Ποια κυβέρνηση επιτέλους θα καταργήσει το Τέρας της Γραφειοκρατίας;;;

[Προς το παρόν ζούμε με Διπλότυπα Είσπραξης και το Γνήσιο της Υπογραφής – ΈΛΕΟΣ!]

Αν δεν το ζήσουμε, ΔΕΝ το πιστεύουμε

Διαβάσαμε:
Αλλάζει όλη η οργάνωση του πρώην υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Τεράστια εξοικονόμηση σε εργατοώρες και δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουν κάθε χρόνο νοικοκυριά, επιχειρήσεις αλλά και το ίδιο το δημόσιο, εξαιτίας της άχρηστης γραφειοκρατίας, φέρνει η ψηφιακή Επανάσταση για τον ηλεκτρονικό μετασχηματισμό του Κράτους. Χάνουμε 3% του ΑΕΠ κάθε χρόνο στις «ουρές»!

Διαβάστε περισσότερα: Το νομοσχέδιο που καταργεί ουρές και σφραγίδες – iPaidia.gr

Επίσης ενδιαφέρον: Γνωρίσματα και αδυναμίες της Δημόσιας Γραφειοκρατίας και του Δημόσιου Management

This entry was posted in ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ποια κυβέρνηση επιτέλους θα καταργήσει το Τέρας της Γραφειοκρατίας;;;

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Απέχω πολύ από το να είμαι καλός γνώστης αυτού του θέματος. Αλλωστε, έκανα ότι μπορούσα να μην έχω πολλά πάρε δώσε με το κράτος.
  Νομίζω πως η ιδεολογική βάση που κατατρέχει το παρωχημένο κράτος μας και που παράγει τόση γραφειοκρατία, βρίσκεται στην παράλογη σχέση που έχει με τον πολίτη. Μία σχέση που στο επίπεδο πολίτη – ψηφοφόρου εκφράζεται με μια άρρηκτη αγάπη που κρατά εδώ και περίπου διακόσια χρόνια, αλλά στο επίπεδο του κράτους με τον απλό πολίτη επικρατεί το μίσος και η περιφρόνηση προς αυτόν.
  Η παράλογη γραφειοκρατία μας θυμίζει πως κόμματα και ψηφοφόροι, αντιλαμβάνονται το δημόσιο σαν ιδιωτική περιουσία τους και τον εξυπηρετούμενο πολίτη σαν επαίτη που με την απαραίτητη και μακρόχρονη ταλαιπωρία του υπενθυμίζεται ποιος είναι ο «αφέντης» και ποιος ο «δούλος».
  Αν αυτό είναι σωστό, τότε χρειάζεται μια πλήρης ανατροπή σ’ αυτή την αναχρονιστική αντίληψη ώστε να λειτουργήσουν τα νομοσχέδια και να πιάσει τόπο η καλή θέληση.
  Γι’ αυτό και εγώ συμφωνώ με τον τίτλο της ανάρτησης και χωρίς να θέλω να είμαι απορριπτικός, θα πώ πως πρώτα να το ζήσω και μετά θα το πιστέψω.

 2. Ο/Η Kάποιος λέει:

  • Ο/Η Αναστασια Ροδη λέει:

   Χε,χε! Politically correct! Και παραφραζοντας το Θουκυδιδη «Ανδρων γραφειοκρατων πασα γη χαρτος!».

 3. Ο/Η kpap01 λέει:

  Η γραφειοκρατία δέν είναι μόνο θέμα διαδικασιών καί τεχνικών μέσων. Ενίοτε καί θέμα απλής λογικής. Ακουσα σήμερα από τόν πρωθυπουργό πώς γιά κάθε παιδί πού γεννιέται οι οικογένεια θά ενισχύεται μέ 2,000-EURO. Αλλά, έσπευσε νά σημειώσει: Θά εξαιρούνται τά πολύ υψηλά εισοδήματα.
  Επομένως κάθε οικογένεια πού αποκτά παιδί, μεταξύ τών εγγράφων βεβαίωσης τοκετού θά πρέπει νά προσκομίζει καί έγγραφα (ποιά καί πόσα) μέ τά οποία θα αποδεικνύει οτι δέν εμπίπτει στά «πολύ υψηλά εισοδήματα».
  Αν είναι όπως ακούγεται τό θεωρώ λάθος.
  Θά έπρεπε νά πεί γιά όλους. Τό κόστος γραφειοκρατίας θά είναι μεγαλύτερο από τό κόστος νά τό πάρουν καί μερικοί πού δέν τό χρειάζονται.
  Ακόμη καλλίτερα θα είναι τό θέμα αυτό νά κλείνε μέ απλή δήλωση τού ενδιαφερομένου. Νά υπόκειται όμως σέ έλεγχο (στατιστικό ή καλλίτερα στοχευμένο) καί άν εντοπίζεται συγγνωστός παραβάτης νά τιμωρείται μέ γερό πρόστιμο.
  Ανάλογες περιπτώσεις είναι χιλιάδες αλλά ακόμη καί σέ απλά θέματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.