Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [28]: Ακόμα και στην περίπτωση να έχει δίκιο το ΠΑΜΕ….

[Η αισθητική, ο πολιτισμός· η μόνη Ηθική]

Σπρέυ στους τοίχους του κτιρίου της ΓΣΕΕ από μέλος του ΠΑΜΕ/ από pagenews.gr

Συνεχίζω από τον τίτλο της παρούσας ανάρτησης. Ακόμα και στην περίπτωση που το ΠΑΜΕ έχει το δίκιο με το μέρος του –οι πράξεις του, όπως και πολλών άλλων ακόμα με τις ίδιες ή παρόμοιες τακτικές βίας και μηδενισμού-δεν δικαιώνεται.

Θα μου πείτε, μπορεί κανείς να διεκδικεί δυναμικά το δίκιο του πολιτισμένα;
– Απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι.

Ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, σε ένα όμορφο αστικό, καθαρό περιβάλλον, εξευγενίζει το ανθρώπινο βλέμμα, επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο πολιτισμός μορφώνει, διαμορφώνει και εκπολιτίζει. Το αυτό ισχύει και για τα σκουπίδια, τις χωματερές, τα πεταμένα τσιγάρα σε παραλίες και δρόμους. Αυτά που προβάλλουμε εδώ, κάτω από τη σειρά με τίτλο: «Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό«…

από iefimerida.gr

Μία εξέγερση, μία αντίδραση, όπου και αν απευθύνεται, όποιος και αν είναι ο σκοπός της, ακόμα και αν έχει το δίκιο με το μέρος της διεκδικώντας την δική της Ηθικής, δεν εξορίζει ποτέ την ομορφιά, την αισθητική, διότι τότε χάνει τον όποιο στόχο της.

Θυμόμαστε πάντα τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ:
«Μπορούμε αιώνια να αρνούμαστε την αδικία, χωρίς να παύουμε να χαιρετίζουμε τη φύση του ανθρώπου και την ομορφιά του κόσμου; Η απάντησή μας είναι ναι. Αυτή πάντως η ηθική, ανυπότακτη και συνάμα πιστή, είναι η μόνη που φωτίζει τον δρόμο μια αληθινής ρεαλιστικής επανάστασης»
[…] Η ομορφιά, αναμφίβολα, δεν κάνει επαναστάσεις. Αλλά έρχεται μια μέρα που οι επαναστάσεις έχουν ανάγκη από αυτήν«.

Αυτή ακριβώς ήταν πάντα η άποψη αυτού του ασήμαντου ιστολογίου. Δίχως ελεύθερο δημοκρατικό, πολιτισμένο διάλογο, δίχως πολιτισμένη συμπεριφορά, δεν κατακτιέται απολύτως τίποτα. Ακόμα όμως και αν κατακτηθεί, δίχως το στοιχείο του πολιτισμού, θα έρθει ξανά η μέρα, όπου όλα όσα κερδήθηκαν θα επιστραφούν με τόκο. Όπως συμβαίνει.

συμπλοκή στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο μεταξύ ΠΑΜΕ και Συνέδρων /από madata.gr

Απόδειξη: Τόσα χρόνια αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, συνθήματα σε τοίχους κι εμπρησμούς με μολότοφ κ.α. ο μέσος μισθός και οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς -κέρδος μηδέν.

Διότι όλοι αυτοί οι αγώνες μέ ή άνευ εισαγωγικών, έγιναν εν μέσω ασχήμιας του περιβάλλοντος και της απολίτιστης ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Υπήρξε ποτέ μία απεργία ή μαζική, δυναμική σε πανελλήνια κλίμακα διαμαρτυρία για τα σκουπίδια και τις χωματερές που κατακλύζουν τον τόπο;

– Απάντηση: Π ο τ έ.


Θαυμάστε τα λοιπά «νούμερα« του πολιτισμού [1] – [2] – [3] – [4] – [5] – [6] – [7] – [8] – [9] – [10] – [11] – [12] – [13] – [14] – [15] – [16] – [17] – [18] – [19] – [20] – [21] – [22][23] – [24] – [25] – [26] – [27]

*

Μας απέκλεισαν από το facebook χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Προς ξένους δυνάστες προτάσσουμε Πολιτισμό [28]: Ακόμα και στην περίπτωση να έχει δίκιο το ΠΑΜΕ….

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  Ο Σταλινο-φασισμός είναι ΚΑΙ ΕΔΩ. Φαντασθείτε για λίγο τούς ΠΑΜΕΐτες μέ εξουσία στά χέρια τους. Μικρή γεύση μάς έδωσε ο Σύριζα, ιμιτασιόν εκδοχή τους.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο πολιτισμός προϋποθέτει διάλογο, Λόγο, αμφισβήτηση, επαναξιολόγηση αξιών όπως τι είναι δικαιοσύνη, τι είναι αλήθεια, αέναη κίνηση ιδεών και αξιών, τοποθέτηση της αλήθειας σε πειραματικό έλεγχο, απόρριψη του μονοπωλίου της αλήθειας και πολλά άλλα.
  Οταν όμως έχεις σαν αφετηρία μια δογματική αντίληψη: «Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη» και δεν έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι εσύ μόνο γνωρίζεις και εκπροσωπείς το δίκαιο του εργάτη, τότε οι σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο πολιτισμός εκλαμβάνεται σαν δεκανίκι της αστικής τάξης… Και επειδή όλες οι ταξικές επαναστάσεις αυτοκαθορίζονται ως ο τελικός σκοπός της κοινωνικής εξέλιξης (πχ ο κομμουνισμός), άρα πρέπει να νικήσουν με οποιαδήποτε μέθοδο, πάντα αυτές οι επαναστάσεις – οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τον κανόνα – θα είναι αιματηρές και εχθρικές, προς τον πολιτισμό και την ομορφιά.

 3. https://www.athensvoice.gr/politics/534349_ypothesi-petsiti-xeplyma-hrimaton-apo-i-venezoyela-se-akinita

  05.04.2019
  Υπόθεση Πετσίτη: Ξέπλυμα χρημάτων από τη Βενεζουέλα σε ακίνητα© Τα Νέα

  Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του το στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα που καρατομήθηκε ενώ ερευνούσε την υπόθεση

  Ύποπτες επενδύσεις και μεταφορές κεφαλαίων από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα ερευνούσε ο εξαναγκασμένος σε παραίτηση κεντρικός ερευνητής για ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα».

  «Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε από τη θέση μου, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε».

  Το απόσπασμα αυτό από το αιτιολογικό κείμενο εξώθησης σε παραίτηση του προϊσταμένου του Τμήματος Ερευνών της αρμόδιας Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με αποδέκτη την πρόεδρο της Αρχής, Άννα Ζαΐρη, αποκαλύπτει μια άλλη εστία πιθανής διαφθοράς, πέρα από τις υποθέσεις ΕLFE, Πετσίτη κ.λπ. Καθότι ίσως το μυστικό αυτού του εγγράφου και της παραίτησης να μην κρύβεται μόνο στη δημοσιοποιημένη υπόθεση των δραστηριοτήτων του «μυστικοσύμβουλου» του Μαξίμου στην οποία έστρεψαν όλοι το ενδιαφέρον τους. Πιθανολογείται ότι υπάρχει μεγαλύτερο σημείο αιχμής και κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

  Όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», τα αναφερόμενα για «αγοραπωλησία ακινήτων και εισροή χρημάτων από αλλοδαπή» αφορούν σε δίαυλο ροής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω των υποκαταστημάτων δύο ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015 (όταν κι ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση) σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Όπως δηλαδή ακριβώς μνημονεύεται στο έγγραφο του πρώην κεντρικού ερευνητή της Αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από αυτά είναι ακίνητα στην Αττική και αλλά σε νησιά του Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θεωρείται ότι διατέθηκε είναι μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ.

 4. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Από τα βασικότερα προβλήματα της χώρας είναι η υπανάπτυξη και ο επαρχιωτισμός .

  Πειραγμένοι αφορισμοί (17η Επανάληψις)

  1. Υπανάπτυξη είναι η αδυναμία συσσώρευσης εμπειριών (και επεξεργασίας τους για το κοινό καλό*)

  Edmundo Desnoes, Κουβανός συγγραφέας. Ζει από το 1979 στην Νέα Υόρκη.

  «Μνήμες υπανάπτυξης» βιβλίο, Μέδουσα, σελ. 134

  Το συνιστώ ιδιαιτέρως.

  Υπάρχει δυστυχώς στα αζήτητα σε πολύ χαμηλή τιμή, διότι οι «ευπώλητες» (Λένα Μαντά, Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη,… Χρυσηίδα Δημουλίδου,…) έχουν μεγάλη πέραση, πλέον.

  Επίσης σε ταινία σε Σκηνοθεσία Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα (Ο θάνατος ενός γραφειοκράτη)

  2. Τελικά είμαι ένας κολυμβητής στην (απέραντη*) θάλασσα των αβεβαιοτήτων. Έτσι απαντά ο Peter Greenaway ( Ουαλός σκηνοθέτης, σεναριογρφος και καλλιτέχνης) στην απόλυτη βεβαιότητα των «αποτελεσματικών» πλην ξεροκέφαλων ημιμαθών επαρχιωτών.

  *ΑΦ.

  ΥΓ Κατά τη γνώμη μου ένα βασικό δίλημμα είναι «πολιτισμός ή βαρβαρότητα».

  Η Ελλάδα είναι χώρα πολύ χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου. Αναμένονται οι κάτωθι απαντήσεις σε αποφοίτους ΑΕΙ, σε ερωτήσεις του τύπου μήπως γνωρίζετε ποιος είναι :
  Hieronymus Bosch : Γερμανός ποδοσφαιριστής, εφευρέτης αντλίας πετρελαίου οι Μηχανολόγοι
  Joseph Mallord William Turner: ο ιδιοκτήτης του CNN
  Eugène Delacroix :Γάλλος μόδιστρος
  Kenneth Loach :δεν γνωρίζω
  Claude Chabrol :δεν γνωρίζω
  Philip Roth : δεν γνωρίζω
  Το βιβλίο Silent Spring της Rachel Carson: δεν γνωρίζω, κ.ο.κ.

  Με ελάχιστες εξαιρέσεις και η «wanabee μεσαία τάξη των επιστημόνων και επιχειρηματιών» θα δώσει σχεδόν τις ίδιες απαντήσεις με το τυχαίο δείγμα στον δρόμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.