Η Αριστερά της κας Κουντουρά

[Όλοι μαζί στην μάχη των πολλών]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Το διεθνές Αριστερό κίνημα κατάκτησε νέες εμπειρίες μέσα από την κατάληψη της εξουσίας στη Βενεζουέλα της Μεσογείου, από την Αριστερά. Ο νεαρός ηγέτης Αλέξης ενέπνευσε με τους αγώνες του ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες της Εκκλησίας, της Ακροδεξιάς, της δικαστικής Δεξιάς, της Ραφήνας, του μόντελινγκ και του σχεδιασμού ρούχων (πρωθυπουργικήσύμβουλος αυτή) και τις κυρίες Κουντουρά και Παναγοπουλου. Η δεύτερη έγινε διάσημη από το γεγονός της παραχώρησης μιας μαούνας για να κάνει κρυφά από τη λατρεία του λαού του ο κουρασμένος Ηγέτης τις διακοπές του, ενώ η πρώτη μπήκε αυτοδίκαια επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, κατηγορούμενη από τον προδομένο Μακεδονομάχο και Σαλαμινομάχο πρώην σύντροφο Καμμένο, πως πλήρωσε εταιρείες δημοσκοπήσεων για να το καταφέρει. Όμως μια επαναστάτρια που υπονομεύει τις Τράπεζες («Τα υπέρογκα χρέη της Έλενας Κουντουρά»), ακόμη κι αν το ήθελε δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Η κόρη του στρατηγού Κουντουρά, μιας ευαίσθητης καλλιτεχνικής ψυχής («έγραφε τραγούδια για τη χούντα»), δεν ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που ξέφυγαν ολότελα από το πατρικό παράδειγμα παρασυρμένοι από κομμουνιστικές ιδέες («Τριετία 1971-1973: Ιδού οι ισολογισμοί της ΗΡΑΚΛΗΣ»), σε σημείο που να κάνουν διακοπές σε βάρκες βιοπαλαιστών και σε καλύβες βαρκάρηδων στο Σούνιο. Τίμησε τις πατρικές παρακαταθήκες ως βουλευτίνα της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στα πρώτα της νιάτα, ως Μακεδονομάχος στην πρώιμη ωριμότητά της («Οταν η Κουντουρά έλεγε για Σκόπια: «Δεν θα στηρίξουμε τη συμφωνία!»), ως ανησυχούσα ακραιφνής Ελλληνίς από το μεταναστευτικό κύμα των κατσαρίδων της κας Παπακώστα: «Δεν έχουν ιδέα πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα» (31.5. 2013). «Συγκλονιστική αποκάλυψη από τη βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Έλενα Κοντουρά για το μέγεθος της παράνομης μετανάστευσης». «..ειλικρινά δεν περίμενα να δω μέσα στην απάντηση του κ. Δένδια (9/11/2012, αριθ. Πρωτ. 7017/4/15358) ότι: Πρώτον, από τους μη νόμιμους αλλοδαπούς που προσαγάγονται, δεν κρατούνται όλοι προς εθελούσια ή αναγκαστική απέλαση, αλλά μονάχα ένας «ικανός αριθμός». Δεύτερον, οι υπόλοιποι «εφοδιάζονται με Υπηρεσιακά Σημειώματα» τα οποία τους ορίζουν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα εντός ενός διαστήματος και επίσης, ότι «είναι αδύνατη η σύλληψη και περαιτέρω προώθηση ενός ικανού αριθμού κατόχων δελτίων κατάθεσης ασύλου».

Περιέργως η ερώτηση αυτή έχει σβηστεί, παρ’ότι ένα «γκουγκλάρισμα» αποδεικνύει ότι υπήρχε αρχικά, από την επίσημη ιστοσελίδα της Υπουργίνας της Αριστεράς και Ηγερίας της ευρωπαϊκής μάχης του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη (συνομιλητή της ΝΔ) και με τον πρώην συναγωνιστή του κου Μαρινάκη στον δήμο Πειραιά. Γιατί; Ούτε το left.gr δεν σβήνει με τόση ευκολία παλιά του δημοσιεύματα.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Η Αριστερά της κας Κουντουρά

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Iδανική για να εκφράσει πρώτη και καλύτερη στην Ευρώπη και να διαφωτίσει για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες

  Το μέγεθος της παράνομης μετανάστευσης | Έλενα Κουντουρά
  elenakountoura.gr/megethos-tis-paranomis-metanastefsis/
  Δεν έχει ιδέα η κυβέρνηση ποιος είναι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών … τη χώρα εντός ενός διαστήματος και επίσης, ότι «είναι αδύνατη η σύλληψη και περαιτέρω προώθηση ενός ικανού αριθμού κατόχων δελτίων κατάθεσης ασύλου» και

  http://elenakountoura.gr/megethos-tis-paranomis-metanastefsis/

  Ουπς… Σφάλμα 404
  Συγνώμη, αλλά η σελίδα που ψάχνετε δεν υπάρχει.

  Click to access 7943878.pdf

  https://olympia.gr/2014/01/29/%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CF%84%CE%B5-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1/

  Έλενα Κουντουρά: Αποκαλύψτε τώρα τον αριθμό των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
  Posted by olympiada on January 29, 2014

  ………………..

  Μπορεί ο ελληνικός λαός και εγώ ως ερωτώσα βουλευτής να έχουμε μία και μοναδική, πραγματικά επίσημη, υπεύθυνη και στοιχειοθετημένη τοποθέτηση ή έστω εκτίμηση αναφορικά με το πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα;
  Επιβεβαιώνουν οι υπουργοί την άποψη ή μήπως διαφωνούν, ότι όποιος αριθμός και αν τελικά ισχύει για τους παράνομους μετανάστες, είτε το 1 εκατομμύριο, είτε το 1,5, εκατ. είτε τα 2 εκατ., είναι παράλογο μέσα σε ελάχιστα χρόνια το 10%, 15%, ή 20% του πληθυσμού της χώρας να αποτελείται από παράνομους μετανάστες (χώρια οι νόμιμοι); Δεν αποτελεί αυτό κατάφορη παραβίαση και πλήρη ανατροπή και κατάργηση της εθνολογικής και πολιτισμικής συνοχής και ταυτότητας της Ελλάδας; Αν αναλογιστούμε δε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μεταναστών (πρωτευόντως των παρανόμων και δευτερευόντως των νομίμων) είναι μουσουλμάνοι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα απειλείται ως προς την εδαφική της ακεραιότητα και τα δικαιώματά της σε αέρα και θάλασσα από γειτονικό κράτος το οποίο είναι κατά βάση μουσουλμανικό και προσπαθεί να ασκήσει ηγεμονία σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, δεν δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλειά μας, εσωτερική και εξωτερική;

  https://olympia.gr/2012/03/30/kountoura/

  Παράνομη μετανάστευση: Μία βόμβα που απαιτεί δράση τώρα και πρόληψη μετά
  Posted by olympiada on March 30, 2012

  Της ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

  Βουλευτού Α’ Αθηνών – Ανεξάρτητοι Έλληνες

  Η παράνομη μετανάστευση έχει καταστεί πυρηνική «βόμβα», έτοιμη να τινάξει στον αέρα συθέμελα ολόκληρη την χώρα. Και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το αντιμετωπίζουν με όρους προεκλογικούς και επικοινωνιακούς.

  Οι «σκούπες» που γίνονται αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν τα γνωστά κρατικά και κυβερνητικά ημίμετρα. Με ολοφάνερο σκοπό, να δώσουν στον πολίτη την εντύπωση ότι τάχα κάτι συμβαίνει. Όσο για την ιδέα για δημιουργία στρατοπέδων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών εκτός Αθήνας, ερμηνεύεται μονάχα ως ένα σχέδιο μεταφοράς του τρόμου και της ανομίας από το κέντρο, στο σύνολο της Ελληνικής Περιφέρειας. Αλλά και σε αυτό ακόμη, υπάρχει εμπαιγμός της κοινής γνώμης. Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδης, έκανε λόγο για ένα πλήθος ενός εκατομμυρίου μόνο στο Λεκανοπέδιο. Πόσο εφικτό είναι να στεγαστεί το ενα εκατομμύριο παράνομων μεταναστών σε δέκα στρατόπεδα ανά την Ελληνική Επικράτεια;

 2. Ο/Η ιστορική αλήθεια λέει:

  Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη αλλά η Ιστορία οφείλει να τα ερευνά όλα

  https://www.tanea.gr/2019/05/12/politics/government/oi-xryses-douleies-tis-oikogeneias-tsipra-sta-xronia-tis-xountas/

  Εταιρεία Ηρακλής

  Οι χρυσές δουλειές της οικογένειας Τσίπρα στα χρόνια της χούντας

  Τι δείχνουν οι ισολογισμοί της τεχνικής εταιρείας σχετικά με το αν πλούτισε ή όχι η οικογένεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

  Ωστόσο, η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, που ιδρύθηκε το 1970 και, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της, έκανε «χρυσές δουλειές» με το καθεστώς της δικτατορίας, ήταν η «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων.

  Πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο πατέρας του Πρωθυπουργού, Παύλος Τσίπρας, και διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του, Ηρακλής Τσίπρας, ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΔΑ, ενώ συμμετείχε και στη δράση της αντιστασιακής οργάνωσης «ΔΕΚΑ» Κρήτης που είχε ιδρυθεί με άλλους αγωνιστές οι οποίοι ανέλαβαν δράση κατά της χούντας. Ο Ηρακλής Τσίπρας, όπως αφηγείται ο Φοίβος Ιωαννίδης, που επίσης συμμετείχε στη «ΔΕΚΑ», διέφυγε τη σύλληψη και αργότερα απέκτησε ρόλο επί Ασλανίδη στον Παναθηναϊκό. «Καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης μας στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε παρανόμως αναστολή, δοθέντος ότι είχε καταδικαστεί προδικτατορικά δύο φορές για απάτη σε ποινή πάνω από έξι μήνες η καθεμία» λέει σήμερα ο Φοίβος Ιωαννίδης.

  Οι τρεις ισολογισμοί
  Στο ερώτημα εάν πλούτισε η οικογένεια Τσίπρα με την κατασκευαστική δραστηριότητά της στα χρόνια της χούντας, έρχονται να «απαντήσουν» οι τρεις πρώτοι ισολογισμοί της «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων!

  Συγκεκριμένα, από τους ισολογισμούς των ετών 1971 (δημοσιεύτηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 1972 στο «Βήμα της Κυριακής»), 1972 (δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 1973 στη «Βραδυνή») και 1973 (δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 1974 στο «Βήμα») της εταιρείας «Ηρακλής» των αδελφών Τσίπρα, που φέρουν τις υπογραφές τους, προκύπτει ότι τα «κέρδη προς διάθεσιν» ήταν συνολικά περίπου 34 εκατομμύρια δραχμές!


  Υπενθυμίζεται ότι τότε ο μηνιαίος μισθός ενός μέσου δημοσίου υπαλλήλου ήταν μόλις 4.000 δραχμές!

  Ωστόσο, όπως προκύπτει από τους ίδιους ισολογισμούς, οι δουλειές της «Ηρακλής» με το καθεστώς των συνταγματαρχών ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συγκεκριμένα, στους ισολογισμούς των ετών 1972 και 1973 αναφέρεται ότι τα «έργα υπό εκτέλεσιν» της τεχνικής εταιρείας «Ηρακλής» ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες για την εποχή εκείνη ποσό των 378 εκατομμυρίων δραχμών!

  Υπενθυμίζεται ότι πολύ αργότερα η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα ήταν η «ΑΤΕ Τσίπρας», μία από τις χιλιάδες μικρομεσαίες και προβληματικές του κλάδου.

  Στο τέλος, όταν πέθανε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Παύλος Τσίπρας, η εταιρεία πωλήθηκε και μετονομάστηκε σε «Μέδουσα». Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Μέδουσα» την ξεφορτώθηκαν εκ νέου και την έδωσαν, κατά σύμπτωση, στον όμιλο του Χρήστου Καλογρίτσα!

 3. https://www.protothema.gr/politics/article/855180/kammenos-o-pateras-tis-koudoura-egrapse-ton-umno-tis-21is-apriliou/

  Καμμένος: Ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου!

  Χωρίς αρμοδιότητες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λόγω Κουντουρά (pic)
  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 12.05.2019 14:50 |
  Parapolitika Newsroom

  «Γυμνή» από αρμοδιότητες παρέλαβε τη θέση του Υπουργού Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος!
  Με μια απίστευτη απόφαση που υπέγραψε η Έλενα Κουντουρά την Παρασκευή, 3 Μαΐου, λίγες ώρες δηλαδή πριν παραιτηθεί, αφαίρεσε ουσιαστικά από τον διάδοχό της όλες τις αρμοδιότητες, κάνοντάς τον ένα …τουρίστα στο Υπουργείου Τουρισμού.

  Με την απόφαση αυτή, λοιπόν, η κα Κουντουρά μεταβίβασε το δικαίωμα υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» στη δημόσια διοίκηση του υπουργείου.

  (…..)

  Λίγες ώρες προτού αποχωρήσει, λοιπόν, η κα Κουντουρά έκρινε ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος που θα τη διαδεχθεί πρέπει να χάσει ουσιαστικά (τυπικά το κρατάει) 150 συνολικά αρμοδιότητες για τις οποίες είχε η ίδια το δικαίωμα υπογραφής!

  Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/choris-armodiotites-thanasis-theocharopoulos-logo-kountoura-pic

  http://ellinokratis.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

  Απο της παρελθούσης Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012,αναπαύται είς τήν τελευταίαν του κατοικίαν ο Ιδρυτής της Βυζαντινής Εθνικής Οργανώσεως Αλέξανδρος Κουντουράς. Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού,υπηρέτησε πιστώς την Πατρίδα του καθ» ολην την διάρκειαν του Στρατιωτικού του βίου. Αγαπητός εις τους βαθμολογικός ανώτερους του και κατώτερους του υπήρξεν υπόδειγμα Ελληνος Αξιωματικού δια την προσήλωσιν του εις το καθήκον αλλα και Στρατιωτική πειθαρχείαν.

 4. Ο/Η Po λέει:

  Τα Ψέμματα

  Μία αποστροφή του λόγου για την επταήμερη εργασία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης ήταν αρκετή προκειμένου να αρχίσουν τις κραυγές και την προπαγάνδα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη

  Η προπαγάνδα, η διαστρέβλωση δηλώσεων και τα fake news πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις στους ψηφοφόρους που θα κληθούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές αλλά και να ξεφύγει η πολιτική ατζέντα από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα κυβερνητικά αδιέξοδα, θα γιγαντώνονται όσο πλησιάζουμε στην 26η Μαΐου.

  Το κυβερνητικό στρατόπεδο το τελευταίο διάστημα δεν ήταν «βυθισμένο» μόνο στις δημοσκοπήσεις αλλά και στα γαλοζοπράσινα νερά του Ιονίου, εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισε να χτυπήσει από «μέσα» τις ελίτ που ο ίδιος καταγγέλλει νυχθημερόν.

  Μία αποστροφή του λόγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης σχετικά με την επταήμερα εργασία, ήταν αρκετή προκειμένου να αρχίσουν τις κραυγές και την προπαγάνδα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη. Υπουργοί όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έδειχνε αρχικά να «πέφτει από τα σύννεφα» με όσα άκουγε να λέει ο κ. Μητσοτάκης, επειδή προφανώς ή δεν είχε καταλάβει τι εννοούσε ή δεν ήθελε να καταλάβει. Αλλά και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου είχε… πιάσει από χθες, δουλειά κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο» και κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεσμεύτηκε για «επταήμερη εργασία» και «επιστροφή στον 18ο αιώνα».

  Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε τη θέση πως, αν κι εφόσον κλάδος ή επιχείρηση έρθει σε συμφωνία, τότε μπορεί αυτή να υπερτερεί της συλλογικής. Ανέφερε, ως ένα παράδειγμα, ακόμη κι αν εργοδότης κι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση συμφωνήσουν σε επταήμερη εργασία με αυξημένες αποδοχές και δικαιώματα.
  Επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας

  Πέραν του ότι μίλησε για 7ήμερη λειτουργία επιχείρησης κι όχι υπαλλήλων, αυτό που θέλησε να καταδείξει είναι ότι η εργασιακή πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μάλιστα σε ανακοίνωση της ΝΔ που ακολούθησε μετά την «μονταζιέρα» του Μαξίμου, ανέφερε πως η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έχει συναινέσει σε μια τέτοια σύμβαση, στην εταιρεία Παπαστράτος, για 7ήμερη εργασία.

  Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τα κυβερνητικά στελέχη να επιδοθούν σε έναν «πόλεμο» προπαγάνδας προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα καθεστώς επταήμερης εργασίας.

  «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας» ήταν η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος ανέφερε (News 24/7) ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει «να κατεδαφίσει κεκτημένα αιώνων» και υποστήριξε ότι η γαλάζια τροπολογία για το αφορολόγητο κατατέθηκε μόνο για τις εντυπώσεις. Στη συνέχεια χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα τα περί υπογραφής Αχτσιόγλου σε 7ημερες συμβάσεις εργασίας ενώ σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι θα μείνει στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι τις εθνικές εκλογές εάν χάσει τις ευρωεκλογές.

  Για εφιαλτικό σχέδιο Μητσοτάκη έκανε λόγο η Ράνια Σβίγγου, ενώ ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε είπε: «Η θέση του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε αντίθεση και με όλα όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν το γυναικείο και το εργατικό κίνημα τις προηγούμενες δεκαετίες. Το να βγουν δηλαδή, οι γυναίκες από το σπίτι και να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια».

  Απολύτως θεμιτό από την πλευρά της κυβέρνησης να… πιαστεί από τα μαλλιά της και να αλλάξει την πολιτική συζήτηση. Αλλωστε, από την Κυριακή όλοι συζητούν για το 7ήμερο ξεχνώντας το κότερο και τις χλιδάτες διακοπές, ξεχνώντας την οικογένεια Τσίπρα και τη Χούντα, ξεχνώντας τον Πολάκη ή τον Παππά και τον Πετσίτη. Το Μέγαρο Μαξίμου πιάστηκε από τα λόγια του Μητσοτάκη για να χτίσει το αφήγημα που ήθελε. Από τη μια οι νεοφιλελεύθερες θεωρίες της ΝΔ που θα καταστρατηγήσουν εργασιακά δικαιώματα αιώνων. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που προστατεύει τα δικαιώματα της εργατιάς ως… φιλολαϊκό, αριστερό κόμμα.
  Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης

  Ο πρόεδρος της ΝΔ βλέποντας την κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται μία δήλωσή του και να την διαστρεβλώνει χάριν εντυπωσιασμού πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι λέει ψέματα επτά ημέρες την εβδομάδα ενώ στη συνέχεια έφερε στο προσκήνιο τις «αλχημείες» του πρωθυπουργού με την «13η σύνταξη».
  «Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη και το ΕΚΑΣ».

  Αναφερόμενος στα κυβερνητικά «βέλη» που δέχθηκε με αφορμή τη δήλωσή του για τα εργασιακά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 7ήμερης εργασίας». Επεσήμανε δε πως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκε δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και 37 αντί 40 ώρες την εβδομάδα, με καλύτερες απολαβές.

  «Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για να καταλήξει: «Οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, που θέλουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει».

  Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως ειπώθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη μπορούσαν να δημιουργηθούν παρερμηνείες. Από την άλλη, όμως, δείχνει και μια κίνηση απελπισίας από το Μαξίμου να στήνει ένα fake σκηνικό για να χτυπήσει τον πολιτικό αντίπαλο. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθεί για τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Για 7ήμερη εργασία ακόμη και χωρίς ρεπό ή έξτρα πληρωμές, για μισθούς… Βουλγαρίας, για ελαστικές μορφές εργασίας, για κατώτατο μισθό που παραμένει στα 400 ευρώ κ.λπ. https://www.in.gr/2019/05/13/politics/eptaimera-ergasia-polemos-propagandas-gia-tis-theseis-mitsotaki/

  • Ο/Η oops λέει:

   Όταν το left.gr παρουσίαζε την 7ήμερη εργασία στην «Παπαστράτος»
   http://web.archive.org/web/20190514144222/https://www.parapolitika.gr/article/otan-to-leftgr-parousiaze-tin-7imeri-ergasia-stin-papastratos

   Αναμεταδίδοντας την ανακοίνωση της επιχείρησης το left.gr συνέχιζε:
   «Όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με τέσσερις ημέρες 8ωρης εργασίας, ακολουθούμενο από δύο ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο. Μέσα από το νέο μοντέλο, η Παπαστράτος μειώνει το μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο επίπεδο μισθών. Το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%».

   Την εφαρμογή νέου μοντέλου λειτουργίας, με μείωση ωρών εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, ανακοίνωσε η «Παπαστράτος»
   03.05.2018
   http://archive.is/h9g6V

   διαβάστε ακόμα
   Στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» ο Αλ. Τσίπρας: Ανοίγεται μια νέα προοπτική για τις δυνάμεις της εργασίας στον τόπο (βίντεο)

   29.08.2017
   http://archive.is/eyjJL

   (Περισσότερες φωτογραφίες εδώ)
   https://www.facebook.com/pg/left.gr/photos/?tab=album&album_id=1673296212688654
   Albums
   Ο Αλ. Τσίπρας στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος ΑΒΕΣ»
   13 Photos

   *Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Left.gr: Η νέα επένδυση της «Παπαστράτος» και η κατάκτηση των εργαζομένων
   30.03.2017
   http://archive.is/VKD4b

 5. Ο/Η Αργότερα τα κότερα λέει:

  https://www.parapolitika.gr/parapolitika/article/1003441/dolce-vita-to-neo-skafos-tou-kapetan-panou-kammenou/

  Dolce Vita: Το νέο σκάφος του «καπετάν» Πάνου Καμμένου

  Το υπερπολυτελές µοντέλο 68 της θρυλικής φίρµας Ferretti, το οποίο πωλείται µεταχειρισµένο προς 600.000 ευρώ, απέκτησε πρόσφατα ο κ. Καµµένος
  14.06, 12:57

  Καυτά ερωτήµατα προκύπτουν για το «πόθεν έσχες» του

  Την Κυριακή 9 Ιουνίου, τα πολιτικά όργανα των ΑΝ.ΕΛ. µε εισήγηση του επικεφαλής Πάνου Καµµένου αποφάσισαν να µη συµµετάσχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Καταλυτικός παράγων για την επιλογή αυτή ήταν το απολύτως αρνητικό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόµµα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Από τη ∆ευτέρα λοιπόν ο «απόστρατος» πολιτικός κ. Καµµένος µπορεί να απολαύσει τις χαρές και τις θαλάσσιες διαδροµές που µπορεί να του χαρίσει το υπερπολυτελές σκάφος που απέκτησε και την ύπαρξη του οποίου αποκαλύπτουν σήµερα τα «Π».

  Είναι ενδιαφέρον ότι ο Πάνος Καµµένος, ακόµα και την εποχή που ήταν εν ενεργεία υπουργός Αµυνας και βασικός συνεταίρος του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση συνασπισµού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕ.Λ., προκαλούσε το κοινό αίσθηµα του ελληνικού λαού µε τις χλιδάτες περιηγήσεις του στα κοσµοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης (θερινά και χειµερινά), τη διαµονή του σε πανάκριβα ξενοδοχεία, καθώς και τα ακριβά ψώνια και τις επισκέψεις του στα πιο διάσηµα καζίνο, από αυτά του Μόντε Κάρλο µέχρι το περίφηµο «Park Tower».

 6. Ο/Η της olympia. gr λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.