Ο εραστής της Αφροδίτης να φέρει το «Άγιο» Φως

[Οφειλόμενη απόκριση στους ρασοφόρους που πολέμησαν τον ανθρωπιστικό Νόμο για τους διεμφυλικούς]

Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κατά του ρατσιστή εισβολέα και εκμεταλλευτή τους Ρωμιού Πατριάρχη, διαγραμμένου με κόκκινη γραμμή στο δεξιό (υπερυψωμένο) και σε άλλα πλακάτ (6.1.2018). Η ελληνική «φιλοπαλαιστιανιακή» (αντισημιτική) Αριστερά κάνει πως δεν το ξέρει.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η ευλαβική ροζ φυλλάδα «Espresso του μεσονυκτίου» («Δεν ξέρουμε αν η Espresso ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο ή είναι η Σύνοδος εκείνη που εμπνέει την εφημερίδα. Το σίγουρο είναι ότι το μαύρο ράσο συμπλέει με τη ροζ δημοσιογραφία …»- ‘Ιός, Ελευθεροτυπία’, 12/6/2005), έδωσε ρεσιτάλ ηθικολογίας στα πρωτοσέλιδά της για 4 συνεχείς ημέρες με τη γνωστή υπόθεση του μητροπολίτη με την τρανσέξουαλ Αφροδίτη Κωνσταντίνου. Απέφυγε να τοποθετήσει την ανηθικότητα της υπόθεσης στο μοναδικό σημείο που είναι ανήθικη. Η Εκκλησία που δαιμονοποιεί τους τρανς, δεν γίνεται να ικανοποιείται στα μουλωχτά ερωτικά με αυτούς.

Ξεκίνησε στις 19.3  «Έρωτας μητροπολίτη με τρανσέξουαλ» και κατέληξε στις 22: «Ήμαρτον δέσποτα! Χωρίς ράσα, χουφτώνει την τρανς ερωμένη του».  Η υπόθεση όμως ήταν γνωστή, όπως και ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος μητροπολίτης (ένας γνωστός για την Αγιότητα και την εν γένει αρετή του μητροπολίτης του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συναγωνιστής του μετανοήσαντος πρώην εισαγωγέως ναρκωτικών μοναχού Βαβύλη στο πεδίο των ελληνικών δικαίων επί του «ζωντανού» Τάφου της κας Μοροπούλου), από δυο τουλάχιστον υπαινικτικά (χωρίς ερωτικές φωτογραφίες) βίντεο τα οποία η κυρία Αφροδίτη είχε αναρτήσει από τις 12 και 15.2, δηλαδή πριν πάνω από ένα μήνα, στο διαδίκτυο (Aφροδίτη Kωνσταντίνου  youtube), με πάνω από 10.770 και 5.000 προβολές αντίστοιχα και με πολλά σχόλια επισκεπτών το δεύτερο, στα οποία αναφέρεται και το όνομα του αγίου, που έτσι κι αλλιώς αναγνωρίζεται (ένστολος) αμέσως από τις εικόνες που αναμεταδίδονται, στη μία μάλιστα ενώ μεταφέρει ευλαβικά σε ελληνική πόλη και την ανεξάντλητη πηγή ξύλινων θαυματουργών ακίδων και ανεξέλεγκτου ύψους αφορολόγητων εισπράξεων, η οποία παρουσιάζεται ως «Τίμιος Σταυρός». Δυστυχώς η κυρία Αφροδίτη δεν δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του σε δημοσιογράφο ιλαροτραγικών τηλεπαιχνιδιών, σχετικά με τις ιστορικές ιερές αρχαιολογικές ανασκαφές του μηχανικού Αλέξη και της ευλαβικής παλιάς κομπάρσας της υπόθεσης Κοσκωτά. Η Espresso δεν κατονόμασε τον μητροπολίτη, όμως δημοσίευσε συγκαλυμμένες φωτογραφίες του από τις επισκέψεις του στα σαλόνια της Αφροδίτης. To πιο αισχρό της υπόθεσης είναι πως η Αφροδίτη πήγε στον Μητροπολίτη φορτωμένη από τύψεις για κάτι για το οποίο δεν έφταιγε, την εκ γενετής φύση της, πιστεύοντας πως η Εκκλησία των Υποκριτών, που την δαιμονοποιούσε ως δήθεν αμαρτωλή, θα είναι η σωτηρία της: «Αποφάσισα να ανακαλύψω τον Θεό που έκρυβα μέσα μου και βρήκα τον… διάολό μου…Η ίδια λέει πως η σχέση της με τον ιεράρχη άρχισε όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα το αμαρτωλό παρελθόν της και τα σκοτεινά δωμάτια του πληρωμένου έρωτα, με μοναδικό στόχο τη σωτηρία της ψυχής της….Ετσι, αποφάσισα να ψάξω να βρω τον Θεό. Από μικρό παιδί μεγάλωσα μέσα στην εκκλησία, ντυνόμουν μάλιστα και παπαδάκι. Η γιαγιά μου ήταν θρήσκα και μύησε κι εμένα…» (20.3-Θάνος Μακρογαμβράκης). Την τελευταία ημέρα η «Espresso» έγραψε κάτι αυτονόητο: «Από εδώ και στο εξής είναι ζήτημα της Εκκλησίας να ψάξει και να ερευνήσει το θέμα με τις καταγγελίες της τρανσέξουαλ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Αν επιχειρηθεί κουκούλωμα, τότε η Εκκλησία θα έχει την απόλυτη ευθύνη έναντι των πιστών».

Η κρατική Εκκλησία όπως το συνηθίζει έκανε αρχικά την απόλυτα αδιάφορη. Είναι η ίδια η Εκκλησία του Αμβρόσιου, του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Ιερώνυμου, που λίγους μήνες πριν είχε δώσει μάχες για να μην ψηφιστεί το ανθρωπιστικό Νομοσχέδιο για τους διεμφυλικούς (τρανς). Η ενέργειά της Espresso έλυσε όμως τα χέρια αρκετών σάιτς να προχωρήσουν στη δημοσίευση φωτογραφιών του μητροπολίτη. Ενδεικτικά δίνω πέντε διευθύνσεις, όπου το φιλοπερίεργο κοινό, βλέπει τον μητροπολίτη που η κρατική Εκκλησία και το εξωτικό υποκατάστημα του Υπ.Εξ πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κάνουν πως δεν βλέπουν. «Αυτή είναι η τρανς που έχει δεσμό με Μητροπολίτη», sdna, 20 Μαρτίου 2018, 09:21, Αυτή είναι η τρανσέξουαλ που έχει δεσμό με Μητροπολίτη (Thess news-20.3.) «ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η τρανς που έχει δεσμό με Mητροπολίτη..». (press.gr-3/20/2018 01:11:00 π.μ.), «ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! Κι άλλες φωτογραφίες του ..» (aigaleo.press- 22), «ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!» (pesto.gr-22).

Η Εκκλησία της Ελλάδος, κι ας συνέβη το περιστατικό στη δική της επικράτεια κι ας περιοδεύει συχνά ο μητροπολίτης στα χωράφια της κι ας προέρχεται ο ίδιος από τους δικούς της κόλπους κι ας ανήκει στο ποίμνιό της το θύμα τoυ η «αμαρτωλή» trans, που πήγε να βρει παρηγοριά στην «Μητέρα Εκκλησία» κι ας αιωρείτο αρχικά η κατηγορία κατά όλων των μητροπολιτών της, αφού τα δημοσιεύματα της  Espresso ανέφεραν από άγνοια τον δεσπότη ως μέλος της δικής της Ιεραρχίας,  κι ας επανδρώνεται το ρωμέικο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αποκλειστικά σχεδόν, σε επίπεδο Αρχιερέων από Έλληνες μετανάστες, που στρατολογούνται ανήλικοι από την Ελλάδα κι ας πληρώνεται η Εκκλησία της Αγίας Σιών κι ας εξαγοράζεται η συνοδική ψήφος των Αρχιερέων της με αδιαφανή μυστικά κονδύλια από τους Έλληνες πολίτες, τελικά μίλησε με καθυστέρηση στις 22.3, αφού εξασφάλισε πως η Espresso, δεν θα δημοσίευε όπως φάνηκε από το τελευταίο της ρεπορτάζ (22.3) το όνομα ή τη φωτογραφία του μητροπολίτη: «Ο ρασοφόρος, για τον οποίον αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» (19 έως 22.3.2018) ότι εμπλέκεται σε ερωτική σχέση, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες, ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε (εν ενεργεία ή εφησυχάζοντα) Μητροπολίτη ή Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος». Ένιψε τας χείρας της λοιπόν μη τολμώντας να γράψει αλλά ούτε να διαψεύσει ποιας ομόαιμης Εκκλησίας της Αρχιερέας προκύπτει από τα δημοσιεύματα και φέρεται πως είναι. Με ένα κουτοπόνηρο αμφίσημο κουκούλωμα θεώρησε πως ξέμπλεξε και ο Αμβρόσιος, που η εύανδρος επαρχία του έχει τροφοδοτήσει το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων επαξίως, ούτε έφτυσε ούτε πιστόλισε ποτέ τον μητροπολίτη αυτόν ή κάποιους άλλους, ίδιους και χειρότερους.

Ας πούμε πως η ελλαδική Εκκλησία δεν έχει ευθύνη απέναντι στο Θεό και στους πιστούς της, για Έλληνες μητροπολίτες ελληνικού πατριαρχείου που ασχημονούν σε βάρος μέλους του ποιμνίου της, παρασύροντάς το σε αυτό που οι δεσποτάδες θα ονόμαζαν (αν δεν αφορούσε συνάδελφό τους) βούρκο της αμαρτίας. Όμως ο «συκοφαντούμενος» με δημοσιεύσεις καθαρών φωτογραφιών του από την κυρία Αφροδίτη μητροπολίτης γιατί σιωπά; Γιατί δεν διαψεύδει; Γιατί αδιαφορεί για τον σκανδαλισμό των πιστών, από ένα «μυστικό» που έχει μαθευτεί από πολλούς; Γιατί δεν εγκαλεί τη γυναίκα που τον διασύρει; Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων γιατί δεν παρεμβαίνει, γιατί δεν διαψεύδει, γιατί δεν ερευνά την αλήθεια; Να υποθέσουμε πως φοβούνται τις φωτογραφίες και ίσως και τα βίντεο, που έχει στην κατοχή του το θύμα του μητροπολίτη; Η δημοσιογραφία της Εσπρέσσο έσπειρε θύελλες και έβγαλε την ουρά της απ’έξω, αποφεύγοντας ακόμη και να αναφέρει ποιας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Ιεράρχης είναι ο εραστής, ώστε να ασκηθεί σοβαρότερη πίεση και να δοθούν εξηγήσεις, αφήνοντας μάλιστα έτσι υποψίες σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων μητροπολιτών. Η σιωπή όμως, η ασάφεια και η Υποκρισία δεν είναι χρυσός, ειδικά για έναν πατριάρχη που δίνει λαβή για πολλές εικασίες: Ο διάδοχος του διαβόητου αγ.Ειρηναίου, διαδόχου του διαβόητου αγ.Διόδωρου, διαδόχου του διαβόητου αγ.Βενέδικτου, πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλος έδωσε δείγμα ήθους προάγοντας σε αρχιεπίσκοπο «γνωστό από τη γνωστή υπόθεση στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΡΙΩΝΑ΄…», προκαλώντας την αντίδραση του μητροπολίτη Πέτρας Κορνήλιου (χολωμένου είναι αλήθεια που δεν πήρε κάποια επιτελική θέση): «Θα μας πάρουν με τα γιούχα. Θα αρχίσει ο Τύπος…να θυμάται» («Νέοι Άνθρωποι», εβδ. εφημερίδα του ακροδεξιού εκβιαστή και εκκλησιαστικού Οφφικιάλιου Γρ.Μιχαλόπουλου, 9.12.2005). Την ίδια πληροφορία πως ο Πέτρας παρουσίασε καταδίκη 7μηνης φυλάκισης «για ανήθικη συμπεριφορά μέσα σε σινεμά της Αθήνας» του Αρχιεπισκόπου …(αναφερόταν το όνομα), επιβεβαίωσε μετά από καιρό και το «Πρώτο Θέμα» (22.1.2006).

Γράψαμε το παρόν, με αφορμή την αυτοκτονία της θετής κόρης του παιδόφιλου ιερέα, που την κακοποιούσε από 4χρονη και τον προστάτευε η Ι.Σύνοδος της Κύπρου, τα μέλη της οποίας τώρα αλληλοκατηγορούνται, με πρώτο υπεύθυνο τον Ρωσόφιλο μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα. Δεν ξεχνάμε και τους καταχραστές παπάδες των Φαρσάλων που καταδικάστηκαν ξανά προχτές (««Θαύμα» στα Φάρσαλα-Ιερείς μέσα σε 7 χρόνια εισέπραξαν μισθούς 313 ετών που ανέρχονται στα 3,8 εκατ. ευρώ.», enikos.gr-26/3). Δεν επιθυμούμε ούτε μπορούμε (άλλωστε το αραβικό ποίμνιο δεν παίρνει χαμπάρι, το ελληνικό αδιαφορεί), να βλάψουμε τον Φαρισαίο μητροπολίτη. Απλώς εκθέτουμε με τις μικρές μας δυνάμεις την αφόρητη υποκρισία του εκκλησιαστικού προσωπικού, αλλά και του πολιτικού που ανέχεται και συγκαλύπτει. Φωνάζουμε δυνατά γιατί «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.τ.λ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη. Με άλλες λέξεις, οι προπαρατεθείσες εκδηλώσεις ιεραρχών δεν υπάγονται στην προσωπική ζωή τους αλλά συνιστούν τμήμα του ελεγχόμενου από τον τύπο δημόσιου βίου τους» (ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, Απόφαση 25/2005-Αρ.πρωτ.1294). Τουλάχιστον ας φέρει φέτος το τραβεστί αφορολόγητο Φως με το πρόθυμο (χρεωκοπημενο) πρωθυπουργικό αεροπλάνο και με τη συνοδεία του πρώην λαφαζανικού Υπουργού Αμανατίδη (που θα ξεσήκωνε τους λαούς της Ευρώπης) ο μητροπολίτης της Τρανς. Θα είναι μια κίνηση υψηλού Σουρεαλισμού. Ιδού η Ρόδος!

.

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

44 Responses to Ο εραστής της Αφροδίτης να φέρει το «Άγιο» Φως

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  «πάνω από $17 εκατομμύρια δολάρια» (!!!)

  Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής

  Ξεμπροστιάσματα για τα εκατομμύρια που κόστισαν οι ιερές παιδεραστίες

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/19692-tzeri-dimitriou-eseis-eisthe-o-arxiepiskopos-kai-eseis-eisthe-upeuthunos-gia-oles-autes-tis-apofaseis

  Εθνικός Κήρυκας. Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

  Τζέρι Δημητρίου: »Εσείς είσθε ο Αρχιεπίσκοπος και εσείς είσθε υπεύθυνος για όλες αυτές τις αποφάσεις»

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  Ο πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής Διοίκησης της Αρχιεπισκοπής κ. Τζέρι Δημητρίου, ο οποίος απολύθηκε πριν πέντε μήνες από την Αρχιεπισκοπή όταν ο «Εθνικός Κήρυκας» προέβη στις αποκαλύψεις της «πτώχευσής» της, με μακροσκελή επιστολή που έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο αποκαλύπτει ότι ο Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος γνώριζε τα πάντα για την οικονομική κατάσταση.

  Ο κ. Τζέρι Δημητρίου «απειλεί» ότι δεν θα μείνει με κλειστό το στόμα,

  ………

  Ο κ. Δημητρίου απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Δεν εργασθήκαμε μαζί για να τακτοποιήσουμε τις μηνύσεις πολλών εκατομμυρίων των κληρικών εκείνων οι οποίοι είχαν κακοποιήσει παιδιά και γυναίκες και οι οποίοι είχαν ορκιστεί να υπηρετήσουν τον Χριστό; Δεν εργασθήκαμε μαζί για να πληρωθούν πάνω από $17 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικά έξοδα και διακανονισμούς αποζημιώσεων για να γλυτώσει η Αρχιεπισκοπή από το φορτίο που της είχαν επιφορτίσει;».

  Ολόκληρη η επιστολή σε μετάφραση του «Ε.Κ.» έχει ως εξής:
  ………

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για να τακτοποιήσουμε τις μηνύσεις πολλών εκατομμυρίων των κληρικών εκείνων οι οποίοι είχαν κακοποιήσει παιδιά και γυναίκες και οι οποίοι είχαν ορκιστεί να υπηρετήσουν τον Χριστό;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για να πληρωθούν πάνω από $17 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικά έξοδα και διακανονισμούς αποζημιώσεων για να γλυτώσει η Αρχιεπισκοπή από το φορτίο που της είχαν επιφορτίσει;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί με πολλούς αφοσιωμένους δικηγόρους και άλλους ειδήμονες για να δημιουργήσουμε τους καινούργιους κανονισμούς σεξουαλικής κακοποίησης και την εφαρμογή τους προκειμένου να προστατευθούν οι πιστοί και οι κληρικοί από παρόμοιες καταστάσεις;

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  Πέσαμε από τα σύννεφα καλέ

  http://www.iefimerida.gr/news/406224/thayma-dyo-iereis-sta-farsala-piran-misthoys-313-eton-sta-38-ekat-i-apati

  «Θαύμα»: Δύο ιερείς στα Φάρσαλα πήραν μισθούς… 313 ετών -Στα 3,8 εκατ. η απάτη

  29|03|2018
  Ανευ προηγουμένου είναι η υπόθεση που εκτυλίχθηκε στα Φάρσαλα με την εμπλοκή ιερέων και εφοριακών.

 3. Ο/Η Πυροβολητής Αμβρόσιος λέει: 4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.documentonews.gr/article/agia-triada-xrysodaktylwn-gia-ta-tamata-ths-thnoy


  ΓΙΑΝΝΗΣ: Με πήρε ο ΔΩΡΟΘΕΟΣ τώρα και μου λέει αυτόν θα τον γαμήσουμε, δεν υπάρχει, μου λέει, περίπτωση, ποιος είναι πείτε μου, δεν τον ξέρουμε, μου λέει, καθόλου.

  ΓΙΑΝΝΗΣ: Και καλά δεν ήξερε αν θα πάει, αν θα αυτό… τρελή (ο ΔΩΡΟΘΕΟΣ), καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει.

  ΠΑΝΟΣ: Ναι ρε.

  ΓΙΑΝΝΗΣ: Τέτοια (δυσνόητα) δεν την έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου. Δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά.

  http://www.koutipandoras.gr/article/emplekomenos-se-mizes-kai-skandala-me-xryso-o-eklektos-ths-ekklhsias-gia-to-syllalhthrio

  Εμπλεκόμενος σε μίζες και σκάνδαλα με χρυσό ο «εκλεκτός» της Εκκλησίας για το συλλαλητήριο

  Ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό» από πλευράς Εκκλησίας θα είναι μητροπολίτης εμπλεκόμενος σε υπόθεση μιζών και στο σκάνδαλο με τον χρυσό της Τήνου. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο.

  Οι αποκαλύψεις του Hot Doc και του Documento για την εμπλοκή Πολυκανδριώτη Δωρόθεου Σταύρου του Χρήστου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, στο πολύκροτο σκάνδαλο με το χρυσό της Παναγιάς της Τήνου είναι «καυτές». Η επιλογή του ως ομιλητή και εκπρόσωπο της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο της Κυριακής είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα όπως ακριβώς είναι και η ανακοίνωσή του ονόματός του από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα Πάνος Μπαμπάμτσης στον Γιάννη Στασινόπουλο, ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να του τηλεφώνησε αμέσως μετά το δημοσίευμα του περιοδικού, ενώ όπως υποστηρίζει ο Μπαμπάμτσης τους «χαλάει τη δουλειά με την Εκκλησία» και γενικότερα τις «δουλειές». Το εντυπωσιακό βέβαια εδώ είναι ότι ενώ ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να μιλά με τον Μπαμπάμτση, εντούτοις στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφει ο κοριός της ΕΥΠ δεν υπάρχει καμία τέτοια συνομιλία.

  Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται επίσης αναστατωμένοι με το δημοσίευμα και απειλητικοί απέναντι στον εκδότη του Hot Doc και της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη. Χρησιμοποιούν χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του και επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι θα τον «γαμ…» επειδή τους χαλάει τις σχέσεις με την Εκκλησία.

  Διαβάστε τους διαλόγους εδώ: «Αυτός ο Βαξεβάνης θέλει γαμ…, θέλει ξύλο»

  Η ομάδα του Πάνου Μπαμπάμτση είναι αυτή που διαχειρίζεται τα πολύτιμα μέταλλα από τα τάματα στην Παναγία της Τήνου.

  Ο Μπαμπάμτσης, καταδικασμένος σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εκβιασμό, μαζί με τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Μανώλη Παπουτσάκη που συνελήφθη την Πέμπτη και τον συνέταιρό τους Γιάννη Στασινόπουλο έχουν αναλάβει να παραλαμβάνουν τα τιμαλφή από το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου, να τα μεταφέρουν στην Τουρκία όπου τα λιώνουν και να επιστρέφουν στο ίδρυμα ράβδους χρυσού. Το σκανδαλώδες δεν είναι μόνο πως αυτή η διαδικασία έχει ανατεθεί σε ποινικούς με ευθύνη και του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου, αλλά ότι είναι διαβλητή και, όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει μίζες και στημένους διαγωνισμούς, κατά παραδοχή των τριών.

  «Μάνα, ο παπάς ο μεγάλος θέλει μίζα»

  Στις συνομιλίες μεταξύ τους οι τρεις συνέταιροι περιγράφουν τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο ως αυτόν στον οποίο δίνουν μίζα. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 ο Μανώλης Παπουτσάκης τηλεφωνεί στη μητέρα του και την ενημερώνει ότι στην ιστορία του χρυσού έχει ο ίδιος το πάνω χέρι: «Εγώ είμαι, μάνα. Εγώ, ο Σχοιναράκης που έχει βάλει τα λεφτά βέβαια, αλλά εγώ έχω το πάνω χέρι με τον Πάνο (Μπαμπάμτση) και τον Γιάννη τον Στασινόπουλο… Ο Πάνος κανονίζει με τους παπάδες, μάνα, και αυτά που θέλουμε ότι θέλουμε να κάνουμε. Ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10 χιλιάρικα μίζα». Ο Στασινόπουλος προσδιορίζει τον ρόλο του: «Εγώ είμαι υπεύθυνος απέναντι στο ίδρυμα», με το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει υπογράψει εμπιστευτικό δεσμευτικό έγγραφο.

  Στις 2 Οκτωβρίου 2015 συνομιλεί ο Π. Μπαμπάμτσης με τον Μ. Παπουτσάκη για τη μίζα του «Δωρό», που σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ο μητροπολίτης Δωρόθεος.

  Νηστεία και προσευχή αντί απαντήσεων
  Αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση, ο μητροπολίτης Δωρόθεος αποφάσισε να προσφύγει σε… νηστείες και προσευχές.

  Ειδικότερα, χρησιμοποίησε το Ιερό Βήμα του ναού των Ταξιαρχών της Σύρου για να αποφύγει να απαντήσει στο ρεπορτάζ του Documento.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.thepressproject.gr/article/117705/Proklitiki-topothetisi-tis-ekklisias-gia-to-ns-tis-tautotitas-fulou

  Προκλητική τοποθέτηση της εκκλησίας για το ν/σ της ταυτότητας φύλου

  Η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, υποστηρίζοντας πως το προτεινόμενο νομοσχέδιο «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο».

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αμανατίδης, ο νέος Παπαθεμελής, κλητήρας του Αγίου Φωτός:

 7. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,
  Δεν θα σάς απασχολήσω με τα, ήδη, γνωστά. Θα στάθω μόνο στην αυτοκτονία τής κοπέλλας. Δεν γνωρίζω τη Δικογραφία· όμως, υπάρχει Απόφαση η οποία κατέστη τελεσίδικη. Με ποια λογική, όταν αυτός ο εγκληματίας αποφυλακίσθηκε, η εκκλησία του [όχι μόνον δεν τον «ξήλωσε» (κανονικά, έπρεπε και να τον «αφορίσει») αλλά] τον επανέφερε στα καθήκοντα του;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   ‘Eτσι κάνουν σχεδόν πάντα
   Εδώ δεν καθαίρεσαν ούτε τον ελεεινό πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη:

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211
   ΤΟ ΒΗΜΑ

   Νικολόπουλος Γιάννης

   Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
   Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

   Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2009 07:11


   ……………………………………

   «Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος» ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

   Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, η πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο. Δύο εξαδέλφες κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.

   Ιερωμένος εκδιδόταν στο Διαδίκτυο
   ……………………….

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Για μια ακόμη φορά έχετε δίκιο (αν και αυτή τη φορά θα μπορούσα να γράψω: «Δυστυχώς, έχετε δίκιο!»).
    Επομένως, η εκκλησία εκτός από «εκκλησία ΑΕ» είναι και συμμορία¹ και δη διεφθαρμένη.

    ¹ με το άρθρο 1 § 1 Νόμου 2928/2001 (ΦΕΚ 141 α΄), η «συμμορία» (άρθρο 187 ΠΚ) μετονομάσθηκε σε «εγκληματική οργάνωση»

 8. Ο/Η Παφίτης λέει:

  https://www.newsit.com.cy/egklhma/2018/03/29/elena-frantzi-alaloum-diples-anagnoseis-ton-praktikon-tis-ieras-synodou-kai-i-nea-topothetisi-tou-isaia/

  Έλενα Φραντζή: Αλαλούμ, «διπλές αναγνώσεις» των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου και η νέα τοποθέτηση του Ησαΐα
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 29.03.2018 | 21:24

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τα μέχρι τώρα δεδομένα συνάγονται τα εξής συμπεράσματα: Ο Μητροπολίτης Ταμασού φαίνεται να «πατά σε δύο βάρκες», ωστόσο τελικώς συναινεί στο να επιστρέψει ο ιερέας στα καθήκοντά του μετά την αποφυλάκισή του, καθώς είχε καταδιασθεί σε διετή φυλάκιση, για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης τότε Έλενας Φραντζή, ενώ φαίνεται πως η δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου ευσταθεί πλήρως, ότι δηλαδή από κοινού με τον Μητροπολίτη Πάφου, Γεώργιο, μειοψήφισαν στην Ιερά Σύνοδο, που εξήταζε το θέμα του ιερέα Στυλιανού Σάββα, εισηγούμενοι την περαιτέρω διερεύνηση και παραπομπή του για καθαίρεση.

  Εντούτοις, με σειρά προσχηματικών κυρίως θέσεων, οι υπόλοιποι Μητροπολίτες, ήτοι οι Κιτίου, Ταμασού, Λεμεσού, Κύκκου, ο Επίσκοπος Λήδρας, ο Επίσκοπος Καρπασίας, με τον οικείο του ιερέος τον Ησαΐα Ταμασού, να αναφέρει ενδεικτικά πως αρκετά ταλαιπωρήθηκε τόσο ο ιερέας όσο και η οικογένειά του

 9. Ο/Η πατήρ Πούλος Καπότας λέει:

 10. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν η ζωή των μητροπολιτών είναι παράδειγμα αγνότητας, αρετής, αγαμίας, πενίας κλπ. Το ερώτημα, είναι αν θέλει να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος ή όχι.
  Ο νεοέλληνας από την στιγμή που θα γεννηθεί και σ’ όλη την ζωή του, ζει μέσα σε μία κοινωνία που βρίθει από σκάνδαλα, διαφθορά και έσχατη παρακμή.
  Φαίνεται, πως του έχει γίνει δεύτερη φύση και δεν μπορεί να φανταστεί μία διαφορετική κοινωνία. Μοιάζει να νιώθει «σαν το σπίτι του»¨ζώντας μέσα στα σκάνδαλα και την διαφθορά, που σαν τεράστιος ιστός έχει αιχμαλωτίσει όλους τους τομείς του κράτους και διατρέχει ολόκληρη την νεοελληνική ιστορία.
  Κάπου κάπου ενοχλείται από τα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα- όταν αυτά βγαίνουν στο φώς- και αυτό γιατί αντιλαμβάνεται πως θίγουν «την τσέπη του». Αλλά και εδώ αρκεί ένα κόμμα να του υποσχεθεί ότι θα τον περιλαμβάνει στην διανομή της πίτας, έστω και αν αυτό θα γίνει με σκανδαλώδη τρόπο, για να τα ξεχάσει. Ο νεοέλληνας ναι μεν καταδικάζει τα πολιτικά σκάνδαλα, αλλά ανομολόγητα μέσα του τα υποστηρίζει, επειδή πιστεύει ότι μέσα σε ένα τοπία διαφθοράς έχει περισσότερες δυνατότητες για εύκολο πλουτισμό και πιο άνετη ζωή.
  Στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, δείχνει πολύ μεγαλύτερη ανοχή, και τα αντιμετωπίζει σαν κάτι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα. Και άλλα θεωρεί σαν σκευωρία εναντίον της Ορθοδοξίας και άλλα ότι αφορούν κάποιους συγκεκριμένους μητροπολίτες και ιερείς. Δεν μπορεί ή δεν θέλει να κατανοήσει ότι όλα τα σκάνδαλα και η διαφθορά είτε αφορούν την Ορθοδοξία είτε τους πολιτικούς ή την δικαιοσύνη, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.
  Εχει όμως και ένα άλλο επιχείρημα στην φαρέτρα του, ένα επιχείρημα που αποδεικνύει πόση σύγχυση υπάρχει στο μυαλό του: «Αλλο¨λέει «είναι οι ιερείς και άλλο η Ορθοδοξία».
  Δεν θέλει ή αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η ορθοδοξία είναι μία εξουσιαστική αρχή που παράγει και ζει από τα την διαφθορά και την παρακμή. Πως το ιδεολογικό υπόβαθρο της, παράγει την παρακμή αναπόφευκτα, και οι ευθύνες της για το χάλι του είναι τεράστιες.

 11. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/33660-limnos-to-erotiko-skandalo-ksyrise-ton-arximandriti-tou-stratoy.html

  30.03.2018
  Λήμνος: Το ερωτικό σκάνδαλο «ξύρισε» τον αρχιμανδρίτη του Στρατού
  Συντάκτης: Fm100

  Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση ερωτικού σκανδάλου με πρωταγωνιστή αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού, που είχε απασχολήσει το 2013 την κοινωνία της Λήμνου.

  Ειδικότερα, ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη στο protothema.gr αναφέρει:

  Σε δύσκολη θέση βρίσκεται αρχιμανδρίτης των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο αποδίδεται ότι για κάποιο διάστημα συγκατοικούσε με μια κυρία. Να σημειωθεί ότι σε διαφορετική περίοδο φιλοξενούσε και την κόρη της, με την οποία όμως διέμεναν μαζί σε διώροφο σπίτι, αλλά σε ανεξάρτητο όροφο. Η εν λόγω κυρία μάλιστα εμφανιζόταν ως αδελφή του, με αποτέλεσμα να ταξιδεύει δωρεάν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και να εισέρχεται σε στρατιωτικές λέσχες με την ανάλογη κάρτα εισόδου.

  Ο αρχιμανδρίτης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του λέγοντας ότι όλα όσα του αποδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πνευματικός του ήταν αυτός που του ζήτησε να στηρίξει οικονομικά και πνευματικά την εν λόγω κυρία. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τη φιλοξένησε το 2006 στο σπίτι του μαζί με την ανήλικη κόρη της και αμέσως μετά εκείνος έφυγε σε άλλη πόλη, όπου και διέμενε πλέον μόνιμα. Τη φιλοξένησε προκειμένου να βρει μια εργασία και η κόρη της να δώσει εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο.

  Στην αναφορά που έστειλε η εν λόγω κυρία στο ΓΕΕΘΑ τον Οκτώβριο του 2013, την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε δύο μητροπολίτες, τόνιζε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αρχιμανδρίτη, ενώ για πολύ καιρό εμφανιζόταν ως αδελφή του προκειμένου να ταξιδεύει δωρεάν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

  Πράγματι, όταν η ανήλικη στο τέλος του καλοκαιριού του 2007 πέτυχε στις Πανελλαδικές, μητέρα και κόρη εγκατέλειψαν το σπίτι του αρχιμανδρίτη, αλλά μετά εκείνη πήγε και τον βρήκε στο μέρος όπου είχε μετατεθεί και έμειναν μαζί γύρω στους τέσσερις μήνες.

  Κατά τους ισχυρισμούς του, όμως, στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο περί συγκατοίκησης, αφού το σπίτι των 300 τ.μ. που του είχε παραχωρήσει ο Στρατός για να μένει ήταν διώροφο και εσωτερικά υπήρχαν δύο διαφορετικά διαμερίσματα. Η γυναίκα, η οποία είχε αναλάβει τη συντήρησή του, έμενε στο ισόγειο και εκείνος στον πρώτο όροφο.

  Παρουσιαζόταν ως αδελφή του

  Οσο διάστημα έμεναν σε αυτό, εκείνη παρουσιαζόταν ως αδελφή του. Με αυτή την ιδιότητα πέτυχε και εκδόθηκαν ταυτότητες για την είσοδό της στις στρατιωτικές λέσχες, ενώ χρησιμοποιούσε το όνομά του για να ταξιδεύει δωρεάν με C-130. Ο αρχιμανδρίτης μετατέθηκε σε νησί του Αιγαίου και, όπως ισχυρίζεται, άλλαξε τις κλειδαριές στο σπίτι του, ενώ μόλις πληροφορήθηκε ότι η εν λόγω γυναίκα ταξιδεύει με στρατιωτικό αεροπλάνο προς αυτό, ο ίδιος επέλεξε να πάει να μείνει σε σπίτι φίλων του.

  Παρ’ όλα αυτά, διανύοντας τον τρίτο χρόνο παραμονής του στο νησί, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω κυρία διέρρηξε το σπίτι του όταν εκείνος απουσίαζε, συν του ότι τον εκβίαζε με απώτερο σκοπό τα χρήματα. Σημειώνει μάλιστα ότι κάθε φορά που υπονοούσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας, εκείνη του απαντούσε ότι θα βγει στις τηλεοράσεις και θα πει ότι είχαν σχέσεις, λέγοντάς του «εγώ θα σε ξυρίσω, θα σε καταστρέψω».

  Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν παρέλειπε να εκφοβίζει τη μητέρα και την αδελφή του. Η εν λόγω γυναίκα δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αλλά έκανε ένα ακόμη βήμα. Τον Οκτώβριο του 2013 έστειλε αναφορά στο ΓΕΕΘΑ, την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε δύο μητροπολίτες, όπου σημείωνε ότι διατηρεί μαζί του ερωτική σχέση.

  Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων του επιβλήθηκε τριετής αποχή από τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Η προσωρινή παύση του είχε ως αποτέλεσμα δύο φορές μέχρι τώρα να μην μπορεί να κριθεί προακτέος στον επόμενο βαθμό, ενώ εάν παραμείνει διατηρητέος στον ίδιο βαθμό για τρίτη φορά θα αποβληθεί από το στράτευμα (αυτεπάγγελτη αποστρατεία).

  Το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πολύ σκληρότερο, καθώς του επέβαλε τριετή αργία από κάθε ιεροπραξία και εξάμηνη στέρηση του μισθού του για τα εξής πειθαρχικά παραπτώματα: «1) Της συγκατοίκησης μετά συνεισάκτου γυναικός, και 2) του δεινοτάτου σκανδαλισμού της συνειδήσεως των πιστών». Αρχικά είχε δοθεί εντολή να ερευνηθεί αν έχει διαπράξει και το αδίκημα «της πορνείας και της μοιχείας», αλλά κρίθηκε ότι αυτό δεν στοιχειοθετείται.

  Κατόπιν τούτων, ο αρχιμανδρίτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Εκκλησίας της Ελλάδος, αμφισβητώντας τα πραγματικά περιστατικά ως μη ασφαλή αποδεικτικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά με σαφήνεια το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συγκατοίκησε, αλλά και ότι στην πράξη δεν υπήρξε συγκατοίκηση.

  Για το ίδιο αδίκημα που φέρεται ότι τέλεσε τιμωρείται με διττό τρόπο, τόσο ως στρατιωτικός όσο και ως ιερωμένος, και μάλιστα με ποινές που, όπως αναφέρει, οδηγούν στην εξόντωσή του.

  Η ποινή που του επιβλήθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως λέει ο ίδιος στην προσφυγή του, «είναι υπέρμετρα αυστηρή και παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, ενώ η απόφαση είναι πλημμελώς αιτιολογημένη και με ασάφειες».

 12. Ο/Η της ΑΟΖ λέει:

  Ο καλός ο μύλος ούλα τα αλέθει
  Ο Θεόφιλος έχρισε ιππότη τον Έντι Ράμα!

 13. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Φωνάζει ο κλέφτης, τώρα που ο νοικοκύρης απόθανε

 14. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παύτηκε. Πότε θα καθαιρεθεί;


  Ο Άγιος Ησύχιος εραστής της τρανσέξουαλ με τον ατιμώρητο από την εκκλησιαστική και την κοσμική Δικαιοσύνη παιδεραστή του Οργανοτροφείου Καλύμνου, τότε μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας άγιο Νεκτάριο

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/20818-o-patriarxis-ierosolumon-epause-ton-kapitoliados-isuxio

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Σε παύση έθεσε σύμφωνα πληροφορίες της Romfea.gr ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, τον Σεβ. Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, μετά από δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ.

  Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, σύμφωνα με αραβικό ανακοινωθέν, έπαυσε τον Μητροπολίτη Ησύχιο από Πατριαρχικό Επίτροπο και από άλλες θέσεις που κατείχε.

  Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν υπάρχει άτομο, όσο ψηλά και αν είναι στην τάξη της ιεροσύνης που να απολαμβάνει ασυλίας, ειδικά όταν αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι το Πατριαρχείο έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν ανακρίσεις και να μαζευτεί ότι υλικό υπάρχει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπος προς εξέταση από ειδική επιτροπή.

  Τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ανακοινωθέν στα ελληνικά από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, παρόλα αυτά στο κοινωνικό δίκτυο αναρτήθηκε αργά το βράδυ στα αραβικά.

  http://orthodoxathemata.blogspot.gr/2018/03/blog-post_273.html
  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έπαυσε τον Καπιτωλιάδος Ησύχιο.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ekdiochthike-o-kapitoliados-isychios-apo-to-patriarchio-meta-ta-dimosievmata/

  Ραγδαίες εξελίξεις. Έπαυσε τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

  Δείτε τα αραβικά δημοσιεύματα για το θέμα. Σιγή ασυρμάτου από Πατριαρχείο.

  Ιερουσαλήμ 28\3\2018

  Το Ιερό Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο σύμφωνα με αραβικά δημοσιεύματα που δημοσιεύθηκαν το απόγευμα της 28ης Μαρτίου εξέδωσε επίσημη δήλωση μέσω της οποίας ανακοίνωσε την απόφαση του Πατριάρχη ως προ την παύση του Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος Ησύχιου από τη θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου. Διέταξε να ερευνηθεί η υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από το Πατριαρχείο.

  Ακολουθούν τα δημοσιεύματα σε αραβικά και ελληνικά (μετάφραση).

  ……………………

  http://www.2810.gr/index.php/news-diakritika/64041-ti-symvainei-epitelous-me-ton-mitropoliti-kai-tin-transeksoual-eksodiko-alla-kai-paysi-mitropoliti-tou-patriarxeiou-ierosolymon-yparxei-sxesi

  Τι συμβαίνει επιτέλους με τον Μητροπολίτη και την τρανσέξουαλ; Εξώδικο αλλά και παύση Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Υπάρχει σχέση;

  Πληθώρα ερωτημάτων προκύπτουν στην πολύκροτη υπόθεση του ρασοφόρου και της τρανσέξουαλ που αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «Espresso».

  To θέμα κατά πως φαίνεται έχει συνέχεια….

  Εξώδικη πρόσκληση εστάλη από την Εκκλησία της Ελλάδος στην εταιρία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Espresso».

  Και την ίδια στιγμή σάλος έχει προκληθεί στους εκκλησσιαστικούς κύκλους από την είδηση της παύσης Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Σχετίζονται οι δύο υποθέσεις;

  Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Πατριάρχης Θεόφιλος έπαυσε τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο(δείτε φώτο) από την θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου αλλά και από άλλες θέσεις που κατείχε και έδωσε εντολή για ανακρίσεις.

  Από εκκλησιαστικές πηγές γίνεται λόγος για ανακοίνωση του Πατριαρχείου μόνο στα αραβικά οπότε η υπόθεση ακόμη παραμένει θολή….

  Εξώδικη πρόσκληση εστάλη από την Εκκλησία της Ελλάδος στην εταιρία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Espresso» στην οποία αναφέρει τα εξής:

  «Σας αποστέλλουμε την παρούσα εξώδικη δήλωση κατά το άρθρο μόνο παρ. 5 του ν. 1178/1981, όπως ισχύει, και σας καλούμε σε άμεση αποκατάσταση της προσβολής της αλήθειας, ως και της υπόληψης και του κύρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς:

  α) στο φύλλο της 19ης.3.2018 και στη σελίδα 5 αναφέρεται ότι: “Βόμβα” στους κόλπους της Εκκλησίας βάζει η αποκάλυψη γνωστής τρανσέξουαλ για την ερωτική σχέση της με μητροπολίτη!. Το δημοσίευμα αφορά μη κατονομαζόμενο “μητροπολίτη”, που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο και δίνει την εντύπωση ότι αφορά Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  β) στο εξώφυλλο της εφημερίδας της 20ής.3.2018 με τίτλο “Αυτή είναι η τρανς ερωμένη του Δεσπότη” αναγράφεται ψευδώς “Χαμός χθες στην Ιερά Σύνοδο. Αρχιερείς κοιτούσαν ο ένας τον άλλον με καχυποψία” δημιουργώντας σαφώς ψευδείς εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό ότι δήθεν πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επιπλέον ενδεικτικό του ψεύδους του παραπάνω δημοσιεύματος είναι ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε καν συνεδριάζει αυτό το διάστημα, ώστε να τεθεί τέτοιο ζήτημα μεταξύ Μητροπολιτών μελών της Ιεράς Συνόδου.

  γ) στο φύλλο της 20ής.3.2018 και στη σελίδα 4 της εφημερίδας αναφέρεται “Αν χθες κάποιοι από την Ιεραρχία της Εκκλησίας έχασαν τον ύπνο τους μετά την αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου, τότε σήμερα θα πρέπει να πάρουν τα… βουνά!”, δημιουργώντας σαφώς την εντύπωση ότι δήθεν πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  δ) στο εξώφυλλο της 21ης.3.2018 της εφημερίδας σας με τίτλο “Ο μητροπολίτης στο σπίτι της τρανσέξουαλ ερωμένης του” εικονίζεται ρασοφόρος ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε (εν ενεργεία ή εφησυχάζοντα) Μητροπολίτη ή Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  ε) στο φύλλο της 22ας.3.2018 επίσης παραπλανητικά αναφέρεται ότι “Από εδώ και στο εξής είναι ζήτημα της Εκκλησίας να ψάξει και να ερευνήσει το θέμα με τις καταγγελίες της τρανσέξουαλ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Αν επιχειρηθεί κουκούλωμα, τότε η Εκκλησία θα έχει την απόλυτη ευθύνη έναντι των πιστών”, δημιουργώντας και πάλι την παραπλανητική εντύπωση ότι πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ γνωρίζετε ποιος είναι ο εικονιζόμενος ρασοφόρος, γι’ αυτό και το δημοσίευμα σπεύδει να διευκρινίσει παρακάτω, στη σελίδα 5, ότι “Ο Δεσπότης (ο οποίος δεν είναι του Παλαιού Ημερολογίου)”, παραλείποντας όμως να αναφέρει επιπλέον ότι ο εικονιζόμενος δεν έχει σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

  ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

  1) Στην ίδια θέση, στο εξώφυλλο της εφημερίδας σας και στο αμέσως επόμενο φύλλο από την επίδοση της παρούσας, να δημοσιεύσετε αποκαταστατικό της αλήθειας δημοσίευμα ότι: “Ο κληρικός που αφορούν τα δημοσιεύματα μας (19-22.3.2018) δεν είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

  2) Να διευκρινίσετε με καταχώριση δημοσιεύματος ανάλογης έκτασης και θέσης σε εσωτερική σελίδα της εφημερίδας και στο αμέσως επόμενο φύλλο από την επίδοση της παρούσας ότι τα ανωτέρω δημοσιεύματα της εφημερίδας σας (φύλλα 19ης έως και 22ας.3.2018) δεν αφορούν Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  2) Να μην αναφερθείτε στο μέλλον στο παραπάνω ζήτημα χωρίς τη διευκρίνιση εκ μέρους της εφημερίδας σας ότι ο κληρικός στον οποίο αναφέρεσθε δεν είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  3) Να μας κοινοποιήσετε το δημοσίευμα αποκατάστασης της αλήθειας στην ανωτέρω έδρα μας».

  Η ίδια η εφημερίδα πάντως σημειώνει:

  “H «Espresso» επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μητροπολίτης που ανήκει την Εκκλησία της Ελλάδος, ωστόσο πρόκειται για μητροπολίτη ανατολικής ορθόδοξης Εκκλησίας, γι’ αυτό η αποκάλυψη είναι τόσο σοβαρή”.

  ΠΗΓΗ pentapostagma.gr/

  https://www.pentapostagma.gr/2018/03/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF.html

  http://www.larisacitynews.gr/2018/03/apokleistiko-o-mitropolitis-kai-h-transexoual-video.html
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το βίντεο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της σχέσης του Μητροπολίτη με την γνωστή τρανσέξουαλ !!! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
  Larisa City News1:33:00 π.μ.

  Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των μπαράζ πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων αναφορικά με το σκάνδαλο «μεγατόνων» της σχέσης Μητροπολίτη με γνωστή τρανσέξουαλ (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα). Τα ρεπορτάζ βασίζονται, τόσο σε δηλώσεις της ίδιας της Αφροδίτης Κωνσταντίνου, η οποία δηλώνει ότι είχε σχέση με τον ιερωμένο, όσο και σε φωτογραφικό υλικό. Σήμερα δημοσιοποιήθηκε από την ίδια και σχετικό βίντεο.

  Η αποκάλυψη του θέματος έσκασε σαν «βόμβα» στους κόλπους της Εκκλησίας όπου επικρατεί ήδη αναταραχή. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους η τρανσέξουαλ λέει ότι είχε αποκαλύψει στον ιεράρχη τα πάντα για τη ζωή της και το αμαρτωλό παρελθόν της.

  Σύμφωνα με την ίδια, ο Μητροπολίτης επιδόθηκε σε έναν αγώνα για να την κατακτήσει. Ήταν σίγουρος ότι λόγω του σοβαρού και υπεράνω υποψίας προφίλ του δεν θα υποψιαζόταν κανείς τις κρυφές συναντήσεις τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες καλούσε τον παράνομο δεσμό του στους ναούς όπου ιερουργούσε κανείς δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, αν και υπάρχουν φωτογραφίες που τους απεικονίζουν αρκετά κοντά τον έναν με τον άλλο.

  Ενδιαφέρον έχει ότι η ίδια ανέβασε λίγο πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα, στις 15 Φεβρουαρίου, στο youtube ένα βίντεο με φωτογραφίες της καθώς και φωτογραφίες ενός Μητροπολίτη, αφήνοντας να αιωρείται ότι με αυτόν έχει τον ερωτικό δεσμό…

  Δείτε το εδώ…
  …………

  Επίσης την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, παραμονή του πρώτου δημοσιεύματος στην εφημερίδα Espresso, έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στο facebook:

  Όλοι αυτοι οι Φαρισαίοι υποκριτές είναι έτοιμοι για να με σταυρώσουν………… Είμαι έτοιμη να πέσω στην πυρά για χάρη τής αλήθειας……ετοιμη για αφορισμούς και αναθέματα από ορθόδοξους ταλιμπάνηδες φανατικούς….. Για κοίτα ρε…. Για κοίτα κάτι αναμάρτητοι που συνωστίζονται για να με λιθοβολήσουν πρώτοι………. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω…. Οποίος νίκησε τον εαυτό του δεν φοβάται. τίποτα… (εκείνος που διαβάζεί, ας καταλαβαίνει)….. Είπα και ελάλησα…….. Καλημέρα ψυχές μου..

  Μάλιστα, η εφημερίδα Espresso αναφέρει ότι μετά τις αποκαλύψεις «έχασαν τον ύπνο τους» οι ιεράρχες και φιλοξενεί τις εξιστορήσεις της Αφροδίτης για το πώς γνώρισε τον Μητροπολίτη και για το πώς έφτασαν να έχουν ερωτική σχέση.

  Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας, ανάγκασαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, να εκδώσει την Πέμπτη, επίσημη ανακοίνωση και να στείλει εξώδικο στην εφημερίδα Espresso στην οποία αναφέρει ότι ο εν λόγω αρχιερέας δεν έχει σχέση με την Ελλαδική Εκκλησία.

  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  «Ο ρασοφόρος, για τον οποίον αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» (19 έως 22.3.2018) ότι εμπλέκεται σε ερωτική σχέση, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες, ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε (εν ενεργεία ή εφησυχάζοντα) Μητροπολίτη ή Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.»

  Η ανακοίνωση της Ιεραρχίας έρχεται στον απόηχο της αθώωσης του Μητροπολίτη Αμβροσίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, για τα όσα είχε γράψει κατά των ομοφυλόφιλων.

  *** Βεβαίως ο εν λόγω «ιεράρχης» δεν είναι της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά… δεν γνωρίζουμε πόσους ενδιαφέρει αυτό το γεγονός… μήπως είναι είναι άλλου δόγματος με διαφορετικά πιστεύω ???

  Ποια είναι η Αφροδίτη Κωνσταντίνου

  Η Αφροδίτη Κωνσταντίνου είναι γνωστή τρανσέξουαλ η οποία έχει εμφανιστεί παλαιότερα και στην τηλεόραση.

  (….)
  Ποιος ο Μητροπολίτης στον οποίο αναφέρεται

  Ο εν λόγω Μητροπολίτης, σύμφωνα με την Αφροδίτη Κωνσταντίνου, είναι ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (που όπως φαίνεται μόνο «ησύχιος» δεν είναι…).

  Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιος (κατά κόσμον Ἡλίας) Κοντογιάννης, ἐγεννήθη τῷ 1944 ἐν Ἀχαρναῖς Ἀττικῆς. Εἰς Ἱεροσόλυμα ἀφίκετο τῇ 20ῃ/10/1958. Ἀπεφοίτησε τῆς Πατριαρχικῆς Σχολῆς τῷ 1962.

  Τῇ 18ῃ/12/1961 ἐκάρη Μοναχός καί τῇ ἑπομένῃ ἐχειροτονήθη Διάκονος. Ἐχειροτονήθη Πρεσβύτερος τῷ 1964. Διετέλεσε ἡγούμενος ἐν Κάρακ. Τῷ 1967 προήχθη εἰς Ἀρχιμανδρίτην. Ἐσπούδασεν ἐν τῇ Νομικῇ Σχολῇ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.

  Τῷ 1976 διωρίσθη μέλος τῆς Οἰκονομικῆς Ἐπιτροπῆς καί μέλος τῆς Ἐπιτροπῆς Ἐκπαιδεύσεως. Τῷ 1978 διωρίσθη Πρόεδρος τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Δικαστηρίου ἐν Ἰόππῃ. Τῷ 1981 διωρίσθη Πατριαρχικός Ἐπίτροπος ἐν Ἄκρῃ.

  Τῇ 16ῃ/3/1984 ἐξελέγη Ἐπίσκοπος Ἀβήλων, καί ἐχειροτονήθη τῇ 26ῃ τοῦ ἰδίου μηνός, διορισθείς Πατριαρχικός Ἐπίτροπος ἐν Ἴρμπετ Ἰορδανίας. Τῷ 1991 ἐξελέγη Ἀρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος. Τῷ 1994 ὠνομάσθη Μητροπολίτης καί διωρίσθη Ἀντιπρόεδρος τῆς Οἰκονομικῆς Ἐπιτροπῆς καί Πρόεδρος τῆς Κτηματικῆς Ἐπιτροπῆς.

  Τῷ 2001 διωρίσθη Μέλος τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, Πρόεδρος τῆς Ἐφορείας τῶν Σχολῶν τῶν Ἱεροσολύμων και Πρόεδρος τοῦ Γραφείου Τύπου καί Πληροφοριῶν. Τῷ 2003 διωρίσθη Πατριαρχικός Ἐπίτροπος.

  Τῷ 2005 διωρίσθη Νομικός Σύμβουλος τοῦ Πατριαρχείου.

  Τῷ 2009 διωρίσθη Πρόεδρος τῶν Σχολῶν τοῦ Πατριαρχείου.

  Τῷ 2012 διωρίσθη Πατριαρχικός Ἐπίτροπος.

  Πηγή: http://www.jerusalem-patriarchate.info

  http://www.larisacitynews.gr/2018/03/apokleistiko-o-mitropolitis-kai-h-transexoual-video.html

  Το επίμαχο βίντεο, οι αντιδράσεις και οι απειλές

  Η καταγγέλουσα τρανσέξουαλ, πριν από λίγες ώρες και μετά τις καταγγελίες εις βάρος της πως ψεύδεται, πως όλα αυτά τα κάνει για δημοσιότητα και για να βλάψει την εκκλησία και ο,τι οι φωτογραφίες είναι προϊόν φωτομοντάζ, δημοσιοποίησε την παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό της στο facebook με το επίμαχο βίντεο. Η ίδια το έστειλε και στην larisacitynews.gr προς ενημέρωση.

  Δείτε την ανάρτησή της:

  Δείτε το εδώ…

  Μετά την δημοσιοποίηση πολλά ήταν τα σχόλια συμπαράστασης κάτω από το post, ενώ όπως αναφέρει η ίδια με σχόλιο της και φωτογραφία από μήνυμα που της στάλθηκε στο κινητό της δέχεται και απειλές.

  Στο σχόλιο της γράφει…

  Το δικό μας σχόλιο…

  Σίγουρα και οι «ιεράρχες» είναι άνθρωποι και έχουν πάθη, αλλά δεν μπορούν να κρύβουν τα πάθη τους κάτω από τα ράσα και να εμφανίζονται ως τιμητές της ηθικής. Οι μάσκες πέφτουν…

  Και εν κατακλείδι…

  ο κύριος Αμβρόσιος τι γνώμη έχει για όλα αυτά ???

  Γράφει για την larisacitynews.gr
  Pavlos Nikolaou

  https://in-film.net/v-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-espresso-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB-%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-b0My1UdTORM.html

  Το φιλί της αμαρτίας: Το δημοσίευμα της Espresso για Μητροπολίτη με τρανσέξουαλ ερωμένη!

  Γιώργος Παππάς
  Γιώργος Παππάς
  Απ οτι ακριβως σοκαριστίκανε οι κιουρίες;; Απ το οτι ξενοπηδάει μητροπολίτης;; ή απ το οτι είναι τρανς η κοπέλα;; Αν δε ηταν τρανς θα ηταν ολα οκ;;; Για να μη σοκάρεστε θα σας πω οτι τα περισσότερα παπαδαρια,αν δε το ξέρετε, ξενοπηδάνε,πηγαίνουν με αγόρια,κορίτσια,τρανς κτλ. Πολλοι δε , πηγαίνουν και με ανήλικα. Αυτο που με σοκάρει εμένα ή καλυτερα με αηδιάζει είναι καθε φορα που ακούω οχετους απο παπάδες κατα των gay ή διεμφυλικών ατόμων ,μιλώντας για ανωμαλίες κτλ κτλ ή ακόμη χειρότερα να παραπέμπουν το ποίμνιο τους σε πράξεις βίας κατα αυτων των ατόμων ενω ταυτόχρονα εκπροσωπουν μια θρησκεία αγάπης..Αυτο θα πει υπέρτατη υποκρισία.

  8 दिन पहले
  Dimitris Nteris
  Dimitris Nteris
  Αυτά δεν είναι τίποτα. Πόσοι ρασοφόροι είναι παιδεραστές;

  9 दिन पहले
  Trans – Διεμφυλικοί Άνθρωποι
  Trans – Διεμφυλικοί Άνθρωποι
  2:12 » Η συγκεκριμένη………….κυρία;;;; Κυρία είναι» Προφανώς και είναι κυρία , ηλίθια. Μ’αρέσει που το διαπραγματέυεσαι.

  9 दिन पहले
  Φίλιππος A ο Μακεδών
  Φίλιππος A ο Μακεδών
  Ποιά Ιερά Σύνοδος βρε κουτορνίθες; Τι σχέση έχει ο Ησύχιος Καπιτωλιάδος με την Εκκλησία της Ελλάδος;

  9 दिन पहले
  Katerina Ninou
  Katerina Ninou
  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ? ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΑΝΟΜΑΛΟΙ ΚΛΠ

  O Άγιος Ησύχιος

  Συγκίνησις

  με Βαβύλιον

  στο Ναύπλιο

  http://www.pemptousia.gr/video/o-mitropolitis-kapitoliados-isichios/

  Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος μιλά για τον νέο Ιερομάρτυρα Φιλούμενο († 29 Νοεμβρίου)

  Αφιέρωμα εις τον Πανιερώτατον Μητροπολίτην Καπιτωλιάδος κ Ἡσύχιον.

  Το Μενίδι τιμά τον Ησύχιο


  Ο άγιος Ησύχιος για τον Τάφο (το κέντρο της Γης)

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Jerusalem Patriarchate
   Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρ 2018
   Το απόγευμα της Δευτέρας 13/26 Μαρτίου 2018 στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών έλαβε χώρα σχολική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25 Μαρτίου 1821. Την εκδήλωση ετίμησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος και ο εκλαμπρότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Χρήστος Σοφιανόπουλος, Αγιοταφίτες Πατέρες και ευλαβείς προσκυνητές.

   Ο Ησύχιος είναι στρατιώτης

   Η φυλακή του Ιησου: Ο Σεβασμιότατος Ησυχιος αποκαλύπτει

   ΕΡΤ

 16. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/21526/?iid=2

  Αραβική εξέγερση στο Πατριαρχείο

  Άρση της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου από την κυβέρνηση της Ιορδανίας

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης Στέλιος Βραδέλης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2007 07:00 |

  Πατριάρχης Θεόφιλος. Οι Άραβες κληρικοί τον κατηγορούν πως «αθέτησε τις δεσμεύσεις» που είχε αναλάβει απέναντί τους

  Σε νέα κρίση με απροσδιόριστες συνέπειες μπήκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ύστερα από την άρση της αναγνώρισης του Πατριάρχη Θεόφιλου από την κυβέρνηση της Ιορδανίας, καθώς εντείνονται οι διαμαρτυρίες των Αράβων κληρικών για «αθέτηση δεσμεύσεων» από την πλευρά του.

  Επισήμως, η ιορδανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει την αναγνώρισή της προς το πρόσωπο του Πατριάρχη επειδή «ο κ. Θεόφιλος απέτυχε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην κυβέρνηση». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από Ιορδανούς αξιωματούχους, η απόφαση ελήφθη επειδή ο Πατριάρχης δεν εκπλήρωσε την δέσμευσή του να ακυρώσει τη συμφωνία πώλησης ακινήτων του Πατριαρχείου στο Ισραήλ.
  Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ δεν σεβάστηκε καμία από τις 8 δεσμεύσεις που είχε υπογράψει με την Ιορδανία όταν ήθελε να πάρει τη θέση του Πατριάρχη», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Αουντέ Καβουάζ (φωτογραφία), ο Ιορδανός βουλευτής που είχε αποκαλύψει τις περίεργες μισθώσεις των κτιρίων του Πατριαρχείου πριν από δύο χρόνια, που οδήγησαν στην αποπομπή Ειρηναίου.

  Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ», ο κ. Θεόφιλος είχε δεσμευτεί να εφαρμόσει όσα προβλέπει ο ιορδανικος νόμος για τη λειτουργία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, να καλέσει το μεικτό συμβούλιο για να εγκρίνει μεταξύ άλλων τον προϋπολογισμό του Πατριαρχείου και να καταργήσει τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο κ. Ειρηναίος.

  «Ο κ. Θεόφιλος δυστυχώς έχει αρνηθεί ακόμη και να προχωρήσει στην καταγραφή της περιουσίας του Πατριαρχείου, ενώ αρνείται πεισματικά να επιτρέψει τη συμμετοχή στην Ιερά Σύνοδο 2 Αράβων μητροπολιτών», λέει ο κ. Καβουάζ, που εκτιμά πως ο Πατριάρχης Θεόφιλος «θα μπορέσει να εκτιμήσει ορθότερα τη νέα κρίση και προτού επικυρώσει την άρση ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις».

 17. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  http://www.press-gr.com/2018/04/blog-post_33.html

  ΣΑΛΟΣ στους Αγίους Τόπους ενόψει Πάσχα! ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης με την τρανσέξουαλ…
  4/01/2018 08:46:00 μ.μ.

  To σήριαλ με τον μητροπολίτη που είχε δεσμό με την τρανσέξουαλ, όπως η ίδια υποστήριξε, συνεχίζεται!

  Η Ιερά Σύνοδος έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα Espresso, που έγραψε πρώτη σχετικά, ότι δεν πρόκειται για μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι που επιβεβαίωσε και η εφημερίδα διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μητροπολίτη ανατολικής ορθόδοξης Εκκλησίας»!

  Περί ποίου πρόκειται;

  Η ίδια η τρανσέξουαλ Αφροδίτη Κωνσταντίνου είχε αναρτήσει βίντεο το διαδίκτυο με φωτογραφίες, αλλά χωρίς κανένα σχόλιο.

  Από τις φωτογραφίες αυτές, προκύπτει ότι τουλάχιστον ο μητροπολίτης που παρουσιάζεται στο βίντεο ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

  Από την αναζήτηση των σχετικών στοιχείων προκύπτει μάλιστα ότι για τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο οποίος είναι (μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, όπως δείχνει και η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου) Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Δηλαδή, το δεξί χέρι του Πατριάρχη.

  Στον διορισμό του ως νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου προχώρησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος από το2012. Μέχρι τότε ο Ησύχιος είχε την ευθύνη να εκπροσωπεί το Πατριαρχείο σε θέματα τύπου και ενημέρωσης, εξίσου σημαντική θέση…

  Εν όψει και της Μεγάλης Εβδομάδας, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επικρατεί αναταραχή.

  Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες κ. Θεόφιλος, ύστερα από τα δημοσιεύματα, έπαυσε τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο από την θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου αλλά δεν έχει γίνει γνωστή κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής στα ελληνικά από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στο κοινωνικό δίκτυο αναρτήθηκε ένα κείμενο στα αραβικά.

  Επίσης δεν είναι γνωστό αν θα διατηρήσει τον τίτλο του μητροπολίτη και ποιες άλλες προεκτάσεις έχει η υπόθεση.

  Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, κατά κόσμον Ηλίας Κοντογιάννης γεννήθηκε στις Αχαρνές το 1944. Στις 20 Οκτωβρίου 1958 μετέβη στα Ιεροσόλυμα για να φοιτήσει στην Πατριαρχική σχολή από όπου αποφοίτησε το 1962.

  Στις 18 Δεκεμβρίου 1961 εκάρη Μοναχός και την επομένη χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1964 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Διετέλεσε ηγούμενος εν Κάρακ.

  Το 1967 προάχθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1976 διορίσθηκε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Εκπαιδεύσεως. Το 1978 διορίσθηκε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου εν Ιόππη.

  Το 1981 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν Ακρη. Στις 16/3/1984 εξελέγη Επίσκοπος Αβήλων, και στις 26 του ιδίου μήνα χειροτονήθηκε και διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν Ιρμπέτ Ιορδανίας.

  Το 1991 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος. Το 1994 ονομάσθηκε Μητροπολίτης και διορίσθηκε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος την Κτηματικής Επιτροπής.

  Το 2001 διορίσθηκε Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πρόεδρος της Εφορείας των Σχολών των Ιεροσολύμων και Πρόεδρος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Το 2003 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος. Το 2005 διορίσθηκε Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου. Το 2009 διορίσθηκε Πρόεδρος των Σχολών του Πατριαρχείου. Το 2012 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.


  O Hσύχιος με τον (καταζητούμενο σήμερα) Π. Κυριακίδη.


  Με τον Δήμαρχο Αχαρνών Γ. Κασσαβό στο δημαρχείο…

 18. Ο/Η Παλιός λέει:

  Άρθρο για την κατάσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την οργή των Παλαιστινίων, όπως αυτή εκδηλώθηκε τις μέρες των εορτών με αυγά, μπουνιές, απόπειρα λιντσαρίσματος και διαδηλώσεις εναντίον του Πατριάρχη Θεόφιλου ΙΙΙ, φιλοξενεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung

  http://www.newgreektv.com/english-news/item/24126-faz-why-palestinians-are-attacking-the-greek-patriarch-of-jerusalem-theophilos-iii
  FAZ: Why Palestinians are attacking the Greek Patriarch of Jerusalem
  January 9, 2018
  the Patriarch behaves «worse than the Mafia».

  8 Ιανουαρίου 2018

  Αιτία η πώληση γης που κατέχει το ίδιο σε αστρονομικές τιμές.

  Ο αρθρογράφος φέρνει ως παράδειγμα την πώληση 240 διαμερισμάτων στην κεντρική συνοικία της πόλης Γκιβάτ Ορανίμ για 3,3 εκατομ. δολάρια σε ανώνυμους επενδυτές από τις Παρθένους Νήσους.

  Φιλοξενεί δηλώσεις του ειδικού σε θέματα ακινήτων, δικηγόρου Ελίας Χούρι, ο οποίος αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου δεν είναι ιδιοκτησία του Θεόφιλου, αλλά αποκτήθηκε ανά τους αιώνες από την παλαιστινιακή χριστιανική κοινότητα και δόθηκε υπό τη μορφή καταπιστεύματος στην εκκλησία για να διατηρηθεί η παρουσία των χριστιανών στην Αγία Πόλη.

  Σύμφωνα με τον Χούρι ο Πατριάρχης συμπεριφέρεται «χειρότερα και από τη μαφία».

  Το δημοσίευμα ρίχνει ευθείες βολές και στον τρόπο διοίκησης του Πατριάρχη, κυρίως ότι δεν αφήνει μέλη της κοινότητας να ελέγξουν την οικονομική διαχείριση των εσόδων από τα εκατομμύρια των πιστών κάθε χρόνο, που με τον οβολό τους ανάβουν κερί στον Πανάγιο Τάφο.

 19. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Αφιέρωμα εις τον Πανιερώτατον Μητροπολίτην Καπιτωλιάδος κ Ἡσύχιον.

 20. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://ieriplektani.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9.html
  Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014
  «Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν είναι κληρονομιά και περιουσία μερικών ατόμων»…
  Η εφημερίδα ο «ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τα πραγματικά αίτια της συνεχιζόμενης κρίσης που μαστίζει τα τελευταία χρόνια το παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζήτησε από τον επίσκοπο Κωνσταντίνης Νικηφόρο (ο τίτλος του επισκόπου Κωνσταντίνης έχει δοθεί πλέον στον Αρχιγραμματεύοντα) να καταγράψει τα βαθιά αίτια των προβλημάτων που αποτελούν την αφετηρία προστριβών εντός της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Ο Σεβασμιώτατος σε μια σειρά έξι άρθρων από το 2002 έως το 2004 είπε πολλά. Εμείς τα συγκεφαλαιώνουμε στον τίτλο της ανάρτησης ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν είναι κληρονομιά και περιουσία μερικών ατόμων.

  Σήμερα, παρουσιάζουμε μία ανακοίνωσή του από τις 21 Οκτωβρίου 2007 στην οποία ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ τον Θεόφιλο και τον Αρίσταρχο και όλους εκείνους οι οποίοι εκουσίως και ενσυνειδήτως συνέβαλαν στην ηθική καταδίκη του με μοναδική κατηγορία ότι διαμαρτυρήθηκε εν Συνόδω για τα χάλια του Πατριαρχείου.

 21. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_73.html

  «Αγιο» φως: «Θαύμα» κατά παραγγελία και με ημερομηνία λήξης
  Από giorgis , Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018 | 11:34 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Με το που ανακοινώθηκε η είδηση ότι πάλι το κράτος -όλοι εμείς δηλαδή- θα πληρώσουμε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να συντηρείτε ένα κατάλοιπο θρησκευτικού σκοταδισμού, οι χρήστες του διαδικτύου επαναφέρουν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν κάνει όταν ήταν στην αντιπολίτευση, χλευάζοντας το γεγονός της «έλευσης του αγίου φωτός», στην Αθήνα, με «τιμές αρχηγού

  Mπορεί ο Τσίπρας να μην κυκλοφορεί με κομποσκοίνι και να παριστάνει τον θρησκόληπτο, (είναι και αυτή η «πατάτα» που έκανε πριν μερικά χρόνια όταν σε εφημερίδα των Κυκλάδων δήλωνε ότι είναι άθεος και δεν πιστεύει στην θρησκεία), αλλά σαν τυχοδιώκτης καιροσκόπος πολιτικός που είναι, γνωρίζει ότι το θρησκόληπτο «ποίμνιο» διαθέτει «πολύτιμα ψηφαλάκια».
  Γι’ αυτό έχει πάρει σβάρνα από το Βατικανό, που συναντήθηκε με τον Πάπα και την επίσκεψη στους στους καλόγερους του «αγίου όρους», μέχρι τον «Πανάγιο» τάφο.

  Οπότε πώς τολμούσε ο Παππάς (ασε που δεν φοβόταν μην τον αφορίσει ο δεσπότης Αμβόσιος) να αμφισβητήσει αυτό το «θαύμα» θίγοντας τα «ιερά και όσια» κάθε συντηρητικού τύπου;

  Επί της ουσίας τώρα. Με όλη αυτή την ιστορία της «έλευσης του αγίου φωτός», στήνεται ένα γελοίο σκηνικό που ακόμα και αστοί το έχουν απαξιώσει εντελώς. Να παρακολουθούμε δηλαδή ένα ετερόκλητο μπουλούκι από ρασοφόρους, χριστέμπορους και πολιτικάντηδες, οι οποίοι με τις «ευλογίες» όλων των κυβερνήσεων, να συμμετέχει για να δοθεί ένα άθλιο σόου που μόνο αν έχεις φουμάρει «μπουρούχα» μπορείς να παρακολουθήσεις.

  Και για στάκα ρε μάγκες να κάνω μια αφελή ερώτηση. Εδώ έχουμε ένα «θαύμα» που γίνεται «κατά παραγγελία» κάθε χρόνο. Μια χαρά και τα τροπάρια δικά σας. Αφού έγινε όμως πέρυσι και μας φέρατε εδώ το «άγιο φως», φέτος γιατί το επαναλαμβάνετε;
  Τι έγινε; Εχασε τις «θαυματουργές του ιδιότητες» το περσινό;

  Αυτό το «θαύμα» έχει ημερομηνία λήξης, σαν τα γιαούρτια δηλαδή ένα πράγμα;

 22. Ο/Η johntheblue1 λέει:

  Επιτελους, οι ανδρες ειναι λιγοστοι εκει ψηλα και εσεις κανετε επιθεση; Αμαρτωλοι!!!

 23. Ο/Η Αμβρόσιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε λέει:

  http://www.athensvoice.gr/greece/435368_dyo-ta-roz-vinteo-me-tin-trans-poy-ekthetoyn-ton-mitropoliti-isyhio

  7.04.2018
  Δύο τα «ροζ» βίντεο με την τρανς που εκθέτουν τον Μητροπολίτη Ησύχιο
  Ο Καπιτωλιάδος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις – Τι είπε η ιερόδουλη για τη σχέση της με τον ιερωμένο


  SHARES 3240

  Κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έχουν φέρει σε δυσμενή θέση την Εκκλησία τα δύο ροζ βίντεο με πρωταγωνιστές τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο και μία τρανς σε ερωτικές περιπτύξεις.

  Στα βίντεο ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος ερωτοτροπεί με μια γυναίκα στο σαλόνι της και ήταν ο λόγος που ανάγκασαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να παύσει από τα καθήκοντά του τον εν λόγω Μητροπολίτη. Ο κ. Ησύχιος κλήθηκε μάλιστα να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προσβάλλει τις αξίες και τα ήθη που πρεσβεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Η τρανσέξουαλ, η οποία έχει ανεβάσει τα βίντεο στον λογαριασμό της στο Facebook, δήλωσ σε ΜΜΕ ότι ονομάζεται Αφροδίτη Κωνσταντίνου, είναι από την Φλώρινα. Έχει παλιότερα αποκάλυψε στην Εspresso ότι ο Μητροπολίτης ήξερε τα πάντα για την ζωή της, ότι δηλαδή ήταν πόρνη και είχε κάνει αλλαγή φύλλου.

  Μάλιστα, η τρανσέξουαλ μαζί με το βίντεο δημοσίευσε και ένα σχόλιο στο Facebook, αναφέροντας «Ο Πατριάρχης μας πουλάει μια θρησκεία που τηρεί τους κανόνες της εκκλησίας…σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες πρέπει να τον καθαιρέσουν. Δεν θα σταματήσω να φωνάζω γιατί δεν επιτρέπω σε άνθρωπο τις εκκλησίας να με κακοποιεί έτσι. Και σωματικά και ψυχικά και ψέματα ψέματα ψέματα. Καλημέρα».

  Αυτά είναι τα δύο βίντεο που «καίνε» τον ιερωμένο Ησύχιο

 24. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

 25. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:


 26. Ο/Η laskaratos λέει:  Το Τίμιο Ξύλο στο Διδυμότειχο
  7 Δεκεμβρίου 2015
  Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση υποδέχθηκε ο πιστός λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου το Τίμιο Ξύλο, από τα Ιεροσόλυμα, στο Διδυμότειχο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος εκόμισε το ιερό κειμηλίο το απόγευμα της Δευτέρας, 7ης του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., το οποίο υπεδέχθη έμπροσθεν του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.
  «Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται»· ήταν τα λόγια του κατασυγκεκινημένου Επισκόπου μας, που με δάκρυα στα μάτια, ασπάστηκε το Τίμιο Ξύλο.

  Στην Ξάνθη ο Τίμιος Σταυρός από τα Ιεροσόλυμα – Τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου στον Αγ. Νικόλαο
  6 Δεκεμβρίου 2014
  Τον συνόδευσε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος το απόγευμα της Παρασκευής

 27. Παράθεμα: Γιατί δεν πυροβολεί και δεν φτύνει ο Αμβρόσιος; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 28. Ο/Η Devil's advocate λέει:

  https://neoskosmos.com/en/114284/greek-orthodox-bishop-involved-in-sex-scandal/

  Greek Orthodox bishop involved in sex scandal
  Metropolitan Isichios of Capitolias in Jerusalem steps down from his duties, as videos surface of him engaging in sexual activity with trans woman


  (L) A screenshot from the footage allegedly involving Bishop Isichios and Afroditi Konstantinou.

  19 April 2018 5:55pm

  Bishop Isichios of Capitolias in Jerusalem was asked to step down from his duties last week, as the Patriarchate of Jerusalem called for an investigation of allegations against him. The Metropolitan is involved in a sex scandal that surfaced after footage of him engaging in sexual activity with a transgender woman from Greece surfaced online. Afroditi Konstantinou, a former sex worker, claims that she had had an affair with the bishop that lasted more than five years.

  Accusing Isichios Kontogiannis of exploiting her feelings towards him and abusing her physically and mentally, Konstantinou posted the videos on her Facebook page, calling for Patriarch Theofilos of Jerusalem to fire him.

  These claims created a turmoil in the Orthodox Church of Jerusalem, given that Isichios is one of the Patriarch’s trusted bishops – and he had been instrumental in the uprising against former Patriarch Irineos and the installment of Theofilos.

  Details of the affair have been flooding Greek media since Konstantinou decided to go against her former lover. She has been posting photos taken in his home, as well as screenshots of their communication, both during the affair, as well as recent ones. In one such exchange, she’s asking Isichios on his whereabouts, to receive a photo of him alongside Alexis Tsipras, during the Greek PM’s visit to Jerusalem. In another, Isichios allegedly threatens her, writing that she will end up in jail. In a third, she’s allegedly texting “I’m sorry that I loved a scum like you.”

  Bishop Isichios has a history in Melbourne as well. In the early 1990s, the Metropolitan of Capitolias was invited to Melbourne by the defrocked priest Ierotheos Kourtesis, as a representative of the Jerusalem Patriarchate. Ierotheos had been engaged in a very public animosity against Archbishop Stylianos, and called for the Jerusalelm Patriarchate’s intervention in the long-standing friction between the Greek Community of Melbourne and the Ecumenical Patriarchate.

  Both Ierotheos and Isichios were accused by the Ecumenical Patriarch of Constantinople, Bartholomew of interference in another jurisdiction and conspiracy against another church, namely the Ecumenical Patriarchate. During that time there had been many allegations of improper conduct on his part, a large number of which had been reported to Neos Kosmos without any of them becoming public.

 29. Ο/Η Ησυχίου θράσος λέει:

  http://www.ereportaz.gr/zita-kai-ta-resta-o-anisychos-mitropolitis-isychios/

  19 Απριλίου 2018
  Ζητά και τα ρέστα ο… ανήσυχος μητροπολίτης Ησύχιος

  Με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τα οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ», ο μητροπολίτης περνά στην αντεπίθεση, αναφέροντας ότι έπεσε «θύμα πλεκτάνης» από την Αφροδίτη, ότι «μέθυσε» από κρασί και όχι από έρωτα, και γι’ αυτόν τον λόγο πέταξε από πάνω του τα ράσα. Κοινώς ζητά και τα ρέστα, κάνοντας λόγο για πλήρη διαπόμπευσή του εξαιτίας της δημοσιοποίησης του «ροζ υλικού», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις απερίσκεπτες πράξεις του που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Εκκλησία και συγκεκριμένα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στα μάτια του Κλήρου.

  Στο πολυσέλιδο δικόγραφό του περιγράφει με διασκεδαστικό, αν μη τι άλλο, τρόπο τη γνωριμία του με την Αφροδίτη στους Άγιους Τόπους, αλλά και τη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μέσω Facebook, με αποκορύφωμα τις επισκέψεις του στο διαμέρισμά της στην Κυψέλη.

  «Με μέθυσε»!

  Αρχικά ο 74χρονος Ησύχιος αναφέρεται στην εκκλησιαστική σταδιοδρομία του. Έγινε μοναχός σε ηλικία μόλις 17 ετών, όπως χαρακτηριστικά λέει, ενώ το 2012 διορίσθηκε πατριαρχικός επίτροπος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Μέχρι σήμερα διατελεί πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Εφετείου, είναι υπεύθυνος για τα κτηματικά θέματα, νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου και υπεύθυνος για τα εκκλησιαστικά θέματα σε Ιορδανία, Παλαιστίνη και Ισραήλ.

  Την Αφροδίτη τη γνώρισε το 2014. Το Πάσχα, στους Άγιους Τόπους τα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια ενός προσκυνητικού ταξιδιού… Την ξαναείδε το Πάσχα του 2015 και του 2016. Και όχι μόνο…

  «Μετά τη γνωριμία μας, που έλαβε χώρα το 2014, διατηρήσαμε επικοινωνία, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο τηλεφωνική και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook…» αναφέρει.

  Τον Φεβρουάριο του 2016 ο… ανήσυχος Ησύχιος την επισκέφθηκε κατόπιν «φορτικών πιέσεων», όπως λέει, στην Κυψέλη. Μάλιστα, η Αφροδίτη φρόντισε να τον… μεθύσει προσφέροντάς του ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. «Το ήπια, με αποτέλεσμα να ζαλισθώ…» εξηγεί. Γι’ αυτό προφανώς πέταξε τα ράσα και ξεκίνησε τα σαλιαρίσματα…

  Στο τέλος του 2016 όμως ξαναβρέθηκαν. Και πάλι στην Κυψέλη. Η δικαιολογία για το νέο ραντεβού; Ο Ησύχιος ισχυρίζεται στο δικόγραφο ότι η Αφροδίτη υποστήριξε πως της είχε κάνει μάγια (!!!). «Της απάντησα ότι ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες πρακτικές. Τότε φορτικά με προσκάλεσε να μεταβώ στην οικία της για να μου δείξει τα “μάγια” που δήθεν της είχα κάνει. Μετέβην πράγματι εκεί για να της επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει…».

  Στη συνέχεια αναφέρει ότι παγιδεύτηκε. Ότι είχε τοποθετηθεί εν αγνοία του ειδική κρυφή κάμερα η οποία κατέγραφε τα πάντα. Και στη συνέχεια; Ανάρτησε το «ροζ» περιεχόμενο των συναντήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 26 Μαρτίου στο Youtube και στη συνέχεια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

  «Αν σταματήσεις να επικοινωνείς μαζί μου, θα γράψω βιβλίο»

  Ο άτακτος μητροπολίτης καταγράφει στο δικόγραφο και μια συνάντηση την οποία φέρεται να είχε με την Αφροδίτη τον Αύγουστο του 2017. Και πάλι στα Ιεροσόλυμα. Όπως λέει, η τρανσέξουαλ τον απείλησε ότι σε περίπτωση που σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της, ετοιμάζει βιβλίο και ότι «θα γράψει όλα!».

  Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Αφροδίτη τον πήρε στο… κυνηγητό μέχρι που αναγκάστηκε να εισέλθει εντός του ναού. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Προτού εξαφανισθεί προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, να τον φωτογραφήσει.

  Στην αίτηση του ο μητροπολίτης ζητά από το δικαστήριο να κατέβει το υλικό που τον εκθέτει, ενώ μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Αφροδίτης.

  Αφροδίτη: «Το κάθαρμα μου τρύπησε τον πνεύμονα»

  Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» ήρθε σε νέα επαφή με την Αφροδίτη, η οποία δεν δίστασε να μας αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα υγείας που απέκτησε τους τελευταίους μήνες:

  «Εδώ και δύο χρόνια με κοροϊδεύει το κάθαρμα. Στην αρχή μού έλεγε πως είμαι η πρώτη και η μοναδική που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Μετά έμαθα από άλλα κορίτσια που έκαναν την ίδια δουλειά με εμένα πως είχε πάει με πολλές. Ψέματα συνεχώς.

  Με τράβηξε από την πορνεία και με παρέσυρε σε μια ζωή ακόμη χειρότερη. Η υγεία μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η στεναχώρια μού προκάλεσε τρύπα στον πνεύμονα. Είμαι με χάπια, είμαι χάλια. Αντί να πάει να κρυφτεί σε κανένα μοναστήρι, μου στέλνει και εξώδικα. Δεν σέβεται τίποτα. Λέει πως τον πότισα κρασί για να τον μεθύσω. Είναι αστείος. Δηλαδή στο βίντεο όπου φαίνεται πως με το που μπαίνει σπίτι μου με φιλάει, έχει έρθει μεθυσμένος ήδη. Όλο ψέμα!».

 30. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ο Ησύχιος στην πατριαρχική Σχολή για την 25η Μαρτίου

  Jerusalem Patriarchate
  Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρ 2018
  Το απόγευμα της Δευτέρας 13/26 Μαρτίου 2018 στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών έλαβε χώρα σχολική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25 Μαρτίου 1821. Την εκδήλωση ετίμησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος και ο εκλαμπρότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Χρήστος Σοφιανόπουλος, Αγιοταφίτες Πατέρες και ευλαβείς προσκυνητές.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ομιλούν βίδεον, διαψεύδει τον όσιον Ησύχιον
  (Εκτός και αν είναι φωνομονδάζ, σαν κι αυτό για το οποίον που είχε καταγγείλει ο όσιος Νεκτάριος Μουλατσιώτης τον Σπύρο Καρατζφέρη)

  Ο ομογενειακός «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας, δια το παρελθόν του οσίου Ησυχίου:

  https://neoskosmos.com/el/187279/petra-skandalou-o-mitropolitis-tou-patriarcheiou-ierosolymon-isychios/

  Πέτρα σκανδάλου ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ησύχιος
  Ο άνθρωπος που θα «έλυνε το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Αυστραλίας» διατηρούσε πολύχρονο δεσμό με τρανσέξουαλ

  19 April 2018 1:21pm

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ομογένεια της Μελβούρνης συγκλονίστηκε από την «εισπήδηση» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αυστραλία μετά από «πρόσκληση» του Ιερόθεου Κουρτέση.

  Το «πρεσβυγενές» Πατριαρχείο εκπροσωπούσε στη Μελβούρνη ο επίσκοπος Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, ο οποίος άφησε «εποχή» με την εδώ συμπεριφορά του.
  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία και καταγγελίες και από τότε είχε επισημάνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά του».

  ……………………………………………

 32. Ο/Η Ένας λέει:

  Διεθνές ρεζιλίκι και με βίντεο

  https://gloria.tv/article/STdm3dpdwmnx1qcPBtCfbmZzz

  Greek Orthodox Bishop in Jerusalem Involved in Scandal with Transvestite

  The Greek Orthodox Bishop Isichios Kontogiannis of Capitolias, Jordan, has stepped down from his duties, as video footage shows him engaging in sexual activity with a man dressed up as a woman.

  The bishop got involved with a Greek man who calls himself «Afroditi Konstantinou». He is a former gay prostitute and dresses up in female cloths. According to him the affair lasted for more than five years.

  Konstantinou published compromising videos on a social media after feeling emotionally “exploited” and physically and mentally abused.

  https://gloria.tv/hashtag/newsTdpwwkabdl

  സ്ത്രീവേഷധരിയുമായുള്ള ആരോപണത്തിൽ ഉൾപ്പെട്ട് ജറുസലെമിലെ ഗ്രീക്ക് …

  സ്ത്രീവേഷം ധരിച്ച ഒരു പുരുഷനുമായി ലൈംഗികബന്ധത്തിൽ ഏർപ്പെടുന്ന വീഡിയോ പുറത്തായതിന് ശേഷം ജോർദ്ദാനിലെ കാപ്പിത്തൊല്ല്യാസിന്റെ ഗ്രീക്ക് …

  sw.news
  15 24 Απρ
  Askofu Mwothodoksi Mgriki Huko Jerusalem Ahusika Katika Kashfa Na Shoga

  Askofu Mwathodoksi Mgriki Isichios Kontogiannis wa Capitolias, Jordan, amejiondoa kwenye majukumu yake, baada ya kuonekana kwenye kanda ya video akishiriki katika vitendo vya ngono na mwanaume …

  vi.news
  29 23 Απρ
  Giám mục chính thống Hy Lạp tại Jerusalem dính vào Scandal với người chuyển giới

  Giám mục Chính thống Hy Lạp Isichios Kontogiannis của Capitolias, Jordan, đã từ chức vì các đoạn phim cho thấy ông tham gia vào hoạt động tình dục với một người đàn ông ăn mặc như một người phụ nữ. …

  hr.news
   23 Απρ
  Grčki pravoslavni biskup u Jeruzalemu uključen u skandal s transvestitom

  Grčki pravoslavni biskup Isichios Kontogiannis iz Capitoliasa u Jordanu odstupio je od svojih dužnosti, jer video snimka pokazuje kako se bavi seksualnom aktivnošću s muškarcem odjevenim kao žena. …

  Un évêque grec orthodoxe de Jérusalem en plein scandale homosexuel avec un travesti

  L’évêque orthodoxe grec Isichios Kontogiannis de Capitolias, en Jordanie, a démissionné de ses fonctions, alors que des séquences vidéo le montrent en train de se livrer à des activités sexuelles …
  25 Απρ
  Berc
  Ne nous laissez pas sucomber  24 Απρ
  Qui puis je dit François s’ils sont gay pourvu qu’ils s’aime et cherche Dieu ?ils bénisse plutôt le malin oui .
  Δείτε ένα ακόμη σχόλιο.

  fil.news
  29 23 Απρ
  Griyegong Ortodokso na Obispo sa Herusalem Sangkot sa Eskandalo sa Isang Transvestite

  Ang Griyegong Ortodokso na si Obispo Isichios Konto ng Capitolia, Jordan, ay bumaba sa kanyang tungkulin, dahil sa isang video na nagpapakitang nakikipagtalik siya sa isang lalaki na nakadamit …

  hi.news
  11 23 Απρ
  यरूशलेम में यूनानी रूढ़िवादी बिशप समलैंगिक के साथ यौन गतिविधि में शामिल हो गए

  जॉर्डन, कैपिटलियास के ग्रीक रूढ़िवादी बिशप इसिचियोस कोंटोगियानिस अपने कर्तव्यों को पूरा नही कर रहे हैं, क्योंकि वीडियो फुटेज उन्हें एक महिला के कपडे पहने हुए आदमी के साथ यौन गतिविधि में शामिल होते …

  pl.news
  22  4,3 χιλ. 23 Απρ
  Biskup grekokatolicki w Jerozolimie zamieszany w skandal z transwestytą

  Grecki biskup prawosławny z Capitolias w Jordanii, Isichios Kontogiannis, ustąpił ze stanowiska w związku z upublicznieniem fotografii przedstawiającej go w trakcie czynności seksualnych z mężczyzną …

  greorius89  24 Απρ
  @ Młot na posoborowe aberracje Autorytetem wiary jest przedewszystkim Jezus , innych autorytetów wiary nie brakuje w kościele np święci którzy … Περισσότερα
  fartuszniak  23 Απρ
  Operator gloria.tv traktuje Katolików niepoważnie. Na początku «Podsumowania» umieszcza wpisy, które zawierają niegodziwe obrazy. Jaki jest cel zami… Περισσότερα
  Δείτε 20 περισσότερα σχόλια.

  csk.news
  12  1  1,6 χιλ. 23 Απρ
  Grécky Pravoslávny biskup v Jeruzaleme zapojený do škandálu s transvestitom

  Grécky Pravoslávny biskup Isichios Kontogiannis z Capitolias, Jordánsko, odstúpil od svojich povinností, pretože videozáznamy ukazujú, že sa zúčastňuje sexuálnej aktivity s mužom oblečeným ako žena. …
  Κοινοποιήστε  Μου αρέσει  Περισσότερα
  Γράψτε ένα σχόλιο …
  Anton Čulen  24 Απρ
  Komunizmus v Británii. Dieťa je majetkom štátu. Neuveriteľný a zúfalý boj rodičov o život vlastného…
  Hoki  23 Απρ
  Když jsem si přečetl komentář henty od srdce jsem se zasmál. Myslím si, že dost rozumných věřících lidí má oči dostatečně otevřené. A možná jen pár … Περισσότερα

  Δείτε 10 περισσότερα σχόλια.

  lv.news
  23 23 Απρ
  Grieķu pareizticīgais bīskaps Jeruzalemē iesaistīts skandālā ar transvestītu

  Grieķu pareizticīgais bīskaps Isičos Kontodžiannis no Kapitolias, Džordanas, ir atkāpies no saviem pienākumiem, kā video parāda viņa iesaistīšanos seksuālā aktivitātē ar vīrieti, ka ģērbies kā …
  Κοινοποιήστε  Μου αρέσει  Περισσότερα
  Γράψτε ένα σχόλιο …

  nl.news
  57 23 Απρ
  Grieks-Orthodoxe bisschop in Jeruzalem verwikkeld in schandaal met travestiet

  De Grieks-Orthodoxe bisschop Isichios Kontogiannis van Capitolias, Jordanië, heeft zijn functie neergelegd, aangezien videobeelden laten zien dat hij seksuele activiteiten ondernam met een man die …
  Κοινοποιήστε  Μου αρέσει  Περισσότερα
  Γράψτε ένα σχόλιο …

  ro.news
  47 22 Απρ
  Episcopul ortodox grec din Ierusalim implicat într-un scandal cu un transvestit

  Episcopul ortodox grec Isichios Kontogiannis din Capitolias, Iordania, s-a retras de la îndatoririle sale, deoarece filmările l-au aratăt cum se angajează în activități sexuale cu un bărbat îmbrăcat …

  lt.news
  19 22 Απρ
  Graikijos ortodoksų vyskupas Jeruzalėje įsitraukė į skandalą su transvestitu

  Graikų protestantų vyskupas Isichas Kontogianis iš Kapitolijaus, Džordano, atsistatydino iš savo pareigų, kai buvo paviešintas šį kompromituojantis vaizdo įrašas, kuriame matyti kaip dvasininkas …

  uk.news
  20 22 Απρ
  Грецький православний єпископ замішаний в скандалі з трансвеститом

  Православний єпископ Ішіоз Контогіаніс з міста Капітоліас в Йорданії, склав з себе повноваження після публікації відеозапису, на якому він віддається утіхам з чоловіком в жіночому одязі. Єпископ …
  Κοινοποιήστε  Μου αρέσει  Περισσότερα
  Γράψτε ένα σχόλιο …

  pt.news
  75 22 Απρ
  Bispo grego ortodoxo em Jerusalém envolvido em escândalo com travesti

  O bispo grego ortodoxo Isichios Kontogiannis, de Capitolias – Jordânia, renunciou ao cargo, pois um vídeo o mostra praticando atividade sexual com um homem vestido de mulher. O bispo se envolveu …
  Κοινοποιήστε  Μου αρέσει  Περισσότερα
  Γράψτε ένα σχόλιο …

  de.news
  280  2  2,5 χιλ. 22 Απρ
  Griechisch-orthodoxer Bischof in Skandal mit Transvestiten verstrickt

  Der griechisch-orthodoxe Bischof Isichios Kontogiannis von Capitolias in Jordanien ist von seinen Ämtern zurücktreten, nachdem ihn Videoaufnahmen bei sexuellen Aktivitäten mit einem Mann zeigen, der …

  Chris Izaac  πριν από 5 λεπτά
  @LeoStratz Wie sieht es aus Leo, hast du in der Bibel geprüft? Περισσότερα
  LeoStratz  χθες
  @Chris Izaac genau, jetzt ist Zeit für den Barherzigkeit Rosenkranz. Habe ich ein bißchen vorgezogen um in Frieden Christi zu bleiben. Περισσότερα
  Δείτε 278 περισσότερα σχόλια.

  ko.news
  8 22 Απρ
  예루살렘의 그리스 정교회 주교, 이성복장인과의 스캔들에 …

  여자로 옷을 입은 남자와 성적 행위를 하고 있는 비디오 기록으로 인해, 요르단 Capitolias의 그리스 정교회 주교 Isichios Kontogiannis가 그의 …
  Κοινοποιήστε  Μου αρέσει  Περισσότερα
  Γράψτε ένα σχόλιο …

  hu.news
  360 22 Απρ
  A görög ortodox püspök botrányba keveredett egy transzvesztitával Jeruzsálemben

  A jordániai Isichios Kontogiannis görög ortodox püspök visszalépett kötelességeitől, mert egy videón rajtakapták, ahogy egy nőnek öltözött férfival éppen szexuális aktust folytat. A püspök egy görög…

  ms.news
  20 22 Απρ
  Bishop Greek Orthodox dari Jerusalem Terlibat dengan Skandal Transvestite

  Bishop Greek Orthodox, Isichios Kontogiannis (Capitolias, Jordan), telah dibuang jawatannya, kerana terdapat video yang menunjukkan dia terlibat dalam aktiviti seks dengan seorang lelaki yang …

  ru.news
  2,2 χιλ. 22 Απρ
  Греческий православный епископ замешан в скандале с трансвеститом

  Православный епископ Ишиоз Контогианис из города Капитолиас в Иордании сложил с себя полномочия после публикации видеозаписи, на которой он предается утехам с мужчиной в женской …

  es.news
  5  749 22 Απρ
  Obispo ortodoxo griego en Jerusalén involucrado en escándalo con un travesti

  El obispo ortodoxo griego Isichios Kontogiannis, de Capitolias (Jordania), ha renunciado a sus funciones, dado que un video lo muestra participando en actividades sexuales con un hombre vestido como …

  ar.news
  370 22 Απρ
  أسقف أرثوذكسي يوناني في القدس متورط في فضيحة مع مخنث

  استقال أسقف كابيتولاس، الأردن، اليوناني الأرثوذكسي إيسخيوس كونتوجيانيس من مهامه بسبب ظهوره في لقطات الفيديو يمارس نشاطًا جنسيًا مع رجل يرتدي زي امرأة. تورط الأسقف …

  it.news
  9  2 χιλ. 22 Απρ
  Vescovo greco ortodosso a Gerusalemme coinvolto in scandalo con travestito

  Il vescovo greco ortodosso Isichios Kontogiannis di Capitolias, Giordania, si è dimesso dal suo incarico, poiché un filmato video lo mostra impegnato in attività sessuali con un uomo vestito da

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
  Όσοι ανησύχησαν για τον Ησύχιο, ας ησυχάσουν.
  Δεν υπάρχει θέμα.
  Συμμετέχει στις τελετές και στα πανηγύρια.

  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-ierosolimon/21821-to-mega-minuma-tou-arxiepiskopou-kuriakoupoleos-xristoforou-binteo

  Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

  Το Μέγα Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως Χριστοφόρου (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ο εξ αριστερών (όπως κοιτάμε) αγκαζέ του χειροτονούμενου Χριστόφορου (κέντρο), είναι ο όσιος Ησύχιος

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.ereportaz.gr/zita-kai-ta-resta-o-anisychos-mitropolitis-isychios/

   19 Απριλίου 2018
   Ζητά και τα ρέστα ο… ανήσυχος μητροπολίτης Ησύχιος

   Του Πέτρου Κουσουλού

   Τα… ρέστα του παίζει ο «ανήσυχος» μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο οποίος παύθηκε των καθηκόντων του (έστω και προσωρινά) λόγω της «αμαρτωλής» σχέσης του με την τρανσέξουαλ Αφροδίτη (Ευαγγελία) Κωνσταντίνου και των βίντεο από το «κολασμένο» διαμέρισμα της Κυψέλης όπου επιδίδεται σε ερωτικές πράξεις.

   Με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τα οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ», ο μητροπολίτης περνά στην αντεπίθεση, αναφέροντας ότι έπεσε «θύμα πλεκτάνης» από την Αφροδίτη, ότι «μέθυσε» από κρασί και όχι από έρωτα, και γι’ αυτόν τον λόγο πέταξε από πάνω του τα ράσα. Κοινώς ζητά και τα ρέστα, κάνοντας λόγο για πλήρη διαπόμπευσή του εξαιτίας της δημοσιοποίησης του «ροζ υλικού», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις απερίσκεπτες πράξεις του που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Εκκλησία και συγκεκριμένα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στα μάτια του Κλήρου.

   Στο πολυσέλιδο δικόγραφό του περιγράφει με διασκεδαστικό, αν μη τι άλλο, τρόπο τη γνωριμία του με την Αφροδίτη στους Άγιους Τόπους, αλλά και τη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μέσω Facebook, με αποκορύφωμα τις επισκέψεις του στο διαμέρισμά της στην Κυψέλη.

   «Με μέθυσε»!

   Αρχικά ο 74χρονος Ησύχιος αναφέρεται στην εκκλησιαστική σταδιοδρομία του. Έγινε μοναχός σε ηλικία μόλις 17 ετών, όπως χαρακτηριστικά λέει, ενώ το 2012 διορίσθηκε πατριαρχικός επίτροπος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Μέχρι σήμερα διατελεί πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Εφετείου, είναι υπεύθυνος για τα κτηματικά θέματα, νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου και υπεύθυνος για τα εκκλησιαστικά θέματα σε Ιορδανία, Παλαιστίνη και Ισραήλ.


   Την Αφροδίτη τη γνώρισε το 2014. Το Πάσχα, στους Άγιους Τόπους τα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια ενός προσκυνητικού ταξιδιού… Την ξαναείδε το Πάσχα του 2015 και του 2016. Και όχι μόνο…

   «Μετά τη γνωριμία μας, που έλαβε χώρα το 2014, διατηρήσαμε επικοινωνία, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο τηλεφωνική και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook…» αναφέρει.

   Τον Φεβρουάριο του 2016 ο… ανήσυχος Ησύχιος την επισκέφθηκε κατόπιν «φορτικών πιέσεων», όπως λέει, στην Κυψέλη. Μάλιστα, η Αφροδίτη φρόντισε να τον… μεθύσει προσφέροντάς του ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. «Το ήπια, με αποτέλεσμα να ζαλισθώ…» εξηγεί. Γι’ αυτό προφανώς πέταξε τα ράσα και ξεκίνησε τα σαλιαρίσματα…

   Στο τέλος του 2016 όμως ξαναβρέθηκαν. Και πάλι στην Κυψέλη. Η δικαιολογία για το νέο ραντεβού; Ο Ησύχιος ισχυρίζεται στο δικόγραφο ότι η Αφροδίτη υποστήριξε πως της είχε κάνει μάγια (!!!). «Της απάντησα ότι ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες πρακτικές. Τότε φορτικά με προσκάλεσε να μεταβώ στην οικία της για να μου δείξει τα “μάγια” που δήθεν της είχα κάνει. Μετέβην πράγματι εκεί για να της επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει…».

   Στη συνέχεια αναφέρει ότι παγιδεύτηκε. Ότι είχε τοποθετηθεί εν αγνοία του ειδική κρυφή κάμερα η οποία κατέγραφε τα πάντα. Και στη συνέχεια; Ανάρτησε το «ροζ» περιεχόμενο των συναντήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 26 Μαρτίου στο Youtube και στη συνέχεια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

   «Αν σταματήσεις να επικοινωνείς μαζί μου, θα γράψω βιβλίο»

   Ο άτακτος μητροπολίτης καταγράφει στο δικόγραφο και μια συνάντηση την οποία φέρεται να είχε με την Αφροδίτη τον Αύγουστο του 2017. Και πάλι στα Ιεροσόλυμα. Όπως λέει, η τρανσέξουαλ τον απείλησε ότι σε περίπτωση που σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της, ετοιμάζει βιβλίο και ότι «θα γράψει όλα!».

   Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Αφροδίτη τον πήρε στο… κυνηγητό μέχρι που αναγκάστηκε να εισέλθει εντός του ναού. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Προτού εξαφανισθεί προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, να τον φωτογραφήσει.

   Στην αίτηση του ο μητροπολίτης ζητά από το δικαστήριο να κατέβει το υλικό που τον εκθέτει, ενώ μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Αφροδίτης.

   Αφροδίτη: «Το κάθαρμα μου τρύπησε τον πνεύμονα»

   Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» ήρθε σε νέα επαφή με την Αφροδίτη, η οποία δεν δίστασε να μας αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα υγείας που απέκτησε τους τελευταίους μήνες:

   «Εδώ και δύο χρόνια με κοροϊδεύει το κάθαρμα. Στην αρχή μού έλεγε πως είμαι η πρώτη και η μοναδική που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Μετά έμαθα από άλλα κορίτσια που έκαναν την ίδια δουλειά με εμένα πως είχε πάει με πολλές. Ψέματα συνεχώς.

   Με τράβηξε από την πορνεία και με παρέσυρε σε μια ζωή ακόμη χειρότερη. Η υγεία μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η στεναχώρια μού προκάλεσε τρύπα στον πνεύμονα. Είμαι με χάπια, είμαι χάλια. Αντί να πάει να κρυφτεί σε κανένα μοναστήρι, μου στέλνει και εξώδικα. Δεν σέβεται τίποτα. Λέει πως τον πότισα κρασί για να τον μεθύσω. Είναι αστείος. Δηλαδή στο βίντεο όπου φαίνεται πως με το που μπαίνει σπίτι μου με φιλάει, έχει έρθει μεθυσμένος ήδη. Όλο ψέμα!».

 34. Ο/Η Ανησύχιος λέει:
 35. Ο/Η Κάποιος λέει:

 36. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Λίγους μήνες μετά, 15 Αυγούστου 2018, ο Ησύχιος όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά ως ειδικός στην παρθενία, τιμά την Παρθένα της Ναζαρέτ, μνημονευόμενος πρώτος και καλύτερος

  https://arxon.gr/2018/08/%CE%B7-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-4/

  Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

  Τήν Τρίτην, 15ην/28ην Αὐγούστου 2018, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου εἰς τό Θεομητορικόν αὐτῆς Μνῆμα ἐν Γεθσημανῇ.

  Τῆς θείας Λειτουργίας διά τήν ἑορτήν ταύτην προεξῆρξεν ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων Αὐτῷ τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Καπιτωλιάδος κ. Ἡσυχίου, Βόστρων κ. Τιμοθέου, Ἐξάρχου τοῦ Παναγίου Τάφου εἰς Λευκωσίαν, τῶν Σεβασμιωτάτων Ἀρχιεπισκόπων (….) παρουσίᾳ τοῦ Γενικοῦ Προξένου τῆς Ἑλλάδος εἰς τά Ἱεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανοπούλου.


 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/03/blog-post_877.html

  Το παπαδαριό για πρώτη φορά αναγνωρίζει την απάτη με το «θαύμα» του «αγίου φωτός» (Βίντεο)
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 | 4:08 π.μ.

  Χρειάστηκαν κάποιοι αιώνες, μέχρι να βρεθεί ένας δημοσιογράφος – ερευνητής και ένας παπάς για να του ομολογήσει ότι αυτός είναι που ανάβει με τον αναπτήρα του το καντήλι το Μεγάλο Σάββατο στον «Πανάγιο» Τάφο στα Ιεροσόλυμα -αυτό που ονομάζουν «άγιος φως»- για να αναγκαστεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να παραδεχθεί ότι όλο αυτό το σκηνικό που μέχρι τώρα το παπαδαριό το παρουσίαζε σαν «θαύμα» δεν είναι παρά μια απάτη.

  Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στους Χριστέμπορους το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «ΛΥΤΡΩΣΗ – Περί του Αγίου Φωτός», στο οποίο ο συγγραφέας με αδιάσειστα στοιχεία, γκρεμίζει το «θαύμα» δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά το Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα και έτσι αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση και να μιλήσει για «τελετή» και όχι για «θαύμα».

  Πέρα απ’ τις υπόλοιπες μαρτυρίες για το κατασκευασμένο «θαύμα» που γίνεται κάθε χρόνο την ίδια ώρα και μέρα, αυτή που είναι η πιο χαρακτηριστική στο βιβλίο -υπάρχει και σε βίντεο- είναι του σκευοφύλακα του «Παναγίου» Τάφου, Ισίδωρου, ο οποίος παραδέχεται πως ο ίδιος ανάβει το φως στο καντήλι.
  «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο…» «Εγώ το ανάβω…» «Με έναν αναπτήρα, τι άλλο»… μας λέει.

  Το παρακάτω βιντεάκι το απαλλοτριώσαμε από την παρουσία του συγγραφέα στο facebook

  Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει:

  Το επτασφράγιστο μυστικό του Αγίου Φωτός. (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ).
  – Να το πούμε στην κάμερα;
  – Να το πούμε να το πούμε. Γιατί να μην το πούμε; Είναι ιστορική μαρτυρία και είναι η αλήθεια!
  (και το είπε)
  Είναι η πρώτη ιστορική μαρτυρία, από πρωταγωνιστή της Τελετής, που αποκαλύπτει τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός.
  «– Το πώς ανάβει το Άγιο Φως και πώς καθαγιάζεται, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο καθαγιασμός είναι το θαύμα.
  – Το πώς ανάβει;
  – Αυτό δεν είναι θαύμα. Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα. […] Δεν μπορούμε να λέμε ότι μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο ο εκάστοτε πατριάρχης και προσεύχεται και ανάβει η φλόγα μόνη της.»

  («ΛΥΤΡΩΣΗ – Περί του Αγίου Φωτός», σελ. 114-115. Εκδόσεις Εκκρεμές)

  Μετά απ’ αυτές τις αποκαλύψεις το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

  «Ἡ ἀπάντησις τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς τά περιεχόμενα τοῦ βιβλίου τοῦ κ. Δημητρίου Ἀλικάκου ἐπί τοῦ θέματος τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἡ δοθεῖσα ἤδη εἰς ἐκεῖνον ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας, πρό τῆς δημοσιεύσεως τοῦ βιβλίου αὐτοῦ, ὅτι «ἡ ἐπίσημος θέσις τοῦ Πατριαρχείου διά τήν τελετήν τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία περιέχεται εἰς τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Μεγάλου Σαββάτου ἑκάστου ἔτους, εἰς τήν ἱστοσελίδα τοῦ Πατριαρχείου, εἰς τάς μελέτας Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί δή τοῦ μακαριστοῦ Ἁγιοταφίτου Καλλίστου Μηλιαρᾶ εἰς τό περιοδικόν “Νέα Σιών” καί εἰς ὅ,τι συνάγεται ἐκ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας».

  Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη για να αντιληφθεί κανείς ότι το Πατριαρχείο δεν αναφέρεται πουθενά σε «θαύμα» αλλά σε τελετή… Να πει φυσικά ότι μέχρι τώρα μας σερβίριζε μια «απάτη» σαν «θαύμα» δεν το περιμέναμε

  Υ.Γ: Μην ξεχάσετε και φέτος να υποδεχθείτε το «άγιο φως» με τιμές αρχηγού κράτους …

 38. Ο/Η T. λέει:

  Τελικά έμεινε στη θέση του απείραχτος
  Ναι, να φέρει φέτος το Άγιο Φως

  https://www.documentonews.gr/article/to-binteo-me-thn-transexoyal-poy-ekapse-ton-mhtropolith-paythhke-apo-ton-patriarxh-ierosolymwn-video-photos

  Το βίντεο με την τρανσέξουαλ που έκαψε τον Μητροπολίτη – Παύθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (Video + Photos)
  Δημοσίευση
  17.04.2018 | 17:24

  Ανανέωση
  26.01.2019 | 04:31

  Σύμφωνα με αραβόφωνα Μέσα ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως όσο ψηλά και αν είναι κάποιο άτομο στην τάξη της ιεροσύνης δεν θα έχει καμία ασυλία σε ότι αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Το Ιερό Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο σύμφωνα με αραβικά δημοσιεύματα που δημοσιεύθηκαν στις 28 Μαρτίου, εξέδωσε επίσημη δήλωση μέσω της οποίας ανακοίνωσε την απόφαση του Πατριάρχη ως προ την παύση του Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος Ησύχιου από τη θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου, μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης διατηρούσε επί μακρόν δεσμό με την γυναίκα που καταγράφει το βίντεο, αλλά της είχε ζητήσει να διακόψουν πριν από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού.

  Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, όπως γράφει στο facebook παραθέτοντας φωτογραφίες και από το σπίτι του:

  Μου έλεγε τα τελευταία δύο χρόνια θα σε βγάλω τρελή… Και ποιος θα σε πιστέψει πως με έναν άγιο σαν εμένα θα σε πάρουν για τρελή θα σε πάρουν με τις πέτρες ακούτε με τι καθαρμα ήμουν 5 χρόνια….τρέλανε την ψυχή μου μόνο αυτό σας λέω και ποιος την τρέλανε ο άνθρωπος του Θεού…… ΗΣΥΧΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΆΝΝΗΣ…..

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επιλεκτική δίωξη του Ησύχιου, μόνο κατά δυο (ευάλωτων σκανδαλοθηρικών) εφημερίδων, Espresso (η μόνη που δεν είχε αναφέρει το όνομά του) και Star, και όχι κατά των υπολοίπων ούτε καν κατά της καταγγέλουσας Αφροδίτης Κωνσταντίνου.

  Παρακάτω επισημαίνω τρια περίεργα σημεία της ανακοίνωσης του πατριαρχείου:

  1. «Σήμερα, όλες οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι αυτοί έχουν ανακαλέσει και έχουν ζητήσει συγνώμη, μετά από τις αγωγές που τους ασκήσαμε».

  Περίεργο γιατί τα δημοσιεύματα εξακολουθούν να υπάρχουν παντού σε εφημερίδες, youtube και άλλα ΜΜΕ στο Διαδίκτυο, ακόμη και στην Espresso, π.χ.
  https://www.espressonews.gr/cover-story/2018/03/170638/imarton-despota-horis-rasa-hoyftonei-tin-trans-eromeni-toy

  2. Όσο για το «οπτικοακουστικό υλικό, αμφιβόλου γνησιότητας», ο ίδιος δεν το είχε αμφισβητήσει τότε ισχυριζόμενος πως ήταν μεθυσμένος:

  https://thecaller.gr/ellada/o-mitropolitis-isixios-antepitithetai-i-transexoual-me-methise-ta/
  Ο μητροπολίτης Ησύχιος… αντεπιτίθεται: «H τρανσέξουαλ με μέθυσε»
  19 Απριλίου 2018 22:56
  ____________________

  Η ανακοίνωση του πατριαρχείου και μετά από αυτήν, το 3ο περίεργο σημείο:

  https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-ierosolimon/28388-to-patriarxeio-ierosolumon-gia-tin-upothesi-tou-kapitoliados-isuxiou

  Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την υπόθεση του Καπιτωλιάδος Ησυχίου

  Τήν Τρίτην 16 Ἀπριλίου 2019 συνῆλθεν ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων ὑπό τήν Προεδρείαν τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

  Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἐπελήφθη διαφόρων θεμάτων, ἀφορώντων τό Πατριαρχεῖον, μεταξύ τῶν ὁποίων ἦσαν καί τά κάτωθι:

  Α.Τό θέμα ἀποκαταστάσεως τῆς φήμης τοῦ ἀδίκως δυσφημισθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ἡσυχίου, βάσει γνωματεύσεως, τήν ὁποίαν ὑπέβαλεν εἰς τόν Μακαριώτατον καί τήν Σύνοδον ὁ ἀναλαβών τήν διενέργειαν διαδικασίας ἀσφαλιστικῶν μέτρων Νομικός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Κιτσαρᾶς.

  Ἡ γνωμάτευσις αὕτη ἔχει ὡς ἑξῆς:

  Προς

  Την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα

  Θεόφιλο Γ΄

  Πατριάρχη Ιεροσολύμων

  Θέμα: Ολοκλήρωση δικαστικής υπόθεσης Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

  Αθήνα, 09-04-2019

  Μακαριώτατε,

  Ι. Σε συνέχεια προηγούμενου από 29.7.2018 εγγράφου μου, λαμβάνω την τιμή να σας απευθύνω την παρούσα νεότερη επιστολή, προκειμένου να σας ενημερώσω και εγγράφως για την επιτυχή, κατόπιν συμβιβασμού των αντιδίκων, ολοκλήρωση των δικαστικών ενεργειών κατά των εφημερίδων που διακίνησαν τα δυσφημιστικά και παρανόμως ληφθέντα στοιχεία.

  ΙΙ. Ειδικότερα, όπως γνωρίζετε, την άνοιξη του 2018 κατά το διάστημα των μηνών Μαρτίου-Απριλίου, ελληνικές εφημερίδες σκανδαλοθηρικού τύπου δημοσίευσαν φωτογραφικά στιγμιότυπα, από παρανόμως ληφθέν και κτηθέν οπτικοακουστικό υλικό, αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο εξέθετε τόσο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ησύχιο, όσο και το Πατριαρχείο.

  Σήμερα, όλες οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι αυτοί έχουν ανακαλέσει και έχουν ζητήσει συγνώμη, μετά από τις αγωγές που τους ασκήσαμε.

  Συγκεκριμένα:

  1. Με αφορμή δημοσιεύματα στα φύλλα της εφημερίδας “ESPRESSO” της 19.3.2018, 20.3.2018,21.3.2018 και 22.3.2018, ασκήσαμε τις από 15/6/2018 και από 2/11/2018 αγωγές του Πατριαρχείου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησυχίου, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, των αρχισυντακτών της και των συντακτών των επίδικων δημοσιευμάτων.

  Οι παραπάνω αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο ως άνω Δικαστήριο αρχικά στις 6/12/2018 και τελικώς λόγω αναβολής στις 24/1/2019.

  Κατόπιν συνεννόησης με την αντίδικη πλευρά, η οποία δήλωσε την μετάνοιά της για τα ως άνω δημοσιεύματα, συμβιβαστήκαμε, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιεύσουν αποκαταστατικό δημοσίευμα στην εφημερίδα τους.

  Πράγματι, στο φύλλο και εξώφυλλο της εφημερίδας της 24ης.1.2019, περιλαμβάνετο το εξής κείμενο μετά των φωτογραφιών του Πατριαρχείου:

  «Η εφημερίδα μας προέβη στα από 19, 20, 21 και 22/3/2018, δημοσιεύματά της, αναφερομένη σε ισχυρισμούς τρίτου προσώπου και σε υλικό αμφίβολης προέλευσης, που αφορούσαν στη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Μετά την άσκηση εναντίον μας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο των από 15/6/2018 με γενικό αριθμό κατάθεσης 60723/2018 και ειδικό αριθμό κατάθεσης 2258/2018 καθώς και 2/11/2018 με γενικό αριθμό κατάθεσης 102767/2018 και ειδικό αριθμό κατάθεσης 3952/2018 αγωγών τους, αφού αντηλλάγησαν μεταξύ μας αμοιβαίες επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έθεσε σε γνώση μας το από 17/9/2018 Πρακτικό της ΕΔΕ που διεξήγαγε σχετικά με το Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, το περιεχόμενο και πόρισμα του οποίου δεν αμφισβητούμε, δηλώνουμε ότι τα δημοσιεύματά μας δεν είχαν σκοπό διαπόμπευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ούτε του φημισμένου για το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα ανακαλούμε και τους ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκλήθηκε.

  Τέλος, όσον αφορά ειδικά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

  Κατόπιν της δημοσίευσης του ως άνω δημοσιεύματος στην 4η σελίδα της εφημερίδας, αλλά και του τίτλου «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ», παραιτηθήκαμε από δικόγραφα των αγωγών μας και η διαφορά θεωρείται λήξασα, με τις αναγκαίες εξηγήσεις και απολογίες της ως άνω εφημερίδας να έχουν δοθεί.

  2.Περαιτέρω, με αφορμή άλλα δημοσιεύματα στα φύλλα της εφημερίδας «Star», της 31ης.03.2018, και 23ης.04.2018, ασκήθηκαν οι από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγές μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, των αρχισυντακτών της και των συντακτών των επίδικων δημοσιευμάτων.

  Οι αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο ως άνω Δικαστήριο, καταρχήν στις 22/11/2018 και τελικώς, κατόπιν αναβολής στις 04.04.2019. Ωστόσο, κατόπιν παράκλησης της αντίδικης πλευράς, η οποία δήλωσε την μετάνοιά της για τα ως άνω δημοσιεύματα, συμβιβαστήκαμε, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιεύσουν αποκαταστατικό δημοσίευμα στην εφημερίδα τους.

  Πράγματι, στο φύλλο και εξώφυλλο της εφημερίδας της 24ης.3.2019, περιλαμβάνετο το εξής κείμενο μετά των φωτογραφιών του Πατριαρχείου:

  «Η εφημερίδα μας προέβη στα από 31/03 και 23/4/2018, δημοσιεύματά της, αναφερομένη σε ισχυρισμούς τρίτου προσώπου και σε υλικό αμφίβολης προέλευσης, που αφορούσαν στη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Στα δημοσιεύματα μας, αμελώς, αλλά δίχως την πρόθεση βλάβης προβλήθηκαν στιγμιότυπα από υλικό που δεν είχαμε ούτε μπορούσαμε να ελέγξουμε και τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη φήμη και την ακεραιότητα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ησύχιου και του Ελληνικού Πατριαρχείου, χωρίς να έχουμε απτές αποδείξεις.

  Μετά την άσκηση εναντίον μας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο των από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγών τους, αφού αντηλλάγησαν μεταξύ μας αμοιβαίες επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έθεσε σε γνώση μας το από 17/9/2018 Πρακτικό της ΕΔΕ που διεξήγαγε σχετικά με το Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, το περιεχόμενο και πόρισμα του οποίου δεν αμφισβητούμε και το οποίο διαβεβαιώνει την ανακρίβεια των ως άνω δημοσιευμάτων, δηλώνουμε ότι τα δημοσιεόματά μας δεν είχαν σκοπό διαπόμπευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ούτε του φημισμένου για το έργο τον Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα ανακαλούμε καί τους ζητούμε μια ειλικρινή συγγνώμη για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκλήθηκε.

  Ειδικώς, όσον αφορά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

  Κατόπιν της δημοσίευσης του ως άνω δημοσιεύματος στην 4η σελίδα της εφημερίδας, αλλά και του τίτλου «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΣΥΧΙΟ», παραιτηθήκαμε από τα δικόγραφα των αγωγών μας και η διαφορά θεωρείται λήξασα, με τις αναγκαίες εξηγήσεις και απολογίες της ως άνω εφημερίδας να έχουν δοθεί.

  3.Τέλος, με αφορμή έτερα δημοσιεύματα στα φύλλα της εφημερίδας «Star», της 31ης.03.2018, και 23ης.04.2018, ασκήθηκαν οι από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγές μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, των αρχισυντακτών της και των συντακτών των επίδικων δημοσιευμάτων.

  Οι παραπάνω αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο ως άνω Δικαστήριο, στις 22/11/2018 και τελικώς κατόπιν αναβολής στις 04.04.2019. Ωστόσο, κατόπιν παράκλησης της αντίδικης πλευράς, η οποία δήλωσε την μετάνοιά της για τα ως άνω δημοσιεύματα, συμβιβαστήκαμε, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιεύσουν αποκαταστατικό δημοσίευμα στην εφημερίδα τους. Πράγματι, στο φύλλο και εξώφυλλο της εφημερίδας της 22ης.3.2019, περιλαμβάνετο το εξής κείμενο μετά των φωτογραφιών του Πατριαρχείου:

  «Η εφημερίδα μας προέβη στα από 31/03 και 23/4/2018, δημοσιεύματά της, αναφερομένη σε ισχυρισμούς τρίτου προσώπου και σε υλικό αμφίβολης προέλευσης, που αφορούσαν στη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Στα δημοσιεύματά μας, αμελώς, αλλά δίχως την πρόθεση βλάβης προβλήθηκαν στιγμιότυπα από υλικό που δεν είχαμε ούτε μπορούσαμε να ελέγξουμε και τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη φήμη και την ακεραιότητα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ησύχιου και του Ελληνικού Πατριαρχείου, χωρίς να έχουμε απτές αποδείξεις.

  Μετά την άσκηση εναντίον μας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο των από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγών τους, αφού αντηλλάγησαν μεταξύ μας αμοιβαίες επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έθεσε σε γνώση μας το από 17/9/2018 Πρακτικό της ΕΔΕ που διεξήγαγε σχετικά με το Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, το περιεχόμενο και πόρισμα του οποίου δεν αμφισβητούμε και το οποίο διαβεβαιώνει την ανακρίβεια των ως άνω δημοσιευμάτων, δηλώνουμε ότι τα δημοσιεύματά μας δεν είχαν σκοπό διαπόμπευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ούτε του φημισμένου για το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα ανακαλούμε και τους ζητούμε μια ειλικρινή συγγνώμη για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκλήθηκε.

  Ειδικώς, όσον αφορά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

  Κατόπιν της δημοσίευσης του ως άνω δημοσιεύματος στην 4η σελίδα της εφημερίδας, αλλά και του τίτλου «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΣΥΧΙΟ», παραιτηθήκαμε από τα δικόγραφα των αγωγών μας και η διαφορά θεωρείται λήξασα, με τις αναγκαίες εξηγήσεις και απολογίες της ως άνω εφημερίδας να έχουν δοθεί.

  ΙΙΙ. Κατόπιν όλων αυτών, επιτρέψατέ μου να ισχυρισθώ ότι έχει καταπέσει στο σύνολό της η δόλια συκοφαντία κατά του Σεβασμιωτάτου Καπιτωλιάδος, αφού οι ίδιοι οι διακινητές της ανακάλεσαν και ζήτησαν συγνώμη. Θεωρώ, επομένως, ηθικώς επιβεβλημένη και για εκείνον και για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την πλήρη και άμεση ηθική του αποκατάσταση, με την άρση κάθε τυχόν εναπομείνασας επιφύλαξης στο πρόσωπό του και την επαναφορά όλων των εκκλησιαστικών και διοικητικών του αρμοδιοτήτων.

  Με ιδιαίτερη τιμή

  Λάμπρος Κιτσαράς

  Καθηγητής Πανεπιστημίου

  Δικηγόρος

  Β. Ἡ χειροτονία εἰς Πρεσβύτερον τοῦ διακόνου Γεωργίου Χούρη ὑπηρετοῦντος εἰς τήν ἐν Ἰορδανίᾳ Κοινότητα τῆς Μαδηβᾶς.

  Γ. Ἡ ὑποβάθμισις εἰς τήν τάξιν τῶν λαϊκῶν τοῦ ἀποδράσαντος Ἱεροδιακόνου π. Ἀναστασίου.

  Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
  ___________________________________

  3. Σχετικά με το «ελληνικές εφημερίδες σκανδαλοθηρικού τύπου δημοσίευσαν φωτογραφικά στιγμιότυπα», παραθέτω κάποια ενδεικτικά δημοσιεύματα, μη σκανδαλοθηρικών μέσων, που υπάρχουν ακόμη:

  Antenna tv, με βίντεο που παίζει ακόμη

  https://www.antenna.gr/watch/1185323/o-mitropoliti-kapitoliados-isyxio-se-tryferes-stigmes-me-transexoyal

  Ο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο σε τρυφερές στιγμές με τρανσέξουαλ
  Ανέβηκε στις 17/04/2018 14:18

  _____________________

  Documento
  https://www.documentonews.gr/article/to-binteo-me-thn-transexoyal-poy-ekapse-ton-mhtropolith-paythhke-apo-ton-patriarxh-ierosolymwn-video-photos

  Ροζ σκάνδαλο στους Άγιους Τόπους
  Το βίντεο με την τρανσέξουαλ που έκαψε τον Μητροπολίτη – Παύθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (Video + Photos)

  Newsroom

  Δημοσίευση
  17.04.2018 | 17:24

  Ανανέωση
  26.01.2019 | 04:31
  ____________

  Αthens Voice

  https://www.athensvoice.gr/greece/435368_dyo-ta-roz-vinteo-me-tin-trans-poy-ekthetoyn-ton-mitropoliti-isyhio

  17.04.2018 | 15:29
  Δύο τα «ροζ» βίντεο με την τρανς που εκθέτουν τον Μητροπολίτη Ησύχιο
  ________________

  Η ομογενειακή «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας, που σημειώνει επιπλέον: «ο επίσκοπος Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, ο οποίος άφησε «εποχή» με την εδώ συμπεριφορά του.
  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία και καταγγελίες και από τότε είχε επισημάνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά του»».

  https://neoskosmos.com/el/187279/petra-skandalou-o-mitropolitis-tou-patriarcheiou-ierosolymon-isychios/

  Πέτρα σκανδάλου ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ησύχιος
  Ο άνθρωπος που θα «έλυνε το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Αυστραλίας» διατηρούσε πολύχρονο δεσμό με τρανσέξουαλ

  19 April 2018 1:21pm

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ομογένεια της Μελβούρνης συγκλονίστηκε από την «εισπήδηση» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αυστραλία μετά από «πρόσκληση» του Ιερόθεου Κουρτέση.

  Το «πρεσβυγενές» Πατριαρχείο εκπροσωπούσε στη Μελβούρνη ο επίσκοπος Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, ο οποίος άφησε «εποχή» με την εδώ συμπεριφορά του.
  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία και καταγγελίες και από τότε είχε επισημάνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά του».

  Αυτές τις μέρες, ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα.
  ___________________________

  Και κάτι ακόμη για τον όσιο Ησύχιο, από το παρελθόν του:

  «Η ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη»:
  https://roides.wordpress.com/2011/12/28/28dec11b/

  «Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδας Ησύχιος, σε συνεργασία με τον Βαβύλη, καλούσε τους πιστούς να «κατακλύσουν» μέσω Ίντερνετ ως ‘εικονικοί προσκυνητές τον ναό της Αναστάσεως’. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής οι αγιοταφίτες είδαν έναν έξαλλο Ειρηναίο να καταριέται το «δεξί του χέρι», Ησύχιο. Αιτία; ….«Ο Βαβύλης είχε κανονίσει να πάρει πολλά λεφτά από την αναμετάδοση. Είχε τάξει και προμήθεια 200.000 ευρώ στον Ησύχιο, χωρίς ο πατριάρχης να το γνωρίζει». Ο πατριάρχης, οργισμένος από τη μυστική συμμαχία των δύο, διέκοψε την αναμετάδοση στο παρά πέντε. Υστερα από αυτό ξέσπασε η άγρια κόντρα με τον Βαβύλη, ενώ τον Ησύχιο τον απομάκρυνε για έναν χρόνο από κοντά του, αφαιρώντας του κάθε αρμοδιότητα. Σε επικοινωνία μας με τον μητροπολίτη Ησύχιο, παραδέχθηκε το συμβάν, ακόμα και την υπόσχεση του Βαβύλη ότι θα του έδινε χρήματα. ‘Εγώ θα τα έδινα στο Πατριαρχείο’ μας είπε». (Β. ΣΙΟΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 01/05/2005)
  ______________________________

  Το βίντεο που αποκάλυψε πως γνώριζε πολύ καλά τον αδελφό Βαβύλη, για τον οποίο δήλωνε πως δεν τον ήξερε:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.