Επιχορήγηση 1.240.000 ευρώ στις μονές του Αγίου Όρους [απόφαση συνδρόφου Τσακαλώτου]

[Με σημερινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατανέμονται οι οικονομικές χορηγίες στα 22 Ιερά Καθιδρύματα]

Α Θ Ω Ο Ι

Στα 1.240.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση των Ιερών Ναών Αγίου Ορους για το 2018.

Με σημερινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατανέμονται οι οικονομικές χορηγίες στα 22 Ιερά Καθιδρύματα βάσει του εγγράφου της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Ορους με το οποίο προσδιορίζονται οι συντελεστές ανά Μονή.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα στην πρώτη θέση αναφορικά με το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης βρίσκεται η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας με 144.088 ευρώ. Ακολουθεί η Ιερά Μονή Ιβήρων με 112.877,20 ευρώ και η Ιερά Μονή Διονυσίου, η οποία επιχορηγείται με το ποσό των 104.197,20 ευρώ. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ιερά Σκήτη Αγίου Ανδρέου με 24.428 ευρώ και Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου με 8.965,20 ευρώ.

tsaka12

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του υπουργού Οικονομικών

πηγή

Advertisements
This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Επιχορήγηση 1.240.000 ευρώ στις μονές του Αγίου Όρους [απόφαση συνδρόφου Τσακαλώτου]

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μπράβο στον αντισυμβατικό και επαναστάτη μεγαλοκαταθέτη (εξωτερικού βεβαίως βεβαίως), με το αντικομφορμιστικό κόκκινο σακίδιο, που τονίζει την επαναστατική του ανεμελιά.
  Οι κατά τον Τσίπρα «Ζαπατίστες» του Αγίου Όρους αξίζουν μια επαναστατική χορηγία.
  Υπάρχουν λεφτά και πρέπει να χορηγούνται σε αυτούς που διαπαιδαγωγούν τη νεότητα
  «Μακεδονία» 26.11.1978, σελ.23

  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/2016/01/26/mount-athos-homosexuality-addiction-to-heavy-psychotropic-drugs-%CE%AD%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-524/

  Mount Athos, Homosexuality, Addiction to Heavy Psychotropic Drugs & Suicide (Monk Michael, 2001)
  JANUARY 26, 2016 ~ SCOTTNEVINS
  NOTE: The following article, entitled They Take Psychotropic Drugs on Mount Athos, is a Free Press (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) Sunday insert magazine “E” (Έψιλον), Issue 524, 22/4/2001. Peter Papavasiliou interviews Monk Michael Haztiantoniou who lived as a monk in the Sinai desert for 11 years (1988-1998) and Mount Athos for 14 years (1973-1988).

  Μιχαήλ, Μοναχός

  After 14 years in Simonopetra Monastery, the Athonite monk raised his voice in protest about what is happening in the Athonite state. Today, Monk Michael lives alone in hesychia in the mountains of Corinth, in a cell allocated to him by some pious people. He writes his books from this cell. He has published 12 books so far and many of his accusations can be found recorded in them; he denounces “things and wonders” about the Athonite republic from homosexuality to heavy psychotropic drug addiction!

  http://aretimaurogianni2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6872.html

  24 Ιουνίου 2013
  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΑΘΩΣ) – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ

  Δημοσίευση άρθρου: 29 Σεπτεμβρίου 2012,12:12 μμ.
  Κυριακάτικη Eλευθεροτυπία (ένθετο περιοδικό έψιλον: Τεύχος 524, 22/4/2001)
  Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη. «Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!»

  Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!
  Συνέντευξη: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  ………………….

  https://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2016/10/blog-post_74.html?m=1

  11 Οκτωβρίου 2016
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα»

  Ε 14.09.2008

  «Μόνιμη πολιτική του Αγίου Ορους είναι να κρατήσει τα προνόμια και τα λεφτά του. Κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ενδιαφέρον για τα οικονομικά. Ο μανδύας του μοναχού κρύβει πίσω του μια μορφή θρησκευτικού καπιταλισμού, ο οποίος είναι σκληρότατος».

  Ο συγγραφέας τού «μ.Χ.» ξεπερνά το ταμπού που περιβάλλει τη μοναστική πολιτεία του Αθω και μιλά για τις απάτες που εκπορεύονται από εκεί.

  ……………

  Στη Γαλλία το βιβλίο σας «μ.Χ.» πήρε το Μεγάλο Βραβείο της Ακαδημίας. Στην Ελλάδα, που το θέμα είναι σχεδόν ταμπού, τι αντιδράσεις είχατε;

  …………..
  Από την Εκκλησία είχατε αντιδράσεις;

  …………….

  Μεγαλη μερίδα της κοινής γνώμης δεν τα γνωρίζει αυτά, είναι απληροφόρητη και οι πολιτικοί δεν τολμούν να τα πουν. Ακόμη και του ΚΚΕ δεν τολμούν να κηρύξουν πόλεμο ενάντια στο Άγιο Όρος. Το Σπίτι του Λαού στον Περισσό χτίστηκε εν μέρει με λεφτά που έδωσαν οι μοναχοί».

  Έχετε εικόνα πόσο μεγάλη είναι η περιουσία του Αγ. Ορους;

  «Όχι. Το υπουργείο Οικονομικών περίπου πριν από τρία χρόνια τους ζήτησε τη λίστα των ακινήτων τους σε όλη την Ελλάδα. Αρνήθηκαν να τη δώσουν».

  …………….

  «Το να προσθέτεις μηδενικά σε έναν λογαριασμό είναι μία εξουσία. Αυτοί μπορεί αύριο να χρηματοδοτήσουν ένα κόμμα, έναν υποψήφιο. Έτσι εξηγείται, κατά τη γνώμη μου, το ότι καμία κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί όταν σιώπησαν οι μοναχοί και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία. Και το ΠΑΣΟΚ διευκόλυνε σκανδαλωδώς τους Αγιορείτες όταν ο Λαλιώτης απάλλαξε από τη φορολογία όχι μόνο τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, αλλά και τα μετόχια τους. Αυτοί πληρώνουν και τη βενζίνη φτηνότερα από τους άλλους Έλληνες. Μιλάμε για αμύθητες περιουσίες. Σκεφτείτε ότι εδώ και χίλια χρόνια αυτά τα μοναστήρια δεν έχουν σταματήσει να κληρονομούν σπίτια και γη από όλους τους Έλληνες».

  Διεκδικούν και δημόσια περιουσία…

  ….Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μόνο έκανε ένα πρώτο βήμα, που τους πήρε κάποιες εκτάσεις για να τις δώσει στους πρόσφυγες. Δηλαδή, δεν τους αρκεί αυτή η πελώρια έκταση του Αγίου Όρους, δεν τους αρκεί που έχουν απαλλαγή από κάθε φορολογία, που παίρνουν πουρμπουάρ 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις εκτάσεις που τους πήρε ο Βενιζέλος· διεκδικούν και άλλα πράγματα παντού. Και όλα αυτά με τι χαρτιά; Με εκείνα που έχουν από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία! Κωμικοτραγικό! Τι σχέση έχει το νεοελληνικό κράτος με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να τα θεωρεί αυτά νόμιμα;

  «Έβλεπα κάτι θεολόγους στην τηλεόραση πρόσφατα, οι οποίοι προβάλλουν το θολό επιχείρημα, «Εδώ είναι μια πολιτεία χιλίων ετών». Δηλαδή, κάποιος που κάνει απάτες τόσα πολλά χρόνια είναι νόμιμος; Και η μαφία της Ιταλίας έχει μια παμπάλαια ιστορία. Τα μπλέκουν όλα μαζί, βλέπετε, το συναίσθημα, τη θρησκεία, το Βυζάντιο… Όλα αυτά έχουν έναν σκοπό: να πλουτίζουν τα μοναστήρια και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ο Εφραίμ και ο «υπουργός Οικονομικών» του, ο Αρσένιος, είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους που υπάρχουν στην Ελλάδα, ίσως και στον κόσμο. Δεν μιλάμε τώρα για κομποσκοίνια, μιλάμε για πολυκατοικίες στην Πανεπιστημίου, στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και παντού».

  Γιατί αναφέρετε αυτούς τους δύο; Οι άλλοι μοναχοί δεν έχουν λόγο σε ό,τι ανήκει στη μονή;

  «Οι άνθρωποι των μοναστηριών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είναι οι διευθυντές, οι οποίοι διακινούν το χρήμα και αποφασίζουν, και οι οποίοι περιβάλλονται από λακέδες. Η εξουσία ανήκει στον ηγούμενο και στους περί αυτόν.

  Έχουμε μέσα στα μοναστήρια μια μικρή δικτατορία, όπου αυτοί κάνουν ό,τι θέλουν και οι υπόλοιποι είναι σούζα, στρατιωτάκια. Όλα τα μοναστήρια είναι πλουσιότατα. Για τη Μονή Βατοπεδίου είναι γνωστότατο, είναι πιο επηρμένοι βέβαια».

  …….

  «Εγώ είδα χειρόγραφα σε άθλιο χάλι στη Μονή Βατοπεδίου, τυλιγμένα σε κουρέλια· δήθεν δεν έχουν τα λεφτά να τα συντηρήσουν, που είναι κι αυτό μία απάτη. Με βάση αυτήν την απάτη έχουν αποσπάσει 300.000? (ο αριθμός είναι ελεγμένος) από την Ε.Ε. Και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τη συντήρηση των μοναστηριών είναι και αυτό απάτη. Από δικά τους λεφτά δεν είχαν κάνει τίποτα, άφηναν τις μονές μισοκατεστραμμένες και μία από αυτές, η Μονή Σταυρονικήτα, κινδύνευε να πέσει μέσα στη θάλασσα. Έκαναν μερικά έργα μόνον όταν τους έδωσε η Ε. Ε. λεφτά!
  «Υπάρχει κι εκείνη η εκκλησία στις Καρυές που έχουν ρίξει τσιμέντο και οι τοιχογραφίες του Πανσέληνου δεν αναπνέουν και καταστρέφονται. Δεν θέλουν έλεγχο ούτε από το υπουργείο Οικονομικών ούτε και από κάποια ελληνική υπηρεσία που θα μπορούσε να προστατεύσει ορισμένα έργα».

  ………………………

  «Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας! Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα; Κανείς δεν τόλμησε να το σχολιάσει αυτό».

  Υπάρχει και αρχαιοκαπηλία.

  «Αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στο Όρος πουλήθηκαν στο εξωτερικό- εξαφανίζονται μυστηριωδώς βυζαντινά εικονίσματα, τα οποία ύστερα από καιρό βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν ή όπου αλλού. Οι πυρκαγιές που ξεσπάνε σε μοναστήρια είναι για να δικαιολογήσουν την εξαφάνιση βυζαντινών εικόνων που έχουν πουληθεί. Το Αζερμπαϊτζάν δεν το λέω τυχαία. Η Ιντερπόλ κυνηγάει έναν μοναχό που κατέφυγε εκεί».

  Αναφέρετε και για αυτοκτονίες μοναχών…

  «Εχουν αυτοπυρποληθεί μοναχοί και, μάλιστα, την ημέρα του Πάσχα. Οι αυτοκτονίες είναι συχνό φαινόμενο. Αυτό δεν βγαίνει έξω, δεν επεμβαίνει κανένας ανακριτής ή εισαγγελέας. Αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών αυτών το ξέρουν. Έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους νεαρούς που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι συχνά, όπως συμβαίνει στο στρατό, όπως συμβαίνει και στις φυλακές, περνάνε πάρα πολύ σοβαρές κρίσεις».

  ………………
  «Δυστυχώς, το κυρίαρχο στοιχείο του Αγίου Όρους είναι το ενδιαφέρον για τα οικονομικά. ………..Αλλά εδώ μιλάμε για μια αλητεία, μία μαφία ντυμένη στα μαύρα!»
  http://dikaiopolis.pblogs.gr/2008/09/327068.htm

  http://www.sarantakos.com/kibwtos/mazi/kornaros_agioi1.html
  ……………

  Μέσα στα 20 μοναστήρια του Άθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της… ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους των.

  Στα όμορφα γαλάζια ακρογιάλια του ακρωτηριού του Άθω, που μονάχα αυτά είδανε οι ποιητές κι οι δημοσιογράφοι θα δούμε εμείς “υπ’ ατμόν” τα “πλωτά πορνεία” του Αγ. Όρους. Αλλά εκεί θα συναντήσουμε και πατέρα που τραβά το παιδάκι του 12 και 13 χρονώ, να τριγυρίζει τα κελιά να το παζαρεύει με τους ασκητές, ή να το νοικιάζει για μια ή για περισσότερες βραδιές, αναλόγως “της ποιότητος”, γιατί αυτοί τον μάθανε να πιστεύει “πως όλα είναι ηθικά και τίμια”.
  ……………….

  https://www.gossip-tv.gr/inside-stories/story/231529/oi-kalogeroi-sto-agion-oros-syntiroyn-ton-gay-sex-toyrismo-sta-monastiria-apokleistika-sto-tv-pineis
  Δεκ 03 2012 19:45
  «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια»
  ……………

  http://nikitidis.blogspot.com/2007/05/blog-post_23.html
  Από τους ζητιάνους στους επιστήμονες [1]
  Έρευνα «Η επανάσταση των κοινοβίων»
  Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία τον Αύγουστο του 1992
  Ιδιόρρυθμοι και «καβιώτες»
  Ιερόσυλοι και αρχαιοκάπηλοι
  «Κληρονομική κατάρα»
  Η επανάσταση αρχίζει
  …………..

  Οι φήμες για σεξουαλικές εκτροπές ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδας και έγιναν σκανδαλοθηρικά αναγνώσματα στην Δύση. Ιδιαίτερα στον Μεσοπόλεμο η ελληνική κοινωνία διαμόρφωσε μία καθόλου κολακευτική γνώμη για τους Αγιορείτες. Ο συγγραφέας Κώστας Ουράνης, που επισκέφθηκε εκείνη την περίοδο (1930) τις ιδιόρρυθμες μονές Λαύρας και Βατοπεδίου, στις εντυπώσεις του που δημοσιεύτηκαν στο «Ελεύθερον Βήμα» γράφει:
  «Σήμερα, όταν γίνεται λόγος για το Αγιον Όρος, ο περισσότερος κόσμος χαμογελάει ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνεία και υπονοούμενα. Πηγή του χαμόγελου αυτού είναι ένα σωρό ιστορίες που κυκλοφορούν, σχετικές με την ζωή και τα ήθη των μοναχών, και που κοντά τους οι ιστορίες του Βοκακίου θα μπορούσαν να θεωρηθούν κατάλληλες για παρθεναγωγεία.
  ……………………
  Οι φήμες στην δεκαετία του ’70, που αναπαράγονται ακόμα στις γειτονικές με το Αγιον Όρος περιοχές, οργίαζαν κι έλεγαν ότι οι σπείρες των αρχαιοκάπηλων έστελναν «καραβιές με αγοράκια» στα ιδιόρρυθμα μοναστήρια και για τις υπηρεσίες τους πληρωνόντουσαν με εικόνες, χειρόγραφα και άλλα κειμήλια, που οι ιδιορρυθμίτες έβγαζαν από τις μυστικές κρύπτες.
  ………………

  Η πιο πρόσφατη «μικτή υπόθεση» συνέβη το 1986 στην ιδιόρρυθμη (τότε) μονή Βατοπεδίου και κατέληξε σε τραγωδία. Ο δόκιμος μοναχός Αναστάσιος Δανδίκας έκλεψε με δυο φίλους του 2 λειτουργικά ειλητάρια 13ου και 14ου αιώνα, 7 αυτοκρατορικά φιρμάνια και διάφορες εικόνες. Τα φυγάδευσαν από μυστικά μονοπάτια στην Κατερίνη. Ένας μέλος της σπείρας συνελήφθη από την Ιντερπόλ στο Μόναχο ενώ προσπαθούσε να πουλήσει τα κειμήλια.
  Ο πρώην μοναχός Αναστάσιος πέθανε από Έιτζ στις 6 Ιανουαρίου 1992 στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ο θάνατος του αποτέλεσε αντικείμενο ρατσιστικής αντιμετώπισης από το «Ράδιο Παρατηρητής».
  …………………
  Μία αποκρουστική υπόθεση ιεροσυλίας συνέβη τον Δεκέμβριο του 1989 στη μονή Μεγίστης Λαύρας. Μία σπείρα από την Χαλκίδα διέρρηξε το σκευοφυλάκιο κι έκλεψε (ανάμεσα στ’ άλλα) τον μεγαλύτερο στον κόσμο σταυρό από Τίμιο Ξύλο, δώρο στη μονή του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά το 963!
  Αρχηγός ήταν ο πρώην ιδιορρυθμίτης μοναχός της Λαύρας στο διάστημα 1968-70 Ανδρέας Κ. Χατζηιωάννου. Το αποκρουστικό είναι ότι η σπείρα είχε κόψει τον μοναδικό διπλό σταυρό σε κομμάτια.

  «Κληρονομική κατάρα»

  Οι υποθέσεις ιεροσυλίας, οι αρχαιοκαπηλίες, τα σεξουαλικά σκάνδαλα αποτελούν τις αποδείξεις για το χαμηλό επίπεδο της εκτός κοινοβίων αγιορείτικης κοινωνίας, πριν το 1970.
  ……………

  https://roides.wordpress.com/2011/10/10/10oct11/

  Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος


  ………….

  Βρες μου ένα αγόρι και φερ’το μου για να το έχω και εγώ σου δίνω τώρα 5000 δρχ.». (1972)
  ………………..

  https://roides.wordpress.com/2018/07/16/16july18/

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τον όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό που κατηγορήθηκε ως παιδεραστής

  https://cyprustimes.com/kypros/kinonia/sklires-koyventes-me-fonto-episkepsi-toy-archiepiskopoy-sto-agion-oros-anithiko-psema-oti-moy-zitithike-chrimatiki-voitheia/

  Σκληρές κουβέντες με φόντο επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Άγιον Όρος…

  Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

  Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

  Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

  Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

  Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες.

  http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/398887/gneis-monachon-ta-psalloyn-ston-igymeno-efraim
  Γονείς μοναχών τα «ψάλλουν» στον ηγούμενο Εφραίμ

  Αντιδράσεις στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων Μοναχών προκαλεί η ενέργεια του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ να επιτρέψει, ύστερα από 27 χρόνια (αφότου ανέλαβε ηγούμενος), σε μοναχούς να διανυκτερεύσουν στο πατρικό τους στην Κύπρο.

  Στην επιστολή των γονέων που διαμαρτύρονται αναφέρεται πως από την έναρξη της ηγουμενίας του γέροντα Εφραίμ το 1990 μέχρι σήμερα, κατά καιρούς αρκετοί γονείς που ήταν σοβαρά άρρωστοι ή ετοιμοθάνατοι ικέτευσαν τον γέροντα να επιτρέψει στο παιδί τους να έλθει στη Κύπρο για να τους επισκεφθεί, αλλά πάντοτε η απάντηση ήταν αρνητική. Αρνητική ήταν, προστίθεται στην επιστολή, και η απάντηση στο αίτημα για να παρευρεθούν στην κηδεία των γονιών τους. Επίσης η θέση του ηγουμένου ήταν ότι «το ίδιο το παιδί σας δεν θέλει να παρευρεθεί στην κηδεία και προτιμά να προσευχηθεί».

  Στην επιστολή προστίθεται πως, λόγω της μέχρι σήμερα επιμονής του γέροντα Εφραίμ σε αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση των μοναχών με τους γονείς τους, ορισμένοι έχουν την άποψη ότι η ξαφνική αυτή κίνηση, που γίνεται μετά από 27 χρόνια, αποτελεί επικοινωνιακό παιχνίδι, που εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες του ιδίου προσωπικά.

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο ψυχοπαθής γέροντας Μεθόδιος απειλεί μέ ανατινάξεις καί αποκεφαλισμούς !

  Στώμεν καλώς
  Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουν 2017
  Ιδού γιατί έφαγε 20 χρόνια φυλακή ο Μεθόδιος Παπαλαμπρακόπουλος .
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !
  Εννοείται πώς κάνουμε dislike .


  Ο γέροντας Μεθόδιος απειλεί με Έλληνα Χίτλερ! (7/2/2016)

  ,
  xryshaygh.com/enimerosi/view/methodios-hchhtiko#ixzz5W00Nxpv6

  Γέροντας Μεθόδιος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής: Πρέπει να παραμείνουμε Έλληνες και πρώτοι στον Αγώνα! ΗΧΗΤΙΚΟ
  Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 – 18:14

  Συγκλονιστικός και πύρινος ήταν ο λόγος του Γέροντος Μεθόδιου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στο Άγιον Όρος.

  Ο Γέροντας αναφέρθηκε στην εθνοπροδοσία που συντελείται από την κυβέρνηση, μία εθνοπροδοσία που πλήττει έναν έναν τους πυλώνες του Έθνους μας, την Πατρίδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια.

  Ο Γέροντας, που δίνει από το περιβόλι της Παναγιάς ανένδοτο Αγώνα για την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να ψηφίσει αυτούς που ξεπουλάνε την Πατρίδα μας και να είναι όλοι πρώτοι στον Αγώνα ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

  Σε αντίθεση με το δόγμα Σημίτη «η Ελλάς δεν διεκδικεί τίποτα», ο Γέροντας είπε ότι εμείς δεν παραχωρούμε τίποτα και διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.