Θλιβερές πρωτιές σε φόρους σε νοικοκυριά κι ελεύθεροι επαγγελματίες

[Ο μισθωτός θα εξακολουθήσει και φέτος να χάνει το 38% των αποδοχών του από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές αν έχει την «ατυχία» να εμφανίζει αποδοχές κοντά στον μέσο όρο της χώρας, δηλαδή περίπου 21.200 ευρώ. Το ποσοστό 38% είναι ο τρίτος υψηλότερος συντελεστής μεταξύ όλων των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.]

Στην πρώτη τριάδα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ με τις μεγαλύτερες απώλειες στον φόρο εισοδήματος για έναν οικογενειάρχη θα παραμείνει και φέτος η Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα ανακηρυχθεί ξανά πρωταθλήτρια ευρωζώνης στην έμμεση φορολογία, με τον τρίτο υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις πανευρωπαϊκά στα καύσιμα. […]

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει με τον ΦΠΑ, που ευθύνεται για τον κύριο όγκο των φορολογικών βαρών και ο οποίος βρίσκεται στο 24%, όντας ο τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη, μετά την Ουγγαρία (27%) και τις Δανία και Κροατία (25%). Σουρεαλιστικό είναι επίσης αυτό που συμβαίνει στα καύσιμα, καθώς η Ελλάδα επιβάλλει… δύο φορές ΦΠΑ: έναν επί της αξίας του προϊόντος και άλλον έναν επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ο οποίος, ούτως ή άλλως, είναι ο τρίτος υψηλότερος στην Ε.Ε. Φορολογούμε δηλαδή τον ίδιο τον φόρο!

Σήμερα η Ελλάδα έχει τον τρίτο υψηλότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης στις βενζίνες, πίσω μόνο από Ολλανδία και Ιταλία, και τον 5ο υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ (24%), απόρροια της πολιτικής υπερφορολόγησης που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα, τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η Ελλάδα κρατά σταθερά την τρίτη θέση πανευρωπαϊκά με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης (1,63 ευρώ/λίτρο), πίσω μόνο από την Ολλανδία και τη Δανία, ενώ φιγουράρει στην πρώτη 10άδα σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με την παγκόσμια λίστα της Global Petrol Prices. Η μείωση στην κατανάλωση καυσίμων που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και φέτος μιλά από μόνη της και εξηγεί πόσο λανθασμένη είναι η παραπάνω πολιτική.
[…]
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο →

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.