Είναι πολλά τα τάματα της Τήνου για να τα χάσει ο Μητροπολίτης Δωρόθεος

[Το Συμβούλιο της Επικρατείας μεγαλούργησε για μια ακόμη φορά]

Όταν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν το κορόιδο και κανείς δεν ασχολείται με τις δημόσιες καταγγελίες εναντίον του σεπτού μητροπολίτου, αυτές οι αποφάσεις είναι αναμενόμενες.

Μία επισήμανση των ιλλουμινάτι Ροΐδη & Λασκαράτου Εμμονές

Πανηγυρίζει ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου δικαιώθηκε κι έτσι δεν τίθεται εν ισχύ η τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία έληγε η θητεία της στις 30 Ιουνίου 2018. Το Α’ Τμήμα Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας διέταξε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος καθώς βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής. Να θυμίζουμε εδώ τις αποκαλύψεις του eReportaz για τις δραστηριότητες του Μητροπολίτη Δωρόθεου σε μία υπόθεση που βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο…

Κατά του νόμου στράφηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου κ. Δωρόθεος και ακόμη τέσσερα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση στο ΣτΕ για την αναστολή εκτέλεσης, χορήγηση προσωρινής διαταγής και τη λήψη των κατάλληλων ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αιτούντες υποστήριξαν ότι η προσβαλλόμενη πράξη, δηλαδή η παύση των καθηκόντων τους που επέβαλλε η συγκεκριμένη τροπολογία, προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στους ίδιους όσο και στη λειτουργία του Ιερού Ιδρύματος.

Οι αιτούντες υποστήριξαν στο σκεπτικό τους ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση είναι αντισυνταγματική, καθώς αντίκειται στο ατομικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, με το οποίο συνδέεται άρρηκτα ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Ιδρύματος, αλλά και όσον αφορά τις συνταγματικές αρχές της συνέχειας των δημοσίων υπηρεσιών. Αν επιτρεπόταν στην κρατική εξουσία να παύει οποιαδήποτε μη αρεστή διοίκηση χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, αυτό θα οδηγούσε στην κατάλυση της προστασίας από αυθαίρετες κρατικές παρεμβάσεις, επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη τροπολογία προωθήθηκε από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με συνοδοιπόρο τους τον βουλευτή Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλη, σε μη σχετικό νομοσχέδιο που τελικώς ψηφίσθηκε.

Ακόμη οι αιτούντες υποστήριξαν ότι η ξαφνική και πρόωρη λήξη της (τριετούς) θητείας τους – σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων τους – θα δημιουργούσε την πεπλανημένη εντύπωση στην τοπική κοινή γνώμη ότι υπέπεσαν σε σφάλματα που οδήγησαν στον “αποκεφαλισμό” τους. Σύμφωνα μάλιστα με την τροπολογία, η νέα Διοίκηση θα αναλάμβανε τα καθήκοντά της στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Οι εισηγητές “αμέλησαν” ότι το Ιερό Ίδρυμα δεν μπορεί να μείνει “ακέφαλο” επί τέσσερις μήνες και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για να υποδεχθεί χιλιάδες προσκυνητές στην Τήνο για την εορτή του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

Πάντως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής όσον αφορά τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνουν κανονικά στις 22 Ιουλίου 2018.

πηγή: ereportaz.gr

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

16 Responses to Είναι πολλά τα τάματα της Τήνου για να τα χάσει ο Μητροπολίτης Δωρόθεος

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Φρονώ πως ο ιερός Δωρόθεος ο Μακεδονομάχος (φωτο επί του Βουκεφάλα) είναι ο άκρως ενδεδειγμένος δια την διαχείρισιν των ταμάτων.


  Εδώ με ένα απλό μοντελάκι

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2017/11/blog-post_6.html
  Τελικά τι είναι ο δεσπότης Σύρου Δωρόθεος; «Νταβατζής» ή «τρελή», «μεγάλη καλιαρντή», και «ψεύτρα»;
  Από giorgis , Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 | 5:34 π.μ.  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252&Itemid=3

  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

  Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
  Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.

  Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
  Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
  Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο.
  Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

  Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά σε λίγη ώρα και φανταστείτε τι θα ακουστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.
  Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  http://www.ereportaz.gr/o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-ke-gnosti-dikigoriki-eteria/

  06 Μαΐου 2017
  Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία

  «Δίχτυα» ακόμη και στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ρίξει η εγκληματική οργάνωση την δράση της οποίας έχει αποκαλύψει (εδώ και εδώ) το ereportaz.

  Η υπόθεση αφορά ογκωδέστατη δικογραφία για την οποία διενεργούνται τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες. Στο επίκεντρο των ερευνών εχει μπει κύκλωμα το οποίο ασχολούνταν από το εμπόριο ναρκωτικών, το λιώσιμο ταμάτων της εκκλησίας, ακόμη και τις δικαστικές διευκολύνσεις σε διάφορες υποθέσεις. Ως επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος εμφανίζεται ο 42χρονος αποκαλούμενος ως «πρόεδρος» ο οποίος παρουσιάζεται ως επιφανης επιχειρηματίας με έδρα τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει οτι δηλώνει μηδαμινά εισοδήματα.
  ………………………

  Ύβρεις για τον Δωρόθεο

  Σε επόμενη συνομιλία των δύο αντρών, καταγράφονται απίστευτοι χαρακτηρισμοί για τον Μητροπολίτη.

  «Και καλά δεν ήξερε αν θα πάει, αν θα αυτό…. Τρελή (ο Δωρόθεος), καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει.»…. « Τέτοια δεν την έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου, δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά». Τον κατηγορούν επίσης, στην ίδια συνομιλία ότι λέει «πολλά ψέματα», χαρακτηρίζοντας τον ως γελοίο.

  Σε άλλη συνομιλία που πραγματοποιείται ο Π.Μ. τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του ζητά να εμποδίσει τον «Πατριάρχη» (σ.σ. αναφέρει τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο) και να μην πάρει ακόμα άδεια να δει τον Λιακουνάκο. Όμως για «κακή» του τύχη όπως τον ενημερώνει, ο Δωρόθεος έχει ήδη προλάβει να τον επισκεφτεί και να μιλήσουν.

  Στις 15 Δεκεμβρίου αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τα όσα λένε μεταξύ τους πως ο Πατριάρχης έχει καταφέρει να αποκομίσει 100.000 ευρώ από αυτή τη «συναλλαγή» στις φυλακές με τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Πραγματοποιούνται οι εξής διάλογοι:

  «Ο ΔΩΡΟ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ) είναι μουλωχτή για αυτό σου λέω… Ναι του έδωσε και τέτοια του έδωσε 100.»

  Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος
  Σε άλλες συνομιλίες περιγράφουν και το πώς κατάφερε ο «Πατριάρχης» (δηλ ο Δωρόθεος) να έρθει σε επαφή με τον φυλακισμένο, Λιακουνάκο. Σύμφωνα με τους ίδιους ρόλο μεσολαβητή έπαιξε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Π.Μ. τον Θωμά Λιακουνάκο «αρμέγουν» οι νομικοί του συμπαραστάτες οι οποίοι τον έφεραν και σε επαφή με τον Δωρόθεο.

  150.000 ευρώ στον Δωρόθεο

  Οι δύο στενοί φίλοι, κάνουν λόγο για το ποσό των 150.000 ευρώ που φέρεται να έχει ήδη πάρει ο Μητροπολίτης από τον Λιακουνάκο. «Μου χεις πάρει 150 χιλιάδες λέει μπροστά για πέντε χρόνια. Ο Π.Μ. τότε προτείνει να του πάρουν άλλα 30 για αν βγάλουν και εκείνοι το χαρτζιλίκι τους.

  Μάλιστα ο «Πρόεδρος» αναφέρεται και σε υποτιθέμενη συνάντηση του Μητροοπολίτη Σύρου, Δωρόθεου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης; Η μεταφορά του Θωμά Λιακουνάκου στο ψυιχατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

  « Θα πάει πάνω ο ΣΥΡΟΥ και θα ζητήσει να τον μεταφέρει στον…. Και από εκεί στο ψυχιατρείο…. Και θα τον έχουνε με ένα τάλιρο τον μήνα φίλε…», είναι η ακριβής συνομιλία όπως καταγράφηκε από την ΕΥΠ.

  http://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2
  Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 10:30

  ….Δικηγόροι, δικαστές, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ιερέας, ένας γνωστός τηλε-δικηγόρος, επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως η κόρη επιχειρηματία που ασχολείται με τα media και ένας πασίγνωστος επικοινωνιολόγος, ξακουστός για τις σχέσεις του με την εκκλησία, συνθέτουν το κάδρο των κατηγορουμένων,……

  Το zougla.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για την υπόθεση που θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες βάσει του βουλεύματος:

  Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης
  ……………………….
  Σωτήριος Τζούμας
  ______________________________

  Μπλογκ Exapsalmos Σωτήρη Τζούμα

  http://www.exapsalmos.gr/2018/01/30/megali-anatropi-o-antiproedros-tis-dis-sev-syrou-dorotheos-tha-cheretisi-syllalitirio-tis-kyriakis/
  Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018
  Μεγάλη ανατροπή: Ο Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ , Σεβ. Σύρου Δωρόθεος ,θα χαιρετήσει το συλλαλητήριο της Κυριακής.

  http://www.koutipandoras.gr/article/emplekomenos-se-mizes-kai-skandala-me-xryso-o-eklektos-ths-ekklhsias-gia-to-syllalhthrio

  Εμπλεκόμενος σε μίζες και σκάνδαλα με χρυσό ο «εκλεκτός» της Εκκλησίας για το συλλαλητήριο
  Ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό» από πλευράς Εκκλησίας θα είναι μητροπολίτης εμπλεκόμενος σε υπόθεση μιζών και στο σκάνδαλο με τον χρυσό της Τήνου. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο.
  …………….

  Τον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το τεύχος 88 του περιοδικού Hot Doc με πρωτοσέλιδο «Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί, η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ. Ποιους δεν άγγιξε η έρευνα παρά τα στοιχεία».

  Το δημοσίευμα αποκάλυπτε λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμούς με εμπλοκή της Εκκλησίας και στελεχών του ΣΔΟΕ καθώς και το ότι η μέχρι τότε ανακριτική διαδικασία δεν είχε αγγίξει το θέμα της Εκκλησίας, η οποία εμφανιζόταν ως πυρήνας λαθρεμπορίου. Επίσης το δημοσίευμα ζητούσε να ερευνηθεί τυχόν συγγενική σχέση του Γιάννη Στασινόπουλου με τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

  Την ίδια περίοδο ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραφε τις συνομιλίες των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι απομαγνητοφωνημένες πλέον συνομιλίες επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφερε το περιοδικό Hot Doc. Αυτό που προκύπτει από τις παρακάτω συνομιλίες είναι η εμπλοκή του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.

  «Αυτός ο Βαξεβάνης θέλει γαμ…, θέλει ξύλο»
  Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα Πάνος Μπαμπάμτσης στον Γιάννη Στασινόπουλο, ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να του τηλεφώνησε αμέσως μετά το δημοσίευμα του περιοδικού, ενώ όπως υποστηρίζει ο Μπαμπάμτσης τους «χαλάει τη δουλειά με την Εκκλησία» και γενικότερα τις «δουλειές». Το εντυπωσιακό βέβαια εδώ είναι ότι ενώ ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να μιλά με τον Μπαμπάμτση, εντούτοις στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφει ο κοριός της ΕΥΠ δεν υπάρχει καμία τέτοια συνομιλία.
  ………………

  http://www.documentonews.gr/article/agia-triada-xrysodaktylwn-gia-ta-tamata-ths-thnoy

  Αγία τριάδα χρυσοδάκτυλων για τα τάματα της Τήνου
  Κώστας Βαξεβάνης – Βασίλης Ανδριανόπουλος

  6.11.2017


  …………….

  «Μάνα, ο παπάς ο μεγάλος θέλει μίζα»

  Στις συνομιλίες μεταξύ τους οι τρεις συνέταιροι περιγράφουν τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο ως αυτόν στον οποίο δίνουν μίζα. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 ο Μανώλης Παπουτσάκης τηλεφωνεί στη μητέρα του και την ενημερώνει ότι στην ιστορία του χρυσού έχει ο ίδιος το πάνω χέρι: «Εγώ είμαι, μάνα. Εγώ, ο Σχοιναράκης που έχει βάλει τα λεφτά βέβαια, αλλά εγώ έχω το πάνω χέρι με τον Πάνο (Μπαμπάμτση) και τον Γιάννη τον Στασινόπουλο… Ο Πάνος κανονίζει με τους παπάδες, μάνα, και αυτά που θέλουμε ότι θέλουμε να κάνουμε. Ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10 χιλιάρικα μίζα». Ο Στασινόπουλος προσδιορίζει τον ρόλο του: «Εγώ είμαι υπεύθυνος απέναντι στο ίδρυμα», με το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει υπογράψει εμπιστευτικό δεσμευτικό έγγραφο.

  Στις 2 Οκτωβρίου 2015 συνομιλεί ο Π. Μπαμπάμτσης με τον Μ. Παπουτσάκη για τη μίζα του «Δωρό», που σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ο μητροπολίτης Δωρόθεος:

  ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Τα λεφτά του ΔΩΡΟ (Δωρόθεος) να φέρει, ε;

  ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Θα τα δούμε, ναι. Ο ΔΩΡΟ εδώ είναι;

  ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Ναι, σήμερα ήρθε.

  ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Ε ωραία, θα το κανονίσουμε, μέχρι το βράδυ θα είμαστε εντάξει.

  Στις 3 Οκτωβρίου οι δυο τους και πάλι συζητούν για τα 20.000 «που έχει πάρει ο παπάς» για διάφορες εξυπηρετήσεις:

  ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Ο παπάς έχει πάρει είκοσι χιλιάρικα, μαλάκα.

  ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Γιατί, ρε παιδιά;

  ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Γιατί έχει πάρει είκοσι χιλιάρικα, ρε μαλάκα, γι’ αυτό. Τι γιατί;

  ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Δεν έχει κάνει δουλειά; Ασχετο αν εμείς είμαστε μαλάκες και δεν έχουμε άκρες και τέτοια, δεν έχει κάνει δουλειά;

  ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Πάνο, όταν κάνεις μια δουλειά και την κλείνεις παίρνεις κάποια λεφτά μπροστά. Από εκεί και πέρα δεν είσαι νταβατζής, εδώ τον έχουμε κάνει νταβατζή τον άλλο.
  …………………
  ΓΙΑΝΝΗΣ: Με πήρε ο ΔΩΡΟΘΕΟΣ τώρα και μου λέει αυτόν θα τον γαμήσουμε, δεν υπάρχει, μου λέει, περίπτωση, ποιος είναι πείτε μου, δεν τον ξέρουμε, μου λέει, καθόλου.

  ΠΑΝΟΣ: Ποιος έγραψε για μας;

  ΓΙΑΝΝΗΣ: Λοιπόν έχει πρωτοσέλιδο «Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί. Η εμπλοκή εκκλησίας και ΣΔΟΕ».

  ΠΑΝΟΣ: Τι λες, ρε μαλάκα, τώρα; Ποιο περιοδικό είναι αυτό;
  …………………..
  ΓΙΑΝΝΗΣ: Και καλά δεν ήξερε αν θα πάει, αν θα αυτό… τρελή (ο ΔΩΡΟΘΕΟΣ), καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει.

  ΠΑΝΟΣ: Ναι ρε.

  ΓΙΑΝΝΗΣ: Τέτοια (δυσνόητα) δεν την έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου. Δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά.
  …………………..

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Θαύματα και τάματα


  Όλοι αναγνωρίζουν την αρετή και την απλότητα του Δωρόθεου Β΄ (φωτ. από την χειροτονία του, με το πέπλον), πνευματικού τέκνου του αειμνήστου και αυστηρότατου Δωροθέου του Α΄

  http://attikanea.blogspot.gr/2011/06/blog-post_5609.html

  Ναοδομία, πανηγυρόσπιτα και αυθαίρετες κατασκευές
  1-6-11

  Τα καλά και συμφέροντα…
  Του Πάρη Πέτρα
  ………………..

  «Φάμπρικα» εξοχικών

  …………….
  Με τη βοήθεια της… Παναγιάς
  Φαίνεται ότι στην Τήνο η Παναγία έχει αρκετά μεγάλη δύναμη, διότι τα παράνομα κτίσματα ξεφυτρώνουν «σαν μανιτάρια», όπως έγραψε ο Γ. Κιούσης στην «Ελευθεροτυπία». Βεβαίως, το φαινόμενο δεν περιορίζεται «στο νησί της Παναγίας» αλλά σχεδόν σε όλες τις Κυκλάδες.
  …………………..

  http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2460:-a-&catid=132&Itemid=673

  Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου

  Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία Ιεράς Μητροπόλεως
  Δημιουργηθηκε: 16 Δεκεμβρίου 2012
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82
  Στυλιανός Κορνάρος
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα

  https://www.tribune.gr/religion/news/article/97976/apodokimasan-ke-bougelosan-ton-mitropoliti-dorotheo-vinteo.html

  Αποδοκίμασαν και μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο
  9 Δεκεμβρίου 2014

  Την οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει η αλλαγή καθεστώτος διαχείρισης και λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), το οποίο με το νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά περνά από τα χέρια του κράτους σ’ αυτά της Εκκλησίας, δίνοντας τον έλεγχο και μεγάλες εξουσίες στο εκάστοτε Μητροπολίτη.

  Η αδέκαστη Δικαιοσύνη ομίλησεν

  https://www.syrostoday.gr/News/318-Katadiki-toy-ekdoti-S-Mayreli-se-fylakisi-22-minon.aspx
  19/6/2009 14:52
  Καταδίκη του εκδότη Σ. Μαυρέλη σε φυλάκιση 22 μηνών
  Για τα αδικήματα της δια του τύπου συκοφαντικής δυσφημίσης και εξυβρίσης κατά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄

  http://www.kathimerini.gr/907326/article/epikairothta/ellada/o-proedros-o-eisa–kai-ta-xrysa-tamata
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  29.04.2017
  O «πρόεδρος», ο «Εισά» και τα χρυσά τάματα…
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

  Το κύκλωμα μετέφερε τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) σε εκκλησιαστικό ίδρυμα.
  ………….
  Η παρακολούθησή του ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και οδήγησε μια διετία αργότερα στην αποκάλυψη ενός διευρυμένου δικτύου διαφθοράς με «άκρες» στη Δικαιοσύνη, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και στην Εκκλησία. Μέλη του φέρονται να εισέπρατταν αμοιβές χιλιάδων ευρώ για να διευθετούν δικαστικές εκκρεμότητες «πελατών» τους, ενώ έχουν συμμετοχή σε σοβαρές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, που αφορούν τη διαχείριση των χρυσών ταμάτων από εμβληματικό, προσκυνηματικό χώρο. Τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας περιγράφονται σε πολυσέλιδη αναφορά των επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ που υπεβλήθη στα τέλη 2016 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Σήμερα, για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν τις επιμέρους δράσεις του κυκλώματος. Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον του εισαγγελέα αξιωματούχοι που μετείχαν στην έρευνα.
  ………….

  http://www.iefimerida.gr/news/334330/kykloma-edine-mizes-se-papades-kai-dikastes-o-proedros-o-sokratis-kai-i-hontri
  29|04|2017 16:35

  ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ
  Κύκλωμα έδινε μίζες σε παπάδες και δικαστές -Ο «πρόεδρος», ο «Σωκράτης» και η «χοντρή»
  ____________


  Ο κ.Σάκης Μαυρέλης, παρά την καταδίκη του για τις αισχρολογίες του εις βάρος του Πανιεροτάτου, επιμένει αμετανόητος.
  Δεν φοβάται ούτε την Μεγαλόχαριν;

  https://el-gr.facebook.com/sakis.mavrelis.5

 3. Ο/Η P. Skordaras λέει:

  dis 2017
  Σε σχέση με το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν και τα όσα ανακριβή δημοσιεύθηκαν προσφάτως, αναγκαζόμαστε προς αποκατάσταση της αλήθειας να εξηγήσουμε τα κατωτέρω:

  Ο Ελληνικός Λαός, που περιβάλλει με σεβασμό τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου και την πάνσεπτη Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πρέπει να γνωρίζει ότι από το 1976 (νόμος 349/1976) ο Ι. Ναός δεν διοικείται από την Εκκλησία, αλλά από κρατικό Ίδρυμα (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη 10μελή Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. η Εκκλησία εκπροσωπείται μόνον από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, ως Πρόεδρο, ενώ τους 9 Επιτρόπους εκλέγουν οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως της Τήνου, η εν Αθήναις Αδελφότητα Τηνίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου ως εκπρόσωπος του Κλήρου.

  Πρακτικά η πλειοψηφούσα παράταξη του εκάστοτε Δημάρχου εκλέγει την πλειοψηφία των Επιτρόπων, που διοικούν και διαχειρίζονται τον Ι. Ναό. Επιπλέον ο Δήμος Τήνου και τοπικοί φορείς εισπράττουν τα εκ του νόμου ποσοστά τους από τα έσοδα του Ιερού Ναού, τα οποία προέρχονται από το υστέρημα των προσκυνητών και την ευλάβειά τους προς την Παναγία Θεοτόκο.

  Από το 1976 οι 9 Επίτροποι ψηφίζουν μεταξύ τους για τον Αντιπρόεδρο (αναπληρωτή του Προέδρου) και τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής, θέσεις απαραίτητες για την καθημερινή εκτέλεση των αποφάσεων της Επιτροπής, καθ’ όσον ο Μητροπολίτης Πρόεδρος δεν ευρίσκεται καθημερινά στην Τήνο, αφού εδρεύει στην Σύρο και διαποιμαίνει 12 νησιά.

  Από το 1976 μέχρι το 2014 ο Μητροπολίτης Σύρου δεν είχε δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα, ει μη μόνον οι 9 Επίτροποι, οπότε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου είχε και εδώ καθοριστική επιρροή. Με τον νόμο 4301/2014 επί υπουργίας Α. Λοβέρδου δόθηκε απλώς στον επιχώριο Μητροπολίτη το δικαίωμα ψήφου.

  Αντίθετα με τις διαδόσεις, που ακόμα ακούγονται, περί δήθεν υπαγωγής του Ιδρύματος στον έλεγχο της Εκκλησίας, ο νόμος 4301/2014 διατήρησε ρητώς σε ισχύ τον προηγούμενο νόμο 349/1976 και δεν μετέβαλε τίποτε άλλο στη διοίκηση και διαχείριση του Ιδρύματος (εποπτεία του κράτους, συγκρότηση και εκλογή της Δ.Ε., διαχείριση και γενικά λειτουργία και φύση του). Αυτό επιβεβαίωσε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (3631/2015), που απέρριψε ομοφώνως την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Τήνου, και έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο 4301/2014, ως νόμιμη την ψήφο του τοπικού Μητροπολίτη και απέρριψε τον ισχυρισμό του Δήμου ότι δήθεν το Ίδρυμα υπήχθη στην Εκκλησία.

  Επειδή η δικαστική διαδικασία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Δήμαρχο Τήνου, η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ παρακάμφθηκε μέσω βουλευτικής τροπολογίας, που υπερψήφισαν τον Φεβρουάριο 2018 ο Σύριζα και το Ποτάμι.

  Η τροπολογία αφαίρεσε την ψήφο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, καθαίρεσε αναιτιολόγητα από τις 30.6.2018 την νομίμως εκλεγμένη (στις 10.12.2017) Επιτροπή και επέβαλε επανάληψη των αρχαιρεσιών.

  Αυτό συνέφερε μια μερίδα δημοτικών αρχόντων και βουλευτών της περιοχής, που αντιλαμβάνονται τον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας όχι ως ιερό ίδρυμα και πανελλήνιο προσκύνημα, αλλά ως δημοτική επιχείρηση και χώρο ασκήσεως μικροπολιτικής.

  Έτσι κατανοούν αυτοί οι πολιτικοί παράγοντες την Εκκλησία: με «διακοσμητική» την παρουσία των Επισκόπων και Κληρικών, μολονότι στην λειτουργική παρουσία και στα επιτραχήλια των τελευταίων ο πιστός λαός εναποθέτει τα βάρη του, τις ανησυχίες του και εκεί ευρίσκει ελπίδα. Παραβλέπουν ότι οι πιστοί, που καταφθάνουν στην Τήνο αναζητούν στο Ιερό Ναό της Παναγίας το ιατρείο και θεραπευτήριο των καθημερινών προβλημάτων και ψυχικών παθημάτων τους.

  Η Εκκλησία επιμένει να τονίζει ότι ο Ιερός Ναός δεν είναι τόπος ασκήσεως κομματικής επιρροής, αλλά πανίερο προσκύνημα πανελλαδικής εμβέλειας και αυτό είναι μείζων τιμή και ευλογία για τον Λαό της Τήνου και για όλον τον Ορθόδοξο κόσμο.

  Όποιοι πολιτικοί δηλώνουν ευλάβεια προς την Ιερά Εικόνα, αλλά ταυτοχρόνως καλλιεργούν στον λαό την αντιπάθεια προς την τοπική Εκκλησία, προωθούν μια μορφή ειδωλολατρίας. Τα σεβάσματα της πίστεως δεν νοούνται έξω από την λατρευτική πράξη της ορθόδοξης Εκκλησίας, που ζει και οργανώνεται γύρω από τον Επίσκοπο κάθε περιοχής.

  Ποιον λοιπόν και γιατί ενοχλεί το δικαίωμα ψήφου του Επισκόπου σε μια δημοκρατική κοινωνία; «Θράσος» διαθέτουν όποιοι χαρακτηρίζουν ως «υπερεξουσία» του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου το αυτονόητο δικαίωμα να ψηφίζει στο συλλογικό όργανο, που προεδρεύει και το οποίο διοικεί ορθόδοξο Ιερό Ναό της περιοχής του.

  Διαφημίζουν την μεθόδευσή τους ως κατάκτηση του Λαού της Τήνου, καπηλευόμενοι την ευαισθησία του –αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τον λαό. Ο δε λαός εκλέγει τους πολιτικούς εκπροσώπους του στη Βουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ασχολούνται με την πολιτική, όχι με τη διοίκηση και λειτουργία των Ναών.

  Επιπλέον, είναι παράδοξο ότι όσοι αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου από τον επιχώριο Μητροπολίτη κάνουν λόγο για Χούντα. Η Χούντα είχε αποκεφαλίσει την εκλεγμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ίδιο έκαναν και αυτοί με την τροπολογία τους, αφού καθαίρεσαν την εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή.

  Πάντως θα ήταν εντιμότερο οι «προοδευτικοί» πολιτικοί, που ασχολούνται με τα παγκάρια των Ναών να μην δηλώνουν, τουλάχιστον, ότι τάσσονται ταυτοχρόνως υπέρ του «χωρισμού» Κράτους και Εκκλησίας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πρόκειται για θρασύτατη ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία επιτίθεται, αντί να ευχαριστήσει την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που τηρούν την Ομερτά και δεν λένε λέξη για τις φοβερές καταγγελίες και για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του αγιότατου Δωρόθεου, ο οποίος καταδικάζει μέσω της αδέκαστης Δικαιοσύνης ανίσχυρους μικροεκδότες όπως ο Σάκης Μαυρέλης, ο οποίος όμως επιμένει με εξευτελιστικότατες κατηγορίες κατά της Αυτού Θειοτάτης Πανιερότητος:
   https://el-gr.facebook.com/sakis.mavrelis.5
   Ακολουθεί η συντηρητικότερη και μόνη ανάρτησή του η οποία δεν αναφέρεται στον πανσεβάσμιο Δωρόθεο Β΄…..

   και ενώ ο θεοδώρητος Δωρόθεος Β΄απειλεί αδύναμα τοπικά μπλόγκς με τρόπο ανοίκειο:
   ______________________________
   http://xanemo.blogspot.com/2013/06/blog-post_17.html

   Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
   Ιερά «απειλητική επιστολή»


   ………………
   Η «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013, δελτίο τύπου το οποίο φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή» μπράβου της νύχτας παρά σε εκκλησιαστική ανακοίνωση. Τελικά οι εν λόγω κύριοι, μάλλον επιδιώκουν να εμφανίζονται ως μαφιόζοι.
   ………………
   _______________________________

   κάνει το κορόιδο όταν κατηγορείται για ταπεινωτικότατα αδικήματα από τον ισχυρό κ.Βαξεβάνη και τα έντυπά του:

   http://www.documentonews.gr/article/me-nhsteia-kai-proseyxh-apanta-o-mhtropoliths-syroy-sto-documento-gia-to-xryso-ths-thnoy

   «Διαψεύδει» διά της σιγής!
   Με νηστεία και προσευχή απαντά ο Μητροπολίτης Σύρου στο Documento για το χρυσό της Τήνου
   ………..
   Ο Μητροπολίτης Σύρου διαψεύδει τα πάντα διά της σιγής και παράλληλα αρνείται οποιαδήποτε δικαστική συνδρομή, μήνυση, αγωγή ή αποζημίωση.

   Η απάντηση θα είναι μόνον διά της προσευχής, όπως ο ίδιος λέει, προφανώς για να σώσει τις ψυχές των «κατηγόρων» του:
   …………………

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.cnn.gr/news/ellada/story/73614/25i-martioy-iereis-ekanan-parelasi-stin-syro-pics-vid

  25η Μαρτίου: Ιερείς έκαναν παρέλαση στην Σύρο (pics&vid)

  17:22 Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

  Πηγή: Cyclades24.gr
  Συγκινητικές στιγμές για τον Ελληνισμό και την εκκλησία εκτυλίχθηκαν το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στην Ερμούπολη της Σύρου με δύο Ιερείς να δίνουν το σωστό παράδειγμα, παρελαύνοντας, γεμίζοντας Εθνική Υπερηφάνεια όλους του Έλληνες και κυρίως τους Συριανούς.

  Πρωταγωνιστές αυτής της υπέροχης Πρωτοβουλίας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς και ο Ιεροδιάκονος Λουκάς Βασάλος. Νέοι και ιδιαίτερα αγαπητοί Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στην νεολαία αλλά και τους πιστούς, κερδίζοντας της εκτίμηση τους.

 5. Ο/Η +Αρχιμανδρίτης π. Ναθανήλ Μπαρούσης λέει:

  «Μια επισήμανση των ιλλουμινάτι Ροϊδη και Λασκαράτου». Δύο ερωτήσεις: Ποιος όρισε αυτούς τους δύο ως ιλλουμινάτι, και τί έχουν να προαφέρουν οι εν λόγω ως ιλλουμινάτι; Θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε τον σκοτεινό ρόλο των ιλλουμινάτι μέσα από μία σύντομη ανασκόπηση της ιστορία τους. Με την τρίτη σταυροφορία, οι Σταυροφόροι εισερχόμενοι εντός των Ιεροσολύμων, ορίζουν μία ομάδα θρησκευόμενων Ιπποτών που είχαν στις ασπίδες τους ως έμβλυμα τον σταυρό του Χρισατού να υπηρετούν εντός του Ναού της Αναστάσεως. Εκ της διακονοίας τους αυτοί κρίθησαν από τον δυτικό κόσμο ως πεφωτισμένοι = ιλλουμινάτοι. Αυτοί κατηγορήθηκαν για αναπτυξη ιδιαίτερου τυπικού λειτουργικού, ούτως ώστε μετά την επιστροφή τους στην Γαλλία να να κριθούν άξιοι πυράς. Ο αρχηγός των ιλλουμινάτι, Geaques De Gauf, με τους 15 στενότερους συνεργάτες του καίγεται στα 1300 μπροστά στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Παρισίων ως Μασώνοι, άνθρωποι δηλαδή ενεργούντες τις ιδέες τους αυτενεργούντες, κατά τα τάγματα των μασώνων=κτιστών της εποχής, κατά της παραδόσεως της Εκκλησίας. Σύμφωνα με το τυπικό της εποχής, ο αρχηγός των ιλλουμινάτι έφώνησε τρεις κατάρες που και οι τρεις πραγματοποιήθησαν και μία ευχή:1. Ο Φίλιππος ο ωραίος να πεθάνει μέσα σε δυσβάσταχτους πόνους και υπό αδιευκρίνιστη αιτία σαπίζοντας σε ολόκληρο το σώμα, η βασιλεία στην Γαλλία να καταργηθεί και μέχρι τότε να μην ανέρχεται πρωτότοκο παιδί στον θρόνο, αλλά αυτά να πεθαίνουν ανεξήγητα. 2. Να γίνει ο 150ετής πόλεμος μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας. 3. Να εξοριστεί το Βατικανό από την Ρώμη. α. Ο κόσμος να προάγεται και να προοδεύει μέσα από την μεσιτεία των 16 Μασώνων. Μετά τούτο ο Ιλλουμινάτοι= Μασώνοι μεταβαίνουν στην Αγγλία και το 1700 ορίζεται το πρώτο μασωνικο δόγμα, το λεγόμενο σκωτικό. Σύμφωνα με αυτό εντός της στοάς δύνανται να ίστανται ως βιτρίνα όλοι οι Θεοί, ουσιαστικά όμως αυτοί λατρεύουν τον Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, τον οποίο ονοματίζουν ως Μετρέγια, τον εικονίζουν με την μορφή του τράγου, τον σχηματίζουν με τις τελείες που παρουσιάζουν το ισοασκελές τρίγωνο, του οποίοτυ η κορυφή είναι προς τη Γη και η αναφορά της αποτελεί το Βασίλειο του Σκότους ή του Άδου, και για εμάς τους Χριστιανούς δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά τον Διάβολο. Ουσιαστικά οι Ιλλουμινάτι Λασκαράτος και Ροϊδη αυτοπροβάλλονται ως δαιμοπνοπληκτοι, αφού οι ίδιοι προβάλλουν την ιδιότητα των Ιλλουμινάτι. Ως εκ τούτου και υπό την μασωνική τους ιδιότητα είναι έκφραστές κάθε συνεκτικού στοιχείου της παραδόσεως του Έθνους, όπως και της κάθέ ειγιούς εκφράσεως μέσα σε αυτό. Και επειδή είναι φανερά υποκριτές ξεχνούν εφάνταστα ότι εάν υφίσταται σήμερα Ελλάδα, αιτία είναι η Εκκλησία. Έτσι, ενώ τάχα θέλουν η Εκκλησία να αποτελεί κοινανικό έργο, φανερά επιοθυμούν μία Εκκλησία ρακένδυτη και απογυμνωμένη. Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες οι οποίοι είναι εις θέσιν να κατανοήσουν εάν ένας ιλλουμινάτι=μασώνος δύναται να υποστηρίζει την αναπτύξη του τόπου του ή τα δικά του ατομικιστικά συμφέροντα, αφού η θέληση του υπόκειται στην θέληση της στοάς που ανοίκει, και τα συμφέροντα που αυτή η στοά έχει έντος της Ελλάδος μας. Ζεύγος Ιλλουμινάτι=μασώνοι, Λασκαράτε και Ροϊδη, στα τέλη του 15ου και αρχές του 16ου αιώνα η Ορθόδοξη Εκκλησία κινδύνευσε με παντοτινή σκλαβιά στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, με τους Επισκόπους της, προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους να γίνονται πιονια των Εβραίω, και όλα αυτά μέχρι την μαρτυρική παρουσία του μαρτυρικού Πατριάρχουν Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως, ο οποίος σφραγίζει το έργο του με τον απαγχονισμό του το 1638. Ο Άγιος Κύριλλος ο Λούκαρης μπορεί να είχε μαρτυρικό τέλος, αλλά η Ορθοδοξία διαιοσώθη ανανεωμλενη. Η δική σας Σωτηρία Λασκαράτε και Ροϊδη είναι να αποποιηθείτε την ιδιότητα σας ως ιλλουμινάτι = μασώνους, αποδεχόμενοι την ελληνίδα παράδοση και το άπλετο φως του Χριστού, αυτού που εκ της υποστάσεώς του είναι ο καθρέπτης της ψυχής του κάθε ένα από εμάς. Εν αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης.

  • Ο/Η Po λέει:

   Πάτερ, είστε απόλαυσις.
   Το λέω με τη μέγιστη ειλικρίνεια.
   (ξέρουμε την ιστορία των ιλλουμινάτι πολύ καλά και δεν πιστεύουμε σε τίποτα μεταφυσικό όπως εκείνοι, ούτε σε πνεύματα, ούτε σε σατανάδες κι αγγελους. Δεν πιστεύουμε σε απολύτως τίποτα. Χρησιμοποιούμε τον τίτλο «ιλλουμινάτι» από χιούμορ, είμαστε πειραχτήρια προς πιστεύοντες σε οιοδήποτε δόγμα, πολιτικό και θρησκευτικό!)

   Σας ευχαριστούμε για την απόλαυση ανάγνωσης του κειμένου σας.

   • Ο/Η +Αρχιμανδρίτης, π.Ναθαναήλ Μπαρούσης λέει:

    Εάν δεν πιστεύετε σε τίποτα απολύτως, τότε γιατί η ενασχόληση σας με την Εκκλησία και τα όσα αυτή πράττει; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, διότι κοινός τόπος των απανταχού φιλοσόφων και κοινός τόπος αυτών διαχρωνικά είναι ότι γίνεται αντικείμενο πολεμικής μόνο ότι μπορεί να προσφέρει και έχει να προβάλλει καρπούς ζωοποιούς. Εσείς έχετε; Εάν ναι, αποδείξτε το! Εν αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης.

   • Ο/Η Po λέει:

    Πάτερ, η ενασχόλισή μας με την εκκλησίας έγκειται κυρίως:
    1. διότι είναι σημαντική πηγή διάδοσης ανορθολογικής, μεταφυσικής και αντι-επιστημονική σκέψης, επηρεάζει (αν και η επιρροή της συνεχώς μειώνεται) στη διάπλαση και διαμόρφωση χαρακτήρων.
    2. και διότι την πληρώνουμε μέσω του φορολογητέου εισοδήματός μας και άρα έχουμε κάθε δικαίωμα, ως ελεύθεροι φορολογούμενοι πολίτες, να κρίνουμε την κάθε ενέργειά της.
    3. διότι δεν την θέλουμε να μπλέκεται στις πολιτικές αποφάσεις. Θέλουμε τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.
    4. Επιθυμούμε την άνευ ορίων ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης και του σεξουαλικού προσανατολισμού, χωρίς κανένα δικαίωμα επέμβασης από τον κλήρο.
    5. Θέλουμε ανεπηρέαστη, ανεξίθρησκη κι αντικειμενική Δικαιοσύνη και όχι εικόνες αγίων(!) να κρέμονται στους τοίχους των δικαστηρίων

    Υπάρχουν και άλλα, σας θέτω τα κυριότερα που μου έρχονται στο μυαλό.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όσιε πάτερ,
   είστε μια θαρραλέα φωνή της Ορθοδοξίας, ένας Ομολογητής της μόνης ορθής πίστεως, ένα κέρας Χριστιανών Ορθοδόξων!

   Υποστηρίξατε σθεναρώς τον μητροπολίτη σας Κωνσταντίνον Φαραντάτον, (τώρα πρώην) Νέας Ιωνίας
   http://www.dogma.gr/ellada/oi-klirikoi-tis-neas-ionias-antidroun-gia-tin-epitropi-ston-mitropoliti-tous/11473/
   Οι κληρικοί της Νέας Ιωνίας αντιδρούν για την επιτροπή στον μητροπολίτη τους
   Από Dogma 28 Αυγούστου 2014 13:27

   ……………………
   Ἀρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Μπαρούσης
   Ἱεροῦ ’Ενοριακοῦ Παρεκκλησίου Ἁγίας Μαρίνης
   Ψαλιδίου Ἡρακλείου Ἀττικῆς

   Αψηφίσατε τις σκοτεινές δυνάμεις (ιερείς και τον σοφέρ του) που τον συκοφαντούσαν

   http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6293/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

   Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

   Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16

   Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396
   ΤΟ ΒΗΜΑ
   Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα
   Οι επτά μητροπολίτες, το… απύθμενο αρχείο της Εκκλησίας και η θύελλα των αντιδράσεων
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2009 07:12
   ……………
   Διάφορες κατηγορίες
   Η στάση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του κ. Κωνσταντίνου έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή.
   ………………….
   ________________________

   Από την «Πανδώρα» στο κυριακάτικο «Βήμα 2.12.07»:
   «Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.)
   Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…»

   Ο φαλακρός κύριος (οδηγός της Αυτού Αγιότητος)
   http://stamoulisgrigoris.blogspot.com/

   Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
   Αντιμέτωπος με τη δεσποτική μανία της εκδίκησης.

   Σύμφωνα με το υπ` αριθ. πρωτ. 4529/2009/5-2-2014 έγγραφο το οποίο κοινοποιώ κατωτέρω (έγγραφο 1ο), η απόφαση 131/2014 του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ κοινοποιήθηκε εις την διοίκηση της Εκκλησίας, στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και εις το Υπουργείον Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση Εκκλησιαστικής Διοίκησης.
   Ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Κων/νος δια του υπ` αριθ. πρωτ. 239/25-4-2014 εγγράφου του το οποίο κοινοποίησε εις την οικία μου δια δικαστικού επιμελητού, με ενημέρωσε δια την παραπομπή μου στο Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ι. Συνόδου (έγγραφο 2ο).
   ………………………..
   http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_4789.html
   ΣΆΒΒΑΤΟ, 26 ΙΟΥΛΊΟΥ 2008

   Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
   του οδηγού του και του εφημερίου
   του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

   Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.
   ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
   Α Γ Ω Γ Η
   Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.
   Κ Α Τ Α
   Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας – Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
   Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου – Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.
   Αθήνα 10-04-2008
   «..Από τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες αμφοτέρων των εναγομένων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι την καταξιωμένη προσωπικότητά μου ήλθαν οι εναγόμενοι με κακότητα, προκατάληψη και επιπολαιότητα να αμφισβητήσουν με ψευδοκαταγγελίες και απαράδεκτα τεχνάσματα. Κατόρθωσαν να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψή μου και να με καταντήσουν δακτυλοδεικτούμενο. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους της Μητροπόλεώς μου, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπου κατοικώ. Η εμφάνισή μου στην Ιερά Σύνοδο, σε κάθε Ιερό Ναό που ιερουργώ αλλά και στον κοινωνικό μου περίγυρο συνοδεύεται από απαράδεκτα σχόλια ανημέρωτων ή κακεντρεχών ανθρώπων. Με δείχνουν στο δρόμο λέγοντας : «Να αυτός είναι ο κίναιδος επίσκοπος, που ρίχτηκε στον οδηγό του».
   ……………………………..

   • Ο/Η Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη λέει:

    Ο απολυμένος οδηγός της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Γρηγόρης Σταμούλης
    Μια υπόθεση απολυμένου εργαζόμενου με την οποία δεν θα ασχοληθεί το ΚΚΕ

    http://stamoulisgrigoris.blogspot.com/2015/05/
    Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

    Αρχή ανακοινώσεων
    Παρήλθον 16 χρόνια βασάνου και ταπεινώσεων. 16 χρόνια πολέμου εναντίον ενός απλού εργαζομένου από υψηλόβαθμους ρασοφόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δια του παρόντος ιστολογίου, θέλω να διαδώσω την ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια των διωγμών μου και να μάθουν οι χριστιανοί ότι πολλές φορές τα λόγια μερικών ανθρώπων είναι σε πλήρη αντίθεση και διάσταση με τις πράξεις των.
    Ο χώρος που θα ασχοληθώ λόγω του προτέρου επαγγέλματός μου, είναι ο εκκλησιαστικός, μέσα εις τον οποίο απεδέχθη υποκρισία, αλαζονεία, συμβιβασμός με τους ισχυρούς εναντίον αδυνάτων. Συμπεριφορά η οποία ξεφεύγει σκόπιμα μεταξύ θεωρίας και πράξεως.
    Τι τραγικό!!! Να ομιλούν περί δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αγάπης και να διαπιστώνεις τα αντίθετα μετά μανίας. Ζήτησα τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να μη χάσω τη δουλειά μου. Ποτέ δεν με υπολόγισαν οι μεγαλόσχημοι άνθρωποι του Θεού διότι με θεωρούν κατώτερό τους. Αδυνατώ να ομιλώ ψευδοπατερικά όπως αυτοί, διαβεβαιώνοντας στο όνομα του Θεού μόνον δια των χειλέων όπως ακριβώς οι υποκριταί γραμματείς και φαρισαίοι.
    Εμείς οι απλοί χριστιανοί γνωρίζουμε ότι χριστιανός είναι εκείνος που σέβεται όσους βγάζουν με κόπο και μόχθο το ψωμί τους και αγαπάει την αλήθεια, είναι έντιμος και δεν ανέχεται βρωμιά, τη ρουφιανιά, και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Δεν κοιτάει να γλυτώσει αυτός και να πονέσουν η να πεινάσουν άλλοι.
    Οι κατ` αυτόν τον τρόπον ενεργούντες, άνθρωποι της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο ανώτατος κλήρος πλην εξαιρέσεων, από την περιπέτειά μου διακρίνω, ότι δεν εμπνέονται από τις ευαγγελικές και Πατερικές αξίες. Αντιθέτως διακρίνω ότι εξυπηρετούν τα πάθη τους και τα συμφέροντά τους και με τον τρόπο αυτό φανερώνουν ότι το «εμπόρευμα» της Εκκλησίας εξυπηρετεί τα έργα του σκότους. «Γνώσεσθαι την αλήθειαν»!!!!
    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

    τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

    https://athens.indymedia.org/post/866978/
    Ο μητροπολίτης Ν.Ιωνίας μυνήει δυο υφισταμένους του που τον κατηγορούν ….
    από Πουριτανός

    16/05/2008 12:47 πμ.
    Αναδημοσιεύσεις
    Εκκλησιαστικά σκάνδαλα

    Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
    του οδηγού του και του εφημερίου
    του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

    Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    Α Γ Ω Γ Η

    Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.

    Κ Α Τ Α

    Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας – Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
    Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου – Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.
    Αθήνα 10-04-2008

    http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_4789.html
    ΣΆΒΒΑΤΟ, 26 ΙΟΥΛΊΟΥ 2008

 6. Ο/Η Βουγιουκλάκη, η σωφερίνα λέει:

  Ανορθόγραφε όσιε πατέρα για τα σχετικά με την υπόθεση μητροπολίτου-οδηγού-2 παπάδων, κάνουμε την νήσσα;

  • Ο/Η +Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Ι. Μπαρουσης λέει:

   Η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ανεξάρτητη και αδέσμευτη. Και ικανή να διακρίνει την συκοφαντία.

  • Ο/Η +Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Ι. Μπαρουσης λέει:

   Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα ενμαι ανεξάρτητη και αδέσμευτη και ως εκ τούτου έχει τη δυνατοτητα να διακρίνει την συκοφαντία από το αυθεντικό γεγονός.

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    https://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6005:%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%AF%CE%B1&Itemid=203

    «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών»,
    του Στ. Ματθία
    πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου
    Γράφει ο Zoiforos.GR Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 16:38

    Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008

    Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.

    Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

    Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.

    Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.

    Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

    Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.

    «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

    Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία. Να πώς περιγράφει την κατάσταση: «Βλέπουν (οι δικαστές) ότι τα θρησκευτικά σύμβολα βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους χώρους άσκησης κρατικής εξουσίας, ότι ιερωμένοι τελούν τις επίσημες κρατικές τελετές, ότι λατρευτικές εικόνες είναι αναρτημένες πάνω από την έδρα σε όλα τα ακροατήρια, ότι κάθε χρόνο γίνεται «αγιασμός» στα δικαστήρια, ότι ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης έχει οριστεί «προστάτης των δικαστών», ότι επισκέψεις ιερωμένων σε δικαστικά γραφεία είναι συχνές και πυκνώνουν παραμονές διάσκεψης επί υποθέσεων που «ενδιαφέρουν» την Εκκλησία».

    «Βλέπουν επίσης» συνεχίζει ο κ. Ματθίας, «ότι κατά τις προαγωγές από το υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή. Γι’ αυτό και κάποιοι διάδικοι επιζητούν και επιτυγχάνουν τη μεσολάβηση κληρικών σε εκκρεμείς δίκες και κάποιοι δικαστές γίνονται τακτικοί «συνομιλητές» μητροπολιτών με την προσδοκία ότι αυτοί θα τους υποστηρίξουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Αποκορύφωμα της αφύσικης αυτής διαπλοκής είναι, κατά τον κ. Ματθία, η από ετών σχεδιαζόμενη οικοδόμηση ναού μέσα στον Αρειο Πάγο. Κατά τον ίδιο, αυτό γίνεται για να υπάρχει ευχερής και τακτική επαφή της Εκκλησίας με μέλη του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να ασκείται επιρροή στο δικαιοδοτικό έργο και στη διοίκηση της Δικαιοσύνης».

    Οπως λέει, με τις επεμβάσεις στις προαγωγές ελπίζεται ότι θα προωθούνται οι προσκείμενοι στην Εκκλησία δικαστές και εισαγγελείς που ακολούθως θα κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη!

    Από την πλευρά του ο κ. Αλιβιζάτος, ζήτησε να υπάρξει η βήμα προς βήμα προσέγγιση των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. «Μπορεί ο θάνατος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου να αποδυνάμωσε τις φονταμενταλιστικές φωνές στην Εκκλησία, κάθε άλλο όμως παρά τις εξαφάνισε. Η παρουσία των τελευταίων, ας μην το ξεχνάμε, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην αλλάξει τίποτα, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών αλλά και των καιροσκόπων παλαιάς και νέα κοπής στα δύο μεγάλα κόμματα», κατέληξε. *

    http://directnews.gr/greece/6411–2.html
    Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

    Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

    Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

    Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

    «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

    https://www.newsit.gr/ellada/ston-pago-i-apolysi-dikastinas-gia-to-skandalo-toy-vatopedioy/1973323/

    Στον πάγο η απόλυση δικαστίνας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 12.05.2011

    Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέβαλε επ’ αόριστον τη συζήτηση επί του ερωτήματος της απόλυσης από το δικαστικό σώμα της δικαστικού λειτουργού Μαρίας Ψάλτη.
    Η δικαστής έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θράκης σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και παράβαση δικαστικού απορρήτου στη γνωστή υπόθεση του Βατοπεδίου. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης, καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει απόφαση για την υπόθεση διεκδικήσεως της Μονής Βατοπεδίου των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας.

    http://www.athensvoice.gr/greece/451219_katheirxi-16-eton-me-anastoli-ston-foyrlemadi-gia-tin-allileggy

    2.06.2018 | 15:36
    Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον Φουρλεμάδη για την «Αλληλεγγύη»
    Για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος που προοριζόταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες

    http://www.kathimerini.gr/214165/article/epikairothta/ellada/parapomph-zeygoys-dikastwn

    11 Ιουλίου 2018

    08.04.2005

    Παραπομπή ζεύγους δικαστών
    Της Ευας Καραμανωλη

    Ακόμη δύο ονόματα προστέθηκαν χθες στη μακρά λίστα των δικαστών, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα και ελέγχονται πειθαρχικά.

    Πρόκειται για το συζυγικό ζεύγος προέδρων Πρωτοδικών κ. Νικολάου Ποταμιάνου και Γεωργίας Λαμπροπούλου, οι οποίοι υπηρετούσαν στην δικαστική περιφέρεια Πειραιώς και από χθες έχουν παραπεμφθεί από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Κάπο στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Αμφότεροι παραπέμπονται για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» και για «ανεπάρκεια ήθους που προσβάλλει βαναύσως το κύρος της Δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους στην υπηρεσία», ενώ όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το ζεύγος των δικαστών ήταν υποχείριο του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Συγκεκριμένα φέρεται ότι το διάστημα που υπηρετούσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ενεπλάκησαν σε υποθέσεις του Γιοσάκη, φρόντιζαν να είναι σε δικασίμους κατά τις οποίες εκδικάζονταν υποθέσεις του και μεριμνούσαν να εκδίδονται θετικές για τον αρχιμανδρίτη δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Νίκος Ποταμιάνος συνδεόταν από το 1997 με τον Γιοσάκη και «τον διευκόλυνε επανειλημμένα στις ανήθικες επιδιώξεις του για την εξόντωση των αντιδίκων του, καθώς και των αντιδίκων προσώπων του φιλικού του περιβάλλοντος. Ετσι, ο Γιοσάκης επιδιώκοντας ανήθικες συμμαχίες με δικαστές, ώστε να μεταβάλει τη δικαστική λειτουργία σε όπλο εκμηδενίσεως των αντιπάλων του, βρήκε αναταπόκριση στον τότε πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιώς N. Ποταμιάνο». O τελευταίος κατά την κατηγορία όρισε συντομη δικάσιμο για τη συντηρητική κατάσχεση κατά των Μαρσέλλου και Χαραλάμπους και έδωσε προσωρινή διαταγή». Στο κατηγορητήριο πάντως μαζί με τον Γιοσάκη αναφέρεται και ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Κουμαριανός, ο οποίος ακολουθώντας τις συμβουλές και τις «γνωριμίες» του Γιοσάκη κατέθεσε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά του τέως μητροπολίτη Αττικής Νικόδημου.

 7. Παράθεμα: Η διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.