Η Παναγία της Τήνου σώζει πλοίο Άγγλου πλοίαρχου

[Ιερές μακροπρόθεσμες επενδύσεις]

Ένα πλοίο με πλοίαρχο τον Άγγλο Φρέντερικ Ταξ, το οποίο μετέφερε στην Τήνο τον υποπρόξενο της Αγγλίας στην Ελλάδα, Χένρι Φλικ, είχε αγκυροβολήσει στον μικρό όρμο της Τήνου. Ξαφνικά, ξέσπασε τέτοια θαλασσοταραχή, ώστε το πλοίο κινδύνευσε να διαλυθεί σε μικρή απόσταση από την ξηρά. Οι άγκυρες είχαν σπάσει και το πλοίο κρατιόταν μόνο από ένα σκοινί. Ο πλοίαρχος, έχοντας εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές για να σωθούν το πλοίο και οι επιβάτες του, σε μια ύστατη προσπάθεια, έστρεψε το βλέμμα του προς τον ναό που υψωνόταν εκλιπαρώντας την Παναγία να τους σώσει και αυτός θα της πρόσφερε 100 «δίστηλα». Τότε έγινε το θαύμα και το είδαν όλοι. Και οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι έβλεπαν μια μανιασμένη θάλασσα, αλλά γύρω από το καράβι τα νερά είχαν γαληνέψει. Το πλοίο σώθηκε όταν πια η θάλασσα ημέρεψε. Ο πλοίαρχος βγήκε στην ξηρά, ανέβηκε στον ναό και, αν και Καθολικός, προσκύνησε την εικόνα και πρόσφερε τα 100 δίστηλα που είχε τάξει, τα οποία διατέθηκαν για τη συνέχιση των εργασιών ανοικοδόμησης του ναού, οι οποίες είχαν διακοπεί επειδή είχαν τελειώσει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από τους πιστούς.

Ιερόν Λίνκιον

Advertisements
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

12 Responses to Η Παναγία της Τήνου σώζει πλοίο Άγγλου πλοίαρχου

 1. ………..καί ζήσανε εκείνοι καλά, καί ‘μείς χειρότερα. Καί μή χειρότερα εδώ που φθάσαμε. Δέν μας σώζει τίποτα. Ωιμέ!

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Σχεδόν κάθε θαύμα, ο ευεργετούμενος, ξεπληρώνει την Παναγία με ένα μεγάλο ποσόν ή με χρυσό και τα παρόμοια. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι προνοητικός και δώσεις στην Μαγαλόχαρη ένα χρηματικό ποσόν ή κάποιο χρυσαφικό τιμαλφή, πριν χρειαστείς την θαυματουργή επέμβαση της, έχεις κάνει μια εξαιρετική επένδυση. Ακόμη καλλίτερα, αν περπατάς στα τέσσερα. Παρ’ ότι κατά τον ευσεβή Καμμένο , είναι εξευτελιστικό (σ’ ότι αφορά τους πολιτικούς του αντιπάλους).. Κάπως έτσι, το ιερό ίδρυμα της Τήνου, έχει θησαυρίσει κυριολεκτικά.
  Κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής: Η Παναγία κάθε φορά που εμφανίζεται σε κάποιον πιστό – επιλέγει να το κάνει μπροστά σε έναν, γιατί μάλλον είναι ντροπαλή και συνεσταλμένη και αποφεύγει τους πολλούς – περιγράφεται ως «μεγαλοπρεπής». Παράξενο, γιατί στις εικόνες παρουσιάζεται ως μία θυμωμένη και δύστροπη γυναίκα, που λες και την πάντρεψαν με συνοικέσιο, έχει έναν βίαιο άνδρα που η αμελεί την επιτέλεση του συζυγικού καθήκοντος και δεν χάρηκε τα παιδικά της χρόνια.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ο χριστιανισμός κάνει μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
   οι πλέον σύγχρονες μεγάλες πολυεθνικές τη ζηλεύουν.
   Εφαρμόζει τις διοικητικές επιστήμες και την τεχνολογία σήμερα, όσο καμία άλλη επιχείρηση στον πλανήτη.

 3. Ο/Η kpap01 λέει:

  κ.Ρό, δέν αναφέρετε τήν πηγή σας, όπως οφείλετε εάν θέλετε νά θεωρείσθε έγκυρος. Υποθέτω βέβαια, όμως δέν επιτρέπεται αμφιβολία. Διότι σάν γεγονός θά μπορούσε νά συμβεί καί νά έχει βέβαια λογική ερμηνεία.

 4. Ο/Η Po λέει:

  είσθε απρόσεχθος μεσιέ.
  κάτω από το κείμενο αναφέρεται «Ιερόν λίνκιον»
  🙂

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Είμαι μάλλον άπειρος. Τό είδα αλλά δέν τό ερμήνευσα. Είναι αδίσταχτοι θεομπαίχτες. Αν είχα μερικές από τίς προϋποθέσεις (οικονομικές, χρόνο, υπομονή) θά επιχειρούσα νά τούς κυνηγήσω νομικά μέ αυτό ακριβώς πού, υποτίθεται, οτι υπηρετούν. Εμπαίζουν καί προσβάλλουν τήν χριστιανική πίστη καί μάλιστα γιά ίδιο όφελος. Επίσης γιά τήν συγνωστή παραπλάνηση τής (αφελούς) κοινής γνώμης κάποιος νόμος θά τούς πιάνει.
   Αν είμαστε προχωρημένη κοινωνία θά έπρεπε οι νομοθεσία νά τούς κόψει αυτό τόν βήχα.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/822567/sygklonistiko-thayma-oi-velonies-tis-panagias

  20 Σεπτεμβρίου 2017 21:31

  Συγκλονιστικό θαύμα: Οι βελονιές της Παναγίας

  Δέος και ανατριχίλα…

  Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε απ’ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ένας Σαουδάραβας μουσουλμάνος, βαθύπλουτος, και διηγήθηκε το εξής ζωντανό, συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και του άλλαξε όλη του τη ζωή.

  Ο Σαουδάραβας διηγήθηκε το θαύμα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και κυκλοφόρησε και σε εφημερίδες, περιοδικά και φυλλάδια σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Συρία και Παλαιστίνη.

  Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα πλούσια μουσουλμάνα, αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς. Οι γονείς του, του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα, και να κρατήσει και την πρώτη, αφού ο νόμος τούς επιτρέπει να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στενοχωρημένος, πήρε τη σύζυγό του να πάνε ταξίδι αναψυχής στην γειτονική μας από το Ισραήλ, Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχαστούν για λίγο. Στη Συρία νοίκιασε λιμουζίνα με ξεναγό-ξένο να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας.

  Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία, πόνο και θλίψη στα πρόσωπά τους. Αφού λοιπόν γνωρίστηκαν καλά, πήρε το θάρρος και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι, μήπως άραγε έφταιγε ο ίδιος και δεν τους άρεσε κάτι στην ξενάγηση του, στην περιήγηση που τους έκανε; Εκείνοι του ανοίχθηκαν και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας.

  Ο μουσουλμάνος λοιπόν οδηγός τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι έχουν το μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας (Δέσποινα – Κυρία) και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στη Θαυματουργική της εικόνα. Εκεί, λοιπόν, τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της εικόνας αυτής και το τρώνε, το καταπίνουν, και τότε η Μαρία των Χριστιανών, τους δίδει κατά την προαίρεσή τους και την πίστη τους.

  Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του, του είπαν:

  – Πήγαινε μας του λέει εκεί στην Σεϊδανάγια «την Δέσποινα των Χριστιανών» και αν γίνει το ποθούμενο, αν αποκτήσουμε παιδί, τότε θα ξαναρθώ και θα προσφέρω 80.000$ στο μοναστήρι!!!

  Πήγαν λοιπόν στη Μονή, έκαναν ότι έπρεπε και γυρίζοντας αργότερα στη Χώρα τους η γυναίκα του βρέθηκε έγκυος. Σε μερικούς μήνες γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο. Θαύμα της Παναγίας μας. Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας γύρισε αμέσως να εκπληρώσει, να πραγματοποιήσει, το τάμα που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό εκείνον να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως πανούργος και κακός ειδοποίησε άλλους δύο φίλους του για να πάνε μαζί στο αεροδρόμιο να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να τον σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του, για το τάξιμο στο μοναστήρι.

  Πράγματι έτσι κι έγινε. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ’ οδόν, χωρίς ο άμοιρος να γνωρίζει τι θα συνέβαινε, τους είπε ότι από την χαρά του, θα έδινε και στους φίλους του οδηγού – ταξιτζή στον καθένα από 10.000 δολ. Αυτοί άλλαξαν πορεία και αντί να πάνε στο Μοναστήρι, πήγαν σε ερημικό μέρος, τον έσφαξαν κόβοντας του πρώτα το κεφάλι καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος του, χέρια και πόδια σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος, από αυτή την φοβερή εγκληματική τους ενέργεια και αντί να τον πετάξουν εκεί, τον έβαλαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αφού του πήραν τα χρήματα, ρολόι και ότι είχε, ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο χώρο ερημικό για να τον πετάξουν.

  Στον εθνικό δρόμο όμως τους χάλασε το αυτοκίνητο και στάθηκαν να δουν τι συνέβαινε, γιατί σταμάτησε η μηχανή. Ένας περαστικός τους είδε και από μόνος του, σταμάτησε να τους βοηθήσει. Εκείνοι όμως φοβούμενοι μήπως και γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει, προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια. Ο περαστικός οδηγός όμως, φεύγοντας παρατήρησε να στάζει αίμα πίσω από το κάτω μέρος του πορ μπαγκάζ και πιο κάτω ειδοποίησε την αστυνομία να πάει να εξιχνιάσει τι συνέβαινε, γιατί αυτοί οι τρεις του φάνηκαν ύποπτοι. Έφτασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και δίνουν διαταγή να ανοίξουν το καπό. Μόλις άνοιξαν το πορ μπαγκάζ, σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας, υγιής, ολοζώντανος, με αίματα βέβαια, αλλά ραμμένος!!!

  – Μόλις τώρα, τους είπε, η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες βελονιές, ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά… Δείχνοντας ο ίδιος το σημείο μπροστά στο καρύδι του λαιμού του…» αφού μου έραψε όλο το σώμα πρώτα

  – » Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις Ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν ακατάπαυστα, σαν δαιμονισμένοι …. – Εμείς σε σκοτώσαμε, εμείς σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι, πώς εσύ ζεις;!!!

  Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το θαύμα. Το ράψιμο ήταν και είναι φανερό. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρυττε δε και ομολογούσε τρανώς….ότι :

  – η Παναγία με έραψε και με ανέστησε η δύναμη του Υιού της.

  Κατόπιν ο αναστηθείς κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο Μοναστήρι, ευχαρίστησαν την Θεοτόκο και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες, και αντί του ποσού των 80.000 δολλαρίων που ήταν το τάξιμο, πρόσφεραν στη Μονή το ποσό των 800.000 δολλαρίων για τη μεγάλη ευεργεσία που του πρόσφερε η Παναγία μας. Ο ίδιος σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό θαύμα και αρχίζει πάντοτε λέγοντας:

  – «Όταν… ήμουν μουσουλμάνος, μου συνέβη αυτό… κι αυτό, δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, ούτε αυτός, ούτε η οικογένειά του…».

  Το θαύμα αυτό ετάραξε τις Αραβικές, μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή ενόχληση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η Παναγία ανασταίνει και συρράπτει τεμαχισμένο πτώμα
   Το «διάσημο» στον αραβικό κόσμο θαύμα είναι παγκοσμίως άγνωστο, δεν θα το βρείτε σε καμία αραβική ή αγγλόφωνη ή γαλλόφωνη εφημερίδα, ο αναστημένος Σαουδάραβας παραμένει επίμονα χωρίς φωτογραφία και ονοματεπώνυμο, οι ευσεβείς αναμεταδότες του ψεύδονται ασύστολα, αλλά η Παναγία φρόντισε να το μάθει η Ελλάδα

   https://roides.wordpress.com/2009/03/05/5mar09/

   Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (11) – Η Ανάσταση του Σαουδάραβα
   05/03/2009

   ( Η βλακεία είναι ανίκητη! )

   (Τα προηγούμενα μέρη: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10)

   Τα Συριακά ΜΜΕ δημοσίευσαν το γεγονός, το οποίο άρχισε να λαμβάνει τεράστια απήχηση στον λαό. Ο Σαουδάραβας κάλεσε τους δικούς του .. Πήγαν στο μοναστήρι ευχαρίστησαν την Σαϊνταναγιά …Αντί μάλιστα του ποσού των 80.000$ που ήταν το αρχικό τάμα του στην Παναγία αποφάσισαν να προσφέρουν στην Ιερά Μονή το ποσό των 800.000$…..το θαύμα αυτό τάραξε τις αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη. Ωστόσο, επιχειρήθηκε από Ισλαμιστές θρησκευτικούς ηγέτες να αμφισβητηθεί και να υποβαθμιστεί, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μαζικής επιστροφής των μουσουλμάνων στην Εκκλησία”.

 6. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Λοιπόν, αφενός «… με πλοίαρχο τον Άγγλο …» και αφετέρου «… πλοίαρχος βγήκε στην ξηρά, ανέβηκε στον ναό και, αν και Καθολικός, …». Ώστε, Άγγλος και καθολικός!
  Και βέβαια, εδώ (με την αφέλεια τους) συνομολογούν, μεταξύ τών άλλων, και την έλλειψη αγαθότητος τής παναγίας: τους έσωσε μόνον αφού τής προσέφερε αμοιβή.

  • Ο/Η Δίκαιος Αύγουστος λέει:

   Όσοι χάβουν αυτές τις αρλούμπες (η λεγόμενη «πελατεία») πάντα είναι χαμηλού επιπέδου. Αυτοί που τις διαδίδουν (οι επαγγελματίες απατεώνες) συνήθως είναι (κι αυτοί) χαμηλού επιπέδου. Μη σε εκπλήσσει λοιπόν που αγνοούν ότι η συντριπτική πλειονότητα των θρήσκων Βρετανών (αλήθεια πώς ξέρουν ότι ο συγκεκριμένος πλοίαρχος ήταν Άγγλος) είναι αγγλικανοί (το σύνηθες).
   Θυμάμαι, προ ετών (σε ένα μνημόσυνο στην Αγία Παρασκευή), ένα μπούρδα παπά που προέτρεπε τους «πιστούς» να παρακολουθήσουν μία (εννοείται, ορθόδοξη) χορωδία από τη «ΜΑΚΡΥΝΗ» Σλοβακία. Το επαναλάμβανε, συνέχεια και συνέχεια, κάνοντας φανερό ότι αγνοούσε στοιχειώδη γεωγραφία (ότι η Γαλλία πχ είναι πιο μακρυά από τη Σλοβακία).

 7. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Ειναι αποριας αξιο πως οι υποκρινομενοι τους χριστιανους θεομπαιχτες δεν το σκεφτηκαν και δεν το επραξαν,γιατι θα εβλεπαν τα εσοδα στο ζενιθ αν με τη βρακοζωνη που γκαστρωνει εκαναν κατι παρομοιο με τους κουρους του Ασκληπιου και φιλοξενουσαν τις ταχα στειρες σε καποιο μοναστηρι.Ομως το αβατο για θηλυκα στο βατοπαιδι ειναι το προβλημα,δεν αποκλειεται να γινει καποιο θαυμα και να φυγει η βρακοζωνη και να εκγατασταθει σε τοπο που να επιτρεπεται να την επισκεπτονται οι στειρες και τοτε θα δουμε οτι θα κλεινουν ραντεβου με οριζοντα δεκαετιας,προκυπτει ομως και κατι αλλο,το μοναστηρι θα ειναι θηλυκων η αρσενικων? οψομεθα Αμην.Κατι παρομοιο εγινε και με τον παισιο ενω εζησε στο αθω-θιβετ,δεν τον εθαψαν εκει γιατι δεν θα ηταν δυνατη η επισκεψημοτητα που συμβαινει σημερα απο τις θειτσες και κατινες,που οι θεομπαικτες εκμεταλευονται την αφελεια τους.Και κατι ακομα για τη στειροτητα των ανδρων η μεγαλοχαρη τι κανει και τι προτεινει΄ μηπως χρειαζεται και ενας αγιος Πριαπιος΄……

 8. Ο/Η Γερμανοφιλλανδοαγγλοαμερικανοεβραιοτσολιάς λέει:

  Κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο υπήρχαν και μικτά μοναστήρια! Εννοείται: χωριστοί θάλαμοι γυναικών και ανδρών σε 2 στάδια. Στο α΄ στάδιο: χωριστοί θάλαμοι γυναικών και ανδρών στα ίδια κτήρια· καταλαβαίνετε τι γινόταν! Στο β΄ στάδιο: χωριστοί θάλαμοι γυναικών και ανδρών σε διαφορετικά κτήρια· και πάλι μια απ’ τα ίδια. Και, έτσι, καταργήθηκαν τα μικτά μοναστήρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.