Με βρετανικό μοντέλο η ασφάλεια στα σχολεία στην Κύπρο [οι αρμόδιοι ακούν;]

[Το Υπ. Παιδείας θα εισάγει υψηλούς σιδεροφράκτες και ιδιωτικούς φρουρούς μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία της Βρετανίας]

από kathimerini.com.cy

Στα χνάρια του βρετανικού μοντέλου φαίνεται να βαδίζει το σύστημα ασφαλείας στα σχολεία. Μετά και το περιστατικό της απαγωγής των δύο ανήλικων μαθητών από σχολείο της Λάρνακας το οποίο ταρακούνησε την κυπριακή κοινωνία οι αρμόδιοι φορείς συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις για την αναβάθμιση της ασφάλειας του δημοσίου σχολείου. Πέντε συνολικά είναι τα μέτρα τα οποία αποφάσισε να λάβει το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις σχολικές εφορείες και τους οργανωμένους γονείς, και τα οποία ανακοινώθηκαν διά του Προϊσταμένου του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλία Μαρκάτζιη και που παραπέμπουν στο παράδειγμα της Βρετανίας.

Το Βρετανικό μοντέλο

Η επιλογή των άμεσων μέτρων που θέλει να θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε να αναβαθμιστεί το σύστημα ασφαλείας στα σχολεία δεν είναι διόλου τυχαία. Ανάλογα μέτρα φαίνεται πως εφαρμόζονται στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Στη περίπτωση της οποίας η ασφάλεια και η υγεία στα σχολεία είναι ευθύνη των τοπικών εκπαιδευτικών επιτροπών και γίνεται υπό την επίβλεψη της μητροπολιτικής αστυνομίας. Στα βρετανικά σχολεία είναι διαδεδομένη η χρήση κλειστού κυκλώματος με κάμερες, υψηλών σιδερόφρακτών αλλά και ιδιωτικής φρουράς. Μάλιστα, σχετικό έγγραφο της μητροπολιτικής αστυνομίας του Μάντσεστερ το οποίο κατέχει η «Κ» καλεί τις τοπικές αρχές να συμπληρώσουν μια λίστα με πέραν των πενήντα σημείων αναφοράς που αφορά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καταγράφοντας κάθε χρόνο τις βελτιώσεις που γίνονται.

[…]

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο >>> ε δ ώέχει ενδιαφέρον, διότι κάποιοι κ ά τ ι επιτέλους πρέπει να κάνουν και στη δική μας χώρα σε ό λ α τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το τι ακριβώς, ας το βρουν οι αρμόδιοι.

Advertisements
This entry was posted in Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.