Ο Τζήμερος και οι «Μουσουλμάνοι» του

[Τα fake news ως όργανα στην πολιτική του μίσους]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η Άκρα Δεξιά και όχι μόνο αυτή, κατασκευάζει συνεχώς στο διαδίκτυο ψεύτικες ειδήσεις, όλες τους με μια κοινή στόχευση. Την πρόκληση φόβου και μίσους απέναντι αρχικά στους Μουσουλμάνους αδιάκριτα και βεβαίως μετά στους εύκολους για κάθε ανισόρροπο θρασύδειλο στόχους και αδύναμους κρίκους των προσφύγων και των μεταναστών, που ζητούν τη σωτηρία τους στη Δύση, συχνά και ως θύματα όχι μόνο των δικών τους πολιτικών και θρησκευτικών τυράννων, αλλά και θύματα σφαλμάτων ή εγκλημάτων της πολιτικής των δυτικών χωρών, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρόσφατα (11:41 π.μ. – 16 Απρ 2019), ο υποτιθέμενα «φιλελεύθερος» Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία, αλιευμένη από αμφίβολες πηγές του διεθνούς Διαδίκτυου, δυο γελαστών μελαμψών νεαρών, με φόντο την καιόμενη Νοτρ Νταμ. Τη συνόδευσε με την κακοήθη λεζάντα: «Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας συμμετέχουν στο πένθος για την καταστροφή στη Notre Dame. Στη φωτογραφία δύο εκπρόσωποι της γαλλικής μουσουλμανικής κοινότητας με εμφανή τα σημάδια της θλίψης στο πρόσωπό τους, στον τόπο της καταστροφής». Aντιπαρέρχομαι το εύλογο ερώτημα πόθεν συνάγει ο κ.Τζήμερος πως οι δυο νέοι είναι «Μουσουλμάνοι της Γαλλίας» και μάλιστα «εκπρόσωποι» της «κοινότητας» και όχι π.χ. Άραβες Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Υπάρχουν εκατομμύρια Αφρικανών και Ασιατών Χριστιανών, σκουρόχρωμων στην όψη.
Από πού βγαίνει το συμπέρασμα πως οι δυο άγνωστοι νεαροί, ακόμη κι αν όντως ανήκουν στη φωτογραφία και δεν προστέθηκαν με μοντάζ, γελούν για τη φωτιά και όχι αστειευόμενοι για άσχετο θέμα; Επί πλέον να σημειώσω πως ακόμη κι αν η φωτογραφία είναι γνήσια, η αυθαίρετη γενίκευση «Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας» εμπίπτει σαφώς στην αρμοδιότητα του αντιρατσιστικού Νόμου, αλλά είναι γνωστό ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη του καθεστώτος Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν φλέγεται από την επιθυμία να τον εφαρμόσει
.

Έσπευσε κι ο ιδιοκτήτης ελληνικών επιστολών του Χριστού Βελόπουλος, έγιναν στον Τζήμερο και υπερεκατό άκριτες κοινοποιήσεις, από πολίτες πρόθυμους να πιστέψουν ειδήσεις που προωθούν την άκρατη ξενοφοβία, την ισοπεδωτική ισλαμοφοβία και γενικά τις συνωμοσιολογίες, συχνά σε βαθμό που εμπίπτει στην ψυχιατρική αρμοδιότητα. Όμως λίγες ώρες μετά το PolitiFact μια μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική οργάνωση με γραφεία στη Φλώριδα και στην Ουάσινγκτον, η οποία ελέγχει εμπεριστατωμένα την ακρίβεια των ύποπτων ειδήσεων ισχυρίστηκε (April 16th, 2019 at 6:10 p.m) αναλυτικά πως η φωτογραφία που δημοσίευσε ο υποτιθέμενα «φιλοδυτικός» κυρ Θάνος, πρωτοεμφανίστηκε στο σάιτ του αναξιόπιστου ρωσικού κυβερνητικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnic και είναι χαλκευμένη, επικαλούμενο και γνωμάτευση του αμερικανικού «Εθνικού Κέντρου για την εγκληματολογία των μέσων ενημέρωσης» στο Πανεπιστήμιο Κολοράντο του Ντένβερ, που έδειξε ότι οι δυο άνδρες ήταν ασυμβίβαστοι με την υπόλοιπη φωτογραφία («A photo of ‘Muslims laughing’ in front of Notre Dame is doctored».

O μελαμψός πατριάρχης Διόσκορος της Ερυθραίας, είναι μουσουλμάνος κατά τον Τζήμερο;

Το PolitiFact, αν και έχει επικριθεί πως προσπαθεί να ελέγξει την εγκυρότητα ειδήσεων που δεν μπορούν πραγματικά να «ελεγχθούν», έχει κερδίσει πολλά βραβεία και επαίνους τόσο από συντηρητικές όσο και από φιλελευθερες πηγές. Τον Απρίλη του 2009 πήρε το βραβείο δημοσιογραφίας Pulitzer, το ύψιστο βραβείο δημοσιογραφίας και η προσπάθειά του θεωρείται υψηλής ποιότητας και καλών προθέσεων. Ο κ.Τζήμερος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να επανορθώσει ή να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη δική του άποψή. Νομίζω πως έπεσε στην κλασσική παγίδα που πέφτει η πλειοψηφία των ανθρώπων, να πιστέψει ή να υιοθετήσει αψήφιστα ειδήσεις που συμφωνούν με την πραγματικότητα που έχει κατασκευάσει το μυαλό του. Στο μεταξύ, όπως σημειώνει και το σάιτ του PolitiFact «η εικόνα χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει ότι η πυρκαγιά του καθεδρικού ναού ήταν τρομοκρατική επίθεση και τροφοδότησε την αντι-μουσουλμανική ρητορική».
Νομίζω πως ο κ.Τζήμερος, πέφτει, είτε από ανοησία είτε και συνειδητά, πολύ συχνά σε ακροδεξιούς και φιλοναζιστικούς πειρασμούς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να ενταχθεί στο φιλελεύθερο Κέντρο ή στην δημοκρατική Κεντροδεξιά («Για γέλια το κατηγορητήριο, θα αθωωθούν»).

Upate, 25.4.: To «Lead Stories»:

1. H φωτ. είναι γνήσια
2. Το Σπούτνικ δεν έγραψε τίποτα για τους δυο άνδρες
3.Κανείς δεν ξέρει αν είναι Μουσουλμάνοι και γιατί γελούν
4.Μια Αμερικανίδα αντιισλαμίστρια, η Pamela Geller, φαίνεταινα επινόησε το αυθαίρετο συμπέρασμα
5. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις λευκοκόκκινες κορδέλες που έχει η φωτ. του Σπούτνικ στη συγκεκριμένη περιοχή, η φωτ. θεωρείται από το Lead Stories αυθεντική.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Ο Τζήμερος και οι «Μουσουλμάνοι» του

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μελαμψοί, άρα μουσουλμάνοι, της Ινδίας, της Συρίας, του Ιράκ, της Αιθιοπίας και της Αιγύπτου

 2. Ο/Η doulosofos λέει:

  Μεταφέρω το σχόλιο χωρίς να κατονομάζω τον σχολιαστή, μια και δεν έχω την άδειά του. Εσείς οι προοδευτικούληδες της αριστεράς και της προόδου, συνεχίστε να λιθοβολείτε τον Τζήμερο μέχρι να φτάσει η φωτιά και το μαχαίρι σε εσάς και το σπίτι σας. Ίσως τότε να τα δείτε αλλιώς, όπως συνέβη με τον αείμνηστο Κούνδουρο….

  «Φυσικά δεν γνωρίζουμε τους δράστες και δεν πρέπει να διαδίδουμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διότι οι κορεκτίλες θα μας χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς. Μάλλον οι δράστες θα ήταν κάποια χριστιανική αίρεση της περιοχής ή μπορεί να ήταν και ατύχημα – φιάλη υγραερίου ξέρω γω. Όχι, το Ισλάμ δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση, είναι μεμονωμένα περιστατικά, που θα αντιμετωπιστούν με καλή θέληση, διάλογο και αλληλοκατανόηση».

  https://www.athensvoice.gr/world/539037_makeleio-sti-sri-lanka-138-nekroi-kai-pano-apo-400-traymaties?fbclid=IwAR1CelozhmHLGAUWt64D1u8r6fPMZN6mQ-1i0Gdh5LSJ2vCs37LTrCKuhNU

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Καλέ μου άνθρωπε, είναι λύση να κατηγορούμε χωρίς αποδείξεις τους Μουσουλμάνους (συλλήβδην μάλιστα) για την Παναγία των Παρισίων;
   Κι αν αποδειχθεί πως τη φωτιά την άναψαν Μουσουλμάνοι, θα φταίνε όλοι οι Μουσουλμάνοι;
   Που οδηγεί η αντίληψη πως οι Μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες;
   Σε ιερό πόλεμο;
   Σε διωγμό όλων των Μουσουλμάνων από την Ευρώπη με αντίστοιχο διωγμό των Χριστιανών από τις μουσουλμανικές χώρες;

   Οι δυτικές αξίες δεν ισχύουν για τους Τζήμερους;
   Το τεκμήριο της αθωότητας;
   Η αρχή πως δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη;
   Οι αντιρατσιστικοί νόμοι;
   Η στάση του Τζήμερου εμπίπτει καθαρά στην εισαγγελική αρμοδιότητα.
   Ψευδολογεί, βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα, γενικεύει, κάνει κήρυγμα μίσους.
   Αποτελεί η κινδυνολογία λύση;
   Δεν χρειάζεται η Δύση τη συνεργασία των ειρηνικών Μουσουλμάνων;
   Δεν είναι οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι τα πρώτα θύματα των φανατικών ομοθρήσκων τους;
   Ο Μουσουλμανικός κόσμος είναι ενιαία εγκληματικός;
   Θα οδηγηθούμε στη σύγκρουση δυο κόσμων μέχρι τελικής πτώσης του ενός ή και των δυο;

   • Ο/Η doulosofos λέει:

    Παρακολουθήστε τον λόγο του Θάνου Τζήμερου από τη σελίδα της Δημιουργίας Ξανά.
    Υπάρχει χάος μεταξύ αυτών που υποστηρίζει και αυτών που διαδίδουν ότι υποστηρίζει.
    Παραθέτω τη σελίδα για όποιον ενδιαφέρεται. Δυο λόγια για τους πιστούς του κρατισμού (Δεξιούς και Αριστερούς) που δεν θα την ανοίξουν γιατί πιστεύουν ότι το κράτος είναι καλός μπαμπάς, αρκεί να ελέγχεται από τους «δικούς μας».
    Ο Τζήμερος και η Δημιουργία Ξανά δεν τραβάνε κανένα ζόρι με τους Μουσουλμάνους. Για αυτούς που έρχονται έτοιμοι να αφήσουν πίσω τους την Σαρία και να αποδεχθούν τις αξίες της Δύσης.
    Όσοι έρχονται κρατώντας στις αποσκευές τους τη Σαρία, λάθος τόπο διάλεξαν. Υπάρχουν μουσουλμανικές χώρες να τους υποδεχθούν, πλούσιες και πολύ πλησιέστερες στις χώρες τους.
    Τα υπόλοιπα στη σύνδεση που παραθέτω.
    https://www.dimiourgiaxana.gr/

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Εγώ παρέθεσα επί λέξει τα όσα έγραψε με αφορμή τη φωτογραφία, θέτοντας εύλογα ερωτήματα για τα οποία δεν πήρα απάντηση. Τα συγκεκριμένα που έγραψε είναι ένοχα και ατυχή. Ασφαλώς είναι αποδεκτή η απέλαση των αποδεδειγμένα φανατικών. Έτερον εκάτερον όμως, εδώ προέβη σε σειρά αυθαίρετων γενικεύσεων και ενοχοποιήσεων.

 3. Ο/Η Χαλιμά λέει:

  Επιμένει ισλαμοφοβικά στο πλαίσιο Μουσουλμάνοι κατά Χριστιανών

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  Οι Ναζιστές νοσταλγοί της χιτλερικής Κατοχής έχουν ιδεολογία, οι λάτρεις του Άουσβιτς και του Νταχάου
  https://m.eirinika.gr/article/17617/stelios-vlamakis-synelifthi-o-proin-hrysaygitis-poy-geloyse-sto-ntahaoy-kai-evrize-ta

  Στέλιος Βλαμάκης: Συνελήφθη ο πρώην χρυσαυγίτης που γελούσε στο Νταχάου και έβριζε τα θύματα του Ολοκαυτώματος (φωτό)
  Στη δημοσιότητα έχουν έρθει οι άγνωστες πτυχές του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής Χανίων Στέλιου Βλαμάκη, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίες περί όπλων, στα πλαίσια ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

  28 Σεπτεμβρίου 2013 – 12:00πμ

  Στη δημοσιότητα έχουν έρθει οι άγνωστες πτυχές του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής Χανίων Στέλιου Βλαμάκη, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίες περί όπλων, στα πλαίσια ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

  http://newpost.gr/parapolitika/172640/tzimeros-toylaxiston-i-xrysi-aygi-exei-ideologia-o-syriza-den-exei-tipota

  Τζήμερος: «Τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή έχει ιδεολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει τίποτα»
  Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2012, 15:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αν δεν κάνω λάθος, ο Τζήμερος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Συνεπώς χρειάζεται ψήφους (και οι ¨φιλελεύθεροι» χρειάζονται ψήφους). Και η αντιμουσουλμανική ρητορική πουλάει. Ιδίως, σ’ ένα φοβισμένο λαό, όπως είναι οι νεοέλληνες.
  Αρα ήταν μια συνειδητά ανόητη επιλογή, για να γίνει αρεστός σε όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους.
  Επομένως, ούτε λόγος για επανόρθωση. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η συλλογή όσων το δυνατό περισσοτέρων ψήφων με οποιονδήποτε τρόπο..

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Αν τον ενδιέφεραν τα ψηφαλάκια, μια χαρά θα τα εύρισκε στην Νέα Δημοκρατία. Και θα ήταν στη Βουλή εδώ και αρκετά χρόνια.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτό είναι αλήθεια μεν, αλλά δεν αποκλείει την αθέμιτη ψηφοθηρία. Μπορεί να έχουμε έναν δύστροπα μονήρη ψηφοθήρα.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που δεν τα βρίσκει με την ΝΔ (η ερμηνεία του Laskaratos, είναι ενδιαφέρουσα), αλλά σίγουρα δεν είναι η – υποτιθέμενη – αντιπάθεια του για ψηφαλάκια

 6. Ο/Η Ρομά λέει:

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2019/04/20/2-187/

  RACIST CRIMES WATCH –

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

  20/04/2019: Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για σειρά κειμένων με αντιτσιγγάνικη ρητορική μίσους του Θάνου Τζήμερου

  20/04/2019Vassilis Tsarnas

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
  20 Απριλίου 2019

  Κυρίες/Κύριοι,

  Σε συνέχεια της από 8 Απριλίου 2019 αναφοράς μας, η οποία πληροφορηθήκαμε πως πήρε αριθμό φακέλου από σας 7100/33/248 και στη συνέχεια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ΑΒΜ ΡΒ2019/60 σας αποστέλουμε την ακόλουθη ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου στις 17 Απριλίου 2019 (https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/photos/a.470183893074253/2175007959258496).

  Από αυτή προκύπτει πως κατά δήλωσή του οι αναρτήσεις του ίδιου και της Δημιουργίας Ξανά της 28 Μαρτίου 2019 αφαιρέθηκαν από το Facebook ως ρητορική μίσους. Η διαμαρτυρία για την ενέργεια αυτή του Facebook που δημοσίευσε στις 5 Απριλίου 2019 στην οποία επιμένει ρατσιστικά πως οι Ρομά (που συνεχίζει να τους αποκαλεί ρατσιστικά “γύφτους”) έχουν ως κύρια επαγγελματική ασχολία το έγκλημα επίσης αφαιρέθηκε από το Facebook αλλά την αναρτά ξανά στις 17 Απριλίου 2019 επιμένοντας στο περιεχόμενό της.

  Αιτούμεθα κατόπιν αυτού από σας και την Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας να δώσετε προτεραιότητα στη δικογραφία αυτή που άλλωστε αφορά αρχηγό πολιτικού κόμματος με όσα επιβαρυντικά προβλέπονται από τη νομοθεσία.

  ***

  Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή και τις σχετικές ενέργειες.

  Με τιμή,

  Παναγιώτης Δημητράς
  Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
  email: panayotedimitras@gmail.com
  διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

 7. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

 8. Ο/Η kpap01 λέει:

  Γιά τό οτι χρησιμοποιείται τό ισλάμ σάν εργαλείο διοχέτευσης μίσους υπάρχουν τόσες πολλές καί διασταυρούμενες ενδείξεις ωστε συνιστούν πλέον απόλυτες αποδείξεις. Ουσιαστική αντιμετώπιση θά μπορούσε νά υπάρξει άν ηγετικάς πρόσωπα καί όργανα τού θρησκευτικού χώρου, αντίστοιχες τού πάπα, τών πατριαρχών καί τών επισκόπων καί τών συνόδων τής χριστιανικής εκκλησίας αναλάμβαναν ουσιαστικές πρωτοβουλίες καταπολέμισης. Δέν έχω ακούσει, δέν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής για τέτοιες.
  Σέ σχέση μέ τόν κ.Τζήμερο: Θά ήθελα νά ελπίζω πώς έστω καί καθυστερημένα θά πάρει απόσταση αμφιβολίας από τήν βιαστική καί αυθαίρετη ερμηνεία μιάς φωτογραφίας πού θά μπορούσε νά είναι καί ύποπτη. Τό φωτομοντάζ πάντως άς μή θεωρείται εύκολη υπόθεση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο νά αποκρυβεί αν υποβληθεί σέ λεπτομερή εργαστηριακή ανάλυση. Είναι δύσκολο νά παράγομε τεχνιέντως πιστά μέ συνδιασμούς φωτογραφιών τό οπτικό αποτέλεσμα πού παράγεται από τήν κανονική πρόσπτωση οπτ.ακτινοβολίας, τήν ανάκλαση επι ενός συνόλου αντικειμένων, τήν ανακατέυθυνση καί συλλογή σέ φωτογραφικό φακό καί στήν καταγραφή του.
  Κρίμα γιατί, ο Τζήμερος δίνει τήν αίσθηση μιάς φωνής λογικής, έχει σταθεί επί πολύ λεκτικά πολέμιος πάσης φύσεως ιδεοληπτικών εμμονών καί μετριότητας «αριστερής» κοπής καί έχει καταστεί στόχος γιατί αποκαλύπτει διάφορους πολιτικούς κηφήνες που μηρυκάζουν, αναπαράγουν, συντηρούν καί σιτίζονται από τό πολιτικό τίποτε. Κρίμα νά δίνει λαβές στούς πολέμιους με πραγματικά ολισθήματα όπως αυτό πού ορθά επισημαίνει ο κ.Λασκαράτος. Ακόμα καί άν είναι κάπως εξεζητημένες καί αυστηρές οι αιτιάσεις δέν είναι αυθαίρετες. Ας δείξει έξυπνος ώστε νά τίς λάβει υπ’όψιν καί νά ζητήσει συγνώμη γιά τήν επιπολαιότητα καί τήν βιασύνη νά ανταποκριθεί στή δημοσιότητα.

 9. Παράθεμα: 23/04/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ισλαμοφοβική ρητορική μέσω fake news Τζήμερου – Βελόπουλου – Κασιδιάρη – RACIST CRIMES WATCH – Παρατηρητηριο Ρα

 10. Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

  23/04/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ισλαμοφοβική ρητορική μέσω fake news Τζήμερου – Βελόπουλου – Κασιδιάρη
  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2019/04/23/1-813/

  • Ο/Η Po λέει:

   η Ελευθερία του Λόγου, υπερασπίζεται τον εαυτό της με Ελευθερία του Λόγου, και όχι μέσω δικαστικών αιθουσών.
   Και πείτε πως δικαιώνεστε, και ας πούμε υπάρχει και χρηματική αποζημίωση -αυτή ποιός την εισπράττει;

   Διαφωνώ με τον ισχύοντα αντιρατσιστικό νόμο όπως είναι διατυπωμένος.
   Υπάρχουν τεράστιες μαύρες τρύπες σε αυτόν που ωφελεί τον κάθε επιτήδειο…

   • Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

    «η αυθαίρετη γενίκευση «Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας» εμπίπτει σαφώς στην αρμοδιότητα του αντιρατσιστικού Νόμου» σεις το γράψατε και εμείς το υλοποιήσαμε και τώρα αλλάξατε γνώμη; κατά τα άλλα έχετε τόση ασχετοσύνη για την ποινική διαδικασία που μιλάτε για ανύπαρκτες χρηματικές αποζημιώσεις – δικαίωμά σας φυσικά να διαφωνείτε με το διεθνές (και ελληνικό) δίκαιο και τελικά με το κράτος δικαίου αλλά πρώτα αποφασίστε ποια θέση έχετε για τον αντιρατσιστικό και αν το άρθρο εμπίπτει σε αυτόν …

   • Ο/Η Po λέει:

    κ. Δημητρά, Ό,τι γράφουμε τα πιστεύουμε…

    Όμως κ. Δημητρά, εμείς ενεργούμε μέσω του Λόγου και μόνο διά αυτού.
    Δεν σας ζήτησε κανείς να «υλοποιήσετε» κάποια επιθυμία μας.
    Με ποιο δικαίωμα κύριε Δημητρά, κάνατε μήνυση με βάση Κείμενό Δικό Μας;

    Ό,τι έχουμε να πούμε, το λέμε με τη γραφίδα, με επιχειρήματα, με απόψεις.
    Δεν πιστεύω, εγώ τουλάχιστον, σε αστυνομικές μεθόδους.

    Παρακαλώ να αφαιρέσετε το κείμενό μας και κάντε όσες μηνύσεις επιθυμείτε, αλλά χωρίς κείμενα του ιστολογίου μας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Εγώ το έγραψα και το πιστεύω, ειδικά όταν εκπέμπεται από στόμα πολιτικού, που οφείλει να ζυγίζει τα λόγια του και που ασκεί ευρύτερη επιρροή από έναν ιδιώτη. Ο κ. Ροϊδης και πολλοί ακόμη αξιόλογοι άνθρωποι, πιστεύουν και για μένα είναι απολύτως σεβαστό και ίσως αυτοί να έχουν το δίκιο, πως προέχει η ελευθερία του λόγου. Δεν ξέρω επίσης αν ο Νόμος απαιτεί άμεση προτροπή σε βία, πράγμα που δεν υπάρχει στο κείμενο του Τζήμερου. Αν έκανα μηνυτήρια αναφορά, θα το γνώριζε ο δικηγόρος μου.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  To Lead Stories:

  1. H φωτ. είναι γνήσια
  2. Το Σπούτνικ δεν έγραψε τίποτα για τους δυο άνδρες
  3.Κανείς δεν ξέρει αν είναι Μουσουλμάνοι και γιατί γελούν
  4.Μια Αμερικανίδα αντιισλαμίστρια, η Pamela Geller, φαίνεται να επινόησε το αυθαίρετο συμπέρασμα
  5. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις λευκοκόκκινες κορδέλες που έχει η φωτ. του Σπούτνικ στη συγκεκριμένη περιοχή, η φωτ. θεωρείται από το Lead Stories αυθεντική.

  https://hoax-alert.leadstories.com/3470384-photo-showing-two-men-smiling-in-front-of-burning-notre-dame-is-not-doctored-but-we-still-dont-know-.html

  Fake News: Photo Showing Two Men «Smiling» In Front Of Burning Notre Dame Is NOT Doctored (But We Still Don’t Know If They Are «Laughing Muslims»)
  2 days ago (Mon, 22 Apr 2019 16:52:39 Z)
  STORY UPDATED: check for updates below.

  By Alan Duke and Maarten Schenk – Did the Russian news agency Sputnik digitally insert two smiling men into a photograph taken near the burning Notre Dame cathedral and then publish it as part of their breaking news coverage of the fire? No, that is not true. Lead Stories has examined video taken one-second after the disputed image was captured that supports Sputnik’s argument that their photo was not altered. However, the claim by others (not Sputnik) that the men are Muslims «expressing joy» over the Christian landmark’s destruction is still questionable.
  …………………….
  The news agency never made a connection between the men in the photo and any Muslim celebration of the inferno, Sputnik France chief editor Natalia Novikova said in an emailed statement to Lead Stories.

  «The picture was published without any comments about who these men were or what were they smiling about. They did not attract the attention of our correspondent neither during the photo shoot, nor when the photo was published.»

  «We’re saddened by the fact that some media used this photo for their questionable purposes, and that they spend time on sifting through a hundred of published photos to find an example of ‘Russian menace'»

  This image might have hardly been noticed if not for Pamela Geller, an American blogger who describes herself as a human rights activist and «a foremost defender of the freedom of speech against attempts to force the West to accept Sharia blasphemy laws, and against Sharia self-censorship by Western media outlets.» Geller used the Sputnik photo in a social media post that said «Muslims laugh as blaze destroys Notre Dame cathedral during Holy Week.»
  ……………….
  At several points in the video one can see red and white police tape flap in the wind, although none can be seen in the location where the Sputnik picture was later taken. Both Amar Taoualit and Andrew Lapin confirmed to Lead Stories that the police was using red and white tape during the evacuation but they could not confirm having seen such tape at the location shown in the picture.

  But based on the video evidence from Sputnik and the documented presence of police tape during the evacuation Lead Stories believes the picture to be authentic. No compression artefacts or other signs of tampering are visible in the original picture as far as we can tell.

 12. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/04/18/notre-dame-allahu-akbar/

  ELLINIKA HOAXES

  Όχι, μουσουλμάνοι ΔΕΝ φωνάζουν «Allahu Akbar» ενώ η Παναγία των Παρισίων καίγεται
  Από Στάμος Αρχοντής – 18 Απριλίου 20190


  Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε στην ελληνική γωνιά των social media ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η Παναγία των Παρισίων να καίγεται ενώ στο βάθος ακούγονται επικλήσεις στον Αλλάχ, (Allahu Akbar). Η εν λόγω εκδοχή του βίντεο ωστόσο δεν είναι αυθεντική.

  Στο βίντεο, που έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες προβολές στο Facebook, βλέπουμε την Παναγία των Παρισίων να καίγεται, ενώ ακούμε ανθρώπους να φωνάζουν Allahu Akbar («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»). Μαζί με αυτές τις επικλήσεις ακούμε ταυτόχρονα συνομιλίες στα αραβικά σε χαμηλότερη ένταση. [πηγή]

  Μετά από έρευνα καταφέραμε να βρούμε το αρχικό βίντεο το οποίο κοινοποιήθηκε στο Twitter από ιδιωτικό λογαριασμό. Θα παρατηρήσετε ότι στο αρχικό βίντεο δεν υπάρχει καμία απολύτως φωνή ή επίκληση, ενώ το μόνο που ακούμε είναι ο ήχος της φωτιάς και ο άνεμος. [πηγή]

  Στο παραποιημένο βίντεο που ανέβασε έχουν προστεθεί δυο ηχητικά κλιπ. Το ένα (αυτό που ακούγεται το Allahu Akbar) είναι μια παλιά ηχογράφηση την νεότερη εκδοχή της οποίας μπορούμε μπορούμε να βρούμε σε αυτό το βίντεο απ το 2015. Επιπλέον, ο ήχος της φωτιάς ξεκινάει απότομα μετά από μερικά δευτερόλεπτα.

  Το δεύτερο ηχητικό που προστέθηκε στο αρχικό βίντεο περιλαμβάνει διαλόγους στα αραβικά σε χαμηλότερη ένταση, αλλά είναι αδύνατον να εντοπιστεί η αρχική πηγή γιατί μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε.

  Εν κατακλείδι το βίντεο που κυκλοφορεί αποτελεί ξεκάθαρο προϊόν επεξεργασίας χωρίς καμία εγκυρότητα. Στον απόηχο της καταστροφής που έλαβε χώρα στο ιστορικό κτήριο της Παναγίας των Παρισίων έχουν έρθει στην επιφάνεια ουκ ολίγες ψευδείς ειδήσεις οι οποίες προσπαθούν να εμπλέξουν άμεσα ή έμμεσα μουσουλμανικές ομάδες ή κοινότητες με το συμβάν. Ακριβώς λόγω της τεταμένης κατάστασης λοιπόν, οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί με τις ειδήσεις που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τζήμερος έχει εξελιχθεί σε ακροδεξιό με το προσωπείο του «φιλελεύθερου», μόνο που ο φιλελευθερισμός του αρχίζει και τελειώνει στην ασύδοτη οικονομία της Αγοράς.
  Δεν είναι ένας απλός γραφικός.
  Χρυσαυγίτες, παπάδες, ένας αδέσποτος παλαιοημερολογίτης δεσπότης, κοινός αλήτης, με άμφια (!!!), ο Τζήμερος και ο Καραμπελιάς

  https://www.documentonews.gr/article/isxnh-h-akrodexia-synaxh-sto-syntagma-apo-ethnikistes-kai-papades-mexri-xrysaygites-kai-tzhmero-photos?fbclid=IwAR0JBio5cmBIpk-qShU2nX-NrJjSeUShqp3hfTwjqDRGSfzXyKtHRNHjuXE#.XiRcvWUGm24.twitter

  Ισχνή η ακροδεξιά σύναξη στο Σύνταγμα: Από εθνικιστές και παπάδες μέχρι χρυσαυγίτες και… Τζήμερο

  19.01.2020

  Σύναξη ελαχίστων σε σχέση με τις προσδοκίες των «ακομμάτιστων» διοργανωτών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Σύνταγμα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Η πρωτοβουλία υποτίθεται ότι δεν είχε την στήριξη κανενός πολιτικού φορέα αλλά παρόλα αυτά είδαμε τις ίδιες γραφικές εικόνες από τα συλλαλητήρια των μακεδονομάχων

  Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συγκέντρωσης και των πανό με τα αντιμεταναστευτικά και ακροδεξιά συνθήματα, όπως «Έξω οι λαθρομετανάστες εισβολείς από την Ελλάδα», «όχι στην εισβολή μουσουλμανικού στρατού και μουσουλμάνων εποίκων», «stop ισλάμ» και άλλα απίστευτα αλλά και επικίνδυνα.

  Το «παρών» στη συγκέντρωση, ανάμεσα σε άλλους, έδωσαν ο Θάνος Τζήμερος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής γνωστός για το μείγμα νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών απόψεών του, χρυσαυγίτες που πέταξαν φέιγ βολάν, ο Γιώργος Καραμπελιάς του Άρδην, διάφορα άτομα με στρατιωτική περιβολή, παπάδες, ελληνικές σημαίες και συνθήματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.