Να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της Β. Θάνου

[Προσέφυγε στο ΣτΕ, ποια; Η ανεπίτιμη ισόβια CEO της Δικαστικής «Θάνου-Πέππας-Δημητρίου & Co» που κατέστησε τη Δικαιοσύνη κομματικό εργαλείο του Σύριζα και της ακροδεξιάς κυβερνητικής του απόφυσης. Ποια; Η Θάνου!]

«Η κυρία με το σκυλάκι» του Δημήτρη Χαντζόπουλου (λεπτομέρεια).

Στη μνήμη του Σταύρου Τσακυράκη

Προσέφυγε η Β. Θάνου ή «Ρασπουτίνοβα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκπτωσής της από τη θέση της συριζαϊκής προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι χαρακτηριστική η θρασύτητα και η αναξιοπρέπεια της ισόβιας Επικεφαλής Γκαουλάιτερ του συριζαϊκού Κράτους Αδίκου. Ένας από τους λόγους που επικαλείται είναι η «έλλειψη γενικού, αφηρημένου και απρόσωπου χαρακτήρα της ρυθμίσεως», δηλαδή ο «φωτογραφικός χαρακτήρας» της νομοθετικής ρύθμισης. Ποια τα ισχυρίζεται αυτά; Η Θάνου! Ο χυδαιότερος Γκαουλάιτερ του Σύριζα, που καταρράκωσε το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Που τη διέσυρε –αυτοεξευτελιζόμενη συνάμα– σε όλους τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρώπης (https://bit.ly/2KJm4wo) λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή της στο ανώτατο αυτό αξίωμα τον Ιούλιο 2015. Που είχε το θράσος να μηνύσει τον αξέχαστο Καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη όταν σχολίασε: «Η επιστολή της κ. Θάνου καταβαραθρώνει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, εκθέτει την χώρα μας και μας ευτελίζει πολιτισμικά. Δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Περιμένω την αντίδραση των ακέραιων δικαστών της χώρας μας. Να βγουν μπροστά και να πουν ότι ντρέπονται για το συμβάν και να ζητήσουν την παραίτησή της. Το ίδιο να κάνουν και οι επιφανείς και ακέραιοι πρώην δικαστές. Μετά από αυτή την επιστολή δεν μπορεί να ανεβεί στην έδρα» (βλ. https://bit.ly/303aEKf). Τις εφιαλτικές για το κράτος δικαίου απόψεις της διατύπωσε μάλιστα γραπτώς.

Προσέφυγε στο ΣτΕ, ποια; Η ανεπίτιμη ισόβια CEO της Δικαστικής «Θάνου-Πέππας-Δημητρίου & Co» που κατέστησε τη Δικαιοσύνη κομματικό εργαλείο του Σύριζα και της ακροδεξιάς κυβερνητικής του απόφυσης. Ποια; Η Θάνου! Που ζητούσε, …γενικά, αφηρημένα και απρόσωπα, την απολύτως αντισυνταγματική παράταση της δικής της θητείας, με αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας, ως προέδρου του Αρείου Πάγου! Αφού λοιπόν (μαζί με την «Νάκου του Παππά») έκανε κομματική κατάληψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία από τη φύση της οφείλει να είναι ανεξάρτητη, τώρα καταγγέλλει ενώπιον του ΣτΕ την «Παράβαση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της συνεπεία της πρόωρης λήξεως της προστατευόμενης θητείας της» (!) ‒ την παραβίαση δηλαδή του άρθρου 101Α του Συντάγματος. (Και βέβαια ξέρουμε όλοι πολύ καλά σε ποιους πουλούσε και ποιοι της πουλούσαν προστασία). Ποια; Η Επικεφαλής Γκαουλάιτερ του Σύριζα στη Δικαιοσύνη μιλάει για ανεξαρτησία! Ποια; Αυτή που κατέστησε λειτουργικά εξαρτημένη από τον Σύριζα όχι απλώς μια Αρχή αλλά την Ελληνική Δικαιοσύνη που επί Συριζανέλιων κατάντησε ένας εξευτελισμένος θεσμός. Ποια; Η Επικεφαλής των ακάθαρτων δικαστικών εργαλείων στην υπηρεσία της λούμπεν κυβέρνησης του Σύριζα – Ακροδεξιάς! Που φυσικά δηλώνει …αντικειμενική, αμερόληπτη, ειλικρινής, και βέβαια υπερκομματική.

Επειδή η θρασύτητά της δεν γνωρίζει όρια, επειδή η ασυνειδησία της δεν έχει κανένα φραγμό, επειδή όχι απλώς εξευτέλισε τη Δικαιοσύνη, αλλά επανειλημμένως κατέλυσε το κράτος δικαίου, επειδή συνέβαλλε επιτελικά στις προσπάθειες αλλοίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος από την τοποθέτησή της στη θέση της προέδρου του ΑΠ το 2015 έως σήμερα, πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να ασκήσει εις βάρος της ποινική δίωξη. Επίσης να της αναζητηθούν με τις νόμιμες διαδικασίες όσα «μισθά» αυτό το μίσθαρνο όργανο εισέπραξε ‒ τα «τριάκοντα αργύρια» για τα οποία έκανε πρόσφατα λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή (6 Αυγούστου 2019). Διότι όλοι πρέπει να το καταλάβουν ότι η εποχή που το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου μοίραζαν αναίσχυντα παχυλά αμειβόμενες καρέκλες και αξιώματα σε αδίστακτα όργανά τους πέρασε.

Θα είχαμε να πούμε και πολλά άλλα για την θλιβερή αυτή περίπτωση, αλλά αυτά θα άρμοζαν σε κριτική που ασκείται σε άτομα με στοιχειώδη δημοκρατική και κοινή αξιοπρέπεια.

Διαβάστε ακόμη: Προσαγωγή (χορωδίας) κρατουμένων στο …Χίλτον

*

O ©Μανώλης Βασιλάκης στην Athens Review of Books

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της Β. Θάνου

 1. Ο/Η Po λέει:

  Για το ποιόν της Β. Θάνου
  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη δευτερολογία του σήμερα στη Βουλή: «Έρχομαι τώρα στο τελευταίο ζήτημα το οποίο θίξατε σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θα έχω επικοινωνία ‒θα έχω, δεν είχα ακόμα‒, θα έχω επικοινωνία με την κυρία Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα την ευρωπαϊκή σας υποχρέωση να αποκομματικοποιήσετε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θα της μιλήσω, όπως το έχω ήδη κάνει εγγράφως, για το ποιόν της κυρίας Θάνου. Θα της εξηγήσω το ποιόν της κυρίας Θάνου βεβαίως, η οποία έσπευσε μια μέρα μετά να διοριστεί σύμβουλος του πρωθυπουργού και να πάρει πίσω αυτά τα ωραία τα οποία μας έλεγε, ότι οι δικαστές δεν πρέπει να υπηρετούν σε Ανεξάρτητες Αρχές παίρνοντας παχυλούς μισθούς, και ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρχει η υπόνοια συναλλαγής. Θα της μιλήσω και για υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και βέβαια να υποθέσω ότι είναι μια τελείως «ανεξάρτητη» και «τεχνοκρατική» επιλογή το να διορίζει κανείς αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού διευθύντρια κορυφαίου υπουργού σας. Είναι μια ακομμάτιστη αυτή η επιλογή η οποία δεν έχει να κάνει τίποτε με κομματικά χαρακτηριστικά ‒ ας είμαστε λίγο σοβαροί, κύριε Τσίπρα.
  Και βέβαια επειδή όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας, όταν εμείς θα κάνουμε την πρότασή μας για τον καινούργιο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα μπορείτε να βγάλετε ‒γιατί η διάταξη αυτή θα περάσει όσο και αν φωνάζετε, και η κ. Θάνου ό,τι και να λέει δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λυπάμαι που στεναχώρησα την καλή σας φίλη αλλά αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον‒, όταν δείτε την επιλογή μας, τότε θα αντιληφθείτε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή σε μια τόσο κρίσιμη Ανεξάρτητη Αρχή. Λίγο υπομονή.»
  Υπενθυμίζουμε ότι όλα όσα συνέβησαν εις βάρος της Athens Review of Books, η κατάλυση του κράτους δικαίου με τις γνωστές τρομοκρατικές δικαστικές αποφάσεις από «δικαστές-εργαλεία», συνέβησαν τον καιρό της Θάνου. Της «υπερκομματικής» Θάνου! Τον καιρό της Δικαστικής «Θάνου, Πέππας, Δημητρίου & Co».

  Συνεχίζεται…

 2. Ο/Η kpap01 λέει:

  Χαίρομαι γιατί αναδεικνύεται λυδία λίθος γιά τήν κα Θάνου η μεταχείριση πού επεφύλαξε από τή θεσμική της θέση τής προέδρου του ΑΠ στόν αείμνηστο καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη. Θέμα πού δέν είναι τό κορυφαίο από τίς γνωστές, μόνο, αναξιότητες τής διαδρομής της αλλα ήταν χαρακτηριστικό μικροψυχίας παντελώς ασυμβίβαστης μέ τήν ύψιστη θέση πού κλήθηκε νά υπηρετήσει..

 3. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Φεύγει η υπερκομματική (προπάντων) ηγερία της Δικαιοσύνης Θάνου, φεύγει ο γλυκύτατος τσομπάνος του Θεού Αμβρόσιος (κύριε Ρο, θέλουμε οπωσδήποτε σχετικόν δακρύβρεκτο αφιέρωμα στον Άνδρα!), ο γενναίος Σαλαμινομάχος Πάνος καταγιαουρτώνεται και παγωτίζεται ως κοινός θνητός στο λαϊκό του σκάφος αναψυχής Ferretti συν γυναιξί και τέκνοις (ω, ύβρις!)…

  Έρχεται η Συντέλεια του Κόσμου!! Μετανοείτε!

 4. Ο/Η Nikolaos λέει:

  μπλα μπλα μπλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.