Μίζες στο υπουργείο Οικονομικών του σ. Τσακαλώτου [Ωιμέ! δεν αφορούν την κα Μαρέβα]

[Καταρρέει μέρα με τη μέρα το ηθικό πλεονέκτημα της Μια Χαρά Αριστεράς]

των Ιλλουμινάτι Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Παρά το γεγονός ότι δύο σοβαρές υποθέσεις που ανέκυψαν την τελευταία εβδομάδα, τόσο αυτή με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και πρωταγωνιστή τον καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή όσο και αυτή με το υπουργείο Οικονομικών και τον καταγγελλόμενο εκβιασμό από το περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου (που ανέδειξε «Το Βήμα»), φαινομενικά είναι διαφορετικές, εν τούτοις αποδεικνύεται ότι έχουν κοινό παρονομαστή: τη χειρότερη εκδοχή της εξουσίας.

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να στηρίξει τη δύναμή της στο ηθικό της πλεονέκτημα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτική της καταγωγή και τον χώρο της Αριστεράς. Εκανε σημαία τη μάχη κατά της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, κάθε μορφής αδιαφάνειας, φροντίζοντας να αντιδιαστείλει τη δική της παρουσία ως «υπεράνω πάσης υποψίας» έναντι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ενας διαπρεπής αστρονόμος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, τόσο σημαντικός ώστε η Διεθνής Αστρονομική Ενωση να δώσει το όνομά του σε αστεροειδή, αλλά και ένας πολίτης, ο Ιωσήφ Λιβανός, που έχει συμβάλει στην αποκάλυψη μείζονος σκανδάλου φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος αποδομούν με τις καταγγελίες τους το περιβόητο αυτό ηθικό πλεονέκτημα.

Αμφότεροι δυσφορούν με το πώς λειτουργούν εις βάρος τους, εις βάρος όλων, τα γρανάζια της κυβερνώσας εξουσίας. Γραφειοκρατικές δομές και αδιαφανείς διαδικασίες, γενικοί γραμματείς που συμπεριφέρονται σαν «τσάροι του Διαστήματος» απαξιώνοντας και υπονομεύοντας διαπρεπείς επιστήμονες, περίεργες συμπεριφορές και υπόγεια παζάρια εκεί όπου η εξουσία συναντά το χρήμα έρχονται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο.

Το ηθικό «βεβηλώνεται», το πλεονέκτημα σβήνει από τον πολιτικό χάρτη. Μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές κυβιστήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με περισσότερα μέτωπα από όσα μπορούσε να φανταστεί, καθώς παρασύρθηκε από το σύνδρομο της αλαζονείας που ενδημεί στους κύκλους της εξουσίας.[πηγή]

Nota Bene
Διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόµα και σήµερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, µεταξύ του 2016 και του 2017 απο καλύπτει, µιλώντας στα «Παραπολιτικά», ο βασικός µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχο νταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτε ρη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συν δέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµι κών, Ευ. Τσακαλώτου, και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση.
Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείµενο του εκβιασµού, σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σηµαντικό µερίδιο της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Ζάβαρακατρανέμια -Ούτε φωνή ούτε ακρόαση
Υπενθυμίζω, για όσους έχουν χάσει συνέχειες του έργου, πως «Το Βήμα» αποκάλυψε την Κυριακή ότι πολίτης που κατονόμασε στις φορολογικές Αρχές (και αποδείχθηκε αληθής) μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής διεκδίκησε από το Δημόσιο τη νόμιμη αποζημίωσή του. Δεν την έλαβε ποτέ – καταγγέλλει – διότι σύμβουλος του Τσακαλώτου, βιοτέχνης στον… πρότερο έντιμο βίο του – διεκδίκησε για την πάρτη του και όχι για ξένες τσέπες 1,8 εκατ. ευρώ για να προωθήσει την αποζημίωση.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί εδώ και επτά μήνες, ο Τσακαλώτος λέει ότι την έστειλε στον εισαγγελέα προς διερεύνηση τον Νοέμβριο του 2017, αλλά παρά τη σοβαρότητά της ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Από πουθενά. Ούτε από εισαγγελία ούτε από Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά ο Κυριάκος καλείται να απαντήσει ποιος είναι ο χρηματοδότης της εταιρείας της συζύγου του. Διότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τα υπόγεια του Μαξίμου…[Γιώργος Παπαχρήστος, Τα Νέα 27.04.2018]

 

This entry was posted in Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Μίζες στο υπουργείο Οικονομικών του σ. Τσακαλώτου [Ωιμέ! δεν αφορούν την κα Μαρέβα]

 1. Ο/Η USSR λέει:

  Λάσπη στον ανεμιστήρα…

 2. Ο/Η Νες φραπέ λέει:

  «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», βασικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει πως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα, να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του.

  «Είναι προφανές ότι ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα. Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του», καταλήγει στην ανακοίνωση της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

  Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

  Σε ανακοίνωση – απάντηση, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι:
  «Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.

  Τους συνιστούμε να είναι: α) πιο προσεκτικοί και β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/371983/o-tsakalotos-parepempse-ton-sumvoulo-tou-paradehetai-to-upoik-sti-nd/#ixzz5E37cB9Hq

  • Ο/Η Po λέει:

   σοβαρή κυβέρνηση

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Μαρινάκη να μιλάει και μάλιστα σε αυτό το ύφος με τον υπουργό;

   • Ο/Η Po λέει:

    αν ήταν ο… Μαρινάκης.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ασφαλώς, γιατί η διατύπωση «ήταν κάποιος που μου συστήθηκε», δεν έχει ούτε την ελάχιστη αποδεικτική αξία.
    Προσωπικά βέβαια θεωρώ πως ήταν ο παλιός τους φίλος και πως το ξέρουν απόλυτα, απλά τους είναι αδύνατον να μιλήσουν με ειλικρίνεια και χωρίς ασάφειες.

   • Ο/Η Po λέει:

    εκπρόσωπος τύπου μιας σοβαρής κυβέρνησης δεν ανακοινώνει τέτοια ζητήματα…
    μας διασκεδάζουν πάντως.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κανείς δεν δικαιούται, να επικαλείται το «ηθικό πλεονέκτημα».Και ακόμη περισσότερο, αυτός που το προβάλει σαν το μεγάλο όπλο του. Ισως να μην υπάρχει εξουσιαστικό έγκλημα στην ανθρώπινη ιστορία, που να μην έγινε στο όνομα της ηθικής.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ το επικαλέστηκε με την ίδια αλαζονεία, που το πράττει οποιαδήποτε θρησκεία που προβάλλει τον ισχυρισμό ότι μόνον αυτή αποκλειστικά εκπροσωπεί τον αληθινό Θεό.
  Ο πανίσχυρος μύλος της εξουσίας της νεοελληνικής κοινωνίας, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Συνέθλιψε το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αφήνοντας τον έκθετο στην αλήθεια: Αν είσαι με την εξουσία πάση θυσία, τότε ηθική, πολιτική, αλήθεια, δικαιοσύνη πάνε περίπατο.
  Το ανθρώπινο μυαλό, προορίζεται να αντανακλά την γύρω του πραγματικότητα. Φυσική και πολιτική. Οταν για κάποιο λόγο πάψει να το κάνει, και αντί της πραγματικότητας υιοθετεί φανταστικά δεδομένα -όπως κάνουμε συνεχώς εμείς – τότε αρρωσταίνει. Και αν δεν παρθούν μέτρα για επανέλθει η υγιής σχέση με την αλήθεια, επέρχεται ο θάνατος.
  Και εδώ, είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτοί που θα αντικαταστήσουν πιθανόν αυτή την τελείως αποτυχημένη κυβέρνηση, αν λάβουμε υπόψιν το ιστορικό παρελθόν τους, δεν διαφέρουν και πολύ από τους τωρινούς. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε και χωρίς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να βρισκόμαστε στο ίδιο χάλι.
  Η χώρα παγιδευμένη στις αξιακές αγκυλώσεις της και έχοντας εξασφαλίσει την ελεημοσύνη από την Ευρώπη, συνεχίζει τον εύκολο δρόμο της παρακμής της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.