Δελτίo Κυκλοφορίας Κυριακάτικων Εφημερίδων (Πανελλαδικό) 01/07/2018

Αποφασίσαμε, για λόγους ευνόητους, να δημοσιεύουμε Κάθε Κυριακή, τις κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων της προηγούμενης εβδομάδας. Από αυτές μπορεί να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα…

Κάνοντας κλικ στην εικόνα θα οδηγηθείτε στην πηγή

Πηγή: Άργος

Τα σχόλια σας είναι πάντα χρήσιμα κι ευπρόσδεκτα…

Advertisements
This entry was posted in Press. Bookmark the permalink.

13 Responses to Δελτίo Κυκλοφορίας Κυριακάτικων Εφημερίδων (Πανελλαδικό) 01/07/2018

 1. Γελάνε οι πάντες με τέτοιες δημοσκοπήσεις

  Του Τάσου Ευαγγελίου

  Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδα documento του Κώστα Βαξεβάνη αποτυπώνει τον πανικό της κυβέρνησης που επιχειρεί να ρίξει αυλαία, λόγω καλοκαιριού με κάτι θετικό για την ίδια, δηλαδή ένα μικρό ποσοστό διαφοράς με τη Ν.Δ. που όμως σύμφωνα με όλες της δημοσκοπήσεις που ήρθανε στο φως της δημοσιότητας κινείται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

  Μια εταιρεία δημοσκοπήσεων ΙΚΕ που τέθηκε σε λειτουργία πριν από ενάμιση μήνα, έχοντας ενταχθεί άμεσα σχεδόν στο μητρώο του ΕΣΡ και με έναν αναλυτή ο οποίος τυγχάνει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητής του…. εκλογολόγου υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, επιχειρούν να πείσουν πως η διαφορά με τη ΝΔ είναι μικρή και ότι αυτό οφείλεται στις… επιτυχημένες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπιανό, το χρέος και την οικονομία.

  Ο δε αναλυτής που παρουσιάζει και τη δημοσκόπηση ονομάζεται Γιάννης Σκλιάς, φέρεται να μετείχε και σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση από μια εταιρεία που μετατράπηκε μετά την κατακραυγή σε… ομάδα εργασίας αποτελούμενη από φοιτητές νυν και πρώην πάλι του κ. Βερναρδάκη, και η οποία επίσης είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πείσει ότι η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα που ισχύουν, εν τούτοις έγινε πρωτοσέλιδο και χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλη δημοσκόπηση». Όπως αναφέρεται μάλιστα είναι η μέθοδος του «river sampling μέσω των social media και του διαδικτύου», που χρησιμοποιείται για έρευνες αγοράς αλλά αμφισβητείται αφού δεν υπάρχει στάθμιση του δείγματος

  Η νεόκοπη Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που έκανε τη δημοσκόπηση λέγεται Voxpop analysis. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Γιάννης Σκλίας, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οπαδός της θεωρίας των παιγνίων στο πρόσφατο παρελθόν έχοντας αρθρογραφήσει σχετικά σε διαδικτυακά μέσα που στήριζαν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

  ΤΟ ίδιο πρόσωπο, όπως ήδη αναφέρεται στο διαδίκτυο, συνέγραψε και συνυπέγραψε με τον κ. Βερναδάκη το 2016 μακροσκελές πολιτικό κείμενο παρέμβασης στην εσωκομματική συζήτηση.

  ΑΝ προστεθεί και το μέσο στο οποίο δημοσιεύθηκε η δημοσκόπηση αυτή, αφενός μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για τα στοιχεία που περιλαμβάνει αφ ετέρου να εκτιμήσει και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα υπόγεια του Μαξίμου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση.

  ΥΓ. Αυτό το ποσοστό που δίνει στους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μάλλον είναι το μικρότερο που έχει δει το φως της δημοσιότητας. Εκμηδενίζει τα ποσοστά του συγκυβερνήτη με τρόπο που προκαλεί ήδη εντυπώσεις.

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Διαφωνώ μαζί σας στό οτι η Κυβέρνηση βρίσκεται σέ πανικό.
   Αυτό πού αποδεικνύει ΚΑΙ τό συγκεκριμένο γεγονός είναι οτι η ομάδα αυτή χρησιμοποιεί κάθε μέσον επηρεασμού τής κοινής γνώμης, μεταξύ τών οποίων ΚΑΙ οι «δημοσκοπήσεις».
   Προηγούνται τά ΜΜΕ καί γενικά τά ΜΕ. Νά παραδεχθούμε οτι πέτυχε πλαρα πολλά ΄στόν τομέα αυτό, ανεξάρτητα από τήν τρανταχτή «αποτυχία» στό θέμα τών αδειών.
   Η χρήση ψυχολογικών όρων (πανικός) στήν περιγραφή τής πολιτικής είναι αδόκιμος. Χρησιμοποιείται από τούς πολιτικούς μέ στόχευση. Ο συγκεκριμένος όρος τού πανικού στοχεύει στήν ενίσχυση του ηθικού τών δικώψν μας οπαδών καί στήν κάμψη τών αντιπάλων.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θλιβερές κυκλοφορίες για όποιον θυμάται τις 200.000 των ΝΕΩΝ στη μεταπολίτευση. Είναι ακόμη θλιβερότερο που τα καταφέρνουν να επιβιώνουν κάποιες ακροδεξιές φυλλαδες και λυπηρή η κυκλοφορία της κυβερνητικής ΑΥΓΗΣ, που κάποτε στέγαζε πραγματικούς δημοσιογράφους (‘Ενθέματα’ κλπ) και κάποιος κουτός αγόραζε κάποτε δυο και τρία φύλλα της ημερήσια, που τα έδινε σε φίλους για να την ενισχύσει.

 3. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεξί χέρι του Βερναρδάκη πίσω από την μαϊμού – «δημοσκόπηση» του Documento!

  Δημοσκόπηση μια νέας και άγνωστης μέχρι τώρα εταιρείας παρουσιάζει ο Κώστας Βαξεβάνης στο Documento την Κυριακή.

  Η έρευνα διεξάγεται από την εταιρεία VoxPop Analysis, η οποία γράφτηκε πρόσφατα στο μητρώο δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ.

  Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι διαχειριστής και μοναδικος μέτοχος είναι ο Γιάννης Σκλίας, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο το 2015, συνεργάτης της γνωστής από το παρελθόν CommonView και πρώην φοιτητής του Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον οποίο έχουν γράψει μαζί κείμενα παρεμβάσεων.

  Η σύσταση της εταιρείας έγινε μόλις πριν ενάμιση μήνα και είναι μονομετοχική ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ:

  Στο βίντεο ο Γιάννης Σκλίας δίνει συνέντευξη ως υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015.

  Σήμερα κάνει δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

 4. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Ερώτηση (και με φόβο να θεωρηθώ υπερβολικός): ποιος είναι ο πιο δόκιμος χαρακτηρισμός για την εφημερίδα “Documento” τού Βαξεβάνη;
  “Αυριανή” τού Κουρή «με πολιτικά» ή “24 Ώρες” τού Κοσκωτά «με πολιτικά»;

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Είναι η ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ «εφημερίδα» τού Σύριζα. Δέν νομίζω οτι έχει κοντινό ιστορικό προηγούμενο. Ο Βαξεβάνης βρήκε ρόλο περιούσιο καί έγινε χρήσιμος σε πολλούς.

 5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Ενώ οι δημοσκοπήσεις του ΣΚΑϊ μωρή,σαρανταποδαρούσα θεωρούνται έγκυρες!!Ρε δεν πάτε ΌΛΟΙ στο διάολο!!Αλλά όταν 3.000 Έλληνες διαβάζουν την Ελεύθερη ώρα τί να περιμένει κανείς!!Είναι ΆΞΙΟΙ της μοίρας τους μόνο που παίρνουν στο λαιμό τους και μας,που γεννηθήκαμε και ζήσαμε και δυστυχώς ακόμη ζούμε σε αυτόν τον ΚΩΛΌΤΟΠΟ!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   Κάπας Σ. μην εξάπτεστε, μία γνώμη είναι, δίπλα στη δική σας.
   Μη μας πάθετε και τίποτις συνταξιούχος άνθρωπος!

   😀

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, Αρσακειάς (sexy) λέει:

    Καλέ πως τα λέει ο συνταξιούχος καθηγητής!
    Κύριε Κάπα μου, σας κόβω για Μαθηματικό.
    Έπιασα κέντρο;

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Εξαλλος ο λόγος σας κ.Κάπα. Ομως διαισθάνομαι οτι είσαστε ειλικρινής, δηλαδή λέτε αυτό πού πιστεύετε. Είναι ελάχιστοι πού τό κάνουν αυτό. Βλέπετε στίς μέρες μας μάθαμε δήθεν όλοι στήν πονηριά, στή διαστρεύλωση, στήν προπαγάνδα, Δέν σάς ζητάω νά αλλάξετε γνώμη. Μόνο να μείνετε όσο πιό ήρεμος. Δέν είμαστε όλοι εχθροί σας ακόμη καί άν έχομε άλλη γνώμη. Μπορεί νάχετε δίκιο εσείς η εγώ ή καί ΚΑΝΕΝΑΣ. Οι εκδοχές τών πραγμάτων δέν είναι δύο.

   • Ο/Η kpap01 λέει:

    ΔΕΝ αντέχω τά ορθογραφικά μου. Ευτυχώς τά λάθη σκέψης δέν τά βλέπω.

 6. Ο/Η kpap01 λέει:

  Στή ρευστή εποχή μας ο ρόλος του «τύπου» είναι αρκετά απροσδιόριστος. Εχετε κάποιο στοχείο κ.Ρο σχετικά μέ τήν αξιοπιστία τών στοιχίων πού δίνονται?. Τουλάχιστον ποιός υπογράφει καί μέ ποιό τρόπο συλλέγονται τά πρωτογενή στοιχεία?

 7. Ο/Η Λητώ Καραμουρτζούνη, δημοσκόπος λέει:

  http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/07/voxpop-analysis/

  Η «μεγάλη δημοσκόπηση» της εφημερίδας documento. Από ποια εταιρία έγινε και με ποιο τρόπο;
  Από Θοδωρής Δανιηλίδης – 7 Ιουλίου 20180

  (…)
  Σε αυτό το σημείο προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

  Προσκλήθηκαν συγκεκριμένοι άνθρωποι για να απαντήσουν;
  Πού δημοσιεύθηκε διαφήμιση της έρευνας ώστε να την δουν και να απαντήσουν οι πολίτες;
  Τι κριτήρια υπάρχουν για να μπει μια εταιρία στο Μητρώο του ΕΣΡ και να δικαιούται να κάνει πολιτικές δημοσκοπήσεις;
  Αν με 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο δημιουργείς μια εταιρία δημοσκοπήσεων, και έτσι μπαίνεις στο Μητρώο του ΕΣΡ, πόση εγκυρότητα μπορούν να έχουν από δω και πέρα οι δημοσκοπήσεις;
  Η παραπάνω δημοσκόπηση πληροί τα κριτήρια που ορίζονται από το νόμο 3603/2007 με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων δημοσκοπήσεων»;
  Παλιότερα είχαμε μια ανύπαρκτη εταιρία που διενεργούσε δημοσκοπήσεις. Τώρα έχουμε έναν υποψήφιο βουλευτή να το κάνει. Το θέμα των δημοσκοπήσεων εξελίσσεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο.

  (…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.