Η Σύγκλητος του ΟΠΑ (πρ. ΑΣΟΕΕ) -καλώς ή κακώς- ως αρμόδια αρχή πήρε μία απόφαση

[Η Σύγκλητος -καλώς ή κακώς- στις 7 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το κλείσιμο του ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ) έως 17 Νοπεμβρίου…]

…Επομένως οι περίπου 60-70 μικροεξουσιαστές κ.α. στοιχεία που επιμένουν να εισχωρήσουν στο πανεπιστήμιο, δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Ορθώς υπάρχει εκεί σήμερα η παρουσία της αστυνομίας. Δεν έχουν κανένα λόγο ή δικαίωμα να βρίσκονται εκεί, παρά μόνο για να προκαλέσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τους βαρέθηκε. Δεν τάσσεται στο πλάι τους.

Διαβάστε:

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Ανακοίνωση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
της 7ης Νοεμβρίου 2019

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε σήμερα 7 Νοεμβρίου 2019 και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Σύγκλητος με αφορμή την εκκένωση του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, που τελούσε υπό κατάληψη, επισημαίνει ότι σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του. Θα επιδιώξουμε, με τα αναγκαία τεχνικά έργα, το συγκεκριμένο κτήριο να καταστεί προσβάσιμο και διαθέσιμο σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ.

Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του. Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας.

Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού. Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους.

Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι αυτά τα παραβατικά φαινόμενα δεν έχουν θέση στους χώρους του Πανεπιστημίου. Οι πανεπιστημιακοί χώροι διατίθενται για δραστηριότητες που στοχεύουν αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής του Πανεπιστημίου και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση οιωνδήποτε επιδιώξεων τρίτων. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επιθυμούν και δικαιούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιβάλλον ελευθερίας χωρίς βία και φόβο. Αυτό το περιβάλλον πρέπει όλοι να εξασφαλίζουμε, αναλαμβάνοντας ο καθένας το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Η Σύγκλητος παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.

***

ΥΓ:
Προς τι η αφίσα και η ανακοίνωση… αντίστασης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ;

«Έξι μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ. Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται», αναφέρεται σε ανάρτηση της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Η Σύγκλητος του ΟΠΑ (πρ. ΑΣΟΕΕ) -καλώς ή κακώς- ως αρμόδια αρχή πήρε μία απόφαση

 1. Ο/Η Po λέει:

  (ζάβαρακάτρανέμια)
  Η ΚΝΕ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις
  και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν
  στην απόφαση της Συγκλήτου
  για lock-out του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη
  https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/206527/kataggellei-tin-paraviasi-toy-panepistimiakoy-asyloy-stin-asoee-apo

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Αν κατάλαβα, καταγγέλλουν την παραβίαση του ασύλου και την κρατική βία, που εμποδίζει λέει, την μαζική συμμετοχή των πολιτικών νεολαιών (φοιτητικών συλλόγων) – γιατί περί αυτού πρόκειται – στα πανεπιστήμια για μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την παιδεία και την μόρφωση, αλλά μόνο με την παρουσία των κομμάτων σ’ αυτά, που κι αυτό σημαίνει την προώθηση των θέσεων του ΚΚΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια του μέσα στο κοινοβούλιο και στους μαζικούς χώρους – πόσο πληκτική αυτή η φράση πια! – και η παραγωγή (και) μέσα από τα πανεπιστήμια κρατικοδίαιτων πολιτικών στελεχών σε διάφορους τομείς της λειτουργίας του δημοσίου και του κράτους ( αυτό εννοούν μάλλον, όταν λένε δικαίωμα στην μόρφωση και την δουλειά – δημόσιος τομέας ).
   Τα πανεπιστήμια, η παιδεία και όχι μόνο, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο των κομμάτων, των πολιτικών φορέων και του κράτους.
   Από την μία καταγγέλλουν την κρατική βία και από την άλλη προσβλέπουν σε ένα μοντέλο κοινωνικής λειτουργίας, που βρίσκεται υπό την πλήρη εποπτεία των κομμάτων και του κράτους.
   Αυτή η κωμικοτραγική αντίληψη δεν είναι ίδιον μόνο του ΚΚΕ, αλλά διαχρονικό φαινόμενο της Ρωμιοσύνης, η οποία λατρεύει τον κρατισμό σαν αντίληψη, αρκεί να μη απειλεί τα συμφέροντα της. Τότε, γίνεται κρατικός αυταρχισμός..

   • Ο/Η Po λέει:

    η νεοφιλελέ αστυνομοκρατία τι δουλειά είχε να αποσύρει από τα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ τα μολότοφ; όλοι στη πορεία!

 2. Ο/Η μανωλης λέει:

  Μπράβο στους »60-70 μικροεξουσιαστές κ.α. στοιχεία» (αλήθεια πώς γνωρίζετε τον αριθμό τους και την πολιτική τους ταυτότητα ; ) που τόλμησαν να υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο , το πραγματικό άσυλο. Μπράβο τους γιατί προσπάθησαν να κρατήσουν ανοιχτό το πανεπιστήμιό τους , ενάντια στις αποφάσεις σκοπιμότητας της συγκλήτου. Μόνο ο μεγάλος αδελφός του Όργουελ θα είχε τόσο θράσος να χαρακτηρίσει την αστυνομοκρατία στην ΑΣΟΕΕ αποκατάσταση του ασύλου (βλ.δηλώσεις Κεραμέως προχθές). Είμαι σίγουρος ότι κανένας άνθρωπος όχι αριστερός , αλλά απλώς άνθρωπος με στοιχειώδη δημοκρατική αντίληψη δεν επικροτεί την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και τα όσα έκτροπα ακολούθησαν από την πλευρά της αστυνομίας. Όσο τέλος για τη φράση ότι »η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τους βαρέθηκε» μάλλον σε ευσεβείς πόθους παραπέμπει και θυμίζει τη »Σία Κοσσιώνη» της Χιλής (μου διαφεύγει το όνομα , ας μου συγχωρηθεί , πρόχειρα το αναφέρω) που δήλωνε πριν κανένα μήνα ότι η Λατινική Αμερική έχει πάρει φωτιά , αλλά ευτυχώς τα πράγματα στη χώρα της κυλούν ήσυχα…

 3. Ο/Η Stranded In The Jungle λέει:

  Δεν είστε πλέον απλώς φερέφωνα του νεοφιλελευθερισμού, τραβεστί του ορθολογισμού, αφροδίτες του μητσοτάκη (κλεμμένα τα 2 τελευταία). Είστε μαύρη αντίδραση, εφάμιλλη των πάλαι ποτέ σταγονιδίων και των φυρερίσκων που ισχυρίζεστε ότι πολεμάτε.

  Καλό αφανισμό εύχομαι στο blog σας και ελπίζω οι τελευταίοι καλοπροαίρετοι αναγνώστες σας, να έχουν αντιληφθεί τι πρεσβεύετε και ποιους υπηρετείτε.

  Θα έκλεινα λέγοντας «ντροπή σας» αλλά ποιος την έχασε για να τη βρείτε εσείς.

  • Ο/Η Po λέει:

   ζητούμε συγγνώμη που δεν εγκρίνουμε τα «στέκια» των μολότοφ στα υπόγεια των ΑΕΙ.
   Ευχαριστούμε για τις εποικοδομητικές σας ευχές.

   à tout à l’heure!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.