Ο «πατριώτης» και ο «αγανακτισμένος» πουλάει, αλλά εκδικείται

[Για πόσο καιρό ακόμη μπορεί η χώρα να πορεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο;]

φωτογραφία: protagon.gr

Ο σύνδροφος Π. Καμμένος τουϊτάρισε μουντιαλικά για τον Δημ. Καμμένο που υπερψήφισε τη μομφή κατά της κυβέρνησης: «Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή, κουτσός ο παίχτης».

Όχι πως ο Δημήτρης Καμμένος είναι καλύτερος, είναι όμως ένας συνεπής με τις ιδέες του εθνικιστής. Συνεπής με το «δεν γουστάρω Εβραίους, ομοφυλόφιλους και δυνάστες Γερμανούς». Εντάξει, στο παρελθόν έριχνε πότε-πότε και κανένα συγγνώμη για τον εκφραζόμενο ρατσισμό του, αλλά ως εδώ. Τώρα ήρθε αντιμέτωπος με το αληθινό δίλημμα μέσω της μομφής της ΝΔ. Κατά την άποψή του, θα έπρεπε να πει Ναι ή Όχι «στην προδοτική συμφωνία παράδοσης του ονόματος της (Ελληνικής) Μακεδονίας» στη γείτονα χώρα των Σκοπίων. Κατανόησε το νόημα της μομφής, κατανόησε ότι και άλλοι ομοϊδεάτες του επίσης το κατανόησαν –και άντε τώρα να κρυφτεί –και δεν κρύφτηκε. Έκανε το σταυρό του στο όνομα της Πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας και σήκωσε θανατηφόρα, για τους ΑΝΕΛ, το χέρι.

Δηλαδή, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους κυνικούς και θρασείς τυχοδιώκτες πωλητές της αριστεροσύνης και της εθνικοφροσύνης των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στατιστικά να το πάρεις, θα ξεπετιόνταν και κάνα –δ υ ο που θα τους έπαιρνε στα σοβαρά. Ε, αυτό το στέλεχος έτυχε να είναι ο Δημ. Καμμένος.

Το άλλο επώνυμο στέλεχος είναι η πρώην εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, για λόγους ίσως, συνειδησιακούς. Ποιος μπορεί ξέρει.

Ταυτόχρονα ή λίγο μετά, των παραπάνω δύο ευρέως γνωστών πολιτικών στελεχών, άρχισε από Μακεδονία μεριά, το κόμμα του Πάνου Καμμένου να φυλλορροεί. Τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια δείχνουν καθίζηση των ήδη πεσμένων ποσοστών των ΑΝΕΛ. Φαίνεται να εξαϋλώνονται. Δεν ξέρω αν πρόκειται για εκδίκηση της Ιστορίας ή της πραγματικότητας (ή της γυφτιάς, όπως το βλέπει κανείς), πάντως πρόκειται για την εκδίκηση των όσων έσπειραν. Χάρις στη τυχοδιωκτική στάση του αρχηγού τους Πάνου Καμμένου, υπεγράφη μια συμφωνία με τη γείτονα χώρα, με την οποία δεν έπαψαν ποτέ, με δημόσιες δηλώσεις τους, να αποκηρύττουν και να σιχαίνονται. Ο σύνδροφος Πάνος Καμμένος προσέβαλε τις ευαισθησίες και τη μνήμη τους. Σκέφτομαι ότι με τον τυχοδιωκτισμό και τον ασυγκράτητο αριβισμό του που τον διακατέχει, δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη, αν ήταν παρών, δίπλα στους συνδρόφους Τσίπρα και Κοτζιά, στις Πρέσπες. Όμως ως γνωστόν, οι ακροδεξιοί «πατριώτες» σαν τον εν λόγω ψεκασμένο, σπανίως διαθέτουν χιούμορ.

Πάντως, το εμπόριο του πατριωτισμού και της «αγανάκτησης»  συνεχίζει να πουλάει, και ως φαίνεται, θα πουλάει για πολύ καιρό ακόμα.

Διαβάζουμε: «Πουλούσε πολύ πριν καταγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πατριδοκάπηλο – πουλούσε από την εποχή που ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωνε στη Βουλή ότι «κάποιοι εδώ μέσα δεν είναι και πολύ Ελληνες» ενώ απέξω το πλήθος ήταν έτοιμο να κατασπαράξει τους «κουίσλινγκ», τους «γερμανοτσολιάδες» και τους «προδότες του έθνους».

Σήμερα υπάρχει ένα πλήθος, όχι πολύ διαφορετικό από εκείνο της άνω και της κάτω πλατείας, που ανακαλύπτει τους δικούς του προδότες. Ο κύκλος των προδοτών μεγάλωσε όχι με τον υπαινικτικό τρόπο εκείνης της δήλωσης στη Βουλή, αλλά με τον μπρούτο της πλατείας. Δεν είναι «όχι και τόσο Ελληνες» ο Τσίπρας και ο Καμμένος. Είναι «προδότης καταδότης» ο ένας, «αλήτης πουλημένος» ο άλλος. Είναι το πλήθος που, όπως και τότε, έτσι και τώρα ονειρεύεται κρεμάλες, εκτελεστικά αποσπάσματα, δίκες για εσχάτη προδοσία»
Και δυστυχώς «Οπως και τότε, έτσι και τώρα, κανένας δεν νουθετεί αυτό το πλήθος. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να το επαναφέρει στη δημοκρατική τάξη, να βάλει ένα φρένο σε αυτόν τον νέο γύρο εθνικολαϊκιστικών κραυγών. Το τέρας εξακολουθεί να θρέφεται με την ανοχή των αριστερών και δεξιών, που άλλοτε ψώνισαν από τον αντιμνημονιακό αγώνα και τώρα ψωνίζουν από τον μακεδονικό. Τι μένει; Εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της διπλής «προδοσίας». Οι «προδότες» της υπογραφής των Μνημονίων που σήμερα έγιναν «προδότες» της υπογραφής της συμφωνίας για  το όνομα της ΠΓΔΜ. Δεν είναι πολλοί. Και είναι αυτή η λειψανδρία που εξηγεί γιατί μια χώρα που βρέθηκε σχεδόν πάντα στη σωστή πλευρά των Βαλκανίων δυσκολεύεται τόσο πολύ να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». [όλα τα πλάγια: Π. Δημητρολόπουλος-Τα Νέα 18.06.18]

Στη θέση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις που θα λαμβάνονται με βάση το ευκτέο, τη λογική, με βάση τον ορθό λόγο, με εφικτό καλοζυγισμένο πρόγραμμα με μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική. Η συνεπής πρακτική εφαρμογή ενός προγράμματος ωφέλιμο για τον τόπο αναδεικνύει και τον πολύτιμο ρόλο της πολιτικής που παράλληλα φροντίζει για τη συστηματική, πολιτική συνειδησιακή (επι)μόρφωση του Πολίτη. Κάθε πολιτικός που ασπάζεται τις δημοκρατικές αρχές και τους θεσμούς μιας δημοκρατικής πολιτείας, οφείλει να πείσει, αναπτύσσοντας σοβαρά επιχειρήματα. Είναι ο μ ό ν ο ς τρόπος να πείσει ή και να προσεγγίσει τον πολίτη με αντίθετη άποψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκαν στην εξουσία χαϊδολογώντας, κλείνοντας χυδαία το μάτι στο θυμικό του «κυρίαρχου λαού», και με αισχρά καραγκιοζιλίκια να πλήξει κάθε τι των αντιπάλων του που κυβέρνησαν στο παρελθόν, στοχοποίησε κάθε αντίθετη άποψη, αποκαλώντας χωρίς διάκριση τους άλλους εθνίκια, γερμανοτσολιάδες, φασίστες κ.α. Παρόμοια και ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του για το Μακεδονικό, ουδεμία σοβαρή προσπάθεια κατέβαλε να πείσει κοινό και πολιτικούς του αντιπάλους. Ουδέποτε μοιράστηκε/ενημέρωσε/προσέγγισε τα υπόλοιπα κόμμα του κοινοβουλίου (μυστική διπλωματία στη δημοκρατία;). Ο κομπασμός και η κομπορρημοσύνη των υπευθύνων υπουργών (βλ.ΥΠΕΞ Κοτζιάς) στη διαπραγμάτευσή τους για το Μακεδονικό συνεχίζεται και μετά τη (καλή ή κακή) συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Πάρα πολύ αργά ήρθε το «mea culpa» της συνέντευξής του Αλέξη Τσίπρας στην Die Welt. Το ογκούμενο κύμα οργής, και ο τρόπος που αυτή η οργή εκφράζεται, φέρει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά που ο ίδιος και το κόμμα του καλλιέργησε και καλλιεργεί  εδώ και 3-4 χρόνια τώρα.

Τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λοιδορούνται («προδότες του έθνους») όπως λοιδορούσαν («κουίσλινγκ»/«γερμανοτσολιάδες»).

Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη μπορεί η χώρα να πορεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο «πατριώτης» και ο «αγανακτισμένος» πουλάει, αλλά εκδικείται

 1. Ο/Η Psycho λέει:


  Καλέ τι φταίει και φούντωσε ο εθνικισμός;

  Ο σύμμαχος του Αλέκσι και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://popaganda.gr/pop-2015-poios-einai-o-alexis-tsipras/

  Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
  2015, Η Χρονιά Που (Δεν) Καταλάβαμε Ποιος Είναι Ο Αλέξης Τσίπρας


  “Ενας πολιτικός φτιαγμένος από το σκληρό υλικό των πρωθυπουργών και όχι από το πιο ευαίσθητο (και άρα ακατάλληλο ύφασμα), από το οποίο ήταν φτιαγμένος ο κάποτε φίλος και σύντροφος του Γαβριήλ Σακελλαρίδης που δεν άντεξε την νεα πραγματικότητα;”

  Πολλά χρόνια πριν. Βράδυ καλοκαιριού, σε ένα από τα ανέμελα κάμπινγκ της νεολαίας του Συνασπισμού. Η κουβέντα έχει να κάνει με την οικολογία, ένα θέμα σοβαρό μεν, πολυτελές δε. Στην πραγματικότητα, η ίδια η εποχή ήταν πολυτελής. Εκτός από τους κομματικούς κατασκηνωτές και ορισμένους περαστικούς λουόμενους, ουδείς ασχολείται. Βρισκόμαστε στην προολυμπιακή Ελλάδα, την εποχή που ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς μοιάζει περιορισμένος στην μάχη κατά της παγκοσμιοποίησης, της αφύπνισης για την οικολογία και μιας γενικής και άοριστης μάχης κατά του κεφαλαίου. Ο Συνασπισμός με το ζόρι μπαίνει στη Βουλή, είναι όμως γενικώς συμπαθής.

  Tην επόμενη μέρα θα μιλήσει ένας νεολαίος με αστραφτερό χαμόγελο, ευοίωνες προοπτικές και τερατώδη αυτοπεποίθηση. Ο νεολαίος Αλέξης Τσίπρας στο μπαρ του κάμπινγκ, εξηγεί σε μια παρέα τα πράγματα που θα πει την επόμενη για την οικολογία. Ενας άλλος νεολαίος που στην πορεία απομακρύνθηκε από το κόμμα, διαφωνεί συντροφικά. Του λέει πως η άποψη του είναι διαφορετική και πράγματι την αναπτύσσει για λίγα λεπτά. Συμφωνούν πως διαφωνούν. Ολοι πάνε στις σκηνές τους. Την επόμενη μέρα, στην ομιλία του, ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας , λέει ακριβως αυτά με τα οποία διαφωνούσε την προηγούμενη μέρα· για την ακρίβεια τα υιοθετεί με τόσο πάθος που προσθέτοντας βερμπαλισμούς, τα αναπτύσσει για επιπλέον μισή ώρα.

  Ο διορατικός νεολαίος, χειροκροτώντας κι αυτός τον χαρισματικό ομιλητή του κάμπινγκ μονολογεί: «Μπλέξαμε με αυτόν».

 3. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/06/blog-post_531.html

  Φυλάκιση Δ. Ρίζου: Μήνυμα πειθάρχησις σε όλη την ελληνική κοινωνία.
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 | 8:19 μ.μ.

  Απ’ τις πιο βρώμικες παρουσίες του εκδοτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου υπήρξε ο Δημήτρης Ρίζος. Το πώς έφτασε σήμερα να χρεοκοπήσει και να οδηγηθεί στα 83 χρόνια του, στις φυλακές της Κω, για χρέη του στο δημόσιο, είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θέλουμε να ασχοληθούμε.

  Για μας το βασικό είναι άλλο. Το ότι δηλαδή η φυλάκιση του πρώην κραταιού εκδότη χρησιμοποιείται από το σύστημα για να σταλεί ένα μήνυμα πειθάρχησης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Να περάσει μαζικά η αντίληψη δηλαδή ότι όταν ένα δημόσιο πρόσωπο με έντονη παρουσία για δεκαετίες στον δημόσιο βίο, όπως ο Δ. Ρίζος, οδηγείται στην φυλακή για οφειλές του στο κράτος, την ίδια κατάληξη θα έχουν και όσοι πολίτες δεν ανταποκριθούν στα χρέη που έχουν στο δημόσιο.

  Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλήξεις σ’ αυτό το συμπέρασμα. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» αποκαλύφθηκε ότι για χρόνια -επί κυβερνήσεων Ν.Δ- ήταν για πολλά χρόνια αργόμισθος στην ΕΡΤ λαμβάνοντας 7.000 ευρώ τον μήνα.
  Τότε δεν ίδρωσε το αυτί κανενός εισαγγελέα.

  Οταν έκλεινε την εφημερίδα του και την εκδοτική εταιρία του, αφήνοντας απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους του και με τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, κανένας δικαστικός λειτουργός δεν ασχολήθηκε. (Εκανε ένα κολπάκι μεταβιβάζοντας τον τίτλο της εφημερίδας του, και ο ίδιος αναλαμβάνει στέλεχος στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»).

  Οταν οι απολυμένοι απ’ τον «Ε.Τ» κατάγγειλαν δημόσια τις λαμογιές του «μυθομανή 75χρονου εκδότη», τότε, πάλι κανένας εισαγγελέας δεν θεώρησε ότι έπρεπε να ασχοληθεί μαζί του.

  Σήμερα η είδηση μας λέει ότι: «Στις φυλακές της Κω οδηγήθηκε ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος για οφειλές της τάξης των 20.000 ευρώ προς το δημόσιο».

  Αλήθεια, έχουν την αίσθηση ότι μας δουλεύουν κάνοντας μας ψιλό γαζί, με χοντρή βελόνα;

 4. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/06/blog-post_37.html

  Ο Κούγιας στο πλευρό Μπαρμπαρούση με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν την απόφαση της μη προφυλάκισης του ναζί βουλευτή  • Ο/Η Νανά Ξ. λέει:

   Γιατί δεν ασκείται πειθαρχικός έλεγχος κατά των μπάτσων που από αδράνεια και αδιαφορία (και αλληλεγγύη;) δεν συνέλαβαν το Μπαρμπαρούση; Τι πάει να πει ότι έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα; Δεν μπορούσαν να στήσουν μπλόκα; Δεν μπορούσαν να τον εγκλωβίσουν στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου;

   Πώς είναι δυνατόν να διώκεται για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας (ένα από τα ελάχιστα εγκλήματα που είναι αξιόποινη και η προπαρασκευαστική πράξη) και να μην προφυλακίζεται; Όσοι διώκονται για τέτοια αδικήματα αποφυλακίζονται είτε για ανήκεστο βλάβης υγείας είτε για παρέλευση 18μήνου. Ίσως, οι Δικαστικοί λειτουργοί να επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι αυτός, ειδικά, δεν είναι ύποπτος φυγής· ως γνωστόν, σταμάτησε αμέσως στην εθνική οδό!

 5. Οι κλακαδόροι του Σώρρα

  Παντελής Καψής
  Δημοσίευση: 21/06/2018

  Οι δημοσκοπήσεις μας διασκεδάζουν κάθε τόσο με τους συμπατριώτες μας που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, ότι μας κρύβουν το φάρμακο κατά του καρκίνου, ακόμα και ότι ήταν σκηνοθετημένο το ότι ο άνθρωπος πάτησε στην σελήνη. Μα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;

  Ήταν εκεί δεκάδες ή και εκατοντάδες, με Ελληνικές σημαίες, αποφασισμένοι να συμπαρασταθούν στον αρχηγό τους τον Αρτέμη Σώρρα. Εμείς οι υπόλοιποι φυσικά απορούμε. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τόση αφέλεια; Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος τσαρλατανισμός να έχει πέραση στην εποχή μας; Αλλά φυσικά δεν είναι ο μόνος.

  Οι δημοσκοπήσεις μας διασκεδάζουν κάθε τόσο με τους συμπατριώτες μας που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, ότι μας κρύβουν το φάρμακο κατά του καρκίνου, ακόμα και ότι ήταν σκηνοθετημένο το ότι ο άνθρωπος πάτησε στην σελήνη. Μα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;

  Αλλά γιατί είναι περισσότερο αφελείς από τους άλλους που πίστεψαν ότι τα οικονομικά μας ήταν μια χαρά και τα μαγείρεψαν οι Ευρωπαίοι και ο Γεωργίου; Ή πάλι ήταν βέβαιοι ότι οι Παπανδρέου φώναξαν το ΔΝΤ για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας; Για να μην πούμε για εκείνους που άκουγαν ότι οι Ευρωπαίοι θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν και το έχαψαν ή πίστεψαν ότι θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν;

  Γελάτε; Καλά κάνετε αρκεί να μην πιστέψατε κι εσείς το Ζάππειο 1 ή έστω το Ζάππειο 2. Για να μην θυμηθούμε δηλαδή το λεφτά υπάρχουν. Και μην κρύβεστε πίσω από την δεύτερη πρόταση, το αρκεί να τα αναζητήσουμε, γιατί εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Δεν μπορούμε όπως δεν μπορέσαμε ποτέ να τα ανακτήσουμε.

  Κι αυτά μέσα στην τελευταία 8ετία, γιατί αν πάμε πιο πίσω θα βρούμε και αν θα βρούμε. Όπως φυσικά και στην εξωτερική πολιτική. Πού είναι αυτός που ορκιζόταν ενώπιον Θεού(!) και ανθρώπων ότι δεν θα επιτρέψει να μπει σε διαπραγμάτευση το όνομα και τώρα εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον υπουργό; Για να μην πούμε για τους άλλους που παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού, ότι δεν ανήκουν στους illuminati αριστερούς, ακούνε την φωνή του λαού, δεν είναι γκρουπούσκουλο διανοουμένων της κακιάς ώρας. Αλήθεια; Και ότι το όνομα θα έχει ξεχαστεί σε 20 χρόνια ποιος αρχηγός γκρουπούσκουλου το είχε πει άραγε; Για να μην θυμηθούμε ποιος και γιατί κληροδότησε το πρόβλημα, ποιοι κατηγορούσαν ποιους για προδότες.

  Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Σώρρα, θα πείτε. Όμως έχουν, γιατί ο Σώρρας είναι ένα ακραίο σύμπτωμα της ίδιας ασθένειας. Ενός διαλόγου που όταν δεν καταφεύγει σε συνωμοσίες και ψέματα, στηρίζεται σε απλουστεύσεις και αφορισμούς τελείως αναντίστοιχους με τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ενός διαλόγου σε μαύρο άσπρο και στη διαπασών με ένα συγκεκριμένο σετ επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων, χωρίς τον παραμικρό αναστοχασμό. Ενός διαλόγου ασώματων κεφαλών. Για αυτοκριτική ούτε να το συζητάμε.

  Είναι αυτή ακριβώς η γοητεία των απλουστεύσεων που επιτρέπουν στους κάθε λογής λαθρέμπορους ιδεών όχι απλώς να επιπλέουν αλλά και να βρίσκουν συχνά μεγάλα ακροατήρια. Κι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι είμαστε άτρωτοι σ αυτές τις επιρροές, ότι οι λογικοί άνθρωποι δεν πέφτουν σε τέτοιες παγίδες. Πέφτουν και πέφτουμε πολύ πιο συχνά από ότι νομίζουμε.

  Εύκολη απάντηση δεν υπάρχει. Βρήκα πολύ ωστόσο ανακουφιστική την γνώμη ενός δημοσιογράφου που δημοσιεύτηκε στους New York Times: «Απέναντι στην τάση να ερμηνεύουμε το κάθε τι σύμφωνα με μια απλουστευτική φόρμουλα, λίγη ταπεινοφροσύνη θα βοηθούσε», ένα «δεν ξέρω» μερικές φορές θα ήταν πιο υγιές. Για να το πούμε διαφορετικά, στην Ελλάδα θέλει πολύ θράσος να παραδίδει κανείς μαθήματα γιατί κανείς δεν είναι αθώος του αίματος. Όλοι λίγο πολύ βάλαμε το χεράκι μας για το σημερινό αδιέξοδο. Αντί να πιάνουμε τα μετερίζια, λίγη ταπεινοφροσύνη θα μας έκανε καλό.

  Πηγή

  • Ο/Η Νανά Ξ. λέει:

   Στην «Athens voice» «αλίευσα» αυτό το «inbox»:

   «Ο Τσίπρας και ο Καμμένος, που μιλούσαν για σεισάχθεια και πως θα διαγράψουν όλα τα χρέη των Ελλήνων, έγιναν κυβέρνηση και ο Σώρρας, που ήταν άρχοντας και έλεγε ότι θα τα πληρώσει από την τσέπη του, πήγε φυλακή. Μεγάλη αδικία.»

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   «Κι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι είμαστε άτρωτοι σ αυτές τις επιρροές, ότι οι λογικοί άνθρωποι δεν πέφτουν σε τέτοιες παγίδες. Πέφτουν και πέφτουμε πολύ πιο συχνά από ότι νομίζουμε.»
   Βεβαίως πέφτουν και πέφτουμε πολύ πιο συχνά από ότι νομίζουμε. Κάθε Χριστούγεννα γιορτάζουμε την παρθενογένεση του Ιησού και κάθε Πάσχα την ανάσταση του, από τον «κόσμο» των νεκρών.. Μάλιστα πίσω από την απόφαση του Θεού να αποκτήσει γιο, υπάρχει η μεγαλύτερη συνωμοσία. Τον προορίζει να σώσει την ανθρωπότητα η οποία ενώ έχει γνώση των εντολών του, τις περιφρονεί, και ζει μέσα στην.. αμαρτία. Τότε ο Θεός, παρ’ ότι οι άνθρωποι είναι που του οφείλουν, και αντι να ζητήσει τα ρέστα, φέρνει τον γιο του στην γη για να θυσιαστεί προς όφελος των θνητών! Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Αυτό το αφύσικο σχέδιο, έγινε αποδεκτό από πάρα πολλούς λογικούς ανθρώπους. Τι απουσιάζει σ’ αυτήν την περίπτωση, εκτός της λογικής;
   Η ταπεινοφροσύνη.

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Κύριε Γιάννη,

    Αν τολμάτε, πηγαίνετε σε ένα πολυσύχναστο σημείο, ανεβείτε σε ένα παγκάκι και φωνάξτε (είτε με τηλεβόα είτε χωρίς):
    «Μία χρυσή βροχή (που ήταν ο Ζευς) γονιμοποίησε την παρθένα Δανάη και γεννήθηκε ο Περσεύς. Μία μπάλλα από πούπουλα που έπεσε από τον ουρανό γονιμοποίησε την παρθένα Κοατλίκουε, την οφιούσα, και γεννήθηκε ένας θεός. Μερικά ρόδα (από μία ροδιά που είχε φυτρώσει από το αίμα τής δολοφονηθείσας Άγδιστης) γονιμοποίησαν την παρθένα Νάνα και γεννήθηκε ένας άλλος θεός. Μια άλλη παρθένα γονιμοποιήθηκε από κόκκινο φρούτο (που βρήκε και έφαγε) και γεννήσε έναν άλλο υιό. Η παρθένα θυγατέρα τού ποταμού Χο (Κορέα) γονιμοποιήθηκε από ακτίνες ηλίου και γέννησε αγόρι. Ο Κρίσνα γεννήθηκε από την παρθένα Ντεβάκα, ο Ώρος από την παρθένα Ίσιδα, ο Ερμής από την παρθένα Μαία, ο Ρωμύλος από την παρθένα Ρέα Σύλβια. Παρθένες μητέρες είχαν ο θεός τών Αζτέκων Χουϊτζιλοπότστλι, ο θεός Άττης, ο ιδρυτής τής δυναστείας Μαντσού, ο Τζεγκίς Χαν, και πολλοί άλλοι επώνυμοι και θεοί.».
    Αν δεν σάς γιαουρτώσουν, να με φτύσετε. Όμως, υπάρχουν χιλιάδες ψεύτες¹ (θεολόγοι και κληρικοί) που διδάσκουν ότι ο Ιησούς Χριστός (τού οποίου η ύπαρξη αμφισβητείται – όπως και όλων σχεδόν τών άλλων) γεννήθηκε από μία παρθένα και, μάλιστα, πληρώνονται γι’ αυτό από το ελληνικό δημοσίο (δηλ. από τη φορολογία άθεων, ένθεων άθρησκων και αλλόθρησκων)! Αυτό κι αν αποτελεί διάκριση.
    Πιθανολογώ ότι θα ήταν θρήσκοι και οι συντελεστές τής τσοντικής ταινία «Έμεινα παρθένα για το παιδί μου», γι’ αυτό και την ονόμασαν έτσι (δεν την είχα δει· αν κάποια ή κάποιος την έχει δει, ας γράψει αν άξιζε).
    Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το, επίσης, ανεξήγητο: γιατί σ’ αυτές τις μυθοπλασίες, κατά σύμπτωση, οι παρθένες συλλαμβάνουν μόνον υιούς;

    Και βέβαια, οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι και οι σταλινικοί δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπων (και κατέστρεψαν πολιτισμούς) για να τους σώσουν! Αυτή η μανία να σώζουν τον κόσμο χωρίς τη θέληση του…

    Ο Ernst Wilhelm Heine έχει γράψει² ότι εάν ο θεός ήταν μάγκας, θα έπρεπε να στείλει την θυγατέρα του (και όχι τον υιό του)· οπότε κι αυτή θα γλύτωνε τη σταύρωση³ κι εμείς θα γλυτώναμε από τους χριστιανούς!

    ¹ αστυνομικοί, λιμενικοί, θεολόγοι και κληρικοί διδάσκονται στις σχολές τους και πώς να λένε ψέματα
    ² «Das Halsband der Taube»
    ³ με σταύρωση εκτελούνταν μόνον οι άνδρες (οι γυναίκες εκτελούνταν με λιθοβολισμό) – βέβαια, θα μπορούσε να είχε κι αυτή εκτελεσθεί οπότε έμβλημα τού χριστιανισμού θα ήταν η … πέτρα! – μη ξεχνάμε ότι, προ Χριστού, ο σταυρός ήταν έμβλημα περιθωριακών

  • Ο/Η Γερμανοφιλλανδοαγγλοαμερικανοεβραιοτσολιάς λέει:

   Ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε αν αληθεύει ότι οι ασφαλίτες εντόπισαν τον «ευεργέτη» Σώρρα εξ αιτίας των τσιγάρων του.
   Μήπως η μείωση της ποινής της συζύγου του (που συνέπεσε χρονικά) δεν είναι τυχαία; Μήπως αυτή τον «έδωσε»;

   Επίσης, καταδεικνύεται και ότι «ευεργέτης» Σώρρας (εκτός από απατεών) είναι και γελοίος. Εάν διέθετε στοιχειώδη ευφυΐα, θα είχε σπεύσει να την «κοπανήσει» στο εξωτερικό το 2016.

   Να σημειωθεί ότι ο «ευεργέτης» Σώρρας ουδέποτε πλήρωνε για τα γραφεία που μίσθωνε. Οι εκμισθωτές του ήταν ψώνια και δέχονταν για τα μίσθια να «στρατολογούν» οπαδούς του (βλ. βλήματα) και από τμήμα των εισφορών τους πληρώνονταν τα μισθώματα (το υπόλοιπο των συνδρομών πήγαινε στο Σώρρα – που είχε και € 600000000000,00)· με λίγα λόγια, θα μπορούσε να γραφεί ότι ήταν ένα ιδιάζον franchising!

   Αλήθεια, αυτά τα € 600000000000,00, πότε θα μας το δώσει;

   Θλίβομαι και επειδή εκείνη η Δικάστρια που είχε δικαιώσει τον «ευεργέτη» Σώρρα υπηρετεί ακόμη. Θαυμάστε επίπεδο Ελλήνων Δικαστικών λειτουργών!
   Και βέβαια, εάν τυχόν τώρα οι Έλληνες Δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν στοιχειώδες πνεύμα, θα πρέπει να του ορίσουν εγγύηση (για προσωρινή αποφυλάκιση) το ποσό € 600000000000,00 (να βοηθηθεί και το κράτος).

   Κακά τα ψέματα, ο «ευεργέτης» Σώρρας είναι ένα από τα πάμπολλα φαινόμενα παρακμής ενός λαού που ψάχνει, διακαώς και εναγωνίως, για «σωτήρες». Μη ξεχνάμε, το 1976, τον Καματερό (αν και εκείνος, ημίτρελλος ων, δεν «έφαγε») που με το «σωτήριο» νερό του … θεράπευε τον καρκίνο! Μη ξεχνάμε και τον Ανδρέα Παπανδρέου [αυτός και «έφαγε» και, λόγω μερικών συγκυριών (ο Κουτσόγιωργας, αν δεν πέθαινε, θα τα ξέρναγε όλα), δεν πήγε φυλακή] που κάποιοι τον είδαν σαν σωτήρα.
   Ο ελληνικός λαός αφελώς αναζητά «σωτήρες», δεν χρειάζεται «σωτήρες»· ορθολογισμό χρειάζεται. Καλά κρασιά.

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    Κι όμως δικάζουν ακόμη

    http://athensreviewofbooks.com/?p=3454
    Ο Σώρρας και οι δικαστικοί που υπέθαλψαν το φαινόμενο
    22/06/2018 Παρεμβάσεις

    Τον Ιανουάριο 2017 η Athens Review of Books δημοσίευσε την σκανδαλώδη τελεσίδικη και αμετάκλητη αθωωτική απόφαση υπέρ του Σώρρα του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, τριάμισι χρόνια μετά την έκδοσή της. Έτσι ξεκίνησε το ξήλωμα μιας κραυγαλέας πανελλήνιας απάτης και μιας αντίστοιχης πολιτικής κίνησης. (Βλ. http://athensreviewofbooks.com/?p=2669).

    Ο καταζητούμενος για μια ιδιωτική διαφορά με κάποιον κουμπάρο του Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη προχθές με ένα ‒πολλών δηλωτικό‒ τεράστιο μούσι. Η δικαστής Αικατερίνη Τσέλιου που εξέδωσε την δικαστική απόφαση-μνημείο ακρισίας με την οποία ο Σώρρας εξαπατούσε τους αφελείς και η οποία ήταν στην προμετωπίδα των «πολιτικών» γραφείων που άνοιγε καθ’ άπασαν την επικράτεια, δεν απελύθη λόγω κουφότητας αλλά εξακολουθεί να δικάζει. Και ο αντεισαγγελέας Δημήτριος Νομικός που την εισηγήθηκε εξακολουθεί κι αυτός να βρίσκεται στην έδρα. Το ίδιο και εκείνος ο εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας που εγκαλούσε τον πρόεδρο μεγάλου ασφαλιστικού οργανισμού διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα Σώρρα».

    Η Athens Review of Books έθεσε ένα εύλογο ερώτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τους δράστες δικαστικούς και έλαβε την απάντηση που θα βρείτε στο λινκ: http://athensreviewofbooks.com/?p=3216

    Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου ασχολείται με την καταδίωξη «κακούργων» όπως ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και η Athens Review of Books. Ωστόσο εμείς, ξέροντας ότι ασκούμεθα στην τοξοβολία επί ιπποποτάμου, όπως εκείνος ο Αβησσυνός του Εμμανουήλ Ροΐδη, επιμένουμε να θέτουμε το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να βρίσκονται στις θέσεις τους τέτοιας αποδεδειγμένης ακρισίας δικαστικοί λειτουργοί; Και πώς θα προστατευθούν από τις αποφάνσεις τους οι απλοί πολίτες της νοτιοβαλκανικής χώρας μας;

    — The Athens Review of Books

 6. Ο/Η Νανά Ξ. λέει:

  Δεν αμφισβητείται ότι αυτή η κίνηση του είναι συνεπής με τις αποτρόπαιες θέσεις του.
  Όμως, το θέμα είναι ότι εγκατέλειψε ένα καράβι που βουλιάζει (επενδύοντας στο μέλλον).

 7. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Κυριάκος να μαζέψει τον Άδωνι,που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τον εθνικισμό.
   Η ζημιά που γίνεται στις συνειδήσεις των ανθρώπων είναι τεράστια.
   Αφυπνίστηκαν η πατριωτική υποκρισία και η επαγγελματική εθνικοφροσύνη
   Ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει, αλλά με εκλογές και για δίκαιους λόγους.

 8. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/asximos-ekatommyriouxos-44341644498

  Άσχημος σαν έφηβος εκατομμυριούχος

 9. Ο/Η Po λέει:

  Όποιος ανεβαίνει με τον βόθρο, πνίγεται από τον βόθρο

  Το τέρας που ανέθρεψαν στην εξουσιομανή αγκαλιά τους αποφάσισε να στραφεί για πρώτη φορά εναντίον τους

  Έξοχος εδώ ο Μάνος Βουλαρίνος

  Η έκφραση σύμφωνα με την οποία όποιος ζει με το σπαθί πεθαίνει από το σπαθί έχει μια ευγενική, ιπποτική διάσταση που δυστυχώς δεν ταιριάζει στην χαρούμενη παρέα του Αλέκση και του Καμμένου Πάνου. Έτσι και για να προσαρμόσω τη φράση στα ελληνικά, της έκανα μια μικρή αλλαγή που νομίζω περιγράφει πολύ καλύτερα αυτό που συμβαίνει στα κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες. Τις μέρες που ακολούθησαν τη συμφωνία με την ΠΓΔ της Μακεδονίας κατά τις οποίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ παίρνουν μια γεύση από το φαγητό που τάιζαν από το 2010 και μετά όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτές τις τελευταίες ημέρες που το τέρας που ανέθρεψαν στην εξουσιομανή αγκαλιά τους αποφάσισε να στραφεί για πρώτη φορά εναντίον τους.

  Προπηλακισμοί, απειλές, τραμπούκικα «χάπενινγκ» «ακτιβιστών» δεν προσφέρουν πια το χαμόγελο που προσέφεραν κάποτε στα χείλη των συριζαίων και των Καμμένων Ελλήνων. Τα χέρια που κάποτε τους χειροκροτούσαν τώρα τους μουτζώνουν και οι κρεμάλες που κάποτε έγραφαν τα ονόματα των αντιπάλων τους τώρα γράφουν τα δικά τους. Η «δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση» τώρα πια δεν τους μοιάζει και τόσο δίκαιη καθώς οι «αντιμνημονιακοί αγωνιστές» μετατρέπονται σε «φασίστες». Αν ήμουν πιστός θα μιλούσα για θεία δίκη, αλλά δεν είμαι και έτσι περιορίζομαι στη λέξη δικαιοσύνη. Και μάλιστα δικαιοσύνη ιδιαιτέρως επιμορφωτική.

  Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, το θέαμα του βόθρου που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στην προσπάθεια τους να κάτσουν στις καρέκλες της εξουσίας και τώρα απειλεί να τους πνίξει, είναι για κάποιους συμπολίτες, που ούτε ΣΥΡΙΖΑ είναι ούτε Καμμένοι, δυσάρεστο. Ακόμα όμως κι αυτοί θα πρέπει να παραδεχτούν πως είναι ένα θέαμα απολύτως χρήσιμο για την κοινωνία.

  Προφανώς το ότι δίπλα μας υπάρχουν πιθηκάνθρωποι που πιστεύουν πως οι πολιτικές διαφορές λύνονται με απειλές και κρεμάλες, δεν είναι ευχάριστο. Η δυσαρέσκειά μας, όμως, δεν θα μειώσει τον αριθμό τους και δεν θα περιορίσει τη δράση τους. Αυτό που θα μειώσει τον αριθμό τους και θα περιορίσει τη δράση τους είναι μια ωραία επίδειξη του τι συμβαίνει όταν δημιουργείς, κολακεύεις, χρησιμοποιείς και ηρωοποιείς τέτοιους ανθρώπους. Είναι μια επίδειξη του ποιο είναι το αναπόφευκτο πολιτικό τέλος των ανθρώπων που μετατρέπουν την πολιτική σε χοιροστάσιο για να λερώσουν τους αντιπάλους τους πιστεύοντας ότι οι ίδιοι θα τη βγάλουν καθαρή. Είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρουν όλοι αυτοί που τους άρεσαν πολύ τα χέρια που σηκώνονται όσο απειλούσαν να πέσουν στα κεφάλια των αντιπάλων τους. Ενα μάθημα που πρέπει να πάρουν και όσοι σκέφτονται να τους μιμηθούν.

  Δεν αρνούμαι ότι πίσω από όλα όσα γράφω κρύβεται (με ξεχωριστή αποτυχία) μια χαιρεκακία. Ομολογώ πως απολαμβάνω να βλέπω συριζαίους και ανελίτες βουλευτές να υποβάλλονται στα μαρτύρια στα οποία μεχρι τώρα υπέβαλλαν άλλους. Όμως, πέρα από τη δικιά μου χαιρεκακία, υπάρχει ανάγκη να γίνουν πλήρως αντιληπτές οι καταστροφικές συνέπειες του ασύδοτου και χυδαίου λαϊκισμού. Υπάρχει η ανάγκη να γίνει αντιληπτό τι συνέπειες έχουν οι πλατείες και οι γεμάτες αγανάκτηση αγκαλιές με κάθε καρυδιάς καρύδι. Ειδικά τώρα, που και η Νέα η Δημοκρατία μοιάζει να υποκύπτει στην γοητεία αυτών των αγκαλιών, το μάθημα επείγει. Πρέπει να δοθεί και να είμαστε όλοι στην τάξη. Και σίγουρα να είναι αυτοί που μιμούμενοι τις αγκαλιές με «αγανακτισμένους», αγκαλιάζουν συλλαλλητήρια.

  Δεν είμαι ο Μουζάλας που πιστεύει ότι η λύση για το μεταναστευτικό είναι να μην υπάρχουν πόλεμοι. Δεν πιστεύω ότι η λύση για τους πιθηκανθρώπους συμπολίτες είναι να γίνουν άνθρωποι. Δυστυχώς έχω και κοινωνικά και πολιτικά ενηλικιωθεί και ξέρω πως σε μια κοινωνία θα υπάρχουν και τα καθάρματα και οι τραμπούκοι και οι πιθηκάνθρωποι. Δεν μπορείς να τους εξαφανίσεις, αλλά μπορείς να περιορίσεις τη δράση τους. Κι αυτό, δυστυχώς για τους «καλούς» ανθρώπους, δεν γίνεται με ευχές. Δεν γίνεται με ωραία λόγια που εξηγούν με λογική πόσο καταστροφικός μπορεί να είναι ο λαϊκισμός και η πολιτική υπόθαλψη πιθηκανθρώπων. Γίνεται μόνο με το παράδειγμα. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά οι κοινωνίες άλλο τρόπο να μάθουν δεν έχουν. Τουλάχιστον εδώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση των ανθρώπων που πολιτεύτηκαν χρησιμοποιώντας τον βόθρο και τώρα φωνάζουν ότι ο βόθρος απειλεί να τους πνίξει, το μάθημα εκτός από γνώση, χαρίζει και δικαιοσύνη. Και μπράβο του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.