Επέτειος της απάτης του δημοψηφίσματος ΝΑΙ/ΟΧΙ όπου ακόμα και το ψηφοδέλτιο ήταν Απάτη

[Ο τρόπος που «δομείται» το ψηφοδέλτιο, με το ΟΧΙ να εμφανίζεται ως πρώτη επιλογή αντί του ΝΑΙ, έχει στόχο να πριμοδοτήσει την απάντηση ενώ ενστάσεις διατυπώνονται για τον τρόπο με τον οποίο τίθεται αυτό καθεαυτό το ερώτημα]

Το ψηφοδέλτιο – παγίδα έρχεται να συμπληρώσει την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να τροποποιήσει την σχετική με το δημοψήφισμα ΠΝΠ αλλάζοντας και τους κανόνες διεξαγωγής του.

Διαβάστε εδώ  

Νίκος Αλιβιζάτος: Η εκτροπή συνεχίζεται

Την αλλαγή αυτή καταγγέλλει με σκληρή γλώσσα και νομικά επιχειρήματα ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος με άρθρο του στην Καθημερινή που καταλήγει « η εκτροπή συνεχίζεται».

Όπως αναφέρει ο κ. Αλιβιζάτος «η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι κραυγαλέα παράνομη αφού προσαρμόζει τους κανόνες του παιχνιδιού στις ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος: όχι μόνο θέλει να κρύψει τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα που διώκεται ως «εγκληματική συμμορία», αλλά εμποδίζει και τους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής προοπτικής (δηλαδή του «ναι») να εμφανισθούν ενωτικά, πάνω από κομματικούς πατριωτισμούς»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του κ. Αλιβιζάτου >>>

******

Ο Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μια δική του εκδοχή του «δόγματος του σοκ» θα χρησιμοποιήσει το σάστισμα από την απότομη εναλλαγή αγωνιστικής ανάτασης και βίαιης προσγείωσης στην πραγματικότητα ως εργαλείο εκλογικού χειρισμού και θα κερδίσει τις εκλογές.
Ατομικός αγώνας

Έκτοτε, η κοινωνία θα αφήσει τους δρόμους και τις πλατείες και θα στραφεί περισσότερο προς την ιδιώτευση και τον ατομικό αγώνα για την επιβίωση, ενώ η κυβέρνηση θα εφαρμόζει αλλεπάλληλες μνημονιακές δεσμεύσεις, αρχικά με θολές υποσχέσεις περί «παράλληλων προγραμμάτων» που ποτέ δεν ήρθαν και εν τέλει με την ανακήρυξη των δημοσιονομικών στόχων ως αυτοσκοπών.

Όμως, όλα αυτά θα έχουν και ένα επιπλέον τίμημα. Μια από τις κορυφαίες δημοκρατικές πρακτικές προσφυγής στη λαϊκή βούληση, το δημοψήφισμα, έμεινε στην συνείδηση της κοινωνίας συνώνυμο με τον ακραίο πολιτικό τακτικισμό, τον χειρισμό του εκλογικού σώματος, την περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης. [πηγή]

This entry was posted in Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Επέτειος της απάτης του δημοψηφίσματος ΝΑΙ/ΟΧΙ όπου ακόμα και το ψηφοδέλτιο ήταν Απάτη

 1. Παράθεμα: [Το κλάμα για την Απάτη του Ναι/Όχι · | αγριμολογος

 2. Τεκνά μου μετανοείτε:
  όπου και κάποιοι καλοπληρωμένοι τυχοδιώκτες είναι ηλίθιοι, δείτε ΤΟ βατόμουρο της Ηλιθιότητας:

 3. Ο/Η Po λέει:

  δίκαιο πρωτοσέλιδο.
  Οι τσαρλατάνοι εναντίον της Ευρώπης

 4. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δε μπορεί κανείς να σχολιάσει σε ένα οφθαλμοφανώς αντικυβερνητικό ιστολόγιο!!Και δη,όταν οι κάτοχοί του δίνουν στους εαυτούς τους τίτλους κορυφαίων λογοτεχνών, που ήσαν πράγματι επανάστατες και όχι του κ…λου!!

 5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  διόρθωση ημαρτημένου: επαναστάτες!!

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Εκτοτε, η κοινωνία θα αφήσει τους δρόμους και τις πλατείες και θα στραφεί περισσότερο προς την ιδιώτευση και τον ατομικό αγώνα για την επιβίωση, ενώ η κυβέρνηση θα εφαρμόζει αλλεπάλληλες μνημονιακές δεσμεύσεις, αρχικά με θολές υποσχέσεις περί «παράλληλων προγραμμάτων» που ποτέ δεν ήρθαν και εν τέλει με την ανακήρυξη των δημοσιονομικών στόχων ως αυτοσκοπών».
  Πάντοτε η κοινωνία ήταν στραμμένη προς την ιδιώτευση και τον ατομικό αγώνα για επιβίωση.
  Αυτό δεν συνέβαινε και στις πορείες και τις διαδηλώσεις; Υπήρξε ποτέ, κάποια διαδήλωση που να έβαζε τα προσωπικά και κλαδικά συμφέροντα κάτω από αυτά του έθνους; Στις διαδηλώσεις, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάλευαν για τα συμφέροντα του κλάδου τους, δηλαδή για το προσωπικό συμφέρον τους, οι διάφοροι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, για τα δικά τους συμφέροντα, οι οικοδόμοι για το προσωπικό τους συμφέρον (είχαν πετύχει να παίρνουν σύνταξη στα 55 και με 80 ένσημα τον χρόνο εξασφάλιζαν ταμείο ανεργίας και διαφορα οικονομικά βοηθήματα με αποτέλεσμα άνθρωποι που δεν πάταγαν ποτέ στις οικοδομές αγόραζαν τα απαραίτητα ένσημα και κέρδιζαν χρήματα που δεν τα δικαιούνταν). Για να μην αναφερθούμε, στα προκλητικά δικαιώματα των συνδικαλιστών. Ακόμα και στα κόμματα – κυρίως τα κυβερνητικά – γινόταν μία σιωπηλή αλλά ανελέητη μάχη ποιος χρησιμοποιήσει περισσότερο το δημόσιο σαν τσιφλίκι του.
  Γιατί η Ρωμιοί κατά την γνώμη μου εγκατέλειψαν τους δρόμους και τις πλατείες; Πιθανολογώ, πως άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα λόγω πίεσης από ΕΕ, δεν μπορούν να είναι πια όπως παλιά. Το δημόσιο, δεν είναι πια οι παχιές αγελάδες που θα τους εξασφαλίζουν την άνετη ζωή που ονειρεύονται και έτσι έφυγαν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι..
  Ας πούμε πως πράγματι υπήρχε δόλος στον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε το ψηφοδέλτιο ώστε να ευνοεί τον «ΟΧΙ». Αλλά στα αλήθεια πιστεύει κανείς, πως υπήρχε περίπτωση ο ελληνικός λαός να αναλάβει τις ευθύνες του σε ότι αφορά την κρίση και να ψηφίσει «ΝΑΙ»;
  Με το «ΟΧΙ» ο νεοέλληνας, ανακήρυξε άλλη μια φορά τον εαυτό τους αθώο και έριξε τις ευθύνες στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Υπάρχουν ουκ ολίγοι, που πιστεύουν πως η ΕΕ και οι ξένες τράπεζες κερδίζουν μεγάλα ποσά από τους Ελληνες αγρότες..
  Οσο για το δημοψήφισμα σαν κορυφαία εκδήλωση της συμμετοχής στην δημοκρατία, εξαρτάται από το επίπεδο του λαού.
  Οταν είσαι αραχτός πίνοντας την φραπεδιά σου και μπουρδολογόντας και σε καλέσουν να συμμετέχεις σε δημοψήφισμα, είναι ένα ερώτημα..

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αχ πού είναι οι παλιές καλές εποχές;

 8. Το ένα και μόνο ερώτημα είναι από που θα προέλθουν τα λεφτά των συντάξεων και για πόσους μήνες θα κρατήσουν;
  Μήπως για την προεκλόγική περίοδο και μετά θα πάμε στα 300 ευρώ;
  Αυξήσεις στα λόγια δίνω κι εγώ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η χριστιανική θρησκεία, δεν εννοώ βεβαίως την τριτοκοσμική αντιευαγγελική θρησκεία της Ορθοδοξίας, έχει σαν κεντρο της την αυτοκριτική (μετάνοια), κάτι που απαιτεί ωριμότητα, ευφυΐα και γενναιότητα. Ο Τσίπρας είναι ηλίθιος, εγωιστής, αμαθέστατος και διεφθαρμένος μέχρι μυελού οστέων. Θα μείνει ίδιος μέχρι τέλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.