Ο Αλέξης του 13ου

[Ο απόλυτος ξεπεσμός του ΣΥΡΙΖΑ και η έκπτωση της κοινωνίας]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η οικονομική κρίση εξαθλιώνει τους ανθρώπους, αποδυναμώνει τις συνειδήσεις και δίνει τη δυνατότητα στην αχρειότητα και στη γελοιότητα, μπορεί και στην κτηνωδία, να κατακτήσουν έδαφος. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ο γελωτοποιός της μεταπολίτευσης Β. Λεβέντης απέκτησε κοινοβουλευτική ομάδα, ο Καμμένος έγινε Υπουργός Στρατού, η συμμορία «της σποράς των νικημένων του ’45» έγινε τρίτο κόμμα και η κυρία Δούρου μοιράζει τα εκατομμύρια των υπερφορολογημένων πολιτών στους αφορολόγητους και ανεξέλεγκτους ρασοφόρους κηφήνες της επαγγελματικής φιλανθρωπίας. Ο λύκος έχει όνομα, λέγεται Αλέξης Τσίπρας και διαχέει την προσωπική του ουτιδανότητα στην κοινωνία. Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τις αθλιότητες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ολότελα διαφορετική. Πρώτον διότι ήλθαν στην εξουσία αυτοί που για έναν αιώνα ήταν οι Εισαγγελείς της Ηθικής. Δεύτερον διότι η αχρειότητά τους δεν γνωρίζει όρια, τώρα ειδικά, που δίνουν τη μάχη της βουλευτικής αποζημίωσης και των προνομίων.

Θα σταθώ μόνο στο προεκλογικό φιλοδώρημα, που μας γυρίζει πίσω στην εποχή της Φρειδερίκης. Ο Τσίπρας έδωσε τη χαριστική βολή στην Οικονομία, άδειασε τις Τράπεζες από τις καταθέσεις, καταδίκασε επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και εργαζόμενους στην ανεργία, έστησε φραγμό σε κάθε απόπειρα υγιούς ανάπτυξης και ώριμης μεταρρύθμισης. Κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, εξαφάνισε την εργατική τάξη, τους δυο δηλαδή υγιείς πυλώνες της οικονομικής διαδικασίας και της παραγωγής πολιτισμού. Κατάντησε χιλιάδες ανθρώπους να υποπέσουν στο σύνδρομο της Στοκχόλμης και να αγαπήσουν τον καταστροφέα τους που τους μοιράζει ψίχουλα. Αν το έκανε αυτό στα 1981 οπότε η κοινωνία ήταν οικονομικά, πολιτικά και ηθικά όρθια και υπήρχε στον ορίζοντα η ελπίδα της Αλλαγής, θα γινόταν καταγέλαστος. Το αποπειράθηκε τότε ο Γεώργιος Ράλλης, που μοίραζε τα χιλιάρικα της ΕΟΚ, και η ΝΔ καταποντίστηκε. Σήμερα ο Τσίπρας μοιράζει προεκλογικό επίδομα και δεν φαίνεται να γίνεται ο αποδέκτης της πάνδημης χλεύης. Μένει η ελπίδα της κάλπης. Θα το ξέρουμε το βράδυ των εκλογών αν η χώρα διαθέτει ηθικές αντιστάσεις ή αν κινείται στον αστερισμό των περιφερόμενων και εκδιδόμενων πολιτικάντηδων με σημαία ευκαιρίας. Προς το παρόν η Αριστερά του Μιχάλη Παπαγιαννάκη έγινε η Αριστερά της Κουντουρά και της Παπακώστα,  την ώρα που αναδύεται και η Αριστερά του Άρη (Σπηλιωτόπουλου),  δηλητηριάζοντας την κοινωνία. Το πόσο, θα το δούμε.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

Advertisements
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Ο Αλέξης του 13ου

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  «Σύνδρομο τής Στογχόλμης»:
  Κάθε παραεπιστήμη (δι’ εκπροσώπων της κατά κανόνα επιφανών) όταν αδυνατεί να θεσπίσει πραγματικό θεώρημα τό οποίο νά εξηγεί φαινόμενα καί παρατηρήσεις καταφεύγει σέ όρους αοριστολογίας καί ταυτολογίας τύπου «σύνδρομο». Αντί νά λειτουργήσει έντιμα δηλώνοντας άγνοια, αντί νά ενθαρρύνει τους εργάτες της στήν επίμονη αναζήτηση λύσεων επί υπαρκτών προβλημάτων προτιμά νά θεσπίζει πομφόλυγες καί τιποτολογίες.
  Τά φαινόμενα πού συσχετίζονται μέ τήν ατομική καί κοινωνική συμπεριφορά τών ανρθώπων είναι από τα πλέον δύσκολα. Μετά τα σπάργανα που εισέφεραν οι θεμελιωτές τής επιστήμης τής ψυχολογίας έμεινε κατ’ουσίαν στάσιμη.
  Οθεν πεδίον δόξης γιά τούς πολιτικούς νά σχεδιάζουν καί νά αυτοσχεδιάζουν στήν εξήγηση καί στήν διαμόρφωση τής συμπεριφοράς διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων.

 2. Ο/Η της Δούρου λέει:

  https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/07/07/voxpop-analysis

  Ποια είναι η Voxpop Analysis;
  Από Θοδωρής Δανιηλίδης – 7 Ιουλίου 2018

  Αν ψάξετε το μόνο που θα βρείτε είναι μια σελίδα στο facebook με 65 ακόλουθους και στις πληροφορίες δεν αναγράφεται διεύθυνση αλλά ούτε τηλέφωνο. Μάλιστα η εταιρία δεν έχει ούτε καν ιστοσελίδα.

  Στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι καταχωρημένη με διεύθυνση ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 91 και ένα κινητό τηλέφωνο.

  Ήδη σε δημοσιεύματα κυκλοφόρησε έγγραφο που αναφέρει ότι η σύσταση της εταιρείας έγινε μόλις πριν ενάμιση μήνα (24/5/2018) και είναι μονομετοχική ΙΚΕ με το μετοχικό κεφάλαιο να είναι μόλις 100 ευρώ.

  Όπως βλέπουμε παραπάνω ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής είναι ο Ιωάννης Απόστολος Σκλίας του Δημητρίου και της Ελένης. Με μια απλή αναζήτηση μπορούμε να δούμε ότι ο Ιωάννης Σκλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, στις εκλογές του 2015.

  Η εταιρία Voxpop Analysis δεν εμφανίζεται ως μέλος στο Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, ούτε εμφανίζεται ως μέλος στην ιστοσελίδα σελίδα της ESOMAR, αλλά έχει μπει στο Μητρώο ΕΣΡ με αύξοντα αριθμό 63.

  Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Σκλία και τον ρωτήσαμε αν είναι μέλος της ESOMAR όπως αναφέρεται στην ταυτότητα της δημοσκόπησης. Μας απάντησε ότι είναι μέλος της Young ESOMAR Society. Αυτό όμως είναι άσχετο με τις εταιρίες που συμμετέχουν στην ESOMAR και ακολουθούν κάποιους κανόνες στις δημοσκοπήσεις τους. Απλά ο κύριος Σκλίας είναι μέλος στην Young ESOMAR Society ως φυσικό πρόσωπο και λαμβάνει νέα και ενημερώσεις. Δεν προσδίδει κάποιο κύρος αξιοπιστίας στην εταιρία Voxpop Analysis όπου είναι ιδιοκτήτης και η εταιρία δεν είναι μέλος της ESOMAR.

  Πώς διεξήχθη η έρευνα;

  Αν ακολουθήσουμε την διεύθυνση που υπάρχει στη σελίδα της Voxpop Analysis στο facebook θα μεταφερθούμε στην ιστοσελίδα την έρευνας που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ερωτηματολόγιο σε μια πλατφόρμα που ο κάθε πολίτης μπορεί να φτιάξει τη δική του έρευνα. Πρόκειται για επίσημη πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά οι έρευνες αυτές παραμένουν ανεπίσημες, αφού ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία και να την στείλει σε φίλους και γνωστούς για να απαντήσουν.
  @@@@@@@@@@@@@@@

  η νυν περιφερειάρχης έχει εισέλθει σε ανατρεπτική τροχιά από τη στιγμή που ξεκίνησε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες (π.χ. σε λαϊκές αγορές)
  https://www.efsyn.gr/politiki/196374_sto-38-i-psalida-patoyli-doyroy

  2.05.2019, 14:53
  Στο 3,8% η ψαλίδα Πατούλη – Δούρου
  Στέργιος Ζιαμπάκας, Αντα Ψαρρά

  Πορεία ανατροπής των μέχρι πρότινος δημοσκοπικών προγνωστικών ακολουθεί η υποψηφιότητα της νυν περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών.

  Μειωμένη καταγράφεται η «ψαλίδα» μεταξύ της σημερινής περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και του υποψήφιου περιφερειάρχη υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ., Γιώργου Πατούλη, με τη μεταξύ τους διαφορά να πέφτει στις 3,8 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα της Vox Pop Analysis, έναντι παλαιότερων δημοσκοπήσεων που εμφάνιζαν τον κ. Πατούλη να προηγείται με διψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό.

  Ειδικότερα, ο Γ. Πατούλης επιλέχθηκε από το 28,4% όσων συμμετείχαν στην κυλιόμενη έρευνα και η Ρένα Δούρου από το 24,6%.

  Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι διττό: αφενός η νυν περιφερειάρχης έχει εισέλθει σε ανατρεπτική τροχιά από τη στιγμή που ξεκίνησε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες (π.χ. σε λαϊκές αγορές)

 3. Ο/Η Kapaw S. λέει:

  To κακό είναι,Λασκαράτε ότι ΌΛΟΙ έχετε κάνει ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ από τους άκρους δεξιούς έως τους άκρους αριστερούς να μην πω και για την σάπια εκκλησία τύπου Λενή και Μεντζελόπουλου εναντίον του Τσίπρα!!Έτσι κύριοι αχαρακτήριστοι τον κάνετε περισσότερο συμπαθή και ο καθένας σκέπτεται:Για να τον κυνηγάνε όλα τα κουμάσια,άρα πράγματι χτυπάει συμφέροντα!!Ας τον ψηφίσουμε ό,τι και να έχει κάνει!!Θυμηθείτε και το παρελθόν,που εγγυάται το μέλλον!!!

  • Ο/Η Ανέστης Βλάχος λέει:

   Oύλοι οι κακοί το χτυπάνε το παληκάρι
   Δώστε ψήφο ο νιός είνι λεβέντης

  • Ο/Η Po λέει:

   Kapaw S.,
   πείτε στον αγαπημένο σας σ. Τσίπρα, ότι αν γράψει μέχρι τα μεσάνυχτα Σαββάτου, 1.000.000 φορές «Δεν θα ξαναπώ ψέματα» υποσχόμαστε να τον ψηφίσουμε αλλά και θα τον στηρίξουμε.

   Μεγσί.

  • Ο/Η laskaratos λέει:   «σάπια εκκλησία τύπου Λενή και Μεντζελόπουλου», γιατί όλη η υπόλοιπη των άλλων δεσποτάδων που στήριξαν τη Χούντα σχεδόν σύσσωμοι, κι αυτή που τώρα άρπαξε τα 117 εκατ. της Δούρου, είναι η καλή.


   «τον κυνηγάνε όλα τα κουμάσια» (όπως εμείς), έχετε δίκιο. Και τον στηρίζουν όλοι οι τίμιοι άνθρωποι, όνομα και μη χωριό.

 4. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

 5. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/05/blog-post_479.html

  Μεγαλώσαμε για να μας κοιμίζουν με παραμύθια
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 | 5:17 π.μ.

  Γράφει ο mitsos175

  Οι οπαδοί του Σύριζα και ιδιαίτερα της ΝΔ, θα πρέπει να αισθάνονται αμηχανία για τις μικρές συγκεντρώσεις τους σε σύγκριση με τη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Είχε ότι έλλειπε από τα δήθεν κόμματα εξουσίας: Αλήθειες, κόσμο και παλμό.

 6. Ο/Η Τσοβόλα δώστα όλα λέει:

  Παροχολογία για του χρόνου με άλλη κυβέρνηση

  23/05/2019, 20:40

  Τσίπρας: Πάμε για αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, για όλους τους συνταξιούχους, τον επόμενο χρόνο

  Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.