(«Έχω εμπιστοσύνη στην») Ελληνική Δικαιοσύνη: Αθώος ο Αμβρόσιος μετά χειροκροτημάτων

Είναι και Δημόσιος Υπάλληλος! [Άγιος Αμβρόσιος: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε»]

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εν ώρα κατανύξεως

Οι Ιλλουμινάτι Ροΐδης και Λασκαράτος νιώθουν περήφανοι για την Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όπου σε κάθε δικαστική αίθουσα ανά την επικράτεια υπάρχουν πανταχού-παρούσες εικόνες αγίων της Ορθοδοξίας μας. Την στηρίζουμε!

Το δικαστήριο, παρά τις ακρότητες ακροδεξιού και ρατσιστικού χαρακτήρα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, αθώωσε την Πέμπτη τον ιεράρχη, καθώς έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας, έπειτα από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ο μητροπολίτης εμφανίστηκε λάβρος κατά της ιεραρχίας που «πρόδωσε την Ορθοδοξία», κατά των πολιτικών και, φυσικά, των ομοφυλόφιλων.

Η δίκη, η οποία έγινε στο Αίγιο, ήταν για αρκετούς λόγους ιστορική, καθώς για πρώτη φορά μητροπολίτης κάθεται στο εδώλιο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Και δεν επρόκειτο για ένα κείμενο «απλώς» κατά των γκέι. Το άρθρο του, που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο, έχει τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» και το είχε γράψει στις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα:

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! […] Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! […] Μη διστάζετε, λοιπόν! Οταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

Στην απολογία του ο ίδιος, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη, είπε το εξής: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε», είπε. «Οσους μιλούν γι’ αγάπη, τους λέω αγαπούληδες».

Νωρίτερα, κατηγορηματικός υπήρξε ο μάρτυρας της πολιτικής αγωγής και συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ότι το επίμαχο άρθρο του Αμβρόσιου, παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς υποκινεί σε μίσος και συνιστά προτροπή σε βία. «Το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως το συγκεκριμένο κείμενο πρέπει να το βλέπει κανείς ως όλον και όχι να απομονώνει επιμέρους φράσεις, επισήμανε πως το άρθρο παίρνει αφορμή από τους πολιτικούς, αλλά αναφέρεται εξειδικευμένα στους ομοφυλόφιλους και στους υποστηρικτές τους.

Αίσθηση προκάλεσε το ερώτημα της προέδρου εάν μπορεί να συνιστά διάκριση το άρθρο εφόσον αναφέρεται σε περισσότερες κατηγορίες πολιτών, όπως τους άθεους και τους πολιτικούς, και όχι μόνο στους ομοφυλόφιλους.

Ο κ. Αλιβιζάτος σημείωσε πως η προτροπή για βία προέρχεται από τον τόνο όλου του κειμένου, καθώς και από το γεγονός ότι τους στερεί την ανθρώπινη ιδιότητα. «Το πιο επιεικές συνώνυμο της λέξης αποβράσματα, που βρήκα στο λεξικό, είναι σκουπίδια» είπε

Πρόσθεσε ότι στα διεθνή όργανα δικαίου ντρέπεται κανείς, όταν αναφέρει πως κυκλοφορούν στην Ελλάδα θέσεις ενός θρησκευτικού λειτουργού, όπως του μητροπολίτη Αμβρόσιου, όπως για παράδειγμα ότι ο πολιτικός γάμος συνιστά πορνεία.

«Μόνο γι’ αυτά ντρέπεται η Ελλάδα;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο συνήγορος της υπεράσπισης και συνήγορος των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Βασίλης Οπλαντζάκης, για να εισπράξει την απάντηση του Νίκου Αλιβιζάτου: «Ντρέπεται και για κάποιους άλλους πελάτες σας».

Η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων, κατέθεσε στα αναγνωστέα άρθρο του Αμβρόσιου τον προηγούμενο μήνα, όπου ο μητροπολίτης αναφέρει ξεκάθαρα ότι η προτροπή «σκίστε τους» αφορά τους ομοφυλόφιλους και όχι τους βουλευτές, όπως επιχείρησε να ισχυριστεί η υπεράσπιση.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, επίμονες ήταν ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης για το εάν το επίμαχο άρθρο απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους ή σε βουλευτές, που υπερψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ επέμειναν σε αυτή τη διάκριση.

Όμως, και οι οκτώ ενάγοντες εκπρόσωποι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ δήλωσαν ρητά ότι τόσο τα συγκεκριμένα αποσπάσματα όσο και συνολικά το πνεύμα του κειμένου αναφέρεται σαφώς σε ομοφυλόφιλους και υποκινεί σε επιθετικές ενέργειες εναντίον τους.

Την ίδια στιγμή ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργος Παπαϊωάννου προέβαινε σε ομοφοβικά σχόλια εν είδει ερωτήσεων που πάντως δεν έγιναν δεκτές από την έδρα.

Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και ο Βασίλης Οπλαντζάκης, συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων παρευρίσκεται επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

λινκιον

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη. Bookmark the permalink.

29 Responses to («Έχω εμπιστοσύνη στην») Ελληνική Δικαιοσύνη: Αθώος ο Αμβρόσιος μετά χειροκροτημάτων

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2011/05/19/19may11/

  Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

  …………………………..
  «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».
  …………………………

  https://roides.wordpress.com/2016/05/06/6may16/
  Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;
  ………………………

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος……Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι: Τίποτε από αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.
  ……………………..

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
  13/03/2005

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας». ………
  * Οι καταγγελίες

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».
  ______________
  https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/

  Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά
  Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58

  «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη «Αυγή» του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
  Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
  Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…»

  ………………….

 2. «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού» είπε ο Αμβρόσιος και αθωώθηκε

  Aθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο .

  Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου.

  Μιλώντας στο τοπικό thebest.gr, ο Λύο Καλοβρυνάς, ένας εκ των μηνυτών του ιεράρχη, δηλώνει ότι η απόφαση δεν του προκάλεσε έκπληξη και την θεωρεί σχεδόν αναμενόμενη.

  «Ωστόσο και μόνο που κάθισε στο εδώλιο είναι μια τεράστια πρόοδος για την χώρα μας. Είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει μια Α’ απογοήτευση αλλά όχι απελπισία. Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Ο αγώνας συνεχίζεται».

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του στάθηκε αμετανόητος και υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

  Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα. Κατά την απολογία του χρησιμοποίησε πολλές ευαγγελικές περικοπές για τους αμαρτωλούς που δεν έχουν μετανοήσει προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του.

  Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο Κοράνι για το οποίο είπε ότι και αυτό το κείμενο προτρέπει να πολεμούν του απίστους αλλά δεν είδε κανένα να κυνηγά όσους το πιστεύουν και διαδίδουν τις ιδέες του.

  Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που είπε κατά την απολογία του ο Μητροπολίτης:

  Με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε:«Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

  «Θεωρώ μεγάλη τιμή που είμαι σ´αυτή τη θέση.»

  «Η ιερά Σύνοδος πρόδωσε την εκκλησία σ´αυτό το θέμα.»

  «Έχω υποχρεώσεις και δικαιώματα. Έχω μια κουβέντα και οφείλουν να τη σεβαστούν.»

  «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους.»

  «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του Θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοιώσουν.»

  «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται.»

  «Ο νόμος που έκανε η πολιτεία, για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας, είναι λάθος με βάση το νόμο του Θεού.»

  «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»

  «Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη κι έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση;»

  «Το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία, που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονείστε τους. Το χρησιμοποιούμε σαν έκφραση, σα να λέω στη συνήγορο «Φτου σου κοπέλα μου, κούκλα είσαι».

  Εν τω μεταξύ ένταση επικράτησε το πρωί στα δικαστήρια Αιγίου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον πρώην βουλευτή Αχαϊας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη κι έναν ακόμη πολιτευτή του κόμματος, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο όπου πρόκειται να εκδικαστεί η μήνυση κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, για το άρθρο μίσους του κατά των ομοφυλόφιλων.

  Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρέθηκαν ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων παρευρήσκεται επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

  http://tvxs.gr/news/ellada/oi-omofylofiloi-den-einai-dimioyrgimata-toy-theoy-eipe-o-ambrosios-kai-athoothike

 3. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Αίσχος. Ουδέποτε εμπιστευόμουν την ελληνική Δικαιοσύνη· όμως, τις τελευταίες δεκαετίες το επίπεδο έχει πέσει. Από την άλλη, γιατί να μάς «ξενίζει«; Οι Δικαστικοί λειτουργοί είναι Ελληνίδες και Έλληνες. Τι περιμένετε; Μπορείτε να βρείτε κάποιο λειτούργημα ή επάγγελμα που το επίπεδο να μην έχει πέσει; Ξεχνάτε ότι ο Πλεύρης αθωώθηκε στον δεύτερο βαθμό; Ξεχνάτε ότι βρέθηκε Δικάστρια που «δικαίωσε» το Σώρρα; Αμφιβάλλετε ότι ο Σαββίδης είτε θα τη «γλυτώσει» με κάποια μικρή «χαϊδευτική» ποινή είτε θα αθωωθεί;
  Ζούμε σε μία παράνοια!

 4. Ο/Η Λητώ λέει:

  Οι παπάδες έχουν το «ελεύθερο» (και) να βρίζουν! Τι δεν καταλαβαίνετε;

 5. Ο/Η Άγριος λέει:

  Κύριε Ροΐδη,
  Αντιπαθώ τον κανονικό Καραμανλή (δηλ. το θείο). Όμως, ένα από τα απειροελάχιστα καλά του ήταν ότι όταν τον επισκέπτετο η «διαρκής “ιερά” σύνοδος», τους υποδέχετο με την προσφώνηση: «ρε, καλώς το πουσταριό»!

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Με το εξώδικο στον Ραγκούση περί ύπαρξης ομοφυλόφιλων ή όχι ανάμεσα στους μητροπολίτες, η εκκλησία έκανε ακόμη μία φορά ένα απ’ αυτά που ξέρει να κάνει καλά: υποκρίθηκε. Οπως υποκρίθηκε και η δικαιοσύνη. Διότι ναι μεν είναι κάποια πρόοδος το γεγονός ότι ο Αμβρόσιος έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά προσωπικά πιστεύω πως η απόφαση της αθώωσης του είχε προαποφασισθεί πριν την γίνει η δίκη. Και αυτό είναι υποκρισία και όχι μόνο. Δείχνει την αναγνώριση της εξουσιαστικής ισχύος της εκκλησίας. Και χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, είναι καλλίτερα να το φιλάς. Αυτό έκαναν και κάνουν οι Ελληνες δικαστές και έτσι επιλέγουν την σύμπλευση με την εκκλησία και όχι την αντιπαράθεση μαζί της. Ομοια πράττουν και οι πολιτικοί. Οι οποίοι όχι μόνο αποφεύγουν την σύγκρουση, ακόμη και όταν η ιερά σύνοδος ή ο Ιερώνυμος επεμβαίνουν απροκάλυπτα στο έργο τους, αλλά και επιδιώκουν να ασπάζονται δημοσίως τον Ιερώνυμο και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής εκκλησίας. Ολοι υποκλίνονται στην γοητεία που ασκεί στο ποίμνιο και πέραν αυτού, είναι μια κατάσταση που τους βολεύει όλους. Βοήθα με να σε βοηθώ.. Ακόμα και ο πνευματικός κόσμος της χώρας, πλην κάποιων εξαιρέσεων, πράττει τα ίδια. Από κοντά, και οι δημοσιογράφοι..
  Η συνεργασία αυτών των εξουσιών, έχει μετατρέψει εδώ και πολύ καιρό την χώρα σε χωματερή. Και όπως ξέρουμε, η χωματερή δεν είναι το κατάλληλο μέρος να αναπτύσσεται η ζωή..
  Προσωπικά, πιστεύω ότι η ισχύς της Ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Είναι όμως κατι, που δεν έγινε ακόμη αντιληπτό από τους πολίτες και τους πολιτικούς.
  Είναι σαφές, ότι αληθινή πρόοδος θα ήταν να είχε καταδικαστεί ο Αμβρόσιος και ακόμα καλλίτερα: να μην τολμούσε να πεί αυτά που είπε, επειδή θα γνώριζε ότι τα λόγια του θα στρέφονταν εναντίον του.
  Ομως αν μου επιτραπει να σκεφτώ πονηρά, ας υπάρχουν Αμβρόσιοι. Η χυδαιότητας τους, τα παραληρήματα τους και η αναντιστοιχία με το τώρα, θέλω να πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα στραφεί εναντίον της εκκλησίας, από τις οποίας το έλεγχο είναι προς το συμφέρον της πολιτείας, να απαλλαχθεί.

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Πολύ εύστοχα ο («δάσκαλος τής γενιάς μας») Ηλίας Πετρόπουλος στο βιβλίο του «ἐγχειρίδιον τοῦ Καλοῦ Κλέφτη» επισήμανε ότι: «… ὅσοι πούστηδες δὲν εἶναι παπάδες θεωροῦνται ἐγκληματίαι.».

 7. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι προθέσεις της πολτικής αγωγής. Αν προτίθεται να κάνει αγωγή κακοδικίας, αίτηση για αναίρεση ή έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.
  Αλλά αλήθεια ποιά ήταν η σύνθεση του δικαστηρίου? Το Αίγιο για όσους έχουν πάει, είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Και ειδικά σε δοξολογίες, παρελάσεις κλπ Δήμαρχοι, Μητροπολίτες, εισαγγελείς κάθονται δίπλα δίπλα και χαριεντίζονται.
  Οπότε θα ήταν αδύνατο να καταδικαστεί εν ενεργεία μητροπολίτης στο «χωριό» του από συγχωριανούς του.
  Γιατί δεν έγινε η δίκη αλλού ακριβώς για αυτούς τους λόγους?
  Ήθελα να κάνω μια αναζήτηση στο google που θα ήταν πανεύκολο να βρω φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο να χαριεντίζεται με τους δικαστές του σε δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά δεν μπορώ αφού τα ονόματά τους δεν δημοσιεύονται πουθενά.

 8. Ο/Η +Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Ι. Μπαρουσης λέει:

  Η ερωτικη δραστηριοτητα των φιλομοφυλων ανθρωπων ειναι καταδικαστεα διοτι φανερωνει ψυχικη ασθενεια στειρου χαρακτηρος. Φανερωνει ταση αλλων προσωπων να επιθυμουν κυριαρχεια επι ανθρωπων ιδιου φυλου και αλλων να αρεσκονται να ειναι κυριαρχομενοι θελωντας αναλογα με το φυλο να αλλαζουν ρολους. Ασθενεις φυσεις ψυχικα αρωστων.
  Εν αγαπη Χριστου Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Μπαρουσης

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Που τα πουλάτε αυτά αρχιμανδρίτη, αν όντως δηλαδή είστε αυτός που λέτε:

   http://www.mixanitouxronou.gr/serafim-o-antartis-pou-egine-archiepiskopos-oploforouse-evrize-ke-diikouse-me-stathero-ke-vari-cheri-tin-ekklisia/
   Μηχανή του χρόνου

   Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε και διοικούσε με σταθερό και «βαρύ» χέρι την εκκλησία

   08/04/2015…

   Κάποια άλλη περίοδο εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την κατάντια στην εκκλησία από τα ομοφυλοφιλικά όργια κληρικών, που είχαν δημοσιοποιηθεί και δήλωσε: “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

   https://roides.wordpress.com/2017/08/28/28aug17/

   Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;
   28/08/2017
   [Γιατί ο λαλίστατος μητροπολίτης του Πειραιά σωπαίνει εκκωφαντικά;]
   ………………..
   Aφού ζητήσουμε για πολλοστή φορά να διενεργείται τακτικός προληπτικός έλεγχος από το Κράτος, μέσω ειδικού δημόσιου φορέα που θα συζητά με τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, γιατί η εν τοις πράγμασι επίσημη θέση των κομμάτων της «λαϊκής οικογένειας» (ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορούν άνετα τα ορφανά να επισκεφθούν όποτε θέλουν με τους Νομικούς τους Συμβούλους τον Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και να καταγγείλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους νομίζουμε ότι πάσχει, θέλουμε να ρωτήσουμε: Θα συνεχίσει η επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Σεραφείμ και του Καλλίνικου, που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας», κάτω από την πίεση καταγγελιών (από άνδρες) σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, να υπερηφανεύεται με τόσο αστείο στόμφο («…τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες…», θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω) για το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά; Αν της ανήκει από εκεί το μερίδιο δόξας που διεκδικεί ως τάχα παιδαγωγός χρηστών πιστών που στελεχώνουν τα ιδρύματα της πόλης, δικά της ή όχι, που τα απαριθμεί αυτοθαυμαζόμενη, τότε της ανήκει a priori και μερίδιο καταισχύνης, άσχετα μάλιστα από την επιβαρυντική αθλιότητα της προδοσίας του ιερέα της. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια Επισκοπή αγνή Κουροτρόφο. Να θυμίσουμε πως ο σοφέρ του ιερού Καλλίνικου και οδηγός σχολικού λεωφορείου της Μητρόπολης, Α.Ν. παρενοχλούσε 12χρονη μαθήτρια; Να θυμίσουμε πως το πνευματικό τέκνο Καλλινίκου αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης συνελήφθη για παιδοφιλία; Να θυμίσουμε πως ο πανοσιότατος αρχιμανδρίτης του Ρόδου του Αμάραντου του Πειραιά, Βενέδικτος Καρίβαλης, αδελφός του μαστροπού πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, συνελήφθη για τροτουάρ; Να θυμίσουμε πως το πνευματικόν τέκνον (από 12 χρονών) της χουντικής αδελφότητας ‘Χρυσοπηγή’ του Καλλίνικου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης του (ολίγον διακινητή ναρκωτικών) μοναχού Βαβύλη, που συνελήφθη οπλοφορών, χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και μετά την απόλυσή του λόγω της κατακραυγής, διευθύνει σήμερα, που η υπόθεση «ξεχάστηκε», ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής; Να θυμίσουμε πως όταν ο ιερός Καλλίνικος ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιά, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος (30.6.2000), για τον θάνατο 4 τροφίμων;
   …………………………

   ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ι. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «στην Κόλαση της Κ.Υ.Π.» ΕΚΔΟΣΗ. Ε΄, ΑΘΗΝΑ 1974, σελίδα 244

   «Έτσι έμαθα εκείνο τ’απόγεμα ότι η ΚΥΠ διατηρεί «φακέλλους» για όλους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους κληρικούς, οι οποίοι φτάνουν στο απίστευτο ποσοστό των 90%.»

   http://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos
   ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
   Του Χρηστου Γιανναρα
   Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος

   27.02.2005
   Σε κοινωνίες προχωρημένης παρακμής χάνεται η αίσθηση του κωμικού και η επίγνωση του παραλόγου. Γι’ αυτό και η θεατρική παράσταση «αυτοκάθαρσης» στη γενική σύνοδο των μητροπολιτών της ελλαδικής εκκλησίας (τη λεγόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας), πριν από μια εβδομάδα, δεν προκάλεσε ούτε ηχηρό καγχασμό για το κωμικό θέαμα, ούτε φόβο για τον παραλογισμό.

   Τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία ο μητροπολίτης Αττικής και οι κατηγορίες που τον συνοδεύουν συντάραξαν συνειδήσεις. Αλλά η περίπτωσή του παραπέμπει απροκάλυπτα σε ευθύνες του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αυτός, ως πρόεδρος της Διαρκούς Συνόδου, λογίζεται ως αυτουργός της παραπομπής στο αρχείο, πριν από τρία χρόνια, των καταγγελιών που σήμερα γίνονται πάγκοινο τηλεθέαμα. Για τον αρχιεπίσκοπο εκκρεμεί η δημοσιογραφική έγκληση ότι πλαστογράφησε τέσσερις ψήφους προκειμένου να μετατεθεί ο υπόδικος σήμερα μητροπολίτης από τη Ζάκυνθο στην Αττική. O αρχιεπίσκοπος και οι «τυρεύοντες» στην αδελφότητα «Χρυσοπηγή» συνεργοί του φέρονται να πρωτοστάτησαν με πάθος σε αυτήν τη μετάθεση.

   Δεύτερη περίπτωση πρόκλησης κοινωνικού σάλου και σκανδαλισμού: ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος.

   Πού παραπέμπει και η δική του περίπτωση; Πρωτοσύγκελλος του σημερινού αρχιεπισκόπου στη μητρόπολη Δημητριάδος, εξ απορρήτων και ο εγγύτερος των εκεί συνεργατών του. Από τους πρώτους που, ως αρχιεπίσκοπος Αθηνών, έσπευσε να προωθήσει σε επισκοπικό θρόνο και να τον προβάλει ως εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Συνόδου.

   Τρίτη συγκλονιστική περίπτωση: ο διαβόητος Απόστολος Βαβύλης ή Φωκάς ή Γεωργιάδης ή μοναχός Ραφαήλ. Οι συστατικές επιστολές που του χορήγησε ο αρχιεπίσκοπος μπορούν να αποδοθούν σε ποιμαντική αφέλεια, αλλά η χρησιμοποίησή του σε «αποστολή» στα Ιεροσόλυμα παραπέμπει σε αρμοδιότητες εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής, όλα προδίδουν ότι ο Βαβύλας εστάλη για να μεθοδεύσει σε σκοτεινό παρασκήνιο την εκλογή συγκεκριμένου υποψηφίου στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων. Με φρικιαστικές μεθόδους υποκόσμου.

   Στις ίδιες αρχιεπισκοπικές πρωτοβουλίες παραπέμπει και η περίπτωση του ιερομόναχου Νικόδημου Φαρμάκη, αδελφού της «Χρυσοπηγής». Εξι μήνες στα Ιεροσόλυμα, η «αποστολή» που του είχαν αναθέσει οι πνευματικοί του προϊστάμενοι απαιτούσε από τον ιερομόναχο να οπλοφορεί. Σε κλίμα απαιτήσεων οπλοφορίας φαίνεται ότι κατορθώθηκε η εκλογή πατριάρχη υποχείριου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

   Οικτρή φιγούρα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων: τα όσα η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει σε βάρος του προκαλούν κατάπληξη και δέος, αλλά και δακτυλοδεικτούν ως κύριο συντελεστή της εκλογής του τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. O τραγικής ανικανότητας κληρικός πρέπει να επελέγη από τη «Χρυσοπηγή» και να προωθήθηκε με μεθόδους μαφίας, για να έχει ο Αθηνών πατριαρχικό αντιστήριγμα στην προγραμματισμένη «κόντρα» του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι συμπερασμός λογικής προφάνειας.

   Σεραφείμ Κουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές.

   Τέλος, το αφετηριακό έναυσμα για τη διαρραγή του αποστήματος, ο φυλακισμένος σήμερα «αρχιμανδρίτης» Ιάκωβος Γιοσάκης: Βομβάρδισε ο αρχιεπίσκοπος την κοινή γνώμη με διαβεβαιώσεις ότι «ουκ οίδε τον άνθρωπον». Αλλά στη Σύνοδο της Ιεραρχίας υπάρχουν μητροπολίτες που πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ενόρκως, αν δέχθηκαν ή όχι πιέσεις από τον αρχιεπίσκοπο και απειλές από τον Θεσσαλιώτιδος για να ψηφίσουν τον Γιοσάκη γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών Ζητημάτων. Να απαιτηθεί όρκος, αφού δημόσιοι άνδρες δειλιούν ως παιδίσκαι.

   Ολες οι φήμες για διαφθορά, σκάνδαλα και συμπεριφορές υποκόσμου εντοπίζονται σε πρόσωπα που όλα, χωρίς εξαίρεση, παραπέμπουν σε κάποια εξάρτησή τους, κάλυψή τους, προώθηση ή προστασία τους από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Και το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον δεν έχει ακόμα ούτε ελάχιστα φωτιστεί στην πολυπρόσωπη άρθρωσή του. (Μόνο το είδος των δικηγόρων που στέλνονται στα κανάλια να προπαγανδίσουν την «αθωότητα» του αρχιεπισκόπου και των ευνοουμένων του, πείθει για τεράστιες ενοχές που διακυβεύονται.) Ομως, η Σύνοδος της Ιεραρχίας, με την ψήφο της, τον αρχιεπίσκοπο εμπιστεύτηκε ως εγγυητή και μοχλό για να επιτευχθεί «κάθαρση». Δίχως αίσθηση του κωμικού και επίγνωση του παραλόγου.

   ………
   ______________

   Να συνεχίσω και με άλλα δημοσιεύματα για δεσποτάδες, αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης του δεσπότη Κωνσταντίνου Φαραντάτου;
   http://stamoulisgrigoris.blogspot.gr/2016/02/blog-post_23.html

   http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6293/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

   Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

   Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16
   Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.
   ………………
   Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα διαβολών αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών που σκοπό έχουν να κηλιδώσουν την εκκλησιαστική του πορεία.
   ………….

   • Ο/Η Nikolaos λέει:

    με λογική που θυμίζει gestapo, αναρωτιέται για την πιθανότητα εβραικής καταγωγής όσων αντιπαρατίθενται μαζί του:

    http://theoprovlitos.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

    Aρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης είπε…
    Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί την γεννέτηρα των Εβραίων στην Ελλάδα και είναι επίσης γνωστό ότι πλήθος Εβραίων ελληνοποίησαν τα ονόματα τους όταν ο Αδόλφος Χίτλερ έστελνε στα κρεματόρια Εβραίους οι οποίοι δεν ήσαν φορείς κεφαλαίου. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Χριστός μας ολίγον προ του πάΘους του κάνει τη διαλογή Του, απονέμοντας τον τίτλο του αγαπητού Του λαού στους Έλληνες.
    Σήμερα ο κ. Καλόπουλος εμμένει στη Θεσσαλονίκη ως τόπο διαμονής του, αφήνοντας μας στο άγνωστο για τα στοιχεία της καταγωγής του. Εάν ρωτήσετε αν είναι ύποπτο, η μετριότης μου λέγει Ναι. Σήμερα ο Καλόπουλος αναφερόμενος στην Επίσκεψη των Ελλήνων στον Χριστό αναζητεί Εβραίους, φανερώνοντας πόσο αγράμματος είναι αφού στη γλώσσα της εποχής της Καινής Διαθήκης και εξής – γλώσσα η οποία έχει υπόσταση από της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου – Έλληνας σήμαινε τον ειδωλολάτρη.
    Εμείς ως Εκκλησία του απαντάμε με τον ελληνοφιλόσοφο Επίσκοπο Κυρήνης Συνέσιο και το «οις υγιαίνουσιν το νεορόν όμμα φως ανάπτει συγγενές ο Θεός, του τα μεν νοερά νοείν, τα δε νοητά αίτιον είναι του νοείσθαι».
    Οφείλει λοιπόν ο κ. Καλόπουλος να μας αποδείξει πρώτα αν έχει ιγυές νοερόν όμμα, με απότερη συνέπεια και την ιγυή υπόσταση.

    16 Απριλίου 2012 – 4:56 μ.μ.

   • Ο/Η +Αρχιμανδριτης π. Ναθαναηλ Ι. Μπαρουσης λέει:

    Κ. Λασκαρατε βλεπω την εκδηλη συμπαθεια σας εναντι των φιλομοφυλων ανθρωπων. Δειχνετε σαν να εισαστε ενας εξ αυτων, διαφορετικα δεν ερμηνευεται το μενος με το οποιο τους υπερασπιζοσαστε. Φανταζομαι την ιδια σταση θα λαμβανατε εαν ο Αρχιεπισκοπος Σεραφειμ ως αλλος Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος προεβαινε στις καθαιρεσεις των φιλομοφυλων Ιερεων. Σημερα θα ειχαμε ενα αλλο σκουπιδι σας, αρθρο ηθελα να πω με το φαντεζι τιτλο «Ο φασιστας Αρχιεπισκοπος Σεραφειμ που διωκει ομοφυλοφιλους». Η υποκρισια σας ειναι εκδηλωτερα και απο τον φερετζε του πουστη.
    Εν αγαπη Χριστου π. Ναθαναηλ Μπαρουσης

   • Ο/Η Po λέει:

    Άγιος Αρχιμανδρίτης έφα:
    «…βλεπω την εκδηλη συμπαθεια σας εναντι των φιλομοφυλων ανθρωπων. Δειχνετε σαν να εισαστε ενας εξ αυτων, διαφορετικα δεν ερμηνευεται το μενος με το οποιο τους υπερασπιζοσαστε..

    κε Αρχιμανδρίτα, δεν σας πέρασε βλέπω καθόλου από το νου τα περί της «Υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπινου αυτο-προσδιορισμού, της ελευθερίας λόγου και έκφρασης»

    Είναι αυτά ακριβώς τα ανθρώπινα δικαιώματα (μαζί με την ανάπτυξη της επιστήμης)οι λόγοι της παγκόσμιας μείωσης της δεισιδαιμονίας των θρησκειών. στις ανεπτυγμένες κυρίως κοινωνίες.

    Εν Αγάπη
    Ιλλουμινάτος Ρο

   • Ο/Η Έλενα Ναθαναήλ λέει:

    http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html

    Ουαί υμίν!
    του Νίκου Μελά

    Μια διεστραμμένη παρεκτροπή. Μια θεομίσητη πράξη. Το όνειδος της ανθρωπότητας. Μια λαίλαπα. Μια μυσαρή πράξη. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της αγάπης της Εκκλησίας. Ω, παίδες ευλογείτε!

    Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]

    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

    Τα τηλεοπτικά παράθυρα είχαν πάρει φωτιά, ο αρχιεπίσκοπος (ο οποίος inter alia μας έχει δηλώσει ότι «δεν ασχολείται με τα γήινα» [Έθνος, 14/11/2005]) προανήγγειλε κάθαρση και ξαφνικά, όλα σταμάτησαν, η Εκκλησία αυτοκαθάρθηκε στη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και όλα μέλι γάλα.

    Entre nous, εχέσθημεν για τα εσωτερικά της Εκκλησίας και θα την είχαμε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, αν το σχιζοφρενικό ιερατείο της δεν φρόντιζε να μας τσιγκλίζει κάθε λίγο και λιγάκι. Σαν τον αισωπικό μύθο όπου καθένας έχει δύο τσουβάλια, μπροστά του αυτό με τα ελαττώματα των άλλων και πίσω του εκείνο με τα δικά του και βλέπει μόνο το μπροστινό, έτσι και η Αγία του Χριστού Εκκλησία, ξεχνώντας τα δικά της βγαίνει να πολεμήσει τους τρισκατάρατους ομοφυλόφιλους, πηγή κάθε κακού στην ελληνική κοινωνία. Αλλά ποιους ομοφυλόφιλους; Τους άλλους φυσικά! Τους δικούς της ούτε κατά διάνοια. Σαρξ εκ σαρκός της είναι, αυτούς θα πολεμήσει; Να μην τρελαθούμε κιόλας!

    Έτσι η Αγία Ιερά Σύνοδος με την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα και τις λοιπές θεές, από δω το γύρισε, από κει το έφερε, μας είπε (2/6/2005) [Περιοδικό Εκκλησία, 7/2005] ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός κληρικού είναι παντελώς άσχετη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Και ότι οι κληρικοί δεν είναι δημόσια πρόσωπα, επομένως είναι πολύ κακό να βγαίνουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

    ++++++++++++++++++++++
    Εκατοντάδες «παπαδιές» βιώνουν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους, ενώ η Αγία του Χριστού Εκκλησία πολεμά τους τρισκατάρατους ομοφυλόφιλους. Αλλά ποιους ομοφυλόφιλους; Τους άλλους φυσικά! Τους δικούς της ούτε κατά διάνοια. Σαρξ εκ σαρκός της είναι. Μην τρελαθούμε κιόλας!
    +++++++++++++++++++++++

    Δεν μας απασχολεί αν οι κληρικοί είναι ή δεν είναι δημόσια πρόσωπα («είναι» αποφάνθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος) [Έθνος της Κυριακής, 24-25/12/2005, σ. 37]. Δεν μας απασχολεί αν οι «δραστηριότητες» ενός παπά επηρεάζουν την άσκηση του λειτουργήματός του την επομένη (ενδεχομένως να μην την επηρεάζει). Δεν μας απασχολεί ούτε το κατά πόσο εμπαίζουν την κοινωνία οι παπάδες που κάνουν ακριβώς αυτά που μετά βδελυγμίας καταδικάζουν (την ομοφυλοφιλία επί του προκειμένου). Αυτά είναι προβλήματα της Εκκλησίας και των πιστών της. Ας τα βρουν μόνοι τους (που απ΄ ότι φαίνεται μια χαρά τα έχουν βρει – δεν υπάρχει χειρότερος τυφλός απ’ αυτόν που δεν θέλει να δει).

    Εκείνο όμως που μας διαολίζει, είναι ότι η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα κλπ εκφέρουν ανερυθρίαστα δημοσίως γνώμη για το αν επιτρέπεται ή όχι να αναγνωριστεί νομικά η συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου και επηρεάζουν τη θρησκόληπτη μερίδα της κοινωνίας που πιστεύει ότι έτσι πολεμάει τον ηθικόν ξεπεσμόν του έθνους. Λόγω της αρρωστημένης σχέσης Κράτους-Εκκλησίας, οι παραπάνω γεροντοκοπέλες έχουν τη δύναμη να αρνούνται δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους φορολογούμενους πολίτες, την ίδια στιγμή που οι ίδιες πίσω από κλειστές πόρτες παίρνονται με τεκνά του μπερντέ.

    Και έχουν σοβαρούς λόγους να αρνούνται δικαιώματα σε αμαρτωλούς, γιατί ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα είναι σίγουρες ότι «η ομοφυλοφιλία είναι μια διεστραμμένη παρεκτροπή από του φυσικού. Είναι μία θεομίσητη μιαρή πράξη εντελώς έξω από την ακτινοβολία του χριστιανισμού. Είναι το όνειδος της ανθρωπότητας και ο μεγάλος κίνδυνος της ανθρώπινης κοινωνίας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Επιφέρει συσκότιση των φύλων και εμπνέει ιδεολογίες που προωθούν την αμφισβήτηση της οικογένειας, η οποία κατά τη φύση αποτελείται από δύο ετερόφυλους γονείς, τον άνδρα και τη γυναίκα. Παρίσταται ανάγκη όπως μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα της ομοφυλοφιλίας, πολιτεία, εκκλησία και κοινωνία γενικώς, προ της διάλυσης της οικογένειας και της πολλαπλής διάβρωσης της κοινωνίας μας, να φροντίσουν ώστε να παταχθεί η μυσαρή αυτή πράξη της ομοφυλοφιλίας με τα απαραίτητα δραστικά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά». Τα παραπάνω υπογράφει ο κ. Ε. Κολλάς, γενικός γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας στο Βήμα της Κυριακής στις 10/7/2005 [To Βήμα, 10/7/2005] .

    Η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα δίνουν πάτημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να αρνείται κατηγορηματικά να νομοθετήσει υπέρ της συμβιώσεως ατόμων ίδιου φύλου επικαλούμενος διάφορες αρλούμπες [To Βήμα, 31/12/2005], γιατί τρέμει την αντίδραση των θρησκόληπτων ψηφοφόρων του!

    Πρόσφατα μάλιστα (5/1/2006) ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να βγάλει διάγγελμα που θα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία! [in.gr, 4/1/2006] Αυτό και αν είναι! Είχε να γίνει από το 390 μ.Χ. με τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Καλά πάμε, σε λίγο έρχονται οι απαγχονισμοί, ε, κύριε Παπαληγούρα;

    Πώς το είχε πει ο πρώτος (και τελευταίος) Χριστιανός επί της γης; Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί;

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://blogs.gossip-tv.gr/tv-critics/klarina-burana/gay-kalogeroi-aids/

    «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια»
    03 Δεκ 7:26 μμ

    2 σχόλια
    «…και περιμένουν στη σειρά τα φάρμακα τους για το AIDS.” O Tάσος (Τaz) Θεοδωρόπουλος αναμεταδίδει το άρθρο – φωτιά.

    «Η υποκρισία της οργανωμένης θρησκείας, στηρίζει το φόβο και την πείνα. Ο Χριστόδουλος, ένας παράλογα δημοφιλής αρχιεπίσκοπος, στήριξε την άνοδο του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και υποστήριξε ότι τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν τα παιδιά από τον HIV. Την ίδια στιγμή οι μοναχοί του Αγίου Όρους έστησαν το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια. Έξω από τη μονάδα του Συγγρού, μπορείς να δεις καλόγερους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τα φάρμακα τους για τον H.I.V.»

    Αυτές είναι μερικές από τις δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, στο εξαίρετο άρθρο του νεοϋορκέζου Έλληνα συγγραφέα Ιωάννη Πάππου, με τίτλο «Fear & Loathing» και θέμα την άνοδο της ακροδεξιάς και της ομοφοβίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Το άρθρο δημοσιεύτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα σε πωλήσεις και πλέον έγκριτα gay έντυπα του πλανήτη, το αμερικάνικο περιοδικό OUT στο οποίο μεταξύ άλλων μιλάνε η αγαπημένη Πάολα (όχι η τραγουδίστρια) αλλά και το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Τριανταφύλλου. Ο τελευταίος αναφερόμενος στην Λιάνα Κανέλλη, λέει χαρακτηριστικά, «προδότες σαν αυτήν που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε Ουγκάντα πρέπει φοβηθούν».

    Το διεισδυτικό άρθρο του Ιωάννη Πάππου που για άγνωστο (ή γνωστό;) λόγο δεν έχει αναπαραχθεί από τα ελληνικά media, δημοσιεύεται ολόκληρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού OUT, http://www.out.com/news-opinion/2012/11/13/greece-gay-golden-dawn-party-homophobia?page=0,0

    http://nikitidis.blogspot.gr/2007/05/blog-post_23.html

    Έρευνα «Η επανάσταση των κοινοβίων»
    Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία τον Αύγουστο του 1992
    Ιδιόρρυθμοι και «καβιώτες»
    Ιερόσυλοι και αρχαιοκάπηλοι
    «Κληρονομική κατάρα»

    Αποκρουστική ήταν η υπόθεση ιεροσυλίας στην μονή Παντοκράτορος (το μοναδικό μοναστήρι που παραμένει και σήμερα ιδιόρρυθμο). Στα 1885 ο σκευοφύλαξ της μονής Αγάθων έκοψε κομματάκια τα άγια λείψανα και τα πούλησε σε Ρώσους. Λίγο αργότερα, στα 1898, ο εκκλησιάρχης έκλεψε το σπουδαιότερο περγαμηνό έγγραφο της μονής, το Ευαγγέλιο του οσίου Ιωάννου του Καλυβίτη (11ου αιώνα). Ο συνεργός του, ένας δόκιμος μοναχός, συνελήφθη στην Αθήνα όταν προσπάθησε να πουλήσει το σπανιότατο κειμήλιο σε αρχαιοκάπηλους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής ήταν μια μικτή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και σεξ…
    Αυτές οι… «μικτές υποθέσεις» συνεχίστηκαν και φθάνουν μέχρι την εποχή μας. Οι φήμες στην δεκαετία του ’70, που αναπαράγονται ακόμα στις γειτονικές με το Αγιον Όρος περιοχές, οργίαζαν κι έλεγαν ότι οι σπείρες των αρχαιοκάπηλων έστελναν «καραβιές με αγοράκια» στα ιδιόρρυθμα μοναστήρια και για τις υπηρεσίες τους πληρωνόντουσαν με εικόνες, χειρόγραφα και άλλα κειμήλια, που οι ιδιορρυθμίτες έβγαζαν από τις μυστικές κρύπτες.
    Η πιο πρόσφατη «μικτή υπόθεση» συνέβη το 1986 στην ιδιόρρυθμη (τότε) μονή Βατοπεδίου και κατέληξε σε τραγωδία. Ο δόκιμος μοναχός Αναστάσιος Δανδίκας έκλεψε με δυο φίλους του 2 λειτουργικά ειλητάρια 13ου και 14ου αιώνα, 7 αυτοκρατορικά φιρμάνια και διάφορες εικόνες. Τα φυγάδευσαν από μυστικά μονοπάτια στην Κατερίνη. Ένας μέλος της σπείρας συνελήφθη από την Ιντερπόλ στο Μόναχο ενώ προσπαθούσε να πουλήσει τα κειμήλια.
    Ο πρώην μοναχός Αναστάσιος πέθανε από Έιτζ στις 6 Ιανουαρίου 1992 στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ο θάνατος του αποτέλεσε αντικείμενο ρατσιστικής αντιμετώπισης από το «Ράδιο Παρατηρητής».
    Μία αποκρουστική υπόθεση ιεροσυλίας συνέβη τον Δεκέμβριο του 1989 στη μονή Μεγίστης Λαύρας. Μία σπείρα από την Χαλκίδα διέρρηξε το σκευοφυλάκιο κι έκλεψε (ανάμεσα στ’ άλλα) τον μεγαλύτερο στον κόσμο σταυρό από Τίμιο Ξύλο, δώρο στη μονή του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά το 963!
    Αρχηγός ήταν ο πρώην ιδιορρυθμίτης μοναχός της Λαύρας στο διάστημα 1968-70 Ανδρέας Κ. Χατζηιωάννου. Το αποκρουστικό είναι ότι η σπείρα είχε κόψει τον μοναδικό διπλό σταυρό σε κομμάτια.

  • Ο/Η Nikolaos λέει:

   έτσι είναι Πανοσιώτατε/Πανοσιολογώτατε. Αντίθετα η κυριαρχία επί ανθρώπων του άλλου φύλου, παραδείγματος χάριν η σύζυγος να κυριαρχεί επί του συζύγου με ερωτικά βοηθήματα φανερώνει υγιή ψυχολογία γόνιμου χαρακτήρα.
   Έτσι και ο Μέγας Αλέξανδρος που σύμφωνα με αναφορές των αρχαίων (Αθηναίος o Ναυκράτιος, Πλούταρχος, Δικαίαρχος, Διόδωρος Σικελιώτης) ήταν ασθενούς φύσεως ψυχικά άρρωστος επειδή επιθυμούσε είτε κυριαρχία επί ανθρώπων του ιδίου φύλου είτε να είναι κυριαρχόμενος, είδε τον Υδάσπη Ποταμό (σημερινό Πακιστάν) στον ύπνο του, καθότι η ερωτική του δραστηριότητα τον αποχαύνωσε και δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε μέχρι τον Στρυμώνα.
   Και η Ορθόδοξος Εκκλησία ουδέποτε πίστεψε τις ψευδείς και συκοφαντικές φήμες περί ιεραρχών της φιλομόφυλων. Για αυτό και ο πολύπαθος πρώην Αττικής Παντελεήμων που καθαιρέθηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία (πχ μαγνητοφωνημένες κλήσεις με τζόβενα) αποκαταστάθηκε και επανήλθε στην αρχιεροσύνη και κηδεύθηκε ως Αρχιερέας, μετά από σχετική απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Κύριε Μπαρούφη,

   Δεν είμαι ειδικός (δεν τυγχάνω, άλλωστε, πανεπιστήμων)· όμως, έχω διαβάσει ότι η πλειονότης (όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι) όσων είναι λάβροι κατά τών ομοφυλοφίλων είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε διακατέχονται από λανθάνουσα ομοφυλοφιλία.

   ps παρατηρώ και μία αντίφαση: τη λέξη «αγάπη» σε σχόλιο επιεικώς μειωτικό κατά συνανθρώπων μας (μόνον και μόνον επειδή έχουν διαφορετικές προτιμήσεις) – σε αντίθεση με τον αθωωθέντα, αν και είμαι str8, νοιώθω αγάπη για όλο τον κόσμο

  • Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας Αφροδίσιος λέει:

   «Πανοσιώτατε» λόγω των ανορθογραφιών σας – και όχι «πανοσιολογιώτατε» – κ.Ναθαναήλ Μπαρούση, που ανήκετε στο δυναμικό της ανδροπρεπεστάτης Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και υπερασπιστήκατε μαζί με άλλους συναδέλφους σας την παραμονή του προηγούμενου προϊσταμένου σας κ.Κωνσταντίνου στο θρόνο του ενάντια στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να του στείλει ειδική επιτροπή για να ελέγξει την καταλληλότητά του, σας ευχαριστούμε για την παρρησία σας. Άνθρωποι σαν κι εσάς και τον Δεσπότη της Βοστίτσας συμβάλλετε στο να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της αγαπολογούσας Εκκλησίας σας. Με λόγο σκληρό, αντιεπιστημονικό, δαιμονοποιητικό δίνετε την ευκαιρία στην αφιονισμένη κοινωνία μας να καταλάβει πως πέρα από τους ωραίους ναούς, τα γραφικά μοναστήρια, τους κατανυκτικούς ύμνους, η Εκκλησία προσφέρει απλόχερα το σκοτάδι της για να παραμείνει ο κόσμος όσο κακός είναι. Ελπιδοφόρος και ο νεοναζιστικός προσανατολισμός σημαντικής μερίδας του κλήρου και του ποιμνίου για την ανάδειξη της εκκλησιαστικής αντίληψης περί πατριωτισμού. Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε!

   • Ο/Η +Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης λέει:

    Κ. Αφροδίσιε ο κατέχων την άκρα ταπείνωση, άρα και δικαιοσύνη Χριστός μας, χαρίζει στον κάθε ένα είτε τα κρείττω, είτε τα ελλάσωνα, αναλόγως του βίου που έχει και ο κάθε ένας. Και ο έχων πλήρως τας φρένας πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι δωρεές του Χριστού μας σε αυτόν. Εσείς όμως διά του φονταμενταλιστικού λογιδρίου σας θα απολαύσετε πολυκουλτουρικώς την τιμωρία του Χριστού μας τριπλώς:
    1. Η συμπάθειά σας σε κάτι που απέχει της δημιουργίας του Θεού μας, αφού στα πλαίσια αυτής περιλαμβάνεται άρσεν και θύλη, φανερώνει και την έκπτωση αυτής, και την μετοχή σας σε κάτι που εκ του Θεού μας δεν εξέρχεται. Μετέχετε αντί του Χριστού στο κέντρο της υποστάσώς σας, την φαντασίας που αυτή η ίδια είναι η όντως μετοχή στην αμαρτία, και επομένως η συμπάθειά σας έναντι των φιλομοφύλων αποτελεί μετοχή στην αμαρτία, άρα εκ των πραγμάτων είσαστε εκτός Χριστού.
    2. Αυτοπροσδιοριζόμενος ως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας είσαστε αντικανονικός, άρα και εκτός Εκκλησίας.
    3. Η υποκατάσταση του Θεού αποτελεί εξ ορισμού μετοχή στο εγώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση εσείς στο δικό σας, και ως εκ τούτου συνέπεια πτώσεως, αφού ο υψών εαυτόν ταπεινοθήσεται, κατά την ευαγγελική τάξη.
    Και μια συμβουλή: αποδείξατε την τελειώτητα του βίου σας, αφού ο κληρικός ζει σε γυάλινο πύργο και παρακολουθείτε υπό χιλίων ομμάτων, κατά Συνέσσιο τον Άγιο, Επίσκοπο Κυρήνης. Μετά, θα μπορείτε να διεξάγετε αποτυχημένες θεοδικείες που να φανερώνουν την γλυώδη φαιδρότητα του χαοτικού σας εγώ.
    Αυτά αντιτάσσοντας την θεολογία, η οποία εξ ορισμού είναι πάντα δημοκρατική, στον χθόνιο ρεμβασισμό σας που οδήγει στην θολούρα της μυωπικής σας ουτοπίας ως ένας άλλος δυστυχής Δον Κιχώτης.
    Εν αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αρχιμανδρίτη,
    μου είναι πράγματι πολύ δύσκολο να πιστέψω πως είσαι ο φερώνυμος, γιατι εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα όχι μόνο με το μίσος και την ανοησία που διακινείς εδώ, αλλά και με τις απίστευτες ανορθογραφίες σου.
    Το γεγονός πως δεν μπορείς να αντιληφθείς πως μπορεί κάποιος να υπερασπίζεται όντα διαφορετικά από αυτόν, δείχνει πολλά.
    Όλοι μας ξέρουμε επίσης τι κρύβουν συνήθως τα ράσα και δεν χρειάζεται να μας το δείχνεις.
    Θα παρακαλούσα αν συνεχίσεις να γράφεις εδώ, να ανοίγεις πριν ένα ορθογραφικό λεξικό και μια Γραμματική.

   • Ο/Η +Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης λέει:

    Κ. Λασκαράτε όταν υπερασπίζεις κάτι που είναι διαφορετικό μεν από εσένα αλλά δεν διασαλεύει την τάξη που ο Θεός έχει ορίσει, τότε προάγεις τον ανθρωπισμό. Εάν όμως υπερασπίζεσαι κάτι που εξ ορισμού αποτελεί συνέπεια της πτωτικότητας του ανθρώπου, και το οποίο δεν τυγχάνει της ευλογίας του Θεού, τότε και αποτελείς πρόβλημα και ως προβληματικός άνθρωπος μόνο προβλήματα μπορείς να εξάγεις. Όσο λοιπόν η στείρα κουλτούρα σου με θεωρεί φασίστα, τόσο ο δημοκρατικός μου θεολογικός λόγος θα σε θεωρεί κομπλεξικό. Μοιάζεις με αυτόν που στην Παλαιά Διαθήκη λέγει, «άφρων είπεν εν τη καρδία αυτού, ουκ έστιν Θεός». Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα σταματήσεις να κάνεις εξαγωγή σαλότητας.
    Εν αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Σε τα μας παπά;

    http://anthellenism.blogspot.gr/2014/01/anthellenic-notes-9.html

    http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2005/05-02-11.eragr.html#02
    [02] Κοινωνία
    Καταγγελίες-βόμβες Αποκαλύψεων συνέχεια…
    10/2/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 9:58:55 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ – ΝΕΤ 105.8 FM
    Καταγγελία για μητροπολίτη ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου

    Επίσης, άλλη μία καταγγελία-βόμβα έγινε στη ΝΕΤ 105,8 δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους», δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς».

    https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

    Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.
    Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, δίγαμος λέει:

    δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς

    Με το μπαρδόν, διατί δεν εμπιστεύεται τους αρχιμανδρίτας (αγάμους) ο πατήρ Κολλάς;
    Ξεύρει κάτι που υποψιάζομε κύριε Ναθαναήλ μας;

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Στο σκαμνί ο αρχιμανδρίτης που πόζαρε γυμνός με γούνα, στρας και μάσκαρα!
  5 Δεκεμβρίου 2013

  https://www.vice.com/gr/article/mgjxan/omofoviko-paralirima-ekklisias

  Οι πιο Περίεργοι Λόγοι που Έχουν Συλληφθεί Παπάδες στην Ελλάδα

  Δέκα ειδήσεις που θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο τον Αμβρόσιο από το σύμφωνο συμβίωσης.

 10. http://tvxs.gr/news/ellada/diakinoyse-gynaikes-gia-porneia-o-lagos
  ΕΥΠ: Διακινούσε γυναίκες για πορνεία ο Λαγός
  01 Οκτ. 2013

  http://www.protothema.gr/greece/article/315392/giannis-lagos-o-vouleutis-nonos-tis-nuhtas/
  Ο βίος και η πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή

  Γιάννης Λαγός: Ο βουλευτής – «νονός» της νύχτας
  01/10/2013

  Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία. Παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο και ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές ομοϊδεάτες του, χρυσαυγίτες. Τέλος, διαστροφικές τάσεις για ανήλικα κορίτσια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

  Όλα αυτά περιλαμβάνουν ο βίος και η πολιτεία του… αξιότιμου βουλευτή της Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγού, σύμφωνα με αναφορές και προειδοποιήσεις-φωτιά που είχαν κάνει οι επιτελείς της ΕΥΠ από τις αρχές του 2012, πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

  http://www.gazzetta.gr/politiki/article/333730-panagiotaros-teleiosate-poystr-kmpixtes
  Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 – 23:16
  Παναγιώταρος: Τελειώσατε πουστρ….! Κ…μπίχτες!
  Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος «μιλάει» σε ηθοποιούς έξω από το θέατρο «Χυτήριο». Τα σχόλια δικά σας…

  https://www.inewsgr.com/88/panagiotarosmalakes-ithopoioi-tou-kolou-poutanaki-erchetai-i-ora-sou-gamimenes-alvanikes-kolotrypides.htm

  Η συγκέντρωση δεκάδων μελών παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής άρχισε το απόγευμα έξω απο το θέατρο Χυτήριο στην Ι. Οδό, οπου ήταν προγραμματισμένη η παράσταση Corpus Christi, το περιεχόμενο της οποίας θεωρούν βλάσφημο. Ανάμεσά τους και 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων οι Η. Παναγιώταρος και Χρ. Παππάς.

  Παναγιωταρος:μαλακες ηθοποιοι του κωλου-πουτανακι ερχεται η ωρα σου-γαμημενες αλβανικες κωλοτρυπιδες…
  01:12 12/10/2012 – Πηγή: Πρέζα TV 11. https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_6.html
  Τελικά τι είναι ο δεσπότης Σύρου Δωρόθεος; «Νταβατζής» ή «τρελή», «μεγάλη καλιαρντή», και «ψεύτρα»;
  Από giorgis , Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 | 5:34 π.μ.


  https://www.vice.com/gr/article/7x75qz/osa-tromaktika-kai-omofobika-akoysthkan-sth-dikh-poy-a8ww8hke-o-ambrosios?utm_campaign=sharebutton

  Όσα Τρομακτικά και Ομοφοβικά Ακούστηκαν στη Δίκη που Αθωώθηκε ο Αμβρόσιος
  ΤουΜελπομένη ΜαραγκίδουφωτογραφίεςΚωνσταντίνος Ζηργάνος-Καζολέας

  mar 15 2018, 8:54pm
  Ήταν η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός δικάστηκε για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

  Aθωώθηκε με χειροκροτήματα από το κοινό ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στη δίκη που διεξήχθη την Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Ο Αμβρόσιος δικαζόταν σε μια αίθουσα γεμάτη ιερείς, με την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος λόγω ομοφοβικών του δηλώσεων τον Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
  …..

  http://anthellenism.blogspot.gr/2014/01/anthellenic-notes-9.html
  http://vapsomalliades.blogspot.gr/2014/02/aids.html

 12. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Κι ομως δεν αθωοθηκε,η αποφαση του δικαστηριου προβληματισε περισσοτερο πολλα αμνοεριφια ο αριθμος τους ωρα με την ωρα μικραινει και αν γινει μια ερευνα θα δουμε εκπληκτικα αποτελεσματα.

 13. Ο/Η Po λέει:

  Ορισμένα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες μέρες -μα τι λέω, τους τελευταίους μήνες, κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχάσουμε το τεκμήριο της αθωότητας που διακρίνει τον νομικό μας πολιτισμό. Ουδείς ένοχος έως ότου αποδειχθεί. Να μην το ξεχνάμε ποτέ. Π ο τ έ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.