Ο πρώην δικηγόρος του Κασιδιάρη εμμέσως ρυθμιστής του πολιτεύματος!

Ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος που περιφέρεται στα κανάλια και κρατά τη ρομφαία του αρχάγγελου κατά της διαφθοράς στην υπόθεση Novartis, ήταν ο δικηγόρος του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου. Και δικηγόρος σε πολλές άλλες δύσοσμες υποθέσεις.

This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ο πρώην δικηγόρος του Κασιδιάρη εμμέσως ρυθμιστής του πολιτεύματος!

 1. Ο/Η Ιωάννης ο Ιταλός λέει:

  http://www.ereportaz.gr/o-xechoristos-k-sarakis-i-pos-i-nomiki-epistimi-ekpedevi-tin-politiki/

  30 Δεκεμβρίου 2014
  O «ξεχωριστός» κ. Σαράκης ή πως η νομική επιστήμη εκπαιδεύει την πολιτική

  Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός

  Η υπόθεση «Χαϊκάλης gate» που έλαβε διεθνή δημοσιότητα και έμελλε να «σφραγίσει» το παρασκήνιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έφερε στο προσκήνιο και πάλι τον δικηγόρο – ποινικολόγο Παύλο Σαράκη. Έναν άνθρωπο τον οποίο έτυχε να γνωρίσω πριν από περίπου επτά χρόνια κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Και ομολογώ πως -ουκ ολίγες φορές- με έχει φέρει στα άκρα με τις επιλογές του.

  Δεν μπορώ να ξεχάσω για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2013 όταν είχε αναλάβει μια «χαμένη υπόθεση». Την υπεράσπιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κκ Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου.

  Η μη προφυλάκιση τους – τότε – είχε προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό και δικαστικό status. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με προσωπική του εντολή διέγραψε τον δικηγόρο από τα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν πολιτικό στέλεχος. Προφανώς θεώρησε ότι το κομματικό καθήκον υπερτερεί του επαγγελματικού.

  Ο δικηγόρος από την πλευρά του αντέτεινε ότι για εκείνον προέχει το επαγγελματικό του καθήκον από την πολιτική καριέρα. «Απορρίπτω πολιτικές υπαγορεύσεις στη δικηγορική μου ιδιότητα», δήλωνε με στόμφο. Και το επανέλαβε και τον Ιούλιο του 2014, όταν ξαφνικά αποστασιοποιήθηκε από την υπεράσπιση του Κασιδιάρη.

  Αρκετούς μήνες αργότερα ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Συμβούλου Επενδύσεων κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος καταγγέλλεται στις Αρχές ότι επιχειρεί να εξαγοράσει ψήφους βουλευτών για λογαριασμό της Κυβέρνησης, που ηγείται ο κ. Α. Σαμαράς. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παύλος Χαϊκάλης προσκομίζει και δημοσιοποιεί video με τον Γ. Αποστολόπουλο να διαπραγματεύεται την εξαγορά της ψήφου του για την προεδρική εκλογή. Σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση «σηκώνει» το θέμα και στοχοποιεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

  Η μοίρα στη ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Άλλους τους δικαιώνει και άλλους τους διαψεύδει, ενίοτε και ταπεινώνοντάς τους.

  Η πολιτική (ίσως και η ποινική) θέση του Πρωθυπουργού εξαρτάται άμεσα από τη στάση στην υπόθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος αναθέτει την υπεράσπισή του στον κ. Παύλο Σαράκη!

  Τραγική ειρωνεία ή καμώματα της μοίρας;

  Αν το πολιτικό καθήκον υπερτερεί του καθήκοντος υπεράσπισης ενός συνηγόρου, τότε στη συγκεκριμένη υπόθεση ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μπορούσε να χειριστεί την υπόθεση με ανάλογο τρόπο και να «εξοντώσει» εκείνον που διέταξε την πολιτική/κομματική διαγραφή του. Ως θεία δίκη θα μπορούσε να το εκλάβει και να χειριστεί ανάλογα τη συγκεκριμένη πολύκροτη υπόθεση και να πάρει εκκωφαντική ρεβάνς. Όμως για άλλη μία φορά και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο απέδειξε ότι για εκείνον προέχει το επαγγελματικό του καθήκον. Η υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου είναι ιερή για έναν ευσυνείδητο δικηγόρο. Πέρα και πάνω από αλλότρια ή προσωπικά συμφέροντα.

  Ο ποινικολόγος σχεδίασε και εκτέλεσε μια ευφυή υπερασπιστική τακτική που δικαίωσε τον Γ. Αποστολόπουλο. Με λιτά και προσεκτικά βήματα ανέστρεψε την κατάσταση. Άφησε «χώρο» στην άλλη πλευρά να εκτίθεται με αντιφατικές δηλώσεις. Με επιλεκτικές διαρροές στα ΜΜΕ, προκάλεσε σύγχυση, με αποτέλεσμα αντι να απολογείται ο εντολέας του για τα όσα έλεγε, στο τέλος απολογούνταν ο καταγγέλλων Χαϊκάλης για την πολιτική ηθική του και για τη νομιμότητα των ενεργειών του. Έτσι ήρθε ως φυσικό επακόλουθο το πόρισμα του Εισαγγελέα που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση. Παρόλο που και η συγκεκριμένη κίνηση σηκώνει πολύ συζήτηση ο σκοπός του «δικηγόρου του διαβόλου» είχε επιτευχθεί.

  ,,

 2. Ο/Η Λαμόγια λέει:

  Χαχαχαχα….τι άλλο θα βρείτε για την υπόθεση;;; Όλοι αθώοι δεν υπάρχει σκανδαλο. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν τα παίρνουν….όλα τα μέσα για τον υπέρτατο στόχο• την παλινόρθωση του σάπιου πολιτικού συστήματος, μετά την αριστερή παρένθεση…

  • Ο/Η Po λέει:

   εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι ΔΕΝ υπάρχει σκάνδαλο, κι αν θέλανε να το ερευνήσουν, τα πράγματα [εάν η δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη από τη κυβερνητική συμμορία] θα ήταν απλά…

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Χαχαχαχα… το σωστό θα ήταν να γράψετε: «[…] μετά την αριστερή ηθική παρένθεση…»

  • Ο/Η Red λέει:

   https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/01/novartis.html

   Novartis: Η διαχείριση ενός σοβαρού σκανδάλου με γελοίο τρόπο
   Από giorgis , Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019 | 1:12 π.μ.

   Του Γ.Γ.

   «Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…»

   Εμμανουήλ Ροΐδης

   Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλήξει στην διαπίστωση ότι ο χαβάς της σκανδαλολογίας θα μας συνοδεύει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να καταλήξουμε στις βουλευτικές εκλογές.
   Κι επειδή οι Κυριακάτικες εφημερίδες -κυκλοφορούν από σήμερα- προαναγγέλλουν «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» για το σκάνδαλο Novartis να επαναλάβω κάποια πράγματα.

   Ολο αυτό το σκηνικό που παρακολουθούμε με την σχετική αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων, τα οποία διαγωνίζονται για να μας πείσουν για το πιο απ’ αυτά στεγάζει τα λιγότερο διεφθαρμένα στελέχη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικροπολιτική επικοινωνιακή πολιτική.
   Και στο τεράστιο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας όλοι θα καταλήξουν «λευκές περιστερές¨
   Και αυτό δεν το ισχυριζόμαστε μόνο εμείς. Το έχει δηλώσει ο καθηγητή συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος -άλλο αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, κι αυτός-, μόνο που στο επιστημονικό του αντικείμενο είναι ενημερωμένος: «Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, στο σκάνδαλο της Novartis, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη», μας είπε.
   Οπότε για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει, διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση.

   Πάμε να κλείσουμε με κάτι πιο «ανάλαφρο». Και μιλάμε για το ποιόν ενός τύπου που αυτές τις μέρες παίρνει σβάρνα τα ΜΜΕ, παρουσιαζόμενος σαν τιμητής της πολιτικής μας ζωής και σαν υπέρμαχος της «κάθαρσης» του δημόσιου βίου μας.

   Αναφερόμαστε στον δικηγόρο υποστήριξης των πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, Παύλο Σαράκη.
   Οπως γράφαμε και σε περασμένο κείμενο μας, μας κάνει εντύπωση που εμπλεκόμενοι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση αναθέτουν την εκπροσώπησή τους σε ένα τέτοιο γελοίο άτομο.

   Επειδή στις μέρες μας το χαμόγελο είναι ζητούμενο, να θυμηθούμε το ποιόν αυτού του τύπου.

   Γνωστός «πανελίστας» στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου, και απ’ τους αγαπημένους καλεσμένους του Στέφανου Χίου, τότε που είχε την ανεπανάληπτη τηλεοπτική εκπομπή «Μακελειό», ήταν ο Σαράκης, ο οποίος υπήρξε πολιτευτής του Καμένου πριν καταλήξει πάλι στην Ν.Δ. (Για να διαγραφεί απ’ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ανέλαβε την υπεράσπιση Κασιδιάρη).

   Απ’ την εκπομπή «Μακελειό», λοιπόν, βλέπουμε τον παρουσιαστή της, έναν απίθανο τύπο (αν κάνει κάποιος/α μια αναζήτηση με το όνομα του άσχετου, ηλίθιου, γραφικού αλλά και σε ένα βαθμό επικίνδυνου δημοσιοκάφρου, Στέφανου Χίου, στο μπλοκ μας, ανάμεσα στα άλλα θα συναντήσει και αναρτήσεις που θα του χαρίσουν απλόχερα γέλιο), να «φτύνει» συνεχώς λεκτικά τον Π. Σαράκη.
   Ο δικηγόρος λοιπόν αυτός που ήταν συνήγορος των ναζιστών και σήμερα μας παρουσιάζεται δικηγόρος πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά φοράει και ένα πανηλίθιο χαμόγελο.

   Οση λοιπόν βαρύτητα και σοβαρότητα έχουν οι εκτιμήσεις του Π. Σαράκη για το κυβερνητικό κόμμα, άλλη τόση εγκυρότητα έχουν οι απόψεις ορισμένων που μας λένε ότι θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν τα λαμόγια που θησαύρισαν από τις μίζες που έλαβαν από την Novartis.


   Το πανηλίθιο χαμόγελο του δικηγόρου των ναζιστών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.