Σχετικά με τον νέο Ελληνορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

[Γιατί δείχνει πως λατρεύει τον πολυτελή βίο;]

Η αρετή της σεμνότητας

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο κ. Ελπιδοφόρος, φυλετικός Αρχιεπίσκοπος μόνο των ελληνικής καταγωγής και όχι όλων των Αμερικανών Ορθοδόξων, δεν είναι αγράμματος και γι’αυτό απέχει πολύ από τους αρειμάνιους βλαχομητροπολίτες της κρατικής ελλαδικής Εκκλησίας. Επισημαίνω δυο στοιχεία που προέκυψαν τώρα με την εκλογή του, ένα θετικό και ένα αρνητικό. Ξεκινώ από το πρώτο, που αναδεικνύει την απόσταση που κρατάει  από το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος των ακροδεξιών επαγγελματιών «πατριωτών» μητροπολιτών του Ελλαδιστάν («Πειραιώς: »Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός»).

Όπως γράφει ο ομογενειακός ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ (16 Ιουνίου 2019), η αγγλοφωνη «Daily News» της Πόλης του αφιέρωσε άρθρο με τίτλο «Από το Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης κατάγεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος των Ηνωμένων Πολιτειών». Το δημοσίευμα αναφέρθηκε και στα παιδικά χρόνια του στο Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης. Δήλωσε, πως, «είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια. Παίζαμε όλα τα παιδιά Τουρκόπουλα, Ελληνόπουλα και Αρμενόπουλα. Είχα πολύ καλές φιλίες και επίσης είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Οι γείτονες μας στο διπλανό σπίτι, οι οποίοι ήταν μουσουλμάνοι μοιράζονταν μαζί μας το κρέας σε κάθε γιορτή της Θυσίας κι εμείς τον άρτο και το Χριστουγεννιάτικο γεύμαΟι καλύτεροί μου φίλοι εξακολουθούν να είναι φίλοι μου από το Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης». Επίσης δείγμα των αντιλήψεων που οφείλει και είναι υποχρεωμένος να έχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος σε μια χώρα πολυφυλετική και πολυπολυτισμική όπως οι ΗΠΑ, που δεν μοιάζουν με την αυτιστικά εγωκεντρική Ελλάδα που θεωρεί πως είναι ο ομφαλός της Γης, είναι και η παρακάτω πληροφορία: Τον Πρόεδρο Τραμπ και την αμερικανική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου ο υπουργός Υγείας Άλεξ Μιχαήλ Azar, ο οποίος είναι Αραβας (Λιβανέζος) Ορθόδοξος.

Το αρνητικό που επεσήμανα είναι το εξής: Από το αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Lotte New York Palace όπου θα καταλύσει τις πρώτες ημέρες μέχρι την ενθρόνιση. Ομολογώ πως περίμενα λιγότερη υποκρισία. Πως γίνεται ο εκπρόσωπος ενός θεού που γεννήθηκε σε στάβλο, να μένει σε ένα τόσο πολυτελές ξενοδοχείο, αντί να προτιμήσει κάποιο κτίριο της Αρχιεπισκοπής και να μην στερήσει από το φιλόπτωχο ταμείο τόσο πολύτιμα για τα πεινασμένα παιδιά του ποσά; Τόση πατρική αστοργία προκαλεί κάθε νοήμονα και έντιμο άνθρωπο και αναδεικνύει έναν τρυφηλό χαρακτήρα που ποδοπατά τους μοναχικούς του όρκους και λατρεύει την πολυτέλεια.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
«H ελληνική Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ, χρεοκόπησε αποζημιώνοντας θύματα παιδεραστίας «.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Σχετικά με τον νέο Ελληνορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τεράστιο σκάνδαλο, οικονομικό, θρησκευτικής αγυρτίας και σεξουαλικό, που κουκουλωνόταν για χρόνια από το πατριαρχείο, μέχρι που δεν πήγαινε άλλο.

  https://www.protothema.gr/greece/article/186495/kathairethhkan-paisios-kai-vikentios-apo-to-oikoymeniko-patriarxeio/

  Καθαιρέθηκαν Παϊσιος και Βικέντιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

  28/03/2012, 20:40

  Την ανώτατη των ποινών για Αρχιερείς, την ποινή της καθαίρεσης στην τάξη των μοναχών επέβαλε, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους πρώην τιτουλάριο Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο και τον μέχρι πρότινος βοηθό επίσκοπο του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο.
  Την ανώτατη των ποινών για Αρχιερείς, την ποινή της καθαίρεσης στην τάξη των μοναχών επέβαλε, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους πρώην τιτουλάριο Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο και τον μέχρι πρότινος βοηθό επίσκοπο του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο.

  Πρόκειται για δυο πρώην πανίσχυρους κληρικούς που αρχικά ανήκαν στο παλαιό ημερολόγιο επί μια 30ετία και πλέον, και προϊόντος του χρόνου, είχαν οργανώσει και ανοικοδομήσει με τα χρήματα και τα τάματα των πιστών σχεδόν μια ανεξάρτητη πλήρως οργανωμένη εκκλησιαστική κοινότητα στην επικράτεια των ΗΠΑ, η οποία μέχρι την αποκάλυψη των σεξουαλικών σκανδάλων στα τέλη του 2010 αριθμούσε χιλιάδες πιστούς. Οι δυο ισχυροί κληρικοί ζούσαν στην Νέα Υόρκη από το 1972, είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ πολλές φορές για διάφορες αιτίες (λ.χ. θαύματα που συνέβαιναν στην Ιερά Μονή) και το 1999 επί ποιμαντορίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα υπήχθησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ισότιμα και πλήρη μέλη της Κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

  Το πλήρες ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου που δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην δημοσιότητα έχει ως εξής : « Ἀνακοινοῦται, ὅτι κατά τήν σημερινήν συνεδρίαν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ἐπί εἰσηγήσει τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς καί κατόπιν ἐκτενοῦς συζητήσεως, ἐπεβλήθη ὁμοφώνως ἡ ποινή τῆς καθαιρέσεως, διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσoν κανονικά παραπτώματα, εἰς τούς Μητροπολίτην Τυάνων Παΐσιον καί Ἐπίσκοπον Ἀπαμείας Βικέντιον, πρῴην Ἡγούμενον καί ἀναπληρωτήν αὐτοῦ, ἀντιστοίχως, τῆς ἐν Ἀστορίᾳ Νέας Ὑόρκης Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ὁσίας Εἰρήνης Χρυσοβαλάντου, οἵτινες καί ἐπανήχθησαν εἰς τάς τάξεις τῶν μοναχῶν. Ἐξ αὐτῶν, ὁ πρῶτος παρέστη καί ἀπελογήθη ἐνώπιον τοῦ Ἱεροῦ Σώματος, ἐνῷ ὁ Ἐπίσκοπος Ἀπαμείας, εὑρισκόμενος ἐν Ἀμερικῇ, ἐδήλωσεν ἀδυναμίαν ἀνταποκρίσεως εἰς τήν κλῆσιν τῆς Ἐκκλησίας καί ἐμφανίσεως ἐνώπιον τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου. Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 28ῃ Μαρτίου 2012. Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

  Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο κληρικούς άρχισε όταν ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος-συνεργάτης και του Πρώτου Θέματος – αποκάλυψε, μετά από οκτώ χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας, το μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο όλων των εποχών στην Ορθοδοξία και ειδικά στις τάξεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με πρωταγωνιστή τον πάλαι ποτέ Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο πρωταίτιο και ιθύνοντα νουν αμέτρητων σεξουαλικών σκανδάλων, ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων και άλλων έκνομων πράξεων που θα τεθούν υπόψη των αμερικανικών αρχών.

  H αποκάλυψη των συγκλονιστικών και πρωτοφανών σκανδάλων έσκασε ως βόμβα στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ και ειδικά της Νέας Υόρκης. Το θέμα είχε απασχολήσει και τα αμερικανικά ΜΜΕ με ρεπορτάζ και έρευνες.

  Το μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο αποκάλυψε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010 το GreekAmericanNewsAgency.com με σειρά αποκλειστικών ανατριχιαστικών ντοκουμέντων, διηγήσεων και μαρτυριών από θύματα του κ. Παϊσιου τα οποία υπέστησαν ασελγείς πράξεις κάποιοι εξ αυτών όντας ανήλικοι.

  Προ ολίγου από το GreekAmericannewsAgency.com δημοσιοποιήθηκε μια λιτή ανακοίνωση : «για το πρακτορείο μας αποτελεί μια ακόμα μεγάλη ιστορική δικαίωση αυτή η δημοσιογραφική έρευνα η οποία με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα που ετέθησαν πρώτα υπόψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. Και ξεκαθαρίζει ότι “όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε από την οκτάχρονη δημοσιογραφική έρευνας μας αφορούν αποκλειστικά και μόνο ηθικά βαριά εγκλήματα εις βάρος του κ. Παϊσίου και μόνον! Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ή μαρτυρία εις βάρος του επισκόπου Απαμείας κ. Βικεντίου για παρόμοια σεξουαλικά εγκλήματα και ειδικά πράξεις κατά ανηλίκων”.

  https://www.protothema.gr/world/article/754793/tsounami-apokalupseon-gia-oikonomika-kai-sexoualika-skandala-stous-kolpous-tis-orthodoxis-ekklisias-tis-amerikis/

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

  «Τσουνάμι» καταγγελιών για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

  Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
  26/01/2018, 21:16 4

  Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως καταβλήθηκαν 17 εκατ ευρώ για νομικές διευθετήσεις που αφορούσαν αγωγές σε βάρος κληρικών που κακοποίησαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και γυναίκες
  Μαζί εργαστήκαμε για να καταβάλουμε περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικές δαπάνες και νομικούς διακανονισμούς αποζημιώσεων προκειμένου να απαλλαγεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από το τεράστιο αυτό φορτίο

  «Τσουνάμι» αποκαλύψεων και ραγδαίων εξελίξεων προιωνίζεται μετά την επιστολή-καταπέλτη του επί 17 και πλέον έτη εκτελεστικού Διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Τζέρρυ Δημητρίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο με ταυτόχρονη κοινοποίησή της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής.

  Πέντε μήνες μετά την ουσιαστική εκδίωξή του από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής με προσωπική απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και ουσιαστικά βαρύτατα υπονοούμενα για τις ημέρες και τα έργα του στη διαχείριση των οικονομικών της εκκλησίας της Αμερικής ο Τζέρρυ Δημητρίου σπάει τη δέσμευση που είχε αναλάβει με την υποτιθέμενη παραίτησή του να μη μιλήσει και κυριολεκτικά απασφαλίζει.
  …………………………………….
  https://www.tovima.gr/2008/11/25/archive/i-arxiepiskopi-amerikis-sti-dini-twn-skandalwn-paiderastias/

  ΤΟ ΒΗΜΑ

  Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία

  Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας

  Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας Ολα για όλα στη μάχη για την επόμενη μετά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ημέρα ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Αναυδοι πριν από τρία χρόνια οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το FBI να εισέρχεται σε ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, να συλλαμβάνει ιερείς και να τους οδηγεί στα δικαστήρια

  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

  25 Νοεμβρίου 2008, 00:06 Ενημερώθηκε: 25 Μαρτίου 2007, 00:00

  ……………….

  https://www.pokrov.org/groups/goa-greek-orthodox-archdiocese-of-america/

  GOA Greek Orthodox Archdiocese of America

  The Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA) is one of the largest Orthodox jurisdictions in the United States. The GOA is a member of SCOBA.

  Below is a list of individuals in the GOA who were convicted, sanctioned, sued, or publicly accused of sexual misconduct, or of injuring or attempting to injure another person. Please click on the individual entries for details.

  Adamakis, Archimandrite Stanley R.
  Convicted, Sanctioned, Sued

  Barrow, Father Gabriel
  Sanctioned

  Bithos, Deacon George
  Sanctioned

  Callozzo, Archimandrite Andoni

  Convicted, Sanctioned

  Draconakis, Bishop Anthimos
  Sued

  Gavrilos, Father James
  Sanctioned

  Graff, Father Nicholas
  Sanctioned, Sued

  Hayes, Seraphim Randall
  Convicted

  Hughes, Father Nicholas
  Public Allegations

  Kasemeotes, Father Angelo
  Convicted

  Katinas, Father Nicholas
  Sanctioned, Sued

  Katsoulis, Father John
  Sanctioned

  Kavouras, Fr. Demetrios
  Sanctioned

  Koveos, Father Emmanuel
  Convicted, Sanctioned

  Liadis, Father John
  Convicted

  Moschonas, Father Anthony K.
  Sanctioned, Sued

  Pappas, Father Michael
  Sanctioned

  Pyle, Father George
  Sanctioned

  Recachinas, Protopresbyter Demetrios
  Public Allegations

  Rymer, Archimandrite Michael
  Sanctioned, Sued

  Smyrni, Seminarian John
  Public Allegations

  Theodore, Father John
  Sanctioned

  Vrionis, Metropolitan Pangratios
  Convicted, Sanctioned

  http://www.greatlie.com/index.php/component/content/article/80-uncategorised/1469-xristianistan-6-ekatommuria-dollaria-ixeirotonia

  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΑΝ: 6 εκατομμύρια δολλάρια… η χειροτονία!

  Φανταστείτε τον πακτωλό του χρυσού που μαζεύουν από το…ποίμνιο!

  Να χαίρεστε τους τσοπαναραίους σας…πρόβατα!Άκου έξι εκατομμύρια δολλάρια για να γίνουν τσοπαναραίοι!Κι όμως θα τα βγάλουν από το άρμεγμα στο χιλιοπλάσιο!Έχουν πολύ…γάλα τα χριστιανικά πρόβατα!

  http://www.kalami.net/
  Τα ΡΟΖ και τα $πράσινα$ »ιεραρχών» στο γκέττο Αστόριας Νέας Υόρκης
  Από τα »σκύψε ευλογημένη» στα τέλη ’70, στα »τεκνά» της δεκαετίας ’80 και στα δημόσια »ξεκατινιάσματα» 2010 (γνωστά όλα στο…Πατριαρχείο, αλλά γι’ αυτό, το χρήμα »υπεράνω»)

  Τα βρώμικα παιχνίδια: Ο οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνώριζε από την περασμένη δεκαετία και γιά τα ΡΟΖ σκάνδαλα. Αλλά, προτίμησε να κάνει το »deal» γιά να εντάξει την (πλούσια) Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και την ακίνητη περιουσία της στο Πατριαρχείο, ενώ έναντι 6 εκατομ. δολαρίων ξαναχειροτόνησε Παίσιο και Βικέντιο. Το »deal» είχε κλείσει ο πρώην Αμερικής Σπυρίδων (1998), που γνώριζε επίσης και γιά τα ΡΟΖ σκάνδαλα.

  Γιά του δολαρίου (και του Βαρθολομαίου) την πίστη την αγία και της Ομογένειας την αφασία… ‘Oταν οι »χρυσοβαλάντιοι ιεράρχες»(Παίσιος και Βικέντιος) »ξεκατινιάζονται» δημόσια και ο »θεοφοβούμενος όχλος» συμμετέχει ωρυόμενος

  Η »σταυροπηγιακή Μονή αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου», μ’ έδρα το »γκέττο» μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης και τα 9 »Μετόχια» της, είναι από 7 Απριλίου 1998, υπό την δικαιοδοσία του οικουμενικού Πατριαρχείου. Τότε ο ηγούμενος (αφεντικό), μητροπολίτης Τυάνων, Παίσιος (Λουλουργάς) και ο βοηθός ηγούμενος επίσκοπος Απαμείας, Βικέντιος (Μαλαματένιος), (ξανα)χειροτονήθηκαν, καταβάλοντας 6 εκατομ. δολάρια στο Πατριαρχείο και τους τίτλους ιδιοκτησίας όλων των περιουσιακών στοιχείων της Μονής και των μετοχίων της.
  Η βασική αιτία, ήταν η μη αναγνώριση ίσαμε τότε, των χιλιάδων γάμων και βαπτίσεων, από το ελληνικό κράτος, αφού η Χρυσοβαλάντου ήταν με το παλαιό ημερολόγιο και ανεξάρτητη. Και οι ενοχλήσεις των ανθρώπων ήταν έντονες. Πριν, στα μέσα της δεκαετίας ’80 ειδικά, είχαμε τα »δάκρυα» της »θαυματουργού εικόνας» της οσίας Ειρήνης, που »κλάπηκε» κι έγινε πρωτοσέλιδο στις αμερικάνικες εφημερίδες, που πλήρωσε η ασφάλεια, που »επέστρεψε»… μόνη της. Τα »θαυματουργά» συνεχίζονται ίσαμε σήμερα. Το χρήμα άφθονο και οι κατηγορίες ειδικά εναντίον του μητροπολίτη γιά τάσεις προς »χλιδή», πολλές. Τελευταία, ο Παίσιος παραιτήθηκε (δύο φορές), κατηγορώντας τον στενό -γιά 40 χρόνια- συνεργάτη του, Βικέντιο γιά »υπόγειες» υπονομευτικές πράξεις. Στο γκέττο μας, στην Αστόρια, το θέμα πήρε διαστάσεις καφενειακής λογομαχίας και ραδιο- »ξεκατινιασμάτων». H »κόντρα» του μητροπολίτη Παίσιου είναι και με τον »προεδρεύοντα» της Μονής, τον μητροπολίτη -στο Φανάρι- Ικονίου Θεόληπτο. Στις 2 Νοεμβρίου 2010, Παίσιος και Βικέντιος θα παρουσιαστούν στην Σύνοδο στο Φανάρι κι αυτή θ’ αποφασίσει…
  Σημ.: Τα περί »σκύψε ευλογημένη» (επίσημες ονομαστικές καταγγελίες μοναχής) είχαν δημοσιευτεί αρχές δεκαετίας ’80, στην τότε ημερήσια »Πρωϊνή», της οποίας αρχισυντάκτης ήταν ο εκδότης του »Κ».

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  https://roides.wordpress.com/2016/01/14/14jan16/

  Για τον παπα-Ρωμανίδη, «προφήτη της Ρωμιοσύνης»
  14/01/2016
  [Aπό τις περιπέτειες του κ.Γιώργου Μεταλληνού]


  […………]

  Που είχε εμπιστευτεί τη μάνα του ο Ρωμανίδης, σε ποια μονή σύχναζε και ο ίδιος; Αν ένας φωτισμένος άνθρωπος του Θεού, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρωτοπρεσβύτερος, με τόσο κύρος στην Εκκλησία, ένας «προφήτης της Ρωμιοσύνης» που μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενά της και δεν βλέπει σε τι σκουπιδότοπο έχει εμπιστευτεί τη γριούλα μάνα του (τα εκθέσαμε αυτά τα ανατριχιαστικά στην «Ιστορία ενός μοναχού»-4.1), ένας άνθρωπος που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τι γινόταν στον ιερό οίκο ανοχής-Γηροκομείο, ώστε να υπερασπιστεί τους αθώους μοναχούς που υπέκυπταν στις ομοφυλοφιλικές ορέξεις του οσίου ηγούμενου, ο οποίος τους έπειθε σαν νυμφομανείς ευσεβείς Ρωσίδες, με χωρία από την Π.Διαθήκη, πως η υποταγή τους στις ορέξεις του ήταν θεάρεστες (!), τότε ποιά είναι η θεολογική εγκυρότητα αυτού του ανθρώπου και ποια η σοβαρότητα όσων τον αγιογραφούν;

  Αυτά που ήθελε να βλέπει ο Ρωμανίδης προκύπτουν από μια επιστολή του την οποία δημοσίευσε ο κ.Γιώργος Μεταλληνός: «…Πάντως ο μοναχός Παντελεήμων δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Έχει βγάλει καλό αμερικάνικο πανεπιστήμιο – και πολύ μορφωμένος και δυνατό κεφάλι. Γυρίζει με τα ράσα του και με τα γένια του και με όλα. Φθιάχνει κομβοσχοίνια, διδάσκει όσους ανθρώπους βρει και παντού εισαγάγει βυζαντινές εικόνες και φωνάζει να μη κόβουν τις ακολουθίες κ.τ.λ. Ο θεός να του δώση δύναμι και σας παρακαλώ να τον έχετε στην προσευχή σας διαρκώς, διότι πολλά θα εξαρτηθούν από τέτοια παιδιά. Προσεπάθησε να αρχίση ένα μοναστηράκι εδώ, αλλά η κεφαλή τον ημπόδισαν. Θέλουν δράσι (σημ. π. Γεωργίου Μεταλληνού: το δυτικό ευσεβιστικό πνεύμα!)…» (από το βιβλίο «… ο «προφήτης της Ρωμηοσύνης»», 2003, σ. 128-129). Φαίνεται πως ο «προφήτης» δεν έβλεπε τι γινόταν κάτω από τη μύτη του, εκτός κι αν έβλεπε και έκανε «τα στραβά μάτια», αφού ο Μητρόπουλος με τα κομποσκοίνια του και την ταλιμπανική γενειάδα του, εξέφραζε τη γνήσια Ορθοδοξία, η οποία αποκρούει κάθε εκδυτικισμό της «Ρωμηοσύνης».

  [….]

  https://roides.wordpress.com/2016/01/04/4jan16/

  Η ιστορία ενός μοναχού
  04/01/2016
  [Τι κρύβει το ράσο, σε μια περιήγηση μεταξύ Άθωνα-Ιεροσολύμων-ΗΠΑ-Ναυπάκτου]

  [………..]

  Η ιστορία που ακολουθεί αφορά τον πρώην Αγιορείτη, πανοσιολογιότατο Παντελεήμονα Μητρόπουλο, που ανήκει στην άτυχη μειοψηφία των μοναχών που τα απόκρυφα έργα τους βγήκαν στο φως, χωρίς να προλάβει η εκκλησιαστική ηγεσία να τα καλύψει. Η υπόθεση από μόνη της αφορά έναν ολόκληρο κόσμο κρυμένων σκανδάλων, που το δίχτυ τους διατρέχει γεωγραφικά μεγάλη έκταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όποια πέτρα να σηκώσεις καθώς ερευνάς, βρίσκεις κι άλλο σκάνδαλο, μέχρι που καταλαβαίνεις πως όλα αυτά δεν χωράνε σε ένα δημοσίευμα και σταματάς. Το όνομα Παντελεήμων είναι ένα πολυφορεμένο παραπλανητικό επαγγελματικό ψευδώνυμο, κάτω από το οποίο κρύφτηκαν πολλοί ανελεήμονες, άρπαγες, ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι ή και παιδεραστές μητροπολίτες στην Ελλάδα

  [……]

  Ο Μητρόπουλος είναι απόφοιτος της ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης. Κατέφυγε για λίγο διάστημα στο ρωσικό μοναστήρι στον Άθωνα και μετά στη λεγόμενη Νέα Σκήτη του Αγ.Παύλου, στο πλευρό του οσίου Ιωσήφ του Σπηλαιώτη και Ησυχαστή, ενός πρώην μικροπωλητή, απόφοιτου της Β΄Δημοτικού, που έχοντας μείνει από μικρό χωριατόπουλο ορφανό από πατέρα, βρήκε καταφύγιο στο Όρος. Στη σύντομη παραμονή του εκεί ο Μητρόπουλος κάπου στα 1957 έως ’58, συνηπήρξε με τον Κύπριο όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό (πνευματικό πατέρα του Εφραίμ), που εμυείτο εκεί ως υποτακτικός, από το 1946 μέχρι το 1959 (οπότε πέθανε Ησυχαστής). Το 1978 ο μακάριος Ιωσήφ, επέστρεψε στην Κύπρο αλλά εκδιώχθηκε το 1981 από τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο (σήμερα Αρχιεπίσκοπο), με την κατηγορία της παιδεραστίας, κατηγορία την οποία απέρριψε το 1999 το πατριαρχείο, άγνωστο με ποιά ακροαματική διαδικασία. Επιστρέφω στον Μητρόπουλο, που χειροτονήθηκε διάκος από τον Ελαίας Αθηναγόρα (τον μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Μ.Βρετανίας) και ιερέας στα 29 του (1964), από τον αμφιλεγόμενο Καισαρείας Βασίλειο των Ιεροσολύμων και μάλιστα, «σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» (Θεόδ. Καλμούκος- ‘Εθνικός Κήρυξ»’, 27.11.2012). Ο έγκυρος κ.Καλμούκος υπαινίσεται εδώ την αγορά της ιερωσύνης με χρήματα (σιμωνία), όπως θα δούμε παρακάτω, με χορηγό μια εφοπλίστρια ηγουμένη. Άλλωστε ο Βασίλειος (+2012), μετανάστης από το Άργος στα 16 του για να μυηθεί στα μυστήρια της διαβόητης «Αδελφότητας του Π.Τάφου», φέρεται όπως θα δούμε πως συζούσε με τη φιλενάδα του και μεταξύ αυτών που τον χειροτόνησαν επίσκοπο (1962) ήταν και ο λίγο αργότερα (1965) περιβόητος στο πανελλήνιο ερωτύλος μητροπολίτης Δράμας Φίλιππος, που εκθρονίστηκε αναγκαστικά (χωρίς να αποσχηματιστεί!) κάτω από τη γενική κατακραυγή. O Μητρόπουλος έχει ιδρύσει δυο μοναστήρια στο Μπρούκλιν της Βοστώνης, πρωτεύουσας της Μασσαχουσέττης. Την αντρική Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, αρχικά το 1960, στο Χάβερχιλ της Μασαχουσέττης, που μεταστεγάστηκε τo 1970 σε αγορασμένο πολύ ωραίο κτίριο (φωτ.2, δείγμα της ευκολίας εξεύρεσης χρημάτων από ακτήμονες καλόγερους) στο Μπρούκλιν και μέχρι το 1965 υπαγόταν στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και μετά στην επίσημη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το γυναικείο μοναστήρι της Θείας Γέννησης (1968), που στην ακμή του είχε 30 καλόγριες. Σήμερα και τα δυο μοναστήρια ανήκουν στην ‘Holy Orthodox Church in North America’ (HOCNA), που αρχικά υπαγόταν στους Ρώσους της Υπερορίας και τώρα συνδέεται με μια από τις παλαιοημερολογίτικες ελληνικές Εκκλησίες, έχοντας δικά της υποκαταστήματα από τη Ν.Αμερική και την Αφρική μέχρι τη Γεωργία.

  [….]

  Να συνεχίσουμε όμως με τον οικοδεσπότη και πνευματικό της μαμάς Ρωμανίδη: Αντιγράφω, από τον «Εθν.Κήρυκα», Ν.Υόρκης, «27 Νοεμβρίου 2012. Σεξουαλικό σκάνδαλο σε Μοναστήρι της Βοστώνης-του Θ.Καλμούκου

  Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων σεξουαλικής μορφής έχει ξεσπάσει στο Ορθόδοξο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, …στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης, με επίκεντρο τον ιδρυτή και μέχρι πριν λίγο καιρό ηγούμενό του, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μητρόπουλο. Συγκεκριμένα, οκτώ μοναχοί αποκάλυψαν με επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες τους ότι ο ηγούμενος Παντελεήμων επί μακρό χρονικό διάστημα επιδιδόταν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις ακολασίας μέσα στο μοναστήρι.

  […..]

  Νομίζω πως αξίζει να κλείσουμε αυτό το κωμικοτραγικό ιερό στριπτίζ, με κάτι που θυμίζει τις μεθόδους αποπλάνησης από το Ρασπούτιν των ευσεβών κυριών της Αυλής ή διακόρευση αγνής νεάνιδος σε ελληνική ταινία του ’50. Ο όσιος Παντελεήμων ασελγούσε στους νεαρούς μοναχούς με την ευσεβή συγκατάθεσή τους, έχοντας τους πείσει λέει, με τη βοήθεια βιβλικών χωρίων, πως η ερωτική τους σχέση είναι θεάρεστη (π.χ. κατάθεση μοναχού Ευγενίου-24.5.1986, αλλά και άλλων)

  http://www.hocna.info/Testimony-FrEugene.shtml

 3. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81/

  Οι μοναχές είχαν ενημερώσει την Αρχιεπισκοπή για τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή
  Του Θεοδώρου Καλμούκου 10 Δεκεμβρίου, 2018

  Οι δύο Μοναχές ηγουμένη Φωτεινή και αδελφή Θεονύμφη της Μονής των Αγίων Πάντων στο Calverton Νέας Υόρκης. Φωτογραφία Facebook.

  Η ηγουμένη Φωτεινή και η αδελφή Θεονύμφη, μοναχές στο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων του Calverton, στο Long Island της Νέας Υόρκης, είχαν ενημερώσει προφορικώς αλλά και γραπτώς λεπτομερώς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ότι ο πνευματικός τους πατέρας, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής, είχε επιδοθεί σε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος τους.

  Υποστηρίζουν δε ότι δέχθηκαν φωνές, προπηλακισμούς και απειλές από αξιωματούχους της Αρχιεπισκοπής τους οποίους κατονομάζουν. Ο Αρχιμανδρίτης Μακρής ήταν ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, από όπου τον απέπεμψε η Αρχιεπισκοπή, τον έστειλε για θεραπεία στο Ινστιτούτο του Αγίου Λουκά και πριν μερικές εβδομάδες τον επανέφερε στη θέση του.

  Ο «Ε.Κ.» φέρνει στη δημοσιότητα την επιστολή της ηγουμένης Φωτεινής με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2018 προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, στην οποία αποκαλύπτει τα όσα ισχυρίζεται ότι έχουν διαμειφθεί, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Ο «Ε.Κ.» έχει επιβεβαιώσει το γνήσιο της επιστολής που περιήλθε στην κατοχή του.

  Oπως έγραψε το Σαββατοκύριακο ο «Ε.Κ.», οι μοναχές έφυγαν προσωρινά από το Μοναστήρι, ενώ ο δικηγόρος τους έστειλε επιστολές στη Θεολογική Σχολή και στην Αρχιεπισκοπή αιτιάζοντας κακοποίηση.

  Γραπτό μήνυμα στον Επίσκοπο Αντώνιο, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής παρέμεινε αναπάντητο.

  Η ηγουμένη Φωτεινή στην επιστολή της ανέφερε: «Σεβασμιότατε, για μία ακόμα φορά επικοινωνώ μαζί σας αναφορικά με την κακοποίηση που υπέστη η αδελφή Θεονύμφη στα χέρια του πνευματικού μας πατέρα, π. Γεράσιμου Μακρή. Καθώς γνωρίζετε είναι μία πολύ τραυματική κατάσταση για την αδελφή Θεονύμφη και για μένα επίσης. Πρώτα αναφέραμε αυτή την κατάσταση κακοποίησης κατά τον δέοντα τρόπο τον Οκτώβριο του 2017 στον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αντώνιο».

  Σε άλλο σημείο, η ηγουμένη Φωτεινή αναφέρει πως «είμαστε πονεμένες, αποκαρδιωμένες και συναισθηματικά συντετριμμένες διότι αντί να μας συμπεριφερθούν με αγάπη και σεβασμό και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Αρχιεπισκοπής περί Σεξουαλικής Κακοποίησης, έχουμε επιπληχτεί, απειληθεί και μας έχουν συμπεριφερθεί ως κατηγόρους αντί για θύματα κακοποίησης.

  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αντώνιος και ο βοηθός του Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πάνος έχουν απειλήσει και τις δυο μας, εμένα και την αδελφή Θεονύμφη, με μετάθεση και εξορία στην Ελλάδα ‘για να μάθουμε πώς να είμαστε καλές μοναχές’. Αυτή είναι τελείως απαράδεκτη συμπεριφορά από ιερωμένους διότι προσθέτει περισσότερο πνευματικό και συναισθηματικό πόνο και σύγχυση στην αδελφή Θεονύμφη αντί για φιλεύσπλαχνη αγάπη και ίαση που θα μπορούσε να προσφέρει η Εκκλησία».

  Σε άλλο σημείο της επιστολής της, η ηγουμένη Φωτεινή τονίζει πως «η Αρχιεπισκοπή δεν έχει εφαρμόσει τον δικό της Κανονισμό για Σεξουαλική Κακοποίηση και σας ικετεύω να κατευθύνετε τον Θεοφιλέστατο και τους άλλους υπεύθυνους να μας συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται σε κάθε ενορίτη ή λαϊκό. Το να μας συμπεριφέρονται διαφορετικά επειδή είμαστε μοναχές δεν είναι μόνο αντιχριστιανικό, είναι και απαράδεκτο. Αντιλαμβάνομαι πως ήταν παράνομο να μην ληφθούν τα πρέποντα μέτρα όπως αναγράφονται στους Κανονισμούς της Αρχιεπισκοπής περί Σεξουαλικής Κακοποίησης».

  Υπογράμμισε πως «η ευθεία αντίφαση των Κανονισμών Περί Σεξουαλικής Κακοποίησης της ίδιας της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής: Στις 25 Οκτωβρίου 2017 έπειτα που ανέφερα την κακοποίηση, μου υποδείχθηκε από τον Επίσκοπο Αντώνιο πως το Μοναστήρι θα πάει στον π. Χρυσόστομο Πάνο για πνευματική συμβουλή και φροντίδα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους Κανονισμούς Σεξουαλικής Κακοποίησης, οι οποίοι τονίζουν πως τα θύματα δεν πρέπει να παραπέμπονται για ποιμαντική φροντίδα σε κανέναν κληρικό ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα».

  Αποκαλύπτει ότι «έπειτα από την αναφορά της κακοποίησης, η αδελφή Θεονύμφη δεν κλήθηκε σε συνέντευξη ούτε της ζητήθηκε να παραθέσει γραπτώς δήλωση για την κακοποίηση. Οι κανονισμοί ευκρινώς λένε πως τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης πρέπει να καλούνται σε συνέντευξη και να δίνουν γραπτή δήλωση».

  Η ηγουμένη Φωτεινή έγραψε στην επιστολή της προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο πως «στις 25 Ιανουαρίου 2018 ο π. Χρυσόστομος Πάνος τηλεφώνησε στο Μοναστήρι εμφανώς οργισμένος και μου φώναζε στο τηλέφωνο παραγγέλλοντάς μου ‘να κάνω την αδελφή Θεονύμφη να σταματήσει να ανησυχεί’, καθώς είμαι η ηγουμένη της και πως ο ίδιος και ο Επίσκοπος Αντώνιος σκέπτονται να μας στείλουν στην Ελλάδα να μάθουμε ‘πραγματικό Μοναχισμό’.

  Επίσης, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Επίσκοπος Αντώνιος φώναζε στην αδελφή Θεονύμφη στο τηλέφωνο, λέγοντας πως θα την στείλει στην Ελλάδα ‘σε πραγματικό Μοναστήρι’. Εφτασε στο σημείο να της κλείσει το τηλέφωνο. Και οι δύο αυτές δηλώσεις ήταν ξεκάθαρες απειλές που έγιναν οργισμένα και όχι ως μία ποιμαντική κατεύθυνση. Αυτό είναι μία απευθείας παραβίαση των Κανονισμών Περί Σεξουαλικής Κακοποίησης».

  Η ηγουμένη Φωτεινή παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να παρέμβει. Εγραψε: «Ταπεινά παρακαλούμε τη Σεβασμιότητά σας να μας βοηθήσετε και να βοηθήσετε την αδελφή Θεονύμφη σύμφωνα με τους Κανονισμούς και σας παρακαλώ υποδείξετε στον Θεοφιλέστατο και στους υπαλλήλους του να σταματήσουν να μας απειλούν διότι μας προκαλούν περισσότερη συναισθηματική και πνευματική θλίψη, σύγχυση και αγωνία. Προσευχόμαστε όπως η αδελφή Θεονύμφη ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο και να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Σεβασμιότητά σας εδώ στο Μοναστήρι».

  Εγραψε ακόμα, πως «πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε εδώ στο Μοναστήρι και δεν έχουμε σχέδιο να εγκαταλείψουμε τη Μοναχική ζωή για οποιαδήποτε αιτία. Γνωρίζουμε πόσο σπουδαία είναι η υπηρεσία μας και επίσης γνωρίζουμε την αγάπη και την υποστήριξη της Σεβασμιότητάς σας για εμάς και την εργασία μας εδώ».

  Υπογραμμίζεται ότι μαζί με την επιστολή η ηγουμένη Φωτεινή είχε επισυνάψει κι έναν αναλυτικό κατάλογο με ημερομηνίες και τα συμβάντα.

  Ανάμεσα στα άλλα, αναγράφεται πως στις 24 Οκτωβρίου 2017 η αδελφή Θεονύμφη πληροφορεί την ηγουμένη Φωτεινή πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Στις 25 Οκτωβρίου η ηγουμένη Φωτεινή ενημερώνει τηλεφωνικώς τον Πρωτοσύγκελο Αντώνιο πως ο π. Μακρής κακοποίησε την αδελφή Φωτεινή. Στις 26 Οκτωβρίου 2017 πληροφορείται ο Πρωτοσύγκελος με e-mail πως και δεύτερη γυναίκα η οποία ήταν δόκιμη στο Μοναστήρι κακοποιήθηκε επίσης από τον π. Μακρή.

  Στις 11 Ιανουαρίου 2018 ο Επίσκοπος Αντώνιος πληροφορεί την μοναχή Θεονύμφη πως ο π. Μακρής θα σταλεί στις 22 Ιανουαρίου στον Αγιο Λουκά (ειδικό ίδρυμα για ιερείς) για αξιολόγηση. Στις 12 Ιανουαρίου η ηγουμένη Φωτεινή και η μοναχή Θεονύμφη υπέβαλλαν γραπτές αναφορές στο Γραφείο του Πρωτοσύγκελου για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον π. Μακρή. Στις 13 Φεβρουαρίου η ηγουμένη Φωτεινή τηλεφώνησε στο Γραφείο του Αρχιεπισκόπου και μίλησε με την Αλίκη. Ζήτησε προσωπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Mία από τις δεκάδες παρόμοιες ιστορίες, που κατάφεραν να βγουν στη φόρα

  Πρώην κληρικός, κακοποιημένος σεξουαλικά στα 17 του από τον ιερέα του π.Αδαμάκη, άνθρωπο του αρχιεπισκόπου Ιάκωβου, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

  https://www.pokrov.org/ex-clergyman-sexually-abused-at-17-by-his-priest-attempted-suicide/

  Ex-Clergyman, Sexually Abused at 17 by His Priest, Attempted Suicide
  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 10/10/2015

  Publication: The National Herald


  Alex Prodes (R) tells all about his sexual abuse by his clergyman, to Theodore Kalmoukos at TNH»s main office in New York.


  Alex Prodes, handling supporting documents, during the interview to TNH about his abuse.

  .

  The Annunciation Cathedral of New England, where Archimandrite Stanley Adamakis met, and later abused, altar boy Alex Prodes.

  NEW YORK – Alex Prodes, a 53-year-old former Greek Orthodox priest (defrocked by choice), lives on his Social Security disability income, two years ago tried to kill himself. The divorced father of two – he sees his children only twice a year – referring to his failed suicide attempt asked his doctor: “why didn’t I die?”

  Prodes didn’t want to live anymore. He says that in 1979, 17 years old and the leader of the altar boys at the Evangelismos Church in Easton, PA, Prodes was sexually abused by Archimandrite Stanley Adamakis, and it was that abuse that led to Prodes’ emotional downfall, culminating in the act of trying to take his own life.

  SERIAL PEDOPHILE

  Adamakis had a history of homosexuality and pedophilia, about which TNH reported extensively. The Archdiocese was then headed by Archbishop Iakovos and his Chancellor, Rev. George Bakopoulos, was in charge of appointments and transfers. Adamakis was sent from parish to parish, sexually molesting young boys virtually wherever he went.

  Adamakis, who began his life in the church as an altar boy at the Annunciation Cathedral in Boston, MA, later served as Iakovos’ driver when the latter was the Cathedral’s priest.

  Soon after Adamakis was ordained a celibate (unmarried) priest, he engaged in pedophilia. First in New England, and then Easton, where he abused Prodes, his brother, and a first cousin of theirs.

  Additional incidents followed at parishes in New Mexico and California, and as we reported in 2007, the Archdiocese paid over $1 million to the victims in an out-of-court settlement. One of Adamakis’ victims was related to him.

  Adamakis spend seven years in jail in California, but continued the abuse after his release.

  He was found dead at age 61 on July 20, 2003, in the parking lot of the Panorama City, CA apartment complex in which he lived, shot to death with an assault rifle by his 24-year-old lover, Tu Luong Hua, who was subsequently convicted of first degree murder.

  ABUSE, AND DEATH THREATS

  (…)

  https://www.pokrov.org/persons/archimandrite-stanley-r-adamakis/

  (…)

  As a boy, Father Adamakis was at altar server at Annunciation Greek Orthodox Cathedral in Boston. Archbishop Iakovos Coucouzis was the priest at the cathedral at that time, and the archbishop later ordained Father Adamakis to the priesthood.

  Ως αγόρι, ο (αργότερα βιαστής αγοριών) πατέρας Αδαμάκης υπηρετούσε στο ιερό του Ευαγγελισμού του καθεδρικού ναού της Βοστώνης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος Κουκούζης ήταν τότε ο ιερέας στον καθεδρικό ναό και ο αρχιεπίσκοπος αργότερα χειροτόνησε τον πατέρα Αδαμάκη στην ιεροσύνη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   O πανοσιολογιότατος πατήρ Αδαμάκης δολοφονήθηκε από νεαρό Κινέζο εραστή του και δεν ήταν ο μόνος Ελληνοτθόδοξος ιερέας των ΗΠΑ που σκοτώθηκε από τον φίλο του

   https://www.greeknewsonline.com/prosecutor-former-greek-orthodox-priest-killed-by-gay-lover/

   Prosecutor: Former Greek Orthodox priest killed by gay lover
   JULY 27TH, 2003

   LOS ANGELES.- A 61-year-old former Greek Orthodox priest was found dead July 20 in the parking lot of his apartment complex in Panorama City, California. Prosecutors have charged a 24-year-old man with the killing of former priest Stanley Adamakis, with whom he was having an affair, and a former in-law. Tu Luong Hua, of Panorama City, allegedly shot Adamakis, who was jailed for molesting Southern California boys more than a decade ago, police said Friday.

   On the same day Adamakis was found dead, police detectives found the body of Yu Huynh, Hua’s former brother-in-law, in the Panorama home Hua and his former in-law shared. Detectives have recovered an assault rifle allegedly used in the murders.

   Hua, who is being held without bail, was charged this week with two counts of murder and the special circumstances of lying in wait for Adamakis and committing multiple murders.

   Prosecutors have not decided whether to seek the death penalty.

   The motive for the brother-in-law killing was unclear, but investigators said the killing of Adamakis may be related to an ongoing relationship between him and Hua.

   “We believe there may have been a sexual relationship between Adamakis and Hua, and it may have played a role in the motive,” said Deputy District Attorney Larry Diamond, who filed the charges.

   Adamakis was released from state prison in November 1997 after serving seven years of a nine-year sentence, the Los Angeles Times reported Saturday. He was sentenced after he was convicted of sexual battery and child molestation.

   Father Adamakis was convicted in 1986 for molesting two adolescent boys in Torrance, California and sentenced to 78 days in jail. While still on probation for this offense, he molested two more boys he met through an Episcopal Church youth group in Hermosa Beach, California. He pled guilty to the new charges in March of 1990.He was sentenced to nine years and eight months in prison, eight years for the probation violation and an additional 20 months on the new charges of sexual battery and child molestation.

   When the second set of charges were filed, Metropolitan Anthony of San Francisco said a defrockment action had been pending against Adamakis for more than a year, stemming from repeated, but never substantiated, allegations of “sexual misbehavior.” (LA Times, “Priest Arrested in Molestation Attempt,” by Shawn Hubler and James Rainey, January 5, 1990). Community leaders had questioned why the 1986 conviction was apparently not considered substantiation of the repeated allegations.

   άλλη μια παρόμοια ιστορία, αλλά η ερωτική δράση του Ελληνορθόδοξου κλήρου στις ΗΠΑ, δεν έχει τελειωμό

   https://roides.wordpress.com/2016/02/08/8feb16/
   Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ (1933)
   08/02/2016
   [Οι ναοί ως ορμητήρια ικανοποίησης παθών ή Βίος του πανοσιότατου Parthenios Kolonis]

   https://roides.wordpress.com/2015/10/08/8sep15/

   Αντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί…
   08/10/2015
   […στη δίνη σεξουαλικών σκανδάλων]


   Από το πάνθεον της Ορθόδοξης παιδεραστίας: O παιδόφιλος Ελληνορθόδοξος ιερέας αιδεσιμολογιότατος Αδάμ Μητρόπουλος, της ενορίας του Αγ.Γεωργίου στο Μπάνγκορ του Μέιν (ΗΠΑ), καταδικάστηκε (27.3.2015) σε 12χρονη φυλάκιση και ισόβια επιτήρηση για παιδεραστία με αγόρι, κατοχή ιδιωτικού βίντεο με γυναίκα (την αδελφή της πρεσβυτέρας του, που τον κατήγγειλε) εν αγνοία της και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

   ………………..

   Οι ατασθαλίες του ιερέα είχαν πάρει εκτενή δημοσιότητα από το 2013, στη ‘New York Post’, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος παρίστανε τον κουφό. Ο τότε 65χρονος παπάς κατηγορείτο πως βάφτισε με βαφτιστική στολή ένα μπικίνι της, την 43χρονη Περουβιανή προσήλυτη, παντρεμένη με Έλληνα, Έθελ Μ….., μητέρα 3 παιδιών, ενώ απαιτούσε από τις ενορίτισσές του να καλύπτουν ακόμη και το κεφάλι τους την ώρα της εξομολόγησης. Η άφιξη το 2006 του ντουέτου στο ναό του Αγ.Σπυρίδωνα των Washington Heights και η αναξιοκρατική ανάθεση σοβαρού ενοριακού οικονομικού πόστου στην κυρία, ακόμη και στη θέση της διευθύντριας-χωρίς προσόντα-του ενοριακού σχολείου-συνοδεύτηκε από φήμες για ξόδεμα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων και για την σχέση των δυο τους. Μετά από καταγγελίες στην Αρχιεπισκοπή, οι ελεγκτές εξέτασαν τα οικονομικά της εκκλησίας και κατέληξαν σε μια έκθεση του Μαρτίου του 2013 όπου αναφερόταν πως «κάποιος άλλος εκτός από την Έθελ» θα πρέπει να εγκρίνει τις πληρωμές.

   O πατήρ Πασσιάς μιλούσε συχνά κατά του δαρβινισμού και της καταγωγής και εξέλιξης των ειδών (evolution).

   ……………………….

   ………………………….

   https://nypost.com/2015/10/04/kinky-orthodox-priest-brought-down-by-cake-porn-sex-tape/

   Kinky Orthodox priest brought down by ‘cake porn’ sex tape
   By Isabel Vincent and Melissa Klein October 4, 2015 | 6:00am

   https://roides.wordpress.com/2011/01/12/12jan11/

   Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη
   12/01/2011
   H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα

   ………………

   Ξεκινώ από το βιβλίο του θεολόγου-φιλόλογου-ιεροκήρυκα Κωνσταντίνου Σιαμάκη «Παρθενοσυλλέκτες» στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων ιερών μορφών, χωρίς να κατονομάζεται, «φωτογραφίζεται» και καταγγέλλεται με φοβερές κατηγορίες και ο Γέροντας του Δυτικού Ημισφαιρίου των 17 (το 2007 που εκδόθηκε το βιβλίο) μοναστηριών. Το βιβλίο προβάλλεται και στο Διαδίκτυο, χωρίς τις αυτονόητες αντιδράσεις (που τις όφειλαν ο θιγόμενος και ο προϊστάμενός του) ώστε να προστατευθεί η υπόληψη του μοναχού και της επιχείρησής του και για να μην σκανδαλίζονται οι ευσεβείς αναγνώστες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ποιόν υπονοεί ο εκκλησιαστικός συγγραφέας όταν γράφει:

   Από μιράκωλο σε μιράκωλο. Από τον έναν Εφραίμ στον άλλο: Μετά το πτώμα του Ιωσήφ Βατοπεδινού (καταδίκη από την κυπριακή Εκκλησία για παιδεραστία), χαμογέλασε και η νεκρή καλόγρια του Εφραίμ της Αριζόνα, Ευπραξία, (φωτ.από την ιστοσελίδα του ρόκερ Μουλατσιώτη). Τι συμβαίνει και ευθυμούν τα πτώματα εν μέσω ΔΝΤ; Ποιό θα είναι το επόμενο γελαστό κουφάρι;

   «…ό γέροντας βόσκει, φωλιάζει και θαυματουργεί στο άλλο ημισφαίριο τής γης. λέγεται ότι, όταν λειτουργή, δέν πατάει στή γη βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω άπό το έδαφος, ό στάρετς και παρθενοσυλλέκτης έχει τώρα εκεί 17 (δεκαεφτά) γυναικεία μοναστήρια –μόνο γυναικεία, κανένα αντρικό και αμέτρητα πλήθη αφιερωμένων γυναικών, μόνο γυναικών, όπως μου είπε παλιός μου «φίλος» και συμφοιτητής (άλλης σχολής) και τώρα μοναδικός αρσενικός υποτακτικός του «γέροντος», αυτός ό υποτακτικός, λαϊκός ακόμη, κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφίνες, μιά φορά, καθώς κουβαλούσε τις μορφίνες, τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο, βλέπει ή τροχαία τις μορφίνες και τον συλλαμβάνει (ήταν το 1968). τους λέει: «Είμαι προσωπικός γιατρός του Τάδε «γέροντος», και του πηγαίνω αυτά τά φάρμακα, επειδή τά έχει ανάγκη, του λένε: «Τόσο πολλές μορφίνες; αυτές είναι γιά άρρωστους ενός νοσοκομείου γιά ένα έτος! κι άπό τι πάσχει ό έν ενεργεία ηγούμενος;», δέν μπορούσε νά τους πει από τι έπασχε ό γέροντας, του επέτρεψαν νά τηλεφωνήση σέ κάποιον, εκείνος, αντί σε δικηγόρο, τηλεφώνησε σε κάποια προσωπικότητα, κι ή προσωπικότητα σέ κάποιον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, κι ό ανώτατος αξιωματικός διέταξε τήν τροχαία νά τον αφήσουν ελεύθερο, τον άφησαν ελεύθερο μέ τήν εξοργισμένη παρατήρησι: «Θά σέ παρακολουθούμε «αν ξανασυμβή αυτό, θά σέ συλλάβουμε, και θά πας φυλακή, δέν θά τήν ξαναγλυτώσης». έγώ τά έμαθα από το γιατρό και τήν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα….».

   Η σιωπή του Γέροντα και του πατριαρχείου δεν είναι χρυσός.
   ……………….

   ΥΓ
   Δείτε τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού καναλιού για τα μοναστήρια του Εφραίμ

   https://www.ekirikas.com/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC/

   Αυτοκτονία στο Μοναστήρι του π. Εφραίμ στην Αριζόνα

   12 Ιουνίου, 2012

   ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου. Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του

   ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους.

   Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου.
   …………………….

   Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μία κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών «νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών» σ’ ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία «Εφραιμίτες».

   Κι ενώ όλα φαίνονταν φυσιολογικά με τον Σκοτ Νέβιν, μέχρι σημείου που είχε ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο και εκδήλωση των αποφοιτούντων, γνωστό ως prom.

   Ντύθηκε ανάλογα για το δείπνο, αποχαιρέτησε τους γονείς του έβγαλε μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και αναχώρησε υποτίθεται για την εκδήλωση του σχολείου του, το prom.

   Τον περίμεναν όμως κάποιοι οπαδοί του Εφραίμ οι οποίοι αντί για την εκδήλωση prom τον οδήγησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Florence της Αριζόνας όπου εισήλθε στο στάδιο του δόκιμου μοναχού.

   https://www.pokrov.org/persons/scott-nevins/

   _________________

 5. Ο/Η PJHarvey λέει:

  σε ποιο ξενοδοχείο; κάτι ξέφυγε στο τυπογραφείο.

 6. Ο/Η Θεολόγος. λέει:

  https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-amerikis/29890-enoxos-gia-upejairesi-xrimaton-apo-tin-arxiepiskopi-dilose-o-proin-oikonomikos-dieuthuntis

  Ενοχος για υπεξαίρεση χρημάτων από την Αρχιεπισκοπή δήλωσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής
  «Εθνικός Κήρυξ» 20 Ιουνίου, 2019


  H Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην διευθυντής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Γεώργιος Παπαδάκος δήλωσε ενοχή για υπεξαίρεση χρημάτων από την Αρχιεπισκοπή, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε πάνω από $60.000 δολάρια, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν του Γραφείου του Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (Southern District of New York).

  Υπενθυμίζεται ότι ο Γεώργιος Παπαδάκος ήταν εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης της Αρχιεπισκοπής Τζέρι Δημητρίου.

  Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Εισαγγελίας, ο κ. Παπαδάκος παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης και δήλωσε ενοχή ενώπιον της δικαστού Sarah Netburn. Στην υπόθεση έχει ορισθεί δικαστής ο Richard M. Berman.

  Ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey S. Berman δήλωσε πως «ο Γεώργιος Παπαδάκος ως διευθυντής των Οικονομικών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όφειλε να υπηρετεί την Εκκλησία του κι όχι τον εαυτό του. Οπως παραδέχθηκε σήμερα (το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου) έκανε υπεξαίρεση χρημάτων από την Εκκλησία για σχεδόν έξι χρόνια. Γι’ αυτό του το αμάρτημα αντιμετωπίζει την πιθανότητα φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή».

  Ο Philip R. Barlett επικεφαλής ερευνητής του U.S. Postal Inspection Services, δήλωσε πως «ο κ. Παπαδάκος χρησιμοποίησε τη θέση του στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για να κλέψει από το χέρι εκείνου που τον είχε προσλάβει. Η σημερινή δήλωση ενοχής είναι μία απόδειξη πως η κάρμα (ανταπόδοση) έρχεται πάντοτε από μία ανώτερη αρχή και πως ουδείς διαφεύγει από τη Δικαιοσύνη».

  Στο ανακοινωθέν της Εισαγγελίας αναγράφεται πως σύμφωνα με τις κατηγορίες, που εμπεριέχονται στο Πληροφοριακό υλικό για το οποίο ο Παπαδάκος δήλωσε ενοχή, καθώς επίσης και από δηλώσεις που έγιναν στο δικαστήριο στη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης ενοχής, μεταξύ του έτους 2012 και του Σεπτεμβρίου 2017, ο Παπαδάκος, διευθυντής των Οικονομικών της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπεξαιρούσε επανειλημμένα από την Αρχιεπισκοπή. Χρέωσε περίπου $66.499 δολάρια σε πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής προσωπικά του έξοδα χωρίς την έγκριση της Αρχιεπισκοπής. Σ’ αυτά τα προσωπικά έξοδα συμπεριλαμβάνονταν χρεώσεις για αναπαλαιώσεις της οικίας του, αγορά ρούχων, συνδρομή σε γυμναστήριο, αγορά iTunes και ιατρικά έξοδα. Οταν ο Παπαδάκος έκλεβε, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρισκόταν αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες.

  Ο Παπαδάκος, ηλικίας 52 ετών, από την πόλη Westfield της Νέας Ιερσέης δήλωσε ενοχή σε μία κατηγορία απάτης ηλεκτρονικώς (wire fraud) για την οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με τους όρους της δήλωσης ενοχής του, ο Παπαδάκος συμφώνησε να καταβάλλει πρόστιμο και να επιστρέψει τις $66.499 δολάρια.

  Εχει ορισθεί να εμφανισθεί ενώπιον του δικαστή Richard M. Berman στις 24 Ιουνίου 2019, στις 11 π.μ., προκειμένου να ορισθεί η ημερομηνία ανακοίνωσης της ποινής του.

  Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» άρχισε τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και τους πρωταγωνιστές τους σε θέσεις-κλειδιά από το τέλος Αυγούστου του 2017.

  https://www.ekirikas.com/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BD-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7/

  Μόνον ο διευθυντής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής είναι ένοχος;
  Σχόλιο του A.H. Διαματάρη 20 Ιουνίου, 2019

  Ομοσπονδιακός (!) εισαγγελέας, με έδρα την Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την Τετάρτη το απόγευμα -22 μήνες μετά την αποκάλυψη του «Εθνικού Κήρυκα» ότι χρεοκόπησε η Αρχιεπισκοπή και διακόπηκαν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν- ότι ένα άτομο σε θέση ευθύνης στην Αρχιεπισκοπή, δήλωσε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων.

  Το άτομο αυτό είναι ο πρώην διευθυντής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Γιώργος Παπαδάκος.

  Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κ. Παπαδάκος καταχράστηκε «περισσότερα …

  To Read this Article Login or Subscribe

 7. Ο/Η οf kolos λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/901893/deite-live-enthronistike-o-arhiepiskopos-amerikis-elpidoforos/

  Βίντεο: Με λαμπρότητα ενθρονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη Νέα Υόρκη


  Η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Στη φωτό με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

 8. Ο/Η Mareva λέει:

  http://newpost.gr/parapolitika/5d0f5cf2f2eb5eac5b78b2f0/i-fotografia-poy-egine-viral-sti-nea-yorki-to-heirofilima-toy-arhiepiskopoy-elpidoforoy-sti-mitera-toy

  Η φωτογραφία που έγινε viral στη Νέα Υόρκη: Tο χειροφίλημα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στη μητέρα του

  του Σωτήρη Τζούμα – Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2019, 14:51

  Η φωτογραφία αυτή δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την αγάπη της μάνας προς το παιδί της Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά και τον σεβασμό του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου προς την μητέρα του.

  Η πιο αγαπημένη φωτογραφία από τη μέρα ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

  Το χειροφίλημα του Ελπιδοφόρου στη μητέρα του που παρακολουθούσε συγκινημένη την τελετή δίπλα στην Μαρέβα Μητσοτάκη. Μόλις έφτασε ο Ελπιδοφόρος και μπήκε στο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος,ενώ ο χορός των ψαλμών έψαλε το «Αξιον εστίν ως αληθώς», κοντοστάθηκε στα πρώτα καθίσματα δεξιά στον Σολέα και πήρε την ευχή της Μητέρας του και της φίλησε το χέρι.

  Η φωτογραφία αυτή δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την αγάπη της μάνας προς το παιδί της Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά και τον σεβασμό του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου προς την μητέρα του.


  Η μητέρα του Ελπιδοφόρου δίπλα στην Μαρέβα Μητσοτάκη στην τελετή ενθρόνισης

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε θέση υπασπιστή ή κλητήρα

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30387-o-amerikis-elpidoforos-ston-proedro-tramp

  Εθνικός Κήρυκας. Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

  Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Πρόεδρο Τραμπ

 10. Ο/Η Greek American λέει:

  *** Η Αρχιεπισκοπή, εκπρoσωπεί τυπικά περίπου το 16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, όσα και τα μέλη -με πληρωμένες χρονιάτικες συνδρομές- των ενοριών της. Ουσιαστικά, εκπροσωπεί περίπου ποσοστό 10%. Είναι μία μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη εταιρία, με »μέλη μόνο» (members only).

  https://www.kalami.us/2019/sxolia/elpis-2019.html

  Στις ΗΠΑ γίνεται »της Αρχιεπισκοπής το κάγκελο».

  Αrchbishop Elpis »διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλ…»

  Καθημερινή ενημέρωση με όλα τα φαιδρά εκκλησιαστικά, πατριαρχικά, καρλουτσικά, ελπιδοφορικά κλπ

  Σε αυτήν την σελίδα, καθημερινά, θα δημοσιεύονται τα εκκλησιαστικά, επειδή, ο »πολιτικός» νέος archbishop Εlpidoforos (the puppet of Father Alex Karloutsos), μας έδειξε ότι δεν ήρθε στις ΗΠΑ με καλές προθέσεις. Περισσότερο ενεργεί ως πολιτικός, παρά ως αρχιεπίσκοπος.

  ……………….

  (…..)

  Οι 2 αρχιεπίσκοποι στην Ουάσιγκτον

  Κι ενώ ο εξαγοράσιμος-διεφθαρμένος πατριάρχης προσπαθεί να…»πείσει» χωρίς επιιτυχία (επειδή ουδείς τον πιστεύει) ότι δεν χρηματίστηκε γιά υπόθεση »αυτοκεφαλίας εκκλησίας Ουκρανίας» (αλλά ούτε κουβέντα γιά τα 10 εκατ. δολ. που πήρε από τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου στο Μανχάτταν), οι εισπράκτορές του στις ΗΠΑ, δηλ. ο αρχιεπίσκοπος Elpis, ο »σκιώδης αρχιεπίσκοπος», ο »φάδερ ‘Αλεξ» (Καρλούτσος) και ο υιός του, μαζί στην Ουάσιγκτον -16 Ιουλίου ’19- γιά δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες και »εντυπωσιασμό αφελών». Στο μεταξύ, γίνονται ήδη σοβαρές ενέργειες (που δεν δημοσιοποιούνται) γιά το νομικό ζήτημα με Αρχιεπισκοπή Αμερικής (παράνομη-παράτυπη »εκλογή» Ελπιδοφόρου) και γιά την ΑΠΑΤΗ με χρήματα γιά αγ. Νικόλαο. Γίνονται και ενέργειες γιά να προωθηθεί το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής-Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, ώστε να προφυλαχτεί από τους νεογενίτσαρους, δηλ. τα αρπακτικά του Φαναρίου.

  Πατριαρχείο γιά ουκρανικό και »εξαγορά»

  «Ισχυρισμοί ή πληροφορίες προερχόμενες από οιονδήποτε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να εκχωρήσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δήθεν ζήτησε και έλαβε, ή διεκδικεί, οποιασδήποτε μορφής αντάλλαγμα, οικονομικό ή άλλου είδους, είτε από πολιτικά είτε από εκκλησιαστικά πρόσωπα, είναι απολύτως ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές». Το παραπάνω επεσήμανε -14 Ιουλίου ’19- σε δήλωσή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου, ύστερα από ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις εναντίον του Πατριαρχείου, τις οποίες φέρεται να έκανε πρόσφατα στέλεχος της εν Ουκρανία αυτόνομης παρουσίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
  Σημ.: Γιά τα 10 εκατ. δολ. από τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο Μανχάττταν Ν. Υόρκης, ως μέρος της εξαγοράς γιά ουκρανικό, έχει να πει κάτι;;;

  Bribery or Fake News: How Can We Trust the Ecumenical Patriarchate?

  *** Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο: The Scandalous Nature of the Word “Archon” for a Christian Organization.

  Moron »hagiographos»

  The only one who does not have a place in this (or any) dialogue about the Church and its leaders is the so-called «hagiographos», a pathetic mediocre painter of icons whom nobody knows…. And whose future and livelihood depends 100% on Karloutsos, Elpidophoros and the Metropolitans… If they do not sign the contract, he has no money and no future…. And so, the so-called «Archon Maestor» is a true slave to all of them and performs continuous acts of brown-nosing and slander / defamation of character(s)… But nobody pays any attention to him – and this indifference is killing the slimy moron »Elias».

  *** Διαβάστε κι αυτό: BARTHOLOMEW DEMANDS $28 MIL. A MONTH FROM UKRAINIAN SCHISMATICS

  »Εθνικός Κόραξ» και ο »άσπιλος-αμόλυντος» φάδερ ‘Αλεξ

  Γιά 23 χρόνια, όλοι οι άλλοι φταίνε γιά τα σκάνδαλα (οικονομικά κ.ά.) και τα πολλαπλά προβλήματα στην Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, σύμφωνα με την »γεροντοκόρη» ημερήσια Αστόριας, Νέας Υόρκης. Με μοναδική εξαίρεση τον διαπλεκόμενο »φάδερ ‘Αλεξ» (Καρλούτσο). Μόνιμα στο απυρόβλητο, η πηγή όλων των κακών. »Δεν είδαν, δεν άκουσαν» τίποτα. Τα »ιερά φακελάκια» στους υμνολόγους και προστάτες του, που αυτοεξευτελίζονται, μαζί και οι καταχωρήσεις »ημέτερων» στην παραπαίουσα μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα, είναι αποτελεσματικά.

  Περί αυτοκεφαλίας Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ

  Ο Θεολόγος και μεγαλοεπιχειρηματίας, Στάθης Βαλιώτης, που έχει βοηθήσει με μεγάλες δωρεές την Εκκλησία, τα ελληνικά Σχολεία και φιλανθρωπικά Ιδρύματα, λέτε να κάνει νέα ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ;;; Να την δούμε, γιά να την πιστέψουμε. Ο κ. Βαλιώτης, είχε δημιουργήσει ταραχή (19 Μαίου 2018), όταν με την ομιλία του στην Θεολογική Σχολή στην Βοστώνη (τον ετίμησε το »Ελληνικό Κολέγιο» με διδακτορικό δίπλωμα) έθεσε δημόσια και ξεκάθαρα τα περί αυτοκεφαλίας. Στην ομιλία του είχε τονίσει:
  «Η Εκκλησία μας διέρχεται μια σοβαρή κρίση. Δυστυχώς, την χειρότερη. Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλα. Ευχομαι να τα ξεπερασουμε, να δουμε καλύτερες ημέρες σαν ελληνοχριστιανοί στην Αμερική. Πώς γίνεται οι Έλληνες της Αμερικής να είναι πρώτοι στην γνώση και δεύτεροι στον πλούτο και να μην έχουμε ακόμα ωριμάσει εκκλησιαστικώς ή μήπως καλλιεργούν αυτό το κλίμα γιατί αυτό συμφέρει; Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει Αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική για να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του και την οικουμενική αποστολή του. Και τοτε το Πατριαρχειο θα ξαναβρει την αίγλη του, απο εδω θα διδαξουμε τα εθνη Ορθοδοξια, εδω θα βρει τη δύναμή του και θα σωθεί και η Ελλάδα.. Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, το Άγιο Πνεύμα να επιφοιτά σε είκοσι αρχιερείς και να μην αξίζει κανένας για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα. Και τι θα γίνει σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη, ποιόν θα βοηθήσει η εκκλησία μας;;;».

  Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Βαλιώτης δήλωσε σε ελληνική εφημερίδα Αστόριας Ν. Υόρκης: «Το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία 30 χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι άγαμος στη Νέα Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λονγκ Αϊλαντ. ‘Οτι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος, την τορπιλίζει ο διορισμένος». »Φωτογράφισε» δηλ. τον παπα-‘Αλεξ Κσρλούτσο, γνωστόν και ως »εισπράκτορα του Βαρθολομαίου».

  When No One Come to the Rescue… ‘Ενα ενδιαφέρον άρθρο περί »αρχόντων» και αγ. Νικόλαου.

  *** Η Αρχιεπισκοπή, εκπρoσωπεί τυπικά περίπου το 16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, όσα και τα μέλη -με πληρωμένες χρονιάτικες συνδρομές- των ενοριών της. Ουσιαστικά, εκπροσωπεί περίπου ποσοστό 10%. Είναι μία μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη εταιρία, με »μέλη μόνο» (members only).

  *** π. Καρλούτσο, τα »ιερά φακελάκια»… »Ενθουσιώδης υποδοχή» του επιλεγμένου και διορισμένου από τον πατριάρχη, αρχιεπίσκοπου ΗΠΑ στην βορειοανατολική Φλόριδα, αναφέρουν ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης. »Ισάξια αυτής, όταν ήρθε στην Αμερική». Μήπως θα πρέπει οι »σχολιαστές – υμνογράφοι» να εξετάσουν αν λαμβάνουν τα κανονικά χάπια τους και όχι τα λάθος ή ληγμένα;;; Μήπως τα »φακελάκια» στα »λιβανιστήρια ΜΜΕ», ιδιαίτερα στους γραφιάδες του »Κόρακα», είχαν περισσότερα »αργύρια» μέσα;;; Με τέτοιες σαχλαμάρες και ψευτιές, θα »σταθεί» ο »μπεεε-άρχης» (»ποιμενάρχης») Ελπιδοκτόνος στις ΗΠΑ;;;
  Σημ.: »Υποδοχή» από κληρικούς και ηλικιωμένους, μαζί και »επιστρατευμένα παιδιά» 5-12 χρονών, δεν είναι »θερμή», ούτε »αυθόρμητη», ούτε »ενθουσιώδης», ούτε »παλλαϊκή».

  *** Ο δουλοπρεπής μητροπολίτης… O Aτλάντας Αλέξιος στον Ελπιδοκτόνο (Τζάκσονβιλ, Φλόριδα, 29 Ιουνίου ’19): «Ως Μητροπολίτης αυτής της Μητρόπολης καταθέτω την αφοσίωσή μου να εξακολουθήσω να υπηρετώ εσάς και την Αρχιεπισκοπή». Την Εκκλησία δεν υπηρετεί, αλλά τι σημασία έχει;;; Δουλοπρεπής, νεογενίτσαρος, με σημαντική προσωπική περιουσία (κέρδισε το…λαχείο;;;), που έγινε και… Τούρκος υπήκοος! Αυτούς έχουμε, αυτοί μας αξίζουν.

  *** Δεν μπορούσε να λείψει από την ενθρόνιση Μακάριου ως αρχιεπίσκοπου στην Αυστραλία, ο »άγιος Σικάγου» Ναθαναήλ. Είναι »αδελφές ψυχές», του »αδελφάτου Βαρθολομαίου».

  *** It’s Called »Failing Up». Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο γιά πατριαρχείο, εκκλησιαστικά Αμερικής
  https://www.monomakhos.com/its-called-failing-up/

  *** Xριστιανέμποροι: «Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας… ‘Ο,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Tην παρέμβαση αυτή που αποδοκιμάζει τον »κομματάρχη» Κυριάκο Βελόπουλο, την έκανε 30 Ioυνίου ’19, ο επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται στον »Οικουμενικό» Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επειδή η Μονή Βλατάδων (Θεσσαλονίκη), στην οποία λειτουργεί, είναι η μία από τις τρεις πατριαρχικές μονές στην Ελλάδα… Καλά έκανε ο επίσκοπος. Μόνο η Εκκλησία έχει αποκλειστικό δικαίωμα να εμπορεύεται-καπηλεύεται τον χριστιανισμό, όχι οι πολιτικοί. ‘Αλλο πράγμα οι »εκκλησιαστικές συμμορίες» και άλλο πράγμα οι »πολιτικές-κομματικές συμμορίες». Δεν μας διευκρίνησε όμως, ο επίσκοπος, τι εγγυήσεις υπάρχουν γιά την αυθεντικότητα, γνησιότητα »όσων παρέδωσαν οι απόστολοι».

  Η αρχιεπισκοπική δήλωση που μας »κούφανε» και μας πρόσβαλε

  O ρασοφόρος πολιτικός, που υποδύεται τον »αρχιεπίσκοπο» στις ΗΠΑ, Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης), δήλωσε:
  «O π. Αλέξανδρος (Καρλούτσος), όπως είναι γνωστό, υπηρετεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με διάκριση επί 40 και πλέον έτη. Το αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αναγνωρίζει τις εξαιρετικές ικανότητες και το ρόλο του στην προώθηση της αποστολής της Εκκλησίας. Προσβλέπω στη συνεχιζόμενη καρποφόρα διακονία του στην Εκκλησία».
  Η αποστολή της Εκκλησίας, Ελπιδοκτόνε, είναι η διαπλοκή, η »μίζα», οι πολιτικές διασυνδέσεις, το »πρακτοριλίκι», η συλλογή χρήματος γιά τον -εξαγορασμένο, ελεγχόμενο- πανδολαριώτατο πατριάρχη από τον »εισπράκτορά του στις ΗΠΑ»;;; ‘Ετσι βλέπεις εσύ την αποστολή της Εκκλησίας-Αρχιεπισκοπής;;; Η »προοσφορά» του »φάδερ ‘Αλεξ» γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου, δηλ. συλλογή χρημάτων με αντάλλαγμα-όφελος γι’ αυτόν »μίζα», είναι »θεάρεστη» πράξη, είναι »προσφορά στην Εκκλησία»;;; Γιά 40 και πλέον χρόνια δεν είδαμε προσφορά του »φάδερ ‘Αλεξ» στην Εκκλησία. Μόνο στις »μπίζνες» και »κονόμες» της. Γιατί, Ελπιδοκτόνε, συνεχίζεις να υποτιμάς βάναυσα την νοημοσύνη των Ελλήνων στις ΗΠΑ; Σε άσχετους, ηλίθιους ή »πρόβατα» νομίζεις ότι απευθύνεσαι;

  ………………

  »Παπαχελάδες» και »ιερά φακελάκια» (επιστολή αναγνώστη)

  «Στις 27 του Μάη 2019 δημοσιεύθηκε στο έγκυρο »ΚΑΛΑΜΙ» άρθρο με τον τίτλο »Καθημερινή, παραπληροφόρηση Παπαχελά και Ομογένεια». Το άρθρο αυτό είναι πολύ ενημερωτικό ως προς το είδος της δημοσιογραφίας και τις μεθόδους που ακολουθεί σήμερα ο Αλέξης Παπαχελάς. Επίσης το άρθρο θέτει εύστοχες και επίκαιρες ερωτήσεις, ιδίως σε σχέση με τα 10 εκατομύρια δολ. που λείπουν από τα ταμεία του Άη Νικόλα Μανχάτταν και που αποφεύγει να θίξει ο παραπάνω δημοσιογράφος. Ειδικά σε σχέση με τα γραφόμενα στο άρθρο για τα συμφέροντα »Υπηρεσιών», »Πρεσβειών», »βαθέων κρατών», »πατριαρχείου» και λοιπών, που τιμά και εξυπηρετεί ο κ. Παπαχελάς, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι χρόνια τώρα που συν-στρατεύεται με τις αρχές και εξουσίες κι εδώ περιορίζομαι μόνο στις εκκλησιαστικές αρχές και εξουσίες.
  Όταν πέρασε κάποιο φεγγάρι από τις ΗΠΑ και έγινε στο άψε-σβύσε ειδικός για θέματα Ομογένειας-Εκκλησίας, άρχισε αμέσως να λιβανίζει τον Ιάκωβο, αφού βέβαια το όνομά του εμφανιζόταν στη ιακώβικη λίστα δημοσιογράφων που έπαιρναν και φακελάκι ως προσωπική ευλογία του αρχιεπίσκοπου. ‘Οταν μετά το 1996 έπαυσε η ευλογία-φακελάκι από τον Ιάκωβο, ο Παπαχελάς θεώρησε έξυπνο και ωφέλιμο να στραφεί προς άλλη κατεύθυνση: το Πατριαρχείο, όπου μαζί με το πατριαρχικό φακελάκι έπαιρνε και αποκλειστικές ειδήσεις που του διέρρεε ο Μελίτων, την εποχή εκείνη αρχιγραμματέας στο Πατριαρχείο. Τις ειδήσεις αυτές τις προωθούσε κατόπιν ο Παπαχελάς μέσω του »Βήματος» και εμφανιζόταν έτσι ως πλήρως ενημερωμένος, »έγκριτος» και »σπουδαίος» δημοσιογράφος.
  Και ένα τελευταίο… Tο »δημοσιογραφικό μοντέλο Παπαχελά» ακολουθούν εδώ και χρόνια και τα »τσιράκια» του Αθανάσιος Έλλις, που κατορθώνει να παραμένει αιώνια σαν ανταποκριτής-αρθρογράφος της »Καθημερινής» στην Ουάσινγκτον (αν και μόνιμα εγκατεστημένος στην Αθήνα) και ένας άλλος σπουδαιοφανής, ο Χάρης Παπαθανασίου, που κι αυτός πέρασε σύντομα από την Νέα Υόρκη και αργότερα τακτοποιήθηκε από τον μέντορά του στην κρατική Ελληνική Τηλεόραση. Τα μεγάλα αναστήματα της »Σχολής Παπαχελά»!»
  Lambis Dagakis, Νέα Υόρκη – 28 Ιουνίου ’19

  Σημ. »Κ»: Οι φανατικοί φιλο-πατριαρχικοί σε ελληνόφωνα ΜΜΕ Νέας Υόρκης, που »υμνούν» υπερβολικά τον διεφθαρμένο-φιλοχρήματο »πανδολαριώτατο», λαμβάνουν και αυτοί »φακελάκι» από πατριαρχείο μέσω, π.χ., του »εισπράκτορα του πατριάρχη» στις ΗΠΑ, του »φάδερ ‘Αλεξ»;;;

  *** Μονόδρομος η αυτοκεφαλία Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ… Αρκετά υποφέραμε από την »εκκλησιαστική μαφία» Βαρθολομαίου, Ελπιδοφόρου, Καρλούτσου… Αρκετά εξευτέλισαν τον Ελληνισμό ΗΠΑ. Δεν μπορεί η Ομογένεια να ανεχτεί άλλο να χρησιμοποιείται και εξευτελίζεται από ρασοφόρα αρπακτικά. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε »πράκτορες» και φερέφωνα »Υπηρεσιών» και κρατών και έναν διεφθαρμένο νεογενίτσαρο, που υποδύεται τον πατριάρχη και »ηγεμονεύει» στις ΗΠΑ, μέσω του Ελπιδοκτόνου, υπηρετώντας ανθελληνικά συμφέροντα. Την Εκκλησία μας στις ΗΠΑ την δημιούργησαν, με το υστέρημά τους, οι πρώτοι ΕΛΛΗΝΕΣ μετανάστες, χτίζοντας ναούς, κοινοτικά κέντρα, σχολεία κ.ά. ‘Εφερναν ιερείς από την Ελλάδα. Και είναι προσβλητικό, αυτή τώρα να δοικείται από ένα ‘Ιδρυμα ξεπουλημένων, νεογενίτσαρων αρπακτικών στην Τουρκία, που δεν σέβονται τίποτα και ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά το χρήμα της Ομογένειας.

  *** Η ενθρόνιση του αντι-αρχιεπίσκοπου »φάδερ ‘Αλεξ», Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Τον πανδολαριώτατο θα εκπροσωπήσει ο »άγιος Γαλλίας» (Εμμανουέλα), που είναι και φίλος του αντι-αρχιεπίσκοπου. Το »χλιδάτο γεύμα» μετά την eνθρόνιση, το έχει αναλάβει ο »άρχοντας μπακαλόγατος» Mr. Cats. Οι »άρχοντες», με πρώτον τον »ταμείων και παγκαρίων» Ν. Ανδριώτη, ετοιμάζονται να τιμήσουν τον »ηγέτη» τους, στην μεγαλοπρεπή ενθρόνισή του. H εφημερίδα »Εθνικός Κόραξ» θα τιμήσει τον »φάδερ ‘Αλεξ», με πανηγυρική έκδοση, με τα »άξιος» των αρχόντων-λεφτάδων. Την ημέρα αυτή, 7 Σπετεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της »Οσίας Κασσιανής». Και στον Καθεδρικό Ν. Υόρκης, στην ενθρόνιση, θα ακούγεται το τροπάριο »η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα αρχιεπισκοπή».

  *** Ακέφαλη η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ: Καλοί γιά τον εμπορικό, επιχειρηματικό-χρηματικό, πολιτικό τομέα οι δύο αρχιεπίσκοποι, ο άγαμος Ελπιδοκτόνος και ο έγγαμος Καρλούτσος. Αλλά με την αυθεντική αποστολή της Εκκλησίας, το θρησκευτικό, ιερατικό-ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό κλπ μέρος, που είναι και το βασικό γιά να δικαιολογεί την ύπαρξη και αποστολή της η -εκτροχιασμένη- Αρχιεπισκοπή, ποιός θα ασχοληθεί; ‘Ολα γιά το χρήμα μόνο και τα »οικονομικά βίτσια» του πανδολαριώτατου πατριάρχη;

  *** »Μπράβο» στον archbishop Elpis. Συσπείρωσε την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ… εναντίον του!!!
  Kαι όμως, γίνονται »θαύματα». ‘Οχι τα ψεύτικα των »ιεραρχών» γιά ‘κονόμες. Ο πολύ προβεβλημένος από ξεπουλημένα ΜΜΕ Ομογένειας και »παπαχελάδες» Ελλάδας, ο »ικανός», ο »καταρτισμένος», ο »ενοποιός», ο… »ηγέτης», με το καλημέρα και με την πρώτη διοικητική του απόφαση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να ενώσει, να συσπειρώσει την Ομογένεια… εναντίον του!!! Και τώρα »απολαμβάνει» το… βρισίδι. Τα υπόλοιπα, τα νομικά ζητήματα και ο μονόδρομος γιά αυτοκεφαλία της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν.

  *** Η απόφασή του γιά αναβάθμιση του »φάδερ Ρασπούτιν ‘Αλεξ» σε αντι-αρχιεπίσκοπο και επίσημα, προκάλεσε πολύ γέλιο στην Ομογένεια και πιστοποίησε ότι ο προβεβλημένος Elpis, είναι »μικρός», άσχετος και προκαλεί ξεδιάντροπα την Ομογένεια, υποτιμώντας την νοημοσύνη της. Μας δείχνει ότι ευρίσκεται »εκτός τόπου και χρόνου». Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων στις ΗΠΑ, εκτιμά, ορθά, ότι η θέση του »φάδερ ‘Αλεξ» ΔΕΝ είναι στην Εκκλησία. Αλλά η »πατριαρχική εκκλησιαστική μαφία», σκέπτεται διαφορετικά, γιά να προστατευτεί από πιθανούς καρλνούτσιους εκβιασμούς και να προστατεύσει το χρήμα, αφού μόνο το χρήμα λατρεύει.

  *** Οι »άρχοντες σφογγοκωλάριοι, ακτουάριοι, τραμπακουλάριοι, μπαϊντενάριοι, φοροφυγάδιοι» και λοιποί, οφείλουν να διοργανώσουν λαμπρή τελετή ενθρόνισης του νέου αντι-αρχιεπίσκοπου »φάδερ ‘Αλεξ Ρασπούτιν», στην Ν. Υόρκη, με μπροστάρη τον »άρχοντα μπακαλόγατο», τoν Μανχάτταν Ιωάννη, κατά κόσμον »Μr. Cats».

  *** Αναμένουμε με προσμονή και αγωνία, την λαμπρή ενθρόνιση του αντι-αρχιεπίσκοπου »φάδερ ‘Αλεξ». Η Αρχιεπισκοπή, να μην μας κρατά σε αγωνία. Οφείλει να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία.

  (………………)

  *** Μόνο 100.000 δολ. στοίχισαν στον »άρχοντα ταμείων και παγκαρίων», τον »πρ. πρωθυπουργό» Αστόριας Νικόλαο, κατά κόσμον Ν. Ανδριώτη, οι »πρωτοκαθεδρίες» στην ενθρόνιση Ελπιδοφόρου. ‘Ενας »τραπεζίτης» φίλος του, ο δολαρίων Ευστάθιος, την γλύτωσε με τα μισά.

  *** Oι »τζάμπα» στο γεύμα στο HIlton, μετά την ενθρόνιση Ελπιδοκτόνου, ήταν περίπου 190 άτομα, σε σύνολο 1.500. Βασικά καλεσμένοι από Ελλάδα, πολιτικοί και λοιποί »πατούληδες», μαζί και αντιπρόσωποι εξαγορασμένων ΜΜΕ. Οι 30.000 δολ. που ξοδεύτηκαν σε μετακινήσεις, δεν καταλάβαμε πως ξοδεύτηκαν και γιατί. Κατά συνέπεια, γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, όπως έλεγαν γιά τα καθαρά κέρδη από το γεύμα αρχόντων-λεφτάδων, θα μείνουν πολύ λίγα χρήματα.

  *** Λύσσαξαν με την πρώτη απόφαση του archbishop Elpis να διορίσει τον »φάδερ ‘Αλεξ» Ρασπούτιν, ως »καγκελάριο» δηλ. πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής. Ο τίτλος είναι »γενικός αρχιερατικός επίτροπος Αρχιεπισκοπής» (γιά όλες τις ΗΠΑ, δηλ. »καπέλωμα» και των μητροπόλεων), επειδή ο »φάδερ» είναι έγγαμος. Τι περιμένατε; Να διώξει τον εισπράκτορα του »πανδολαριώτατου»;;; Τώρα θα έχουμε δύο αρχιεπίσκοπους, όπως και πριν. Πως λέμε »αγοράζετε έναν και παίρνετε δύο»;;; Εκτός και αν είστε αφελείς να πιστεύετε τα χαζά περί αξιοκρατίας, διαφάνειας και λοιπές αηδίες του Elpis, που μας δουλεύει όλους.

  *** To KAΛΑΜΙ αναφωνεί »Καρλούτσο γερά, πάρτους και τα βρακιά».

  *** Ο »άγιος» Βοστώνης, φταίει που μας φορτώθηκε ο »φάδερ ‘Αλεξ». Τον είχε πάρει στην Βοστώνη, από Σικάγο και μετά τον φόρτωσε στον Ιάκωβο, ως »ταλαντούχο», ο οποίος μόλις κατάλαβε τι »πράμα» είναι, τον απόβαλε από τις τάξεις του Κλήρου. Μετά τον »φάδερ» τον μάζεψε ο »πανδολαριώτατος». Την συνέχεια την γνωρίζετε.


  *** Ο προβεβλημένος Elpis, έδωσε -με το που ήρθε- εξετάσεις.
  (…)

  *** Ο Ελπιδοκτόνος, ΔΕΝ είχε »παλλαϊκή υποδοχή», παρά την μεγάλη κινητοποίηση, ούτε στο αεροδρόμιο όταν ήρθε Νέα Υόρκη, ούτε στην τελετή ενθρόνισης, όπως ήθελαν να μας »πείσουν» τα fake news Ομογένειας και Ελλάδας. Οι δύο υποδοχές, ήταν εντυπωσιακά μικρές.

  *** Εξευτελίστηκε πάλι ο »πανδολαριώτατος Βοθρολομαίος» με την υπόθεση »αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας». Τον έκαναν »ρόμπα».
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  [[[[[[[[[[[[[[
  https://www.pentapostagma.gr/2019/06/%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%81%ce%b3%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%86%ce%b9%ce%bb.html

  Όλα για τα αργύρια; Καταγγελίες-σοκ Φιλάρετου κατά Βαρθολομαίου: Ζητούσε 28 εκατομμύρια δολάρια το μήνα-Άδειασμα και από τον Μητροπολίτη Λεμεσού
  Δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2019, 1:18 μμ

  Έχει απασφαλίσει για τα καλά ο Φιλάρετος και δεν τον σταματούν ούτε οι “κυρώσεις” της νέας ουκρανικής Εκκλησίας.Σύμφωνα με δημοσίευμα του vesti-ukr.com ο Βαρθολομαίος αύξησε την πίεση για να αποκτήσει τον έλεγχο των Σταυροπηγίων (δηλαδή των μοναστηριών και των εκκλησιών, τα οποία θα διαχειριστεί άμεσα η Κωνσταντινούπολη) κάτι που φαίνεται να συμφωνήθηκε μεταξύ του πρώην προέδρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην συμφωνία που υπογράφηκε στις 3 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.Πηγές του vesti-ukr.com αναφέρθηκαν σε ένα e-mail που απευθύνθηκε στον Επιφάνιο, στον οποίο ο Βαρθολομαίος δήλωσε με σαφήνεια: η εκκλησία θα πρέπει να μεταφέρει «την δεκάτη» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας ο «λογαριασμός» από τον Βαρθολομαίο περιλάμβανε 7.100 κοινότητες, οι οποίες πρέπει να μεταφέρουν 4.000-20.000 $ στην Κωνσταντινούπολη κάθε μήνα. «Ακόμα κι αν πάρουμε το χαμηλότερο ποσό, θα πρέπει να μεταφέρουν περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα – αυτό είναι ένα ποσό εντελώς απίθανο για την ουκρανική εκκλησία» πιστεύει ο πληροφοριοδότης του Vesti.
  ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  *** Ποιός μητροπολίτης στην Ευρώπη, »σκανδαλιάρης», προσφιλής του »πανδολαριώτατου» και του »φάδερ ‘Αλεξ», είναι και παιδεραστής;;; Αν μαντέψετε σωστά, θα εισηγθούμε στον »πανδολαριώτατο» να σας δώσει τίτλο άρχοντα.

  (….)

  *** Το »ΚΑΛΑΜΙ» έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στον Elpis: «’Ενα μεγάλο ευχαριστώ, που χάρη σε εσένα έσπασαν ρεκόρ οι επισκέψεις στο »Κ», ξεπέρασαν τις 150.000 μέσον όρο καθημερινά, όπως πιστοποιεί ο server. Συνέχισε ακάθεκτος, μαζί με ‘Αλεξ».

  (….)

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://kalami.us/

  Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

  Ελπιδοφόρε, απαντήσεις γιά αγ. Νικόλαο

  Η ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ απαιτεί »καθαρές εξηγήσεις»: Πήρε ο πατριάρχης ή όχι, 10+ εκατ. δολ. από ταμείο ανοικοδόμησης Αγίου Νικολάου (Μανχάτταν) ως μέρος της εξαγοράς του γιά »αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας»;;; Προτίθεστε να τα επιστρέψετε;;; (εσύ, ως »δεξί του χέρι», γνωρίζεις άριστα ως συμμέτοχος).Oι δωρητές δεν έδωσαν χρήματα γιά να καταλήξει μέρος τους, στον Βαρθολομαίο.

  Ελπιδοφόρε (Λαμπρινιάδη), χωρίς απαντήσεις, καθαρές εξηγήσεις, γιά τα χρήματα γιά άγιο Νικόλαο, ΔΕΝ μπορείς να σταθείς στις ΗΠΑ, όσο »κουτόχορτο» και να μοιράζεις στο »ποίμνιο».
  Η »περίοδος χάριτος» γιά το ζήτημα και η υπομονή, εξαντλήθηκαν… Απαντήσεις τώρα, διαφορετικά θα απαντήσετε σε ομοσπ. δικαστήριο κι εσύ και ο π. ‘Αλεξ Καρλούτσος. Η υπόθεση είναι ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα και οι »διασυνδέσεις» με πολιτικούς, δεν έχουν πέραση στις ΗΠΑ. Εδώ δεν είναι Τουρκία ή Ελλάδα, με »κατευθυνόμενη δικαιοσύνη».

  https://www.kalami.us/2019/omogeneia/elpis-1_letter.html

  Θου Κύριε: ‘Εξεστιν αρχιεπισκοπίοις ΗΠΑ ασχημονείν

  Προς »προκαθήμενο και ιεράρχες ΗΠΑ», 1η επιστολή Καλάμιου, το ανάγνωσμα:

  Αδελφοί και αδελφές, πρωτοκάθεδροι της -διόλου- »ιεράς» Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ…

  «…ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ…» (Παύλος προς Κορινθίους Α’).

  ‘Εγιναν, η »χολυγουντιανή» ενθρόνιση και το λαμπερό-χλιδάτο γεύμα που την ακολούθησε, γιά τον Ελπιδοφόρο, τον »αρχιεπίσκοπο αρχόντων-λεφτάδων ΗΠΑ», με την παρουσία μόνο αρχόντων-λεφτάδων και γραφικών πολιτικών. ‘Αρχοντες σφογγοκωλάριοι, ακτουάριοι, αρουραιοάριοι, σκευοφύλακες, δολλαριοφύλακες κλπ. μαζί και οι »γάτες» (cats) του μέγα John »μπακαλόγατου», πιστοποίηση του γεγονότος ότι καταντήσατε την Εκκλησία-Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, »χαβούζα» γιά »κονόμες» και γιά »φιγούρες». Τώρα που τέλειωσαν τα πανηγύρια, ας επανέλθουμε στα… εγκόσμια και καθημερινά. Στα ουσιαστικά ζητήματα, που έχουν σχέση με τους πληβείους, το »ποίμνιο» και όχι με τους γραφικούς άρχοντες, που τους έχετε γιά »άρμεγμα» και για να γελούν οι Ομογενείς, ‘Ελληνες στις ΗΠΑ. Οι οποίοι, Ομογενείς, όλους εσάς, τους »ρασοφόρους της κονόμας», σας έχουν »γραμμένους», στα »όργανα» τους. Γι’ αυτό ομιλούν γιά »εκκλησιαστική μαφία», αναφερόμενοι στην »αγιότητά» σας.

  Ελπιδοφόρε, αδελφοί και αδελφές »ιεράρχες-μητροπολίτες»…
  …………………………….

 12. https://life.ru/t/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/1214810/smi_vybory_arkhiiepiskopa_amieriki_pierienosiatsia_iz-za_sieks-skandala

  СМИ: Выборы архиепископа Америки переносятся из-за секс-скандала
  Аннa Харитонова 11 мая, 00:36

  — Против выступила американская архиепископия, которая направила письмо Варфоломею, где просит учесть её мнение. Элпидофор вовлечён в скандал с монахами Паисием и Лукетиосом, которых в 2012 году лишили сана за сексуальные оргии в их монастырях. Тогда патриархия впервые решила лишить священнослужителей сана, не прибегая к церковному суду, — приводит агентство слова собеседника

  Google translation

  O Ελπιπόφορoς εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο με τους μοναχούς Παϊσίου και Λουκέτιο, οι οποίοι το 2012 στερήθηκαν την αξιοπρέπεια για σεξουαλικά όργια στα μοναστήρια τους.

 13. Ο/Η Νew Yorker λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE/

  Ο κ. Αντώνης Η. Διαματάρης, είναι η επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει ως υφυπουργός Εξωτερικών, το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού.

  Ο κ. Διαματάρης, εκδότης/διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα» από το 1979, έλκει την καταγωγή του από το χωριό Θάνος της Λήμνου

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/09/blog-post_422.html

  «Χορηγίες» …
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:31 μ.μ.

  Χωρίς σχόλια, παραθέτουμε ένα κειμενάκι που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ομογενειακής εφημερίδας της Αμερικής «Καλάμι» και αφορά μια πτυχή από την επίσκεψη του Κούλη στις ΗΠΑ/

  Αρχιεπισκοπή και το…»μήνυμα Μητσοτάκη»

  Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο (26 Σεπ. ’19) και την «παρέλαση» όλων των υπουργών και υφυπουργών του (που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Νέα Υόρκη) στην Αρχιεπισκοπή (πρωτοφανής στην ιστορία της Ομογένειας) για να υποβάλουν τα δουλοπρεπή «σέβη τους», ο διαπλεκόμενος κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα «ηχηρό μήνυμα» στην Ομογένεια ΗΠΑ:

  «Στηρίζουμε αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, στηρίζουμε την απάτη (π.χ. ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου Μανχάτταν), την αρπαχτή, το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή, την πώληση εκκλησιών-σχολείων που έχτισαν Ομογενείς.
  Αρκεί να τριπλασιαστούν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις και «χορηγίες» στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του υφυπουργού μου Διαματάρη, στην οποίαν παλαιότερα ήταν συνέταιρος και ο πατέρας μου και η οικογένειά μου πάντα φρόντιζε να παίρνει χρήμα από το ελληνικό κράτος».

  Σημ.: Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί περίπου το 15% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών-εκκλησιών.

  https://www.ekirikas.com/%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

  Ο «Εθνικός Κήρυκας», η προσέγγιση και αποκάλυψη των σκανδάλων στην Εκκλησία
  4 Απριλίου, 2016

  Να ξεκινήσουμε από την ερώτηση γιατί τα δημοσιεύουμε τα σκάνδαλα τη στιγμή μάλιστα που πολλές φορές εμπλέκονται ιερωμένοι όλων των βαθμίδων, ενίοτε μάλιστα και υψηλόβαθμοι Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Επίσκοποι, αλλά και Αρχιμανδρίτες, Ιερείς κ.λπ., μερικοί εκ των οποίων μάλιστα πίστευαν πως ήταν πανίσχυροι και αποπειράθηκαν να βλάψουν παντοιοτρόπως την εφημερίδα, από κακοήθεις δηλώσεις, μέχρι οικονομική παρέμβαση σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους για να σταματήσουν τις διαφημίσεις.

  Στυγνοί διαχειριστές

  Οι προαναφερθέντες αξιωματούχοι της θεσμικής διοίκησης της Εκκλησίας, δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα έχουν πάψει εν πολλοίς να είναι «προεστοί της Ευχαριστιακής Σύναξης» κι έχουν γίνει στυγνοί διοικητές ή διαχειριστές της Εκκλησίας, κάτι σαν μάνατζερ αλυσίδας καταστημάτων, δηλαδή ασκούν «εξουσία», δεν αναδύουν ποιμαντική μέριμνα και θυσιαστική αγάπη. Μ’ άλλα λόγια, είναι «οι έμμισθοι επαγγελματίες του εκκλησιαστικού μας βίου», οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα εν πολλοίς πακτωλό χιλιάδων ή και εκατομμυρίων δολαρίων, καλυμμένοι προσχηματικά πίσω από δήθεν «οικονομικές επιτροπές» ή άλλες επιτροπές και υποεπιτροπές τα μέλη των οποίων τα διορίζουν οι ίδιοι με κύριο προσόν την τυφλή υπακοή τους σ’ αυτούς.

  Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω εδώ ως παράδειγμα τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιάκωβο, με την διαβόητη εκείνη υπόθεση ή καλύτερα σκάνδαλο των «οικοπέδων» στη δεκαετία του 1980, με την εμπλοκή τότε διευθυντικού στελέχους της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος παράλληλα είχε μπει και σε επιχειρήσεις πολυτελών οικιών για πλουσίους και διάσημους. Ο Ιάκωβος τότε είχε χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, από παρακλήσεις, μέχρι απειλές για να μην αποκαλυφθεί αυτό το οικονομικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αρχιεπισκοπή. Οταν όμως είδε ότι οι πιέσεις και οι απειλές του δεν μας άγγιξαν, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του θέματος τηλεφωνούσε ο ίδιος σε διαφημιστές του «Ε.Κ.», συμπεριλαμβανομένου και του αείμνηστου Κατσούλη, διευθυντή της Atlantic Bank τότε, για να διακόψει τη διαφήμιση. Ο Κατσούλης προς στιγμή ενέδωσε στις πιέσεις του Ιακώβου και το έκανε, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα συνειδητοποίησε το ολίσθημά του και συνέχισε τη συνεργασία του με την εφημερίδα.

 14. Ο/Η Psycho λέει:

  Καλέ χάθηκε ο κόσμος που είπε ψέματα καλέ;

  exapsalmos.gr/2019/12/06/gnomes-kai-scholia-archiepiskopon-ierarchon-epicheirimation-kai-allon-omogenon-gia-paraitisi-antoni-diamatari/

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από τη θέση του στο υπουργείο Εξωτερικών συγκλόνισε τον Απόδημο Ελληνισμό παντού και ιδιαίτερα την Ομογένεια της Αμερικής. Οι δηλώσεις και τα σχόλια που ακολουθούν είναι ένα μικρό δείγμα της αντίδρασης και του δημιουργηθέντος κλίματος.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής: «Η αποχώρησή του από τη θέση αυτή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό διότι ο κ. Διαματάρης όχι μόνο ήταν γνώστης των θεμάτων του Απόδημου Ελληνισμού, των Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, αλλά διέθετε πηγαίο σεβασμό και αγάπη για τους θεσμούς και τους Προκαθημένους τους. Εύχομαι στον κ. Διαματάρη κάθε επιτυχία στην περαιτέρω πορεία του».


  Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος είπε: «Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι ο κ. Αντώνιος Διαματάρης υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από Υφυπουργός που ήταν. Δεν γνωρίζω ακριβώς τους λόγους, αλλά και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι είναι ακέραιος άνθρωπος, τίμιος και ειλικρινής και εργάζεται πάντοτε για το συμφέρον της Ομογένειας».


  Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ δήλωσε πως «ο κ. Διαματάρης ήταν πραγματικά ο εκπρόσωπος που είχε καταλάβει καλύτερα από κάθε άλλον τον Ελληνισμό της Διασποράς και ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε στην κατάλληλη θέση και τη συγκεκριμένη στιγμή. Η αποχώρησή του θα δημιουργήσει πραγματικά ένα μεγάλο κενό, γιατί είναι ένας άνθρωπος ακέραιος. Μέχρι σήμερα με όλη του τη βιωτή και όλη την υπηρεσία που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό έχει αποδείξει ποιος είναι ο κ. Διαματάρης και δεν χρειάζεται προστασία από κανέναν.

  Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος δήλωσε: «Ο μόνος άνθρωπος ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει την Ομογένεια γιατί γνωρίζει παγκοσμίως τι συμβαίνει είναι ο Αντώνης. Τον γνωρίζω επί τριάντα χρόνια και εργάσθηκε για την Ομογένεια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ευελπιστούσα ότι από τη θέση αυτή θα είχε να προσφέρει πάρα πολλά, όπως έκανε μέχρι τώρα και με την υπόθεση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου και άλλες καταστάσεις. Δυστυχώς η πολιτική στην Ελλάδα όπως και εδώ άλλωστε είναι λίγο σάπια, δηλαδή ο θάνατός σου είναι η ζωή μου, κατάφεραν να τον λασπώσουν και να μη γίνει ένα έργο που θα ήταν καλό για την Εκκλησία μας, για τον Απόδημο Ελληνισμό και ασφαλώς εμείς είμαστε υπερήφανοι για τον Αντώνη γιατί είναι δικός μας άνθρωπος».

  Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος ανέφερε πως «το πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί από τον καλό μου φίλο Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος μου τηλεφώνησε και ήταν πολύ στενοχωρημένος γιατί και οι δυο μας πιστεύουμε ότι ο Αντώνης Διαματάρης έπαιζε έναν πολύ κορυφαίο ρόλο για την ελληνική Διασπορά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.