Όταν χρεοκοπεί ο ναός, μια εικόνα κλαίει

[Συνέβη στο Σικάγο]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η ιστοσελίδα Εκκλησία Online, έχει αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστεί την Παναγία, η οποία δεν ανέχεται να αστειεύονται μαζί της και βάζει τους πιστούς τους να τρέχουν στον Εισαγγελέα: «ΑΙΣΧΟΣ: Κοροϊδεύουν την Παναγία μέσα στον Δεκαπενταύγουστο-Μήνυση από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE» (7.8.2019). Στη συνέχεια την εμφάνισε να κλαίει όταν κλείνει ένα από τα χιλιάδες υποκαταστήματά της: «ΤΩΡΑ: Κλαίει εικόνα της Παναγίας σε Ορθόδοξη Εκκλησία» (10.9.2019 19:24). «Συγκλονιστικό θαύμα σε Ορθόδοξη Εκκλησία του Σικάγο». «Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Μπελμοντ του Σικάγο όπου κλαίει εικόνα της Παναγίας. Η εκκλησία πρόκειται να βάλει λουκέτο εξαιτίας χρεωκοπίας. Ο διάκονος στην αρχή αντίκρυσε κάτι σαν λάδι και τρέχοντας είπε στον Ιερέα: Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το ιερό μέρος».

Τη σκυτάλη πήρε το ευσεβέστατο ρωσόφιλο Sputnik: «Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο πριν η εκκλησία αναγκαστεί να βάλει λουκέτο εξαιτίας συσσωρευμένων χρεών. Ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας έχει χρέη που φτάνουν στα 8 εκατ. δολάρια κι έχει προγραμματιστεί εκδίκαση της πτώχευσης για αυτήν την εβδομάδα. Την τελευταία χρονιά, οι πιστοί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί το κτίριο του ναού. Κι ενώ πέρσι η χρονιά βγήκε χάρη σε μια γενναιόδωρη δωρεά, φέτος χρειάζονται ακόμη 250 χιλ. δολάρια κι έχει φτιαχτεί σελίδα δωρεών στο Διαδίκτυο, από τον περασμένο Δεκέμβρη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Σικάγο. Αρκετοί από τους πιστούς πιστεύουν ότι τα δάκρυα της Παναγιάς είναι ένα σημάδι που δείχνει πως τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον παρελθόν. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του ναού έστειλαν για εξέταση την εικόνα και θ’ ακολουθήσει επίσημη δήλωση με τα αποτελέσματα των αναλύσεων (13:52 12.09.2019).

Αυτοί οι χιλιάδες πιστοί που τάχα, συνέρρευσαν, δεν αποτυπώθηκαν σε καμία φωτογραφία. Η παρθένα της Ναζαρέτ άδικα έκλαψε. Η επιχείρηση κλείνει και ο δεσπότης του Σικάγο άγιος Ιάκωβος, που άρπαξε τη θέση από τον άγιο Σεβαστιανό   λίγες ημέρες μετά την εκλογή του δεύτερου (14.7.2017-«Ακυρώθηκε η εκλογή του Μητροπολίτη Σικάγου»), τα λέει κάπως διαφορετικά για το θαύμα, χυδαϊστί «τα μασάει», αλλά και κάπως τραγικά για τον αριθμό των ενοριτών και ούτε λέξη για τις χιλιάδες αόρατους προσκυνητές, ούτε τον ελάχιστο υπαινιγμό για θαύμα: («Ο Μητροπολίτης μιλά στον «Ε.Κ.» για την πώληση»-Θ.Καλμούκος, 21. 9. 2019). «…Η Μητρόπολη θα συνεργαστεί με τους πιστούς για να βρουν έναν νέον πνευματικό οίκο….Μια κοινότητα που για πολλά χρόνια είχε σταθερή αριθμητική μείωση των μελών της, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται, ως επί το πλείστον, πολλοί ηλικιωμένοι …Συναντήθηκα ιδιωτικώς και με διαφόρους δωρητές. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ικανό ενδιαφέρον είτε ανάμεσα στους ενορίτες ή στους μεγάλους δωρητές…..Γνωρίζοντας ότι πολλές φορές οι πιστοί εγγράφονται σε πολλαπλές ενορίες (ακόμα και σε διάφορες Πολιτείες), είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε ακριβώς πόσοι ενορίτες ανήκουν στην Αγία Τριάδα. Στην πιο πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ενορίας, στην οποία ήμουν παρών, στις 2 Ιουνίου 2019, ήταν περίπου 45 μέλη, τα οποία δεν ήταν αρκετά για απαρτία.

«Ε.Κ.»: Με δεδομένη τη μείωση των μελών της κοινότητας γιατί η κοινότητα πληρώνει δύο ιερείς;

Μητρ. Ναθαναήλ:…Δεδομένης της κατάστασης της ενορίας, δεν φαίνεται να υπάρχει στο μέλλον η ανάγκη για δύο μισθωτούς ιερείς….

 «Ε.Κ.»: Τι γίνεται με το εικόνισμα; Εξακολουθεί να κλαίει η Παναγία;

Μητρ. Ναθαναήλ: Οπως δημοσιοποίησε η Μητρόπολη στην ανακοίνωση της 10ης Σεπτεμβρίου, υπάλληλος της Αγίας Τριάδος δήλωσε ότι παρατήρησε κάτι σαν δάκρυα στην εικόνα της Παναγίας στο εικονοστάσιο. Κατόπιν της αρχικής αναφοράς, τίποτε παρόμοιο δεν έχει παρατηρηθεί. Ζητήσαμε από την ενορία να αναλάβει η Μητρόπολη την προσωρινή φύλαξη της εικόνας, ώστε να αφιερωθεί ικανός χρόνος για προσευχή, περισυλλογή και πνευματική καθοδήγηση. Η ενορία απεδέχθη το αίτημά μας και στις 16 Σεπτεμβρίου, ο πατήρ Νικόλαος αυτοβούλως έφερε την εικόνα στον Καθεδρικό μας.

«Ε.Κ.»: Ενημερώσατε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο τόσο για τις εξελίξεις της πώλησης όσο και για την εικόνα που κλαίει;

…Γνωρίζοντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υπό την άμεση ευθύνη του Σεβασμιωτάτου, δεν είναι πρέπον για τον Αρχιεπίσκοπο να ασχολείται με μεμονωμένα θέματα των διαφόρων ενοριών,…

«Ε.Κ.»: Υπάρχουν υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση πριν αναλάβετε εσείς και ποιοι είναι;

Μητρ. Ναθαναήλ: Ποιος είναι υπεύθυνος για το παρελθόν δεν το γνωρίζω, και πραγματικά, η αναζήτηση ευθυνών του παρελθόντος αποπροσανατολίζει και δεν συνεισφέρει στην προσπάθεια για την βελτίωση της παρούσας κατάστασης. ……».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Α. «Μαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία [5]-Είδωλα που δακρύζουν ή ματώνουν-Ο ρόλος της βυσσινάδας». «.. η Παλαιόχτιστη κλαίει, η Καλαβρέζα ιδρώνει και η Περλιγγού είναι πουλιό θαυματουργή από τη Δραπανιότισα…»–Ανδρέας Λασκαράτος»… «Η μονή αγ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια έχει 8 μετόχια και ιδρύθηκε το 1972 από τους επισκόπους του πατριαρχείου σήμερα, Τυάνων Παϊσιο και Απαμείας Βικέντιο, δυο πρώην παλαιοημερολογίτες Πειραιώτες. «Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος τους είχε αποκαλέσει αρκετές φορές με δηλώσεις του στον ομογενειακό Τύπο «απατεώνες», «τυχοδιώκτες» και «θεομπαίχτες» ενώ είχε αμφισβητήσει ευθέως τα θαύματα της εικόνας τους που επικαλούνταν οι δυο επίσκοποι όντας ακόμα παλαιοημερολογίτες». Το 1997 οι δυο κύριοι τα βρήκαν με το πατριαρχείο στο οποίο προσεχώρησαν μαζί με την προίκα τους και από τότε τα θαύματα έληξαν…… Με την ιστορία της «κλοπής» της εικόνας, ασχολήθηκαν και οι «N.York Times» (Allesandra Stanley 1. 1.1992-«Η ιστορία της εικόνας που κλαίει διχάζει τη Greek Orthodoxy»….. «Μια εικών δακρύζει και θαυματουργεί σε μονή παιδεραστών»:… «O πανοσιότατος Βενέδικτος Greene, ηγούμενος της Ιεράς Μονής του «Χριστού των Λόφων» στο Blanco του Texas, που την ίδρυσε το 1981 ξεκίνησε την καριέρα του ως επίσκοπος της μητροπόλεως Βασιλουπόλεως του Έλληνα μητροπολίτη Παγκράτιου Βρυώνη που η ελληνική αρχιεπισκοπή Αμερικής αναγκάστηκε να αποσχηματίσει από αρχιμανδρίτη όταν καταδικάστηκε για παιδεραστία…». «Η αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου Παϊσίου ξερίζωσε ένα 40ετες καρκίνωμα, κράτος εν κράτει, στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ (28.3.2012 Αλέξανδρος Στεφανόπουλος).

Β. «Ο Άγιος Μένιγνος και η Ένωση Χημικών». «Το διαφημισμένο τηλεοπτικά θαύμα (Μάης 2001) της αιμορραγούσας εικόνας του Φανούρη ξεσκεπάστηκε («Ελευθεροτυπία, 18 & 23/6/2001)  από χημικούς που με δική τους πρωτοβουλία το εξέτασαν: «Και τώρα αναζητούν να μάθουν αν έγινε θαύμα, στον Αγιο Γεώργιο Αργυρούπολης. Όπως έγινε γνωστό πριν από μία εβδομάδα, η εικόνα του Αγίου Φανουρίου είχε «ματώσει». Οι πιστοί γέμιζαν την εκκλησία για να προσκυνήσουν την εικόνα και παράλληλα γέμιζαν και το παγκάρι του ναού. Τελικά, έπειτα από χημική ανάλυση του «αίματος» που υπήρχε στην εικόνα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για βυσσινάδα. Χθες ανακοινώθηκε από την

Η γελοιογραφία του Βας.Παπαγεωργίου είναι από το «Ριζοσπάστη» (19.6.2001) με το συνοδευτικό σχόλιο: «Βυσσινάδα το θαύμα! Πού; Στην εικόνα του Αγίου Φανουρίου! Η ανάλυση που έγινε, το απέδειξε. Αλλά μια πιστή είπε το πιο σωστό: «Τώρα δεν πρέπει να πιστεύει κανείς σε τίποτα»! Ετσι μπράβο! Ας ξυπνήσουμε…».

Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρήγγειλε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου «να διακριβωθούν» πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «ορισμένοι ενορίτες χαρακτήριζαν ως θαύμα την εμφάνιση ερυθρών στιγμάτων» στην εικόνα του Αγίου Φανουρίου». Ο Χουντόδουλος, που είδε έντρομος για πρώτη φορά να ξεφωνίζεται έτσι απροκάλυπτα η κερδοφόρα βιομηχανία αφορολόγητων θαυμάτων, διέταξε «ανακρίσεις». Το πόρισμα λοιπόν που βγήκε στα μουλωχτά ένα μήνα μετά ήταν πραγματικό αριστούργημα. Αποκάλυπτε πως τα φαινόμενα «οφείλονται σε συγκυρίες φυσικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν μέσα στο Ναό, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, υγρασίας και άλλων γνωστών και αγνώστων φυσικών παραγόντων» («Ορθόδοξος Τύπος», 13-7-2001).

Γ. «ΕΔΕ για το ‘θαύμα’» – ΤΑ ΝΕΑ 23.5.2001). «Έπειτα από ανάλυση που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε ότι τα σημάδια προκάλεσε άγνωστος με βυσσινάδα. Πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ανάλυσης, εκατοντάδες πιστοί επισκέπτονταν τον ναό για να προσκυνήσουν τη‘θαυματουργική’ εικόνα».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Όταν χρεοκοπεί ο ναός, μια εικόνα κλαίει

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/eschos-koroidevoun-tin-panagia-mesa-ston-dekapentavgousto-minysi-apo-ekklisia-online/

  ΑΙΣΧΟΣ: ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
  Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 21:23

  Μήνυση καταθέτει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στους υπευθύνους της σελίδας που κοροϊδεύουν την Παναγία μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

  To ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέσω του νομικού τμήματος καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

  https://sputniknews.gr/kosmos/201909124541414-dakruse-h-eikona-ths-panagias-sthn-agia-triada-sto-sikago-binteo-fwtografia/

  13:52 12.09.2019 (ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 14:20 12.09.2019

  Συρρέουν οι πιστοί σε εκκλησία στο Σικάγο γιατί «δάκρυσε» η εικόνα της Παναγίας

  Από την πλευρά του, ο ιερέας, Νίκολας Τζόνας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία της εικόνας της Παναγίας με ίχνη υγρασίας να τρέχει κάτω από τα μάτια του ιερού κειμηλίου.

  «Η εικόνα της Παναγίας μας κλαίει», έγραψε ο ιερέας. «Καθώς καθόμουν σήμερα στο γραφείο μου σήμερα, η Αθηνά έτρεξε να μου πει να βγω έξω. Η εικόνα μας της Παναγίας κλαίει! Δε μπορούμε να φύγουμε από αυτό το ιερό μέρος», έγραψε ο πάτερ Νίκολας Τζόνας.

  Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του ναού έστειλαν για εξέταση την εικόνα και θ’ ακολουθήσει επίσημη δήλωση με τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Ο δεσπότης όμως δεν λέει τίποτα για αναλύσεις

  https://www.ekirikas.com/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/

  22 Σεπτεμβρίου, 2019

  Ο Μητροπολίτης Σικάγου μιλά στον «Ε.Κ.» για την πώληση του ναού της Αγίας Τριάδος

  «Ε.Κ.»: Τι γίνεται με το εικόνισμα; Εξακολουθεί να κλαίει η Παναγία;

  Μητρ. Ναθαναήλ: Οπως δημοσιοποίησε η Μητρόπολη στην ανακοίνωση της 10ης Σεπτεμβρίου, υπάλληλος της Αγίας Τριάδος δήλωσε ότι παρατήρησε κάτι σαν δάκρυα στην εικόνα της Παναγίας στο εικονοστάσιο. Κατόπιν της αρχικής αναφοράς, τίποτε παρόμοιο δεν έχει παρατηρηθεί. Ζητήσαμε από την ενορία να αναλάβει η Μητρόπολη την προσωρινή φύλαξη της εικόνας, ώστε να αφιερωθεί ικανός χρόνος για προσευχή, περισυλλογή και πνευματική καθοδήγηση. Η ενορία απεδέχθη το αίτημά μας και στις 16 Σεπτεμβρίου, ο πατήρ Νικόλαος αυτοβούλως έφερε την εικόνα στον Καθεδρικό μας.

 2. Ο/Η των κώλων λέει:

  Η εικόνα της Παναγίας που δακρύζει σε σπίτι Τούρκου – Dogma

  https://www.dogma.gr › i-eikona-tis-panagias-pou-dakryzei-se-spiti-tourkou
  4 Φεβ 2019 – Ένα ζευγάρι Τούρκων έχει στο σπίτι του μια εικόνα της Παναγίας, η οποία άρχισε να δακρύζει. Για θαύμα κάνουν λόγο τόσο οι ίδιοι, όσο και ο …
  Δάκρυσε η Παναγία της Χρυσοσπηλιώτισσας στην Κύπρο …

  https://www.orthodoxianewsagency.gr › Ορθόδοξες Προβολές
  27 Μαρ 2019 – Το νέο μαθεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ και αρκετός κόσμος έσπευσε για να δει από κοντά την εικόνα και να προσκυνήσει. Δείτε το βίντεο από την …
  Θαύμα στη Λέρο με την εικόνα της Παναγίας!!! – διαφορετικό

  https://sputniknews.gr › kosmos › 201909124541414-dakruse-h-eikona-th…
  12 Σεπ 2019 – «Δάκρυα» ξεκίνησαν να τρέχουν από τα μάτια μιας εικόνας της Παναγίας σε Ορθόδοξη εκκλησία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μαρτυρία νεοκόρου κι …
  Πάτμος: Δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Παΐσιου το περασμένο …

  https://www.ekklisiaonline.gr › ΝΕΑ
  11 Σεπ 2019 – Με σεβασμό αλλά και προβληματισμό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάτμου το περιστατικό της εικόνας του Αγίου Παΐσιου, η οποία σύμφωνα …
  Η Παναγία που δάκρυσε στους σεισμούς… | Πεμπτουσία

  https://www.pemptousia.gr › 2019/01 › η-παναγία-που-δάκρυσε-στους-σει…
  31 Ιαν 2019 – Τη σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Δακρυρροούσης τιμά η Εκκλησία μας στις 31 Ιανουαρίου. Η εικόνα της Παναγίας της Δακρυροούσας ή …

  Πέλλα:»Δάκρυσε» η εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα (ΦΩΤΟ)

  justpella.gr › pelladakryse-ikona-tou-agiou-panteleimona-foto
  3 Αυγ 2017 – Ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, η εικόνα του για πρώτη φορά δάκρυσε μπροστά στα έκπληκτα και απορημένα μάτια των πιστών.
  Δάκρυσε η Khloe Kardashian με μια ανάρτηση της Kylie …

  Θαύμα; Δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Γεωργίου! (video) – Onsports

  https://www.onsports.gr › news › story › thayma-dakryse-i-eikona-toy-agi…
  8 Φεβ 2016 – Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο ξωκλήσι στην περιοχή Ακρωτηρίου φαίνεται να δακρύζει και δεκάδες πιστοί έτρεξαν να την δουν.
  ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ! ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ …

  https://katohika.gr › katohika › μεγα-θαυμα-στη-λερο-δακρυσε-εικονα-τησ
  16 Αυγ 2014 – Απογευματινές ώρες 14ης Αυγούστου 2013: η εικόνα της Μεγαλόχαρης ξεκινά με συνοδεία πιστών από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στον …
  Για θαύμα κάνουν λόγο στην Ιαλυσό: ‘Δάκρυσε’ η εικόνα του …

  https://www.news247.gr › gia-thayma-kanoyn-logo-stin-ialyso-dakryse-i-e…
  28 Οκτ 2013 – Δείτε το βίντεο με την εικόνα του αρχάγγελου Μιχαήλ, στην Ιαλυσό της Ρόδου.

  https://e-ptolemeos.gr › Ελλάδα
  27 Οκτ 2013 – Για θαύμα κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ρόδου, που το πρωί του Σαββάτου, είδαν την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κοιμητήριο της Ιαλυσού …
  ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ! | – Agkidapress

  agkidapress.gr › 2017/05/13 › δακρυσε-εικονα
  ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ! 13-05-2017. Μεγάλο θαύμα συνέβη πριν από λίγο και η είδηση μεταδίδεται σε ολόκληρη τη χώρα καθώς εικόνα του συγκεκριμένου Αγίου δεν …

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η θαυματουργή και ζάπλουτη κλαίουσα εικών της οσίας Χρυσοβαλάντου


  Στιγμιότυπο από την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Πατριαρχική Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

  https://www.alexstefanopoulos.gr/2012/03/28/40/

  Η αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου Παϊσίου ξερίζωσε ένα 40ετες καρκίνωμα, κράτος εν κράτει, στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ
  EDITORIAL / 28 Μαρτίου 2012

  …………………..

  Οι ευθύνες δε, όλων αυτών που επί σειρά ετών μόνο θησαύριζαν με την σιωπή και συγκάλυψή τους είναι τεράστιες, μερικών δε εξ αυτών αγγίζουν ή και ξεπερνούν ηθικά την συναυτουργία σε εγκλήματα, όπως αυτά που διέπραττε ο Παϊσιος, αφού και ήξεραν και γνώριζαν αλλά ουδέν έπρατταν, παρά μόνο τα άρπαζαν… Άλλοι μαύρα και άλλοι νόμιμα δια των καταχωρίσεων…στα έντυπα της άθλιας και βρόμικης συναλλαγής… και ξέρουμε τι σας λέμε… όπως και εσείς ξέρετε για ποιούς λέμε…
  …………………………………..

  Story of the Weeping Icon Divides Greek Orthodoxy
  By Alessandra Stanley
  Jan. 1, 1992

  http://greekradiony.com/thaumata/

  . Η δακρυσμένη εικόνα στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

  Η περίπτωση της Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για μια Μονή με μεγάλη Ιστορία για την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης, η οποία αρχικά άνηκε στην Εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου για να περάσει, πριν από κάποια χρόνια, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Νέο Ημερολόγιο.

  Σύμφωνα με την σχετική αναφορά, το μακρινό 1989, όταν η Μονή άνηκε ακόμη στο Παλαιό Ημερολόγιο, η εμβληματική εικόνα της Οσίας Ειρήνης δάκρυσε ενώ είχε μεταφερθεί για προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Σικάγο. Την σχετική αποκάλυψη έκανε το 1992 ο τότε ιερατικός προισταμενος, π. Παισιος. Μάλιστα, τεκμηρίωσε το χρονικό σημείο του θαύματος συσχετίζοντάς το με τα γεγονότα της εποχής: Ήταν η περίοδος που ξεκινούσαν τα γεγονότα στον Περσικό Κόλπο και συνεπώς, όπως είχε δηλώσει ο π. Παϊσιος, η Οσία Ειρήνη δάκρυσε ως “προστάτιδα της ειρήνης” που θεωρείται εκκλησιαστικά.

  Η αποκάλυψη του π. Παϊσιου είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Μια από αυτές είχε εκφραστεί από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία αμφισβήτησε ανοικτά τους ισχυρισμούς των προϊσταμένων της Μονής, κάνοντας λόγο για μια ιστορία που προσβάλει την Ορθοδοξία. Την ίδια στιγμή, το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις – λόγω και των συσχετισμών με τα γεγονότα του Κόλπου – με αποτέλεσμα να γίνει ρεπορτάζ ακόμη και για λογαριασμό των New York Times.

  Παράλληλα, η NewsDay τονίζει ότι κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορες ιστορίες για την θαυματουργή εικόνα, με πιο γνωστή αυτήν του Τζόζεφ Ντι Σένα, από το Deer Park, που υποστήριξε πως μετά από προσευχή του ενώπιον της εικόνας απαλλάχθηκε σταδιακά από τους πόνους που είχε καθημερινά, λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη.

  Σήμερα η Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – μετά από άλλα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνορθόδοξη Κοινή Γνώμη – λειτουργεί υπό νέα ιερατική ηγεσία.

  https://www.ekirikas.com/74782/

  Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Βικέντιου για τον Παϊσιο
  1 Οκτωβρίου, 2013

  ετών.

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της. Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών.

  Ο «Εθνικός Κήρυξ» τηλεφώνησε στον Μητροπολίτη Παϊσιο στην οικία του στην Αθήνα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να σχολιάσει και τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά και επί του συνόλου της συνέντευξης του Επισκόπου Βικεντίου, πλην όμως όταν του δηλώσαμε το όνομά μας, μας έκλεισε το τηλέφωνο.

  Στη μακροσκελή συνέντευξή του – η οποία ελήφθη επί μαγνητοφώνω – ζωντανά και άνευ όρων στα Κεντρικά Γραφεία του «Ε.Κ.» στη Νέα Υόρκη, ο Επίσκοπος Βικέντιος προέβη σε αποκαλύψεις για σοβαρές παρεκτροπές του πρώην ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου Μητροπολίτη Παϊσίου με άτομα αμφοτέρων των φύλων, συμπεριλαμβανομένης και της αποσχηματισθείσας νεαρής Μοναχής Χριστονύμφης.

  O Επίσκοπος Βικέντιος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η πρώην Μοναχή είχε μείνει έγκυος, αλλά ότι δεν γνώριζε με ποιον.
  Ταυτόχρονα, ο κ. Βικέντιος ζητά «συγνώμη από τα θύματα» του κ. Παϊσίου, ένα εκ των οποίων τουλάχιστον, ο Ανδρέας Γεωργίου, δρομολογεί ήδη μήνυση εναντίον της Μονής και του Πατριαρχείου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.
  Ο Επίσκοπος Βικέντιος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι «βρέθηκε όπλο στο δωμάτιο του κ. Παϊσίου από την Εξαρχία», και πως ο Παϊσιος πωλούσε τα τάματα των πιστών στο πανηγύρι, ενώ πολλά χρυσαφικά τα πήγαινε στην Ελλάδα, τα έλειωνε και τα έκανε αρχιερατικά εγκόλπια.
  Ο Επίσκοπος Βικέντιος ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του, ενώ εκτιμά ότι βάσει του Καταστατικού του Πατριαρχείου και των κανονισμών της πολιτείας που διέπουν το Νομικό Πρόσωπο της Μονής Χρυσοβαλάντου, αμφότεροι οι ηγουμενεύοντες που ορίστηκαν από το Πατριαρχείο, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας, θεωρούνται παράνομοι.

  Εκτιμά ότι η Μονή θα οδηγηθεί σε πτώχευση λόγω οικονομικής πτώσης, ενώ χαρακτήρισε «απρεπέστατη» τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου κατά την άφιξή του τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο κατάλυμά του στο ναό του Αγίου Νεκταρίου του Μπρούκλιν, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη σύλληψη του κ. Ευαγγέλου από την Αστυνομία.
  Μιλά για τα χρήματα που παρέδωσε η πρώην Μοναχή Χριστονύμφη στην Αστυνομία, ενώ πιστεύει ότι ανήκουν στη Μονή κι όχι στον κ. Παϊσιο.
  Μιλά για το ρόλο του κ. Κωνσταντίνου Β. στην αποκάλυψη του σκανδάλου, ο οποίος είχε συμμετοχή σε ομαδικές οργιακές καταστάσεις μαζί με τον κ. Παϊσιο, καθώς και την καταγγελία του στο FBI και στην Αστυνομία.

  ………………….

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Οι παπάδες χρησιμοποιούν τα θαύματα και τις εικόνες που «κλαίνε» είτε για οικονομικό όφελος είτε για επαναφέρουν το ποίμνιο σε εκκλησίες που είναι σχεδόν άδειες – πλην ελαχίστων ηλικιωμένων.
  Από την άλλη, το ποίμνιο που γνωρίζει ότι βρίσκεται διαρκώς σε ένα λαβύρινθο προβλημάτων και αδιεξόδων και αγνοώντας τις αιτίες που του προκαλούν αυτά τα τραγικά αδιέξοδα, συνεπώς αδυνατόντας να βρει απαντήσεις και τις μεθόδους που θα το επαναφέρουν στην «κανονικότητα (για τους νεοέλληνες η λέξη «κανονικότητα» είναι συνυφασμένη με την διαφθορά και την παρακμή), περιμένει την λύση από θαύματα και από μηχανής θεούς.
  Και όταν τα θαύματα αργούν να γίνουν ή αποδεικνύονται άσφαιρα πυρά, το γυρνάει στο κλάμα και σε ατελείωτα παράπονα – μια ανατολίτικη συμπεριφορά, που ασπάζεται και η Παναγία μαζί με άλλους Αγίους – η οποία είναι μια συναισθηματική κατάσταση που είναι αδύνατον να λύσει και το πιο μικρό πρόβλημα.
  Αλλοτε πάλι, το ρίχνει σε κατηγορίες, κατάρες και συνωμοσίες ένάντια στους ξένους ή σε φανταστικά πρόσωπα.
  Άλλωστε και η θρησκεία τους, είναι μια τεράστια συνωμοσιολογία.

  Παρατηρήστε την καταλυτική δύναμη της παρακμής της Ορθοδοξίας. Ακόμη και τους νεοέλληνες που ζούν για πολλές δεκαετίες έξω από το κράτος το δικό μας και σε διαφορετικές συνθήκες, καταφέρνει με την παρακμή της να τους κρατά σε μία παρόμια κατάσταση με την δική μας. Της μεταφυσικής, της δεισιδαιμονιας και της φαντασιοπληξίας..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.