[Ντροπή στη ΝΔ!] Κατά της Ελευθερίας του Λόγου, η επαναφορά του Νόμου περί βλασφημίας

[Να αποσυρθεί άμεσα!]

Μερική άποψις της βρεγμένης ιστιο-σανίδας που μας χρειάζεται

Τις νέες προτάσεις ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου.

Σύμφωνα με το νόμο περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων προβλέπεται φυλάκιση έως και 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις αλλαγές ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι « με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο».

Δηλαδή ξεχάσαμε την περιοδική Εξέταση στις 9 Μαΐου 2016 του Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και τη σύσταση της Βραζιλίας «να εξασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή, με μέτρα όπως η αποποινικοποίηση της βλασφημίας, και την προστασία των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, των άθεων και τους αγνωστικιστών» που ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τότε στήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι με τον συγκεκριμένο νόμο διώχθηκε ο blogger Φίλιππος Λοΐζος για την σατυρικού περιεχομένου σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος»

Να αποσυρθεί άμεσα!

*
ΥΓ:Διαβάστε δική μας ανάρτηση 22/06/2016: Να αποσυρθεί άμεσα ο Νόμος περί Βλασφημίας

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to [Ντροπή στη ΝΔ!] Κατά της Ελευθερίας του Λόγου, η επαναφορά του Νόμου περί βλασφημίας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί εδώ: https://kupdf.net/download/rho-alpha-sigma-omicron-phi-972-rho-omicron-iota-sigma-upsilon-mu-phi-omicron-rho-940-tau-omicron-upsilon-904-theta-nu-omicron-upsilon-sigmaf_5afca2a4e2b6f58a789c74fd_pdf

  Ό,τι πιο βλάσφημο στην Ελλάδα είναι η εθνική κρατική Εκκλησία

  Η Ελλάδα δεν θα γίνει Σαουδική Αραβία


  (από το https://jodi.graphics/3172)

  Στο γνωστό βιβλίο του «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ», ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Φάρος διαπιστώνει για την κρατική Εκκλησία πως «έγινε ένας οργανισμός με όλα τα στοιχεία φθοράς και θανάτου του κόσμου, όπως η εξουσία, η γραφειοκρατία, ο ανταγωνισμός, η συναλλαγή, η ακοινωνησία, η ανωνυμία, ο ατομικισμός, η ιδιοτέλεια, η επίδειξη και όλα τα επακόλουθά τους, και από το πιο σημαντικό μέσο σωτηρίας του ανθρώπου έγινε ένα ιδιαίτερα προκλητικό σκάνδαλο». Έτσι είναι επιβεβλημένη «μια επανανακάλυψη της Εκκλησίας…..που τη σφετερίζεται μια πραγματικότητα που είναι η πιο βλάσφημη παραχάραξή της και η κατάργησή της».

  Το τι πραγματικά είναι η Εκκλησία της Ελλάδος προκύπτει αβίαστα από απλή ανάγνωση εφημερίδων και ιστορικών πηγών. Η επαναφορά του μεσαιωνικού Νόμου περί βλασφημίας και προσβολής θρησκευμάτων, που ο ΣΥΡΙΖΑ δέησε να τον καταργήσει μόλις λίγες ημέρες πριν τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές του 2019, δεν θα αποδείξει τίποτα άλλο πέρα από το ότι η ΝΔ παραμένει αμετανόητη στην παλιά αμαρτωλή κανονικότητα.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.alfavita.gr/koinonia/302773_skydra-ratsistiko-paralirima-kai-apeiles-ierea-kata-prosfygon-binteo

  31.10.2019 – 19:23
  Σκύδρα: Ρατσιστικό παραλήρημα και απειλές ιερέα κατά προσφύγων

  Όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους στο δημοτικό συμβούλιο είπε «ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε πάτερ σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες…», ο ιερέας απάντησε: «Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω..»
  Ακραίες τοποθετήσεις και ρατσιστικές φραστικές επιθέσεις κατά των προσφύγων σημειώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Σκύδρας, κυρίως από ιερέα, ο οποίος παρότρυνε σχεδόν τους πολίτες σε χρήση βίας

  https://www.pellanews.gr/topikaskydra/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82

  Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας παραβρέθηκε στην ευρεία σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο με θέμα την έλευση μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο. Μάλιστα, πήρε τον λόγο και καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος για τα όσα σημείωσε.

  Ο ίδιος πάντως με επιστολή του στην Πέλλαnews ζητάει συγνώμη για κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε θέλοντας να αποκαταστήσει τυχόν παρεξηγήσεις.

  https://tomov.gr/2019/11/06/ekmetalleysi-anilikon-iereis/
  06/11/19
  Εκμετάλλευση ανηλίκων από ιερείς
  Φρίκη για την κακοποίηση, οργή για τη συγκάλυψη
  Την ώρα που η υπόθεση στη Μάνη συγκλονίζει το πανελλήνιο, η «Νέα Σελίδα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας παρόμοιες ιστορίες με «ανθρώπους του Θεού» να πρωταγωνιστούν σε εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης με κοινά χαρακτηριστικά: συγκάλυψη επί μακρόν από την τοπική κοινωνία, εγκληματική σιωπή από τις μητέρες των μικρών κοριτσιών και ποινές-χάδι για τους ρασοφόρους θύτες

  φύλλο 126 της Κυριακάτικης εφημερίδας ‘ Νέα Σελίδα’ στις 3/11/2019-

  ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

  Ένας 57χρονος ιερέας, χήρος με παιδιά, που τα τελευταία χρόνια συζούσε στο χωριό Γερολιμένας με μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής, μητέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, κατηγορείται για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της συντρόφου του, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και οργή για τη συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στα ανυπεράσπιστα παιδιά.

  Στην περιοχή η περίεργη συμπεριφορά του ιερέα ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, με τους περισσότερους κατοίκους να σκιαγραφούν το προφίλ ενός μέθυσου ιερέα, από τον οποίο όλοι, κατά τα λεγόμενά τους, φρόντιζαν να κρατούν σε απόσταση ασφαλείας τα δικά τους παιδιά.
  Παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν

  Η Αγγελική Καρδαρά, συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή, που το έγκλημα ποιοτικά και ποσοτικά αποκτά ολοένα και πιο σκληρές διαστάσεις, να αναδειχτεί η έννοια της «συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής» έτσι ώστε να πάψει η κλειστή τοπική κοινωνία να αδιαφορεί.
  …….. δεδομένου ότι οι δράστες κάνουν κατάχρηση της δύναμής τους εξασφαλίζοντας τη σιωπή των θυμάτων».

  Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που μια τέτοια φρικαλέα υπόθεση έχει πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο της Εκκλησίας. Τον Απρίλιο του 2018 καθαιρέθηκε στην Κύπρο ιερέας σε χωριό της επαρχίας της Λευκωσίας, ο Σάββας Στυλιανός, θετός πατέρας της 29χρονης Έλενας, η οποία αυτοκτόνησε έπειτα από χρόνια βιασμού από τον ιερέα. Το δικαστήριο με απόφασή του είχε καταδικάσει τον ιερέα σε μόλις δύο χρόνια φυλάκιση,
  Σε μια ακόμα πιο κυνική εξέλιξη της υπόθεσης, με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της και στο τέλος οδηγήθηκε και στην αυτοκτονία.
  Έναν μήνα αργότερα στον Βόλο πραγματοποιούνταν η σύλληψη ενός 80χρονου ιερέα, ο οποίος αρχικά είχε συνευρεθεί ερωτικά με την 30χρονη μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού από τη Βουλγαρία. Της έδωσε χρήματα και στη συνέχεια έναντι οικονομικών και υλικών ανταλλαγμάτων την έπεισε να βρίσκεται με την 11χρονη κόρη της και να την αγγίζει. Παρ’ όλα αυτά κι ενώ για την περίπτωσή του υπήρχαν καταγγελίες για παρενοχλήσεις και σε άλλα παιδιά, ο ίδιος ποτέ δεν δικάστηκε και δεν εξέτισε ποινή φυλάκισης, με ράσα ή χωρίς. Έχασε απλώς τον τίτλο του.

  ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
  Οικοτροφείο-εφιάλτης για μια 13χρονη

  Πριν από περίπου έναν χρόνο η Σίσσυ Βωβού, μέλος της συλλογικότητας «Το μωβ» και από τις βασικές υπεύθυνες της φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015, βρέθηκε μαζί με γυναίκες από πολλές τέτοιου είδους οργανώσεις να παρακολουθεί μια δίκη που δεν είδε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, αν και είχε ως θύτες ανθρώπους γνωστού στην Αττική θρησκευτικού ιδρύματος – ορφανοτροφείου. Όσα μας εξιστορεί είναι ενδεικτικά του χαρακτήρα και της μοίρας αυτών των υποθέσεων:
  «Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο απ’ όλα στην πρόσφατη υπόθεση της κατηγορίας ιερέα για μακρόχρονη σεξουαλική κακοποίηση μικρούλας, σε κάποιο χωριό της Μάνης, είναι η συγκάλυψη που τελικά ήρθε στο φως. Πολλοί και πολλές γνώριζαν, δεν μιλούσαν όμως, ούτε και φρόντιζαν να προστατέψουν το μικρό κοριτσάκι. Τελικά το έγκλημα βγήκε στην επιφάνεια, για να μας θυμίσει ακόμα μια φορά ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, και η συγκάλυψή τους ή αδιαφορία απέναντί τους απλώς διαιωνίζει το έγκλημα και συγκαλύπτει και άλλα παρόμοια που βρίσκονται σε εξέλιξη.

  Σε χώρους ιδρυμάτων διαβίωσης μικρών παιδιών, συνήθως θρησκευτικών, η έννοια του ανήκειν αλλά και ο φόβος για τα παιδιά που ζουν εκεί είναι πολύ πιο έντονα απ’ ότι σε μια οικογένεια, και η πιθανότητα καταγγελίας κακουργημάτων πολύ μικρότερη απ’ ότι σε άλλα περιβάλλοντα. Αυτό πλέον έχει γίνει δημόσιο μέσα από εξεταστικές επιτροπές που στήθηκαν, με μεγαλύτερη αυτή της Αυστραλίας, για κακουργήματα που κρατούσαν δεκαετίες και που τα παιδιά που τα υφίσταντο δεν τολμούσαν να καταγγείλουν.
  Ένα ακόμα παράδειγμα ήταν αυτό σε θρησκευτικό οικοτροφείο στην Αττική, όπου είχαμε την δυσάρεστη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη δίκη ενός “εθελοντή” του οικοτροφείου, άνω των 70 ετών, που κατηγορείτο για πολυετή παρενόχληση και βιασμούς ανήλικης (αρχικά 13χρονης) τροφίμου, που πλέον, στις αρχές του 2018 που ολοκληρώθηκε η δίκη, ήταν νέα γυναίκα.

  Μια σκανδαλώδης δίκη, κατά την οποία βγήκαν, με μεγάλη καθυστέρηση, όλα τα στοιχεία μιας συγκάλυψης που ξεκινούσε από το Α και κατέληγε στο Ω. Όχι, το κοριτσάκι δεν κατάγγειλε τον κατηγορούμενο. Γιατί; “Δεν θα με πίστευε κανένας”, είπε στο δικαστήριο.

  Και πώς λοιπόν αποκαλύφθηκε αυτό το κακούργημα; Ήταν δύο υπέροχες καθηγήτριες του σχολείου στο οποίο φοιτούσε η μικρή, μάρτυρες στη δίκη. Εκεί μάθαμε ότι η μια την έβλεπε να είναι αφηρημένη και μελαγχολική, απούσα από όλα. Τι κάνει μια δασκάλα μπροστά σ’ ένα τέτοιο παιδί; Το ψάχνει. Η δασκάλα της μίλησε, της έδωσε σημασία, την ενθάρρυνε και εκμαίευσε το πρόβλημά της. Αμέσως πήγε στη διευθύντρια και το είπε. Η διευθύντρια αμέσως ήρθε σε επαφή με τον Συνήγορο του Παιδιού, που τότε ήταν ο κ. Μόσχος, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία. Το παιδί τότε ήταν 16 χρόνων.

  Για να προχωρήσει αυτή η δίκη, με τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις, χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
  Εκεί όμως, στο δικαστήριο ακούστηκαν από τη μια και συγκαλύφθηκαν από την άλλη, όλα.
  Ο κατηγορούμενος ήταν εθελοντής που πήγαινε για να βοηθήσει στη λειτουργία του ιδρύματος, όπως και αρκετοί άλλοι άνθρωποι της εμπιστοσύνης του ιδρύματος. Πήγαιναν μια-δυο φορές την εβδομάδα, συχνά Κυριακές και αργίες, βοηθούσαν στο φαγητό και σε γιορτές που γίνονταν κατά καιρούς. Ήταν σύζυγος μιας κυρίας η οποία είχε μεγαλώσει σ’ αυτό το Ίδρυμα, ενώ η αδελφή της ίδιας κυρίας, μοναχή, που κι αυτή είχε μεγαλώσει στο ίδρυμα το οποίο ήταν σπίτι της και οικογένειά της, ήταν αυτή που είχε την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία των κοιτώνων των παιδιών, που ήταν και των δύο φύλων, αλλά έμεναν σε διαφορετικά κτίρια.
  Κύρια μάρτυς ήταν η μοναχή, μια δυναμική και προφανώς αποφασισμένη για όλα γυναίκα, που γνώριζε τα πάντα στο Ίδρυμα και χειριζόταν τα παιδιά με την άσκηση εξουσίας. Δεν έγινε ποτέ τίποτε τέτοιο, ισχυρίστηκε η μοναχή με μεγάλη πεποίθηση, και η μικρή τα είπε αυτά γιατί ήθελε να την προσέξουν, να της δώσουν σημασία, να φανεί έξυπνη. Εξάλλου η μικρή έκλεβε συχνά, έλεγε ψέματα, πληγωμένο παιδί βέβαια, αλλά αυτά έκανε. Εγώ γνώριζα όλα όσα γίνονταν στο Ίδρυμα και στους κοιτώνες, αν είχε γίνει κάτι θα μου το είχαν πει τα παιδιά. Εξάλλου τα παιδιά συνεχώς έρχονταν και μου τα έλεγαν όλα.
  Και άλλοι μάρτυρες όμως, όπως μια δασκάλα που ερχόταν εθελοντικά για να διαβάζει τα παιδιά το απόγευμα, είπε με πεποίθηση ότι ποτέ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.
  Ακολούθησαν κάποιοι φίλοι και φίλες της μικρής. Κι αυτοί είπαν ότι τίποτε τέτοιο δεν τους είχε πει, και ότι η κοπέλα ήταν προβληματική και έλεγε ψέματα.
  Όσο για την γυναίκα του κατηγορούμενου και τον ίδιο τον κατηγορούμενο, φυσικά τα αρνήθηκαν όλα, προϊόντα της φαντασίας της μικρής, που έτσι ήθελε να καταστρέψει έναν τίμιο άνθρωπο.

  Οι υπέροχες καθηγήτριες ήταν καταπέλτες, μετά την συζήτηση που είχαν με την κοπέλα και εξ αυτής τη βαθιά γνώση. Εξάλλου την είχαν παραπέμψει σε ψυχολόγους, που ήταν παρούσες και μάρτυρες και διαβεβαίωσαν για την αλήθεια των καταγγελιών. Ο κ. Μόσχος επίσης, έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της συγκάλυψης. Μάρτυρας υπεράσπισης επίσης η κ. Κουφονικολάκου.

  Κατά τη δίκη, οι δικηγόροι του κατηγορουμένου όχι απλώς αρνήθηκαν ότι υπάρχει οποιαδήποτε αλήθεια στην καταγγελία, αλλά απείλησαν ευθαρσώς και δημοσίως τις καθηγήτριες και τον κ. Μόσχο ότι θα τους κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σ’ αυτά τα σημεία, που ήταν επανειλημμένα, το δικαστήριο δεν ζήτησε την αποβολή των δικηγόρων, οι οποίοι προφανώς προσπαθούσαν να κλείσουν τα στόματα των ανθρώπων που υπεράσπιζαν την καταγγέλλουσα. Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των υπερασπιστριών γινόταν από την αρχή της υπόθεσης.
  Τελικά, η απόφαση βγήκε “καταδικαστική” για τον κατηγορούμενο, ο οποίος τιμωρήθηκε με μια ποινή τριών ετών για ασέλγεια σε ανήλικη, με αναστολή φυσικά, και με ψήφους 3-2, δηλαδή παραλίγο να απαλλασσόταν.
  Το δικαστήριο είχε φυσικά και ενόρκους. Συνεπώς και κάποιοι από αυτούς, τους εκπροσώπους της κοινωνίας, ψήφισαν συγκάλυψη. Γιατί τα στοιχεία ήταν συγκλονιστικά, έστω κι αν όλες οι μαρτυρίες έλεγαν ότι κανείς και καμία δεν ήξερε τίποτα.
  Εμπρός λοιπόν, είναι το μήνυμα, για την επόμενη συγκάλυψη, που είναι ο ιερέας στη Μάνη και ποιος ξέρει ποιος ακόμα.
  Αυτή η μικρή βασανισμένη και εγκαταλειμμένη κοπέλα ήταν “εκτός” των ορίων λειτουργίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει συχνά με τέτοιους ανθρώπους του κοινωνικού περιθωρίου στο οποίο τους έλαχε να βρεθούν.
  Υπάρχουν όμως πάντα κάποιες υπέροχες καθηγήτριες, που κάνουν βασανιστική προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας. Εμείς που παρακολουθήσαμε τη δίκη για να συμπαρασταθούμε στην κοπέλα, από το Μωβ και άλλες γυναικείες οργανώσεις, αναπνεύσαμε το φρέσκο αεράκι αυτής της αλληλεγγύης, που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο».

  Για το τραγοπαπαδαριό που σκούζει γιατί χάνει λεφτά από το αποτεφρωτήριο
  https://pitsirikos.net/2019/10/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82/#ixzz64kofwXpf

  Βέβαια, οι παπάδες σκούζουν αφού τα μπικικίνια που θα χάσουν είναι πολλά.
  Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο που έστειλε στις Μητροπόλεις το 2014, απαγόρευσε την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας και των μνημοσύνων γι’ αυτούς που επιλέγουν την καύση.

  Ως αιτία, επικαλέστηκε την ιερότητα των οστών και της αναξιοπρεπούς διαδικασίας της καύσης του νεκρού σε κλίβανο, με την θρυμμάτιση των οστών του σε μίξερ, μία διαδικασία που θυμίζει ανακύκλωση απορριμμάτων.

  Η απόρριψη ωστόσο των οστών μετά την εκταφή, σ’ ένα λάκκο με ασβέστη και χημικά, είναι μία πολύ αξιοπρεπής διαδικασία και τα κόκκαλα αγιάζουν, αφού τα διαβάζει ένας μαυροντυμένος κυριούλης, με το αζημίωτο συνήθως.

  Εμένα, προσωπικά, ως συνειδητοποιημένος άθεος, στα π@π@ρια μου κι αν δεν με διαβάσουν, αφού ούτως ή άλλως δεν το είχα ποτέ σκοπό.

  Ήθελα νά ‘ξερα, όμως, αυτοί που πιστεύουν -των οποίων την πίστη ως αναφαίρετο δικαίωμα σέβομαι απερίφραστα-, πώς δέχονται να συμμετέχουν στην αμαρτία του χρηματισμού, ταΐζοντας σε κάθε ευκαιρία τους ιερείς τους;

  Πού πήγε αυτό το «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε»;

  Και τελικά, οι παπάδες είναι ή δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

  Γιατί, αν είναι, δεν αποτελεί αδίκημα το φακελάκι προκειμένου να σε βαφτίσουν – παντρέψουν – θάψουν – διαβάσουν – ευλογήσουν κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο;

  Γιατί το γιατρό τον μπουζουριάζουμε στην ψειρού όταν συλλαμβάνεται με φακελάκι -και καλώς κάνουμε-, αλλά όχι τον παπά;

  Δεν είναι ποινικό αδίκημα;
  Δεν ξέρω, ερώτηση κάνω.

  https://menshouse.gr/ellada/6272/ta-tychera-ton-papadon


  ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ – ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ

  https://www.tanea.gr/2018/11/19/greece/o-papas-afise-tin-kideia-sti-mesi-kai-sikothike-ki-efyge-prin-apo-tin-tafi/

  TANEA Team19 Νοεμβρίου 2018 | 15:28
  Απίστευτα πράγματα στη Μαγνησία που προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. «Στήλη άλατος» έμειναν οι συγγενείς 90χρονου όταν ο ιερέας που τελούσε την εξόδιο ακολουθία σε εκκλησία περιφερειακού δήμου της Μαγνησίας, τους άφησε σύξυλους πριν την ταφή, επικαλούμενος ότι έχει αλλού υπηρεσία! «Πρέπει να φύγω, διότι έχω υπηρεσία στο κοιμητήριο» φέρεται να είπε ο ιερέας, ο οποίος υπηρετεί στον συγκεκριμένο ναό εδώ και λίγους μήνες.
  https://www.news247.gr/koinonia/tilos-papas-arnithike-na-dosei-feretro-gia-tin-kideia.6679291.html
  Τήλος: Παπάς αρνήθηκε να δώσει φέρετρο για την κηδεία
  Οι κάτοικοι έψαξαν τον ιερέα του χωριού, προκειμένου να πάρουν φέρετρο για να μεταφερθεί η σορός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε να δώσει φέρετρο και ήρθε ένα από τη Ρόδο…
  news247 24 Δεκεμβρίου 2018 12:23
  Με ανάρτησή της στο facebook η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, ανέφερε ότι ιερέας του νησιού, δεν έδινε φέρετρο για να ταφεί 75χρονος Αγγλος, μόνιμος κάτοικους της Τήλου που πέθανε την Κυριακή.

  Η Μαρία Καμμά, υποστήριξε ότι το νησί έγινε «άνω κάτω» προπαραμονή Χριστουγέννων, με αφορμή ένα φέρετρο. Όπως εξήγησε, πέθανε ένας «75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε κάποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών».

  Όχι δεν μπορώ να το δώσω η απάντηση, γιατί ρε παπά, ποιος θα το πληρώσει; Δεν έχω άλλο και άλλες πολλές τέτοιες τραγικές δικαιολογίες!
  Επειδή αρχίζω πάλι να φουντώνω & μόλις πριν λίγο κατάφερα να ρίξω λίγο την πίεση μου- αναφέρω στα γρήγορα ότι μου είπε να μην αγχώνομαι ο χρυσός μου και θα γίνει σκάντζα! πάνω στο λιμάνι, θα έρθει φέρετρο από Ρόδο και ο νεκρός θα τοποθετηθεί μέσα σε αυτό πάνω στο λιμάνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, έτσι ρε αδελφέ να πρωτοτυπήσουμε λίγο αφού δεν φτιάξαμε και φάτνη φέτος. Α μας έκανε και υποδείξεις ο καλός μας ο παπάς όταν θυμήθηκε την ιδιότητα του, να φροντίσουμε να κάνουμε γραφείο τελετών καλέ! αμ πως έτσι; μπίζνες μαν ! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Αηδιάζω και μόνο στην ιδέα, ειλικρινά, σε τι συστήματα μπλέκουμε τα παιδιά μας! Και μην με κατηγορήσει κάποιος, δεν είναι αριστερή δεν είναι άθεη αλλά δεν έχω τίποτα μ αυτούς που δεν πιστεύουν τα ίδια με εμένα ρε παιδιά! Έμαθα να πιστεύω στον άνθρωπο και στις αξίες του, έμαθα να σέβομαι και να τιμώ τους νεκρούς μου και δεν περίμενα ποτέ από εκπροσώπους της εκκλησίας που αρπάζουν τα λάβαρα και τρέχουν σε κάθε συλλαλητήριο, να υπολογίζουν το χρήμα μπροστά σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του…είχε μπροστά του την ματαιοδοξία αυτού του κόσμου και εκείνος φοβόταν μην τυχόν και το φέρετρο που του στείλει το γραφείο τελετών από τη Ρόδο είναι κατώτερης κατηγορίας!!!!!!

  Σκάνδαλο στην Αιτωλοακαρνανία: Η παπαδιά έπιασε τον παπά …

  http://www.agriniotimes.gr › skandalo-aitoloakarnania-papadia-epiase-papa-rasa-…

  15 Μαρ 2019 – Ένας γοητευτικός αλλά… άτακτος ρασοφόρος έχει γίνει πρωταγωνιστής ενός ροζ σκανδάλου, που σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, έχει …

  Ροζ σκάνδαλο με Ελληνα παπά στην Αμερική -Σάλος από τα …

  https://www.iefimerida.gr › news › roz-skandalo-me-ellina-papa-stin-ameri…

  Ένα απίστευτο ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα παπά στο Μανχάταν έχει δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας. | ΚΟΣΜΟΣ …

  Ο σάτυρος παπάς απειλούσε τον 14χρονο για να μην …


  https://www.protothema.gr › greece › article › o-saturos-papas-apeilouse-t…

  25 Ιουλ 2017 – … ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι. … Τότε ήταν που ο ιερέας ξεκίνησε τα σκανδαλώδη μηνύματα του. Ο θρασύς παπάς, προκειμένου να διασφαλίσει τη σιωπή του ανήλικου …

  Σκάνδαλο σε εκκλησία στον Τύρναβο: Άφαντος ο ιερέας …

  https://www.protothema.gr › greece › article › skandalo-se-ekklisia-ston-tu…

  14 Φεβ 2019 – Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, ο ιερέας αποσχηματίσθηκε οικειοθελώς και έχει εξαφανισθεί – Από το εκκλησιαστικό ταμείο λείπουν …

  15 Μαρ 2019 – Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 42χρονος παπάς είχε έτσι κι αλλιώς πλούσιο παρελθόν εξαιτίας της ζωηρής ιδιοσυγκρασίας του της …

  Σκάνδαλο μεγατόνων σε εκκλησία: Άφαντος ο παπάς, οι εικόνες …

  https://www.ant1news.gr › Society › article › skandalo-megatonon-se-ekkli…

  14 Φεβ 2019 – Λείπουν χιλιάδες ευρώ, εικόνες σημαντικής αξίας, ενώ εξαφανίστηκε και ο ιερέας. Το παρασκήνιο πίσω από την αυτόβουλη «απόσχισή» του.

  Πώς αθωώθηκε ο ιερέας στη Φθιώτιδα για την ασέλγεια σε …

  https://www.newsbeast.gr › society › dikastiko › arthro › pos-athoothike-o…

  13 Φεβ 2019 – Στο εξωτερικό είναι πολύ ευαίσθητοι με τέτοια σκάνδαλα+τα … (απλός παπάς ή αρχιμανδρίτης ή ακόμα+μητροπολίτης) να πορνεύει ή να είναι …

  Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη μέσα …

  https://www.ilialive.gr › live › ελλάδα › 16127-κέρκυρα-ιερέας-κατηγορεί…

  11 Οκτ 2019 – Μετά από αυτό το συμβάν ο παπάς δεν εμφανίστηκε ξανά στην ενορία του … …

  Ποινή-χάδι από τη Μητρόπολη Μάνης στον παπά που …

  https://www.peloponnisosnews.gr › Ν. Λακωνίας

  28 Οκτ 2019 – … από τη Μητρόπολη Μάνης στον παπά που κατηγορείται για παιδεραστία … Για την υπόθεση του παπά από το χωριό Οχιά της ανατολικής …

  Εξοργίζει η ποινή-χάδι από τη Μητρόπολη Μάνης στον παπά …

  https://mikropragmata.lifo.gr › zoi › eksorgizei-i-poini-chadi-apo-ti-mitrop…

  27 Οκτ 2019 – Εξοργίζει η ποινή-χάδι από τη Μητρόπολη Μάνης στον παπά που κατηγορείται για παιδεραστία. Υπάρχουν διάφορα εξοργιστικά πράγματα στην …

  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

  https://www.tovima.gr › 2009/02/01 › society › sta-plokamia-tis-paidofilias

  1 Φεβ 2009 –

  Παιδεραστής ιερέας ασελγούσε σε αγοράκια – Newsbomb …

  https://www.newsbomb.gr › story › paiderastis-iereas-aselgoyse-se-agorakia

  8 Μαρ 2012 – Ειδήσεις – Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η είδηση ότι ένας ιερωμένος ασελγούσε σε βάρος ανήλικων αγοριών.

  Φρίκη με αρχιμανδρίτη να εξαναγκάζει παιδιά να ξαπλώνουν …

  https://www.newsbeast.gr › society › arthro › friki-me-arhimandriti-na-exa…

  8 Μαρ 2012 –

  Σύλληψη ιερέα για μαστροπεία | Αστυνομικό Δελτίο | ANT1 News

  https://www.ant1news.gr › article › syllipsi-ierea-gia-mastropeia

  1.
  13 Μαΐ 2009 – … ένας 52χρονος παλαιοημερολογίτης παπάς από τη Σαλαμίνα. Μια 15χρονη … ερωτικά ραντεβού στο Κολωνάκι έναντι του ποσού των 1200 ευρώ.

  7,5 χρόνια αργία στον ιερέα που κατηγορήθηκε για σεξουαλική …

  https://www.dogma.gr › ellada › 75-chronia-argia-ston-ierea-pou-katigorit…

  13 Νοε 2013 – 7,5 χρόνια αργία στον ιερέα που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση … στον ιερέα από την Αλεξανδρούπολη που κατηγορήθηκε από γυναίκες για … στο εξής εξομολογεί αφαιρώντας του, τον τίτλο του πνευματικού.

  Πρώην αρχιμανδρίτης με «αμαρτωλό» παρελθόν στήνει …

  https://www.ethnos.gr › ellada › 57690_proin-arhimandritis-me-amartolo-…

  29 Αυγ 2019 – Ο πρώην ιερέας, που έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος για ροζ … από γυναίκες ότι ο τότε Αρχιμανδρίτης τις θώπευε, τις φιλούσε και τις … Καλεί τους πιστούς στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη τη Θράκη να μην …

  ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ-Ο εραστής, ο παππάς και η 12χρονη …

  https://www.entertv.gr › News

  3 Οκτ 2015 – ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ-Ο εραστής, ο παππάς και η 12χρονη … ένα αγόρι στο Ιλιον, όπου η μητέρα του ενός τα «πουλούσε» σε παιδεραστές, η αυλαία …

  Για Κάποιους Παπάδες Είναι «Θέλημα Θεού» η Αποπλάνηση …

  https://www.vice.com › article › apoplanisi-anilikis-apo-ierea-ksana
  https://www.protothema.gr/greece/article/710533/to-elliniko-spotlight-50-hronia-viastis-anilikon-ston-peiraia/

  To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά
  Στο ερώτημα των ανακριτικών αρχών γιατί δεν μιλούσαν εκείνα απαντούσαν με δάκρια στα μάτια: «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;

  Παιδόφιλοι ιερείς: Ιστορίες βιασμών και κακοποίησης ανά τον …

  https://3pointmagazine.gr › παιδόφιλοι-ιερείς-ιστορίες-βιασμών-κ

  1.
  15 Οκτ 2015 – Υπόθεση Πέτρου Παπουτσάκη, Ιανουάριος 2000: Με την κατηγορία ότι … ασελγούσε σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση ο Αρχιμανδρίτης ο …

  8 Αυγ 2016 – Πέρυσι, το 2015, ένας Κύπριος ιερέας καταδικάστηκε μόνο 18 μήνες για παιδεραστία και όταν επέστρεψε μετά την αποφυλάκιση του, …


  Βόλος: Αυτός είναι ο 80χρονος ιερέας που … – Protothema

  https://www.protothema.gr › greece › article › volos-autos-einai-o-80hron…

  23 Μαΐ 2018 – Βόλος: Αυτός είναι ο 80χρονος ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη … στις 11 Μαΐου στον Άναυρο Μαγνησίας Βόλου ενώ ετοιμαζόταν να ασελγήσει σε ένα 11χρονο κοριτσάκι …. Η μεγαλύτερη συμμορία παιδεραστών στην ιστορία.

  Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο …

  https://www.tovima.gr › o-k-xristodoylos-ebale-tin-aytokatharsi-sto-arxeio

  29 Ιαν 2006 – Στο αρχείο ετέθησαν και οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρου. Εναντίον του κ.

  Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα

  https://www.tovima.gr › 2009/03/15 › society › giati-i-iera-synodos-edwse…

  15 Μαρ 2009 – Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρος βρέθηκε το 2005 στη δίνη του κυκλώνα που ξέσπασε στη διοίκηση της Εκκλησίας με αφορμή τις καταγγελίες κατά ιεραρχών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ίδιος αλλά και ο κ.

  Σε απολογία καλεί η ΔΙΣ τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου και …

  https://www.in.gr › Ελλάδα › Κοινωνία

  21 Μαρ 2005 – Εξηγήσεις για τις εις βάρος τους καταγγελίες ζητά η ΔΙΣ από τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου Νικηφόρο και Κορίνθου Παντελεήμονα. Το θέμα …

  Ερευνα για τις καταγγελίες κατά Καλλίνικου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ …

  https://www.rizospastis.gr › story

  Ακόμα, χτες, παρουσιάστηκε στην τριμελή επιτροπή της ΔΙΣ ο κατήγορος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου, ο οποίος εμμένει στις κατηγορίες του και με …

  Με ήθελε στο κρεβάτι του για να με κάνει ιερέα | Espresso

  https://www.espressonews.gr › περιεχόμενο › άρθρο › cover-story › με-ήθελ…

  16 Ιαν 2015 – … σε παπαδάκια του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μενίδι! … καταγγέλλοντας ότι ο Ρενέσης εκμεταλλευόταν τον πόθο του να γίνει …

  Στο εδώλιο ο βαρυποινίτης πρώην ρασοφόρος Θεόκλητος …

  http://www.acharnes-news.gr › topika-nea

  5 Δεκ 2014 – Στο εδώλιο ο βαρυποινίτης πρώην ρασοφόρος Θεόκλητος Ρενέσης. Έκατσε εκ … για συντήρηση, όπως είχε ισχυρισθεί ο Ρενέσης. Μάλιστα … Σοκ: Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε ο 10χρονος μαθητής στο σχολείο στο Μενίδι …

  Θράκη: Δύο πρώην ιερείς και μια δήθεν μοναχή «πλανεύουν …

  https://www.e-evros.gr › eidhseis › post37949

  10 Ιουν 2019 – … αρχιμανδρίτη ο οποίος ήταν ιερέας σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης αλλά και τον … Οἱ εὐχὲς ποὺ διαβάζουν σ’ ὅσουν ἐξομολογοῦν, δὲν παρέχουν … προσκαλοῦν καλοπροαίρετες γυναῖκες σὲ συνάξεις ποὺ κάνουν σὲ …

  Ο μητροπολίτης Πρεβέζης που είχε ερωμένη μία παπαδιά …

  https://www.mixanitouxronou.gr › FEATURED

  Μόνο που πρόκειται για τον ερωτικό διάλογο του μητροπολίτη Πρεβέζης και της … Ο Πρεβέζης πάντως αρνήθηκε να πληρώσει τον παπά, πιστεύοντας ότι δεν θα … Ιερέας στη Μάνη συνελήφθη επειδή φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη της …

  ΛΥΓΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ! Πουλούσε την 6χρονη …

  https://crashonline.gr › epikairotita › λυγισαν-ακομα-και-οι-δικαστεσ-πουλ…

  Πουλούσε την 6χρονη κόρη της σε παπά – Την βίαζε μέχρι αναισθησίας … της υπόθεσης παιδεραστίας στο Ίλιον, με μαστροπό την ίδια τη μάνα του παιδιού!

  Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που σκότωσαν …

  https://www.protothema.gr › greece › article › fotografies-autoi-einai-oi-d…

  17 Μαρ 2017 – Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που σκότωσαν τον …. Το ραντέβου κλείστηκε για το σπίτι του ιερέα, ο οποίος και άνοιξε την πόρτα …

  Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε! – Ειδήσεις

  https://www.newsit.gr › axaia-o-iereas-epelege-kai-o-alvanos-ta-ekleve

  4 Μαρ 2011 – Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε! … συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. … Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος…

  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με …

  http://www.lamiareport.gr › index.php › topika15 › 75368-poios-kai-giati-ekbia…

  1.
  2.
  31 Μαΐ 2013 – Ο ίδιος ήταν απών ενώ η υπεράσπιση του ζητούσε επίμονα να παρουσιαστεί για να καταθέσει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος, ο οποίος …

  «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; – “Ροζ” εκβιασμοί κάτω από το ράσο και πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή !

  Αλεξανδρούπολη: Ιερέας ζητούσε τη «συντροφιά … – Newsbomb

  https://www.newsbomb.gr › ellada › dikaiosynh › story › alexandroypoli-i…

  24 Σεπ 2018 – Αλεξανδρούπολη: Ιερέας ζητούσε τη «συντροφιά» ανηλίκων έναντι αμοιβής. Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης μετά από την …

  http://www.taxydromosartas.gr/index.php/koinonika/item/4782-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85.html

  Ένοχος ο ιερέας από την Άρτα που σκότωσε τον αδερφό του
  Ένοχο έκρινε, ομόφωνα, το Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων, τον ιερέααπό την Άρτα, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια είχε δολοφονήσει τον ίδιο του τον αδελφό του.
  Έτσι, μετά από μία πολυετή περιπέτεια, γράφτηκε ο επίλογος, στο θρίλερ που ζούσε η οικογένεια του νεκρού. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ιερέας είχε αθωωθεί πριν μερικά χρόνια και πάλι από το Μικτό Ορκωτό, στο οποίο όμως επέστρεψε η υπόθεση, μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

  ΣΑΛΟΣ: Αρχιμανδρίτης συζεί με νεαρό Αλβανό – Ειδήσεις …

  https://www.athensmagazine.gr › article › news › 190550-salos-arximandri…

  25 Ιουν 2015 – … κοινωνία παραλιακής κωμόπολης της Δυτικής Ελλάδος αλλά και σκανδαλισμό … Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, … τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του! … από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, …

  Φθιώτιδα: Ιερέας πέταξε τα ράσα για τον έρωτα – eretikos.gr

  https://eretikos.gr › fthiotida-iereas-petaxe-ta-rasa-gia-ton-erota

  1.
  Τα βέλη του έρωτα χτύπησαν ένα νεαρό ιερέα στη δυτική Φθιώτιδα, ο οποίος … ιερέα έχει έρθει από την Αλβανία, αλλά έχει χρόνια στην Ελλάδα και στο Δήμο …

  https://www.in.gr/2019/11/08/greece/kerkyra-fygadeytike-iereas-pou-katigoreitai-gia-aselgeia-paiderasti-ktinos/

  Κέρκυρα: Φυγαδεύτηκε ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια – «Παιδεραστή, κτήνος»
  Ο ιερέας κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία τα τελευταία 3-4 χρόνια.

  in.gr
  8 Νοεμβρίου 2019, 19:55

  «Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα σαι» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους χωριού στη νότια Κέρκυρα κατά του 60χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί.
  Τελικά δεν απολογήθηκε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
  Το περιστατικό είχαν καταγγείλει οι γονείς του κοριτσιού, τον Οκτώβρη.
  Ο ιερέας κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία τα τελευταία 3-4 χρόνια.
  Και δεύτερη μήνυση
  Σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου ιερέως μήνυση από τους γονείς ενός 14 χρονου κοριτσιού, με την κατηγορία ότι ασέλγησε εις βάρος του πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών.
  Και το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην ίδια περιοχή της νότιας Κέρκυρας

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Όσο κι αν σκεφτούμε, κι αν προβληματιστούμε γύρω από την έννοια θεός ή μη θεός, δεν πρόκειται να την κατανοήσουμε ή να την «αγγίξουμε» ποτέ. Όλοι οι θεοί μέχρι τώρα, υπήρξαν κατασκευάσματα των ανθρώπων.
  Συνεπώς με την βλασφημία του θείου, δεν προσβάλλεται κανένας θεός.
  Ο νόμος περί βλασφημίας, έχει δύο στόχους.
  Από την μία να δείξει ότι η Ορθοδοξία και η ηγεσία της έχει μεγάλη εξουσιαστική δύναμη και μπορεί να επιβάλλει την θέληση της στην εκάστοτε κυβέρνηση και να επιβάλλει λογοκρισία στους πολίτες και από την άλλη να μάς δείξει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να έχει πάση θυσία άριστες σχέσεις με την εκκλησία και μην επιχειρήσει πολιτική σύγκρουσης μαζί της.
  Δεν είναι κάτι καινούργιο. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, είτε επρόκειτο για δημοκρατικές, κεντρώες, Αριστερές, αυταρχικές ή δικτατορικές, ουδέποτε θέλησαν να συγκρουστούν με την ηγεσία της Ορθοδοξίας.
  Η επαναφορά αυτού του νόμου, είναι αποτέλεσμα των φανερών και υπόγειων διαβουλεύσεων των ταγών της εκκλησίας με τους πολιτικούς ταγούς και νίκη επί οποιασδήποτε προοπτικής ανανέωσης της κοινωνίας και απεγκλωβισμού της από την εξουσία των ιερέων.
  Ολοταχώς προς τα πίσω, με σημαία τα φαντασιακά αφηγήματα ενός άδοξου και Ορθόδοξου σκοταδιστικού παρελθόντος των νεοελλήνων ..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.