνόδου(και εκ των πιο άμεσων συνεργατών του Μακαριωτάτου)που προίσταται σε ιστορικό ναό της Αθήνας και συμμετέχει σε επιτροπή της Ελλαδικής Εκκλησίας, εικονίζεται ημίγυμνος να ερωτοτροπεί μπροστά σε web camera, να συνομιλεί με νεαρό και να αυτοικανοποιείται. Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης και υποψήφιος μητροπολίτης που φέρεται να ανήκει σε λόμπι ιερών πατέρων με τα ίδια γούστα, να αναζητά ερωτικούς συντρόφους και να κλείνει διαδικτυακά ραντεβού για σαρκικές απολαύσεις,….

  Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

  «Σχετικά με κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής χθες το βράδυ,

  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης.

  Εκ του Γραφείου Tύπου»
  ___________________________

  Σημ.Λ.: Μετά η υπόθεση κουκουλώθηκε, τίποτα δεν ανακοινώθηκε για τα αποτελέσματα της Ε.Δ.Ε.

  ________________________________

  https://www.skai.gr/news/greece/antithesi-ieronymou-se-symfono-symviosis-kai-kaysi-ton-nekron
  Αντίθεση Ιερώνυμου σε σύμφωνο συμβίωσης και καύση των νεκρών

  13/12/2015 – 16:44

  Σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, από τη συχνότητα του Mega, τόνισε πως το θέμα ίσως δεν θα έπρεπε να περάσει από το Κοινοβούλιο και να γίνει νόμος και διερωτήθηκε: «Ένα τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, πρέπει να μπει στο οικογενειακό δίκαιο; Πρέπει να πάει στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους;».

  https://www.protothema.gr/politics/article/624628/ieronumos-nuhtomenoi-osoi-den-vlepoun-oti-i-hora-prohoraei-ston-afellinismo-kai-apohristianismo/

  Ιερώνυμος: Νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν ότι πάμε σε αφελληνισμό και αποχριστιανισμό

  02/11/2016

  Για τον Νίκο Φίλη: «Είναι προβληματικός άνθρωπος, ασυνεπής στις πράξεις του και στα λόγια του» – «Σέβομαι το έργο του Χριστόδουλου, αλλά η Ιστορία θα πει ποιος είχε δίκιο»

  «Ο τόπος μας μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνσιμό και στον αποχριστινιασμό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά. Σε ότι αφορά στο θέμα της ανέγερσης τζαμιού ξεκαθάρισε:
  «Θα μπορούσε να αναβληθεί κατά την δική μου την άποψη, έως ότου να ξεκαθαρίσει το θέμα των μουσουλμάνων. Θα μείνουν εδώ, δικαιούνται. Αν όμως είναι περαστικοί τι χρειάζεται; Τίποτα δεν θα κάνουμε… Και αυτό να γίνει ποιος θα το διοικήσει; Πρώτον. Τι θα είναι αυτό; Θα είναι ένας τόπος προσευχής ή θα είναι ένας χώρος διδασκαλίας; Ποιος θα διδάξει τον μουσουλμανισμό; Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Και ο άλλος ο κίνδυνος ότι θα γίνει αφορμή πολέμου μεταξύ των μουσουλμάνων. Στο τζαμί ποιοι θα πάνε; Θα πάνε οι Σιίτες, θα πάνε οι Σουνίτες; Επομένως είναι μια μεγάλη δοκιμασία, ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Γι’ αυτό η δική μου θέση, η προσωπική, δεν μιλάω, δεν εκπροσωπώ κανέναν, είμαι επιφυλακτικός. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αφομοίωσης των μουσουλμάνων τόνισε είναι το το μουσουλμανικό στοιχείο δεν αφομοιώνεται μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=11509752

  ΕΛΛΑΔΑ
  16/8
  Σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο

  Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

  …….Τα υπόλοιπα 2.300.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν, συμφωνα με πληροφορίες, για τη μισθοδοσία επιπλέον περίπου 150 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τις διοικήσεις της σχολής, την περίοδο 2005-2007.

  Η υπόθεση έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, για το πόρισμα-φωτιά έχει ενημερωθεί η αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ δικαστικά κατά της Σιβιτανιδειου Σχολής έχουν στραφεί τα ταμεία του Δημοσίου, διεκδικώντας τις παρακρατηθείσες οφειλές των εκπαιδευτικών.

  https://edugr.wordpress.com/2018/03/23/%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF/

  Τα επισκοπικά ρουσφέτια του Ιερώνυμου Λιάπη

  …..Ιερώνυμος Λιάπης συνεχίζει να επιδίδεται στο αγαπημένο του άθλημα των ρουσφετιών.

  Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη. Αφού για χρόνια ο Ιερώνυμος φρόντιζε για προσλήψεις και διορισμούς στη Ριζάρειο και τη Σιβιτανίδειο, ….

  http://www.topontiki.gr/article/8840/ekklisiastika-glentia-me-ta-oikopeda-tis-voyliagmenis

  22.8.2010
  Εκκλησιαστικά γλέντια με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης

  Θα το πούμε καθαρά από την αρχή: Αυτή η ιστορία με την άσκηση διώξεων (in rem προς το παρόν) για κακουργηματικές πράξεις στην υπόθεση της πώλησης τεσσάρων στρεμμάτων – εκκλησιαστικών φιλέτων στη θέση «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη» Βουλιαγμένης απειλεί να τινάξει στον αέρα την ηρεμία στην Εκκλησία και να εμπλέξει το ίδιο το κέντρο της εκκλησιαστικής διοίκησης σε μια υπόθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε Βατοπέδι νούμερο δύο, αυτή τη φορά στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Θυμίζουμε εν συντομία την ιστορία, για όσους έλειπαν ή δεν τη θυμούνται.

  Στις 15 Ιουνίου του 2009 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε τα 4 στρέμματα σε ιδιώτη έναντι 14 εκατ. ευρώ χωρίς δημόσιο διαγωνισμό. Η αγοραπωλησία έγινε στα γραφεία της Υπηρεσίας. Οι υπεύθυνοι της ΕΚΥΟ υποστήριξαν ότι δεν ακολούθησαν τη διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά της «συμβιβαστικής εκποίησης», επειδή ο ιδιώτης αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και κρίθηκε ότι συνέφερε η πώληση αντί για συνέχιση της δικαστικής μάχης για την αποβολή του.

  Μέχρις εδώ μπορεί να πει κανείς ότι επρόκειτο για έναν χειρισμό που συνηθίζεται, για να αποφεύγονται μακρόχρονοι δικαστικοί αγώνες και ταλαιπωρίες.

  Τα περίεργα αρχίζουν από εδώ και πέρα. Μέσα σε πέντε λεπτά από την αγορά, ο ιδιώτης, ένας απλός οδοκαθαριστής του δήμου, και η μητέρα του μεταπωλούν την έκταση σε τρεις οff shore εταιρίες με έδρα την Κύπρο έναντι περίπου 16 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ο ιδιώτης καταπατητής όχι μόνο πήρε την έκταση, αλλά μεταπωλώντας την έβγαλε μέσα σε λίγα λεπτά 2.186.000 ευρώ.

  Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, υπήρχε οριστική και αμετάκλητη δικαστική απόφαση για έξωσή του και δεν υπήρχε κανένας λόγος να σπεύσουν οι διαχειριζόμενοι την περιουσία της Εκκλησίας στν λύση της «συμβιβαστικής εκποίησης.

  Αρχίζει ο θόρυβος, βγαίνουν τα πρώτα δημοσιεύματα στο «Παρόν», και τον περασμένο Αύγουστο καλεί η Ιερά Σύνοδος τον Αντώνη Ζαμπέλη, διευθυντή της ΕΚΥΟ και κυριότερο συνεργάτη του Ιερώνυμου, για εξηγήσεις. Ακούνε οι συνοδικοί τον Ζαμπέλη και μετά εκδίδεται επίσημη ανακοίνωση με ευχαριστίες της Συνόδου για τον επιτυχή και επ’ ωφελεία της Εκκλησίας χειρισμό της υπόθεσης τόσο στον πρόεδρο της επιτροπής των Οικονομικών μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο όσο και στον Ζαμπέλη.

  Κάποιοι στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον νόμιζαν ότι θα κλείσει εκεί η ιστορία. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον εισαγγελέα και την έρευνα που έγινε, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην άσκηση διώξεων για κακουργήματα και με τον κυριότερο λαϊκό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου, τον Ζαμπέλη, στη δίνη του κυκλώνα. ……………….

  http://www.iospress.gr/ios1998/ios19981025c.htm
  Το σπίτι του Θεού
  Ελευθεροτυπία, 25/10/1998

  ΘΗΒΑ. Από την επιστολή του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμου προς τους πολιτευτές Βοιωτίας και Εύβοιας το 1989 σχετικά με το θέμα των εγκαταστάσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή του Ελαιώνα: «Στην περιοχή Ελαιώνος-Αρματος Θηβών χιλιαστές με ύπουλο τρόπο αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις του εύφορου κάμπου των Θηβών, τις μεταβίβασαν στους χιλιαστές του Μπρούκλιν, της Μασαχουσέτης, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας κ.α. και σ’ αυτές δημιουργούν τεράστια συγκροτήματα που θα γίνουν το ορμητήριό τους για τον ελλαδικό και ευρύτερο μεσογειακό χώρο. Επομένως δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις χιλιαστών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι σαν πολίτες να έχουν τις προσωπικές τους ιδέες, αλλά για διεθνές κέντρο εξαρτώμενο από ύποπτους χώρους με εχθρικούς σκοπούς κατά της πατρίδος και της πίστεώς μας».

  https://orthodoxia.info/news/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B9/

  Νέος «τσάρος» των οικονομικών της εκκλησίας ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης

  του Σωτήρη Τζούμα – Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2019, 17:00

  Νέος «τσάρος» των οικονομικών της εκκλησίας ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης

  Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε νέο Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Φαρμάκη.

  Μέχρι τώρα ο εν λόγω κληρικός πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών στην Ιερά Σύνοδο και ήταν υπεύθυνος του Ιδρύματος Κόκκορη της Εκκλησίας στη Γλυφάδα. Έπαλξη από την οποία ανέδειξε τα ηγετικά του χαρίσματα και την επάρκεια οικονομικών γνώσεων και χρηστής διαχείρισης προς το συμφέρον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

  Ο Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης είναι πνευματικό ανάστημα του Γέροντος πρώην Πειραιώς Καλλινίκου και αδελφός της πάλαι ποτέ δυναμικής Μοναστικής Αδελφότητος Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι Αττικής, την οποία ίδρυσε ο Καλλίνικος
  ______________________________

  http://www.eksegersi.gr/issue/373/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/13177.%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD

  Νόμιμο το παιδομάζωμα των δεσποτοκαλόγερων;

  O κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο γνωστός συνοδός του Βαβύλη στην «εθνική σταυροφορία» στην Ιερουσαλήμ, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Την εισήγηση για την τοποθέτησή του έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος. Το γεγονός, που είχαμε σχολιάσει πριν μερικές εβδομάδες, κάνοντας λόγο για παιδομάζωμα που οργανώνουν οι δεσποτάδες και οι οργανώσεις τους, παραδέχτηκε επίσημα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου. Κατά τον υπουργό, τον χρόνο του ορισμού του ως μέλους του ΔΣ δε βαρυνόταν με καμία «ενοχοποιητική σκιά» και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων εναντίον του ο Νικόδημος παραιτήθηκε από τη θέση του. Τόσο απλά. Για το παιδομάζωμα των χρυσοπηγιτών και των άλλων δεσποτοκαλογέρων ούτε λέξη. Για τις δημόσιες δηλώσεις Καλλίνικου, ότι πήρε τον Φαρμάκη από ίδρυμα σε ηλικία 11 ετών και τον μεγάλωσε ο ίδιος στο μοναστήρι καμιά κουβέντα. Ξαναρωτάμε, λοιπόν. Βάσει ποιου νόμου δικαιούνται οι δεσποτοκαλόγεροι να παίρνουν ανήλικα ορφανά παιδιά, να τα κλείνουν σε μοναστήρια και να τα μετατρέπουν σε γκάνγκστερ;

  Σάββατο 02 Απριλίου 200

  https://www.athensvoice.gr/politics/327439_ta-mystika-tis-ieroysalim

  09.02.2005 | 20:00

  Tα μυστικά της Iερουσαλήμ
  «O Kώδικας Nτα Bίντσι» είναι μια απλή ιστορία που κατασκεύασε ένας ευφάνταστος εγγλέζος συγγραφέας.
  Νίκος Γεωργιάδης
  …………………………….
  Ένας δεύτερος παράγων που παίζει ρόλο στο παρασκήνιο και πλαισιώνει τον Bαβύλη φέρεται να είναι ο Nικόδημος Φαρμάκης, κοντινός άνθρωπος του Mητροπολίτη Kαλίνικου Πειραιώς και τέκνον της Aδελφότητος Xρυσοπηγής. Σήμερα κατοικεί στο Mοναστήρι της Xρυσοπηγής. Aνήκει στον σκληρό πυρήνα των Xρυσοπηγητών.

  ………………………

  __________________________________________________________

  Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Ν.Κωνσταντόπουλος: «Δώστε στη δημοσιότητα τους κληρικούς και ιεράρχες που οπλοφορούν. Είναι περίπου εβδομήντα τον αριθμό» (28.3.’05). Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας αναγκάζεται να παραδεχτεί: «Πράγματι την 15η Σεπτεμβρίου του 2004 προτάθηκε και στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου ορίστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης με εισήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών…… Συνομολογώ πράγματι, ατυχής η επιλογή…».

  https://www.tanea.gr/2005/02/22/greece/episkeptotan-enan-agnwsto/

  ΤΑ ΝΕΑ
  Eπισκεπτόταν έναν… άγνωστο

  Νεσφυγέ Λία
  22 Φεβρουαρίου 2005

  H… αναστήλωση των εκκλησιών της Κάτω Ιταλίας μέσα από το «έργο» του
  ιδρύματος Magna Graecia ένωνε τον αρχιμανδρίτη της Χρυσοπηγής Νικόδημο Φαρμάκη
  με τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη. Ο κ. Νικόδημος κατέθεσε ότι είχε
  πράγματι επισκεφθεί πριν από οκτώ μήνες τον Βαβύλη στο διαμέρισμα του
  Χολαργού, προκειμένου – όπως ισχυρίσθηκε – να συζητήσουν για το «μη
  κερδοσκοπικό ίδρυμα Magna Graecia».

  Μάλιστα, ο N. Φαρμάκης υποστήριξε ότι γνώριζε τον Βαβύλη – με τον οποίον είχε
  μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την εκλογή Ειρηναίου – μόνο ως «Απόστολο Φωκά» και
  στη συνέχεια ως «μοναχό Ραφαήλ»…

  Ο Νικόδημος Φαρμάκης, που εξετάστηκε χθες στην Ασφάλεια, ισχυρίσθηκε ότι το
  όνομά του χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του από τον Βαβύλη για την ενοικίαση του
  διαμερίσματος στον Χολαργό και ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ύποπτο όταν τον
  επισκέφθηκε. Όπως μάλιστα είπε, όση ώρα έμεινε τότε στο διαμέρισμα της οδού
  Μελά κοίταζε τα εκκλησιαστικά βιβλία στην πλούσια βιβλιοθήκη… Έτσι, δεν…
  πρόσεξε ότι στο κουδούνι της εξώπορτας υπήρχε το δικό του επώνυμο και όχι το
  «Απόστολος Φωκάς» ή έστω, το «Μοναχός Ραφαήλ»!

  Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, την πραγματική ταυτότητα του «Φωκά» την
  πληροφορήθηκε μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για
  τη δράση του. Ωστόσο, ο Νικόδημος Φαρμάκης δεν εξήγησε γιατί δεν ανέφερε στην
  Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαμερίσματος, από τη στιγμή μάλιστα
  που παραδέχθηκε ότι είχε επισκεφθεί εκεί τον Βαβύλη – «Φωκά». Δεν εξήγησε,
  επίσης, πώς το διαμέρισμα όχι μόνο νοικιάσθηκε στο όνομά του, αλλά ο Βαβύλης
  χρησιμοποίησε και τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας (το συμβόλαιο
  ενοικίασης είναι στο κοσμικό του όνομα, Νικόλαος Φαρμάκης), όπως και τον
  αριθμό του φορολογικού του μητρώου!

  Ο Νικόδημος Φαρμάκης, πάντως, παραδέχθηκε χθες ότι εκτός από την επίσκεψη,
  είχε πάει άλλες δύο φορές στην οδό Μελά και περίμενε έξω από το σπίτι τον
  «Φωκά» προκειμένου να κάνουν μαζί δουλειές, όπως… να «παραδώσουν ράσα»… Ο
  αρχιμανδρίτης είπε ότι η τελευταία του επικοινωνία με τον Βαβύλη ήταν τον
  περασμένο Οκτώβριο τηλεφωνικά. Υποστήριξε ότι γνώρισε τους Βαβύλη και
  Τριανταφυλλάκη στα Ιεροσόλυμα και η επόμενη επαφή του με τον Βαβύλη ήταν στην
  Κάτω Ιταλία.

  “Free Sunday”: 25-12-2011
  Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος:

  «Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου

  M.:“………….Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά……….

  Δ.: Καθ’ οδόν το τσουνάμι. Φοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα;
  Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.

  Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας…
  Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  O προστατευόμενος του Ιερώνυμου

  Ο π. ΔΕΔΕΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ …
  orthodoxostypos.gr › ο-π-δεδεσ-διωκεται-ωσ-αρχηγοσ-εγκληματ
  28 Ιουν 2019 – Ὁ π. Φιλόθεος Δέδες συνοδεύει τὸν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν διὰ τὴν ἀναγόρευσίν του ὡς ἐπιτίμου διδάκτορος τοῦ Πανεπιστημίου Ἰωαννίνων.
  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΤΕ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ …
  orthodoxostypos.gr › προστατευσατε-υμασ-και-την-εκκλησιαν
  12 Μαρ 2019 – Φιλόθεος Δέδες υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και ταυτοχρόνως ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Δομήσεως …
  Ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπεται ο …
  https://www.proinoslogos.gr › kyria-themata › 8-deytero-thema › 54563-ω…
  DEDES FILOTHEOS. Μετά από χρόνια ερευνών και ανακρίσεων η πολύκροτη υπόθεση κλοπής εικόνων από μοναστήρια και ναούς των Ιωαννίνων, αλλά και …
  Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, η Μητρόπολη και το χρέος …
  https://www.proinoslogos.gr › αρθρογραφια › 54907-ο-αρχιμανδρίτης-φιλό…
  17 Ιουλ 2019 – l Συγκλονίστηκε τις προάλλες η κοινωνία των Ιωαννίνων, καθώς με πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας (Πρωινός Λόγος 29-30/6/2019.) …
  stotapsi.gr – Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες κατηγορείται …
  https://www.facebook.com › posts
  Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες κατηγορείται ως ο αρχηγός συμμορίας! Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής.
  O π.Φιλόθεος Δέδες νέος διευθυντής της Ναοδομίας | Ελλάδα …
  http://www.mykerkyra.gr › news › item805
  Φιλόθεος Δέδες, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και Ηγούμενος των Ιερών Μονών Ελεούσης και Σωτήρος Νήσου είναι ο νέος επικεφαλής της …
  Αναβαθμίστηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιωαννίνων Φιλόθεος …
  http://www.inepirus.gr › firmani › 36845-anavathmistike-o-protosugkelos-tis-i-…
  Αναβαθμίστηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιωαννίνων Φιλόθεος Δέδες Αναβαθμίστηκε σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες με απόφαση του Αρχιεπισκόπου …
  Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες κατηγορείται ως ο αρχηγός …
  https://www.stotapsi.gr › 4009-o-arximandritis-filotheos-dedes-katigoreitai…
  2 Ιουλ 2019 – Ως «εγκέφαλος» φέρεται ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, ευνοούμενος και προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, που στο παρελθόν …
  Σεβ. Άγιε Ιωαννίνων, αν δεν έχετε το θάρρος να ομολογήσετε …
  https://www.exapsalmos.gr › 2019/11/07 › sev-agie-ioanninon-an-den-ech…
  Πριν από 6 ημέρες – … και άλλων κειμηλίων, στο οποίο εμπλέκεται δυστυχώς ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Φιλόθεος Δέδες, ο οποίος τα …
  στο εδωλιο ο αρχιμανδριτης φιλοθεος! – Romfea
  https://www.romfea.gr › article-images › 2019/11 › romfea › edolio
  19 Νοε 2019 – Μητροπολίτη Θεόκλητου – Φιλόθεος Δέδες και άλλα πέντε άτομα. … ο «Πρωινός Λόγος» είναι βαρύτατο, καθώς ο Φιλόθεος και οι άλλοι.
  Τραγική αλλοίωσις επισκοπικής εκλογής! Τό … – ΑΚΤΙΝΕΣ
  aktines.blogspot.com › 2019/03 › blog-post_135
  30 Μαρ 2019 – … γιά νά προωθηθῆ σ’ αὐτήν ὁ Ἀρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, ἐναντίον τοῦ ὁποίου ἀποδίδονται κατηγορίες μέ «ἐπαρκεῖς ἐνδείξεις» γιά 4 …
  Τα ολισθήματα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών …
  https://neaproini.us › Slider: Εκκλησία
  2 Απρ 2019 – … γιά νά προωθηθῆ σ’ αὐτήν ὁ Ἀρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, ἐναντίον τοῦ ὁποίου ἀποδίδονται κατηγορίες μέ «ἐπαρκεῖς ἐνδείξεις» γιά 4 …
  Η Εκκλησία της Ελλάδος σε αναβρασμό… – Paraskhnio.gr
  https://www.paraskhnio.gr › aytos-einai-o-neos-xartis-tis-ierarxia-2
  16 Νοε 2013 – Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, μολονότι ανήκει στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, δεν έχει …
  Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ … – PANAYIOTIS TELEVANTOS
  panayiotistelevantos.blogspot.com › 2014/04 › blog-post_1357
  21 Απρ 2014 – Οτι ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, πρέπει να κάτσει φρόνιμος επειδή δεν είναι της …

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:
  https://www.exapsalmos.gr/2019/09/21/sfinakia-poy-tzoy-zoyn-4/

  Σφηνάκια που… Τζού-ζουν!
  Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 από Angel

  ……………………….

  Αυτό αναρωτιέμαι κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπος με αυτό το αλαζονικό και ναρκισσιστικό «Εγώ »και βλέπω να υπερισχύει σχεδόν παντού στο χώρο της Εκκλησίας! Πάνω απ´όλα το εγώ! Και επαναλαμβάνω….ενώ στην Εκκλησία περίμενες ότι αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει εκεί είναι που βλέπεις να φουντώνει και να τα καλύπτει όλα και να εξαφανίζει και τα λίγα καλά που γίνονται!!
  ………………………………………

  ✔️Χαμός έχει γίνει με τον υπέρογκο τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων ιερέως.

  -Μα είναι αλήθεια ; Αναρωτήθηκε Ιεράρχης.

  -Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε με έγγραφο την Εθνική Τράπεζα. Τόσο απλό! Ακόμη και αν έγινε ανάληψη μετά τη δημοσίευση που κάναμε, το βέβαιο είναι ότι θα φανεί το ποσό στην κίνηση του λογαριασμού.

  ✔️Εκεί στη Σύνοδο ξεκινήσατε στραβά στον τομέα των Συνοδικών Δικαστηρίων! Μπορεί οι δύο πρεσβύτεροι, μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιεράρχες, οι οποίοι με βάση τον κανονισμό θα έπρεπε να προεδρεύουν των δύο οργάνων, δεν μπορούν γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα! Όμως, είναι παράνομο και αντικανονικό να τους θέτετε εκτός μάχης και να βάζετε στη θέση τους τους αμέσως επόμενους! Πας έχων έννομο συμφέρον θα μπορεί να προσβάλλει τις αποφάσεις που θα εκδώσουν τα δικαστήρια αυτά! Και θα μου πείτε και τί να κάνουμε αφού οι Γέροντες δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή τους και επιμένουν να είναι στα πράγματα; Ας αναλάβει η Εκκλησία τις ευθύνες της και ας ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα θεραπεύσουν το πρόβλημα και δεν θα το διατηρούν και μάλιστα να το διογκώνουν!

  …………….ε !

  ✔️Κυκλοφορεί έντονα από χθες η φήμη ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος έπαυσε τρεις Μητροπολίτες του, μεταξύ των οποίων και τον Μοζαμβίκης Χρυσόστομο λόγω της συμμετοχής του στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο του Λαγκαδά για το οποίο έκανε ανεπίτρεπτη παρέμβαση ο Ρώσος Μητροπολίτης Ιλαρίων. Τα παραπάνω αν και είδαν το φώς της δημοσιότητας δεν επιβεβαιώνονται αλλά και ούτε διαψεύδονται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση από τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για να παραστεί στα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου του οποίου έχει διατελέσει Ι.Προϊστάμενος και Εφημέριος.Ε από τον Θεόδωρο όλα τα περιμένουμε!Ενα μονόπρακτο είναι η ζωή του με πολλά κεφάλαια τα οποία εναλλάσσονται αναλόγως της γεωγραφικής θέσεως στην οποία ευρίσκεται Κρήτη,Ρωσία, Ουκρανία, Αλεξάνδρεια.

  ………………………..

  ✔️Ο Θεός να σε φυλάει από γλείφτες και φιλόδοξους κληρικούς. Μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να ανέλθουν ! Κατά τα άλλα δεν τους νοιάζει τίποτα!

  ……..
  ✔️ Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που πολλοί εκ των Ιεραρχών μας το παίζουν ρωσόφιλοι! Βρε είναι δυνατόν να θέλετε να στηρίξετε τις ιμπεριαλιστικές θέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας και να διαγράφετε με μία μονοκονδυλιά τη σχέση σας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Μπορεί να έγιναν λάθη αλλά στα δύσκολα πρέπει να γινόμαστε «ένα» με το Φανάρι! Τόσο χρήμα σας διοχετεύουν ώστε να μη βλέπετε μπροστά σας; Ας τελειώσει όλο αυτό με την Ουκρανία και μετά θα τα πούμε! Θα δημιουργηθεί κίνημα κατά των Ρωσόφιλων Ιεραρχών! Και θα τα λέμε όλα με το όνομά τους! Δεν θα κάνουμε πίσω!

  ✔️Βρείτε μου, αλήθεια, πού ο μεγάλος διπλωμάτης του Φαναρίου, ο Γαλλίας Εμμανουήλ καλέ, έγραψε κάποια επιτυχία ! Αν το Ουκρανικό παρουσιάζει σήμερα όλες αυτές τις δυσχέρειες οφείλεται στην κακή προετοιμασία και στις λάθος συνομιλίες που έγιναν! Και οι συνεννοήσεις με τον αμετροεπή Φιλάρετο δεν απέδωσαν καρπούς! Τα βλέπετε! Και δεν είναι μόνο το Ουκρανικό! Όπου αναμίχθηκε έγιναν πολλά λάθη! Βλέπετε δεν αρκεί μόνο να διαθέτεις ύφος και χρήμα ! Απαιτούνται και άλλα προσόντα που εδώ δεν υπάρχουν!

  ✔️Ναι ξέρω Άγιε , γράφω …ανακρίβειες, έτσι δεν θα πείτε στον Παναγιώτατο και στους συνομιλητές σας; Αλλά αν σήμερα η Ορθοδοξία είναι άνω-κάτω , αυτό δεν οφείλεται στις δικές μου ανακρίβειες- μικρό κακό αλλά σε …Τζού-ζουν! Το μπάχαλο που υπάρχει οφείλεται στις δικές σου προχειρότητες και ανοησίες με τις οποίες παρασύρατε και τον Πατριάρχη.

  ✔️Αλλά πώς να τα προλάβεις και όλα αυτά μόνος ; Ποιός να ασχοληθεί με τα Ρόλεξ, ποιός με τα βασερόν Κονσταντίν που εκλάπησαν και ποιός με τις χρυσές αλυσίδες και τα μανικετόκουμπα με τα μπριγιάν; Είναι πολλά τα λεφτά! Και η κοντορεβυθούλα πολυέξοδη και απαιτητική! Και ας σε λέει και… γέρο, παρουσία τρίτων! Εσύ μεγαλόψυχος τον συγχωρείς! Παιδί είναι ακόμη!

  …………………………..

  ✔️Σε μέγεθος ντουλάπας έχουν μετατραπεί ορισμένοι Ιεράρχες! Επειδή είναι ψηλοί θεωρούν ότι το πάχος τους δεν φαίνεται! Και όμως! Σαν πολύχρωμα περίπτερα φαντάζουν με τα άμφια! Καθρέπτες δεν έχουν; Αλλά είναι αμαρτία να δείχνουν φιλαρέσκεια! Για την απαρέσκεια που προκαλούν ούτε λόγος!

  ✔️Άκουσε για τα καλά τον δικό του εξάψαλμο νεοεκλεγείς Ιεράρχης του Βορρά, από τον Αρχιεπίσκοπο.

  Αιτία οι συχνές απουσίες του από την επαρχία του και το εικοσαήμερο που πέρασε στο Άγιο Όρος εγκαταλείποντας την επαρχία του!

  – Μα είναι δυνατόν να αφήνεις την Μητρόπολή σου και να απουσιάζεις τόσες μέρες; Του είπε ο Αρχιεπίσκοπος!

  Και ο θρασύς Ιεράρχης του απάντησε:

  – Εγώ βλέπετε δεν κληρονόμησα εξοχικό, δεν έχω Ζάλτσα( το θερινό θέρετρο του Αρχιεπισκόπου στη Βοιωτία), δεν έχω «παρέες» να με συντροφεύουν για να ξεχνιέμαι!

  Προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος του απάντησε καταλλήλως και σίγουρα θα σκέφτηκε το περιστατικό εκείνο με τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που είχε πει σε Ιεράρχη που εξέλεξε και χειροτόνησε ο ίδιος:

  – Να και μένα που σ ´έκανα , να και σένα που έγινες!

  ✔️Δεν μας τα λέει καλά, πάντως, ο Άγιος!

  Ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, όταν είχε εκλεγεί Θηβών βρήκε εξοχικό, ούτε κληρονόμησε τίποτα από τον προκάτοχό του Γέροντα Νικόδημο. Τα έφτιαξε όλα μόνος του και τα προσάρμοσε στις ανάγκες του. Και ο Άγιος αν δεν ήταν πολύ της γύρας θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει το δικό του εξοχικό και να το έχει προσαρμόσει στις ανάγκες του. Αλλά προφανώς δεν θέλει! Προτιμά τα ταξίδια! Φαντάσου να μην είχε κληρονομήσει και Επισκοπείο τί θα γινόταν! Δεν θα έμενε ποτέ στην επαρχία του!

  ✔️Τρώγονται να εκλεγούν σε μία Μητρόπολη και μετά κάνουν τους δύσκολους. Αν δεν σ´αρέσει η Μητρόπολη που σου έλαχε Άγιε, παραιτήσου να αναλάβει κάποιος άλλος που θέλει να δουλέψει πραγματικά!

  ✔️Το πήρε απόφαση ο Γέρων Ιεράρχης για τον …προστατευόμενο Επίσκοπο. Είναι… υπόδικος λέει, σε όσους τον ρωτούν γιαυτόν! Είναι σα να μη βλέπει και τόσο ρόδινο το μέλλον του!

  Για να δούμε πώς θα ξεμπλέξει από το κουβάρι που έμπλεξε!

  Αλλά δεν μας λέει «ποιός» δημιούργησε αυτό το κουβάρι, με τις εμμονές του!

  ………………………………………

  ✔️Η κατάσταση σε κάποιες Μητροπόλεις έχει ξεφύγει! Γίνονται τερατουργήματα. Αν μάλιστα βγούν από κάποιο λάθος στη δημοσιότητα, τότε το τσουνάμι που θα προκύψει θα μας διαλύσει και ως Εκκλησία και ως κοινωνία. Αυτό για αρχή.

 4. Ο/Η Frixos λέει:

  Σε προηγουμενο ποστ με αφορμη τα μπαρμπεκιου με χοιρινα και αλκοολ εξω απο καταβλησμο μεταναστων, το οποιο θεωρω πραξη τοξικων ατομων, ειχα πει οτι θα σας αφηγηθω αντιστοιχα κατορθωματα μου της νιοτης μου.

  Πραξη Πρωτη:
  Οι παλαιωτεροι ασφαλως θυμουνται τα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης το περιφημο θαυματουργο νερο του Καματερου, που (υποτιθεται οτι) …θεραπευε απο τον καρκινο και την μαζικη ψυχωση μεγαλου τμηματος του υπερηφανου -τρομαρα του- Ελληνικου λαου!
  Το ξυλο που επευτε μεταξυ απελπισμενων ανθρωπων γυρω απο τα βυτια προκειμενου να μπορεσουν να εξασφαλισουν ενα μπουκαλακι …θαυματουργο νερο.

  Ηταν αργα το απογευμα και τα κομματικα γραφεια ηταν γεματα κοσμο οταν ειδοποιηθηκαμε οτι μπροστα στην Εκκλησια του Αγιου Νικολαου ειχε ερθει μια υδροφορα για να μοιρασει θαυματουργο υδωρ.
  Οι ηλικιωμενοι, κατι απομειναρια της προχουντικης περιοδου που παρισταναν τα στελεχά και προσπαθουσαν να επιβλονται στην πιτσιρικαρία με ενα ψαρωτικο και περισπουδαστο υφος, του τυπου: «Εγω εχω τοσα … χρονια φυλακες και εξορια στη πλατη μου» , ειπαν οτι «Αυριο θα βγαλουμε ανακοινωση που να ξεσκεπαζει και να καταδικαζει την απατη σε βαρος του αδουλωτου λαου» κ.α. παρομοιαι κομματικαι ιεροπραξιαι.

  Αυτο βεβαια δεν αρκουσε να καταπραϋνει την ασβεστη καβλα των νεολαιγων για επανασταση και φραμπαλα.
  Ετσι αφου την καναμε με τροπο προς τα εξω εφοδιαστηκαμε με οτι ειδους αγγείο μπορουσαμε και φτασαμε παρατεταγμενοι εγω απο την εκκλησια που οι «σωτηρες» των καρκινοπαθων προσπαθουσαν να επιβαλουν την ταξη και να βαλουν σε μια ταξη τον οχλο που σπρωχνωτανε σαν κριαρια βεβαιονωντας τους οτι «Θα φτασει για ολους».

  Αφου φτασαμε στο σημειο καμια σαρανταρέα νοματαιοι με λεκανες, νταμιτζανες, κουβαδες, μπουκαλια κ.ο.κ., ορμηξαμε ολοι μαζι μπροστα και αρχισαμε να πλακονωμαστε μεταξυ μας ποιος θα πρωτοπαρει το θαυματουργο νερο, εκτοπιζοντας τους υπολοιπους, τους οποιους προσπαθουσανε να κατευνασουν οι εμποροι της ελπιδας.

  Οπως ειναι φυσικο επανω στον (υποτιθεμενο) καβγα ανοιξανε τις βανες και το νερο αρχισε να χυνεται καταρακτωδως και να πλημυριζει η πλατεια και η λεοφορος.
  Ο λαος αρχισε να τσιριζει, οι τραμπουκοι του Καματερου, που νομιζανε οτι πηγαμε να παρουμε νερο προσπαθουσανε να μας απωθησουνε και να κλεισουνε τις κανουλες, εμεις πλακονωμασταν (δηθεν) μεταξυ μας και με τους βασταζους του Καματερου με λεκανιες και κουβαδιες, εχοντας μετατρεψει την περιοχη γυρω απο τις βανες σε πεδιο μαχης, ωστε να μην μπορουνε να πλησιασουνε και να το κλεισουνε.

  Γενικως η ολη κατασταση θυμιζε σκηνη μεταξυ ιταλικης κομωδιας και Μοντυ Πάιθονς

  Χρειαστηκαν καμια 20αριά λεπτα μεχρι και η τελευταια σταγονα απο το θαυματουργο υδωρ να καταληξει στους υπονομους της λεωφορου και παρ΄οτι η απεχθεια μου για καθε ειδους εξαπατησης των απελπισμενων οσο παει και μεγαλωνει, χρειαστηκαν αλλα 45 χρονια να το εξομολογηθω, υπο μορφην δημοσιας αυτοκριτικης, εστω και ανωνυμα.

  Αυριο: Περι κακοβουλης βλασφημιας των θειων (… εμου συμπεριλαμβανομενου).

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας ευχαριστούμε θερμά


   Αθάνατη Ελλάδα που δίνεις τα φώτα του πολιτισμού

   Ο δικηγόρος Γιώργος Καματερός στα γραφεία της «Απογευματινής» με τον Γιώργο Κοινούση, την Γκιζέλα Ντάλι και τον συνθέτη Γιώργο Μουζάκη

   • Ο/Η Po λέει:

    O Tempora κλπ.
    Τι δόξες έχει περάσει αυτός ο αιβλωγιμαίνος τόπος!

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λεφτά με ουρά σε ανεξέλεγκτους προορισμούς

  Εφ.τ.Συν.: «800.000 ευρώ σε τρία χρόνια, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατ. ευρώ».

  https://www.efsyn.gr/politiki/144676_oi-ieres-horigies-toy-keelpno

  24.03.2018
  Οι «ιερές» χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ
  Δημήτρης Τερζής

  Τις δωρεές που έπαιρνε κατά κόρον και επί τουλάχιστον τρία συναπτά έτη η Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού από το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ φέρνει σήμερα στο φως η «Εφ.Συν.». Πρόκειται για χρήματα που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δίνονταν κατά παράβαση του καταστατικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η μητρόπολη να αντιμετωπίσει φαινόμενα –σύμφωνα με τα επίσημα Πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων– όπως η γρίπη Η1Ν1 ή να στείλει βοήθεια στη Γάζα (!), αλλά και να βοηθήσει «άπορους και λαθρομετανάστες (!)» της περιοχής δικαιοδοσίας της!

  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά την περίοδο 1997-2014, το ποσό που δόθηκε στη μητρόπολη έφτασε τις 800.000 ευρώ σε τρία χρόνια, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κανείς εξ αυτών δεν φάνηκε «αρμόδιος» να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό και με βάση ποια αρμοδιότητα δίνονταν αυτά τα χρήματα.

  Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον επίσημο ιστότοπο της Μητρόπολης Καισαριανής, ο μητροπολίτης Δανιήλ (κατά κόσμον Διονύσιος Πουρτσουκλής) «διετέλεσε μέλος τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τοῦ Κέντρου Ἐλέγχου καί Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας καί Κοινωνικῆς Ἀλληλεγγύης, ὡς ἐκπρόσωπος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀπό τοῦ ἔτους 2000 ἕως τό 2015».

  Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι για ποιο λόγο έπαιρνε χρήματα για τη μητρόπολή του και μόνο, τη στιγμή που εκπροσωπούσε το σύνολο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Από την πλευρά της και σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, η επίσημη Εκκλησία δεν έχει πάρει θέση.

  Τα πρακτικά

  Ας δούμε ορισμένα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με το πώς ενέκρινε τα επίμαχα ποσά για τη μητρόπολη.

  Στις 31 Ιουλίου του 2008 το ΚΕΕΛΠΝΟ «αναθέτει στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού το έργο της αντιμετώπισης των προβλημάτων Δημόσιας Υγείας και Λοιμωδών Νοσημάτων των απόρων και λαθρομεταναστών που διαμένουν στα γεωγραφικά όρια της Ιεράς Μητρόπολης […] Η συγκεκριμένη συνεργασία θα έχει διάρκεια ενός έτους αρχής γενομένης από 1ης Σεπεμβρίου 2008. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το ΚΕΕΛΠΝΟ θα καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ τμηματικά ως εξής: 1. 30.000 ευρώ ως προκαταβολή, 2. 20.000 ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και 3. 50.000 ευρώ μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2009».
  Στις 29 Ιανουαρίου του 2009 τα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ «ομόφωνα αποφασίζουν να καταβάλει το ΚΕΕΛΠΝΟ ποσό 5.000 ευρώ στο Κεντρικό Ταμείο Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την κάλυψη της δαπάνης της αγοράς υγειονομικού υλικού το οποίο θα διατεθεί για τη φροντίδα του πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας».
  Στις 12 Μαρτίου του 2009 το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφασίζει να διαθέσει «συμπληρωματικό ποσό 50.000 ευρώ στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την αντιμετώπιση προβλημάτων Δημόσιας Υγείας απόρων και λαθρομεταναστών που διαμένουν στα γεωγραφικά όρια της Μητρόπολης».
  Στις 3 Ιουνίου του 2009 το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ανανεώνει –3 μήνες πριν από τη λήξη της– τη σύμβαση με την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για την «αντιμετώπιση των προβλημάτων Δημόσιας Υγείας και Λοιμωδών Νοσημάτων των απόρων και λαθρομεταναστών που διαμένουν στα γεωγραφικά όρια της Ιεράς Μητρόπολης». «Στο πλαίσιο της εν λόγω παράτασης το ΚΕΕΛΠΝΟ θα καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο αυτής» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
  Στις 9 Ιουλίου του 2009 το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ομόφωνα αποφασίζει να επιχορηγήσει «την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής με το ποσό των 15.000 ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος κατασκηνώσεων για τα φιλοξενούμενα παιδιά των μεταναστών και των οικονομικών προσφύγων στη νήσο Τήνο».
  Στις 30 Ιουλίου του 2009 τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίζουν «να επιχορηγήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη Μητρόπολη με το ποσό των 15.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών στα πλαίσια της αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τη Νέα Γρίπη».
  Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009 τα μέλη ομόφωνα αποφασίζουν «την καταβολή του ποσού 50.000 ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο της συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων Δημόσιας Υγείας και Λοιμωδών Νοσημάτων των απόρων και λαθρομεταναστών που διαμένουν στα γεωγραφικά όρια της Ιεράς Μητρόπολης». Απλώς εδώ προστίθεται πως το ποσό διατίθεται «για την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης (Η1Ν1) των απόρων και λαθρομεταναστών».
  Περίπου μια εβδομάδα μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 τα μέλη ομόφωνα: «Εγκρίνουν την οικονομική ενίσχυση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, με το ποσό των 20.000 ευρώ για το έργο της έκδοσης βιβλίου με ομιλίες για θέματα ιατρικού περιεχομένου, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου».
  Από τα ανωτέρω πρακτικά αντιλαμβάνεται κανείς πως εκείνη την περίοδο όλοι οι «λαθρομετανάστες» και οι «άποροι» της Αθήνας –ίσως και της Ελλάδας– είχαν συγκεντρωθεί στα γεωγραφικά όρια της Μητρόπολης Καισαριανής.

  Οι μαρτυρίες

  Αλλα 375.000 ευρώ δόθηκαν στη μητρόπολη το 2009, όπως ανέφερε στην Εξεταστική της Βουλής ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα Ιωάννη Πιερρουτσάκου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ εκείνη την περίοδο. Παραθέτουμε τον διάλογο αυτούσιο, από τα Πρακτικά της Βουλής:

  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ: Τι συνολικό ποσό δόθηκε επί θητείας σας;

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Δόθηκαν 749.000 ευρώ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα είχε ερωτηθεί –στο πλαίσιο της Εξεταστικής– και ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Ο μάρτυρας δεν διέψευσε το θέμα, αλλά επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής που τον προστατεύει για ζητήματα τα οποία διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

  Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκείνη την περίοδο, Ιωάννη Πιερρουτσάκο, τα χρήματα δίνονταν στη Μητρόπολη Καισαριανής, την οποία και χαρακτήρισε «υποβαθμισμένη περιοχή». Χαρακτηριστικός είναι ο εν λόγω διάλογος:

  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Σε άλλες μητροπόλεις της Αττικής δεν είχαμε παρόμοια προβλήματα;

  ΑΝΝΕΤΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Η Καισαριανή και ο Βύρωνας δεν είναι από τις πλέον υποβαθμισμένες.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Επειδή ήταν ο Σεβασμιότατος εκεί, ξεκίνησε από εκεί.

  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Ναι, αλλά δεν δώσατε σε κάποιον άλλο.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Ε, δεν πρόλαβα μετά!

  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Μα, κύριε μάρτυς, ο Σεβασμιότατος δεν πήρε μόνο μια χρονιά.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Αυτό ήταν ένα σταδιακό…

  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Ο Σεβασμιότατος έπαιρνε επί συνεχή έτη.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Αυτό ήταν ένα σταδιακό δείγμα, ώσπου να κάνουμε μια μεγάλη στατιστική, ούτως ώστε να…

  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Θα μπορούσατε να δώσετε ένα χρόνο στην Καισαριανή, ένα χρόνο στην Μάνδρα κ.ο.κ.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Οχι, το κάναμε έτσι, ούτως ώστε να έχουμε τα πρώτα στοιχεία και μετά θα συνεργαζόμασταν με την Ιερά Μητρόπολη.

  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Δηλαδή, ο Σεβασμιότατος είχε μια προνομιακή μεταχείριση από εσάς.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Οχι, δεν μπορείτε να το πείτε προνομιακή μεταχείριση. Είχε μια μεταχείριση, η οποία απέδιδε καρπούς. Και εδώ δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

  «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

  Το πιο τραγελαφικό στην όλη ιστορία, όμως, είναι το γεγονός πως μέρος από τα χρήματα που δίνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη μητρόπολη προκειμένου να φροντίσει «άπορους και λαθρομετανάστες», φαίνεται πως κατέληγαν στην τσέπη άλλου μέλους του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την ίδια περίοδο. Πώς γινόταν αυτό;

  Μέσω ιατρικών εξετάσεων για λοιμώδη νοσήματα, π.χ. ηπατίτιδα, οι οποίες φαίνεται πως γίνονταν σε μικροβιολογικό εργαστήριο στο Παγκράτι –κοντά στην Καισαριανή– το οποίο διατηρεί εκεί μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ για σειρά ετών, που έφτασε μάλιστα ώς τη θέση του αντιπροέδρου του Οργανισμού. Χαρακτηριστικές, για το θέμα, είναι οι απαντήσεις που έδωσε στην Εξεταστική της Βουλής ο πρ. πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πιερρουτσάκος

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Οπότε το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε μία χορηγία στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Για να κάνει κάποια πράγματα.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: …για να κάνει με ευθύνη της εξετάσεις ηπατίτιδας…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Τις οποίες κατέθεσε σε μας.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Σε ποιο εργαστήριο, κύριε μάρτυρα;

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Δεν θυμάμαι ποιο εργαστήριο είναι. Ούτε ξέρω ούτε μπορώ να θυμηθώ.

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Ενα εργαστήριο ήταν ή πολλά;

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Ενα, δύο, δεν ξέρω. Μπορεί να είναι ένα, μπορεί να είναι δύο. Πάντως…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Σας ρωτώ γιατί ένα μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ένα τέτοιο εργαστήριο.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Ναι, θα σας πω. Είναι και μεγάλη καθηγήτρια και είναι κόσμημα για την Ιατρική. Κι επειδή έγινε αυτό…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει στην Ιερά Μητρόπολη χρήματα. Η Ιερά Μητρόπολη αναλαμβάνει να κάνει εξετάσεις ηπατίτιδας, οι οποίες γίνονται στο εργαστήριο μέλους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Το οποίο, όμως…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Είναι, λοιπόν, «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει», κύριε μάρτυς.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Από εκεί και πέρα, δεν έχει σχέση. Δεν κανόνισε αυτό το πράγμα το Διοικητικό Συμβούλιο.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Οπως λέτε για τον εαυτό σας, καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις το μέλος του Δ.Σ. να λέει: «Εγώ απέχω από αυτή την προκήρυξη». Αυτό θα έπρεπε να πει, κατά τη γνώμη μου. Εγώ δεν την ξέρω την κυρία. Ομως, θα έπρεπε να πει: «Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτή την προκήρυξη γιατί είμαι μέλος του Δ.Σ.».

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Από εκεί και πέρα να σας πω κάτι; Το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αυτό. Οι εξετάσεις έγιναν από εκεί. Δεν έχει σχέση. Δεν ξέραμε πού θα κάνει τις εξετάσεις. Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα τα πήραμε. Οποιος είναι να έχει πρόβλημα, εδώ είναι να έχει πρόβλημα. Δεν έχει πρόβλημα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Μη λέτε ότι δεν έχει πρόβλημα. Εχει πρόβλημα, γιατί αποφασίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέλη του Δ.Σ., ο μητροπολίτης και αυτή που έχει το εργαστήριο, και ο ένας δίνει λεφτά στον άλλον και τελικά γυρνάνε στα ίδια πρόσωπα.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Είναι και ελεγχθήκανε. Και μπορεί να βγει και σε…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ομως, πέρα από τον έλεγχο του αν έγιναν ή όχι, όπου αυτός είναι ένας έλεγχος φορολογικός, εδώ έχουμε και κάτι στρεβλό και πολλές συμπτώσεις, όπως ότι μέσα στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο ο ένας με τον άλλον… Εχετε και την ευθύνη γι’ αυτό.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Εντάξει. Μέχρι εδώ.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν νομίζω ότι είναι νόμιμο να δίνεις λεφτά στην Ιερά Μητρόπολη που είναι ΝΠΔΔ και δεν είναι καν ΜΚΟ. Τι σχέση έχει να το κάνει η Μητρόπολη στο εργαστήριο ενός μέλους του Δ.Σ.; Δεν είναι και τόσο νόμιμο, πέραν του ηθικού που σε καμία περίπτωση…

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ (Μάρτυς): Σας λέω το εξής. Δεν είπε, όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ «κάνε τα εκεί». Δεν γράφτηκε πουθενά.

  Τι αναφέρει η έκθεση

  Σύμφωνα με έκθεση των ορκωτών λογιστών που πραγματοποίησαν έλεγχο στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2009 και η οποία εκδόθηκε το 2013, στο κομμάτι «Δωρεές-Επιχορηγήσεις» αναφέρονται τα εξής:

  «Τα σημαντικότερα ποσά αφορούν την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για αρωγή δράσεών της που αφορούν την υγειονομική πρόληψη και υποστήριξη, καθώς και πλήθος οικονομικών ενισχύσεων, χορηγιών και βοηθημάτων στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ». Για το 2008, έτεροι ελεγκτές αναφέρουν στην έκθεσή τους πως για εκείνη τη χρονιά το ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 334.000 ευρώ σε δωρεές στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής.

  Ποιος είναι ο Δανιήλ

  Ο μητροπολίτης Δανιήλ δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το γεγονός ότι προέρχεται από το κοντινό περιβάλλον του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για πολλούς είναι αρκετό. Εξάλλου, αν και έχει καταγωγή από την Ηλεία, στον Βόλο (όπου ήταν μητροπολίτης ο Χριστόδουλος) εκάρη μοναχός, χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια αρχιμανδρίτης.

 6. Ο/Η Ταμ λέει:

  Λοιπόν, προκύπτουν και τα εξής ερωτήματα:
  Υπάρχει θεός;
  Εάν υπάρχει θεός, ενοχλείται από τη βλασφημία;
  Εάν υπάρχει θεός και ενοχλείται από τη βλασφημία, είναι ανίκανος να τιμωρήσει αυτός τους «ασεβείς» και αναμένει προστασία από τον Ποινικό Κώδικα;

 7. Ο/Η Frixos λέει:

  @Ταμ, φυσικα υπαρχει θεος και θεια και συζυγος και παιδι και ολοκληρο λεφουσι αυλικων (αγιοι, αγγελοι, οσιομαρτυρες, κ.ο.κ.). Τωρα αν ενοχλουνται ή …τη βρισκουν με τη βλασφημια δεν ειναι σιγουρο, διαβασε και θα καταλαβεις γιατι το λεω.

  Κυριε Ροίδη και Λασκαρατε, καταθετω τη βιωματικη μαρτυρια μου σχετικα με τα αποτελεματα της βλασφημιας.

  Πραξις δευτέρα:
  ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΒΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

  Η ΔΚ (Διοικηση Κρατουμενων) ηταν -τροπον τινα- μια ανοιχτη φυλακη, που οι κρατουμενοι κυκλοφορουσαν μεσα στο στρατοπεδο και εκαναν οτι πιο χοντρο και συχαμενο χαμαλικι απαγορευοταν να κανουν οι στρατευσιμοι και αρνιοταν να κανει το πολιτικο προσωπικο που, υποτιθεται οτι, ειχε προσληφθει και πληρωνόταν γιαυτες τις δουλειες. Με αλλα λογια επροκειτο για καταναγκαστικά εργα.

  Εμενα μου ειχε λαχει η σκουπιδιαρα, που δεν ειχε καμια απολυτως σχεση με τις σκουδιαρες που ξερουμε τωρα, αλλα επροκειτο για ενα παμπαλαιο διαλυμενο φορτηγο με ανοιχτη καροτσα μεσα στη οποια βαζαμε τα σκουπισια και τα μεταφεραμε στην πισω πλευρα του βουνου στους προποδες του οποιου βρισκοταν το στρατοπεδο κι εκει τα αμολαγαμε χυμα.

  Μιλαμε για μισο αιωνα πριν, τοτε που ο κοσμος ηταν ακομα πιο μπρουταλ και δεν χαμπαριαζε απο οικολογικες ανησυχιες, ενω αντι για καδους υπηρχαν τεραστια βαρελια που απο τη βρωμα που ειχε κολλησει στο τοιχωμα τους ζυγιζαν πανω απο 30 κιλα το καθενα αδειο.

  Για να τα σηκωσεις και να τα αδειασεις πανω στην καροτσα του ψηλου φορτηγου, εσυ και ο αλλος μαλακας συγκρατουμενος σου, επρεπε να εισαστε αρσιβαριστες

  Αν προσθεσεις το γεγονος οτι ολα αυτα συνεβαιναν Αυγουστιατικα κατω απο θερμοκρασια 40+ βαθμους Κελσιου, σε συνδιασμο με τα ζουμια που τρεχανε πανω σου, μαζι με καμια ψοφια γατα που σου ερχοτανε ταυτοχρονως κατακεφαλα κι ενα λεφουσι απο μερικες εκατονταδες χιλιαδες μυγες που με το δικιο τους σε εβλεπαν σαν κουραδα και θεωρουσαν καθηκον τους να καθισουν επανω σου, προσεγγιζεις επιτυχως μια απο τις εκδοχες της κολασης.

  Στο πισω μερος της καροτσας του φορτηγου κρεμοταν δεμενος με συρμα ενας ξυλινος τάκος και κάθε φορα που κατορθωναμε να αδειασουμε τα σκουπιδια στην καροτσα ο ενας από εμας σκαρφαλωνε σαν την μαϊμου και πεταγε το βαρελι κατω, ενώ ο άλλος χτυπαξε με δυναμη τον τακο στην μεταλικη καροτσα.
  Αυτό ηταν το σημα στον οδηγο, ο οποιος βρισκοταν μεσα στο κουβουκλιο του φορτηγου διπλα από μια μηχανη που από τον θορυβο …χαλαγε τον κοσμο σε ακτινα ενός χιλιομετρου, ότι και αυτή η προσπαθεια μας στεφθηκε με επιτυχια και συνεπως μπορουσε να ξεκινησει.
  Ο Οδηγος ηταν γυρω στα 60 με σκληρο σκαμενο προσωπο και μαλι κατακορυφο καρφακι, ετσι που εμοιαζε περισσοτερο με μπαρουτοκαπνισμενο βετερανο του Βιετναμ, που ειχε επιβιωσει σκοτωνοντας μερικες χιλιαδες βιετκογκ, παρα με οδηγο μιας διαλυμενης σκουπιδιαρας.

  Κάθε φορα που η τακαρία εκανε το εκκωφαντικο ντουκου – ντουκου πανω στην καροτσα, ο τυπος αυτος γυριζε και με την σκατοχοιρίσια φατσα του κοιταζε από το τζαμακι που βρισκοταν στο πισω μερος του κουβουκλιου του οδηγου, κανοντας με τον αντιχειρα του αριστερου του χεριου, σε στυλ «Μπίνγκο», το σημα της επιτυχιας! Η ολη εικονα εμοιαζε με πιλοτο μαχητικου αεροσκαφους που πιστοποιει την επιτυχη καταριψη εχθρικου.

  Αλλα το οτι ηταν παντα αμιλητος και βλοσυρος και δεν ειχαμε ανταλλαξει ποτε κουβεντα μαζι του τον εκανε να φανταζει ακομα πιο απειλητικος, ετσι το γεγονός ότι μας εγραφε στα ΄ρχιδια του μας εκανε να αισθανομαστε ακομα πιο ευτυχεις και τυχεροι από το να ειχαμε παρε – δωσε μαζι του με ενδεχομενο καποια στιγμη να στραβωσει μαζι μας.

  Αφου λοιπον γεμιζαμε την καροτσα με το πολιτιμο υλικο, σκαρφαλωναμε πανω σε κατι ξεχαρβαλωμενους μασπίεδες που υπηρχαν στο πισω μερος της καροτσας και με την εξατμιση να αδειαζει τα καυσαερια μες τα μουτρα μας ταξιδευαμε κρεμασμενοι σαν μαϊμουδες μεχρι να φτασουμε στο χωρο αποθεσης.

  Ευτυχως τις περισσοτερες φορες η υδραλικη μπουκαλα ανατροπης της καροτσας, που εμοιαζε με την πουτσα ενός γιγαντιου γαϊδαρου και συνεχεια εχανε λαδια από τα παμπαλαια και σαπισμενα λαστιχενια μαρκουτσια, δουλευε κι ετσι δεν χρειαζοταν να αδειαζουμε την καροτσα με τα χερια.

  Μετα παίρναμε το δρομο της επιστροφης αλλα επειδη τα ρουχα μας και ολο μας το «είναι» ηταν μεσα στη σαρμέλα, της πουτανας ο γιος δεν μας αφηνε να κατσουμε μεσα στην καμπινα, ετσι ανεβαιναμε σαν τα μοσχαρια παλι μες τη γεματι από βρωμιες και υπολειματα σκουπιδων καροτσα και κοπανιωμασταν τον κατηφορο της επιστροφης από ένα χωματοδρομο γεματο λακουβες και αυλακωσεις από τις νεροποντες του χειμωνα.

  Σαν να μην εφταναν όλα αυτά τα βασανα, αυτος ο καργιολης αν δεν μαζευαμε και το τελευταιο σκουπιδι και δεν σκοτεινιαζε δεν σταματουσε, με αποτελεσμα όταν γυριζαμε στα κελια να ειμαστε σαν χρησιμοποιημενες καποτες από την κουραση.
  Το χειροτερο όμως ηταν ότι λογω του περασμενου της ωρας ειχαν κλεισει οι ντουσιερες και επρεπε να παμε κατ΄ευθειαν στα κελια.

  Ο Φιλιππας με τον οποιο μοιραζομασταν το ιδιο κελι ηταν πιο παλιος κρατουμενος και ειχε κουβαλησει πολλες εκατονταδες τονους σκουπιδια, αλλα τον τελευταιο καιρο ειχε καταφερει να προαχθει σε … «πολιτικο μηχανικο», όπως ελεγε, και μαζι με έναν κοντοστούπη ψυχακια κρατουμενο, τον οποιο ειχε υιοθετησει, …εκοβε ολη μερα χαρμανι με το φτιαρι κι εριχνε μπετά περιμετρικα εξω από τις μαντρες του νοσοκομειου.

  Επειδη ειχε γινει αριστοκρατης και δεν αντεχε πια τη βρωμα που κουβαλουσα επανω μου, ανελαβε, με την πειρα και τις γνωσεις που ειχε αποκτησει στη μπουζού να μου δωσει ορισμενες συμβουλες που αποσκοπουσαν στο κοινο συμφερον.

  Με ενημερωσε λοιπον ότι ο εσωτερικος κοσμος του οδηγου της σκουπιδιαρας, που φανταζε ως κίλερ, ηταν στην πραγματικοτητα ο ευθραυστος κοσμος μιας κοπελας κι ότι κατω από τη σκατοφατσα του εκρυβε την ευλαβια μιας θεουσας.
  «Αν αρχισετε τις χριστοπαναγιες και να κατεβαζετε καντηλια θα τον τρελανετε και θα τον φερετε στα μετρα σας και μετα θα διαπραγματευτειτε το ωραριο»

  Για να ειμαι ειλικρινης όχι μονο δεν πείστηκα από τη θεωρια του αλλά τη θεωρησα ως μαλακιες που λενε οι κρατουμενοι για να περασει η ωρα.
  Όμως ο φυλακοβιος με τον οποιο δουλευαμε στη σκουπιδιαρα ηταν λιγοτερο απορριπτικος και μου ειπε ότι δεν εχουμε παρα να δοκιμασουμε, ετσι καποια στιγμη, την ωρα που ανεβαζαμε ένα βαρελι σκουπιδια, προσποιηθηκε ότι χτυπησε το χερι του, πεταξε το βαρελι με τα σκουπιδια στο δρομο και αρχισε να ουρλιαζει και να βλαστημαει αγριως τα θεια.

  Ο οδηγος προσπαθησε να δειξει ότι …δεν τσιμπαει, εκλεισε όμως τα τζαμια του αυτοκινητου και μαρσαριζε οση ωρα πεφτανε βροχη τα μπινελικια. Καταλαβαμε ότι βρισκομαστε στη σωστη κατευθυνση.

  Οι επομενες μερες κυλισαν μεσα στα γαμοσταυριδια και αυτος παντα κλεινοταν μεσα στην καμπινα. Απο ένα σημειο και μετα όμως δεν αντεξε και αφου βγηκε από το αυτοκινητο σταθηκε απεναντι μας και για πρωτη ακουσαμε τη φωνη του, όταν με υφος, που κατεβαλε τεραστια προσπαθειθα για να δειξει ότι είναι ανετο, υπεβαλε την ερωτηση: «Με συγχωρεις ρε αδελφε, μπορει να μη μου πέφτει λογος αλλα, τον Χριστο τον ξερεις και τον μελετας;»

  Ο άλλος, με την ιδια ανεση και ηρεμια του απαντησε «Όχι, τον ιδιο δεν τον ξερω, αλλα ξερω προσωπικα τη μανα του» και αρχισε να του λεει ιστοριες –φριξον ηλιε- που δεν τιμουσαν καθολου τη μητερα του θεανθρωπου και τον Υψιστο, με τον οποιο κερατωσε τον Ιωσηφ, για να περασει στην περιγραφη των προσωπικων σχεσεων που ειχε ο ιδιος μαζι της και να καταληξει στο συμπερασμα ότι λογω αυτων των προσωπικων νταραβεριων, αυτή αποφασισε να τον αφησει αναπηρο και γιαυτό εριξε το βαρελι πανω στο ποδι του.

  Για την ακριβεια δεν επροκειτο για βλασφημια αλλα για ένα σε(μι)ναριο ασεβους λογου με πλοκη, δραση και ανατριχιαστικες λεπτομερειες που θα εκανε ακομα και εναν σατανιστή να κοκκινησει από ντροπη.

  Ο οδηγος αρχικα ξεκινησε να παρουσιαζει συμπτωματα εφυδρωσης, να τρεμει συγκορμος και στη συνεχεια αρχισε να τρεχει μεχρι που εξαφανιστηκε μεσα στους πυκνούς λογγους.

  Μειναμε εκει να τον περιμενουμε πανω από μια ωρα για να επιστρεψει, μετα αποφασισαμε να τον ψαξουμε και ακροβολιστηκαμε αναμεσα στους σχινους και την αγρια βλαστηση.
  Τελικα μετα από καμποση ωρα τον εντοπισαμε να καθεται σκυφτος αναμεσα από κατι βραχια με το κεφαλι του χωμενο αναμεσα στα δυο του χερια.

  Όταν μας ειδε από πανω του η ματιά του πρεπει να ηταν παρομοια με τη ματιά του Αγιου Αντωνιου όταν, στη μεση του πουθενα, αντικρυζε το Μεφιστοφελη.

  Εκεινη την ημερα επιστρεψαμε πριν απ΄ολους τους κρατουμενους στα κρατητηρια, το ντους μας ηταν πραγματικα ζωογόνο και απολαυστικο και διηρκεσε μια ολοκληρη ωρα κατω απ΄το νερο, με αφθονο σαπουνι. Υπολογισα ότι, λογω της μπίχλας που βγαλαμε από πανω μας, μετα το μπανιο πρεπει να ζυγιζαμε αρκετα κιλά ελαφρυτεροι, ενώ φραξανε εντελως τα μποούνια της αποχετευσης από τη μάκα.

  Φαγαμε πρωτοι, μονοι μας οσο θελαμε και πεσαμε ευτυχεις για υπνο. Το επομενο πρωϊ γεματοι θαρρος και αισιοδοξια για τη ζωη πηγαμε στο σημειο που παίρναμε τη σκουπιδιαρα, που όμως δεν ηρθε.

  Ετσι αφου πηραμε δυο «Μίλκο» από την καντινα πηγαμε στο γηπεδο του στρατοπεδου και ξαπλωσαμε σε μια σκιερη καβατζα κατω από τις εξεδρες που ειχε πολύ δροσια και δεν φαινοταν από πουθενα.

  Γυρισαμε στα κρατηρια πριν νυχτωσει.
  Την άλλη μερα συνεβη το ιδιο ενώ τα βαρελια ειχανε ξεχειλισει από σκουπιδια.
  Την τριτη ημερα το πρωί ο αρχιφυλακας μας ενημερωσε ότι αλλαζουμε καθηκοντα και ότι από την ημερα εκεινη και στο εξης θα αναλαμβαναμε να φυλαμε το αντλιοστασιο μην τυχον «ξεπιασουνε» οι αντλιες και καουνε.

  Όταν αφηγηθηκα με κάθε λεπτομερει στον Φιλιππα, που απορουσε πως από την κολαση των σκουπιδιων βρεθηκαμε στον παραδεισο της λουφας, ενώ αυτος …επεσε στα μπετα, τι ακριβως ειχε συμβει, ο τυπος κουνησε με στωικισμό τη σοφη κεφαλα του και ειπε με το ποιο φυσικο υφος του κοσμου: «Ετσι είναι οι γυναικες, πρεπει να την ξεφτυλισεις για να σε υπολογιζει και να σε προσεχει, ενώ εγω με δυο μπινελικια που της εριξα τι προκοπη να κανω;»!

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, ρομαντσάρω και αγαπώ λέει:

   Φρίξος σας ερωτεύθην δια αγώνας υμών και γραφίδος ένεκεν

 8. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Στο παραδοσιακό καφενείο «Η Μουριά», άκουσα (και) το εξής ανέκδοτο:
  «Μια φορά κι έναν καιρό, ένας ευτυχής πατέρας (θρήσκος ων) πήγε την θυγατέρα του στην εκκλησία. Αυτός στεκόταν στα δεξιά (ανήρ γαρ) και το τέκνο αριστερά (γυνή ούσα). Κατά τη διάρκεια τής λειτουργίας, όμως, παρατήρησε ότι το “σπλάχνο” του δεν έκανε το σταυρό της όταν σταυροκοπιόνταν οι “ευσεβείς”. Την πλησίασε, λοιπόν, και τής ψιθύρισε: “το σταυρό σου”· “το Χριστό σου” τού απήντησε εκείνη!».

 9. Ο/Η Μερόπη λέει:

  Ας καθυβρίζονται και τα «θεία». Αρκετό υβρεολόγιο υφιστάμεθα οι κατακαημένες μανάδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.