Non paper της Athens Review μετά την αθώωση της Σώτης

Λίγη ώρα μετά την αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου η Athens Review of Books έστειλε σε δεκάδες δημοσιογράφους το παρακάτω «non paper»:

Η Σώτη Τριανταφύλλου αθωώθηκε μετά την ψευδή καταμήνυση του επαγγελματία μηνυτή Δημητρά, εκπροσώπου της ΜΚΟ-σφαγίδας «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Θα ακολουθήσει η αθώωση του Τάκη Θεοδωρόπουλου, της Λώρης Κέζα, και πολλών άλλων.

Είναι καιρός οι εισαγγελείς να ασχοληθούν με την παράγκα του Δημητρά, με το σκάνδαλο της βιομηχανίας μηνύσεων και αναφορών Δημητρά:  Όπως κομπάζει ο ίδιος, έχουν σχηματιστεί με βάση τις καταγγελίες του περισσότερες από 200 δικογραφίες τα δύο (2) μόνο τελευταία χρόνια!

Εκτός του λεγόμενου Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ανάμεσα στις συναφείς ΜΚΟ που έχει ιδρύσει ο προκείμενος Δημητράς, είναι και η «Ένωση Ουμανιστών/-τριών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε)», η οποία μόνο από τον τίτλο της «φωνάζει» για τους στόχους της και για το ποιόν τού… Ουμανιστή ιδρυτή της. Ο οποίος Ουμανιστής εξελίχθηκε σε μάστιγα των δικαστηρίων, σε μάστιγα των (πραγματικών) ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μάστιγα των πραγματικών μειονοτήτων.

Αναλυτικότερα:

Ο Δημητράς-με-τις-πολλές-ΜΚΟ: Επάγγελμα: Humanist Watcher
Έδρα: Τ.Θ. 60820, 153 04 Γλυκά Νερά
Athens Review of Books, τχ. 91, Ιανουάριος 2018

Από την Wikipedia:

«Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, συντομογραφικά ΕΠΣΕ, αποτελεί ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ). Πρόκειται για το ελληνικό τμήμα τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα[1] (International Helsinki Federation for Human Rights), η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη και τη δημοσιοποίηση των αρχών της τελικής πράξης της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που υπογράφτηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο του 1975, γνωστές και ως «Συμφωνίες του Ελσίνκι».[2] Η Διεθνής Ομοσπονδία Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε την 27η Νοεμβρίου του 2007. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.»

Έτσι ο Δημητράς απέμεινε μόνος αυτός Παγκόσμιος Παρατηρητής, να επιβλέπει την τήρηση των Διεθνών «Συμφωνιών του Ελσίνκι» του Αυγούστου 1975.

 

This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Non paper της Athens Review μετά την αθώωση της Σώτης

 1. H Σώτη αθωώθηκε. Με τον Δημητρά τι θα κάνουμε;


  Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα
  Liberal

  Η Σώτη Τριανταφύλλου αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Δικαζόταν για δημόσια υποκίνηση μίσους, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, γιατί στο άρθρο της «Rock and roll will never die» που δημοσιεύθηκε στην Athens Voice ανέφερε μια ρήση του Μάρκο Πόλο περί των μουσουλμάνων: «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι και μετριοπαθής αυτός που σου κρατάει για να το κόψουν».

  Η Εισαγγελέας της έδρας Μαγδαληνή Καλπακίδου πρότεινε την αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου τονίζοντας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της ότι «αυτές οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη, εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Το κείμενο της αποτελεί έκφραση άποψης και δεν στοιχειοθετείται ούτε καν η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος». Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου που αθώωσε την «κατηγορουμένη» ήταν η δικαστής Ευσταθία Αναστασοπούλου.

  Η Σώτη Τριανταφύλλου αθωώθηκε μετά την ψευδή καταμήνυση του «επαγγελματία» Δημητρά, εκπροσώπου της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Θα ακολουθήσει η αθώωση του Τάκη Θεοδωρόπουλου, της Λώρης Κέζα, και πολλών άλλων…

  Μεταξύ αυτών τυχαίνει να είμαι και εγώ μηνυόμενος. Για πρόκληση ρατσιστικής βίας από παλιό «μου» άρθρο για τους Ρομά, το οποίο τελικά δεν είναι δικό μου… αλλά συρραφή κειμένων που αναδημοσίευσαν, με ανεύθυνο τρόπο κάποια απαράδεκτα sites, βάζοντας το όνομά μου! Μόνο που για τη περίπτωσή μου, ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσω σε αίθουσα δικαστηρίου, αφού κατέθεσα υπόμνημα που του υποδεικνύω την «απροσεξία» του.

  Τι θα γίνει όμως μ΄αυτόν τον άνθρωπο; Κάθε λίγο και λιγάκι, θα απασχολεί την Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ με τις μηνύσεις του; Θα σέρνει συγγραφείς και αρθρογράφους στα δικαστήρια ως νέος «ιεραξεταστής»; Kαι οι εισαγγελείς θα τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη; Νομιμοποιείται ως εκπρόσωπος διάφορων περίεργων ΜΚΟ να καταγγέλει όποιον δεν του αρέσει η σημειολογία της γραφής του; Έχει επίσης, το δικαίωμα να καταθέτει μηνύσεις, προσποιούμενος ότι δεν καταλαβαίνει τις αντιγραφές και τις αλλοιώσεις κειμένων; Δεν είναι δα και πρωτάρης στο internet για να μην μπορεί να διακρίνει ποια είναι η ταυτότητα ενός επαγγελματία αρθρογράφου και ποιες είναι οι θέσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Κατά συνέπεια, το κάνει επίτηδες. Για τους δικούς του λόγους που κάποτε πρέπει να αποκαλυφθούν.

  Σύμφωνα με τη Wikipedia, ας δούμε τι ακριβώς είναι ΜΚΟ του κ. Δημητρά: «Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, συντομογραφικά ΕΠΣΕ, αποτελεί ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ). Πρόκειται για το ελληνικό τμήμα τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα[1] (International Helsinki Federation for Human Rights), η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη και τη δημοσιοποίηση των αρχών της τελικής πράξης της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που υπογράφτηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο του 1975, γνωστές και ως «Συμφωνίες του Ελσίνκι».[2] Η Διεθνής Ομοσπονδία Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε την 27η Νοεμβρίου του 2007.[3] Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.[4]».

  Έτσι ο Δημητράς απέμεινε μόνος αυτός Παγκόσμιος Παρατηρητής, να επιβλέπει την τήρηση των Διεθνών «Συμφωνιών του Ελσίνκι» του Αυγούστου 1975.

  Έως τώρα, οι μηνυόμενοι απλώς προσπαθούσαν να ξεχάσουν την περίπετειά τους. Αλλά αυτό θα γίνεται πάντα; Το ότι δηλαδή δεν έχουμε τον χρόνο, την ενέργεια, την διάθεση και την ψυχική ανάγκη να αντιδράσουμε, αντιμηνύοντας τον Δημητρά, θα το εκλαμβάνει μονίμως ως ένδειξη αδυναμίας;

  Δεν είμαι σίγουρος αν έχει ουσία να δαπανήσουμε το χρόνο μας αλλά ίσως πρέπει κάποτε να πάρει την απάντηση που του αξίζει…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άσχετα με το γεγονός πως εγώ, για λόγους που έχω εκθέσει σε πολλά σχόλιά μου, όπως εδώ:
   https://roides.wordpress.com/2017/05/06/6may17b/#comment-95114
   (06/05/2017)
   δεν θα κατέφευγα στη Δικαιοσύνη κατά της συγκεκριμένης κυρίας, θέλω να σταθώ σε δυο σημεία:

   @ανέφερε μια ρήση του Μάρκο Πόλο περί των μουσουλμάνων: «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι και μετριοπαθής αυτός που σου κρατάει για να το κόψουν».

   Τέτοια ανόητη ρήση μίσους του Μάρκο Πόλο ούτε υπάρχει ούτε θα ήταν δυνατόν να υπάρξει. Υπάρχουν Μουσουλμάνοι, που είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, υπήρξαν στον ισλαμικό κόσμο οι συνθήκες για να έχουμε δεκάδες πρωτοπόρους επιστήμονες (με την έννοια που έχει ο όρος για την εποχή τους),

   https://en.wikipedia.org/wiki/Science_in_the_medieval_Islamic_world
   Science in the medieval Islamic world

   https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Golden_Age
   Islamic Golden Age

   υπήρξε ο Μεγάλος Σουλτάνος Σαλαντίν, που βάζει τα γυαλιά σε όλους τους σύγχρονούς του Χριστιανούς μονάρχες του Βυζαντίου και της Δύσης.

   Ο Μ.Πόλο δεν ήταν ούτε φανατικός ούτε άδικος, ούτε απλοϊκός.
   Η κυρία Σώτη Τριανταφύλου δεν το εγνώριζε, του φόρτωσε από άγνοια και προχειρότητα μια ενοχή που δεν είχε,άλλωστε πεθαμένος είναι δεν μπορεί να την καλέσει να ανακαλέσει και αυτή θεώρησε πως δεν έχει υποχρέωση απέναντι σε ένα ιστορικό πρόσωπο και απέναντι στους αναγνώστες της και στην σοβαρότητά της, να αποκαταστήσει τη μνήμη του.

   Απορώ γιατί ο κ.Ζαμπούκας επαναλαμβάνει ένα διαπιστωμένο ψέμα:
   http://www.efsyn.gr/arthro/ergostasio-ritorikis-misoys («Εργοστάσιο ρητορικής μίσους»)

   Αισθάνεται πως χρειάζονται ψέματα για να υποστηριχτεί η αθωότητα της κας Τριανταφύλου;

   @Η Εισαγγελέας της έδρας Μαγδαληνή Καλπακίδου πρότεινε την αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου τονίζοντας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της ότι «αυτές οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη, εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν.

   Δεν επιτρέπω, όπως και αυτονόητα πολλοί ακόμη, στην κα Εισαγγελέα να δηλώνει πως γνωρίζει τι περνά από το μυαλό μου.

   Προσωπικά δεν κρίνω ούτε όλους τους Μουσουλμάνους ούτε όλους τους Χριστιανούς, με βάση τα φοβερά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι θρησκευτικές και πολιτικές τους ηγεσίες και οι λαϊκές μάζες που τις ακολουθούσαν τυφλά.
   Αυτή της πάντως η δήλωση, που δεν ξέρω αν ειπώθηκε και πως ειπώθηκε, πολύ δύσκολα θα άντεχε στον νομικό και λογικό έλεγχο, αν υπήρχε κάποιος αρμόδιος διατεθειμένος να την ελέγξει.

   Θα συμβούλευα πάντως την κα Εισαγγελέα, να δει την βραβευμένη με Όσκαρ λιβανέζικη ταινία «H προσβολή», με θέμα το μίσος μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων του Λιβάνου.
   Πιθανολογώ πως θα την βοηθήσει πολύ να εκφράζεται προσεκτικότερα και ορθολογικότερα.

 2. 34 δικογραφίες για ρατσιστικά εγκλήματα ζητούν δικαστικές αποφάσεις

  34 δικογραφίες για καταγγελλόμενα ρατσιστικά εγκλήματα από δικαστικούς λειτουργούς, μητροπολίτες, βουλευτές, ΜΜΕ, αστυνομικούς, δημάρχους, ακροδεξιούς, φορείς, και άλλους πολίτες

  Στις 28 Ιουνίου 2016, η Εισαγγελέας για τα ρατσιστικά εγκλήματα σχημάτισε 20 δικογραφίες και συσχέτισε την ακόλουθη αναφορά του ΕΠΣΕ με άλλες δύο προϋπάρχουσες δικογραφίες: μόνο για μιαν καταγγελία που αφορά «ρατσιστικό χαρακτηρισμό Έλληνα ομογενούς» (παράγραφος 21) δεν έχει σχηματισθεί (ακόμα) δικογραφία. Με δύο εξαιρέσεις, οι δικογραφίες που αφορούν συμβάντα στην Αττική στάλθηκαν για προκαταρκτική εξέταση στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες στάλθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Ξάνθης, Κομοτηνής (τρεις δικογραφίες), Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρίπολης, Πολυγύρου και Καλαβρύτων.

  Από την πρώτη αναφορά του ΕΠΣΕ στην Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα, στις 14 Αυγούστου 2015 (http://booksjournal.gr/slideshow/item/1350-ελλάδα-2015-διακρίσεις,-ρατσισμός,-ατιμωρησία), σχηματίσθηκαν πέντε δικογραφίες ενώ η αναφορά συσχετίσθηκε με άλλες τέσσερις προϋπάρχουσες δικογραφίες.

  Από την τρίτη αναφορά του ΕΠΣΕ στην Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα με δύο καταγγελίες και με αναφορά στην εξαιρετική εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. της 8 Νοεμβρίου 2014 για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα την 1 Ιουνίου 2016 (https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/06/01/1-105/), σχηματίσθηκαν δύο δικογραφίες.

  Τέλος, σχηματίσθηκε δικογραφία και για αναφορά του ΕΠΣΕ στις 29 Οκτωβρίου 2015 για τη δράση των πιθανότατα επικαλυπτόμενων ναζιστικών οργανώσεων Combat 18 και Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές με ανάληψη ευθύνης στο ιστολόγιό τους (!!!) για βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων, μνημείου στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και άλλους χώρους, στην οποία έγινε αναφορά και κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή (http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=143d5887-4f35-4165-a3b7-a541011b493f)

  Κυρία Ελένη Τουλουπάκη

  Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

  14 Απριλίου 2016

  Δεύτερη αναφορά για σειρά αδικημάτων με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα

  Η παρούσα αναφορά υποβάλλεται και σε επισυναπτόμενο DVD για τη διευκόλυνση αναπαραγωγής ή άλλης εξεργασίας της από τις εισαγγελικές αρχές

  Κυρία Εισαγγελέα

  Αίτημα για ενημέρωση για ενέργειες σε συνέχεια πρώτης αναφοράς

  Στις 14 Αυγούστου 2015 πρωτοκολλήθηκε με αρ. πρωτ. 36725/14-8-2015 αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) για σειρά αδικημάτων με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα που αναφέρονταν σε εννέα υποθέσεις. Σχηματίσθηκε δικογραφία με ΑΒΜ ΣΤ2015/12861. Για την αναφορά και τα καταγγελλόμενα σε αυτή ενημερώσαμε και τις Επιτροπές του ΟΗΕ που εξέτασαν την Ελλάδα το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2015. Εν όψει της εξέτασης της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων τον Αύγουστο 2016 στα πλαίσια της οποίας το ΕΠΣΕ θα υποβάλει έκθεση, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε με τον πλέον πρόσφορο τρόπο τις ενέργειές σας για τις εννέα υποθέσεις που αφορούσαν οι καταγγελίες μας, ώστε να περιλάβουμε τις πληροφορίες αυτές στην έκθεσή μας.

  Συστάσεις Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και δημιουργία Παρατηρητηρίου Ρατσιστικού Λόγου

  Οι συστάσεις της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ προς την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 2015 περιλαμβάνουν και συστάσεις για το ρατσιστικό λόγο και την ανάγκη δίωξής του που ακολουθούν. Το ΕΠΣΕ ήταν η ελληνική ΜΚΟ που ήταν στον ΟΗΕ και επιδίωξε αυτές τις συστάσεις. Λογική συνέχεια και συνέπεια αποτελεί η δημιουργία από το ΕΠΣΕ του Παρατηρητηρίου ρατσιστικού λόγου στην Ελλάδα (https://www.facebook.com/hatespeechingreece/) για την καταγραφή σοβαρών μορφών ρατσιστικού λόγου και στη συνέχεια αναφορά τους σε σας παρακάτω. Τις ενέργειές σας επίσης θα περιλάβουμε στην έκθεση στην Επιτροπή του ΟΗΕ.

  Συστάσεις της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: (…) Ρατσισμός και Ξενοφοβία

  (http://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CCPR/Shared%20Documents/GRC/CCPR_C_GRC_CO_2_22220_E.docx – Μετάφραση στα ελληνικά από το ΕΠΣΕ)

  13. Αν και αναγνωρίζεται ότι το συμβαλλόμενο κράτος καταβάλλει προσπάθειες καταπολέμησης των εγκλημάτων μίσους, η Επιτροπή ανησυχεί για το ότι ο νέος Νόμος 4285/2014 και οι διατάξεις που εισήχθηκαν στον Ποινικό Κώδικα ενδέχεται να παρακωλύουν τις έρευνες και τις διώξεις ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους που αφορούν δημόσια εκφραζόμενες προσβολές και δυσφήμιση ομάδων. Η Επιτροπή ανησυχεί επίσης για συνεχιζόμενες αναφορές ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και Ρομά. Η Επιτροπή σημειώνει με ιδιαίτερη ανησυχία ότι τα καταγεγραμμένα περιστατικά ρατσισμού υπολείπονται των πραγματικών, λόγω της φερόμενης έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις αρχές και της φερόμενης απουσίας αποτελεσματικού μηχανισμού καταγραφής των καταγγελιών. Η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για το ότι οι επιβαλλόμενες κυρώσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς για την αποθάρρυνση και πρόληψη των διακρίσεων (άρθρα 2, 19, 20 και 26).

  14. Το συμβαλλόμενο κράτος οφείλει να αναθεωρήσει τη νομοθεσία του ώστε να διασφαλίζεται ότι οποιασδήποτε μορφής υποστήριξη εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους θα απαγορεύεται δια νόμου και ότι όλες οι περιπτώσεις ρατσιστικά υποκινούμενης βίας θα διερευνώνται συστηματικά, ότι οι δράστες θα διώκονται και θα τιμωρούνται, και ότι θα παρέχεται η ενδεδειγμένη αποζημίωση στα θύματα. Το συμβαλλόμενο κράτος πρέπει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για τη βελτίωση της καταγραφής των εγκλημάτων μίσους. Επιπλέον, το συμβαλλόμενο κράτος οφείλει να ενισχύσει τις προσπάθειές του για την εξάλειψη των στερεοτύπων και των διακρίσεων σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και Ρομά, μεταξύ άλλων, διεξάγοντας εκστρατείες ευαισθητοποίησης των πολιτών οι οποίες θα προωθούν την ανεκτικότητα και το σεβασμό στη διαφορά.

  Αντισημιτισμός και επιδοκιμασία Ολοκαυτώματος από μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό

  Τον Αύγουστο 2014, ο Αχμέτ Μέτε, που έχει εκλεγεί από ομοθρήσκους του ως Μουφτής Ξάνθης,έκανε αντισημιτικές δηλώσεις που περιλάμβαναν επιδοκιμασία του Ολοκαυτώματος (βίντεο διαθέσιμο στο https://www.youtube.com/watch?v=fmq6ZoPx3hc). Το γεγονός αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά στις 19 Μαρτίου 2016:

  Το δημοσίευμα προκάλεσε τις ακόλουθες αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

  http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1397:2016-03-28-11-48-08&catid=49:2009-05-11-09-28-23

  Από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

  Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Ναζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

  Αθήνα, 28.3.2016

  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

  Δήλωση Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ για τον Ρατσισμό και τον Αντισημιτισμό‏

  http://www.trakyaninsesi.com/haber/7822/.html

  3 Απριλίου 2016

  Ο Παλαιστινιακός λαός ζει σε συνθήκες απόλυτης καταπίεσης και τασσόμαστε ομόθυμα εναντίον των τυράννων του. Ταυτόχρονα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε- και είμαστε- εναντίον της ιδεολογίας που βασίζεται στην ανοχή των εγκλημάτων του Ναζισμού και της ρατσιστικής βίας καθώς και στην εκτέλεση ανθρώπων λόγω θρησκευτικής διαφορετικότητας.

  Είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και όχι των τυράννων τους.

  Είμαστε στο πλευρό της Ειρήνης και όχι του πολέμου.

  Υπερασπιζόμαστε τις αξίες του ιδεαλισμού και της ανοχής που αντιμετωπίζουν τον κάθε συνάνθρωπό μας ισότιμα και όχι την ιδεολογία που βασίζεται στο ρατσισμό και το μίσος, αναγνωρίζοντας στον καθένα το δικαίωμα για τον εαυτό του ως υπέρτατου δικαστή και τιμωρού, πριν από τον φυσικό δικαστή και τον ίδιο τον Θεό.

  Η προσχηματική ή πραγματική επίκληση οποιασδήποτε ιδεολογίας ή θρησκείας, είτε αυτή είναι η εβραϊκή είτε η μουσουλμανική είτε η χριστιανική, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί λόγο διαχωρισμού των ανθρώπων και τελέσεως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

  Εμείς, ως μουσουλμάνοι, πιστεύουμε στην Ειρήνη.

  Εμείς, πιστεύουμε στα εδάφια του Κορανίου και Όχι στην σε όσα μεταγενέστερα ενσωματώθηκαν ως θρησκεία μέσα στο Ισλάμ.

  Δεχόμαστε ως απάνθρωπη και καταδικαστέα ενέργεια ακραίου φυλετικού μίσους το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, την σφαγή των μουσουλμάνων από το Ισραήλ, τις σφαγές των ανθρώπων από τον ISIS, χωρίς κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε μουσουλμάνους ή χριστιανούς.

  Κανένας, δημοκράτης αυτού του κόσμου δεν μπορεί να δικαιολογεί σήμερα τον Χίτλερ και την Ναζιστική-Φασιστική ιδεολογία του. Ούτε να δικαιολογήσει, σύμφωνα με την ιδεολογία του Kabala και στο όνομα του Μεγάλου Ισραήλ, την εκτέλεση Παλαιστινίων και μουσουλμάνων ή την θανάτωση ανθρώπων εκ μέρους του δήθεν Ισλαμικού κράτους.

  Τασσόμαστε εναντίον οιουδήποτε υποστηρίζει ότι έχει αυτό το δικαίωμα.

  Όλοι μας -και ειδικά εμείς ως μέλη της Μειονότητας της Θράκης- οφείλουμε να είμαστε απέναντι στις αντιλήψεις που συμφωνούν με αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες, χωρίς να κοιτάζουμε την ταυτότητα, την ιδιότητα και το αξίωμά των εκφραστών τους.

  Το Ισλάμ μέσα από τις διδαχές του Κορανίου, είναι θρησκεία Ειρήνης και τάσσετε εναντίον των εγκληματιών και όλων εκείνων που καταπατούν βάναυσα τα όρια της ανθρωπιάς.

  Κατά συρροή ρατσιστικά κείμενα εφημερίδας δια του τύπου

  Στις 3 Νοεμβρίου 2015, στάλθηκε στην ΕΣΗΕΑ η ακόλουθη εύγλωττη καταγγελία για κατά συρροή αντισημιτικά και μερικώς ισλαμοφοβικά πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας (Νικηταρά 2-4 & Εμμ. Μπενάκη Αθήνα) κατά την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου 2015:

  Καταγγέλλουμε την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”

  http://www.symbiosis.website/symbiosisorgel/symβiosis-δραστηριότητες/295-καταγγείλουμε-την-επαναλαμβανόμενη-μη-δεοντολογική-πρακτική-της-αθηναϊκής-εφημερίδας-“ελεύθερη-ώρα”

  Προς

  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ)

  Εποπτικό όργανο Δεοντολογίας ΕΣΗΕΑ

  Αθήνα

  3 Νοεμβρίου 2015

  Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

  Σας γράφουμε εκ μέρους του “Getthetrollsout!”, μιας δι-ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας των MediaDiversityInstitute (Μεγάλη Βρετανία), JewishContributiontoanInclusiveEurope (Βέλγιο), CenterforIndependentJournalism (Ουγγαρία), InternationalLeagueagainstRacismandAnti-Semitism (Γαλλία), και Συμβίωση (Ελλάδα), με σκοπό να απαντήσει στην ανησυχητική εξάπλωση του αντισημιτισμού -έργω και λόγω- τόσο στο χώρο της πολιτικής όσο και των ΜΜΕ. Οι παραπάνω οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών δραστηριοποιούνται ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους, καθώς και στο πεδίο των ΜΜΕ, ενώ το πρόγραμμα “Get the trolls out!” στοχεύει ειδικότερα στην ευαισθητοποίηση απέναντι στον αντισημιτικό λόγο και την αντιμετώπισή του στα νέα, αλλά και στα παραδοσιακά μέσα. Επιπλέον, ενθαρρύνει τον δημόσιο λόγο ο οποίος αναφέρεται στους Εβραίους με τρόπο που δεν παραπληροφορεί.

  Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να καταγγείλουμε στην Ένωσή σας την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, η οποία παραβιάζει ξεκάθαρα τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του “Get the trolls out!”, έχουμε λάβει πρόσφατα πολλαπλές αναφορές από τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα σχετικά με τα συνεχή εξόφθαλμα αντισημιτικά πρωτοσέλιδα της “Ελεύθερης Ώρας”, τα οποία αναπαράγουν γνωστούς αντισημιτικούς μύθους αναμιγνύοντας τους με άλλες μορφές ρατσισμού, όπως είναι η ισλαμοφοβία.

  Χαρακτηριστικά, μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν καταγραφεί έξι πρωτοσέλιδα της “Ελεύθερης Ώρας” με πηχυαίους τίτλους (συνημμένα στην παρούσα επιστολή), τα οποία αγνοούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία:

  23567

  1. “ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!” (13/7),

  2. “ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ… ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ” (22/7),

  3. “ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ “ΣΕΜΙΤΑΧ” ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ “ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ”!” (15/9),

  4. “ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ “ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ” – Πώς παίζει το Σιωνιστικό παιχνίδι – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει τη δολοφονία του ελληνικού έθνους” (18/9),

  5. “ΡΑΒΙΝΟΣ, ΙΜΑΜΗΣ ΚΑΙ… ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! – ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ – ο “Μεσσίας” των Εβραίων και η γενοκτονία της Ευρώπης από τους ισλαμιστές” (22/9),

  6. ““ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ”! – Γιώργος Πάλμος: Το πάνε για παραγραφή λόγω υποστήριξης προς τους Ιουδαίους του… υπαλλήλου τους, Αλέξη Τσίπρα!” (9/10)

  Παρά το σχετικά μικρό αναγνωστικό κοινό της συγκεκριμένης εφημερίδας και την ελάχιστη εγκυρότητα που φαίνεται ότι διαθέτει, αντιλαμβανόμαστε ως ιδιαίτερα προβληματικό το γεγονός ότι συχνά στα περίπτερα και στα πρακτορεία τύπου ανά την επικράτεια το κοινό εκτίθεται στα απροκάλυπτα αντισημιτικά πρωτοσέλιδα των φύλλων της.

  Οι τίτλοι που παραθέτουμε περιέχουν συνειδητά ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες, οι οποίες συντηρούν και ενισχύουν τη στερεοτυπική εικόνα των Εβραίων ως το απόλυτο κακό και καλλιεργούν το μίσος εναντίον τους. Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, και επειδή τα εν λόγω πρωτοσέλιδα παραβιάζουν κατάφωρα τα άρθρα 1 και 2 των αρχών δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος που έχουν εγκριθεί από τη Γενική σας Συνέλευση, ζητούμε από την Ένωσή σας και ειδικότερα από το αρμόδιο όργανο δεοντολογίας, να επιληφθείτε του θέματος και να ελέγξετε τις συγκεκριμένες παραβάσεις με όλες τις προσήκουσες διαδικασίες, επιβάλλοντας ανάλογες κυρώσεις στους δημοσιογράφους-μέλη σας που εμπλέκονται σε αυτές.

  Για λόγους διαφάνειας και πληροφόρησης του κοινού, σας γνωστοποιούμε ότι η συγκεκριμένη επιστολή θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του project μας http://www.getthetrollsout.org. (http://www.getthetrollsout.org/what-we-do/complaints/item/24-complaint-athens-daily-newspaper.html)

  Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την τύχη του αιτήματός μας, καθώς και για την πορεία των ενεργειών σας.

  Με εκτίμηση,

  Γιατο project “Get the trolls out!”,

  Συμβίωση

  Λιουμπησα Βρετντσεβ

  Ομοερωτοφοβικό παραλήρημα δια του τύπου εφημερίδας, βουλευτή και μητροπολίτη

  Στις 15 Νοεμβρίου 2015, η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα (Νικηταρά 2-4 & Εμμ. Μπενάκη Αθήνα) ανάρτησε το ακόλουθο πρωτοσέλιδο με το οποίο καθυβρίζει όλα τα άτομα με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό ως «ανώμαλα», υιοθετώντας τη σχετική θέση του επίσης ομοερωτοφοβικού υβριστή βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενώ περιλαμβάνει και ομοερωτοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ που θεωρεί την ομοφυλοφιλία «ψυχοπαθολογική εκτροπή από την ανθρώπινη φύση… αίσχιστο και ατιμωτικό πάθος… ανώμαλη σεξουαλική συμπεριφορά… » και ψευδώς ισχυρίζεται πως έχει νομιμοποιηθεί η παιδοφιλία στην Ολλανδία και η κτηνοβασία στη Γερμανία. Τα κείμενα των δημόσιων λειτουργών, του βουλευτή και του μητροπολίτη που έχει τελέσει και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, αναδημοσιεύονται από τις ιστοσελίδες τους.

  Διαβάστε αναλυτικά εδώ: https://goo.gl/dfBNBq

  • Ο/Η Συνεργάτης Δημητρά στο booksjournal.gr λέει:

   Μα τι λέτε, αφού συνεργαζόμασταν όλοι μαζί με τους κ.κ. Δημητρά και Κανέλλη γι’αυτά τα δημοσιεύματα!

   • Ο/Η or2554 λέει:

    Ο εισαγγελέας Δημητράς και ο βοηθός εισαγγελέα Κανέλλης όταν δημοσίευε την έγκληση Δημητρά εναντίον Σώτης και Λώρης Κέζα στις 3 Ιουλίου 2016, στο περιοδικό του the books journal. Αργοτερα, από τις 34 περιπτώσεις η εισαγγελέας θα διάλεγε τη Σωτη και την Λώρη να τις παραπέμει σε δίκη.

    Όταν το κύμα συμπαράστασης στη Σώτη έγινε τεράστιο, είπε κι ο Κανέλλης να καβαλήσει το κύμα.

    Kαι τώρα τον βρίζει ο Δημητράς για «θλιβερή, σχεδόν γκαιμπελική κατρακύλα».

    Αλλά οι καιροί αλλάζουν. Και οι καιροσκόποι συνήθως ξανασυναντιούνται σε άλλους αγώνες

 3. Ο/Η antiochusacharnensis λέει:

  Επί του προκειμένου, η επίκληση μίας παλαιάς δηλώσεως, εφ’ όσον δεν δηλώνει αποδοχήν της ο αναμεταδότης, δεν έπεται την αναγκαστικήν αποδοχήν της. Άρα, όλον το επίμαχον σκεπτικόν του Παναγιώτου Δημητρά επί του προκειμένου δεν ευσταθεί. Επίσης, όσον αφορά την θέσιν περί ανυπαρξίας της επιμάχου δηλώσεως του Μάρκο Πόλο, προφανώς εφ’ όσον δεν προσκομίζονται απτές πηγές περί αυτού, υποχρεωτικώς απορρίπτεται. Ουδέν πλέον ή έτερον περί αυτού.-

 4. Παράθεμα: Βιομηχανία αγωγών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 5. Παράθεμα: Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης που διαφωτίζει τη δράση του «Εθνικού Μηνυτή» Π. Δημητρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 6. Παράθεμα: Tην τελευταία 5ετία, ο Παν. Δημητράς υπέβαλε 409(!!!) μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές (ψευδείς καταμηνύσεις στην πλειονότητά τους) | Ροΐδη και Λ

 7. Παράθεμα: Ο κ.Παν. Δημητράς, έχει καταθέσει μηνύσεις στα μισά πρωτοδικεία της επικρατείας εναντίον του Λιμενικού, εισαγγελέων, υπουργών… | Ροΐδη κα

 8. Παράθεμα: Ο εθνικός μας μηνυτής, Παναγιώτης Δημητράς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 9. Παράθεμα: Μετανοείτε! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 10. Παράθεμα: (και)Για αυτό το κείμενο μηνύθηκε από τον Εθνικό μας Μηνυτή η liberal.gr | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 11. Παράθεμα: Kοινοβουλευτική ερώτηση για το πογκρόμ μηνύσεων κατά δημοσιογράφων από Δημητρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.