Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προς «συντρόφους»: Έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα

[Οργισμένο σχόλιο της Δέσποινας Χαραλαμπίδου]

Δέσποινα Χαραλαμπίδου / ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου στηλιτεύει τη στάση πρώην «συντρόφων» της

Τα φαινόμενα αδιαφάνειας και νεποτισμού από στελέχη της κυβέρνησης που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν σάλο τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν ασυγκίνητους ακόμη και πρώην «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ.

H πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέρει σε σχόλιο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο:

«Έγινα βουλευτής τον Μάιο του 2012 και ενώ ήμουν βουλευτής, η μοναδική αδερφή που έχω, έφυγε μετανάστρια στη Γερμανία και δουλεύει με μερική απασχόληση σε νοσοκομείο ως καθαρίστρια. Η κόρη μου ήταν ήδη πτυχιούχος ΑΕΙ, με μεταπτυχιακό και ξένες γλώσσες, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να την πάρω ως συνεργάτη μου και δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει σε φροντιστήριο μερικές ώρες την εβδομάδα. Τίποτα δεν σας σώζει, έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα και εσύ Τασία αλλά και συ κυρ Θοδωρή».

[Athens Voice]

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προς «συντρόφους»: Έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα

 1. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι η κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, την οποία τυχαίνει να ‘γνωρίζω’ εκ του μακρόθεν και να ψιλοπαρακολουθώ την πορεία της επειδή κατοικεί και δουλεύει στην ευρύτερη γειτονιά μου, εδώ στη Θεσσαλονίκη, είναι μια εξαιρετική περίπτωση ενός ανιδιοτελούς απλού ανθρώπου που θεωρεί χρέος του να συμμετέχει στην πολιτική για να βελτιώνει ζωές. Μια απλή καθημερινή γειτόνισσα, μια εργαζόμενη και συνδικαλίστρια, τίποτα παραπάνω, ποτέ δεν ήθελε μεγαλεία και βουλευτιλίκια. Ισως γι’ αυτό είδε κι έφυγε νωρίς.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ειλικρινά χαίρομαι γιατί έχω καταλήξει να ελπίζω σε πρόσωπα και όχι σε κόμματα. Το πρόσωπο αυτής της καλής γυναίκας επιβεβαιώνει αυτό που λέτε. Έχουμε μάτια και μπορούμε να καταλάβουμε. Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή!

   Για τον πολιτικό απατεώνα κυρ Θοδωρή, που αναφέρει η κα Χαραλαμπίδου, είχα γράψει προ 7ετίας.Από μίλια μακριά κραύγαζε

   https://roides.wordpress.com/2012/08/24/24aug12/

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/552542_apo-tote-poy-vgike-i-tasia-hathike-i-syggnomi

  Από τότε που βγήκε η Τασία, χάθηκε η συγγνώμη…

  Κι όμως η απολογία της Χριστοδουλοπούλου ΜΟΝΟ στους «συντρόφους» της, έχει λογική
  Νίκος Ζαχαριάδης

  SHARES 2860

  Ο Νίκος Ζαχαριάδης γράφει για την απολογία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ

  Αυτό το ταλέντο, ομολογουμένως το έχει η Τασία Χριστοδουλοπούλου: όποτε προσπαθεί να διορθώσει κάτι, το κάνει λίγο χειρότερο. Διότι το κάνει με το ζόρι, χωρίς να έχει καταλάβει τι λάθος έκανε. Με άλλα λόγια, ο ορισμός της κωμωδίας.

  Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, είναι προφανές ότι έφαγε κατσάδα για την κυνική παραδοχή της περί «αξιοποίησης γνωριμιών και διασυνδέσων» (η κομψή διατύπωση του όρου «βύσμα»). Διότι όταν υποτίθεται ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι απαραίτητο να δείξεις ότι «νοιάζεσαι> για τους πολίτες, το να τους τρίβεις στη μούρη τα προνόμιά σου που χρησιμοποιείς για να πετύχεις το απόλυτο μικροαστικό όνειρο του «βολέματος» στο πιο προνομιούχο κομμάτι του δημοσίου, δεν είναι ακριβώς αυτό που θεωρείται «εκλογικά friendly».

  Οπότε, θέλοντας να δείξει υποτιθέμενη ευαισθησία, ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές. Στερώντας το κοινοβούλιο από την πολύτιμη παρουσία της για μια «τρίχα» που έγινε «τριχιά», όπως πιθανόν να το σκέφτηκε. Και ακριβώς επειδή δεν κατάλαβε για ποιο λόγο ακριβώς έγινε τόση φασαρία, απολογήθηκε μεν, σε λάθος target group, δε.

  Στην πραγματικότητα δηλαδή, η απολογία στους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει «συγγνώμη που σας τα έκανα μπάχαλο στη βιτρίνα και χάλασα την πόζα του ηθικού πλεονεκτήματος που πουλάτε ακόμα στους ιθαγενείς». Είναι δηλαδή μια συγγνώμη που απευθύνεται σε λάθος άτομα και για τους λάθος λόγους. Και που δείχνει την αντιληπτικότητα της συγκεκριμένης που εκτός των άλλων, έχει προσφέρει στο μεταναστευτικό πρόβλημα τον όρο «λιάζονται».

  Διότι όλος ο χαμός έγινε για να εξιλεωθεί το κόμμα στους ψηφοφόρους που θα έχανε. Από αυτούς έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αν ήθελε να περιορίσει την ζημιά. Όχι από τους συντρόφους επειδή χάλασε την «επικοινωνία». Το πρώτο θα είχε ίσως κάποιο αποτέλεσμα. Το δεύτερο δείχνει ότι τους γράφει στα παλιά της τα παπούτσια.

  Και το ακόμα χειρότερο: δείχνει ότι στο ιδιόμορφο «Τασιακό» σύστημα αξιών, το οποίο προφανώς μοιράζονται πολλοί ομοϊδεάτες της, υπάρχει πολιτικός αυτισμός. Και ότι οι μόνοι που αξίζουν και έχει νόημα να τους δίνει κάποιος σημασία και να ενδιαφέρεται για την άποψή τους τελικά είναι «οι δικοί» μας. Οι άλλοι αποτελούν απλώς μια «μάζα» (όπως την αποκάλεσε και η Ράνια Σβίγκου) που αναγκαζόμαστε να υποστούμε γιατί η μοίρα τα έφερε έτσι που τους χρειαζόμαστε για να μας ψηφίζουν. Αλλά όχι και να τους ζητήσουμε συγγνώμη! Πολύ τους πάει, των «ζώων που δεν μπορούν να εκτιμήσουν το μεγαλείο μας» (όπως περίπου δήλωσε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης)… Απλώς η Τασία το είπε πιο λιανά. Θυμίζοντας ότι για την κυβέρνηση όλα είναι επικοινωνία. Και ότι την ουσία ουδείς την καταλαβαίνει.

  Τα περί ίσων ευκαιριών που που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και που εκείνη κατήργησε στην πράξη, τα περί έξωθεν καλής μαρτυρίας ΟΛΟΥ του εκλογικού σώματος και τα περί εκτεθειμένου κόμματος στην κοινή γνώμη, που πιθανώς της εξήγησαν, απλώς πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν.

 3. Ο/Η kpap01 λέει:

  Η εικόνα τής κυρίας Χριστοδουλοπούλου από τότε πού μάς προέκυψε στό δημόσιο βίο, μέ τήν οίηση καί τήν αλαζονεία της, μέ τήν έλλειψη ντροπής, μέ τήν περιφρόνιση γραπτών καί εθιμικών κανόνων ώς προεδρεύουσας σέ ολομέλεια καί επιτροπές βουλής μέχρι τόν τρέχοντα αυτοεξευτελισμό της μου φέρνει στό νου τήν θεότητα τών αρχαίων Ελλήνων πού όπως φαίνεται ανέλαβε έργο, η Νέμεσις.

 4. Ο/Η kpap01 λέει:

  Η κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου είναι παράδειγμα πώς ΔΕΝ αρκεί νά είσαι καλός καί τίμιος γιά νά είσαι επαρκής. Τό ζητούμενο κα Χαραλαμπίδου είναι νά κάνομε κάτι ώστε νά μπορούμε νά βρούμε δουλειά στή χώρα μας εσείς, εγώ, η αδελφή σας τά παιδιά μας. Δέν αρκεί πού δέν διορίσατε τήν αδελφή σας. Καταντήσαμε νά λέμε μπράβο σέ όποιον δέν προσχωρεί στή φαυλότητα. Κατά τό «καλός άνθρωπος, δέν σκότωσε τόν πατέρα του καί τή μάνα του».

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://www.lifo.gr/now/politics/240630/o-tsipras-yposxetai-proeklogika-sxedon-ta-panta-ayksiseis-misthon-meiosi-enfia-kai-dikaii-forologia

  Ο Τσίπρας υπόσχεται προεκλογικά σχεδόν τα πάντα: Αυξήσεις μισθών, μείωση ΕΝΦΙΑ και δίκαιη φορολογία Πλήθος προεκλογικών υποσχέσεων έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.