Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία (3)

mageia2

(μια απάντηση)

Διαβάστε τα μέρη [1]  + [2]

(Β’ δημοσίευση)

« Στη μονή του Αγίου Κυπριανού στη Φυλή, η οποία είναι παλαιοημερολογίτικη, γίνονται εξορκισμοί. Ο ηγούμενος της, που φέρεται ως μητροπολίτης, είναι καθηρημένος κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος.»
– « Εξορκισμοί γίνονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία;»
-«Όχι

(σχολιαστής Δηδρ )

«οι τραγικές ανακρίβειες και γενικεύσεις του επιμέρους δείχνουν αυξημένο βαθμό κακοπιστίας»

ο ίδιος σχολιαστής για το «Ροΐδη Εμμονές»

Επειδή θεωρούμαστε αδικαιολόγητα κακόπιστοι, και πάλι δεν θα αναρτήσω δικό μας κείμενο, αλλά μια εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου από την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία πιστοποιεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δέχεται και ασκεί την πρακτική του εξορκισμού. Επομένως προς τι η ένσταση από σχολιαστές-υποστηρικτές της ορθοδοξίας ότι τάχα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Εξορκισμοί (!). Ο τίτλος των αναρτήσεων μας δικαιώνεται. Απολαύστε υπεύθυνα.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ

Εγκύκλιο σχετική με τους εξορκισμούς απέστειλε η Ιερά Σύνοδος (15/9/2006) προς του Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία αναλύει τις θέσεις και τη διδασκαλία της Εκκλησίας επί του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος και περιγράφει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι σχετικές ευχές πρέπει να αναγιγνώσκονται.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι προϋποθέσεις είναι οι παρακάτω:

«Α) Η ύπαρξη διαπιστωμένης ανάγκης. Όπως διά να λειτουργήσουμε πρέπει να έχουμε πιστούς, διά να βαπτίσουμε πρέπει να έχουμε άνθρωπο προς Βάπτισμα, διά να στεφανώσουμε πρέπει να έχουμε μελλονύμφους, διά να εξομολογήσουμε πρέπει να έχουμε μετανοούντα, διά να τελέσουμε κηδεία και μνημόσυνο πρέπει να έχουμε κεκοιμημένο, ούτως διά να αναγνώσουμε τις ευχές των εξορκισμών πρέπει να έχουμε δαιμονισμένο ή υπό ισχυρή δαιμονική επήρεια τελούντα…

Β) Η σύμφωνος γνώμη του Επισκόπου. Ουδείς Πρεσβύτερος είναι ακέφαλος και, επομένως, ανεξάρτητος. Έκαστος Πρεσβύτερος έχει ως κεφαλήν αυτού την Εκκλησιαστική Αρχή του τόπου, δηλ. τον Επίσκοπον αυτού και ενεργεί τα της ιερωσύνης αυτού, με την άδεια και σύμφωνη γνώμη του Επισκόπου του. Η αντίληψη ότι ο Πρεσβύτερος, από τη στιγμή που χειροτονήθηκε, δύναται να ιερατεύει ανεξέλεγκτος κατά το δοκούν, καταδικάζεται υπό των Ιερών Κανόνων, ως διαιρούσα την Εκκλησίαν και βλάπτουσα ή ανατρέπουσα την ευταξίαν Της…»

http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_122.html#n4

.

[Α’ δημοσίευση]

Μας απέκλεισαν από το facebook χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε!

Advertisements
This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, φασισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

1 Response to Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία (3)

  1. Ο/Η του κώλου λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.