Ο θρασύδειλος τελευταίος των ναζιστών

[Το όραμα της κατάργησης της δημοκρατίας με «ειρηνικά μέσα» είναι κι αυτό αντιγραφή του τρόπου που κατέκτησαν την εξουσία ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, αφού πρώτα είχαν επιβάλει τον τρόμο στις πόλεις της Γερμανίας και της Ιταλίας με τα Τάγματα Εφόδου]

Ανήμπορος πια να εφαρμόσει τη συνήθη πρακτική του, να φορτώνει τις ποινικές του ευθύνες στον εκάστοτε υπαρχηγό του για να γλιτώνει ο ίδιος, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής προσέρχεται αύριο στο δικαστήριο υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσής του * Οσο κι αν προσπάθησε να αποτρέψει την ανάγνωση του γνήσιου, χιτλερικής έμπνευσης Καταστατικού, το έγγραφο αποτελεί μέρος της δικογραφίας και αδιάσειστο ντοκουμέντο της ναζιστικής ιδεολογίας και ιεραρχίας

του ©Δημήτρη Ψαρρά

Μια του Αρχηγού, δυο του Αρχηγού, τρεις και… Αυτή τη φορά ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να αποφύγει το εδώλιο του κατηγορουμένου. Αύριο το πρωί καλείται να απολογηθεί για τη δράση της οργάνωσής του, η οποία, σύμφωνα με το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα χρησιμοποιεί τον μανδύα του πολιτικού κόμματος για να καλύψει τα εγκλήματά της.

Αυτή τη φορά ο Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να επαναλάβει τα ίδια που έκανε τόσα χρόνια, να αφήνει δηλαδή τους «συναγωνιστές» του να υφίστανται τις ποινικές συνέπειες της δράσης της Χρυσής Αυγής, ενώ εκείνος παρέμενε στα «μετόπισθεν», έτοιμος, μάλιστα, ακόμα και να τους καταγγείλει ότι έδρασαν «εκτός γραμμής», μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ίδιος. Δεν μπορεί, δηλαδή, με άλλα λόγια, να κάνει τώρα στον Ιωάννη Λαγό, όσα είχε κάνει στον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο ή τον Χαράλαμπο Κουσουμβρή ή να τον «αδειάσει» όπως έκανε παλιότερα και με άλλους άτυπους υπαρχηγούς του, όπως ο Ιωάννης Γιαννόπουλος ή ο Δημήτριος Ζαφειρόπουλος.

Είδαμε την περασμένη Τετάρτη να απολογείται ο Λαγός, ο οποίος επιχείρησε να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την καθοδήγηση των Ταγμάτων Εφόδου της οργάνωσης. Αλλά τα στοιχεία σε βάρος του είναι τόσο συντριπτικά, ώστε περιορίστηκε σε μια ευθεία επίθεση στο δικαστήριο. Βέβαια έτσι δεν έπεισε κανέναν. Ούτε πρόκειται να τρομάξει τους δικαστές «ο άντρακλας που δέρνει». Απλώς προετοίμασε τους «συναγωνιστές» του για την επικείμενη δικαστική απόφαση. Προσπάθησε βέβαια να προστατέψει το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας και να καλύψει ταυτόχρονα τον Μιχαλολιάκο. Αλλά δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι ο ίδιος είχε την ευθύνη της «ασφάλειας» του Αρχηγού και ήταν εκείνος που τον συνάντησε πρώτος το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι ισχυρισμοί του Μιχαλολιάκου στις αρχικές του απολογίες, ότι δηλαδή πληροφορήθηκε τη δολοφονία του Φύσσα την επομένη το μεσημέρι έχουν βέβαια καταπέσει προ πολλού, και έχουν μετατραπεί σε αποδεικτικό στοιχείο για την επιχείρηση συγκάλυψης που επιχειρήθηκε εκείνες τις μέρες. Τα ψέματα του Αρχηγού δεν μπορούν πλέον να τον σώσουν. Αυτή τη φορά θα υποχρεωθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα τον συνδέουν με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και έχουν αναλυτικά εξεταστεί από το δικαστήριο.

Πρώτα απ’ όλα το πραγματικό Καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο επιχείρησε με κάθε τρόπο να μην αναγνωστεί, αμφισβητώντας τη γνησιότητά του. Η ένστασή του απορρίφθηκε και έτσι το δικαστήριο διαθέτει ένα αδιάσειστο ντοκουμέντο για τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης, την αυστηρά ιεραρχική δομή της, αλλά και την υιοθέτηση της χιτλερικής «Αρχής του Αρχηγού» (Führerprinzip): «Ο Αρχηγός είναι ο Ανώτατος Ηγέτης της Χρυσής Αυγής. Προΐσταται του Κεντρικού Συμβουλίου, χωρίς να μετέχει σ’ αυτό. Δεν δεσμεύεται κατά τη λήψη των τελικών αποφάσεων από τη γνώμη των μελών του Κ.Σ., την οποία αποδέχεται κατά βούλησιν. Εχει την απόλυτη ευθύνη των τελικών αποφάσεων. Το πρόσωπο του Αρχηγού είναι απολύτως απαραβίαστο».

Το κρυφτούλι του ναζιστή

Η αχίλλειος πτέρνα του Αρχηγού είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια αισθανόταν υποχρεωμένος να κρατά μια διπλή στάση. Από τη μια απέφευγε τις άμεσες αναφορές στον ναζισμό και από την άλλη περηφανευόταν ότι η Χρυσή Αυγή είναι «η σπορά των ηττημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες» (3.3.2012). Από τη μια πλευρά επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία ότι η οργάνωσή του τηρεί τους νόμους, από την άλλη εκθείαζε κάθε βίαιη και εγκληματική ενέργεια των συναγωνιστών του, ομολογώντας έτσι έμμεσα ότι δρούσαν με την ομπρέλα της οργάνωσης και υπάκουαν στις δικές του εντολές.

Προκειμένου να γεφυρώσει την αντιφατική αυτή συμπεριφορά ο Μιχαλολιάκος επαναλαμβάνει ένα σόφισμα, το οποίο εμπνεύστηκε από τον διαπρεπή νομικό του Τρίτου Ράιχ Καρλ Σμιτ: «Είμαστε νομοταγείς και το έχουμε δηλώσει. Τίποτα όμως δεν μας υποχρεώνει να είμαστε νομιμόφρονες».

Ο συνιδρυτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Περδικάρης έχει κι αυτός γράψει τα ίδια: «Η Χρυσή Αυγή είναι νομοταγής καίτοι μη νομιμόφρων. Δεν φρονεί τον νόμο και θέλει να τον αλλάξει, αφού πιστεύει ότι η δημοκρατία είναι πολίτευμα που εγγενώς ζημιώνει τον λαό και την πατρίδα και δεν επιζητεί να την ανατρέψει, όπως άλλα κόμματα, αλλά να πείσει τον λαό για το δίκαιο της πεποίθησής της μέσα από τη δημοκρατική τάξη. […] Μόνον η δημοκρατία που καταργείται από τον λαό πεθαίνει» [Ιων Φιλίππου (Ιωάννης Περδικάρης), «Χρυσή Αυγή. Πολιτικός Οδοδείκτης», εκδ. Ηλεκτρον, Αθήνα 2013, σ. 280].

Το όραμα της κατάργησης της δημοκρατίας με «ειρηνικά μέσα» είναι κι αυτό αντιγραφή του τρόπου που κατέκτησαν την εξουσία ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, αφού πρώτα είχαν επιβάλει τον τρόμο στις πόλεις της Γερμανίας και της Ιταλίας με τα Τάγματα Εφόδου (SA) ο πρώτος και με τους «σκουαντρίστι» ο δεύτερος.

Εξηγώντας για ποιο λόγο δεν θα μετάσχει η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2007, ο Μιχαλολιάκος περηφανεύεται: «Οσο περισσότερο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο “ακραίος”, “φασίστας” ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε γίνομαι» (Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, «Γιατί δεν θα ψηφίσω», εφ. «Χρυσή Αυγή», 5.9.2007). Η απέχθεια του Αρχηγού προς τη δημοκρατία και το Σύνταγμα είναι κι αυτή όρος συστατικός της οργάνωσης: «Εμείς οι χρυσαυγίτες δεν πιστεύουμε σε κανενός είδους συνταγματικό “πατριωτισμό”» γράφει αλλού (εφ. «Χρυσή Αυγή», 12.1.2011).

Από το 2007 ο Μιχαλολιάκος συγκρίνει τον εαυτό του με τον Οδυσσέα και θεωρεί ότι η οργάνωσή του θα μπει στη Βουλή σαν Δούρειος Ιππος για να σφάξει όσους βρίσκονται μέσα: «Ο Οδυσσέας μπαίνοντας στο κάστρο διά της πλαγίας οδού κατέσφαξε τους Τρώες» (περ. «Χρυσή Αυγή», τχ. 134, Οκτ.-Νοέμβρ. 2007).

Οσο πλησίαζαν οι εκλογές του 2012, ο Μιχαλολιάκος προετοίμαζε τους χρυσαυγίτες για κλιμάκωση της βίας, με στόχο την ίδια τη δημοκρατία: «Θα γίνουμε ακόμα χειρότεροι, άμα δεν μπούμε στη Βουλή. Τότε δεν θα έχουμε να φοβηθούμε καμία πολιτική σκοπιμότητα και ίσως χρειαστεί να κλείσουμε και τα γραφεία αυτά, να μην ξέρουνε πού να μας βρούνε, και τότε θα ψάχνουνε όπου νομίζουνε για να βρουν αυτούς [και να τους παραδώσουν] στη δικαιοσύνη» (27.11.2011).

Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει στις εκλογές επειδή δεν μπορεί να κάνει πραξικόπημα: «Δεν διαθέτουμε τεθωρακισμένες μεραρχίες να γλιτώσουμε και από εκλογές και από τα έξοδα για ψηφοδέλτια. Θα γίνονταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα» (24.12.2011). Και λίγο αργότερα: «Δεν μας καίγεται καρφί αν θα μπούμε στη Βουλή, αλλά αυτοί εκεί έξω οι οποίοι ονομάζονται ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα, που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, που δεν ξέρει τι του γίνεται, και μην ενθουσιάζεστε, μην γοητεύεσθε για να μην απογοητευθείτε. Είτε μπούμε στη Βουλή είτε δεν μπούμε. Κάποτε θα μπούμε στη Βουλή, είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές» (3.3.2012).

Ο Αρχηγός και η εγκληματική βία

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στην Εφη. τ. Συντακτών >>>

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ο θρασύδειλος τελευταίος των ναζιστών

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://www.lifo.gr/articles/opinions/258430/to-lykofos-ton-kynon-gia-mixaloliako-kai-xrysi-aygi-ostoso-i-akrodeksia-apeili-paramenei

  «To λυκόφως των κυνών» για Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή

  – ωστόσο η ακροδεξιά απειλή παραμένει

  Με την απολογία Μιχαλολιάκου μπήκε στην τελική ευθεία η δίκη μιας ήδη καταρρέουσας πανταχόθεν Χρυσής Αυγής, οι πρόσφατες όμως βίαιες αντιμεταναστευτικές κινητοποιήσεις, η επιβίωση της ρητορικής της στον δημόσιο λόγο και οι «αντιγραφές» πολιτικών της δείχνουν ότι με την ιδεολογία της ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε.

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ8.11.2019 | 09:09 90

  Με τη μεστή κυνικότητας, απέκδυσης ευθυνών και στρεψοδικίας κατάθεση του Έλληνα φυρερίσκου στο Εφετείο μέσα σε τεταμένο κλίμα έκλεισαν και τυπικά οι απολογίες τω κατηγορούμενων για την υπόθεση της ΧΑ. Αν και θα πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή ώσπου να διατυπωθεί η εισαγγελική πρόταση, τα στοιχεία της ενοχής του δείχνουν ατράνταχτα κι αν αυτό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 15ετή κάθειρξη.

  Όπως άλλωστε αναμενόταν – δεν είναι καν η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη μακρόχρονη «καριέρα» του στην Άκρα Δεξιά – άλλους συναγωνιστές του «άδειασε» («πυρήνας» Νίκαιας), άλλους τους «έδωσε» ή τους απαξίωσε (Λαγός, Μίχος, Μπούκουρας, Κουκούτσης, Περδικάρης, Παππάς κ.ά.). Αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, τις άγριες επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αρνήθηκε κατηγορηματικά μεν, με αστείες δικαιολογίες δε κάθε σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία του ίδιου της ΧΑ παρά την ύπαρξη πλήθους εγγράφων, μαγνητοφωνημένων ομιλιών αλλά και βίντεο που το αποδεικνύουν, αναφερόμενος σε «σχήματα λόγου» και προσπάθεια πολιτικής εξόντωσής του.

  Στο εδώλιο το «σκυλί», όπως τον αποκάλεσε η Μάγδα Φύσσα εμφανίστηκε με την ουρά στα σκέλια, μαζεμένος και θλιβερός. Καμια σχέση με τον «νταή» τιμητή, τιμωρό και αρχηγέτη που παρίστανε μια επταετία μόλις πριν, όταν ακόμα ένιωθε παντοδύναμος. Και δεν θα ήταν ούτε τότε αν το χρυσό «πουλέν» του Κωνσταντίνου Πλεύρη που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του μια άλλη Επταετία, εκείνη των συνταγματαρχών, είχε ήδη βρεθεί για τα καλά πίσω από τα σίδερα για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές δραστηριότητες την πρώτη κιόλας μεταπολιτευτική περίοδο – απόπειρα εμπρησμού στη βρετανική πρεσβεία λόγω κυπριακού, επιθέσεις σε δημοσιογράφους, βόμβες στους κινηματογράφους Έλλη και Ρεξ κ.ά – ή αν η ΧΑ είχε ήδη εξαρθρωθεί μετά τη δολοφονική επίθεση μελών της στον φοιτητή, τότε, Δημήτρη Κουσουρή στα δικαστήρια της Ευελπίδων (1998).

  Το πιθανότερο εξάλλου είναι να μη μάθουμε ποτέ επακριβώς τι και πόσο στενές σχέσεις διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια με το λεγόμενο βαθύ κράτος, δίχως τις οποίες ο ίδιος και η εγκληματική συμμορία του θα παρέμεναν περιθώριο ή τουλάχιστον δεν θα τολμούσαν να βγαίνουν προς τα έξω με τέτοιο αγοραίο θράσος και τσαμπουκά.

  Αν όμως με τη ΧΑ φαίνεται να έχουμε πια σε μεγάλο βαθμό ξεμπερδέψει με τη μελανότερη ίσως σελίδα της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας να κλείνει (εξτρεμιστικές οργανώσεις υπήρξαν κι άλλες, καμία όμως δεν απολάμβανε τέτοια απήχηση και «ανοχή»), δεν συμβαίνει το ίδιο με την ιδεολογική κληρονομιά της. Μολονότι επίσημα «τάγματα εφόδου» δεν φαίνεται να διαθέτει πια, οι βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών, κυρίως, αραίωσαν μεν αισθητά αλλά δεν εξαλείφθηκαν. Απλώς δεν γίνονται πια όπως γίνονταν, ούτε έχουν απαραίτητα συγκεκριμένη ιδεολογική αναφορά, υπάρχουν άλλωστε καταπώς φαίνεται καταστάσεις «διάδοχες», πιο αποκεντρωμένες, πιο «αυτόνομες» και άρα δυσκολότερα εντοπίσιμες (με την ευκαιρία, αναρωτιέμαι τι απέγινε με εκείνον τον φερόμενο ως αρχηγό της «Κρυπτείας» 48χρονο καθηγητή ο οποίος συνελήφθη μεν τον Ιούλιο αλλά ούτε πώς ονομάζεται, ούτε πότε θα δικαστεί ξέρουμε ακόμα). Έντυπα, ιστοσελίδες, κανάλια, στήλες, εκπομπές, σόσιαλ μίντια συνεχίζουν να αναπαράγουν μια επίμονη, συστηματική ξενοφοβική προπαγάνδα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος – όχι λίγα από τα οποία έχουν ακροδεξιό παρελθόν – πετάνε με κάθε ευκαιρία «ατάκες» ρατσιστικές. Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ανθρωποφαγία, ο σεξισμός εξακολουθούν να μαγαρίζουν τον δημόσιο λόγο καθώς επίσης τη μιντιακή σφαίρα. Έντυπα, ιστοσελίδες, κανάλια, στήλες, εκπομπές, σόσιαλ μίντια συνεχίζουν να αναπαράγουν μια επίμονη, συστηματική ξενοφοβική προπαγάνδα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος – όχι λίγα από τα οποία έχουν ακροδεξιό παρελθόν – πετάνε με κάθε ευκαιρία «ατάκες» ρατσιστικές.

  Μέχρι και σε δελτίο καιρού μεγάλου καναλιού ακούσαμε τον παρουσιαστή να αστεϊζεται λέγοντας ότι την επομένη θα βρεθούμε μεταξύ δύο… πυρών, τα κύματα άστατου καιρού από δυτικά και τα κύματα των προσφύγων από ανατολικά! Κι όμως, η κανονικοποίηση αυτού του είδους λόγου στα χείλη ενός γλυκούλη, χαμογελαστού και φαινομενικά εντελώς άκακου κυρίου είναι πιο ανατριχιαστική από τις κραυγές κάποιων αγριεμένων, αφιονισμένων φουσκωτών για «αίμα και τιμή».

  Σε στάση προσοχής τον υποδέχτηκαν οι οπαδοί του Παρακολουθούμε επιπλέον τις τελευταίες μέρες μια σειρά «αυθόρμητες» κινητοποιήσεις κατοίκων από τα Βρασνά, τα Γιαννιτσά και τη Νάουσα μέχρι την Άλλη Μεριά, τα Διαβατά και την Καρίτσα – ακόμα και μικρών μαθητών! – ώστε να μην εγκατασταθούν στην περιοχή τους μετανάστες και πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν εκεί από τα νησιά διότι φυσικά «δεν είναι ρατσιστές, αλλά…». Και μιλάμε για τόπους οι οποίοι κατοικούνται κυρίως από απογόνους προσφύγων με πολύ κοντή κι επιλεκτική, ως φαίνεται, μνήμη.Τουλάχιστον δεν χαράκωσαν παιδιά όπως έκαναν δύο κουκουλοφόροι αλήτες σε 15χρονο Ιρανό μαθητή στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης προχτές…

  Άραγε δεν είχαν προβλέψει αυτές τις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός και ο πολύς υπερυπουργός του κ. Χρυσοχοΐδης που μοιάζει να ανακαλύπτει τώρα τις ευθύνες της Ευρώπης στο προσφυγικό όταν ξεκινούσαν – πολύ σωστά, καταρχήν – την «επιχείρηση αποσυμφόρηση» (των νησιών); Τι έκαναν ώστε να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες, να τις προετοιμάσουν, να συνδιαλεχθούν μαζί τους, να «συνετίσουν» τους δικούς τους ακραίους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τέτοιες αντιδράσεις; Πόσο πραγματικά αντίθετα στην επικρατούσα κομματική «γραμμή» ήταν π.χ. τα ρατσιστικά τουϊτ των διαγραμμένων, πλέον, στελεχών της ΝΔ Θ. Γιάνναρου («αποβράσματα και πίθηκοι οι μετανάστες») και Ι. Σαντετσίδη («ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο») ή το πιο πρόσφατο του βουλευτή Κυρανάκη που καταφανώς επικροτούσε την ενέργεια κάποιων ανεγκέφαλων κάφρων να στήσουν μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από τη δομή των Διαβατών;

  Άντε να πούμε ότι τέτοιες ρατσιστικές αηδίες έχουμε ακούσει κι από στελέχη άλλων πολιτικών χώρων κι ότι τουλάχιστον να, ο Κυριάκος τους «τραβάει το αφτί» κι αν εκείνος ξεχαστεί, «καθαρίζει» η Ντόρα. Σε πόσες όμως ανάλογες διαγραφές είναι πραγματικά αποφασισμένος να προχωρήσει και το κυριότερο, τι ανασχετικές πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει στο εξής; Πώς επιπλέον θα «μαζέψουν» οι κυβερνώντες τις προεκλογικές κορόνες για κλειστά σύνορα, μαζικές επαναπροωθήσεις, «μηδενική ανοχή» κ.λπ., τι παράδειγμα φαντάζονταν πως έδιναν καταργώντας τον ΑΜΚΑ για μετανάστες και πρόσφυγες δίχως χαρτιά, κάνοντας ασφυκτικά στενά τα περιθώρια για άσυλο, επεκτείνοντας τη διοικητική κράτηση, απειλώντας με κλείσιμο κοινοτικά σχολεία όπως το πακιστανικό στον δήμο Αθηναίων;

  Αλήθεια, θα σπεύσει η ΕΛΑΣ να βρει ποιοι «κανίβαλοι» εισέβαλαν στη δομή της Νάουσας κάνοντας ζημιές και τρομοκρατώντας γυναικόπαιδα ή αρκείται να εκκενώνει καταλήψεις προσφύγων, να τρομοκρατεί αλληλέγγυους και να συλλέγει με το τσιμπιδάκι τρίμματα φούντας στα πεζοδρόμια των Εξαρχείων; Επίσης όταν αδειάσει ο νέος υπουργός ΠροΠο που τόσο (δια)φημίζεται για την πυγμή, την αποφασιστικότητα αλλά και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του – περηφανεύεται μάλιστα ότι επί της προηγούμενης θητείας του συνελήφθη η ηγετική ομάδα της ΧΑ και μπράβο του γι’ αυτό, μολονότι αυτονόητο ύστερα από μια στυγνή δολοφονία -, ας μας πει αν και πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί εκείνη η ρημάδα η ΕΔΕ για τον Ζακ.

 2. Παράθεμα: Κυνισμός και η απολογία του φυρερίσκου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 3. Παράθεμα: Το δικό μας Ποτ-πουρί της Χρυσής Αυγής ―Μέρος 1ο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.