Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία

του Αναγνώστη Λασκαράτου

(Β’ δημοσίευση)

Τα παραμύθια με δαιμονισμένους που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, τροφοδότησαν τις προλήψεις, γιά δαίμονες που κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Ο Χριστός που δεν φημιζόταν για τη ζωοφιλία του, εξορκίζει δαιμόνια και τα στέλνει να κατοικήσουν στα γουρούνια ενός αθώου χοιροβοσκού. Ο φτωχός άνθρωπος είδε το κοπάδι του να γκρεμοτσακίζεται στη λίμνη και να πνίγεται. αναίτια και ασφαλώς μετά θα είδε-ώ του θαύματος-και τα παιδιά του να πεινούν. Ο Χριστός πρέπει να ήταν κομματάκι νευρικός τύπος, αν κρίνουμε και από τον απότομο τρόπο που μιλούσε στη παρθένα μάνα του («Τί εμοί και σοί, γύναι;») ή από το ξέσπασμά του να ξεράνει μια άτυχη συκιά επειδή δεν βρήκε σύκα πάνω της για να φάει. Είχε πρόβλημα με τους καλούς τρόπους ειδικά όταν του ζητούσαν να διώξει δαιμόνια αφού και τη φουκαριάρα τη Συροφοίνισσα την αποπήρε με τρόπο ρατσιστικό, προσβάλλοντας τη δαιμονισμένη κόρη της με τη βρισιά «σκυλίτσα» και αναγκάζοντας τη γυναίκα να εξευτελιστεί παρακαλώντας τον για λίγα ψίχουλα καλωσύνης: «Ήτο δε η γυνή Ελληνίς, Συροφοίνισσα το γένος• και παρεκάλει αυτόν να εκβάλη το δαιμόνιον εκ της θυγατρός αυτής. Ο δε Ιησούς είπε προς αυτήν• Άφες πρώτον να χορτασθώσι τα τέκνα• διότι δεν είναι καλόν να λάβη τις τον άρτον των τέκνων και να ρίψη εις τα κυνάρια.» κλπ Ο άθεος ειρηνιστής Μπέρτραντ Ράσσελ τον περνάει γενεές δεκατέσσαρες γι’ αυτά του τα ξεσπάσματα («Γιατί δεν είμαι Χριστιανός»).

Η Ορθοδοξία έχει να επιδείξει φημισμένους εξορκιστές, όπως τον πρώην μάγο άγ.Κυπριανό και τη φίλη του την παρθένα αγ.Ιουστίνα. Η αγνή κόρη μπήκε ακόμη και σε νυχτερινή δοκιμασία από τον Εξαπωδώ: «Τα μεσάνυχτα η Χριστιανή παρθένος, όπως είχε συνήθεια κάθε βράδυ, ξύπνησε, για να προσευχηθή. Αισθανότανε όμως κάτι περίεργες επιθυμίες. Και οι κακές αυτές επιθυμίες μέσα της

Ο εξορκιστής πανοσιώτατος Δανιήλ, θύμα του άθεου ορθολογισμού.

Ο εξορκιστής πανοσιώτατος Δανιήλ, θύμα του άθεου ορθολογισμού.

άναβαν και φούντωναν. Τότε αυτή αντιστάθηκε στις επιθυμίες και πολεμούσε με την προσευχή. Έκαμε και το σημείο του Σταυρού, που είναι φοβερό όπλο εναντίον των δαιμόνων. Με αυτόν λοιπόν τον τρόπον, απαλλάχτηκε και ηρέμησε η Χριστιανή κοπέλλα από τους λογισμούς και τις πονηρές επιθυμίες».

Ο εξομολόγος της τσαρίνας αγ. Αλεξάνδρας Ρασπούτιν, ακολουθούσε διαφορετική μέθοδο. Έλυνε με προσωπική σεξουαλική επαφή, τα μάγια από δαιμονισμένες, Ευλαβείς χωρικές όσο και ορθόδοξες αριστοκράτισσες έσπευσαν στο κρεβάτι του να επωφεληθούν. Ο ρόκερ ηγούμενος.κ.Μουλατσιώτης, στο επιστημονικό σύγγραμμα «Γάμος και μαγεία», προειδοποιεί τους μελλόνυμφους να «προσέχουμε όλους τους γνωστούς μας και τους συγγενείς μας ακόμη και τους γονείς μας αν κατά βάθος δεν ήθελαν τον γάμο μας. Όλα τα ρούχα μας και ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την ώρα του γάμου μας να έχει κλειδωθεί σ’ένα δωμάτιο και το κλειδί να το έχουμε εμείς. Κανείς να μην πλησιάσει τα στέφανα και οτιδήποτε έχει σχέσει με το μυστήριο. Σε κανέναν εμπιστοσύνη«.

Στο «Μέγα Ευχολόγιο», διαβάζουμε διάφορες ευχές, για εξορκισμό «οικίας περιεργαζομένης υπό πονηρών πνευμάτων» από «δαιμονίου μεσημβρινού», αλλά και για αμπελώνες που απειλούνται «από…καταιγίδος φερομένης… από…πνευμάτων καύσωνος…«. Πολλά περίεργα συμβαίνουν στους αμπελώνες. Το 1998, αγρότης της Ηλείας ισχυρίστηκε ότι είχε συνομιλία με τον Θεό, που εμφανίστηκε με την μορφή τριγωνικού αντικειμένου στο αμπέλι του. Έσπευσε πλήθος με επικεφαλής τον μητροπολίτη. Γερμανό, ο οποίος μετά από ειδική τελετή, υπαινίχθηκε ότι μπορεί να επρόκειτο και για εμφάνιση του Σατανά («Ελευθεροτυπία», 18-6). Ο Θεόκλητος Φλωρίνης, ζητώντας από τους κατοίκους του Αμύνταιου να μην επιτρέψουν «την ανάσυρσιν του βρωμερού πτώματος» του δαιμόνιου του Καρνάβαλου, εξηγεί ότι το δαιμόνιον που εξέρχεται από τον άνθρωπο «επιστρέφοντας…τον ευρίσκει καθαρόν από τας ακαθαρσίας….φεύγει…και παραλαμβάνει άλλα επτά δαιμόνια πονηρότερα…εισέρχεται εις τον άνθρωπον και κατοικεί εκεί» («Ποντίκι», 6-3-2003.»). Ο πόλεμος κατά των διαβόλων μαίνεται σε όλη τη χώρα: Στο ναό του Χριστού στα Σπάτα, αλλά και «Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο έξω από το Μ.Σπήλαιο…συγκεντρώνονται ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων για να πάρουν ευλογία. Κάποιοι από αυτούς….βάζουν και ένα πέταλο….για να αποφύγουν το κακό μάτι («»Ελευθεροτυπία», 16-9-’03).

«Υπάρχουν«, όπως ισχυρίζεται ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, «σαφή όρια μεταξύ ορθοδόξου λατρείας και μαγείας» («Ελευθεροτυπία», 14-12-2002); Μάλλον όχι, αφού κοινός στόχος είναι η επαγγελματική επιβίωση ή και ο αθέμιτος πλουτισμός των μυστών, η εμπορία της επικοινωνίας με το υπερπέραν με τη βοήθεια αηδιαστικών εργαλείων (λείψανα, κόκαλα, εικόνες που αιμορραγούν, φυλαχτά κλπ), με μαγικές τελετές, αγιασμούς νερών, άγια μύρα, ευχέλαια κλπ με εξαγορά του θείου με δωροδοκία, τάματα, διαθήκες, παγκάρια κλπ. Η Πολιτεία καταδιώκει φουκαριάρες τσιγγάνες που κερδίζουν τη ζωή τους πουλώντας ερωτικά φίλτρα, αφήνει όμως ατιμώρητους τους παπάδες, με βαρύτατο ιστορικό ποινικό μητρώο, που αν και έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, αυξάνουν το εισόδημά τους, εμπορευόμενοι αφορολόγητα ελιξήρια. Πρόκειται σαφώς για ανισότητα έναντι του Νόμου και για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τείνω να πιστέψω πως ο ευλαβέστατος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι η ενσάρκωση του Σατανά. Είναι γνωστή η ρητορική του δεινότης. Ο αρχιμανδρίτης Σάββας Αχιλλέως του Καρέα όμως αποκαλύπτει («Μαγεία, δαιμονισμός και απολύτρωσις», Αθήναι 1994) πως:. «Η παγίδα του διαβόλου παρατηρείται εις ρήτορας με δεινότητα ρητορικής τέχνης». Ο πανοσιώτατος ειδικεύετο είς τους εξορκισμούς.

Ο φόβος και τρόμος των δαιμόνων, ο πατ�ρας Σάββας, θύμα της άθεης δημοσιογραφίας με τον �γκριτο πολιτικό αναλυτή κ. Λιακόπουλο, τ. στ�λεχος του «Λάος».

Ο φόβος και τρόμος των δαιμόνων, ο πατέρας Σάββας, θύμα της άθεης δημοσιογραφίας με τον έγκριτο πολιτικό αναλυτή κ. Λιακόπουλο, τ. στέλεχος του «Λάος».

Ρεπορτάζ όμως της τηλεόρασης ανάγκασαν τον μέχρι τότε αδιάφορο δεσπότη Καισαρειανής και πέριξ κ. Πουρτσουκλή να τον διατάξει να σταματήσει. Αντιγράφω από το περιοδικό «Σταυρός»: ( Απρίλιος 2006) «… ο πατήρ Σάββας δεν έκανε υπακοή στην εντολή του δεσπότη. Όποτε ο δεσπότης οργίστηκε σφόδρα, διότι θίχτηκε ο επισκοπικός εγωισμός του, και κάλεσε τον πατέρα Σάββα, … και τον διέταξε να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του. Στο μεταξύ και από τηλεοπτικό κανάλι πρόσωπα ασεβή, που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη Διάβολου και δαιμόνων, και υπονομεύουν την Χριστιανική Πίστη, λυσσαλέα επιτέθηκαν κατά του πατρός Σάββα, διότι διαβάζει εξορκισμούς, και τον ανιδιοτελή κληρικό παρουσίασαν ως χρηματιζόμενο από τους δαιμονισμένους και απατεώνα!…. Ο Μακαριότατος κ. Χριστοδουλος εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Πόλεμος κατά του Σατανά», χαρακτήρισε δε την εποχή μας σατανική. Ο Σατανάς χορεύει!….».

Θύμα άθεων δικαστών και δημοσιογράφων έπεσε και ο 31χρονος Ρουμάνος εξορκιστής αρχιμανδρίτης Δανιήλ Corogeanu που καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για το θάνατο μίας καλόγριας κατά τη διάρκεια του εξορκισμού της. Η σχιζοφρενής 23χρονη αδελφή Ειρήνη Cornici, που ύστερα από την αυτοκτονία του πατέρα της μεγάλωσε ορφανή, πέθανε τον Ιούνιο του 2005 στη μονή του χωριού Τανάτσου, μετά από βασανιστικό εξορκισμό, νηστική, αλυσοδεμένη σε Σταυρό με μια

Η πτώσις του άθεου κομμουνισμού, άνοιξε ν�ους ορίζοντας εις την Ορθοδοξίαν. Εδώ Ρώσος ιερεύς ενώ μάχεται με τον Εξαπωδώ.

Η πτώσις του άθεου κομμουνισμού, άνοιξε νέους ορίζοντας εις την Ορθοδοξίαν. Εδώ Ρώσος ιερεύς ενώ μάχεται με τον Εξαπωδώ.

<

p style=»text-align:justify;»>πετσέτα στο στόμα της για να μην ακούγονται οι κραυγές της. Η αγία ηγουμένη και 3 καλόγριες της μονής καταδικάστηκαν από 5 έως 6 χρόνια. «Ο Θεός έκανε θαύμα και την απέσπασε από το κακό. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι δημοσιογράφοι κάνουν τέτοιο θόρυβο. Ο εξορκισμός είναι κοινή πρακτική στην ρουμανική Εκκλησία και οι μέθοδοί μου δεν είναι καθόλου άγνωστες στους άλλους ιερείς», δήλωσε έκπληκτος για την αδικία που του γινόταν ο πατέρας Δανιήλ, ο οποίος ύστερα από την αποτυχία του να επιτύχει στην Νομική Σχολή, είχε στραφεί προς τη θρησκεία.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4107524.stm
http://www.nytimes.com/2005/07/03/international/europe/03romania.html?_r=1&pagewanted=print&oref=slogin

Τον υπέροχο κόσμο του χριστιανορθόδοξου παράλογου, αντιπολιτεύεται η ελληνική ασέβεια. Ο Πλούταρχος στο «Περί δεισιδαιμονίας» περιγράφει τους θρησκόληπτους που λατρεύουν το θεό «όπως αυτοί που τιμούν ένα τύραννο για να τον εξευμενίσουν«. Ο Ιπποκράτης επίσης, αναρωτιέται: «αν ήταν να φεύγουν οι αρρώστιες με ιεροτελεστίες και θεραπείες τέτοιου είδους, τότε τι τις εμποδίζει να πέφτουν στους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο;» («Περί ιερής νόσου», 3). Πιστεύω ακράδαντα πως και οι δυό τους είχαν κυριευτεί από τον Σατανά που χόρευε μέσα τους.

Υ.Γ.
Μη χάσετε:

ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ-ΛΟΓΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

[https://www.youtube.com/watch?v=6Lfe2nyzB14]

[Α’ δημοσίευση]

Μας απέκλεισαν από το facebook χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Ήδη το κάνετε και σας Ευχαριστούμε!

 

Advertisements
This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία

  1. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Ζούμε σε μία παράνοια!
    Και βέβαια, μη ξεχνάμε και τα περί αγυρτείας…

  2. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

    Οσον αφορα το ποσο πιστευε στα θαυματα ο παρασκευαιδης το αποδεικνυει και το γεγονος οτι οταν αρωστησε [αυτο δεν σχολειαζεται] αντι να παρει μια λαμπαδα ιση με το μποι του και να παει στη τηνο-αυτο θα συνιστουσε σε καποιο μελος του ποιμνιου αν τον ρωτουσε-,πηρε το προεδρικο αεροπλανο και πηγε στην αμερικη,το ιδιο εκαμε και ο λαρισσης χωρις βεβαια να μας πουν ποσοι απο το ποιμνιο ειχαν την ιδια δυνατοτητα ,αλλα και προσφατα ο εφρεμιος δεν πηγε στη τηνο η στο βατοπεδι αλλα στην ελβετια.Οσο για την εξολοθρευση των χοιρων μηπως εχει μεσα και καποιο μηνυμα για την απαγορευση μετα απο 600 χρονια της καταναλωσης του κρεατος[ ισλαμ]………

  3. Παράθεμα: Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία (2) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  4. Παράθεμα: Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία (3) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.