Ο σ.Σπίρτζης, επί έξι μήνες(!) γνώριζε περί ανατίμησης διοδίων, χωρίς να εκφράσει π ο τ έ αντίρρηση

[Προεκλογική υποκρισία]

 

Κλασική πολιτικάντικη υποκρισία από τα παλιά ασκούν σωρηδόν μέλη της, ξεμπερδεύουμε με το Παλιό, κυβέρνησης. Η –αίφνης– αναγκαία πολιτική, Υπέρ των Πολλών, προεκλογική χροιά, με ταυτόχρονη σπίλωση των πολιτικούς τους αντιπάλους, δεν γνωρίζει όρια. Περί συνδρόφου Σπίρτζη ο λόγος. Ο πασοκο-σύνδροφος που ξέρει πολύ καλά από πασοκο-αυτά, γνώριζε εδώ και έξι μήνες την απόφαση ανατίμησης των διοδίων της Αττικής οδού, Μάλιστα, δεν εξέφρασε ούτε μια φορά την αντίρρηση του για την απόφαση της εταιρείας.

Ανακοίνωση «Αττική Οδός Α.Ε.»
«Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών είχε ενημερωθεί από την εταιρεία Αττική Οδό για τις αυξήσεις στα διόδια από τις 28 Δεκεμβρίου 2018. (…) η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε ενημερωθεί με επίσημη επιστολή από την “Αττική Οδός Α.Ε.” από τις 28/12/2018 για τις νέες τιμές που προγραμματίζονταν να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2019 (€3,00) και την 1η Αυγούστου 2019 (€3,30) και ουδέποτε είχε εκφράσει υπηρεσιακά την παραμικρή αντίρρηση ή είχε ζητήσει οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματικό στοιχείο. Η “Αττική Οδός Α.Ε.” προσπαθώντας να καθυστερήσει περαιτέρω την οικονομική επιβάρυνση των χρηστών της από τις νέες τιμές, αποφάσισε και ενημέρωσε με επιστολή της και πάλι μονομερώς στις 29/01/2019 την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι αναβάλλει (όχι ανακαλεί) μέχρι νεωτέρας την εφαρμογή της απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αναφέρει μάλιστα ότι η εταιρεία παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, οι αυξήσεις στα διόδια είναι «νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά της» που απορρέει από τη σύμβασή της με το Δημόσιο σύμφωνα με το «Αρθρο 50.1.2. της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Αττική Οδός Α.Ε.», η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 16/12/1996, ο ελεύθερος και μονομερής καθορισμός του ύψους των διοδίων τελών, υπό την προϋπόθεση ότι η Ανώτατη Τιμή Διοδίων Τελών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα Άνω Συμβατικά Όρια Διοδίων Τελών (Α.Σ.Ο.Δ.Τ.).

Σήμερα, το Α.Σ.Ο.Δ.Τ. ανέρχεται σε €3,77 (με ΦΠΑ), άρα τόσο η νέα ονομαστική τιμή διοδίου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019 (€3,00), όσο και αυτή που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2020 (€3,30), είναι σημαντικά χαμηλότερες του επιτρεπτού ορίου».

Ως προς τους ισχυρισμούς ότι η «Αττική Οδός Α.Ε. έχει θησαυρίσει», η εταιρεία απαντά μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της ότι «το κόστος υλοποίησης της Αττικής Οδού ανήλθε σε €1,316 δισ. εκ των οποίων το 67,35%, δηλαδή €886,3 εκατ., καλύφθηκαν από την Παραχωρησιούχο εταιρεία “Αττική Οδός Α.Ε.” με ίδια κεφάλαια και δάνεια που ακόμα αποπληρώνει».

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ο σ.Σπίρτζης, επί έξι μήνες(!) γνώριζε περί ανατίμησης διοδίων, χωρίς να εκφράσει π ο τ έ αντίρρηση

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  κ.Ρό, σείς θα ξέρετε νά μάς εξηγήσετε τί εννοούμε χαρακτηρίζοντας κάποιον ποντικομαμή?.
  Εχω κάποιο δίκιο νά θυμάμαι τόν όρο βλέποντας τόν, περί ού ο λόγος, σύνδροφο Σπίρτζη?

  • Ο/Η Po λέει:

   «άνθρωπος μικροκαμωμένος και ζαρωμένος ή που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θυμίζουν ποντίκι.»
   wiktionary.org
   😀

 2. Ο/Η Po λέει:

  [η αγάπη σκόνη και τ’ όνειρο καπνός·

  Ο Μεσσίας Λένιν

  […]
  Οταν ο Λένιν ανακάλυψε τον Μαρξ (αμφιβάλλω αν τον κατάλαβε σωστά, σε αυτό θα επανέλθουμε), βρήκε μία απόλυτη αλήθεια που ίσχυε διεθνώς. Πίστευε ακράδαντα πως αμέσως μετά την επικράτηση του μπολσεβικισμού στη Ρωσία, θα ακολουθούσε η επανάσταση στην Ευρώπη.

  Αρα ο Μαρξ ήταν οι θεϊκές γραφές, που έπρεπε να βρεθεί ένας προφήτης που να τις υλοποιήσει διά πυρός και σιδήρου, όπως ο Ιησούς του Ναυή που έκανε μία γενοκτονία και δεν άφησε κανέναν ζωντανό. Τον ρόλο του προφήτη τον βρήκε ο Λένιν στον εαυτό του. Μετά χρειαζόταν μαθητές και πιστούς.

  Και διασπάει το κόμμα. Η φράξια των μπολσεβίκων κόβει κάθε δεσμό με τη Σοσιαλδημοκρατία και συγκροτεί τη δικιά της εκκλησία με στρατιωτική ιεραρχία, που αυτή έχει το κοπιράιτ της επαναστατικής αλήθειας.

  Ολοι οι υπόλοιποι είναι εχθροί. Οι νόμοι της Ιστορίας είναι αδήριτοι και η επανάσταση είναι αναπόφευκτη. Αυτό δεν θυμίζει χιλιασμό και Δεύτερη Παρουσία; Και όταν ο Λένιν βρέθηκε στην εξουσία, όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις που πολέμησαν για την ανατροπή του τσάρου, απόντος του Λένιν, έγιναν αιρέσεις (σολιαλεπαναστάτες, μενσεβίκοι, αναρχικοί, αριστερή αντιπολίτευση από το ίδιο του το κόμμα) και εξοντώθηκαν.

  Και το κόμμα-κράτος- εξουσία χτίζει τον κρατικό καπιταλισμό και δημιουργεί έναν ολοκληρωτισμό κατ’ εξοχήν αντεπαναστατικό και αντιανθρώπινο. Τα γκούλαγκ πια είναι τα επαναστατικά επιχειρήματα και ο τρόμος η πειθώ.
  […]
  όλο το κείμενο >>> https://agrimologos.com/2019/06/26/26-6-19/

 3. Ο/Η SF λέει:

  Ούτε μία συγγνώμη!

  Κατερίνα Νοτοπούλου @katenotopoulou
  Το πολυσυζητημένο δημιουργικό κατέβηκε προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων. Δεν υπήρξε ούτε πρόθεση ούτε χρήση προεκλογική της μεγάλης επιτυχίας του Γιάννη Αντετοκουμπο, μιας επιτυχίας που του ανήκει και μας κάνει όλους υπερήφανους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.