Στο… ΣτΕ προσφεύγει η Εκκλησία κατά του υπουργείου Παιδείας

Το Θράσος! [«Ο τρόπος εσωτερικής οργάνωσης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας, πάντοτε μέσα στα όρια που θέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι»]

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι»: H Μια Χαρά Αριστερά έχει κάνει περισσότερα χειροφιλήματα παπάδων στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο… Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας από την αποστολή του οποίου αφαιρέθηκε η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης», δηλαδή η θρησκευτική αγωγή των νέων, ενώ παράλληλα περιόρισε το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως υποστηρίζει η τελευταία.

Αναλυτικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να κριθούν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018 που αφορά το νέο Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος καθορίζει τους σκοπούς, τους στόχους, τις αρμοδιότητες και την οργάνωση γενικότερα του υπουργείου.

Ο νέος Οργανισμός μεταβάλει την αποστολή του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς, στο θέμα της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης, επισημαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος και υποστηρίζει ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 16 του Συντάγματος η παράλειψη του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας να εντάξει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης στους σκοπούς του υπουργείου, κάτι που υπήρχε στον προγενέστερο οργανισμό του έτους 2014 (Π.Δ. 114/2014). Δηλαδή, σύμφωνα με την Εκκλησία της Ελλάδος το υπουργείο Παιδείας αφαιρεί τη θρησκευτική αγωγή των νέων από την αποστολή του υπουργείου. 

Επίσης, υποστηρίζει ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι διατάξεις εκείνες του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας που περιορίζουν το δικαίωμα αυτοδιοίκησης επί των εσωτερικών ζητημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων που αυτή εποπτεύει. Δηλαδή, διευκρινίζεται στην αίτηση, οι νέες ρυθμίσεις θεσπίζουν κρατική εποπτεία και αποδίδουν αρμοδιότητες στην υπό σύσταση Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας για την άσκηση εποπτείας και συνδιοίκησης στην Εκκλησία της Ελλάδος επί θρησκευτικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη απαντά το ΥΠΠΕΘ

Η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε Προεδρικό Διάταγμα πριν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τεθεί σε ισχύ, υφίσταται έλεγχο νομιμότητας -και, φυσικά, αντισυνταγματικότητας- από το ΣτΕ, απαντά το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τα δημοσιεύματα περί προσφυγής της Εκκλησίας της Ελλάδας στο ΣτΕ εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος για το νέο Οργανισμό Λειτουργίας του υπουργείου.

«Το Π.Δ. για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη ούτε ζήτησε κάποια ενημέρωση.

Ο τρόπος εσωτερικής οργάνωσης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας, πάντοτε μέσα στα όρια που θέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Πάντως, οι αρμοδιότητες του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αρμοδιότητες που προέβλεπε ο προηγούμενος Οργανισμός του ΥΠΠΕΘ που είχε θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεως Α.Σαμαρά (ΠΔ 114/2014)» αναφέρει το υπουργείο και υπογραμμίζει : «Προκύπτει, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα γιατί καταγράφεται τώρα αντίδραση;»

«Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος είχε ζητήσει ενημέρωση εγκαίρως από το ΥΠΠΕΘ, για όποια θέματα επιθυμούσε, είναι βέβαιο ότι μέσω του διαλόγου θα είχαν διευκρινισθεί όλα αυτά τα θέματα χωρίς πράξεις και κινήσεις που μπορεί να διακυβεύσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Το ΥΠΠΕΘ σέβεται πάντοτε την αρχή των διακριτών ρόλων και υπενθυμίζει ότι το γενικότερο σύστημα που διέπει τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ορίζεται από το Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο «θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» καταλήγει το υπουργείο στην απάντησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (via liberal.gr)

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Στο… ΣτΕ προσφεύγει η Εκκλησία κατά του υπουργείου Παιδείας

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Όταν – από σπόντα – πάει να γίνει κάτι ωφέλιμο από αυτή την κυβέρνηση, πάντα βρίσκεται τρόπος να μην γίνει στο τέλος… Όταν μάλιστα θίγεται το πολυκατάστημα της (Αριστεροφάγου) Εκκλησίας Α.Ε., το αποτέλεσμα είναι γνωστό εκ των προτέρων, είτε με Δεξιά, είτε με Αριστερά, είτε με Αριστεροακροδεξιά…

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  Η χριστιανική κυβερνώσα Αριστερά, προκαλεί την αγανάκτηση ακόμη και στενά φιλικών της ανθρώπων

  https://sarantakos.wordpress.com/2018/04/12/dimakis/

  Να δικαιωθεί ο Βασίλης Δημάκης
  Posted by sarant στο 12 Απρίλιος, 2018

  Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης κάνει απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας το δικαίωμα να του δίνονται αδειες με βραχιολάκι για να παρακολουθεί μαθήματα στo Πολιτικό της Νομικής, όπου φοιτά. Η υπόθεση εκ πρώτης όψεως έχει αρκετές ομοιότητες με την ανάλογη διεκδίκηση του Νίκου Ρωμανού πριν από τριάμισι χρόνια (είχαμε γράψει) αλλά έχει και μερικές καίριες διαφορές.

  Ο Δημάκης είναι «κοινός» ποινικός κρατούμενος, που έζησε όλη σχεδόν την ενήλικη ζωή του φυλακισμένος, που σε σχετικά μεγάλη ηλικία αποφάσισε να αλλάξει ζωή, να βγει από τον φαύλο κύκλο -τελείωσε το εσπερινό λύκειο στις φυλακές και πέρασε στις πανελλήνιες εξετάσεις δεύτερος από όλη την Ελλάδα, με δυσθεώρητους βαθμούς. Με επιτυχία πέρασε επίσης αρκετά μαθήματα του πρώτου εξαμήνου, κάτι που δείχνει ότι η στροφή του είναι απόλυτα ειλικρινής και ότι δεν γράφτηκε στη σχολή απλώς για να παίρνει άδειες.

  Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα, συγχωρήστε μου το κλισέ, σαξές στόρι του σωφρονιστικού συστήματος: καθε υπουργείο Δικαιοσύνης θα ήθελε να μπορεί να δείχνει με καμάρι περιπτώσεις σαν του Δημάκη, και αυτό ακριβώς έκανε αλλωστε ο σημερινός υπουργός μέχρι πρότινος, όταν βράβευσε τον Δημάκη για τις επιδοσεις του στις εξετάσεις, αυτό έκανε και το υπουργείο μέχρι πρότινος όταν ενέκρινε μεταγωγή από την Πάτρα στον Κορυδαλλό ώστε να βρίσκεται ο κρατούμενος κοντά στη σχολή του.

  Ωστόσο, το Συμβούλιο Φυλακής επανειλημμένα απέρριψε το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθεί με βραχιολάκι τα μαθήματα της σχολής του, παρόλο που πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις -είναι μαλιστα ο μοναδικος κρατούμενος που ικανοποιεί τις προϋποθέσεις και που το αίτημά του απορρίφθηκε! Έτσι, ο Δημάκης κατέβηκε σε απεργία πείνας και, στη συνέχεια, και δίψας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωη του -ενώ χτες απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά η προσφυγή που είχε ασκήσει ο Δημάκης κατά της απορριπτικής απόφασης.

  Θα παραθέσω πιο κάτω μια τοποθέτηση που έγινε στο Φέισμπουκ από τη δικηγόρο Φιλοθέη Βαρσαμή, θέλω όμως να πω κι εγώ δυο λόγια και κυρίως να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το κατάπτυστο δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ένα άθλιο από κάθε άποψη κείμενο (μεταξύ άλλων και ανορθόγραφο: κάποτε σε κόβανε στη Νομική αν έβαζες απόστροφο στο «εξ»!) που είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αριστερή κυβέρνηση.

  […..]

 3. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.ant1news.gr/news/Society/article/473001/roz-skandalo-anastatonei-tin-ekklisia

  “Ροζ” σκάνδαλο αναστατώνει την εκκλησία

  Ο Μητροπολίτης έκανε «ντου» στην παράνομη γκαρσονιέρα. Ο ερωτύλος ιερέας με τα τρία παιδιά και η αρραβωνιασμένη 32χρονη.

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Μὲ αὐτὸ τὸ Συμβούλιο Ἐπικρατείας μέχρι καὶ Θεοκρατικὸ Πολίτευμα θὰ δοκιμάσῃ νὰ ἐγκαθιδρύσῃ ἡ Ἐλλαδικὴ Ἐκκλησία.
  Κόπτεται ἡ Ἐκκλησία γιὰ τὰ θρησκευτικά, ἀλλὰ ἐκτὸς ἀπὸ τὴν δική της ἐκδοχὴ τῆς ἱστορίας τὴν τελείως φανταστικὴ καὶ διεστρεβλωμένη καὶ κάποιες ἕτοιμες ἀπαντήσεις στοὺς ἀνταγωνιστές, δὲν διδάσκει τίποτα ἄλλο, δὲν τὴν συμφέρει, γιατί θὰ πρέπει νὰ συζητήσῃ τὰ δόγματά της.

 5. Ο/Η Άσχετος λέει:

  αν κρίνω από τη »σχέση» των σχολίων ανωτέρω με το βασικό άρθρο, πιο …ανωτέρω, δικαιούμαι να ανεβάσω συνταγή του μαμαλάκη για καλαβρυτινό κλέφτικο;
  🙂

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να κάτι σχετικό με το θέμα, για να μην παριστάνει ο Φίλης και η Αριστερά, πως θέλουν να κάνουν Μεταρρυθμίσεις, αλλά οι «κακοί» (αυτοί που οι ίδιοι διόρισαν) δεν τους αφήνουν:

   Από τα έργα των κ.κ.Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου, η επιλογή του κ.Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκλεκτού στελέχους της αυλής των Οφφικιαλίων του πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.

   http://www.ec-patr.org/gr/offik/Social.htm

   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
   ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας ανέθεσε εις τον Εντιμολογιώτατο Άρχοντα Μέγα Νομοφύλακα κ. Νικόλαο Σακελλαρίου Σύμβουλο Επικρατείας, τον νεώτερο Οφφικίαλον, χειροθετηθέντα την παραμονή του Αγίου Νικολάου υπό του Παναγιωτάτου, να εκφωνήσει επίκαιρον σύντομον λόγον περί το νομικόν καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά το εσωτερικόν δημόσιον και το διεθνές δίκαιον.


   Ο Σεβ. Εκπρόσωπος τον Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος απευθύνει τον Πατριαρχικόν χαιρετισμόν, ….Εις το Προεδρείον, …..και ο ομιλητής Εντιμολ. Άρχων κ. Νικόλαος Σακελλαρίου Σύμβουλος Επικρατείας.   Να προσθέσω πως ο ιερός Νεκτάριος καταγγέλθηκε για παιδεραστίες ιερού οικοτροφείου και εν γένει σεξουαλικάς παρενοχλήσεις φαντάρων κλπ (Πρώτο Θέμα», πρώτη σελίδα) 10 Απριλίου 2005-24. Απρ. 2007), παραιτήθηκε, του δόθηκε άλλος δεσποτικός τίτλος, για να μην θυμίζει την υπόθεση που κουκουλώθηκε δικαστικώς, πολιτικώς και εκκλησιαστικώς, με τη σιωπηρή συναίνεση της Αριστεράς και του ευλαβούς ποιμνίου. Το ερώτημα προς τους ευσεβείς Δικαστές και πολιτικούς είναι απλό: Δεν διαβάζουν εφημερίδες;

   Ο ιερός Ησύχιος επίσης, απεμακρύνθη στα μουλωχτά (η πατριαρχική ανακοίνωση δόθηκε στην αραβική, χωρίς εξηγήσεις), λόγω του γνωστού (ρομαντικού) ειδυλλίου του με την τρανσέξουαλ κα Αφροδίτη Κωνσταντίνου. (https://www.pentapostagma.gr/2018/03/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF.html)

   https://www.patriarchate.org/el/brotherhood-of-the-officials-of-the-holy-great-church-of-christ-in-athens


   Ἀδελφότης Ὀφφικιάλων τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας «Παναγία ἡ Παμμακάριστος» ἐν Ἀθήναις

   Τήν 19ην Νοεμβρίου 1991, σεπτῇ εἰσηγήσει τῆς Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καί ἀποφάσει τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, συνεστήθη ἡ «Ἀδελφότης τῶν Ὀφφικιάλων τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας» ὑπό τήν ἐπωνυμίαν «Παναγία ἡ Παμμακάριστος», μέ ἕδραν τάς Ἀθήνας.

   Μέλη τῆς Ἀδελφότητος τυγχάνουσιν αὐτοδικαίως ἅπαντες οἱ Ὀφφικιάλοι τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας, πλήν τῶν τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς, οἵτινες ἔχουν συμπήξει ἰδίαν Ἀδελφότητα.

   Διοικητικόν Συμβούλιον• Πρόεδρος• κ. Γεράσιμος Φωκᾶς, Ἄρχων Ὀρφανοτρόφος. Ἀντιπρόεδρος• κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, Ἄρχων Μ. Νομοφύλαξ.

   http://www.ec-patr.org/gr/offik/Social.htm

   Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ

   • Με την συμμετοχήν Οφφικιάλων επισήμων και φίλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιήθηκε η ετησία συνάντησις που οργανώνει η Διοίκησις της Αδελφότητος των Οφφικιάλων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας «Παναγία η Παμμακάριστος» δια την υποδοχήν του νέου έτους και την κοπήν της Βασιλόπιττας.

   Η εκδήλωσις έγινε την 7η Φεβρουαρίου 2002

   (…)

   Μεταξύ των επισήμων που παρέστησαν ήταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Χρήστος Γεραρής, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Εντιμολ. Άρχων Μ. Δικαιοφύλαξ κ. Ιωάννης Κονιδάρης Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Ανδρέας Συρίγος, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελος Περλίγκας, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήριος Μπόγιας, ο Καθηγητής Καρδιολογίας …κ.ά.

   (….)

   Ο ομιλητής Εντιμολ. Άρχων Μ. Νομοφύλαξ κ. Νικόλαος Σακελλαρίου ανέπτυξε το θέμα: “Ή νομική υπόστασις του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά το εσωτερικό Δημόσιο και το Διεθνές Δίκαιο”.

   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

   Νικόλαος Σακελλαρίου
   Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
   Ο Νικόλαος Σακελλαρίου είναι Έλληνας δικαστής που από τις 28 Οκτωβρίου 2015 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

   Βιογραφικά στοιχεία

   (…)

   Το 2001 τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον τίτλο του «Αρχοντος του Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας»

   http://www.iskra.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%8C%CF%87%CE%B9/

   Το νόμο Φίλη τον «έφαγε ο Τσίπρας», όχι το ΣτΕ
   Από Άρης Χατζηστεφάνου – 22/03/20180

   Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον τίτλο του «Άρχοντος του Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας» – τίτλος που θα έπρεπε να κάνει κάθε επιστήμονα να ανατριχιάζει και όχι να υπερηφανεύεται γι’ αυτόν.

   http://www.efsyn.gr/arthro/oristikan-oi-igesies-ton-anotaton-dikastirion

   Ορίστηκαν οι ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων

   23.10.2015

   Συντάκτης: Μαρία Δήμα, Αντα Ψαρρά

   «Συμβολική» έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ως προς την τοποθέτηση του Νικολάου Σακελλαρίου στη θέση του επικεφαλής του ΣτΕ. Αν και ο νέος πρόεδρος είναι ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με πλούσιο και αξιόλογο βιογραφικό, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ήταν ένας από τους δικαστές που αρνήθηκαν την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών ακυρώνοντας ως αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση.

   Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αντίθετα είχε ικανοποιήσει την τότε ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά.

   Στη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι βέβαιο ότι είχε πλέον λόγο και ο τ. εισαγγελέας και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος.

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  Θα χυθεί αίμα ρε, το γουστάρει ο Έλληνας Θεός μας

 7. Ο/Η Κάποιος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.