[Πουρκουά;] Ο σ.Τσίπρας απέκρυψε συγχρηματοδότηση Ε.Ε. για ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων

[Κομισιόν: Λυπηρό να αποκρύπτεται η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων]

φωτο: newsone.gr

Με μία αιχμηρή ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτηρίζει «λυπηρό» ότι κατά την παρουσίαση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων τη Δευτέρα, απεκρύβη η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση του έργου.

«Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας», αναφέρει ο κ. Σχοινάς.

Κρτιτική στην κυβέρνηση για τα σημερινά εγκαίνια είχε ασκήσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία που σε ενημερωτικό της σημείωμα ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, αν και η κυβέρνηση εγκαινίασε μόνον την πρώτη από τις τέσσερις φάσεις του έργου, με 1,5 χρόνο καθυστέρηση και επιπλέον κόστος για τους καταναλωτές πάνω από 100 εκ. ευρώ».

«Δεν έχουμε φυσικά την ψευδαίσθηση ότι θα ζητήσει συγγνώμη για αυτό. Θα περιμέναμε, ωστόσο από τον πρωθυπουργό, αν μη τι άλλο, να αναγνωρίσει ότι το έργο που εγκαινίασε σήμερα είναι αποτέλεσμα των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλλαν προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως η κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά ούτε αυτό έκανε. ‘Αλλωστε ο κ. Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να οικειοποιηθεί έργα προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των εγκαινίων του TAP, τις κυρώσεις των συμβάσεων έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο και ό,τι ολοκληρώνεται, χάρη στη δουλειά της προηγούμενης κυβέρνησης, το παρουσιάζουν ως δικό τους», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο δηλώνει σε κάθε περίπτωση ικανοποιημένο γιατί ξεμπλόκαρε και προχώρησε αυτό το σημαντικό έργο που σήμερα παραδίδεται στον ελληνικό λαό. Η Πειραιώς σημειώνει παράλληλα, ότι ο ελληνικός λαός «καταλαβαίνει ποιοι αρέσκονται να κόβουν μόνο τις κορδέλες».

Για αυτό καθαυτό το έργο ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, η ΝΔ σημειώνει ότι ολοκληρώνεται σε τέσσερις φάσεις, και εξασφαλίζει στην πρώτη φάση την επαρκή τροφοδότηση των νησιών Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου και Νάξου με ηλεκτρική ενέργεια για τα προσεχή 30 με 40 χρόνια.

Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας. @CorinaCretuEUhttps://twitter.com/regiogreece/status/975700777963544577 

Advertisements
This entry was posted in EU, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to [Πουρκουά;] Ο σ.Τσίπρας απέκρυψε συγχρηματοδότηση Ε.Ε. για ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  Ουτε η ΝΔ αναφέρει στή δική της ανακοίνωση περί συγχρηματοδότησης. Ουτε άλλο κόμμα. Καλά στί ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-?. ουδείς έχει «χρόνο» νά ασχοληθεί μέ τέτοια θέματα. Οι ουσιαστικές πληροφορίες επ’ αφορμή τών εγκαινίων αίστω καί τμήματος τού έργου θά ήταν:
  1) Μία σύντομη περιγραφή τών έργων. ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ τους. ΠΟΤΕ άρχησαν νά μελετώνται. ΠΟΤΕ άρχησαν νά εκτελούνται.
  2) Ποιά από αυτά πραγματοποιήθηκαν (τελείωσαν). Σέ ποιά φάση βρίσκονται τά υπόλοιπα.
  .ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ποιό ήταν τό κόστος μέχρι εδώ.καί…
  Από ποιές ΠΗΓΕΣ η χρηματοδότηση μέ τά αντίστοιχα ΠΟΣΑ.
  3) Φορείς ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Δημόσιοι καί ιδιωτικοί.
  Αυτοί άλλωστε καί μπορούσαν καί ήταν υποχρεωμένοι νά δώσουν αυτά τά στοιχεία.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ….
  Αυτά τά ελάχιστα προϋποθέτουν ευνομούμενη πολιτεία (κυβέρνηση, κράτος, κόμματα).
  Δέν έφταιξε η φτώχια γιά τό έλλειμα ευνομίας. Τό αντίστροφο ισχύει.
  Εχομε περίσσεια υποκρισίας.
  Πιθανότατα η κυβέρνηση είναι χειρότερη από τήν αντιπολίτευση.
  Η οποία όμως αντιπολίτευση, όταν δείχνει τέτοια δείγματα μέ κάνει νά αμφιβάλλω αν στή θέση τής κυβέρνησης θά ήταν αισθητά καί ουσιαστικά καλλίτερη.
  Μέ αυτά θά πρέπει νά αναγνωρίσομε στήν κυβέρνηση Παπανδρέου = 2-Χρόνια εν μέσω οικονομικής καταιγίδας καί χωρίς δρομολογημένες; λύσεις, δείγματα γραφής μέ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, νόμο ΠΑΙΔΕΙΑΣ καί 2 – 3 ακόμη σημαντικά θέματα οτι είχε σαφείς καί ειλικρινείς προθέσεις εκσυγρονισμού. Υστερούσε προφανώς πολικαντισμού καί γιά τό λόγο αυτό χρέωσε ή υποχρέωσε υπερβολικά τό κόμμα του, καί τό κράτος, ιδίως τό διεφθαρμένο τμήμα του, πού μή ανεχόμενο τους περιορισμούς μετακόμισε καί βρήκε τόν εκφραστή του στούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 2. Ο/Η kpap01 λέει:

  Κύριε διαχειριστά,
  Γιατί (νομίζω οτι) μέ έχετε αποκλείσει (σιωπηρά?) εκ τών σχολιαστών σας?
  Ενώ καταχωρώ τό σχόλιο, δέν τό βλέπω νά δημοσιεύεται.
  Εάν παραβαίνω κάποιο κανόνα τό ιστολογίου σας θά ήθελα νά μού τό επισημάνετε.
  Σάς ευχαριστώ πολύ.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τα όνειρά τους ήταν και παραμένουν άλλα

  http://www.iefimerida.gr/news/190550/die-zeit-diktyo-tis-rosias-stin-ellada-ta-700-kayta-mail-poy-perigrafoyn-tis-stenes
  ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
  Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες
  …………..
  Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο πρώην διπλωμάτης Gawrisch καλείται μέσω e-mail από ένα μεσάζοντα, να βοηθήσει «ένα φιλορώσο Ιταλό φίλο μας». Πρόκειται για τον ιταλό φασίστα Roberto Fiore, ιδρυτή του κόμματος της Δεξιάς Forza Nuova. Θέλει να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντήσει τον ηγετικό κύκλο της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Και ο Fiore ζητάει να μεσολαβήσει ο Garwisch για να βρεθεί ένας δικηγόρος στις 12 Δεκεμβρίου που θα τον βοηθήσει να συναντήσει τον Μιχαλολιάκο στην φυλακή. Δεν διευκρινίζεται από τα E-Mails αν τελικά ο Garwisch βοήθησε.

  Στο δίκτυο του Gawrisch βρίσκεται και ο θρησκόληπτος Ολιγάρχης και διοργανωτής του γάμου Malofejew. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, ως εμπειρογνώμονας στις λίστες αλληλογραφίας του Marshall Capital, εταιρείας επενδύσεων, που ίδρυσε ο Malofejew.

  Ο Malofejew δεν χρηματοδοτεί μόνο αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ελληνικά κόμματα, αλλά φαίνεται να φέρεται να εμπλέκεται ως μεσάζων στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ορθόδοξο Χριστιανό πατριώτη και στο γραφείο του κρέμεται ένα πορτρέτο του τσάρου Αλεξάνδρου Γ ‘, ενώ επιθυμεί την επιστροφή στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το ίδρυμά του ο «Αγιος Βασίλειος» είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  ……………………………
  Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε ο Ντούγκιν είτε εκπρόσωποί του, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας.

  Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή για το πρόγραμμα του κόμματος. Ως δημοσιογράφος ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής στη Μόσχα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και της Μόσχας. Είναι επίσης ένας σημαντικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσιεύει τακτικά άρθρα του.
  …………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.