Η Χρυσαυγή (θα έπρεπε να) ευγνωμονεί τον ΣΥΡΙΖΑ που φρόντισε να πέσουν στα μαλακά

[ Ευνοϊκότερος είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας αναφορικά με το κακουργηματικό αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, μία πράξη που έχει αποδοθεί και στους 18 νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής]

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλαγές στις ποινές για τους διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης

της ©Αντωνίας Ξυνού στο news247.gr

Άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της δίκης για τη Χρυσή Αυγή θα έχει ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος προβλέπει σειρά αλλαγών και στις βασικές κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση. Λαμβάνοντας υπόψη τη βασική αρχή ότι ισχύει πάντοτε ο ηπιότερος νόμος, ακόμη και αναδρομικά, αλλάζει σημαντικά το πλαίσιο ποινής, τουλάχιστον για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο αφορά όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον καινούργιο κώδικα, έρχεται μία σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων. Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κ. Παπαδάκης, υπάρχει και η απαλοιφή της επιβαρυντικής περίστασης για τους διευθυντές που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο νόμου, έτσι ώστε η εξίσωση της ελάχιστης ποινικής ευθύνης διευθυντών και εκτελεστικών οργάνων να είναι πλήρης και αδιάκριτη.

Ακόμα μία σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.

«Οι τροποποιήσεις αυτές αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη δίκη της Χ.Α. που έχει αρχίσει (20/4/2015) πριν τη συγκρότηση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής (Ιούνιος 2015) και συνεπώς οι συνέπειές τους ήταν γνωστές και όπως φαίνεται επιθυμητές στους συντάκτες του Σχεδίου Νόμου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή της κυβέρνησης και της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για μειωμένη ποινική μεταχείριση στους διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης παρά τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του αντιφασιστικού κινήματος και μεγάλης μερίδας κοινωνικών φορέων» αναφέρει ο Κ. Παπαδάκης και καταλήγει: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με ευθύνη της η δίκη της Χ.Α. καθυστερεί, δεν καλύπτεται ραδιοτηλεοπτικά, δεν ηχογραφείται και διεξαγόταν αποκλειστικά μέχρι πριν λίγους μήνες στην περιθωριοποίηση του Κορυδαλλού, η κυβέρνηση που ξέπλυνε τη Χ.Α. με τις περιοδείες στο Καστελόριζο και τις δηλώσεις περί επανένταξής της στο δημοκρατικό τόξο, φρόντισε φεύγοντας για το τελευταίο και πιο σημαντικό δώρο της, που είναι η συμβολική και χωρίς σοβαρές νομικές συνέπειες ποινική της μεταχείριση, την ώρα που ο λαός με την ψήφο του επιτέλους αρχίζει να καθηλώνει και να επαναπεριθωριοποιεί τη ναζιστική οργάνωση συνειδητοποιώντας επιτέλους το ρόλο της. Αν ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε την τελευταία της λέξη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αντιφασιστικό κίνημα».

Οι απολογίες
Ο νέος Ποινικός Κώδικας κυρώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη των απολογιών, ενώ πρόκειται να μπει σε ισχύ περίπου 10 ημέρες αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα έχει καλέσει τον πρώτο κατηγορούμενο να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στη μεγάλη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί κατά την ακροαματική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι θα καλούνται να απολογηθούν αλφαβητικά, όπως είναι καταχωρημένοι στο παραπεμπτικό βούλευμα. Αυτό σημαίνει ότι πρώτος στη σειρά θα είναι εκτός απροόπτου ο Ιω. Άγγος, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ενημέρωσε πρώτος τους συγκατηγορούμενούς του, με αποτέλεσμα να φτάσει το «τάγμα εφόδου» στη Νίκαια. Δεύτερος αναμένεται να απολογηθεί ο Διον. Αγιοβλασίτης, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013, μαζί με τους βουλευτές Ιω. Λαγό και Νικ. Μίχο.

Πάντως, πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο ο Νικ. Μιχαλολιάκος να απολογηθεί τελευταίος, αφού πρώτα έχει λάβει γνώση του συνόλου των απολογιών των υπολοίπων κατηγορουμένων. Άλλωστε, αυτή την τακτική έχει ακολουθήσει η υπεράσπισή του και σε προηγούμενα στάδια, όπως προκύπτει από το ότι ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος που κατέθεσε έγγραφα για να αναγνωστούν, ενώ τελευταίοι κατέθεσαν και οι μάρτυρες υπεράσπισής του.

Ακριβώς 361 συνεδριάσεις μετρά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι σήμερα και όπως όλα δείχνουν η δίκη έχει ακόμη μέλλον, αφού οι κατηγορούμενοι και γενικότερα οι παράγοντες της δίκης είναι πολλοί. Το βέβαιο είναι πως το άνοιγμα των ακροατηρίων της Αθήνας, που παραμένουν κλειστά μέχρι τις 14 Ιουνίου λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που προηγήθηκαν, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των απολογιών. Πρώτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 18 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο τελευταίος μάρτυρα υπεράσπισης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο σχολιασμός καταθέσεων τόσο από την πολιτική αγωγή όσο και από την υπεράσπιση, ανοίγοντας το δρόμο για το στάδιο των απολογιών πιθανότατα την επόμενη κιόλας ημέρα. Άγνωστο πάντως, παραμένει μέχρι σήμερα αν και ποιοί από τους κατηγορούμενους βουλευτές θα αποφασίσουν να απολογηθούν οι ίδιοι ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν παρευρεθεί ούτε μία ημέρα στη δικαστική αίθουσα και τίποτα δεν αποκλείει αντί για την απολογία τους, το δικαστήριο να ακούσει μία δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι αριθμοί
Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν συνολικά 68 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 65 για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Δεκαοχτώ εξ αυτών είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στη δίκη συμμετέχουν επίσης τρεις ομάδες συνηγόρων πολιτικής αγωγής, που σχετίζονται με τις βασικές της υποθέσεις, 12 δικηγόροι συνολικά, ενώ από πλευράς κατηγορουμένων έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 150 συνήγοροι.

Στη διάρκεια των 361 συνεδριάσεων έχουν εξετασθεί 147 μάρτυρες κατηγορίας και στη συνέχεια, από το Φεβρουάριο 2018 έως τον Μάρτιο 2019, η δίκη πέρασε στη φάση της ανάγνωσης εγγράφων, αρχικά των εγγράφων του κατηγορητηρίου, στη συνέχεια αυτών που κατέθεσε η πολιτική αγωγή και μετά αυτών που κατέθεσε η υπεράσπιση. Στα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται και τα οπτικοακουστικά πειστήρια (βίντεο, ηχητικά κ.λ.π.). Τέλος, έχουν καταθέσει 70 μάρτυρες υπεράσπισης από τους 230 που είχαν αρχικά προταθεί από τους κατηγορούμενους.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Η Χρυσαυγή (θα έπρεπε να) ευγνωμονεί τον ΣΥΡΙΖΑ που φρόντισε να πέσουν στα μαλακά

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τέρπου, χόρευε και αγάλου, Ώ Μητρόπολις Μυτιλήνης,

  Μια εξαιρετική δικαστίνα, μέλος των Φίλων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, συκοφαντημένη ως δήθεν Αντισημίτισα, προήχθη σε Αρεοπαγίτσσα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει ασυγκράτητος….

  https://www.kar.org.gr/2019/06/11/h-koloevraioi-makari-na-toys-exontone-teleios-o-chitler-proichthi-se-aeropagitissa/?fbclid=IwAR15iS30cAXe6ZXXCwcaz9nE9GD3ghntSR4U2DAgYRm4I7kbb4u4ghSqjpQ

  H «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» προήχθη σε αεροπαγίτισσα!

  Το 2010, όταν γινόταν η δίκη Πλεύρη για το γενοκτονικό ναζιστικό αντισημιτικό βιβλίο, μία εκ των δικαστών έγραφε πράγματα όπως τα παρακάτω στο προσωπικό της μπλογκ «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» (link: https://archive.is/nyqXM) archive.is/nyqXM Σήμερα, προήχθη σε αρεοπαγίτισσα!

  https://archive.is/nyqXM

  Έντυπη Έκδοση Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

  ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ Κ. ΠΛΕΥΡΗ

  Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα-μπλόγκερ

  Γνωστή εφέτης ανεβάζει στο Ιντερνετ υβριστικά σχόλια ακόμη και για τη Δικαιοσύνη με το ψευδώνυμο Mariana On Ice

  Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

  «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» Η φράση αυτή δεν εκστομίστηκε από κανέναν Χρυσαυγίτη της σειράς. Την υπογράφει η μπλόγκερ Mariana On Ice, κατά κόσμον Μαριάνθη Παγουτέλη, λειτουργός της Θέμιδας από την έδρα του Εφετείου Αθηνών.
  Η αρχική σελίδα και χαρακτηριστικές ατάκες από το μπλογκ «Ζητείται ελπίδα…» της Mariana On Ice.
  Η αρχική σελίδα και χαρακτηριστικές ατάκες από το μπλογκ «Ζητείται ελπίδα…» της Mariana On Ice.

  Παρόμοιου επιπέδου διατυπώσεις θα βρει κανείς συγκεντρωμένες στο δικό της μπλογκ («Ζητείται ελπίδα…», marianaoni ce.blogspot.com), στο οποίο από το 2007 που άνοιξε γράφουν και άλλοι δικαστικοί, γνωστοί της κυρίας Παγουτέλη, που κι αυτοί διατηρούν προσωπικά μπλογκ.
  Η εφέτης δεν κρύβει την ταυτότητά της. Οχι μόνο δημοσιεύει τη φωτογραφία της (κάπως σκοτεινή αλλά αναγνωρίσιμη) στην πρώτη σελίδα του μπλογκ, αλλά περιγράφει υποθέσεις της με εξονυχιστικές λεπτομέρειες, σε βαθμό που είναι κι αυτές απόλυτα αναγνωρίσιμες.

  Τη σχέση της κυρίας Παγουτέλη με το μπλογκ αυτό κατήγγειλε την Πέμπτη με αναφορά της στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου που βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την εφέτη και ανακάλυψε ότι στοιχεία αυτής της υπόθεσης περιγράφονται αναλυτικά στο μπλογκ, κατά τρόπο μάλιστα που δεν συνάδει καθόλου με τη θέση μιας δικαστού. Στο υπόμνημα που βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Πειραιά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οπως προ ελάχιστων ημερών ανακάλυψα, η κ. Μαριάνθη (Μαριάνα) Παγουτέλη, αν και εφέτης Αθηνών, διατηρεί blog (ιστότοπο) υπό το ψευδώνυμο marianaonice (δηλ. «Μαριάνα στον Πάγο»). Από τον ιστότοπο αυτόν δημοσιεύει συκοφαντικότατα κείμενα εναντίον εμού και του πατέρα μου κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δεν είναι καν διάδικος στην υπόθεση αυτή και αναφέρεται στην εξέλιξη της αντιδικίας, καταφερόμενη κατά δικαστών και εισαγγελέων που χειρίσθηκαν την υπόθεση, αναφέροντας λεπτομέρειες του Πειθαρχικού της στον Αρειο Πάγο, βρίζοντας, συκοφαντώντας και λοιδορώντας ενώπιον του αναγνωστικού κοινού εμένα, τον πατέρα μου, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους κ.λπ., και επαναλαμβάνοντας τόσο τις συκοφαντίες για τις οποίες παραπέμπεται όσο και τις συκοφαντίες για τις οποίες το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχε δόλο. Φτάνει να μιλάει για «μασονία»(!), για «ξέπλυμα χρήματος», για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που «ξεβρακώνονται», για το ότι στο πειθαρχικό «της την είχαν στημένη» κ.λπ.».
  Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου εντοπίζει και άλλους δικαστικούς που μετέχουν στις συζητήσεις του μπλογκ «στους οποίους η ανωτέρω εφέτης απαντά με οχετούς για τη δικαιοσύνη, για εμένα και για τον πατέρα μου, και τους οποίους προσκαλεί να της συμπαραστέκονται, αυτοί δε εκφράζουν τη συμπαράστασή τους!».

  Το όνομα της κυρίας Παγουτέλη ήρθε στη δημοσιότητα πριν από τρία χρόνια, κατά τη γνωστή δίκη του Κωνσταντίνου Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η Μαριάνθη Παγουτέλη μειοψήφησε στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη. Οπως είναι γνωστό, σε δεύτερο βαθμό ο Πλεύρης αθωώθηκε, ενώ και η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε μετά από μήνες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τελικά απορρίφτηκε. Εντύπωση προκάλεσε το ασυνήθιστα εκτενές σκεπτικό που συνέταξε η κυρία Παγουτέλη για να τεκμηριώσει την αθωωτική της πρόταση. Στις 32 πυκνογραμμένες σελίδες του υιοθετούνται όλες οι αντισημιτικές απόψεις του Πλεύρη. Κατά σύμπτωση, αύριο Δευτέρα κάθονται στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών τρεις από τους μάρτυρες κατηγορίας εκείνης της δίκης, η Αννα Στάη, η Ειρήνη Κούτελου και ο Χαράλαμπος Κατσιάπης. Ως μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας είχαν σχολιάσει τις δικαστικές αποφάσεις και είχαν κρίνει ως αντισημιτικές τις θέσεις που είχαν προβάλει ορισμένοι δικαστικοί. Μετά την αθώωσή του ο Πλεύρης υπέβαλε εναντίον τους μηνυτήρια αναφορά και τελικά παραπέμφθηκαν για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας (ποιον άλλον;) τον ίδιο τον Πλεύρη.

  Φυσικά, μετά την αποκάλυψη του μπλογκ η υπόθεση παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή. Ας σημειωθεί ότι το άνοιγμα του μπλογκ συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της δίκης του Πλεύρη, τον Δεκέμβριο του 2007. Από τότε παρακολουθείται από την On Ice στενά η υπόθεση με συνεχείς αναφορές στον Χίτλερ που μπορεί «να είχε δίκιο».

  Ενας από τους σταθερούς επισκέπτες του μπλογκ αναφέρεται στο «λάθος του Χίτλερ που άφησε εβραϊκό σπόρο πίσω… Αν νομίζεις πως είμαι ρατσιστής θα σου πω ναι είμαι γιατί σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορώ να το κρύψω». Η απάντηση της Mariana On Ice είναι αποκαλυπτική: «Και εγώ εκεί έχω φθάσει και έτσι σκέφτομαι για τους Εβραίους! Και μετά τους φταίει ο Πλεύρης!»
  Στις αρχές του 2009 η Mariana On Ice τα βάζει με την εβραϊκή θρησκεία: «Η θρησκεία των Εβραίων που βασίζεται στην Αγία Γραφή και στα Ιερά Βιβλία των Ταλμούδ, είναι πολύ μισαλλόδοξη και αντιανθρωπιστική! Επιτρέπουν τους φόνους των αλλόθρησκων ως επιβεβλημένους μάλιστα από τη θρησκεία τους!». Για να τεκμηριώσει αυτές τις απόψεις της η On Ice παραθέτει αυτούσια την αντισημιτική προπαγάνδα του Πλεύρη, χωρίς βέβαια να αναφέρει την πηγή.
  Τις ημέρες που εκδικαζόταν η έφεση του Πλεύρη, στο μπλογκ εμφανίζονται πάλι λεπτομερείς πληροφορίες για τη δίκη από έναν ανώνυμο οπαδό του Πλεύρη. Η εφέτης τον ευχαριστεί «πολύ για την ενημέρωση» και προσθέτει: «Αραγε θα τελειώσει την Παρασκευή η δίκη αυτή; Και πολύ θα ήθελα να μάθω αν τελικά δικαιώθηκε η άποψη της μειοψηφούσας δικαστή! (δηλ. της ίδιας). Αλλιώς μαύρο φίδι που την… έφαγε! Χαχαχα!!!»

  Ο ανώνυμος στέλνει καθημερινές «ανταποκρίσεις» από τη δίκη υιοθετώντας όλη τη ναζιστική επιχειρηματολογία του Πλεύρη, ενώ παραπέμπει για επιμόρφωση και στη χιτλερική ταινία «Ο Αιώνιος Εβραίος» (Der Ewige Jude). Η Mariana On Ice απαντά: «Σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε που με κρατάς ενήμερη! Το εκτιμώ ιδιαίτερα αυτό γιατί μ’ ενδιαφέρει η δίκη αυτή, που για δικούς μου λόγους δεν μπορώ να την παρακολουθήσω από κοντά! Ούτε μπορώ να πλησιάσω κάποιους από τους παράγοντες αυτής της δίκης για να ρωτήσω σχετικά. Θα είμαι υπόχρεη λοιπόν αν συνεχίσεις να με κρατάς ενήμερη! Σ’ ευχαριστώ και πάλι!»

  Χαρακτηριστικές είναι και οι απόψεις της Mariana On Ice για τη Δικαιοσύνη:
  – «Μοχλός εξουσίας των φαύλων και των διεφθαρμένων».
  – «Το μπουρδέλλο ωχριά μπροστά στην Ευελπίδων».
  – «Η αηδία είναι πλέον μόνιμη αίσθηση για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

  https://jailgoldendawn.com/2013/10/24/%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB/

  Φάκελος “Χρυσή Αυγή”: μια συμμορία με πλάτες
  jailgoldendawn / 24/10/2013

  (Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη στις 02/10/2013 από τον Γιώργο Πίττα).

  ……………..

  “Χρειάστηκαν μόνο 8 μέρες για την άσκηση δίωξης εις βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, την οποία παράγγειλε η Χρυσή Αυγή με το θράσος που είχε μέχρι προχτές” ενώ “αντίθετα από αυτή την αστραπιαία αντίδραση, η Δικαιοσύνη ακόμα και σήμερα δεν έχει κινηθεί για μια άλλη ανάρτηση σε ιστοσελίδα, η οποία περιείχε ακραία αντισημιτικά σχόλια (του τύπου «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!»)…Βλέπετε, εκείνος που ανέδειξε την υπόθεση δεν ήταν η Χρυσή Αυγή, αλλά εγώ («Ελευθεροτυπία», 5.12.2010), ενώ ο συντάκτης του ιστολογίου δεν ήταν ο Κωνσταντίνου, αλλά μια εφέτης, η Μαριάνθη Παγουτέλη… Την υπόθεση αυτή έφερε στην επικαιρότητα την περασμένη Τετάρτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι η εν λόγω εφέτης, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τη σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνεργάζονται και στο Δ.Σ. της εταιρείας «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης»”.
  ………………………….
  https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ekspres-tis-dikaiosynis-toy-dimitri-psarra

  Το εξπρές της Δικαιοσύνης. Του Δημήτρη Ψαρρά

  08:01 | 24 Σεπ. 2013 Τελευταία ανανέωση 10:02 | 24 Σεπ. 2013
  ………………………
  Δυο παρόμοιες καταγγελίες που η μία (της Χρυσής Αυγής) διερευνήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ η άλλη παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες
  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που συνεργάζονται με την εφέτη-συντάκτρια ιστολογίου Μαριάνθη Παγουτέλη στην εταιρεία Φίλων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή.
  …………………………..

 2. Ο/Η Φίφης λέει:

  Μετείχε και ο Παρασκευόπουλος στην Επιτροπή

  ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ
  Βόμβα Παρασκευόπουλου: Να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή, όχι τη ρήξη
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11|12|2016 | 23:11

  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/306639/vomva-paraskeyopoyloy-na-protimisoyme-ti-sygklisi-me-ti-hrysi-aygi-ohi-ti-rixi

 3. Ο/Η kpap01 λέει:

  Η ΧΑ δέν μπορεί νά έχει παράπονα από τόν Σύριζα καί γιά τήν γενικότερη αντιμετώπιση καί γιά τήν δίκη καί γιά τούς κώδικες. Οι τελευταίοι είναι συμβατοί μέ τήν προνομιακή έως εξέχουσα σχέση μέ «επαναστατικές» ομάδες μέ φασίζουσα η φασιστική δράση καί μέ παρακρατικό ρόλο.
  Το μοναδικό πρόβλημα πού έχει ο Τσίπρας καί ο Σύριζα είναι η σύγκρουση αυτών τών τακτικών κινήσεων μέ τίς φασιστικές ομάδες καί οργανώσεις καί τόν διακηρυγμένο στόχο του νά επεκταθεί στόν πολιτικό χώρο τής δημοκρατικής παράταξης. Ενώ έχει επικρατήσει εκλογικά στό χώρο αυτό αισθάνεται καί συμπεριφέρεται σάν ξένος εισβολέας καί σάν εχθρική δύναμη κατοχής. Αισθάνεται ξένος καί ανεπιθύμητος καί προσπαθεί ο ίδιος καί οι πατρονές του μέ «δοσίλογους» καί γέφυρες νά μονιμοποιήσε καί νά εδραιώσει τήν κατοχή του. Αναπόφευκτα βλέπει βασικό αντίπαλο-εχθρό τό ΠΑΣΟΚ τό οποίο μέχρι στιγμής δέν κατάφερε νά προσβάλλει αλλά παραμένει εύλογα ο στόχος του νά τό εξαφανίσει. Τότε θά μπορεί νά έχει καί τά διαπιστευτήρια δημοκρατικού κόμματος πού χρειάζεται στήν Ευρωπαϊκή Ενωση καί τά δυναμικά του ερίσματα στίς προαναφερθείσες ομάδες.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/554020_ti-st-alitheia-symvainei-me-ti-hrysi-aygi
  2.06.2019 | 17:31

  Χρύσα Μακρή

  Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή;

  Πόσο ευνοϊκές είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται στη δίκη του κόμματος της Ακροδεξιάς και τι περιλαμβάνει ο καινούργιος Ποινικός Κώδικας.

  Με τη δικαστική διαδικασία που ακολουθείται είναι απορίας άξιο πώς κανείς δεν βλέπει ότι οι αλλαγές που γίνονται στον Ποινικό Κώδικα περιλαμβάνουν και διατάξεις ιδιαιτέρως ευνοϊκές για τις υποθέσεις που εξετάζονται αυτές τις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  ……………………………….

  Παράλληλα με τη δικαστική διαδικασία, που όπως είπαμε διεξάγεται απουσία δημοσιότητας, είναι απορίας άξιο πώς κανείς δεν βλέπει ότι οι αλλαγές που γίνονται στον Ποινικό Κώδικα (ΠΚ 187 παρ. 3) περιλαμβάνουν και διατάξεις ιδιαιτέρως ευνοϊκές για τις υποθέσεις που εξετάζονται αυτές τις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί, ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπει μεταξύ άλλων μία σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής στο αδίκημα της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης» που αφορά και την Χρυσή Αυγή. Η ποινή από 1η Ιουλίου συμψηφίζεται με εκείνη του απλού μέλους, δηλαδή μειώνεται «τουλάχιστον 5 έτη» από 10 με 20 χρόνια που προέβλεπε ο προηγούμενος ΠΚ για τον «διευθυντή» της εγκληματικής οργάνωσης. Με δεδομένη τη βασική αρχή ότι ισχύει πάντα ο ηπιότερος νόμος ακόμη και αναδρομικά αλλάζει κατά πολύ το πλαίσιο της ποινής. Επιπλέον, οι νέες διατάξεις δεν απαγορεύουν, όπως ενδεχομένως περίμενε κανείς, αλλά αντίθετα παρέχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε εκείνους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

  Σε κάποιον υποψιασμένο και καχύποπτο πολίτη η βιασύνη της κυβέρνησης να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα αποκτά και μια άλλη ερμηνεία. Σωστή ή όχι, μένει να αποδειχθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

  Ήδη, όμως από το όχι και τόσο μακρινό 2016 είχαμε περιστατικά που δυστυχώς προσιδιάζουν σε όσα ευνοϊκά τεκταίνονται αυτές τις μέρες. Το πρώτο έχει αναφορά στον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς και στην επίσκεψη των μελών της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο. Τότε, αν θυμάστε, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φωτογραφήθηκαν με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Και αμέσως μετά καταγράφηκε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλουο οποίος για να δικαιολογήσει την κοινή επίσκεψη στο ακριτικό νησί είχε δηλώσει αυτολεξεί: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης» και συμπλήρωσε: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Περί Χρηστοηθείας

  https://www.rodiaki.gr/article/401183/yper-toy-papa-xrhstoy-h-xrysh-aygh

  Υπέρ του παπα-Χρήστου η «Χρυσή Αυγή»

  H ΡΟΔΙΑΚΗ
  20/10/18 12:20

  Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Στο πρόσωπο του φιλογένους και χρηστοήθους ιερέως επιχειρείται να διωχθεί η ελευθερία του πατριωτικού λόγου και η ελεύθερη έκφραση του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων. Κάθε απόπειρα πονικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης πατριωτικού λόγου, θα μας βρίσκει σταθερά αντίθετους.
  Χρυσή Αυγή-Τ.Ο. Ρόδου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.