Μια τσογλανοπαρέα κυβέρνησε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια, και…

[…έχει το θράσος να σηκώνει κεφάλι και να μιλάει για δημοκρατία!]

Παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Τσίπρα; Τι φοβόταν ο πρώην πρωθυπουργός;
Φοβούνταν ότι τους παρακολουθούσαν το τηλέφωνο. Ποιος; Γιατί; Και προς όφελος ποιου, ουδείς ήταν σε θέση να γνωρίζει.

του ©Γιώργου ΠαπαχρήστουΤα Νέα

Αποκαλύψεις για την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και για τους φόβους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα». Συγκεκριμένα αναφέρει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Γράφει:

Φοβάται, διαβάζω, ο πρόεδρος Αλέξης, ο μπαρουτοκαπνισμένος (στους δημοκρατικούς αγώνες) ότι επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ θα μεταβληθεί σε ΚΥΠ. Και θα παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους – προφανώς και τον ίδιο, δεν το λέει, το υπονοεί. Ολόκληρη ανάρτηση στο Facebook έκανε την Παρασκευή προκειμένου να αναλύσει τους φόβους του, και να μας κάνει και εμάς συμμέτοχους. Να του συμπαρασταθούμε του ανθρώπου, να νιώσουμε αυτή την επαναστατική διάθεση να υπερασπιστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, διότι ο πρόεδρος Αλέξης φοβάται, λέει, και κάτι άλλο: ότι ο Μητσοτάκης θα επαναφέρει τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Να ‘ναι καλά το παλικάρι, γελάσαμε πάλι. Εξελίσσεται κανονικά σε Σεφερλή της πολιτικής με όσα λέει – και δεν έχω τίποτε με τον Σεφερλή, τον τιμώ τον άνθρωπο για τη δουλειά που κάνει. Υπονοώ απλώς το ταλέντο του προέδρου Αλέξη στην κωμωδία, το οποίο ως φαίνεται καταπίεζε μέχρι τώρα, υποδυόμενος τον πρωθυπουργό, ενώ στην πραγματικότητα ήταν επικεφαλής ενός θιάσου φαρσοκωμωδίας!

Φοβόταν και τη δική του ΕΥΠ

Ας δούμε λοιπόν το αστείον του πράγματος, το οποίο κρύβεται επιμελώς πίσω από τους φόβους που εκφράζει ο πρόεδρος Αλέξης ο ηττημένος. Μετά λόγου γνώσεως λοιπόν και ας βγει ένας (αριθμός 1) να με διαψεύσει εκ των υπουργών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρω ότι ουδείς/ουδεμία εξ αυτών δεχόταν να συνομιλήσει μαζί σου ή μεταξύ τους:

 •  από κινητό τηλέφωνο και ειδικότερα από κανονική γραμμή κινητού τηλεφώνου
 • αν έπρεπε να συνομιλήσεις παρ’ όλα αυτά, συνομιλούσες μαζί τους, κατά προτροπή τους είτε μέσω WhαtsApp είτε μέσω Viber
 • σε ακραίες περιπτώσεις (υπήρχαν και τέτοιες) μέσω kakao talk ή Signal
 • αν παρ’ ελπίδα δεν υπήρχε σύνδεση στο Διαδίκτυο για μια συνομιλία αυτού του τύπου, κατόπιν δικής τους παρότρυνσης, μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Γιατί; Διότι πολύ απλά γιατί φοβούνταν ότι τους παρακολουθούσαν το τηλέφωνο. Ποιος; Γιατί; Και προς όφελος ποιου, ουδείς ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Από τον κανόνα πολλές φορές ΔΕΝ ξέφευγε ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ναι, αυτός ο ίδιος Τσίπρας, ο οποίος σήμερα εκφράζει φόβους για τη δημοκρατικότητα της ΕΥΠ μετά τις αλλαγές. Και το σύνολο, προσθέτω, της κρατικής μηχανής. Αυτό το καθεστώς φόβου είχε επιβληθεί και αυτό το καθεστώς φόβου το συντήρησε προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός και το εκτέλεσε το σύστημα εξουσίας που είχε γύρω του.

Ο δυστυχής Ρουμπάτης διατεινόταν πολλές φορές και σε όλους τους τόνους «εγώ δεν παρακολουθώ τηλέφωνα, δεν παρακολουθώ τα τηλέφωνά σας». Μάλιστα δυο – τρεις φορές μού είχε αναλύσει τη γραφειοκρατική πολυπλοκότητα της όλης διαδικασίας, η οποία πλην των άλλων προστάτευε έμμεσα και τους φερόμενους υπό παρακολούθηση: αν μια εντολή παρακολούθησης περνάει από πέντε ή έξι φίλτρα, ο κίνδυνος να διαρρεύσει το «μυστικό» είναι μεγάλος.

Κοριοί

Αν όμως δεν παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Ρουμπάτη τηλέφωνα, ποιος άλλος μπορεί να παρακολουθούσε, ώστε να φοβούνται τα στελέχη της κυβέρνησης του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν ελεύθερα στο τηλέφωνο; Εδώ το πράγμα είναι λιγάκι μπερδεμένο. Πλην ορισμένων κοριών που υποτίθεται ότι βρίσκονται στα χέρια ολίγων επιχειρηματιών (μια φήμη που διατρέχει την «Ιερουσαλήμ» από δεκαετίας σχεδόν…), υπάρχει ένας θηριώδης κοριός ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Μπορεί να παρακολουθεί μέχρι και 1.000 τηλέφωνα ταυτόχρονα, κάνει αυτή τη δουλειά για την πρόληψη της εγκληματικότητας, άλλα άντε βρες άκρη, αν στα είκοσι τηλέφωνα που παρακολουθούνταν ας πούμε για την εξάρθρωση μιας συμμορίας της νύχτας δεν παρεισέφρυε στον σχετικό κατάλογο απολύτως «τυχαία» ένας ή δύο αριθμοί τηλεφώνων ατόμων που ενδιέφεραν την κυβέρνηση. Η υπηρεσία είναι πιο «ευέλικτη» και δεν έχει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της «αμαρτωλής» ΕΥΠ, δεν ξέρω καν αν οι παρακολουθήσεις γίνονται υπό την επίβλεψη εισαγγελέα, όπως γίνεται και στο ευαγές ίδρυμα της οδού Κατεχάκη. Επίσης ο περί ου ο λόγος κοριός της ΕΥΠ δεν στεγάζεται καν στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Είναι σε αυτόνομο κτίριο εκτός του κέντρου της Αθήνας.

Το «λάφυρο» και το πάρτι

Ποιους φόβους για την ποιότητα της δημοκρατίας όμως μπορεί να εκφράζει ο Αλέξης ο αποτυχημένος; Και κατά πόσο νομιμοποιείται; Θα περιγράψω τώρα μια μικρή ιστορία που συνέβη επί των ημερών του και δείχνει επακριβώς όχι μόνο την ποιότητα της δικής του δημοκρατικής ευαισθησίας, άλλα και την ποιότητά του, ως ατόμου (για την ποιότητα όσων τον περιστοίχιζαν, καλύτερα να μη μιλήσω).

Την περίοδο που ήταν σε έξαρση τα «ντου» της εισαγγελίας Διαφθοράς, της Οικονομικής Αστυνομίας, των κομάντος του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών μηχανισμών που το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε για να εξοντώσει πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά τους πολιτικούς του αντιπάλους ή όσους τέλος πάντων θεωρούσε ως αντιπάλους του, συνέβη και το ακόλουθο:

στο πλαίσιο ενός «ντου» κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία εταιρείας συγγενικού προσώπου ενός εκ των θυμάτων της σκευωρίας της Novartis, τα «τσακάλια» που μετέχουν του κλιμακίου «ανακαλύπτουν» σε ένα συρτάρι γραφείου και ένα sex toy – έναν δονητή.

Και τι κάνουν μετά από αυτό, και αφού προηγείται μίνι σύσκεψη στα όρθια μετά των εισαγγελέων, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεννοούνται τηλεφωνικά με κάποιους (με τους προϊσταμένους τους; Με το υπουργείο Δικαιοσύνης; Με τα υπόγεια του μεγάρου Μαξίμου; Αγνωστο);

Τον κατάσχουν μαζί με σκληρούς δίσκους, σημειώσεις, ντοσιέ με έγγραφα κ.λπ.!!!

Ποια είναι η συνέχεια; Λέγεται ότι το πολύτιμο «λάφυρο» του ανελέητου αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής παρουσιάζεται το ίδιο βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και γύρω του στήνεται ένα ωραίο πάρτι, με ουίσκια, πούρα κ.λπ., και σκασμένους στα γέλια συνδαιτυμόνες για τον μεγαλοπαράγοντα «εμπλεκόμενο» στη Novartis, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, και άλλα πολλά και διάφορα χυδαία που προκαλούν εμετό.

Μια τσογλανοπαρέα κυβέρνησε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια και έχει το θράσος να σηκώνει κεφάλι και να μιλάει για δημοκρατία!

Και δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που αποκαθηλώθηκε από την εξουσία…

Μια τσογλανοπαρέα…

(Να γιατί πρέπει να ξεκινήσει μια μεγάλη, ανεξάρτητη έρευνα, για να διαπιστωθεί πώς και με ποιον τρόπο χρησιμοποιήθηκαν οι δομές του κράτους για να εξοντωθούν οι αντίπαλοι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.)

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Μια τσογλανοπαρέα κυβέρνησε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια, και…

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αυτοί οι ισχυρισμοί του πρώην πρωθυπουργού, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε αυτόν προσωπικά και τους συνεργάτες του θυμίζει την ιστορία παρακολουθήσεων των τηλεφώνων του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων παραγόντων της πολιτικής του τόπου. Τότε που βρέθηκε νεκρός, κάτω από μυστηριώδης αιτίες ο Κώστας Τσακλίδης υπάλληλος της Vodafone,
  Διάφοροι περήλαυναν από τα μέσα ενημέρωσης και διαβεβαίωναν πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα τους χωρίς ποτέ να ονομάσουν τους δράστες ούτε τον λόγο που γίνονταν οι παρακολουθήσεις.
  Το ίδιο επιχείρησε και ο Τσίπρας. Ισχυρίζεται πως παρακολουθήθηκε, αλλά δεν λέει πώς και γιατί έγινε.
  Και στις δύο περιπτώσεις, ό στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα αίσθημα φόβου στους πολίτες και στους πολιτικούς αντιπάλους, να νιώσουν ότι απειλούνται από κάποιον πολύ ισχυρό παράγοντα, ώστε να ¨κάτσουνε φρόνημα».
  Ενδεχομένως, ο Τσίπρας με την αυτο ηρωοποίηση του, να προσβλέπει να ακυρώσει οποιαδήποτε προσπάθεια κριτικής του προσώπου του μέσα στο κόμμα του και να καταστήσει την αρχηγία του αναμφισβήτητη ή να αποφύγει τυχών μαζική αποχώρηση στελεχών του.
  Το σκεπτικό είναι: βαλόμεθα από σκοτεινούς και άγνωστους κύκλους, μέ άγνωστες βουλές. Η παραμονή στο κοπάδι και στο μαντρί, είναι η καλλίτερη λύση..

 2. Ο/Η kpap01 λέει:

  Για το τι θα έκανε ο κ.Τσίπρας και η ….παρέα του δεν έχω αμφιβολία όπως και για τη «δημοκρατική» του συνείδηση. Έχω όμως μικρή αμφιβολία:
  1) Αν είχαν την ικανότητα να τα κάνουν.
  2) Αν μπορούν να αποκαλυφθούν και να τεκμηριωθούν με λογικό κόστος.
  Σε κάθε περίπτωση ένας πρώτος έλεγχος επιβάλλεται.

 3. Ο/Η massilia λέει:

  Πραγματικά σας άρεσε αυτό το χυδαίο κομμάτι τόσο πολύ που το αναδημοσιεύσατε στο μπλογκ σας; Σεφερλής, δονητές, χαφιέδες και τσογλάνια. Εκεί κατάντησε το επίπεδο της πολιτικής κριτικής στη χώρα μας. Συγχαρητήρια

  • Ο/Η Γιαννης Παγανος λέει:

   Συμφωνω απολυτα και αναζητω εναγωνιως τα »ελατηρια» της ανθρωπινης παρακμιακης καταντιας να ιπποστηριζει καποιες ιδεες ή καταστασεις που ειναι εμφανως λαθος. ΥΓ Αν χαρακτηρισουμε(απολιτικα) την προηγουμενη κατασταση ως ενα ματσο τσογλανια, με ποιους χαρακτηρισμους(οχι πολιτικους να υποθεσω) μπορουμε να καλυψουμε ολα τα προηγουμενα πεπραγμενα (τα γνωστα 40 χρονια αμαρτιας και ρεμουλας); Λιγη ισορροπια is needed

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Προσωπικά θα χαρακτήριζα και τις προηγούμενες καταστάσεις και αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ χειρότερα λόγια.
    Στο παραπάνω άρθρο περιγράφεται κάτι από την ΕΥΠ.
    Να σας θυμίσω ποιόν διόρισε ο Τσίπρας στο εμβληματικό Υπουργείο κατά της Διαφθοράς και αρχικά Υφυπουργό Δικαιοσύνης;
    Κάποιον δικαστικό, διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ με παρελθόν.
    Χαρακτηρείστε εσείς, ως αντικειμενικός και σοβαρός κριτής, αυτό το γεγονός:

    https://attikanea.blogspot.com/2019/06/blog-post_797.html

    Εισαγγελέας με ρεκόρ υποθέσεων στο αρχείο έγινε υφυπουργός δικαιοσύνης !
    Οι σχέσεις του με ΕΥΠ, υποκλοπές, απαγωγές πακιστανών, ΜΑΥΟ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΠ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΜΑΥΟ

    Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, νέος υφυπουργός Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, ανέλαβε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ:

    ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

    Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14 Ιουλίου 2009

    Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

    Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.

    Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

    Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

    Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

    Και μια σημαντική λεπτομέρεια:η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

    Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ:

    στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών.

    Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

    Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

    Χρηστος Ζερβας-Ελευθεροτυπια

    ………………………………….

    Αντιδράσεις λόγω υποκλοπών, απαγωγών, ΕΥΠ για Παπαγγελόπουλο

    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

    Press Publica 6 Μαΐου 2015

    Aντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να διορισθεί νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος που ορκίζεται το απόγευμα της Τετάρτης, διορίζεται στη θέση με απόφαση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

    Η διατύπωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης αφήνει χώρο για διάφορες ερμηνείες. Πρώτον ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος που κινείται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της δεξιάς και έχει άριστες σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα. Και δεύτερον ότι δεν τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Όπως και νάχει όμως, η πραγματικότητα λέει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για μια νευραλγική θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης, έναν εισαγγελικό λειτουργό που εισέπραξε στο παρελθόν δριμεία κριτική από το τύπο και την αντιπολίτευση για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του, οι οποίες είχαν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη πολύ σοβαρών υποθέσεων.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ως προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας το 2005, παρέλαβε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας την καυτή δικογραφία των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών προσώπων και πολιτών και διενήργησε με απόλυτη μυστικότητα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, χωρίς στην ουσία να προβεί σε καμία ενέργεια επί ένα ολόκληρο χρόνο! Για την αδράνεια αυτή, η οποία αποκαλύφθηκε μετά την κοινή συνέντευξη των 4 υπουργών της κυβέρνησης, ο κ. Παπαγγελόπουλος δέχθηκε τότε σκληρή κριτική.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος, δέχθηκε επίσης κριτική και για μια άλλη αδράνεια. Αυτή αφορούσε την μήνυση που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι της Πακιστανικής κοινότητας στη χώρα, για μαζικές απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις πακιστανών στην Αθήνα, πιθανότατα σε συνεργασία με αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2005.

    Τότε η μήνυση είχε κατατεθεί τον Αύγουστο αλλά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου που οι πακιστανοί δημοσιοποίησαν με συνέντευξη την υπόθεση, ουδείς είχε ασχοληθεί με την διερεύνηση υπόθεση.

    Το 2006 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

    Η πορεία του είναι πάντως ταυτισμένη πλήρως με την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

 4. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Καλά,ΡΕ,ο Τσίπρας έφυγε πια χάρη και σε σας τους αγύρτες του»ορθολογισμού»κι ακόμα βρίζετε και κακολογείτε;;!!Φτου σας!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.