[βιβλίο] Δημήτρης Ψαρράς, Ο αρχηγός -Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου

[Από τις εκδόσεις Πόλις, 2018 –κυκλοφορεί]

Περιγραφή
Επί τέσσερα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Στο ίδιο συμπέρασμα συγκλίνουν και όλες οι μελέτες ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και δημοσιογράφων, οι οποίοι διερευνούν τους λόγους που στέριωσε στη χώρα μας ένα παρόμοιο πολιτικό μόρφωμα. Πώς είναι δυνατόν να αναπαράγεται επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, στη χώρα μας, μια οργάνωση η οποία προπαγανδίζει ανοιχτά την «κοσμοθεωρία» του ναζισμού και ασκεί οργανωμένη δολοφονική βία εναντίον όσων θεωρεί «υπανθρώπους»; Και πού οφείλεται το γεγονός ότι μια παρόμοια οργάνωση κατόρθωσε να εισαγάγει τον υπόκοσμο στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Το μυστικό της μακροζωίας της Χρυσής Αυγής δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα απολύτως προσωποπαγές σχήμα. Είναι όχι απλώς δημιούργημα, αλλά απόλυτο εξάρτημα ενός ανθρώπου. Η Χρυσή Αυγή ταυτίζεται με τον Αρχηγό της περισσότερο από κάθε άλλο ομοειδές πολιτικό μόρφωμα σε όλο τον κόσμο. Αυτό της επιτρέπει να ελίσσεται, να μετασχηματίζεται με ποικίλους τρόπους, να λουφάζει όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά και να εκμεταλλεύεται κάθε νέα ευνοϊκή συγκυρία. Δεν είναι, επομένως, δυνατόν να δοθούν οριστικές απαντήσεις για το «αίνιγμα Χρυσή Αυγή», αν δεν απαντηθεί το «αίνιγμα του Αρχηγού» της.

*

Η κρίση του βιβλίου από τον ©Θοδωρή Αντωνόπουλο.
Δημήτρης Ψαρράς: «Δεν νοείται Χρυσή Αυγή χωρίς τον Αρχηγό της», «Lifo«,
Με τη μαραθώνια δίκη της Χρυσής Αυγής να μπαίνει στο τελικό στάδιο και τη ναζιστική συμμορία φοβούμενη τα χειρότερα να ποντάρει επίμονα στη μακεδονολάγνα πατριδοκαπηλεία, μήπως και ρεφάρει, ένα ακόμα αποκαλυπτικό πόνημα έρχεται να φωτίσει ακόμα περισσότερο το «αίνιγμα» του αρχηγού της με τον οποίο η ΧΑ «ταυτίζεται περισσότερο από κάθε άλλο ομοειδές μόρφωμα στον κόσμο», καθώς τονίζει ο συγγραφέας του Δημήτρης Ψαρράς.

Μέλος της ερευνητικής ομάδας Ιός και δημοσιογράφος σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, παρακολουθεί στενά πολλά χρόνια τώρα το φαινόμενο ΧΑ κι έχει ήδη κυκλοφορήσει τέσσερα βιβλία σχετικά, δραστηριότητα που προκάλεσε μάλιστα την «αγανάκτηση» της οργάνωσης.

Η μελέτη του «ειδικού ρόλου» του ισόβιου αρχηγού της ΧΑ είναι, λέει, κομβικής σημασίας στο γιατί το παράξενο αυτό πολιτικό μόρφωμα κατόρθωσε να μακροημερεύσει, να αναπαράγεται επί τέσσερις δεκαετίες και αφότου με εφαλτήριο την κρίση και τη συνακόλουθη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος γιγαντώθηκε, επενδύοντας στη βία και τη μισαλλοδοξία, να μεταμορφωθεί σε κοινοβουλευτικό κόμμα – το πλέον ακραίο στην Ευρώπη και πρότυπο για τις «Φάλαγγες της Μαύρης Τάξης» διεθνώς.

Αν μάλιστα δεν συνέβαινε η δολοφονία Φύσσα, για την οποία αρχικά ο Μιχαλολιάκος έκανε τον ανήξερο, αναλαμβάνοντας εντέλει την πολιτική ευθύνη, σαν αποδείχθηκε ότι του τα είχε προλάβει όλα ο Λαγός, ακόμα θα «οργίαζε» η οργάνωση εκεί έξω.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι κάποια εξέχουσα προσωπικότητα, ούτε καν «χαρισματική» – «τυπικό Έλληνα μικροαστό» τον χαρακτηρίζει ο συγγραφέας. Ξέρει όμως καλά πώς να χειρίζεται πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, πώς να «ξεγλιστρά» στα δύσκολα.

Αφότου σύμφωνα με το ναζιστικό ιδεώδες χρίσθηκε απόλυτος άρχων της οργάνωσης, κάτι καταγεγραμμένο στο Πρώτο Καταστατικό της ΧΑ (1986) που σήμερα απαρνείται, η δύναμη της επιβολής του ενισχύεται διαρκώς «από την ανάγκη των πιστών του να του αποδώσουν υπερφυσικές δυνάμεις, όπως ακριβώς συμβαίνει στις θρησκευτικές σέχτες… από την φαντασιακή ισχύ του Αρχηγού αντλούν οι οπαδοί τη δική τους», σημειώνει.

Γνωρίζοντας όμως ότι δεν διαθέτει υπολογίσιμο «εκτόπισμα», όσο και να καμώνεται τον πανίσχυρο παραμένει ταυτόχρονα εξαιρετικά ανασφαλής –όσοι άλλωστε τον αμφισβήτησαν εσωκομματικά, γρήγορα βρέθηκαν εκτός ΧΑ– κι αυτό ίσως αποδειχθεί η «αχίλλειος πτέρνα» του.

Είναι, επιπλέον, τόσο συντριπτικά τα σε βάρος του στοιχεία ώστε φαντάζει απίθανο να τη βγάλει «καθαρή» αυτή τη φορά, θα υποστεί δηλαδή βαριά καταδίκη, εκτιμά ο συνομιλητής μου. Αν μάλιστα συμβεί αυτό, με δεδομένο ότι η ΧΑ αποτελεί «δημιούργημα και απόλυτο εξάρτημά του», τότε θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αφού «Χρυσή Αυγή χωρίς τον Αρχηγό δεν υπάρχει. Μπορεί να διατηρηθεί ένα σχήμα με αυτό το όνομα, αλλά δεν θα έχει καμιά σχέση μ’ αυτό που γνωρίζουμε σήμερα».

Υπόψη βέβαια πως μεγαλύτερη σημασία κι από τη διάλυση της ΧΑ έχει η σθεναρή αποκήρυξη της ρατσιστικής, ξενόφοβης, εθνοκάπηλης ατζέντας της από το σύνολο του λεγόμενου συνταγματικού τόξου – μόνο έτσι ο ακροδεξιός εξτρεμισμός θα χάσει οριστικά το πολιτικό παιχνίδι.

— Τι περαιτέρω προσθέτει «Ο Αρχηγός» στην ήδη πλούσια βιβλιογραφία σας για τη ΧΑ; Από το 2012 που κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο για το ζήτημα («Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής», εκδ. Πόλις) εκδόθηκαν δεκάδες σχετικές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερευνητές συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια καθαρά ναζιστική οργάνωση με συστατικά στοιχεία τη βία και το έγκλημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Lifo >>>

Advertisements
This entry was posted in Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, βιβλία/ανάγνωση, Logos. Bookmark the permalink.

8 Responses to [βιβλίο] Δημήτρης Ψαρράς, Ο αρχηγός -Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου

 1. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-mia-katadiki-hrysaygiti-meta-tin-alli

  Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

  Η μία καταδίκη χρυσαυγίτη μετά την άλλη


  Ντοκουμέντο από την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012). Από αριστερά: Κολιογιάννης, Δεμέστιχας, Αποστόλου, Σαλούφας
  31.01.2018

  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

  Απανωτές είναι οι καταδίκες στελεχών της Χρυσής Αυγής για εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης. Μόλις χθες καταδικάστηκε και ο Θεόδωρος Κολιογιάννης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για την επίθεση τάγματος εφόδου σε βάρος μελών και φίλων του εκλογικού συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις 25/1/2015, έξω από το σχολείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

  Ειδικότερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον Κολιογιάννη σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, σε βάρος των τριών από τα τέσσερα θύματα που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες στο κεφάλι.

  Ηταν ανήμερα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, μέρα μεσημέρι, όταν τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση σε βάρος μελών και φίλων του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έξω από το 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, το οποίο λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο.

  Επίθεση που αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, αν αναλογιστεί κανείς ότι επρόκειτο για το σχολείο που ήταν μαθητής ο Παύλος Φύσσας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται κοντά στο σημείο, όπου δύο χρόνια νωρίτερα η Χρυσή Αυγή τον είχε δολοφονήσει.

  Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων στο δικαστήριο, το τάγμα εφόδου αποτελούνταν από 10-15 χρυσαυγίτες που κατέφτασαν με μηχανές και φορούσαν μαύρα ρούχα, παντελόνια παραλλαγής, κράνη και γάντια μηχανής και επικεφαλής τους ήταν ο Νεκτάριος Σαλούφας, γνωστός από την καταδίκη του για προγενέστερη επίθεση της οργάνωσης σε βάρος μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012).

  Οι δράστες χτύπησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία μία γυναίκα, με γροθιές και με τα κράνη τους, καταφέροντας σε βάρος τους χτυπήματα στο κεφάλι.

  Τελικά η Αστυνομία προχώρησε τότε σε δύο προσαγωγές και οι προσαχθέντες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα στο αστυνομικό τμήμα. Επρόκειτο για τον Θεόδωρο Κολιογιάννη και έναν ακόμα χρυσαυγίτη, ο οποίος εντωμεταξύ μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης απεβίωσε.

  Σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την καταδίκη, η πλευρά Κολιογιάννη διατύπωσε τον γνωστό ισχυρισμό που έχουμε δει να διατυπώνει και ο περιφερειάρχης του, ο Ιωάννης Λαγός, για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (12/9/2013). Οτι δηλαδή οι χρυσαυγίτες ήταν αυτοί που δήθεν δέχτηκαν την επίθεση από τα θύματά τους.

  Το δικαστήριο όμως δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό αυτόν και έκρινε τον Κολιογιάννη ένοχο χωρίς ελαφρυντικά, ως φυσικό αυτουργό της επίθεσης για τους τρεις από τους τέσσερις παθόντες.

  Αλλά στην υπόθεση αυτή υπάρχει και κάτι άλλο που έχει ενδιαφέρον. Προσπαθώντας να αρνηθούν τη σχέση τους με την εγκληματική ενέργεια, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν στο αστυνομικό τμήμα ότι βρέθηκαν στο συμβάν ως «επόπτες» της Χρυσής Αυγής για την εκλογική διαδικασία, επιδεικνύοντας σχετικά χαρτιά. Ομως έτσι επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι το υποτιθέμενο «κόμμα» λειτουργεί ως μανδύας για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

  Η… ομαδική φωτογραφία


  Στον κύκλο ο Κολιογιάννης. Στην πρώτη σειρά δεύτερος από αριστερά ο Αλ. Τζούλιος. Ο Παναγιώταρος ανάμεσα στους Δεβελέκο και Σαλούφα

  Και βέβαια η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποτελεί το μοναδικό δείγμα της δράσης του Κολιογιάννη στο πλαίσιο της δράσης της Χρυσής Αυγής. Είναι στέλεχος της οργάνωσης στον Πειραιά και εικονίζεται σε φωτογραφία μελών της Τ.Ο. Πειραιά με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο.

  Στο ντοκουμέντο αυτό ο Παναγιώταρος βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη Σωτήρη Δεβελέκο και Νεκτάριο Σαλούφα (τον επικεφαλής, σύμφωνα με τις καταθέσεις, της επίθεσης στο 5ο Δημοτικό Κερατσινίου), ενώ μεταξύ των παρατεταγμένων χρυσαυγιτών ξεχωρίζει και ο Αλέξανδρος Τζούλιος, σήμερα μέλος της ναζιστικής γκρούπας με το όνομα «Απέλλα» και ήδη κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση για την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο του Πειραιά «Φαβέλα».

  Και κάτι ακόμα. Υπάρχει το φωτογραφικό ντοκουμέντο από την επίθεση σε βάρος των μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, στις 15/9/2012, στο οποίο απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες να κρατούν καδρόνια.

  Από αυτούς μόνο οι δύο είχαν ταυτοποιηθεί και καταδικάστηκαν και συγκεκριμένα ο Νεκτάριος Σαλούφας (που προαναφέραμε) και ο Νικόλαος Αποστόλου.

  Σήμερα όμως και οι άλλοι δύο είναι γνωστοί. Ο ένας είναι ο Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο οποίος σήμερα έχει επιβραβευτεί για τη δράση του, έχοντας αναβαθμιστεί στη θέση του Γραμματέα της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής, δηλαδή του πυρηνάρχη. Και ο τέταρτος είναι βέβαια ο Κολιογιάννης, ο οποίος καταδικάστηκε για την υπόθεση που εκδικάστηκε χθες.

  Από αυτούς, τους δύο (Σαλούφας, Δεμέστιχας) τους είδαμε πριν από λίγες μέρες στο τάγμα εφόδου που εμφανίστηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό με επικεφαλής τον Κασιδιάρη.

  Οσο για τον Αποστόλου, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης στον Πειραιά και κατηγορούμενο στη μεγάλη δίκη, έχει περιγράψει τηλεφωνικά τη ροή της εντολής των επιθέσεων της οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας ότι «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη [Λαγό], ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο [Μιχαλολιάκος] και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος, πας».

  Οταν είχε κληθεί να απολογηθεί, το 2013, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η Χρυσή Αυγή τον είχε μεταχειριστεί όπως ακριβώς και τον Ρουπακιά. Είχε ισχυριστεί ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιεραρχία του κόμματός μας».

  Μέχρι και σήμερα βέβαια διαψεύδεται από μόνη της, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του στο σάιτ της από τις δράσεις της οργάνωσης.

 2. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/tagma-efodoy-ypodikon-kai-katadikasmenon

  Τάγμα εφόδου υπόδικων και καταδικασμένων


  Γνωστοί πρωταγωνιστές των εγκληματικών ενεργειών της ναζιστικής οργάνωσης στο τάγμα εφόδου
  22.01.2018, 12:53
  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
  Με κανονικό τάγμα εφόδου, με μαύρα ρούχα και στειλιάρια (κάποιοι και με κουκούλες), εμφανίστηκε στο συλλαλητήριο η Χρυσή Αυγή.

  Επικεφαλής του τάγματος ήταν ο Κασιδιάρης και δίπλα του βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης (Χρήστος Παππάς, Ιωάννης Αϊβατίδης, Αντώνης Γρέγος, Χρήστος Χατζησάββας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης) και γνωστοί πρωταγωνιστές των εγκληματικών ενεργειών της:

  α) Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής, τελεσίδικα καταδικασμένος για την επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πετρούπολη (8/10/2011), αυτός που σηκώνει τη σημαία της Βέρμαχτ στη ναζιστική συναυλία του 2005.

  β) Νεκτάριος Σαλούφας, στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά, καταδικασμένος για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012).

  γ) Γρηγόρης Δεμέστιχας, πυρηνάρχης Πειραιά, συμμετέχων στην ίδια επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.

  Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι ο βουλευτής Χατζησάββας ήταν αυτός που έβριζε χυδαία στο Facebook τον Παύλο Φύσσα, αποκαλώντας τον «πουτανόσπερμα» (Αύγουστος 2016) και προδίδοντας έτσι το μίσος της Χρυσής Αυγής για τον άνθρωπο που δολοφόνησε.

 3. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο Δημητρης Ψαρρας ειναι ισως το μοναδικο μελος της Επιτροπης Καταληψης του Πολυτεχνειου (το 1973) που -σε αντιθεση με πολλα αλλα προσωπα- δεν εξαργυρωσε πολιτικα την αντιστασιακη του δραση.

  Με τον Δημητρη διαφωνω σε πολλα ζητηματα αλλα υπαρχει απο την πλευρα μου μεγαλος σεβασμος και εκτιμηση στο προσωπο του.

  Ο τροπος με τον οποιο ασκει τη δουλεια του δημοσιαγραφου αποτελει τον ορισμο της τεκμηριωσης.

  Ειναι ο δημοσιογραφος που, εδω και δεκαετιες, ασχοληθηκε περισσοτερο απ΄ολους του αλλους μαζι, με το θεμα της ΧΑ, χωρις να φοβηθει τους ναζιστες και χωρις να κανει ποτε εστω και ενα βημα πισω.

  Απο αυτη και μονο την αποψη η ελληνικη κοινωνια οφειλει πολλα στον Δημητρη Ψαρρα.

  Ευχομαι σε ολους ενα καλυτερο νεο ετος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Συμφωνώ, αλλά στο παραπάνω κείμενο υπάρχει μια ανακρίβεια:

   «Εντούτοις οι περισσότεροι Ιεράρχες, καθώς και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος δεν έπεσαν σ’ αυτή την παγίδα».
   Δεν έπεσαν γιατί είναι και οι ίδιοι κομμάτι της


 4. Ο/Η Lena Petrou λέει:

 5. Ο/Η Frixos λέει:

  Οταν ειπα οτι διαφωνω σε πολλα με τον Δ. Ψαρρα, εννοουσα ΚΑΙ την προσήλωσή του στην αριστερα, που τον καθιστα συνομιλητη του Τσιπρα, εξ ου και τα αναγραφομενα του περι ιεραρχιας.

  Αλλα αυτο δεν αναιρει οσα συγκεκριμενα επαινετικα ανεφερα.

  Δυστυχως δεν είναι ο μονος, Λιακος – Ζορμπα, Τσουκαλας κ.α. φερουν βαθυ το στιγμα από το δηγμα του τερατος. Η μολυνση, ξερετε, χτυπαει καμια φορα με ορμη τις καλυτερες μεριδες της κοινωνιας.

  Αλλωστε δεν ηταν λιγες οι φορες που και ο Χατζηπαναγης εχανε …τα αχαστα!

  Οταν ο Επικουρος -πατωντας στις δυναστες πλατες του Δημοκριτου- διατυπωνε τη θεωρια της «παρέκκλισης των ατομων» (της υλης) κατά την κινηση τους (πτωσης τους) εντος του κενου (ως αποτελεσμα της συγκρουση τους με άλλα ατομα, απο την οποια προκυπτουν οι διαφοροι συνδυασμοι και οι πολυποικιλες μορφες οντων, που συγκροτουν το φυσικο κοσμο και συνιστουν την πολυπλοκοτητα που μας περιβαλει), ισως ειχε στο μυαλο του παρομοιες περιπτωσεις.

  Ειδικα μαλιστα όταν σε αυτή τη θεωρια συμπεριλαμβανει και την παρεκκλιση (της συμπεριφορας) των ανθρωπίνων ατομων κατά την κινηση τους (από τη ζωη στο θανατο – … είναι ένα μονοπατι κ.ο.κ.).

  Βεβαιως από αυτή τη θεωρια πρεπει να εξαιρεσουμε –εκτος από τους φασιστες– και την ιερη κοινοτητα, καθως αυτή διεπεται από αλλους, μη φυσικους, νομους, όπως αλλωστε και το ιερατειο των Ιουδαιων (προπατορων των σημερινων χριστιανων), στο Ταλμουδ, εξαιρεί από τη …βασιλεια των ουρανων οσους δεν πιστευουν στην θεια προνοια και τους …Απίκοριμ (Επικουρειους)!!!

  Με αυτά τα λιγα λογια καλοσωριζω το νέο ετος με το βλεμμα προσηλωμενο σταθερα στο μελλον: στα αγια Θεοφανεια (Φωτα και Φωτισμοι), στην εξοδο στις (λαχαν)αγορες (σκυψτε, ντοματα) και –ετι περαιτερω- στις εκλογες.

 6. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Το βιβλίο, αφιερωμένο στη Μάγδα Φύσσα, κυκλοφόρησε και υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Κοστίζει γύρω στα 14-15 ευρώ.

  Ο συγγραφέας, μεταξύ πολλών άλλων, κάνει μια σημαντική αποκάλυψη, η οποία, όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, μας αφορά λίγο:

  – Πως ο Μιχαλολιάκος αυτολογοκρίθηκε στο θέμα της συμμετοχής χρυσαβγιτών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Ολες οι διαγραμμένες σελίδες
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2018/12/23/mixaloliakos-censor-himself-on-srebrenica-eef-issue-deletes-4-pages-from-new-edition-book-exthroi-kathestotos/

  Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αυτολογοκρίθηκε.

  Και το έκανε εκεί, ακριβώς στο θέμα για το οποίο όλοι περιμέναμε όλα αυτά τα χρόνια να μιλήσει:

  Στο εξαιρετικά κομβικό ζήτημα της συμμετοχής της ΧΑ στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, υπόθεση για την οποία πιστεύουμε οι τακτικοί αναγνώστες του XYZ Contagion γνωρίζουν πολλά, αφού αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για πάρα πολλά χρόνια.

  Αυτή η ηθελημένη ‘αυτοφίμωση’ του Νίκου Μιχαλολιάκου, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή που χαρακτηρίζει το σύνολο της οργάνωσης, στο συγκεκριμένο θέμα, σιωπή που την συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα μόνο συμπέρασμα οδηγεί: Πρόκειται για σιωπηλή ανάληψη της ευθύνης.

  Ας το πάρουμε από την αρχή, και με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε ορισμένες χαρακτηριστικές στιγμές της υπόθεσης αυτής:

  Αυτές τις μέρες, Χριστούγεννα 2018, κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό βιβλίο, μάλλον το καλύτερο που έχει γραφτεί ποτέ για την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και για τον αρχηγό και Φίρερ της, τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Από τις εκδόσεις Πόλις, το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Ο Αρχηγός: Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου»,
  http://www.biblionet.gr/book/232844/

  έρχεται να εμπλουτίσει, ή ορθότερα, να κατακτήσει δικαιωματικά την κορυφή κάθε λίστας με την υπάρχουσα βιβλιογραφία για τη ΧΑ, έτσι όπως όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα […]

  Η συνέχεια:
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2018/12/23/mixaloliakos-censor-himself-on-srebrenica-eef-issue-deletes-4-pages-from-new-edition-book-exthroi-kathestotos/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.