Απατεώνες

Του συνδρόφου Δημήτρη Τζανακόπουλου: «Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια, σταδιακά από το 2020 και μετά, να συμπληρώσουμε τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουμε ανάγκες του κοινωνικού κράτους».

Μετάφραση: Έως τώρα πληρώναμε τον μισθό 10.000 ιερέων, τώρα το ποσό αυτό (περ. €210 εκατ.) που αντιστοιχεί, το κράτος θα το δίνει στην εκκλησία ώστε να τους πληρώνει εκείνη. Δηλαδή θα συνεχίσει το κράτος να τους πληρώνει, ταυτόχρονα απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, άρα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αντίστοιχες προσλήψεις.

Συμπέρασμα: Εκεί που πληρώναμε 10.000 ιερείς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως προαναφέρεται, τώρα προστίθενται  άλλοι 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Δηλαδή, έως τώρα πληρώναμε 10.000 δημ. υπαλλήλους, τώρα με τον συριζαίικο «εξορθολογισμό» σχέσεων εκκλησίας-κράτους, θα πληρώνουμε 20.000 δημ. υπαλλήλους.

Δηλαδή τώρα θα πληρώνουμε τα διπλάσια(!).

Τέτοιος ορθολογισμός.

***

Last but not least:

 • Από το 2015 και μετά οι συμβασιούχοι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Aπό 43.000 τον Μάιο του 2014 έχουν φτάσει τους 79.000.
 • Οι μετακλητοί υπάλληλοι από 1.888 έφτασαν τους 2.442.
  Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και λοιπά όργανα διοίκησης από 2.703 έφτασαν τους 3.294…
 • και η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, από το 2015, έχει αυξηθεί κατά €2 δισεκατομμύρια.

*

Α π α τ ε ώ ν ε ς.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Απατεώνες

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  Κύριε Ρό, Φοβάμαι πώς ούτε εσείς οτι μπορείτε νά ανατρέψετε τέτοιες «ρηξικέλευθες» απόψεις.
  Είσθε βέβαια παρηγοριά μέ τήν οξεία γραφή σας. Η καλλίτερη προσέγγιση είναι ο τίτλος. Μόνο μέ απατεωνία, δυστυχώς χαμηλοτάτου επιπέδου, μπορεί νά συνδεθεί η «άποψη» τζανακόπουλου.
  Απελπησία νά ακούς «σοβαρούς» «δημοσιογράφους» νά «πραγματεύονται» «σοβαρά» τέτοιες εξαγγελίες. Τά εισαγωγικά δέν είναι κατάχρηση, οι τύποι αυτοί μεταξύ άλλων δεινών πού σωρεύουν, καταστρέφουν τό νόημα τών λέξεων, άρα τή γλώσσα σάν εργαλείο επικοινωνίας.
  Κυριε Ρό, δύο ενδεχόμενα:
  Ενδεχόμενο Α:
  Οι άνθρωποι νά είναι ειλικρινείς τουλάχιστον στήν κουτοπονηριά τους. Νά θεωρούν, πιθανόν δίκαια, οτι απευθύνονται σέ επαρκή αριθμό κάφρων καί χάνων εισπράτοντας εκλογικό κέρδος αδιαφορώντας γιά τήν πολλαπλή ζημία πού προκαλούν στραγγαλίζοντας βάναυσα τή λογική μας καί θέτοντας εν κινδύνω μέχρι καί τήν ψυχική μας ισσοροπία.
  Στήν περίπτωση αυτή μάς σώζουν μόνο τά ικανά καί ταλαντούχα τρόλ.
  Πώς μπορούν νά επιστρατευθούν?. Ενα διάσημο blog όπως τό δικό σας μπορεί νά σημάνει προσκλητήριο προσφέροντας ακόμη καί χώρο.
  Ενδεχόμενο Β:
  Αποφάσισαν νά προκαλέσουν επικοινωνιακή καταιγίδα ώστε να εκτρέψουν τήν προσοχή τής κοινής γνώμης από τήν καταιγίδα αποτυχιών πού επισσώρευσαν καί αποτυχιών πού επέρχονται. Μετρήστε από τά τελευταία μόνο τήν διαφαινόμενη πορεία τών εθνικών θεμάτων, τήν έξοδο από τά μνημόνια, τήν πορεία τής οικονομίας, τήν αντιμετώπιση καταστροφών, τίς καταγγελίες Καμμένου Κοτζιά καί τόν ευτελισμό τού πρωθυπουργικού ρόλλου, τίς εξαγγελίες Γιαβρόγλου, τίς εξελίξεις στά σκάνδαλα κλπ, κλπ, κλπ. Αυτό δέν είναι αποτυχία, πρόκειται πραγματικά γιά καταιγίδα αποτυχιών, γιά πανωλεθρία. Η σώρευση ψεμάτων, πολυεπίπεδη, ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΨΕΜΑΤΩΝ, πλησίασε επικίνδυνα στό σημείο τής κατάρευσης. Δυστυχώς στερούμεθα επαρκούς αντιπολίτευσης που μέ λίγο σπρρώξιμο θα μπορούσε νά συντομεύσει τό μαρτύριο τής χώρας, καί τού Τσίπρα.
  Στήν περίπτωση αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα ορθώς περιλαμβάνει καί ευτράπελες έως παλαβές ιδέες τζανακόπουλου γιατί επικοινωνιακά παρέχουν τήν απαραίτητη ένταση καί τό επικοινωνιακό ενδιαφέρον. Η ωφέλεια από τήν εκτροπής τής προσοχής είναι πολύ μεγαλύτερη από τήν ζημία τής ανύπαρκτης κυβερνητικής σοβαρότητας.
  Εάν έτσι λειτουργεί τό σατανικό τους μυαλό, τότε ασφαλώς φτάνει καί παραπέρα καί τό πρόβλημα είναι εξ ολοκλήρου δικό μου άν τους υποτίμησα. Στήν κρίση σας.

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν το θεό τους

 3. Ο/Η του Λαφαζαναρά του Ελληναρά λέει:

  Απατεώνες όλοι τους

  http://www.glasnost.gr/2018/11/blog-post.html?fbclid=IwAR3FZHMOMuXVCaFWGxA4oVHSR79L5pW3RY-eMBF3Ytgkdb_FEWpuRFDFeCo&m=1

  Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!
  Νοεμβρίου 08, 2018

  Του Γρηγόρη Καραγιαννίδη

  Το ότι στη ΛΑ.Ε. υπήρχε μια συνεχής ροπή προς τον εθνικισμό, ήταν εμφανές εδώ και καιρό. Όμως η εμφάνιση του Γραμματέα της σε διαδικτυακή φιλοφασιστική εκπομπή, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», και λογικό ήταν να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς Αριστερών Οργανώσεων και αγωνιστών.

  Ποια η απάντηση της ΛΑ.Ε. σε όλη αυτή την κριτική; Ένας κυκεώνας φτηνών δικαιολογιών τύπου «δε γνώριζε σε ποια εκπομπή πήγαινε» και «πήγε εκεί για να ακουστούν οι θέσεις της ΛΑ.Ε». Όμως το χυδαίο της υποθέσεως βρισκόταν αλλού: στη συνεχή προσπάθεια πολλών μελών της ΛΑ.Ε. να χαρακτηρίσουν κακοπροαίρετο όποιον συναγωνιστή αντιδρά και ασκεί κριτική σχετικά με τον εθνικιστικό αυτό ξεπεσμό…

  Με λίγα λόγια «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι» που λέει κι η λαϊκή παροιμία!!!

  Τέρμα οι δικαιολογίες λοιπόν. Ας αντικρίσουμε την πραγματικότητα κατάματα: η ηγεσία της ΛΑ.Ε. ήξερε καλά τι έκανε. Και απλά συνέχισε την τακτική που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό: την εξύμνηση ξενοφοβικών και ρατσιστών πολιτικών, με μόνο πρόσχημα την «αντί-ευρώ» στάση τους.

  Όσο για το «η ηγεσία δε γνώριζε σε ποια εκπομπή πήγε», η απάντηση είναι μία, και μάλιστα «ευαγγελική»: Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

  Η ηγεσία της ΛΑ.Ε. γνώριζε καλά. Και όταν εξυμνούσε μέσα από άρθρο της Iskra τον Vojislav Šešelj -αρχηγό εθνικιστικού κόμματος στη Σερβία-, και όταν παίνευε τον Mateo Salvini για τη στάση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όταν προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό καταιγισμό από φιλορωσικά άρθρα που στηρίζουν τον υπερσυντηρητικό Βλαντιμίρ Πούτιν. Οπότε κάθε δικαιολογία πάνω στα θέματα αυτά, αποτελεί στυγνή υποκρισία.

  Αυτό λοιπόν είναι το μοναδικό κριτήριο για να θεωρήσει η ΛΑ.Ε. κάποιον σύντροφό της; Αρκεί ένα «αντί-ευρώ» πρόσημο; Με την παραπάνω λογική που ακολουθεί ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός, στο μέτωπο «χωράνε» και απόψεις σαν αυτή της Λεπέν, ή ακόμη χειρότερα, σαν αυτή του Μιχαλολιάκου. Αφού κι αυτός «αντί-Ε.Ε.» είναι…

  Αρκετά σύντροφοι της ΛΑ.Ε. που ακολουθείτε τις λογικές… Δε μπορείτε να συνέχισετε να αποκαλείστε Αριστεροί και Κομμουνιστές την ίδια στιγμή που συνομιλείτε με τους απόγονους των διωκτών της Αριστεράς. Δε μπορείτε να είστε αγωνιστές, ενώ εμφανίζεστε σε εκπομπές πολιτικών απογόνων Χιτών και Ταγματασφαλιτών. Δε μπορείτε να συνδιαλέγεστε με αυτούς που ευθύνονται για τις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε η Αριστερά στην ιστορία της.

  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετά το 2015, μεταλλάχθηκε σε ένα κεντροαριστερό μόρφωμα. Η ΛΑ.Ε. μεταλλάσσεται στο αντίθετο: σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα, σαν το UKIP του Farage, σαν τη Λέγκα του Salvini, κατηφορίζοντας προς έναν εθνικιστικό βούρκο…

  Εάν ακόμη λοιπόν υπάρχουν σύντροφοι μέσα στη ΛΑ.Ε. που αντιδρούν σ’ αυτό, ας δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, ας υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στην ηγεσία, και το κυριότερο, ας σταματήσουν να στρουθοκαμιλίζουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πριν είναι πολύ αργά. Πριν η ΛΑ.Ε. ολίσθησει και επίσημα στον αντικομμουνιστικό και εθνικιστικό βούρκο…

  [Αν και προσωπικά, δυστυχώς νομίζω πώς είναι πλέον αργά…]

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο δειλός βαψομαλλιάς όχι μόνο δεν βρήκε το θάρρος να ομολογήσει τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις,αλλά όταν επιτέλους ξύπνησαν όσοι παρίσταναν πως κοιμόντουσαν, έβναλε «κύκλους» του κόμματός του να πουν πως είναι βλαξ, τυφλός και κουφός

   https://tvxs.gr/news/ellada/o-lafazanis-oi-spartiates-kai-politiko-sok-tis-lae

   Ο Λαφαζάνης, οι «Σπαρτιάτες» και το πολιτικό σοκ της ΛΑΕ

   07:24 | 08 Νοε. 2018 Τελευταία ανανέωση 13:14 | 08 Νοε. 2018
   Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί, τόσο στο εσωτερικό της Λαϊκής Ενότητας όσο και στον ευρύτερο χώρο, η πρόσφατη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο διαδικτυακό κανάλι «Σπαρτιάτες» του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Πολλοί υπήρξαν αυτοί που επιτέθηκαν, ιδιαίτερα μέσω των social media, στον επικεφαλής της ΛΑΕ χρεώνοντάς του επικίνδυνο εναγκαλισμό με την ακροδεξιά.

   Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναγκάστηκε να παραδεχτεί μέσω διαρροών συνεργατών του στην ιστοσελίδα iskra το λάθος του, σημειώνοντας πως δεν γνώριζε τα πολιτικοϊδεολογικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου, τα οποία «εφόσον είχε υπόψη,» όπως αναφέρεται, «δε θα εμφανιζόταν».

   Η εν λόγω δήλωση πάντως δεν στάθηκε αρκετή για να κατευνάσει τις αναταράξεις στο εσωτερικό της ΛΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πρόσφατης Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ με επίκεντρο τη συγκεκριμένη του επιλογή.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε από διάφορες πλευρές (ΔΕΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ) πρόταση για έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, με την οποία το πολιτικό σχήμα θα έπαιρνε επίσημη θέση επί του ζητήματος, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν ήταν αρκετή μια τοποθέτηση μέσω διαρροών. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν την άποψη ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν υπήρξε ένα «απλό στιγμιαίο λάθος», αλλά ήρθε ως επιστέγασμα ενός εντεινόμενου πολιτικού φλερτ της ηγεσίας της ΛΑΕ με υπερπατριωτικές ή ακόμη κι εθνικιστικές -για κάποιους- απόψεις.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι έντονη διαφωνία είχε προκύψει μεταξύ των οργανώσεων που συμμετέχουν στη ΛΑΕ και σε ό,τι αφορά την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συγκεκριμένη διαφωνία δεν είχε τόσο να κάνει με αυτό καθαυτό το «όχι» στη Συμφωνία, όσο με την υιοθέτηση εκ μέρους της ηγεσίας του πολιτικού σχηματισμού αλυτρωτικών προσεγγίσεων πάνω στο Μακεδονικό αλλά και με τον θετικό τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπιζε αυτή τα πρόσφατα συλλαλητήρια των Μακεδονομάχων. Παράλληλα, εδώ και πολύ καιρό εκφράζονταν σοβαρές ενστάσεις για αρκετά από τα κείμενα που φιλοξενούνταν στην iskra, η οποία ως γνωστόν, απηχεί τις απόψεις της ΛΑΕ.

   «Η τελευταία ίσως ευκαιρία να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα στη ΛΑΕ»

   «Το συγκεκριμένο γεγονός υπήρξε ένα ισχυρό πολιτικό σοκ για τη ΛΑΕ, είναι όμως παράλληλα η ίσως τελευταία ευκαιρία να ξεκαθαριστούν μια και καλή ορισμένα ζητήματα» σημείωναν, αναφορικά με την επίμαχη τηλεοπτική παρουσία Λαφαζάνη, μιλώντας στο Tvxs.gr πηγές με γνώση των ευρύτερων διεργασιών στο χώρο. Παρέπεμπαν δε στην επικείμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του πολιτικού σχηματισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοέμβρη, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών.

   Άλλες πηγές επιβεβαίωναν στο Tvxs.gr τον έντονο προβληματισμό που ενυπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια της ΛΑΕ, τονίζοντας όμως παράλληλα την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα προκειμένου να υπάρξει υπέρβαση της κρίσης. Πρόσθεταν δε πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρά τα όποια λάθη του, παραμένει ένας πολιτικός που έχει στοχοποιηθεί έντονα για τις αντιμνημονιακές απόψεις του, υπενθυμίζοντας τις τέσσερις δικογραφίες που εκκρεμούν εις βάρος του για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ναι κοινοί απατεώνες.
  Επαναφέρουν σχέδια της ΝΔ του 2014 ως δικά τους για να μην φανεί η άτακτη υπαναχώρηση στα εκκλησιαστικά

  http://www.kathimerini.gr/553986/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pianei-doyleia-h-etaireia-a3iopoihshs-akinhths-perioysias-ths-ekklhsias

  26.01.2014
  Πιάνει δουλειά η εταιρεία αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας
  ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

  Ο πρώτος διαγωνισμός που θα προωθήσει η νεοσύστατη Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας αφορά στο ακίνητο επιφανείας 83 στρεμμάτων που εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας» στη Βουλιαγμένη.

  Με πρώτο ακίνητο την έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, η οποία εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας», ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες η λειτουργία της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ). Ηδη ορίστηκαν από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το ελληνικό Δημόσιο τα μέλη του Δ.Σ. Το πενταμελές σώμα θα συνέλθει για την ανάδειξη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και αμέσως μετά θα προχωρήσει στη διαδικασία ανάθεσης του διαχειριστικού έργου σε μεγάλους ξένους οίκους. Κριτήριο επιλογής είναι, μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής τους στο εγχείρημα.

  Η εταιρεία, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 50% το ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να διαχειριστεί ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία θα εισφερθούν από την Εκκλησία προς εκμετάλλευση με το μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν θα πωληθούν δηλαδή. Η εταιρεία έχει ήδη συσταθεί με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αυτή την εβδομάδα υπέγραψε ο υπ. Οικονομικών την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία διορίζονται οι δύο εκπρόσωποι του Δημοσίου. Το 50% των εσόδων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία της ΕΑΕΑΠ θα εισφέρεται στο κράτος ενώ το άλλο 50% θα κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο κοινωφελές έργο της Εκκλησίας.

  Υπενθυμίζεται ότι με νόμο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2013 (4146/2013) επετράπη στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα. Η δυνατότητα δίδεται μέσω Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) που τίθενται σε ισχύ με προεδρικό διάταγμα.

  Τα τρία μέλη του Δ.Σ. που όρισε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σύμφωνα με κύκλους της Εκκλησίας, επελέγησαν με κριτήριο «την εμπειρία τους και την επαφή τους με την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, την εθελοντική, αμισθί, συνεισφορά τους και την πρόσβασή τους στον απόδημο ελληνισμό, ο οποίος συνδράμει συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια την ελληνική Εκκλησία». Τα μέλη είναι: ο Μιχαήλ Καρλούτσος, υιός του εξ Αμερικής αιδεσιμότατου πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, Αλέξανδρου Καρλούτσου, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και στενός συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intracom Κατασκευές, και ο πρόεδρος του Invest in Greece, Αρις Συγγρός. Αντίστοιχα, το Δημόσιο όρισε τους κ. Νασόπουλο και Παναγιωτίδη.

  Σημειώνεται πως η Αρχιεπισκοπή έχει ήδη προχωρήσει και σε ενέργειες όπως η καταγραφή της περιουσίας της, έργο το οποίο ανέλαβε η PricewaterhouseCoopers και έχει προχωρήσει σημαντικά, ενώ το νομικό συμβουλευτικό έργο στην όλη διαδικασία έχει το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσα. Οπως αναφέρει ο νομικός Νότης Μπερνίτσας, «η από κοινού συμμετοχή Δημοσίου και Εκκλησίας στην ΕΑΕΑΠ αποτελεί μια επιτυχή προσέγγιση που αποτελεί μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να γεφυρώσει και άλλες συνεργασίες που εκκρεμούν, με τρίτους φορείς».

  Το πρώτο ακίνητο των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη αποτελεί το πιλοτικό project, θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό και για χρήσεις όχι ασύμβατες με τη λειτουργία και τον χαρακτήρα της Εκκλησίας. Εφόσον τελεσφορήσει, θα ακολουθήσουν τα 1.200 στρέμματα της περιοχής Φασκομηλίας, τα οποία εκτείνονται στην παραθαλάσσια περιοχή από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως τη Βάρκιζα.

  Η προσπάθεια της Εκκλησίας να αξιοποιήσει την περιουσία της και να συνεισφέρει έτσι περισσότερα στο Δημόσιο και στο κοινωνικό σύνολο ξεκίνησε, όπως εξηγούν κύκλοι της Ιασίου, με σχετική πρόταση του Αρχιεπισκόπου, η οποία διατυπώθηκε προς το κράτος από τον Οκτώβριο του 2009 αλλά «ξεκλείδωσε» μόλις στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, οπότε ανακοινώθηκε η συμφωνία από το γραφείο του πρωθυπουργού.

  Το 2015, ο Αλέκσισ τα έλεγε αλλιώς:
  http://www.fpress.gr/oikonomia/story/30909/kontra-ieronymoy-tsipra-gia-tin-axiopoiisi-tis-ekklisiastikis-perioysias

  Κόντρα Ιερώνυμου-Τσίπρα για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
  19 Απρ 2015

  Να επισπεύσει την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας φαίνεται να επιχειρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας από κοινού με το κράτος, μπορεί να προχωρήσει και τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτήν να διατεθούν προς όφελος του λαού και της χώρας.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του «moneypro», η συγκεκριμένη δήλωση έγινε διότι η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά από αρκετές καθυστερήσεις ομολογουμένως, φέρεται απόλυτα έτοιμη να κινήσει τα γρανάζια της εταιρίας που έχουν συστήσει από κοινού η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το ελληνικό δημόσιο, τον Ιανουάριο του 2014.

  Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προτροπή του Αρχιεπισκόπου προς την κυβέρνηση φαίνεται πως είχε αντίθετα αποτελέσματα αφού ο πρωθυπουργός στην επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο παραπέμπει εκ νέου το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στην «επιτροπή για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος»

  Όπως και να έχει, η ανώνυμη εταιρεία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ» στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με 50% το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να διαχειριστεί πολλά από τα ακίνητα που διαθέτει η Εκκλησία.

  Στην εν λόγω εταιρεία διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο ως πρόεδρος, ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, ως διευθύνων σύμβουλος ο Αριστομένης Συγγρός, πρώην πρόεδρος του Invest in Greece, ο ελληνοαμερικανός, Μιχαήλ Καρλούτσος, υιός του εξ Αμερικής αιδεσιμότατου πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρου Καρλούτσου, που αποκαλύπτει και τις ισχυρές γέφυρες που διαθέτει η Αρχιεπισκοπή στην ομογένεια και τον απόδημο ελληνισμό, ο Δημήτρης Παναγιωτίδης και ο Παναγιώτης Νασόπουλος. Οι τρεις πρώτοι ορίστηκαν από την Εκκλησία και οι δύο τελευταίοι είναι οι εκπρόσωποι του δημοσίου.

  Στο πλευρό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέτρεξε αφιλοκερδώς ο αμερικανικός οίκος Cushman & Wakefield, ένας από τους μεγαλύτερους στο real estate διεθνώς, συμφερόντων της οικογενείας Agnelli

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.