(ακόμη μία)Ιερή Παιδεραστία: Αυτοκτόνησε λόγω 25χρονης κακοποίησής της από Ιερέα

[Ο θετός της πατέρας, ιερέας, την κακοποιούσε σεξουαλικά από παιδί, από τεσσάρων ετών, με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του]

Τέλος στη ζωή της έβαλε η 29χρονη Έλενα Φραντζή, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε και εξακολουθεί να συγκλονίζει την Κύπρο.

Ο Γολγοθάς της ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία και συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος».

Από 4 ετών η Έλενα Φραντζή είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της.

Στη θετή οικογένεια ξεκίνησε ο εφιάλτης για την Έλενα.

Ο θετός της πατέρας, ιερέας, την κακοποιούσε σεξουαλικά από παιδί, από τεσσάρων ετών, με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.

Σε ηλικία 10 ετών η Έλενα Φραντζή κατήγγειλε την κακοποίησή της στις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Και το μαρτύριο συνεχίστηκε μέχρι την ενηλικίωσή της. Στα 18 της επανήλθε με νέα καταγγελία, μια καταγγελία που έφερε στα δικαστήρια τον θετό της πατέρα. Η κυπριακή Δικαιοσύνη έστειλε τον ιερέα για 2 χρόνια στη φυλακή. Το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και μάλιστα επέστρεψε και στα καθήκοντά του. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Έλενα.

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στον σάτυρο ιερέα!

Η Έλενα Φραντζή, αν και μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά, μεττά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.

Πηγή

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

17 Responses to (ακόμη μία)Ιερή Παιδεραστία: Αυτοκτόνησε λόγω 25χρονης κακοποίησής της από Ιερέα

 1. Ο/Η Avir λέει:

  Τι γίνεται παπαδιάσαμε. Για τους λαϊκούς αγωνιστές που ανεβαίνουν σε σκάλες να σώσουν τα σπίτια του κοαμάκη δεν γράφετε κάτι. Μόνο αρνητίλα

 2. Ο/Η atheofobos λέει:

  Φωτογραφίες και το όνομα του «παπά»

 3. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Mεταφέρω εδώ πολλά από τα σχόλια που έγιναν στο ποστ σας για την στρατολόγηση ανήλικων αγοριών στην Αγιοταφιτική αδελφότητα

  Η επισκοπική αλητεία της Κύπρου
  Ο “συγκυλισμός” με το ανήλικο κοριτσάκι που έχεις υιοθετήσει, δεν πειράζει

  http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/505730/stimeni-athoosi-sti-synodo

  Αποκαλύπτουμε τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου για τον ιερέα

  28 Μαρτίου 2018, 11:33 πμ

  Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και άλλα πέντε μέλη της Ιεράς Συνόδου συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης τεσσάρων ετών, η οποία απεβίωσε πρόσφατα, σε ηλικία 29 ετών, προκαλώντας σοκ ανά το παγκύπριο.

  Τα πιο πάνω προκύπτουν από τα πρακτικά συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, τα οποία αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ρίχνοντας φως στο τι διαδραματίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ιεράς Συνόδου και τα οποία γεννούν ερωτηματικά αφήνοντας παράλληλα ιεράρχες εκτεθειμένους.

  Από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015, στον αναγνώστη δημιουργείται η εντύπωση πως παίχτηκε ένα παιγνίδι για να προκύψει το αποτέλεσμα της απαλλαγής του κατηγορούμενου, τότε, ιερέα. Προφανώς κάποιοι θεωρούσαν πως μιλούσαν εκ του ασφαλούς, αφού ουδείς ανέμενε την απροσδόκητη τροπή που πήρε το θέμα σχεδόν τρία χρόνια μετά.
  Ρόλο στην απαλλαγή του ιερέα διαδραμάτισαν, με τη θέση που πήραν, οι μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐας, Λεμεσού Αθανάσιος και Κύκκου Νικηφόρος, όπως και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

  Ο Μητροπολίτης Κιτίου δεν φαίνεται από τα πρακτικά να έχει εκφράσει θέση, αλλά σημειώνεται πως ήταν επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, η οποία κατέληξε ότι δεν… τρέχει τίποτε. Στην ίδια Επιτροπή συμμετείχε και ο επίσκοπος Λήδρας και ίσως και άλλοι συνοδικοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν κατονομάζονται στα πρακτικά.

  Εισήγηση του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, όπως η υπόθεση επανεξεταστεί ύστερα και από την καταδίκη του Πρωτόδικου Δικαστηρίου και εν συνεχεία του Ανωτάτου δεν πέρασε.
  Στα πρακτικά τα οποία καταδεικνύουν τον ρόλο του καθενός, καταγράφονται ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:
  …………………….

  – Ο Μητροπολίτης Κύκκου λέγει ότι το παράπτωμα διά το όποιον κατηγορείται ο π. Στυλιανός Σάββα δεν είναι ούτε μοιχεία, ούτε πορνεία, αλλά “συγκυλισμός” και θα πρέπει να εξετάσωμεν τι οι ιεροί κανόνες διαλαμβάνωσιν εις την περίπτωσιν ταύτην. (Συγκυλισμός είναι η σωματική επαφή χωρίς συνουσία, όπως αναφέρεται στα λεξικά).

  – Ο Επίσκοπος Λήδρας λέγει ότι επειδή ο ίδιος είναι μέλος της Ανακριτικής Επιτροπής, εκ των εξετάσεων και ερευνών, αι οποίαι διεξήχθησαν, δεν ευρέθη οιονδήποτε κώλυμα επισύρον την τιμωρίαν του συγκεκριμένου ιερέως.

  – Ο Επίσκοπος Καρπασίας, εν συνεχεία, λέγει ότι εάν ο οικείος Επίσκοπος δεν αποσύρη την υπόθεσιν, τότε θα πρέπει να αναλάβει αυτήν το Πενταμελές Συνοδικόν Δικαστήριον.
  Κατόπιν τούτων, ο Μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού.
  Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συναινούν».

  Όπως προκύπτει, ο Επίσκοπος Καρπασίας έδειξε τον δρόμο στον Μητροπολίτη Ταμασού να υλοποιήσει την πρόσθεσή του να αποσύρει την υπόθεση.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Ο Ταμασού διαψεύδει τον Αρχιεπίσκοπο: «Μένω άφωνος»

  http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/505734/katapeltis-i-apofasi-toy-dikastirioy-ga-tin-elena

  Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου για την Έλενα

  Η μαρτυρία κατέδειξε ότι επανειλημμένα επισκεπτόταν το υπνοδωμάτιο της ανήλικης, ξάπλωνε μαζί της στο κρεβάτι, τη γύριζε ώστε να βλέπει την πλάτη της, κατέβαζε το εσώρουχο του και την άγγιζε με τα χέρια και άλλα σημεία του σώματός του…

  Παρά το γεγονός ότι εναντίον του ιερέα ασκήθηκε δίωξη για ένα μόνο αδίκημα, εντούτοις, η μαρτυρία της Έλενας, η οποία έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, ήταν ότι οι άσεμνες επιθέσεις του ιερέα συνεχίστηκαν μέχρι τον Αύγουστο του 2000, οπόταν η παραπονούμενη εγκατέλειψε το σπίτι του ιερέα.

  Η καταγγελία

  Όπως καταγράφεται στην απόφαση του Εφετείου, η καταγγελία εναντίον του ιερέα έγινε μετά από πολλά χρόνια, το 2011, όταν η Έλενα ήταν στην ηλικία των 22 ετών.

  Προηγήθηκε η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης με γυναίκα ψυχολόγο στην οποία βρήκε τη δύναμη να εκμυστηρευθεί τα όσα της είχαν συμβεί κατά το χρονικό διάστημα που διέμενε με τον ιερέα και την οικογένεια του.

  Παρά την ενθάρρυνση της ψυχολόγου να καταγγείλει την υπόθεση, εντούτοις, εκείνη την περίοδο η ίδια δεν αισθανόταν ακόμη έτοιμη.

  Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου, «προσπάθησε να αναφερθεί στα προβλήματα της, χωρίς ονόματα, σε τηλεοπτική εκπομπή και σε Μητροπολίτη όπου ανέφερε ονόματα, αλλά επειδή θα ξεκινούσε τα μαθήματα της ως φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο είχε αποφασίσει ότι θα άφηνε το θέμα για μετέπειτα. Μόνο όταν η θεία της στην οποία είχε αποκαλύψει τα συμβάντα και μαζί της είχεν επισκεφθεί τον Μητροπολίτη, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε τα όσα της είχε η ίδια αναφέρει αποφάσισε να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία μετά από προτροπή άλλης Λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας».

  https://thecaller.gr/ellada/stoixeia-fotia-ierarxes-apalaksei-elena-fratzi-nekri/
  Στοιχεία- «φωτιά» για τους 6 Ιεράρχες που είχαν απαλλάξει τον ανάδοχο της Έλενας Φραντζή- Ήταν νεκρή για 3-4 ημέρες πριν εντοπιστεί

  https://www.newsit.com.cy/egklhma/2018/03/28/elena-frantzi-o-satyros-iereas-kataggellei-oti-ton-apeiloun-ti-elegan-oi-opadoi-tou-to-2011/

  Έλενα Φραντζή: Ο σάτυρος ιερέας καταγγέλλει ότι τον απειλούν – Τι έλεγαν οι οπαδοί του το 2011

  Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος μετά τον πρόωρο θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή – O ιερέας Στυλιανού Σάββα, προσέφυγε στην Αστυνομία καταγγέλοντας τις εις βάρος του απειλές – Η καταγγελία για απειλητικά τηλεφωνήματα, διερευνάται από την Αστυνομία – Βίντεο από το 2011, όταν κάτοικοι του χωριού «Εργάτες» πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις… υπέρ του ιερέα

  http://spasmenoparathyro.me/arxiepiskopos-gia-29xroni/

  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Φτάνει. Βαρέθηκα. Είμαι στην Ιορδανία και με ενοχλείτε. Έχω σημαντικά πράγματα να κάνω!
  Η απάντηση του αρχιεπισκόπου, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση της 29χρονης, που βιαζόταν από την ηλικία των τεσσάρων, από τον ανάδοχο ιερέα πατέρα της.

  http://www.protothema.gr/greece/article/470887/kupros-o-arhiepiskopos-eftiaxe-pisina-stin-taratsa-tis-arhiepiskopis/
  Σάλος στο νησί
  Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής
  26/04/201512:2811

  Ο Παναγιώτης Δημόπουλος συναντήθηκε με το πρόσωπο των ημερών, τον ιερέα Στυλιανό Σάββα ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και λέει χαρακτηριστικά ότι «Εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια». Εξιστορεί τα γεγονότα από τη δική του σκοπιά και μιλάει για την Έλενα, γιατί δεν πήγε στην κηδεία της και τι συνέβη με την Ιερά Σύνοδο.

  http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/505537/o-tamasoy-diapsevdei-ton-archiepiskopo-meno-afonos
  Ο Ταμασού διαψεύδει τον Αρχιεπίσκοπο: «Μένω άφωνος»

  https://www.ripes.gr/single-post/2018/03/27/%CE%92%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF

  Στα δέκα της χρόνια η Έλενα Φραντζή, βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον τραγόπαπα και την παπαδιά του, αλλά κανείς δεν την πίστεψε. Πέρασε στα ψιλά. Ο φάκελος με κάποιο μυστηριώδη τρόπο χάθηκε. Έτσι το κορίτσι παρέμεινε στα χέρια τους και εκείνοι συνέχισαν να την κακοποιούν σεξουαλικά και σωματικά μέχρι την ενηλικίωση της. Τότε η άτυχη κοπέλα κατήγγειλε εκ νέου τον ιερέα πατριό της, με αποτέλεσμα το 2013 η υπόθεση να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.

  Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα Οικονόμο Στυλιανό Σάββα σε 2 (δυο, ΔΥΟ, Δ Υ Ο) χρόνια φυλάκισης, ενώ την πρεσβυτέρα δεν την άγγιξε κανείς.

  Εντύπωση προκαλεί η αντιμετώπιση των κατοίκων του χωριού «Εργάτες» απέναντι στην υπόθεση, οι οποίοι στάθηκαν εξαρχής στο πλευρό του θύτη τραγόπαπα, ενώ στράφηκαν εναντίον του θύματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, στο δικαστήριο οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι φώναζαν υπέρ του παπά, ενώ ταυτόχρονα έβριζαν και πετούσαν τενεκεδάκια στην νεαρή κοπέλα που τόλμησε να ανοίξει το στόμα της για να αποκαλύψει τα εγκλήματα σε βάρος της.

  Μετά την ολοκλήρωση της ποινής του το 2015, ο ιερέας, όχι μόνο επέστρεψε στα καθήκοντα του, αλλά ανήρτησε ο ίδιος φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook, για να ενημερώσει το ποίμνιο του ότι επέστρεψε και πάλι στα ιερατικά του καθήκοντα. Στη φωτογραφία είναι μαζί με παιδιά…

  https://www.talcmag.gr/apopseis/posoi-symmeteixan-ston-viasmo-tis-elenas-frantzi/

  ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΦΡΑΝΤΖΗ by Τaλκ/ Μάρτιος 28, 2018

  Ένα δικαστήριο που όταν – γυναίκα πλέον 20 χρονών- κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση φρόντισε να καταδικάσει (πρωτόδικα και στο εφετείο) τον παπά, αλλά τον «τιμωρήσει» με ΜΟΛΙΣ 2 χρόνια φυλάκιση…
  Ένα εκκλησιαστικό σώμα, που αποφάσισε μετά την αποφυλάκιση ότι ο παπάς αδίκως καταδικάστηκε και έπρεπε να αποκατασταθεί στα καθήκοντα του «Για το καλό της κοινότητας και κατευνασμό της αντίδρασης» όπως είπε ο «προϊστάμενος» του. ..
  Μια τοπική κοινωνία που στάθηκε απέναντι της, με κάθε τρόπο, όταν τον κατήγγειλε. Μάλιστα αντιμετώπιζε κάθε μέρα ύβρεις και απειλές από την κοινότητα που ερχόταν στο δικαστήριο να υπερασπιστεί τον «ευυπόληπτο πολίτη» της, πετώντας τενεκεδάκια στην Έλενα. Είχαν φτιάξει ακόμα και σελίδα στο fb “Αγάπη και συμπαράσταση στον Οικονόμο Στυλιανό Σάββα”
  https://www.facebook.com/events/648728121837885/?active_tab=discussion

  Αγάπη και συμπαράσταση στον Οικονόμο Στυλιανό Σάββα

  του έχουν δώσει και άλλο παιδάκι

  https://tanea-diaspora.net/2018/03/28/%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81-%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C/

  Θάνατος Φραντζή: Όταν ο πατήρ Στυλιανός μιλούσε για το «δράμα» του

  28/03/2018

  Φωτογραφικό υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω των κοινωνικών δικτύων φανερώνει ότι ο ιερέας Στυλιανός ήταν αγαπητός στη νεολαία.

  Ένα βίντεο το οποίο προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει τον Μητροπολίτη Ταμασού με τον ιερέα Στυλιανό μετά την αποφυλάκισή του. Στο βίντεο ο ιερέας μιλά στο εκκλησίασμα για το «δράμα» που βίωσε δηλώνοντας αθώος και ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τον μητροπολίτη Ησαΐα που τον αποκατέστησε.

  Σχολιάζοντας το βίντεο ο μητροπολίτης Ησαΐας είπε πως μετά από την ομιλία του ιερέα τον πήρε κατ’ ιδίαν και του ανέφερε πως δεν αποκαταστάθηκε και ίσως δεν κατάλαβε καλά ποια ήταν η απόφαση που τον αφορούσε.

  Πάντως όπως πληροφορείται ο “Π” πιστοί στη μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού, γνώριζαν τη στήριξη του μητροπολίτη Ησαΐα προς τον καταδικασθέντα ιερέα, και την επιμονή του να τον αποκαταστήσει, γιατί είχε πειστεί πως ήταν αθώος. Την ίδια άποψη με τον μητροπολίτη είχαν και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι στήριξαν τον ιερέα και οργάνωσαν και υποδοχή του μετά την αποφυλάκισή του το 2015.

  Μάλιστα οι σχετικές φωτογραφίες είχαν δημοσιοποιηθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Στο μεταξύ φωτογραφικό υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω των κοινωνικών δικτύων φανερώνει ότι ο ιερέας Στυλιανός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη νεολαία.

  http://www.sigmalive.com/news/local/497854/theti-kori-ierea-vrizoun-ton-papa-moutha-kinithoume-nomika

  Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου-Θα κινηθούμε νομικά»
  27.03.2018 10:32 Κύπρος Φρόσω Βιολάρη

  Κλείνοντας, αναφέρει ότι ζούσε μαζί με την Έλενα, επαναλαμβάνει ότι στεναχωρήθηκε για τον χαμό της, ενώ αναφέρει ότι μαζί της τώρα στο σπίτι του ιερέα ζει ένα άλλο κορίτσι το οποίο έστειλε το Γραφείο Ευημερίας.


  Η μόνιμη ιστορία: Υποκρισία, Ομερτά, Συγκάλυψη, Συνενοχή:
  Ο φιλοχρυσαυγίτης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αλληλοκατηγορείται με το ρωσόφιλο μητροπολίτη Ταμασσού

  https://www.provo.gr/ni-una-menos/


  Ο Οικονόμος Στυλιανός Σάββα
  Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Γυναικείο Μοναστήρι στο
  Φυκάρδου.

  https://alphanews.live/cyprus/elena-phrantze-e-istoria-poy-sygklonise-ten-kypro-binteo
  26/03/2018
  Έλενα Φραντζή: Η ιστορία που συγκλόνισε την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
  συντάχθηκε από AlphaNewsLive

  Μια συγκλονιστική ιστορία βλέπει το φως, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο την περασμένη Παρασκευή, μίας 29χρονης, της Έλενας Φραντζή.

  Η άτυχη ‘Ελενα, βίωσε απο μικρό παιδί την σεξουαλική κακοποίηση απο τον θετό της πατέρα, ο οποίος είναι μάλιστα και ιερέας.

  Η ιστορία βγήκε στο φως μετά την κατάθεση ψυχής και ενα μεγάλο συγνώμη απο την ειδική σύμβουλο της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου.

  Η 29χρονη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στη Λεωφόρο Τσερίου, την περασμένη Παρασκευή, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επι καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.

  Ο «Γολγοθάς»… της Έλενας

  Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά αυτής της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.

  Από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της, που βίωσε την δολοφονία της δικής της μάνας, αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός πατέρας της Ελενας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.

  Αδιαφορία από την Λειτουργό

  Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της δε, χάθηκε! Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

  Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα άρχισε σπουδές κοινωνικής λειτουργού.

  Μετά το τέλος της διετούς καταδίκης του, ο ιερέας βρέθηκε ξανά σε Μοναστήρι.

  Η Πρώτη Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου, τοποθετήθηκε στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, στο γεγονός ότι στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται οτι όταν το παιδί είχε υποβάλει σχετική καταγγελία, δεν του δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

  Mετά και την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο είχε σχολιάσει αρνητικά τη μη δίωξη της παπαδιάς για τη συμπεριφορά της έναντι της 29χρονης, και με βάση τα όσα κατέθεσε η άτυχη Έλενα, η Νομική Υπηρεσία προχώρησε στην δίωξη της και πριν από λίγο καιρό καταχώρησε εναντίον της υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.

  Υπόθεση που παίρνει νεα τροπή, μετά τον θάνατο της Ελενας Φραντζή.

  Η τραγική αυτή ιστορία, αποδεικνύει πως θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, ώστε η πολιτεία και η κοινωνία, να προστατέψει τα θύματα και να μην υπάρξουν άλλες Ελενες.

  https://www.newsit.com.cy/egklhma/2018/03/27/aisxos-polemos-kai-allilokatigories-arxiepiskopou-mitropoliti-tamasou-gia-tin-adikoxameni-elena-to-proklitiko-kirygma-tou-paiderasti-ierea-dipla-ston-isaia-vid/
  Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες Αρχιεπισκόπου – Μητροπολίτη Ταμασού για την αδικοχαμένη Έλενα – Το προκλητικό κήρυγμα του παιδεραστή ιερέα δίπλα στον Ησαΐα! [vid]
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27.03.2018

  Ο Ταμασού βγάζει ψεύτη τον Αρχιεπίσκοπο: Τον έστειλα για καθαίρεση στην Ιερά Σύνοδο, ήταν άλλοι που δρομολόγησαν τα πράγματα διαφορετικά να μη καθαιρεθεί! – Στην παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος αντιθέτως κατηγορεί τον Μητροπολίτη Ταμασού ότι ουσιαστικά μεθόδευσε την μη καθαίρεση του καταδικασθέντος ιερέα! – Σόκαραν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησής της από τον ανάδοχό της ιερέα, και την σωματική κακοποίησή της από την παπαδιά – Στην ηλικία των 10 ετών κατήγγειλε το τι περνούσε αλλά κανείς δεν την πίστεψε, αλλά στα 20 της επανήλθε με τον ιερέα να καταδικάζεται σε 2ετή φυλάκιση – Οργή στην κοινωνία και την Εκκλησία η αποκάλυψη ότι ο ιερέας μετά την αποφυλάκισή του όχι μόνο αποκαταστάθηκε, αλλά είχε εκ νέου επαφή με ανήλικα παιδιά!

  Σήμερα, νέα τροπή παίρνει η υπόθεση μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ανέφερε ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί ο ιερέας, ενώ είπε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει τα μέσα που έχει η πολιτική δικαιοσύνη. Εγώ ήμουν υπέρ της καθαιρέσεως, κακά τα ψέμματα, «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει», κατεδικάσθη και πρωτοδίκως, όσο και στο Ανώτατο που προσέφυγε, ωστόσο, η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου, βάσει και του οικείου ιεράρχου (Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα), παρεσύρθη από το κοινό αίσθημα, να μην κατεβάζουμε την Εκκλησία χαμηλά, λυπούμαστε που βρισκόμαστε εδώ, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Να το ξανασκεφτεί ο Άγιος Αδελφός Ησαΐας, το αίσθημα του λαού πρέπει να το λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.


  Η μόνιμη ιστορία: Υποκρισία, Ομερτά, Συγκάλυψη, Συνενοχή:
  Ο φιλοχρυσαυγίτης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αλληλοκατηγορείται με το ρωσόφιλο μητροπολίτη Ταμασσού

  https://www.provo.gr/ni-una-menos/


  Ο Οικονόμος Στυλιανός Σάββα
  Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Γυναικείο Μοναστήρι στο
  Φυκάρδου.

  https://alphanews.live/cyprus/elena-phrantze-e-istoria-poy-sygklonise-ten-kypro-binteo
  26/03/2018
  Έλενα Φραντζή: Η ιστορία που συγκλόνισε την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
  συντάχθηκε από AlphaNewsLive

  Μια συγκλονιστική ιστορία βλέπει το φως, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο την περασμένη Παρασκευή, μίας 29χρονης, της Έλενας Φραντζή.

  Η άτυχη ‘Ελενα, βίωσε απο μικρό παιδί την σεξουαλική κακοποίηση απο τον θετό της πατέρα, ο οποίος είναι μάλιστα και ιερέας.

  Η ιστορία βγήκε στο φως μετά την κατάθεση ψυχής και ενα μεγάλο συγνώμη απο την ειδική σύμβουλο της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου.

  Η 29χρονη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στη Λεωφόρο Τσερίου, την περασμένη Παρασκευή, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επι καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.

  Ο «Γολγοθάς»… της Έλενας

  Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά αυτής της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.

  Από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της, που βίωσε την δολοφονία της δικής της μάνας, αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός πατέρας της Ελενας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.

  Αδιαφορία από την Λειτουργό

  Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της δε, χάθηκε! Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

  Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα άρχισε σπουδές κοινωνικής λειτουργού.

  Μετά το τέλος της διετούς καταδίκης του, ο ιερέας βρέθηκε ξανά σε Μοναστήρι.

  Η Πρώτη Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου, τοποθετήθηκε στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, στο γεγονός ότι στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται οτι όταν το παιδί είχε υποβάλει σχετική καταγγελία, δεν του δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

  Mετά και την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο είχε σχολιάσει αρνητικά τη μη δίωξη της παπαδιάς για τη συμπεριφορά της έναντι της 29χρονης, και με βάση τα όσα κατέθεσε η άτυχη Έλενα, η Νομική Υπηρεσία προχώρησε στην δίωξη της και πριν από λίγο καιρό καταχώρησε εναντίον της υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.

  Υπόθεση που παίρνει νεα τροπή, μετά τον θάνατο της Ελενας Φραντζή.

  Η τραγική αυτή ιστορία, αποδεικνύει πως θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, ώστε η πολιτεία και η κοινωνία, να προστατέψει τα θύματα και να μην υπάρξουν άλλες Ελενες.

  https://www.newsit.com.cy/egklhma/2018/03/27/aisxos-polemos-kai-allilokatigories-arxiepiskopou-mitropoliti-tamasou-gia-tin-adikoxameni-elena-to-proklitiko-kirygma-tou-paiderasti-ierea-dipla-ston-isaia-vid/
  Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες Αρχιεπισκόπου – Μητροπολίτη Ταμασού για την αδικοχαμένη Έλενα – Το προκλητικό κήρυγμα του παιδεραστή ιερέα δίπλα στον Ησαΐα! [vid]
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27.03.2018

  Ο Ταμασού βγάζει ψεύτη τον Αρχιεπίσκοπο: Τον έστειλα για καθαίρεση στην Ιερά Σύνοδο, ήταν άλλοι που δρομολόγησαν τα πράγματα διαφορετικά να μη καθαιρεθεί! – Στην παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος αντιθέτως κατηγορεί τον Μητροπολίτη Ταμασού ότι ουσιαστικά μεθόδευσε την μη καθαίρεση του καταδικασθέντος ιερέα! – Σόκαραν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησής της από τον ανάδοχό της ιερέα, και την σωματική κακοποίησή της από την παπαδιά – Στην ηλικία των 10 ετών κατήγγειλε το τι περνούσε αλλά κανείς δεν την πίστεψε, αλλά στα 20 της επανήλθε με τον ιερέα να καταδικάζεται σε 2ετή φυλάκιση – Οργή στην κοινωνία και την Εκκλησία η αποκάλυψη ότι ο ιερέας μετά την αποφυλάκισή του όχι μόνο αποκαταστάθηκε, αλλά είχε εκ νέου επαφή με ανήλικα παιδιά!

  Σήμερα, νέα τροπή παίρνει η υπόθεση μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ανέφερε ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί ο ιερέας, ενώ είπε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει τα μέσα που έχει η πολιτική δικαιοσύνη. Εγώ ήμουν υπέρ της καθαιρέσεως, κακά τα ψέμματα, «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει», κατεδικάσθη και πρωτοδίκως, όσο και στο Ανώτατο που προσέφυγε, ωστόσο, η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου, βάσει και του οικείου ιεράρχου (Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα), παρεσύρθη από το κοινό αίσθημα, να μην κατεβάζουμε την Εκκλησία χαμηλά, λυπούμαστε που βρισκόμαστε εδώ, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Να το ξανασκεφτεί ο Άγιος Αδελφός Ησαΐας, το αίσθημα του λαού πρέπει να το λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

 4. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://24h.com.cy/2013/12/13/mixaloliakos-o-arxiepiskopos-kiprou-stirikse-to-elam-ti-apanta-o-arxiepiskopos-sto-24h-video/

  Mιχαλολιάκος: O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στήριξε το ΕΛΑΜ


  ΕΛΑΜ Οι Ναζί Χρυσαυγίτες της Κύπρου  Ο φιλορώσος Ταμασού Ησαϊας που κουκούλωνε τον παπά

  https://tamasos.net/2012/06/09/795/
  Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341592092-44341592092

  Πώς πέντε μητροπολίτες απάλλαξαν τον ιερέα-θετό πατέρα της Έλενας Φραντζή
  Σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου το 2015 ακούστηκε μεταξύ άλλων το απαλλακτικό επιχείρημα ότι «όταν σε μια υπόθεση δεν υπάρχουν δύο ή τρεις μάρτυρες, τότε η υπόθεση θεωρείται ως μη υπάρχουσα»
  Protagon Team

  28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 15:19 facebook twitter 1 email
  Το παρασκήνιο της υπόθεσης της αυτοκτονίας της Έλενας Φραντζή, για την κακοποίηση της οποίας καταδικάστηκε ένας ιερέας, έρχεται στο φως στην Κύπρο.

  http://victoriaviki2023.blogspot.gr/2018/03/blog-post_7232.html

  Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018
  Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ «αγάπη και συμπαράσταση» στον βιαστή πατέρα-παπά…


  Anastasia Kefallinoy

  ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΦΡΑΝΤΖΗ
  Ένας ανάδοχος πατέρας-παπάς, που κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή του κόρη από 4 χρονών
  Μια ανάδοχη μητέρα-παπαδιά, που συγκάλυπτε τη σεξουαλική κακοποίηση και κακοποιούσε -και η ίδια- σωματικά τη θετή της κόρη

  Μια κοινωνική υπηρεσία στην Κύπρο, και μια κοινωνική λειτουργός, που όταν το παιδί -δέκα ετών- αποκάλυψε όσα του συνέβαιναν, συγκάλυψε την καταγγελία και άφησε το παιδί στην οικογένεια αναδόχων-κακοποιητών

  Ένα δικαστήριο που όταν – γυναίκα πλέον 20 χρονών- κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση φρόντισε να καταδικάσει (πρωτόδικα και στο εφετείο) τον παπά, αλλά τον «τιμωρήσει» με ΜΟΛΙΣ 2 χρόνια φυλάκιση

  Μια τοπική κοινωνία που στάθηκε απέναντι της, με κάθε τρόπο, όταν τον κατήγγειλε. Μάλιστα αντιμετώπιζε κάθε μέρα ύβρεις και απειλές από την κοινότητα που ερχόταν στο δικαστήριο να υπερασπιστεί τον «ευυπόληπτο πολίτη» της, πετώντας τενεκεδάκια στην Έλενα. (Είχαν φτιάξει ακόμα και σελίδα στο fb «Αγάπη και συμπαράσταση στον Οικονόμο Στυλιανό Σάββα» – https://www.facebook.com/events/648728121837885/?active_tab=discussion)
  Ένα εκκλησιαστικό σώμα, που αποφάσισε μετά την αποφυλάκιση ότι ο παπάς αδίκως καταδικάστηκε και έπρεπε να αποκατασταθεί στα καθήκοντα του «Για το καλό της κοινότητας και κατευνασμό της αντίδρασης» όπως είπε ο «προϊστάμενος» του.

  Ένα κρίκος της αλυσίδας να είχε σπάσει μπορεί η Ελένα Φρατζή να μην είχε σηκώσει το δυσβάστακτο βάρος της σεξουαλικής κακοποίησης μόνη της και να μην προχωρούσε στο απονενοημένο διάβημα πριν λίγες μέρες

  ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 5. Ο/Η Po λέει:

  Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την αυτοκτονία της 29χρονης Έλενας: «Φτάνει. Βαρέθηκα. Είμαι στην Ιορδανία και με ενοχλείτε. Έχω σημαντικά πράγματα να κάνω!»

  Κάπως έτσι φέρεται να απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όταν δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, για να μάθει τη θέση τη δική του αλλά και της κυπριακής εκκλησίας, για την υπόθεση της 29χρονης Έλενας, που “έφυγε” ξαφνικά χτες.

  Η υπόθεση της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία βρέθηκε νεκρή χτες στο σπίτι της, έχει αναστατώσει το νησί της Κύπρου, αφού η κοπέλα από την ηλικία των τεσσάρων της, βιαζόταν από τον ανάδοχο ιερέα πατέρα της. Ο ιερέας καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε στους 18 μήνες, επιστρέφοντας στα ιερατικά του καθήκοντα, ενώ η Εκκλησία της Κύπρου τον αθώωσε από τις κατηγορίες.

  Ο Μητροπολίτης μάλιστα στον οποίο υπαγόταν η ενορία όπου λειτουργούσε αρχικά ο ιερέας, φρόντισε να οργανώσει θεία λειτουργία, κατά την οποία ο καταδικασθείς ιερέας με δάκρυα στα μάτια έκανε λόγο για άδικη καταδίκη, ενώ το ποίμνιο το οποίο κατά τη διάρκεια της δίκης είχε στραφεί ενάντια στο θύμα πετώντας της αντικείμενα και χλευάζοντάς την στο δικαστήριο, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

  Η δημοσιογράφος με προσωπική της ανάρτηση στο facebook, ενημέρωσε για την απάντηση του αρχιεπισκόπου, όταν ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που ήταν αυτή:

  Η απάντηση του αρχιεπισκόπου μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, μόνο σε όσους δε γνωρίζουν καλά το ποιμαντικό του έργο, το οποίο αφορά επιχειρηματικές συμφωνίες, σκέψεις για τη δημιουργία δικιάς του τράπεζας καθώς και κηρύγματα αγάπης για πρόσφυγες και μετανάστες.

  Ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι το σχέδιο του αρχιεπισκόπου για τη δημιουργία εκκλησιαστικών σχολείων, δεδομένου πως η Εκκλησία της Κύπρου δεν παίρνει πολύ σοβαρά καταγγελίες και καταδίκες περιστατικών που αφορούν σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.cyprusnewsreport.com/2018/03/pederast-orthodox-priest-facebook-page-removed-after-abuse-victims-suicide/

  Pederast Orthodox Priest Facebook Page Removed After Abuse Victim’s Suicide


  By Sarah Fenwick – March 28, 2018

  This is a hard one to write.

  papastylianos savvaOn March 24th, 29-year-old Elena Frantzi committed suicide in Tseri after a long battle with depression following the disgraceful sexual abuse by Orthodox priest and former foster parent Papastylianos Savva, who was released from jail after only two years and reinstated by the Holy Synod. The convicted pederast then started an airbrushed Facebook page with a cover showing him in a church service with two children in front of him. The profile picture showed him looking beatifically at a baby. When you knew his history, it was immediately apparent that it was intended to ‘groom’ other children for his sick attentions.

  Following Elena’s suicide, there was an outcry on Facebook, and to its credit, the social media giant deleted his page. It is a cautionary tale for parents who upload photos of their children to Facebook…even an innocent-looking priest’s page could be a front for predators.

  pederast orthodox priestElena was five years old when the sexual molestation began on December 13th, 1993. It continued until 2000. According to a statement by Attorney-General Costas Clerides, the authorities are have now charged his wife for grievous bodily harm against Elena. A Facebook user who uploaded a photo showing the priest in front of his family of foster children was bullied online by the priest’s wife, who threatened him with legal action. This would be the same woman facing criminal charges for physically abusing a five-year-old girl. The same woman and man who recently received two more children under foster care.

  Other children who were under their foster care and are now adults have not come forward with similar abuse stories, but that is by no means unusual, according to psychiatrists. The feelings of shame, embarrassment and inadequacies are deeply ingrained during the sexual abuse of children, to the extent that the mind may even blank out the experience completely. Denial is a protective mechanism of the mind. One can hope it was an isolated incident, but it is unlikely, given the patterns usually followed by pederasts. David Finkelhor, Ph.D., and Angela Browne, Ph.D write that childhood sexual abuse result in four traumas: traumatic sexualization, betrayal, powerlessness, and stigmatization. Stepping forward with accusations of sexual abuse against a former caretaker would take enormous courage. It would mean being stigmatised – especially in a small society like Cyprus. It would mean overcoming the paralysis of feeling powerless. It would mean rising above the feeling that everyone could betray you like your abuser did. It would mean understanding – at such a young age – that what was being done to you is not normal, when children believe that every adult is larger than life.

  At five years old, children should only be playing happily.

  The Holy Synod is re-examining its decision to reinstate Papastylianos Savva. It should also re-examine the foster care system to make sure that home checks are carried out on a regular basis. It should ensure that priests – for the sake of propriety and safety – always have company when there are activities with children involved. Being a priest is a profession dealing with people on a regular basis, they are in a position of trust and should conduct themselves as such. Like doctors who bring in nurses during examinations, priests should be prepared to have another responsible adult present if children are involved. If there is even a whiff of suspicion, the priest in question should be sent to a mental health professional for evaluation.

  People trust the church and have faith in it, so it is time for the Holy Synod to rise to the occasion and take measures to ensure that its representatives – the representatives of God – do not abuse the trust placed in them.

  http://cyprus-mail.com/2018/03/27/holy-synod-set-review-reinstatement-predator-priest/

  Holy Synod set to review reinstatement of predator priest


  Bishop Isaias of Tamassos said on Tuesday he will bring the case of a priest reinstated after being found guilty and serving prison time for the sexual harassment of his foster child back to the Holy Synod, after the now grown woman was found dead in her home last week.

  The case was brought to light on Sunday when special adviser in preparing a national strategy to protect children from sexual abuse Anastasia Papadopoulou published a long letter of apology on Facebook to 29-year-old Elena Frantzi, who was found dead in her Nicosia home on Friday. Papadopoulou’s apology was based on the fact that Elena did not find the necessary support when she reached out for help.

  According to Papadopoulou, while still a minor Frantzi reported her foster father – the village priest in Ergates ¬ for raping her since she was four. She had also reported physical abuse by her step-m

  The girl reported her abuse by her foster parents when she was 10, but she was disregarded at the time but again reported it was she was 20.

  Her foster father was found guilty of sexual harassment and sentenced to two years in prison.

  Speaking to state broadcaster CyBC radio on Tuesday, Papadopoulou said that at the time the priest was charged with indecent harassment instead of rape as the latter could not be proved in court at the time of the trial.

  But the incidents described in the case ruling, Papadopoulou said, “show that it was sexual abuse”.

  After the priest served his prison sentence, the Holy Synod reinstated him back to his duties.

  Papadopoulou feels that the Holy Synod’s decision was the final blow to Elena.

  “Unfortunately, it was what led to Elena’s problems, the feeling of a lack of vindication,” she said.

  The outrage caused by Papadopoulou bringing Elena’s case to light on Tuesday prompted the Archbishop to respond to widespread indignation against the Church.

  The archbishop told CyBC radio he was in favour of the defrocking of the priest but that Bishop Isaias had convinced the Holy Synod of the man’s innocence.

  “There’s no smoke without fire. He was sentenced and sent to prison, we had […] enough data, it was a fact,” the archbishop said.

  The Archbishop has said such behaviour should lead to defrocking

  “It is my opinion that we ought to be strict with the members of our clergy, I believe that the holy brother [Isaias] must reconsider,” he said. He added that if this concerned one of his own priests, he would suspend them indefinitely.

  Isaias said he was surprised to hear the archbishop’s statements as this was “my own position to the Holy Synod”.

  When a member of the clergy is charged with an offence that could lead to defrocking the bishop under whom he serves must refer the issue to the Holy Synod.

  “The first thing I did was to refer the case to the Holy Synod,” Isaias said. He added that, after the Synod had trouble deciding, the archbishop recommended the creation of a special committee.

  “The committee was set up, it took them three years to reach a decision, during which time I had him suspended,” Isaias said.

  The bishop said that this decision caused problems for him and he had to request police protection as he and his associates were threatened by followers of the priest who felt he was being wrongfully targeted.

  “When the committee decided that he was innocent, I objected to the decision,” the bishop said.

  He added that since his reinstatement Isaias kept the priest on a short leash. “I forbade him to visit any parishes, I placed him in a monastery, I told him ‘you will carry out prayers here for your soul’,” the bishop said.

  He added that a bishop is not allowed to suspend a priest indefinitely, only the Holy Synod can.

  Isaias said he will take the archbishop’s statements as an invitation to bring back the case to the Holy Synod.

  “As long as he is giving his permission, I will bring the issue back and it is up to the Holy Synod to decide,” he said.

  Papadopoulou said that if such a report were to be made today by a minor, according to the amended law, the perpetrator, if found guilty could face life imprisonment.

  Today, however, Papadopoulou said, children’s complaints of sexual harassment or abuse are taken seriously. She added that it is now a criminal offence for someone to know of abuse and not report it.

  Labour Minister Zeta Emilianidou, said that she was shocked by this “tragic case”.

  She said that things were much different 20 years ago when this case was first reported and that today efforts have been made to handle such cases without any delays.

  It is important, she said, for children to feel they can speak out and receive help from professionals.

  Elena was placed in the care of the priest and his wife when she was four as her mother was reportedly having drug-related problems.

  After speaking out about the abuse the first time she was shunned by the local community for tarnishing the reputation of their priest.

  After the priest was reinstated, Papadopoulou said in her post, Elena was unable to cope. She received the help of a psychologist, and she had attempted to take her own life a number of times.

  She had reportedly interrupted her studies as a social worker, while she had a hard time keeping jobs.

  She was found dead in her home in Nicosia on Friday.

  The priest’s wife told Sigma TV that her husband is innocent and that Elena was brainwashed by some to claim she was raped by him.

  Another foster child, who was sharing the room with Elena, told Sigmalive that recent reports are a lie.

  She said the family has already reported to the police threats made to her father following information and defamatory comments against him on social media. Some people had posted the priest’s phone number on Facebook.

  She expressed sorrow for Elena’s death but said that she was lying about being sexually abused by their foster father. She said that Elena was encouraged by some people to say that.

  She said that she is still living in the home of the priest, along with another girl placed there by social welfare services.

 7. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  http://prin.gr/?p=11829

  9.300 παπάδες, 7.270 γιατροί Posted: October 9, 2016

  Ξέρετε πόσοι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; Δηλαδή από κάθε έλληνα πολίτη είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είτε όχι, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, μισθοδοτούνται 9.298 κληρικοί.

  Αντίστοιχα, πόσοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους οποίους έχουμε όλοι ανάγκη; Μόλις 7.271! Ακόμα και μαζί με τους 800 των Κέντρων Υγείας, ο αριθμός των γιατρών υπολείπεται πολύ των παπάδων.
  Να μια ανάγλυφη αποτύπωση της αντιδραστικής σχέσης κράτους-εκκλησίας στην Ελλάδα, που είναι πολύ ευρύτερη από το ζήτημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, όπου κι εκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε ήθελε, ούτε θα κάνει τελικά τίποτα. Ενώ η δημόσια υγεία γκρεμίζεται, ενώ η δημόσια παιδεία συρρικνώνεται, το παπαδαριό απολαμβάνει πλήθος προνομίων. Είναι πολύ χρήσιμο στο σύστημα άλλωστε. Το αίτημα του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας είναι εξαιρετικά ώριμο.

  • Ο/Η Po λέει:

   όταν έρθει η Μια Χαρά Αριστερά του Συριζα στα πράγματα, όλα αυτά θα αλλάξουν.
   μη τα ισοπεδώνουμε.

   • Ο/Η johntheblue1 λέει:

    Αν και δεν σηκωνει γελια η υποθεση, πραγματι ειμαστε για γελια. Οσον αφορα τα περι (Τ)σιριζα, δεν ΓΑΜΟΙ Ω ΜΑΣΤΕ, λεω εγω;;; (Εχω την πεποιθηση πως δεν μπορεις πλεον να πεις κατι ως κριτικη χωρις αγριο γαμο Σταυριδη και ΤΟΜΟΥ Ν της μανας τους…)

 8. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://cyprustimes.com/2018/03/28/o-theodorakis-kata-ekklisias-gia-tin-elena-isofarise-15-chronia-viasmon-me-ti-sterisi-ston-viasti-toy-dikaiomatos-na-exomologei/

  Ο Θεοδωράκης κατά Εκκλησίας για την Έλενα. «Ισοφάρισε 15 χρόνια βιασμών, με τη στέρηση στον βιαστή του δικαιώματος να εξομολογεί»
  16:54 – 28.03.2018


  (….)

  «Θα μάθατε την ιστορία της Έλενας.

  Τεσσάρων χρονών oι κοινωνικές υπηρεσίες της Κύπρου την έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια.
  Τεσσάρων χρονών άρχισε και η σεξουαλική της κακοποίηση από τον θετό της πατέρα.
  Η Έλενα όταν έγινε 10 ετών κατήγγειλε την κακοποίηση της στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά δεν έγινε πιστευτή. Το κορίτσι υποχρεώθηκε να παραμείνει με τον πατέρα βιαστή και την συνεργό σύζυγο του.
  Όταν πια ενηλικιώθηκε και έφυγε από το σπίτι η Έλενα έκανε ξανά καταγγελία και παράλληλα αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός για να βοηθήσει τα κακοποιημένα παιδιά.
  Το 2013 ο βασανιστής της μπήκε επιτέλους στην φυλακή, όμως σε λιγότερο από δύο χρόνια αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην δουλειά του. Και ποια ήταν η δουλειά του; Ιερέας!
  Και η Έλενα απογοητευμένη πια από ανθρώπους και Θεούς, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αυτοκτόνησε!
  Ο τοπικός Μητροπολίτης σε μια προσπάθεια να διώξει από πάνω του τις κατηγορίες – με τα βίντεο να τον δείχνουν να ιερουργεί μαζί με τον βιαστή μετά την αποφυλάκισή του – δήλωσε πως η Εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητά της και «απομόνωσε» τον ιερέα σε Μοναστήρι και δεν του επέτρεπε να εξομολογεί!

  Προσέξτε αδελφοί! Ο εκπρόσωπος του Θεού ισοφάρισε 15 χρόνια βιασμών, με τη στέρηση στον βιαστή του δικαιώματος να εξομολογεί!

  Ας σταματήσω εδώ γιατί θα παρεκτραπώ.
  Ελπίζω η πολιτεία της Κύπρου να βρει τρόπο να δείξει ότι κατανοεί το μέγεθος των εγκληματικών της λαθών.
  Η γραφειοκρατία και η ώσμωση με συντηρητικούς θεσμούς, οι οποίοι επίσης δραστηριοποιούνται στην πρόνοια, απειλούν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Η μόνη λύση είναι η συνεχής ανανέωση του δυναμικού με ανοιχτά μυαλά και ασυμβίβαστους στις πιέσεις ανθρώπους.
  Αλλιώς, αγαπητέ Πρόεδρε Αναστασιάδη, κάτι σάπιο θα συνεχίσει να υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.»

 9. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Άλλος παπάς στην Κύπρο με την ανιψιά του
  Η Εκκλησία τον προστατεύει

  https://www.tilegrafima.gr/nea/kypros-13-chronia-fylakisi-gia-ton-ierea-pou-viaze-tin-anipsia-tou/

  ΙΕΡΕΑΣ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ- Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ

  Στην περίπτωση του πρώην ευρωβουλευτή και Θεολόγου Α. Πιτσιλίδη η Εκκλησία τον αφόρισε για τις «ανατρεπτικές» του απόψεις, οι οποίες εκφεύγουν από την επίσημη εκκλησιαστική γραμμή ωστόσο, στον αντίποδα, φαίνεται να μην αντιδρά το ίδιο καταλυτικά και άμεσα στην περίπτωση του παπά-βιαστή και αιμομείκτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη στις Κεντρικές Φυλακές για τον βιασμό της 26χρονης κόρης του αδελφού του.

  Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ιερέας Παπανδρέας Αθανάση, κυκλοφορεί στις Κεντρικές φυλακές φορώντας τα ράσα του ενώ εκ παραλλήλου παραμένει στον κατάλογο των ιερέων.

  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ

  Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάιο του 2013 στην Λευκωσία, όταν ο ρασοφόρος μπαινόβγαινε άνετα στο σπίτι του αδελφού του.

  Με τον ιερέα να έρχεται όλο και πιο κοντά στην 26χρονη ανηψιά του, κάποια μέρα έκατσε μαζί της στο κρεβάτι της συμομιλώντας μαζί της. Η συνέχεια ήταν μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ενώ άρχισε να φλυαρεί μαζί της για τις σεξουαλικές σχέσεις και τις γυναίκες, παράλληλα άρχισε να της κάνει μασάζ στην πλάτη ενώ εκείνη φορούσε τα ρούχα της, μέχρι που την πήρε ο ύπνος.

  Η 26χρονη, όπως ανέφερε και στο δικαστήριο, άρχισε να υποψιάζεται μήπως ο θείος της την βλέπει ερωτικά, ωστόσο, προτίμησε να μην δώσει σημασία.

  Την επόμενη μέρα όμως κι ενώ πήγε να κάνει ντους ώστε να μεταβεί στη εργασία της, με το που βγήκε από το μπάνιο φορώντας το μπουρνούζι της, ο ιερέας της την είχε «στημένη» στο σαλόνι. Μόλις η ανηψιά εισήλθε στο δωμάτιό της για να αρχίσει να ντύνεται, τότε ο θείος της «μπούκαρε» μέσα μόνο με το εσώρουχό του και με μισάνοιχτο πουκάμισο.

  Εκεί έκατσε στο κρεβάτι μιλώντας της πάλι για σεξουαλικές σχέσεις και γυναίκες, ενώ αμέσως μετά της άρπαξε τα χέρια της ρίχνοντάς την στο κρεβάτι, φιλώντας την και χαϊδεύοντάς την σε όλο της το σώμα. Η 26χρονη προσπάθησε να τον απωθήσει, ωστόσο εκείνος εν τέλει την βίασε.

  Όταν τελείωσε το ανοσιούργημά του ο αιμομίκτης βιαστής παπάς άρχισε να την απειλεί ότι αν μιλούσε θα την σκότωνε, ενώ της πρότεινε να της δώσει χρήματα ώστε να εξαγοράσει την σιωπή της…

  Στην απόφαση του Εφετείου σημειώνεται ότι «υπό το όλο πρίσμα των γεγονότων, η κρίσιμη μαρτυρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορούσε το γενετικό υλικό και μόνο, ήτοι, τα σπερματικά κύτταρα του καταδικασθέντος. Ήταν, από τη φύση της, μαρτυρία ανεξάρτητη και ενίσχυε, με βάση τα γεγονότα που καλύπτουν την παρούσα περίπτωση, την εκδοχή του θύματος για διάπραξη του αδικήματος και βεβαίως συνέδεε άρρηκτα τον ιερέα με την εγκληματική συμπεριφορά. Υπό τις συνθήκες αυτές, συνιστούσε ενισχυτική μαρτυρία αυτής της παραπονούμενης, αναφορικά με τη σεξουαλική επαφή και την ταυτότητα του δράστη».

  http://politis.com.cy/article/iereas-tis-kolaseos–viase-tin-kori-tou-aderfou-tou

  Ιερέας της κολάσεως- Βίασε την κόρη του αδερφού του

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ, 07.10.2016

  Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. σε ιερέα χωριού της επαρχίας Λευκωσίας για βιασμό της κόρης του αδερφού του.

  Η αξιοπιστία της 26χρονης παραπονούμενης αλλά και ο εντοπισμός σπέρματος σε σεντόνι, το οποίο ταυτοποιήθηκε μαζί του, δεν άφηναν περιθώρια ανατροπής της καταδίκης ιερέα χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος βίασε την κόρη του αδελφού του.

  Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάιο του 2013 και η υπόθεση εκδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το οποίο, αφού έκρινε ένοχο τον ρασοφόρο κατηγορούμενο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

  Με σχέδιο

  Η παραπονούμενη διέμενε στη Λευκωσία και μετακόμισε στο χωριό όταν ο ιερέας της τηλεφώνησε και την παρακάλεσε να μεταβεί στην κοινότητα για να βοηθήσει τον πατέρα της στην επιχείρηση που είχε, επειδή ήταν άρρωστος. Η νεαρή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του θείου της, ο οποίος της παραχώρησε ένα καραβάνι που είχε για να διαμένει προσωρινά.

  Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά παρατίθενται στην απόφαση του Εφετείου, «ένα βράδυ, περί τα τέλη Μαΐου 2013, που η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κοιμηθεί αισθανόμενη μεγάλη σωματική και ψυχολογική κούραση, ήρθε στο δωμάτιό της ο ιερέας, κάθισε στο κρεβάτι της και άρχισε να της μιλά. Στην πορεία άρχισε να της κάνει μασάζ στην πλάτη ενώ αυτή φορούσε τα ρούχα της, με αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί. Σε εκείνο το στάδιο η παραπονούμενη άρχισε να διερωτάται κατά πόσο ο θείος της δεν την έβλεπε ως κόρη του -όπως η ίδια πίστευε- και αν προσπαθούσε στην πραγματικότητα να την προσεγγίσει ως άντρας. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κάνει ντους, σκοπεύοντας στη συνέχεια να επιστρέψει στη δουλειά της. Βγαίνοντας από το ντους και φορώντας μπουρνούζι, είδε τον ιερέα θείο της μπροστά της, στο σαλόνι. Αμέσως επέστρεψε στο δωμάτιό της. Μόλις φόρεσε το νυχτικό της, ο ιερέας εισήλθε στο δωμάτιο, φορώντας μποξεράκι και ένα πουκάμισο μισάνοιχτο. Κάθισε δίπλα της στο κρεβάτι και άρχισε να της μιλά για γυναίκες και φιλενάδες που είχε και γενικώς να της λέει κουβέντες σεξουαλικού περιεχομένου. Προτού προλάβει να αντιδράσει η παραπονούμενη, την έπιασε από τα χέρια, την έριξε στο κρεβάτι ανάσκελα και πέφτοντας ολόκληρος πάνω της άρχισε να τη φιλά στα χείλη και να την αγγίζει με τα χέρια του στο στήθος, στα οπίσθια και σε ολόκληρο το σώμα της. Η παραπονούμενη, αντιδρώντας, τον έσπρωχνε, λέγοντάς του να φύγει. Αυτός εξακολουθούσε να είναι από πάνω της, να τη χαϊδεύει και να τη φιλά στο πρόσωπο και στο λαιμό με λυσσαλέο τρόπο». Ακολούθησε ο κτηνώδης βιασμός της από τον ιερέα θείο της.

  Άφησε τα ίχνη του

  Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε μερικές ημέρες μετά και προς τούτο δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις. Στο πλαίσιο της καταγγελίας, η 26χρονη παρέδωσε και ένα σεντόνι. Σε αυτό εντοπίστηκε το σπέρμα του ιερέα.
  Επί του προκειμένου, στην απόφαση του Εφετείου σημειώνεται ότι «υπό το όλο πρίσμα των γεγονότων, η κρίσιμη μαρτυρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορούσε το γενετικό υλικό και μόνο, ήτοι, τα σπερματικά κύτταρα του καταδικασθέντος. Ήταν, από τη φύση της, μαρτυρία ανεξάρτητη και ενίσχυε, με βάση τα γεγονότα που καλύπτουν την παρούσα περίπτωση, την εκδοχή του θύματος για διάπραξη του αδικήματος και βεβαίως συνέδεε άρρηκτα τον ιερέα με την εγκληματική συμπεριφορά. Υπό τις συνθήκες αυτές, συνιστούσε ενισχυτική μαρτυρία αυτής της παραπονούμενης, αναφορικά με τη σεξουαλική επαφή και την ταυτότητα του δράστη».
  Το Εφετείο απέρριψε ομόφωνα όλους τους λόγους έφεσης και επικύρωση την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου.
  Αρχικά ο ιερέας άσκησε έφεση και εναντίον της 10ετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε θεωρώντας πως ήταν έκδηλα υπερβολική αλλά στην πορεία την απέσυρε.

  http://www.athensmagazine.gr/article/news/eglima/254138-apisteyth-proklhsh-deite-pws-kykloforei-sthn-fylakh-o-papas-poy-biaze-thn-anhpsia-toy

  Απίστευτη πρόκληση! Δείτε πώς κυκλοφορεί στην φυλακή ο παπάς που βίαζε την ανηψιά του
  19 Οκτωβρίου 2016

  http://www.reporter.com.cy/editors-choice/article/126311/
  Δεν καθαίρεσαν τον ιερέα που καταδικάστηκε για τον βιασμό της ανιψιάς του στη Λευκωσία
  Ντίνα Κλεάνθους 19/10/2016 16:30

  https://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/topika/137501-akoma-foraei-rasa-katadikastike-alla-den-kathairethike-o-iereas-poy
  Ακόμα Φοράει Ράσα – Καταδικάστηκε αλλά δεν καθαιρέθηκε ο ιερέας που βίασε την ανιψιά του στη Λευκωσία

  Την ανάγκη φιλοτιμία τελικά

  http://www.reporter.com.cy/police/article/133817/

  «Ξύρισαν» τον ιερέα που βίασε την ανιψιά του και κατέληξε στις Κεντρικές Φυλακές

  08/11/2016 15:59

  Περίπου έξι μήνες μετά που ο ιερέας Παπανδρέας Αθανάσης συνελήφθη και καταδικάστηκε για υπόθεση βιασμού της 26χρονης ανιψιάς του, η εκκλησία «θυμήθηκε» να τον καθαιρέσει.

  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, μέλη της εκκλησίας μετέβησαν το πρωί στις Κεντρικές φυλακές όπου επισκέφθηκαν τον ιερέα και τον ενημέρωσαν ότι δεν βρίσκεται πλέον στον κατάλογο με τους ιερείς.

  Ο ιερέας Παπανδρέας Αθανάση, κυκλοφορούσε στο σωφρονιστικό ίδρυμα με τα ράσα του.

  Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ιερέας καταδικάστηκε για τον βιασμό της κόρης του αδελφού του ο οποίος διαπράχθηκε τον Μάιο του 2013 και έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κατόπιν εορτής, αφού πρώτα τον είχαν καλύψει (βλ.παραπάνω έγγραφο), πανικόβλητοι τώρα οι συνένοχοι από την κατακραυγή, τον καθαίρεσαν.

  https://www.protothema.gr/greece/article/779875/kathairethike-apo-tin-iera-sunodo-tis-kuprou-o-iereas-pou-kakopoiouse-sexoualika-tin-theti-tou-kori/

  Καθαιρέθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου ο ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά την θετή του κόρη

  18/04/2018

  Την καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης Έλενας Φραντζή, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου. Η Έλενα Φραντζή, απογοητευμένη από την στάση της Εκκλησίας, η οποία συγκάλυψε το έγκλημα εις βάρος της, βρέθηκε νεκρή στα 29 της χρόνια, στο διαμέρισμα της μετά από χρήση χαπιών. Ο θάνατος της είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για τη στάση της Εκκλησίας. Κάτω από την κατακραυγή η Ιερά Σύνοδος συνήλθε σήμερα για να επανεξετάσει το θεμα.

  Επισης για την περίπτωση δεύτερου ιερέα ο οποίος κατηγορείται για μοιχεία, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε παραπομπή της υπόθεση στο Πενταμελές Συνοδικό δικαστήριο, με τα αποτελέσματα της έρευνας να αναμένονται τέλος Απριλίου.

  Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, ανέφερε πως ένας από τους λόγους που η Σύνοδος έλαβε σήμερα αυτή την απόφαση, ήταν ο συγκυλισμός (κυλισθηκαν στο ίδιο κρεβάτι ο ιερέας με την τετράχρονη θετή κόρη του).

  Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι το Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε «καθαίρεση του πάτερ Στυλιανού Σάββα και επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών για τα παραπτώματα στα οποία υπέπεσε».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, συνήλθε σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 σε έκτακτη συνεδρία υπό την προεδρία της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου κκ Χρυσοστόμου και εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων: α) πατρός Στυλιανού Σάββα εξ Εργατών και β) πατρός Νικολάου Χρίστου εκ Παχυάμμου και αποφάσισε τα κάτωθι:

  Για μεν τον πατέρα Στυλιανό Σάββα, μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτου για παραπομπή της υπόθεσής του στο Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο και μετά από έγκριση του αιτήματος του Πανιερωτάτου από την Ιερά Σύνοδο το Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο, αφού συνήλθε σε κανονική συνεδρία αποφάσισε ομοφόνως την εκ της ιεροσύνης καθαίρεση του πατρός Στυλιανού Σάββα και την επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών για τα κανονικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.

  Για τον πατέρα Νικολάου Χρίστου εκ Παχυάμμου αναμένονται τα σχετικά πορίσματα της ανακριτικής επιτροπής, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μηνός Απριλίου.
  _____________________

  Όμως ο παιδεραστής παπάς δηλώνει με θράσος πως δεν θα βγάλει τα ράσα:

  https://alphanews.live/cyprus/stylianos-sabba-den-prokeitai-na-bgalo-ta-rasa-binteo

  Στον alpha μίλησε ο καθαιρεθείς Ιερέας Στυλιανός Σάββα χωρίς αυτή τη φορά να κρύβει το πρόσωπο του. Δηλώνει εξοργισμένος με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου λέγοντας παράλληλα πως δεν θα βγάλει τα ράσα. Μάλιστα αποκαλύπτει για πρώτη φορά την αλληλογραφία του με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα.

  ___________________________

  Οι ευσεβείς Ορθόδοξοι διαμαρτύρονται και στηρίζουν (όπως γίνεται συνήθως) τον παπά:

  http://apologitikaa.blogspot.gr/2018/04/blog-post_9.html


  Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟ; ΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ;

  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟ; ΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ;
  Του Παναγιώτη Π. Νούνη

  [Δείτε και κατεβάστε παρακαλώ το εν λόγω κείμενο απο εδώ εδώ και εδώ σε αρχείο PDF και WORD.]

  Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η «Ιερά» Σύνοδος σκοπεύει να συνέλθει προσεχώς των ημερών (19 Απριλίου) για να καθαιρέσει δύο Κληρικούς για Ηθικά παραπτώματα. Αναμφίβολα είναι δικαίωμα της Ιεράς Συνόδου να δικάζει και να καταδικάζει για εκκλησιαστικά αδικήματα Κληρικούς και Λαϊκούς ενεργοποιημένα μέλη Της.

  Αλλά για να καταδικαστούν οι «ανήθικοι» πρέπει να ισχύει και το Γραφικό, να υφίστανται τουλάχιστον έστω δύο ή τρείς μάρτυρες. Δεύτερη ενισχυτική μαρτυρία στην περίπτωση του «παιδοβιασμού» ΔΕΝ υφίσταται. Παιδοβιασμός ΟΥΔΕΠΩΠΟΤΕ εσυνέβη. Δεν παρουσιάστηκε δεύτερη ενισχυτική μαρτυρία στα πολιτικά Δικαστήρια ούτε κάν στα Εκκλησιαστικά.

  Επίσης, αν πράγματι συνέβη ο λεγόμενος «συγκυλισμός» οι Ιεροί Κανόνες, αναντίρρητα, προνοούν καθαίρεση τινός Κληρικού, αν και μόνον αν ο Κληρικός ομολογήσει και παραδεχθεί εν μετανοία το εν λόγω αμάρτημα του. Δεν επιτρέπεται να καθαιρεθεί από κανένα Συνοδικό Δικαστήριο αν κάποιος άλλος φανερώσει ή αποκαλύψει την εν λόγω αμαρτία του, πολλώ μάλλον όταν είναι και αναξιόπιστος μάρτυς και διάκειται εμπαθώς ζηλοφθόνως ή και χρηματίστηκε για να διαπράξει δυσφήμιση και συκοφαντία εις βάρος του.

  Ακόμη και η μαρτυρία της αγιοποιημένης (απο τα Μ.Μ.Ε.) μακαριστής Έλενας Φραντζή, με το πλούσιο «ηθικότατο» βιογραφικό της, σύμφωνα με την κοινή λογική αλλά και με την νηφάλια αν θέλετε επιστημονική σκέψη, έπρεπε και πρέπει να θεωρηθεί ως άκρως Α-ΝΑ-ΞΙ-Ο-ΠΙ-ΣΤΗ μάρτυς στο πολιτικό Δικαστήριο και να τεθεί εν αμφιβόλω.

  Υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες, ότι η μακαριστή Έλενα μαζί με μιά φίλη της επρόσφεραν τον εαυτόν τους για ιδιαίτερες σαρκικές υπηρεσίες, σε μπαράκια και μπυραρίες με το αζημείωτο.

  Το καταλαμβαίνω απόλυτα διότι και εγώ σάρκα φορώ, και δεν το επικρίνω, διότι κάπως έπρεπε να εξασφαλίση τα προς το ζείν και την δόση της. Ο ένας τρόπος ήτο αυτός. Ο άλλος τρόπος ήτο οι δημόσιοι καβγάδες και φασαρίες, οι επικίνδυνες συμπλοκές, οι ληστείες και οι δολοπλοκίες της για να βγάζει

  χρήματα. Έτσι ήξερε να επιβιώνει για την δόση της. Όλα αυτά είναι εμπειρικό βίωμα μέσα στην καθημερινότητα κάποιου χρήστη σκληρών ναρκωτικών. Ολα αυτά τα οποία καταγράφω είναι συγνωστά και στην Αστυνομία αλλά και στην κυπριακή Κοινωνία. Και όμως αυτή η βασανισμένη ψυχή, εθεωρήθη ως άκρως ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ μάρτυς με «αληθές αναμνήσεις» και «αλάθητη μνήμη» για να δικάσει και να καταδικάσει έναν Κληρικό της Εκκλησίας, κατ΄ουσίαν τον θετό της πατέρα.

  Δεν μας ενδιαφέρει η υπόθεση της Πάφου. Μας ενδιαφέρει η σκοτεινή υπόθεση όμως του χωριού των Εργατών.

  Όπου, προσθέστε, αξιότιμοι φίλοι και φίλες, ότι όλως παραδόξως, οι θανάσιμοι εχθροί και συκοφάντες του πατρός Στυλιανού, 16 πρόσωπα σημαντικοί δημοτικοί παράγοντες του Κοινοτικού Συμβουλίου, αρκετοι απ΄ αυτούς και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη εμπλεκόμενοι και ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ για οικονομικά εγκλήματα, υπόθεση που απεκάλυψε η περίφημη Ελεγκτική Υπηρεσία. Οι εν λόγω ανηθικότητες των συκοφαντών βγαίνουν και αποκαλύπτωνται διότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών άρχισαν να παραδέχονται και την ενοχή τους και να καταδικάζονται σε ποινές.

  Είναι τυχαίο και ασύνδετο, άραγε, το ένα εκκλησιαστικό σκάνδαλο με το οικονομικό σκάνδαλο, όπου όλως παραδόξως ενέχονται και συμμετέχουν τα ίδια και αυτά πρόσωπα σε αμφότερα τα ζητήματα-σκάνδαλα;

  Τα εν λόγω ιδιαίτερα «Εκκλησιαστικά» πρόσωπα, εξ αιτίας των ιδιοτελών σκοπιμοτήτων αμφότερων των μερών, τόσον της ιεράς Μητρόπολης όσο και των Επιτρόπων, ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, αντί να τους παιδαγωγήσει για την μανιακή ζηλοφθονία μικροψυχία και κακότητα τους, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, συμπαρατάσσεται συνεργεί και συμπράττει μαζί τους, κάνει ταξιδάκια μαζί τους, ανταλάζουν δωράκια αναμεταξύ τους, δεν ξέρω αν συνεδριάζουν και μεταξύ τους… πως ακριβώς να εξολοθρεύσουν και καθαιρέσουν άπαξ και διαπαντώς τον «διαβολοπαπά» ή «πορνοπαπά» του χωριού τους.

  Είναι κοινό μυστικό στην Κοινότητα του χωριού, από την αρχή της υπόθεσης για την σατανική διγλωσσία που αποδεικνύει ο Σεβασμιώτατος στην υπόθεση.

  Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μητροπολίτης, ελέγχεται απόλυτα, απο το πονηρό σατανικό και διεφθαρμένο κατεστημένο του χωριού του. Γιατί ελέγχεται; Διότι, αυτοί και μόνον αυτοί δύνανται με κάθε μέσω και τρόπω να τον ανυψώσουν στον πολυπόθητο Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Και αυτό αντανακλάται, αντικειμενικώς, απο τις σωρηδόν επιπόλαιες, αυθόρμητες, αμήχανες, σπασμωδικές και αντιφατικές ΔΗΜΟΣΙΕΣ κινήσεις όπου ενεργεί γύρω απο την εν λόγω υπόθεση. Ο αδύναμος και παρορμητικός χαρακτήρας του σεβασμιωτάτου Ταμασού κ. Ησαΐα αποκαλύπτεται. Κάποτε οι μάσκες ολονών μας θα πέσουν. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από οικουμενιστές Κυκκώτες.

  Ανθρώπους όπου ενέχονται και συνδέονται τόσο με το οικονομικό σκάνδαλο όσο και με το εκκλησιαστικό, ο σεβασμιώτατος Ταμασού, τους ευεργετεί και τους αποδίδει τιμές και τους προσφέρει θέσεις σε προεδρία Θρονικών Επιτροπών.

  Ο παπά Στυλιανός και η Πρεσβυτέρα του, είναι απλά ο «χρήσιμος ηλίθιος» ένας αποδοπομπαίος τράγος των ιδιοτελών άνομων και αντιχριστιανικών σκοπιμοτήτων τους, και εννοώ (συν)αμφότερων των μερών, πολιτικών, δημοτικών και εκκλησιαστικών αξιοματούχων.

  Υπάρχει όμως μια λεπτή περίεργη ανακρίβεια στα εν λόγω δημοσιεύματα όπου μας προετοιμάζουν για την καθαίρεση του Κληρικού: Ότι συγκεκριμένα η «Ιερά Σύνοδος» σκοπεύει να καθαιρέσει δύο κληρικούς, ανάμεσα σε αυτούς και τον λεγόμενο παπαΣτυλιανό όπου έχει γίνει το κόκκινο πανί και ο μεγάλος ένοχος μιας αμοραλιστικής και βαθιά διεφθαρμένης «Χριστιανικής» Κυπριακής Κοινωνίας, εξ αιτίας του ζητήματος που τον συνδέει με την μακαριστή Έλενη Φραντζή.
  Σημειωτέον, ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, μετά απο κάμποσα χρόνια ανακριτικών και επιστημονικών ερευνών γύρω απο την εν λόγω υπόθεση ΑΘΩΩΣΕ (2015) πανηγυρικώς τον παπαΣτυλιανό εξ αιτίας της παντελούς απουσίας ενισχυτικής δεύτερης ή τρίτης μαρτυρίας.

  Ενώ τα πολιτικά Δικαστήρια, η γνωστή «αδιάφθορη» Κυπριακή Δικαιοσύνη μας, εδίκασε και εκαταδίκασε, η Δικαστίνα κ. Μαρίνα Παπαδοπούλου (πρώτη ξαδέλφη της κ. Αναστασίας Παπαδουπούλου) τον παπαΣτυλιανό σε 2 χρόνια φυλάκιση, και σε ισόβεια Κοινωνικήν διαπόμπευση και στιγματισμό του για τα αποτρόπαια δήθεν σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξε ο «παιδοβιαστής» παπάς.

  Εννοείται, ότι δεν δικάστηκε ούτε καταδικάστηκε για «παιδοβιασμό» ποτέ, αλλά για «άσεμνη σεξουαλική επίθεση». Έχουν σημασία και οι λεπτομέρειες για όσους τείνουν να κατακρίνουν, συκοφαντικά και επιπόλαια έναν Κληρικό, ότι εκατάφερνε μάλιστα να βιάζει εν παντί τρόπω ένα παιδάκι 4 χρονών, παιδάκι δικό του όπου του το εμπιστεύτηκε το Γραφείο Ευημερίας. Σημειώστε ότι μεγαλώνει και άλλα ορφανά ο εν λόγω Κληρικός, άρα αφού είναι ένοχος για ένα παιδάκι, σύμφωνα με την κοινή λογική θα πρέπει να το ξαναέκανε μάλλον ο άνθρωπος άρα η εν λόγω λογική μας καθοδηγεί να εξετάσουμε και άλλα παιδάκια του περιβάλλοντος του.

  Αν δεν υπάρχει άλλο κακοποιημένο παιδάκι, στην ενορία ή στην οικογένειά, ενδέχεται ή όχι, να ήτο φαντασιοπληξίες και ζηλόφθονες σκοπιμότητες τινών συγκεκριμένων θανάσιμων εχθρών του παπά και της παπαδιάς; Ένας βιαστής ή ένας παιδοβιαστής, συνήθως, δεν διαπράττει μια φορά το έγκλημά του.

  Σήμερα, αύριο, μεθαύριο, φαίνεται, ότι μετά την υποκινούμενη οχλοκρατία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Μητροπολίτης Πάφου και ο Μητροπολίτης Ησαΐας, προσχεδιάζουν και προετοιμάζονται, για να ολοκληρώσουν το πολιτικό και δικαστικό έγκλημα ίνα καθαιρέσουν εκκλησιαστικά, εκείνον, τον οποίον η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ μέχρι χθές και προχθές ομόφωνα τον αθώωσε.

  Πρέπει να εξευμενισθεί η Ψυχολογία του όχλου, το αντιλαμβάνομαι, και να αποκατασταθεί η τρωθείσα αξιοπιστία τιμή και υπόληψη της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου. Ποια είναι η Εκκλησία; Εκκλησία είναι ο Μακαριώτατος, ο Πάφου, ο Ταμασού, ο Λεμεσού, ο Πατριάρχης κ.ο.κ. κατάλαβατε με ποιόν τρόπο και για ποιόν λόγο θα γίνει η πλήρης αποκατάσταση της «θείας δικαιοσύνης»;

  Με τον κλασικό και άδικο σφαγιασμό ενός αθώου θύματος για να σωθούν οι πολλοί. Γνωστό το εν λόγω Φαρισαϊκό σενάριο, αυτό εξάλλου διέταξε και ο Εβραίος Αρχιερέας της Συνόδου των Σαχεντρίν για την καταδίκη του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Έπειτα ανέλαβαν οι Πόντιοι Πιλάτοι… η εν λόγω πονεμένη ιστορία κάνει κύκλους και η τραγική ειρωνία είναι ότι τα ζούμε και τα βιώνουμε και σε Λειτουργικό χρόνο εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος.

  Ο Μακαριώτατος οφείλει να μη παρασυρθεί και να προσέξει πάρα πολύ καλά και να μη πέσει στην εν λόγω παγίδα και μπήξει τα χέρια του και βγάλει τα μάτια του. Αν καταδικάσει έναν αθώον Κληρικό η Εκκλησιαστική Ιστορία θα τον κατακρίνει αμείλικτα. Όπως η Εκκλησιαστική Ιστορία κατακρίνει τους κακόδοξους Κληρικούς που καθαίρεσαν και συκοφάντησαν τον Άγιον Νεκτάριο.

  ΕΡΩΤΗΜΑ: Πόσο ιεροκανονική και ιεροσυνοδική θα είναι (αν εφαρμοσθεί και επιτελεσθεί) η εν λόγω ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ εκκλησιαστική πράξη και ενέργεια των Συνοδικών, αν καθόλου τυχαία, είναι όντως αποφασισμένη και αδίστακτη, κυρίως η εν λόγω ανίερη Τριανδρία, ώστε να καταδικάσει, τελεσίδικα, τον πατέρα Στυλιανό με την εσχάτη των εκκλησιαστικών ποινών, την καθαίρεση;

  Εξάπαντος να επισημάνω, ότι οι Ιεράρχες ΔΕΝ είναι η Εκκλησία της Κύπρου. Οι Ιεράρχες είναι μέλη της Εκκλησίας. Εκκλησία της Κύπρου είναι: ο Κλήρος και ο Λαός μαζί συνηρμοσμένοι και ενωμένοι. Συνεπώς, ότι αυθαίρετο πράττεται από Ιεράρχες όπου δεν έχει την σύμφωνη γνώμη κλήρου και λαού ΔΕΝ είναι ευλογημένο και από Θεού δίκαιο.
  Από την μια η Ιερά Σύνοδος και η Εκκλησία της Κύπρου μετά από πολυχρόνια έρευνα και δίκη τον αθώωσε και ετεροχρονισμένα θα έρθει εν μια νυκτί να τον καταδικάσει;

  Με ποιο απλανές και ορθόδοξο κριτήριο; Με το κακόδοξο δόγμα της «ικανοποίησης της ανίερης δικαιοσύνης» του όχλου και της αμοραλιστικής κοινωνικής κατακραυγής; Μήπως έτσι οι εν λόγω Ιεράρχες θα πλήξουν έτι περαιτέρω την αξιοπιστία και το κύρος της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου και συνεπώς θα γίνουν οι συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές, Πόντιοι Πιλάτοι και Φαρισαίοι, περισσότερο ρεζίλι των σκυλιών;

  Μία οργανωμένη προδοσία, ένας ή και πολλοί προδότες, κάμποσα αργύρια, μια αυτοκτονία, μερικοί Φαρισαίοι Αρχιερείς, πλήθος «αναμάρτητων» λιθοβολιστών, Πόντιοι Πιλάτοι… απομένει να δούμε και το τέλος του σήριαλ με την μεταΠασχαλινή ή μεταΑναστάσιμη σταύρωση και τον θάνατο ενός ανθρώπου. Η θεανθρώπινη εγκληματολογία επαναλαμβάνεται στο διηνεκώς.

  Του Παναγιώτη Π. Νούνη

  • Ο/Η Παφίτης λέει:

   http://pachyammos.weebly.com/iotaepsilonrhoepsilon943sigmaf.html

   Το χωριό Παχύαμμος Τηλλυρίας

   ΙΕΡΕΙΣ ΠΑΧΥΑΜΜΟΥ

   Πάτερ Νικόλας Χρίστου

   Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1976. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς και στη συνέχεια σπούδασε στην ιερατική σχολή Απόστολος Βαρνάβας στη Λευκωσία.
   Στις 8/8/1999 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και στις 27/2/2000 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Χωρεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο.
   Είναι διορισμένος και εξασκεί τα καθήκοντα του Εφημέριου του Ιερού ναού Αγίου Ραφαήλ Παχυάμμου και περιοδεύει σε διάφορες εκκλησίες της χωρεπισκοπής Αρσινόης όπου λειτουργεί και κυρίτει τον Θείο Λόγο. Το 2009 έχει διοριστεί από την Ιερά Σύνοδο και το Γ.Ε.Ε.Φ ως Στρατιωτικός Ιερέας του 276 Τ. Πεζικού.
   Συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και έχει πλούσια δράση σε διάφορα κοινωνικά και εθνικά θέματα.
   Είναι νυμφευμένος με τη Λουκία Παπά Νικολάου Χρίστου και έχει τέσσερα παιδιά.

   https://orthodoxia.info/news/%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF/

   Κύπρος: Ομόφωνη απόφαση καθαίρεσης του ιερέα που ασελγούσε στην Έλενα Φραντζή
   18/04/2018

   Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην γνωστή υπόθεση του παντρεμένου ιερέα της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, με επίσης παντρεμένη γυναίκα και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από τον σύζυγό της και από τον μητροπολίτη Πάφου.

   Ο ιερέας που κατηγορείται για εξωσυζυγική σχέση, αρνείται τα πάντα, αναφέροντας πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα, αρνούμενος πεισματικά τις κατηγορίες, εντούτοις ο Μητροπολίτης Πάφου έχει ξεκάθαρη εικόνα του περί του τι έχει συμβεί.

   Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

   Ο Μητροπολίτης Κύκκου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου ότι κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την αντικανονική δημοσίευση των πρακτικών της Ιεράς συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα.

   «Εγώ είχα δηλώσει για τον συγκεκριμένο κληρικό θα πρέπει να μελετήσουμε τους ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μία αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου».

   Όπως ανέφερε, «σήμερα συνήλθε το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο, και πήρε την απόφαση της καθαίρεσης».

   Για τον ιερέα στην Πάφο, π. Νικόλαο Χρίστου, εκ Παχυάμμου, που κατηγορείται για μοιχεία θα ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδικασία η οποία προβλέπει ανάκριση και σύνταξη κατηγορητηρίου το οποίο ακολούθως θα υποβληθεί στο πενταμελές συνοδικό δικαστήριο. Τα σχετικά πορίσματα της Ανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Απριλίου.

   Πηγή: philenews

   http://kampanokrousia.blogspot.gr/2018/04/blog-post_917.html

 11. Ο/Η του ξέκωλου λέει:

 12. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 13. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.