Θέματα Δικαιοσύνης ‒ και Αξιοπρέπειας

[Με τη φόρα που πήρε πάντως η νεο-αντιστασιακή Θάνου, σε λίγο θα μας πει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ή ότι δεν είναι ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη και υπερκομματική (η Δικαιοσύνη). Ότι έχει εμπιστοσύνη μόνο στη Δικαιοσύνη τύπου Σύριζα της οποίας αυτή φανερά ή υπογείως ηγήθηκε ‒ και ισοβίως θα ηγείται]

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (λεπτομέρεια), για την εικονογράφηση του άρθρου «Υπόθεση “Τσακυράκης κατά Ελλάδος”» (Athens Review of Books, 2.3.2016).

του ©Μανώλη ΒασιλάκηAthens Review of Books

1. Η νεο-αντιστασιακή Θάνου

Η Βασιλική Θάνου, όπως ανακοίνωσε η ίδια στις 22.8.2019 (από το Documento του Βαξεβάνη), ζήτησε επειγόντως συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους ενημερώσει για το «μείζον θεσμικό ζήτημα» (της αποπομπής της ιδίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού) και την «κατάφωρη [κυβερνητική] παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης», «καταστρατηγώντας την ανεξαρτησία αυτής». Αναρωτιέται δε «κατά πόσο είναι συμβατό για μία δημοκρατική Κυβέρνηση Κράτους Δικαίου» να διορίζει άλλο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ η θέση ανήκε στην πασίδηλα «υπερκομματική» Συριζανέλα Θάνου! Σε λίγο θα την δούμε να διασχίζει με πανό την Σταδίου σαν κάποια ωρυόμενη θρησκόληπτη κυρία που αυτο-διαπομπεύεται στα κανάλια. Μια δοκιμασμένη ιδέα θα ήταν να γράψει επιστολή στους ευρωπαίους …ομολόγους της του Ανταγωνισμού, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι εκτός κάθε συναγωνισμού. Άλλωστε αυτό δεν έκανε το 2015 που εξευτέλιζε τον θεσμό του προέδρου του Αρείου Πάγου στέλνοντας επιστολές γεμάτες ψέματα και παιδαριώδεις αντιμνημονιακές ανοησίες στους ομολόγους της των ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της ΕΕ; Διαδίδοντας συνειδητά ψέματα για το βρόμικο δημοψήφισμα Τσίπρα με το απολύτως παράνομο ψηφοδέλτιο που ο υπό την μεταμεσονύκτια ηγεσία της Άρειος Πάγος βρήκε νόμιμο; Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιοι αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του εργοδότη της Τσίπρα θα δεχθούν να συναντήσουν την ισόβια Επικεφαλής Γκαουλάιτερ του συριζαϊκού Κράτους Αδίκου. Δυστυχώς γι’ αυτήν ο αρχηγός του «χωριού Ποτέμκιν» («Πράττω»), εντολέας και οιονεί υπαγορευτής των ρυπαρών δικαστικών αποφάσεων 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών και 697/2017 του Αρείου Πάγου είναι ήδη εξωκοινοβουλευτικό απόβλητο. Απόβλητο και του ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους που η… «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» της εποχής Θάνου δεν θέλησε να δει.

Με τη φόρα που πήρε πάντως η νεο-αντιστασιακή Θάνου, σε λίγο θα μας πει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ή ότι δεν είναι ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη και υπερκομματική (η Δικαιοσύνη). Ότι έχει εμπιστοσύνη μόνο στη Δικαιοσύνη τύπου Σύριζα της οποίας αυτή φανερά ή υπογείως ηγήθηκε ‒ και ισοβίως θα ηγείται.

2. Το άκρον άωτον της διαφθοράς

Στη «Διάσκεψη Προέδρων» για την επιλογή προέδρου του Αρείου Πάγου, κατά την μυστική ψηφοφορία της 22.8.2019, η επίορκη Πηνελόπη Ζωντανού, έλαβε επτά (7) ψήφους! Μάλιστα! Βρέθηκαν 7 πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών ή γραμματείς κοινοβουλευτικών ομάδων που εψήφισαν για την ανώτατη θέση την αυταπόδεικτα εξαγορασμένη Ζωντανού. Η Ζωντανού είναι αυτή η οποία έχει τελέσει την πράξη που δηλώνει το άκρον άωτον της διαφθοράς και της αναξιοπρέπειας: να καταψηφίσει, χωρίς να προβάλει καμία δικαιολογία, την ίδια την εισήγησή της υπέρ της Athens Review of Books, στη δίκη της με τον «γκαουλάιτερ του σταλινισμού [Κοτζιά]» (697/2017 απόφαση του ΑΠ). Το άμεσο αντάλλαγμα εκ μέρους των Συριζανέλων γι’ αυτή την αναξιοπρέπεια ήταν η προαγωγή της σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Για τον ίδιο λόγο (σύμπραξή τους στην ανωτέρω κατάπτυστη απόφαση) τότε έγιναν πρόεδρος του ΑΠ ο διαβόητος Βασίλειος Πέππας, ως διάδοχος αντ’ αυτής της Θάνου, και αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Λέκκας (δικαστικοί ευεργέτες του εμβληματικού συριζαίου επιχειρηματία Καλογρίτσα, πέραν των άλλων). Γιατί όμως εξαγόρασαν την ψήφο της; Διότι ο κορυφαίος τότε υπουργός του Συριζοκράτους, ο σταλινικός παραγγελιοδότης τους, δεν ανεχόταν τίποτε λιγότερο από ομόφωνη απόφαση υπέρ του. Εξάλλου το αντάλλαγμα ήταν σημαντικό για να αντισταθμίσει την χαμένη αξιοπρέπειά τους: εξαγοράστηκε με την αντιπροεδρία του ΑΠ. Και αυτό το αναίσχυντο άτομο έφτασε να διεκδικεί χαμαιλεοντικά επί δημοκρατικής κυβέρνησης και την προεδρία του Αρείου Πάγου. Όπως και ο Γ. Λέκκας, που τελικά έλαβε καμία ψήφο.

Zontanou

Η Ζωντανού είναι αυτή η οποία έχει τελέσει την πράξη που δηλώνει το άκρον άωτον της διαφθοράς και της αναξιοπρέπειας: να καταψηφίσει, χωρίς να προβάλει καμία δικαιολογία, την ίδια την εισήγησή της υπέρ της Athens Review of Books.

 

 

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Θέματα Δικαιοσύνης ‒ και Αξιοπρέπειας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εμνήσθην ημερών αρχαίων.


  O κ. Νικολόπουλος αθωώθηκε από τη Βουλή του Σύριζα και έτσι δεν μπόρεσε να τον τιμωρήσει η Δικαιοσύνη της κυρα-Βασιλικής.

  Η κυρία Θάνου, ηγερία της Ανεξαρτήτου Δικαιοσύνης των Συριζέλ, σε οικογενειακή θρησκευτική εκδήλωση του διαχειριστού του εκλεκτού βλογ olympia/gr, σε φιλικό ενσταντανέ μετά του ευσεβέστατου διώκτου του αισχρού πάθους της ομοφυλοφιλίας (πλην κληρικών) κου Νικολόπουλου («Γέροντα η ευχή»), τ. μέλους της συνεργασίας Συριζα-Ανελ, παρουσία Προκοπίου Παυλοπούλου:

  Πληροφορίε εντός:
  http://24wro.com.gr/1213136/mia-xechoristi-vaftisi-parousia-tou-proedrou-tis-dimokratias-prokopi-pavlopoulou/

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Εφέσιος Ηράκλειτος είπε: «Ἥλιος οὐχ ὑπερβήσεται μέτρα· εἰ δὲ μή, Ἐρινύες μιν Δίκης ἐπίκουροι ἐξευρήσουσιν. »
  Με αφορμή αυτό, είχα γράψει σε τούτο το μπλογκ, πως ο κ. Κοτζιάς διέπραξε ύβριν με το αλλόκοτο εξουσιαστικό μένος με το οποίο επιτέθηκε εναντίον των ιδιοκτητών του περιοδικού Athens Review of Books, επιδεικνύοντας ύφος αυτοκράτορα που αποφασίζει και διατάσσει. Και είχα πει πως οι Ερινύες, θα τον επαναφέρουν στην τάξη. Στη θέση που ανήκει.
  Και η θέση του, είναι η λησμονιά. Ανίσχυρος καθώς είναι και απογυμνωμένος, από την την εξουσία και την βία της και ανίκανος να χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη για να ικανοποιήσει την εγωπάθεια του, νομίζω, πως ήρθε η ώρα η δικαιοσύνη να επανορθώσει τα λάθη της και να δικαιώσει το περιοδικό, ούτως ώστε να κλείσει ο κύκλος της αδικίας και να επανέλθει η φυσική και ηθική τάξη που αφορά αυτό το ζήτημα.

 3. Ο/Η kpap01 λέει:

  Εχω τήν αίσθηση πώς η δίκαιη τιμωρία τής κας Θάνου άρχισε καί εξελίσσεται κανονικά. Δέν αναφέρομαι σέ αυτό που ή ίδια θεωρεί μεγάλη απώλεια καί «τιμωρία», δηλαδή τήν παύση από τή θέση προέδρου τής Αρχής Ανταγωνισμού. Τέτοια παύση ένας άνθρωπος μέ ακέραιο χαρακτήρα καί χωρίς κανένα κώλυμα εάν ήταν άδικη (=αναιτιολόγητη ουσιαστικά καί τυπικά) θά μπορούσε νά τήν θεωρήσει καί ώς εύσημο. Ενας τέτοιος άνθρωπος δέν θά εδέχετο τήν θέση ιδίως υπό τίς αντιρρήσεις τών κομμάτων, αλλά άν παρ’ελπίδα βρισκόταν στή θέση αυτή θά έσπευδε ο ίδιος νά παραιτηθεί ώστε νά αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διελκυστίνδα.
  Αναφέρομαι στόν διασυρμό πού υποβάλλει η ίδια τό πρόσωπό της μέ τήν εμμονή καί τίς παιδαριώδεις αντιδράσεις, αυτή πού τιμήθηκε μέ ύψιστα αξιώματα μεγαλύτερα από αυτό πού διεκδικεί μετά πάθους. Διερωτώμαι, άν υπήρχε τρόπος νά κερδήσει τή «μάχη» παραμονής, θεωρεί οτι θά είχε τό κύρος νά ασκήσει τά καθήκοντά της μετά τά διατρέξαντα?
  Επομένως, πέραν τού οικονομικού οφέλους πού μπορούμε βάσιμα νά υποθέσομε ώς ένα από τούς στόχους της,ο οποίος όμως εξυπηρετείται έτσι ή αλλοιώς δικαστικά, ποιά η σκοπιμότητα νά διεκδικεί στήριξη τών κομμάτων τής αντιπολίτευσης?. Ακόμη καί ο υποστηρικτής της κ.Τσίπρας μέ τόν οποίο συνοδοιπόρησε, ενοχλημένος πρέπει νά αισθάνεται από τό νέο αίτημα τής κας Θάνου γιά ακρόαση τών παραπόνων της.
  Γιά τήν στάση τής κας Γεννηματά μπορώ νά προδικάσω πώς ακόμα καί άν τήν δεχθεί θά τήν συναντήσει καί θά τήν ακούσει ψυχρά.
  Μακάρι νά αξιοποιηθεί η περίπτωση τής κας Θάνου σάν παράδειγμα πρός αποφυγή για τήν αυτοσυγκράτηση άλλων. Ασφαλώς δέν διαθέτει τό προνόμιο τής μοναδικότητας η κα Θάνου σέ ότι αφορά τήν επίμεμπτη διαδρομή της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.