ΠΟΑΣΥ: Γιατί δεν συνελήφθη ο Ιβάν Σαββίδης; [Α Π Ο Ρ Ι Α !]

[Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της ασκεί σκληρή κριτική σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και εγείρει σειρά ερωτημάτων]

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

«Για μία ακόμη φορά παρακολουθούμε το φαινόμενο της αθλητικής βίας –που τείνει να γίνει αποκλειστικά «ελληνικό προστατευόμενο προϊόν», φυσικά μόνο για εσωτερική κατανάλωση–, να γιγαντώνεται ως ανομία, να εκσυγχρονίζεται ως «γκέτο» και να αποτελεί δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της ζοφερής ελληνικής πραγματικότητας.

Χθες Κυριακή, όλη η Ελλάδα έμεινε άφωνη, όταν στον «ποδοσφαιρικό αγώνα» στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, είδε να εισβάλλουν «φίλαθλοι» στον αγωνιστικό χώρο, παράγοντες της γηπεδούχου ομάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο ο οποίος σε κοινή θέα ήταν ζωσμένος με όπλο, που δυστυχώς δεν προκάλεσε την άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη σύλληψή του από τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που ήταν επιφορτισμένη με την τήρηση της τάξης.

Δύο αμείλικτα ερωτήματα γεννούνται για το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό, τα οποία πρέπει άμεσα να απαντηθούν:

α) Για ποιο λόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακής προστασίας;

β) Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; ‘Η θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;

Η Ομοσπονδία μας παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση σε τέτοια επικίνδυνα και ντροπιαστικά γεγονότα, καθώς το θεωρεί υποχρέωσή της, και προς τους αγνούς φιλάθλους, αλλά και προς τους αστυνομικούς, που καλούνται σε κάθε αθλητικό γεγονός, να λάβουν μέτρα τάξης, προσμετρώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς τους, από έμμισθους τραμπούκους που με την ανοχή όλων των υπευθύνων, υποθάλπονται και δεν τους ακουμπάει ο νόμος.

Άραγε, γιατί; Ποιούς εξυπηρετούν;

Απάντηση: Όλους αυτούς που λυμαίνονται τον αθλητισμό χρόνια τώρα, αδιαφορώντας και για τους αγνούς φιλάθλους αλλά και για τους τραυματισμένους αστυνομικούς, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους και την επιρροή τους.

ΨΕΜΑΤΑ;

Τα χθεσινά ντροπιαστικά, για κάθε κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία, απαράδεκτα γεγονότα, δυστυχώς, δεν αποτελούν μια ακόμα συνήθη πράξη βίας και ανομίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η τελευταία πράξη του προαναγγελθέντος θανάτου του ελληνικού πρωταθλήματος, την οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υπογράψει πάραυτα, βάζοντας οριστικά τέρμα σ’ αυτήν την τρισάθλια αντιαθλητική και ανθελληνική φαρσοκωμωδία που θέλει να λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση περί δήθεν εξυγίανσης του χώρου, απλά θα αποδεικνύει την πλήρη παράδοση των αρμοδίων στα ισχυρά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εκμεταλλευόμενα την απλή και άδολη αγάπη του κόσμου για ένα λαϊκό άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Ως Έλληνες αστυνομικοί αρνούμαστε να είμαστε πλέον θεατές είτε κομπάρσοι στον ανελέητο πόλεμο αυτών των συμφερόντων και καλούμε την ελληνική πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Εκτός από τη λήψη δραστικών μέτρων εναντίον όσων παρανομούν, επιβάλλεται η δραστηριοποίηση και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για την ουσιαστική απομόνωση των χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί. Οφείλουμε όλοι να γυρίσουμε σελίδα για ένα γνήσιο αθλητικό πνεύμα και μια αληθινή κουλτούρα μη βίας στους αθλητικούς χώρους.

Έξω οι μαφίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι στο νόμο της ζούγκλας, ναι σε έναν αθλητικό κόσμο που θα υπηρετεί όλα τα αθλητικά ιδεώδη, την ευγενή άμιλλα, την ισότητα, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση, την ειρήνη και την επιδίωξη όχι τόσο υλικών, αλλά, πρωτίστως, ηθικών και ψυχικών απολαβών».

Advertisements
This entry was posted in Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to ΠΟΑΣΥ: Γιατί δεν συνελήφθη ο Ιβάν Σαββίδης; [Α Π Ο Ρ Ι Α !]

 1. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Βλέπουμε, στις φωτογραφίες, μπάτσους ένστολους (πιθανολογώ θα υπήρχαν και με πολιτικά) δίπλα στο Σαββίδη. Γιατί δεν τον συνέλαβαν; Φοβόντουσαν τους «μπράβους» του; Αγνοούσαν τη Νομοθεσία; Βαριόντουσαν;
  Θα ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος [και, ενδεχομένως, και ποινική δίωξη (πχ για παράβαση καθήκοντος)] κατ’ αυτών τών μπάτσων; Τι λέει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός ΠροΠο;

  Παρατηρούμε και την υποκρισία τών ίδιων τών μπάτσων: η ΠΟΑΣΥ είναι συνδικαλιστικό όργανο και, ως συνδικαλιστικό όργανο, έχει και πειθαρχικό. Αντί, λοιπόν, να εκδίδει ανακοινώσεις (προφανώς, για δημιουργία εντυπώσεων), θα (εγ)καλέσει στο πειθαρχικό της αυτούς τους μπάτσους που, παρόντες όντες, δεν συνέλαβαν το Σαββίδη; Όχι βέβαια, δεν πρόκειται να τους (εγ)καλέσει στο πειθαρχικό επειδή αφενός χρειάζεται και τις ψήφους τους [ποιος (εκλεγμένος) συνδικαστικής θέλει να δυσαρεστήσει συναδέλφους του] και αφετέρου ποτέ δεν φθαίνε οι συνάδελφοι τών συνδικαλιστών [πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι (πολιτικοί, Δικαστικοί λειτουργοί, Αναρχικοί, και πάει λέγοντας)]!

  • Ο/Η Po λέει:

   συμφωνούμε, αλλά το συγκεκριμένο γεγονός παραμένει: Δ ε ν συνελήφθη ο Ιβάν ο Κοντός με τη κουμπούρα…

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Δεν διαφωνούμε.
    Επιτρέψτε μου να επισημάνω και ότι αυτή η κίνηση ήταν ακρώς συμβολική (πιθανολογώ και μελετημένη) και, δυστυχώς, ο «κοντός» βγήκε κερδισμένος: έδειξε ότι δεν υπολογίζει τίποτε και ενθουσίασε όλους τους ελληναράδες (βλ. και τη σχετική δήλωση τού λαϊκιστή Ψωμιάδη) που αρέσκονται σε τσαμπουκάδες. Ο Σαββίδης, αν και αντιπαθής, είναι έξυπνος (βέβαια, πολλοί έξυπνοι «την πατάνε») και γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι (με τόσους «μπράβους» γύρω του) δεν τού χρειάζεται καμμία κουμπούρα. Πρόκειται για κινήσεις εντυπωσιασμού.

 2. Ο/Η Ιωάννης Δάσκαλος λέει:

  Aκόμη και εάν ο Σαββίδης, πράγματι, είχε (νόμιμη) άδεια οπλοφορίας, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είχε για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ όπλο!
  Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, πρόκειται για εξάσφαιρο περίστροφο .38 cal (calibre ή caliber είναι το διαμέτρημα κάννης και επειδή μετράται με εκατοστά της ίντσας και, ως γνωστόν, η ίντσα ισούται με 0,0254 m η συγκεκριμένη κάννη έχει διαμέτρημα 0,009652 m). Όμως, το μήκος της κάννης είναι ΜΟΝΟΝ 2 ιντσών (δηλ. 0,0508 m)! Απαγορεύεται «διά ροπάλου» περίστροφο ή πιστόλι να έχει μήκος κάννης λιγότερο από 4 ίντσες (0,1016 m). Από ό,τι γνωρίζω, αφενός απειροελάχιστες εταιρίες (γνωρίζω μόνον τρεις «Colt» ΗΠΑ, «Smith & Wesson» ΗΠΑ και «Taurus» Βραζιλίας – δεν μπορώ να αποκλείσω να υπάρχουν κι άλλες) παράγουν τέτοια περίστροφα (τα πιο αξιόπιστα κοντόκαννα 2 ιντσών περίστροφα θεωρούνται τα μοντέλα «Cobra» της «Colt») και αφετέρου χρησιμοποιούνται μόνο στις ΗΠΑ και Καναδά από ασφαλίτες (δηλ. μπάτσους με πολιτικά που, ενδεχομένως, τα κρύβουν στο παπούτσι τους) – με λίγα λόγια: δεν μπορούν να τα έχουν ούτε ένστολοι μπάτσοι ούτε καν συλλέκτες [βέβαια, το πώς αυτά τα όπλα διαχέονται στον υπόκοσμο (είτε από τις βιομηχανίες είτε από τη μπατσαρία) είναι μια άλλη ιστορία]!
  H κατοχή τέτοιου κοντόκαννου περιστρόφου είναι κακούργημα. Επειδή ζω στην Ελλάδα, έχω τη βεβαιότητα ότι κανείς Εισαγγελεύς δεν πρόκειται να το καταλάβει και να ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υποθέτω αγαπητέ Διδάσκαλε, πως τα κοντόκαννα απαγορεύονται διότι μπορούν να κρυφτούν από το άγρυπνο βλέμμα της αδέκαστης Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και απορώ πως ένας ευφυής όπως υμείς, θεωρεί πως αν ο Εισαγγελεύς αντιλαμβάνετο ή έστω επληροφορείτο θα ασκούσε δίωξιν, έτι δε περισσότερον η δίωξις αύτη θα εκδικάζετο προ της παραγραφής της.
   Μη λέμε ότι θέλουμε, στο Τσιπριστάν-Καραμανλιστάν, τ.Παπανδρεϊστάν ζούμε.

  • Ο/Η Λητώ λέει:

   Και εγώ αφενός το ήξερα και αφετέρου το παρατήρησα και, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 3 (ΤΡΕΙΣ) που το συζητήσαμε και το ήξεραν και το παρατήρησαν. Και όμως, ουδείς δημοσιογράφος το έχει θίξει. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι είναι άσχετοι και άχρηστοι, είναι δυνατόν κανείς από το περιβάλλον τους ούτε να το ήξερε ούτε να το παρατήρησε; Τα ενδεχόμενα, λοιπόν, είναι δύο και μόνο δύο: είτε όλοι οι δημοσιογράφοι είναι άσχετοι και άχρηστοι και συναναστρέφονται μόνο με άσχετους και άχρηστους είτε ενυπάρχει μια ΥΠΟΠΤΗ σιωπή [σκοπιμότητες (πχ μελλοντικές εκβιάσεις) ή ανταλλάγματα].
   Που ζούμε;

 3. Ο/Η Ιβάν ο τρομερός λέει:

  Γιατί δεν συνελήφθη;
  Τον έσωσε η Αγία Τριάς
  Πούτιν, Τσίπρας, Εκκλησία

  Πατριώτες πιστολέρος του ελληνικού πολιτισμού, της Αριστεράς και της Ορθοδοξίας


  «Παράγκες», όπλα και παρασκήνιο: Μάχη σε ένα «Σούπερ Τσίρκο» (tvxs)
  Tο πρωτάθλημα – παρωδία της «Σούπερ Λιγκ» διακόπηκε, ο Ιβάν Σαββίδης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην ριζική εκκαθάριση των γηπέδων της σήψης.

 4. Ο/Η Πνεύμα και Ηθική λέει:

  • Ο/Η Iβάν και Αλέκσις λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/o-fb.html

   O Ιβάν Σαββίδης δεν «ενέκρινε» ανάρτηση δημοσιογράφου του «Εθνους» στο f/b και τον απέλυσε.
   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 | 10:28 π.μ.

   (….)
   Εδωσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ και από τον Δεκέμβρη του 2013 κατέχει το 90% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ με λιγότερα από 4.000.000 ευρώ αγόρασε τις εφημερίδες «Εθνος», «Εθνος της Κυριακής» και «Ημερησία», τέλη Ιούλη 2017.

   Σαν εκδότης λοιπόν κι αυτός, προχώρησε σε μια κίνηση για να επιβεβαιώσει και να «διευρύνει» όσα έγραφε ο Λαμπράκης (8/1/2012) στην στήλη του στο «Βήμα»: «Δεν υπάρχουν εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα».
   Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε να συμπληρώσει τώρα την θέση Λαμπράκη προσθέτοντας: «Ούτε στην προσωπική ζωή και στις κοινωνικές τους επαφές μπορούν οι δημοσιογράφοι να έχουν άλλη άποψη απ’ αυτή του αφεντικού τους».

   (….)

   Κάπως έτσι την «πάτησε» και ο αρχισυντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ του «Εθνους», Βαγγέλης Αρναούτογλου. Και η φάση είναι ότι το «παράπτωμα» του δεν το «διέπραξε» στο ΜΜΕ που εργάζεται αλλά στην παρουσία που έχει σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης (!). Εκανε δηλαδή το «λάθος» να ανεβάσει στο facebook μια φωτογραφία που έδειχνε τον εργοδότη του, οπλοφόρο, να εισβάλει σε αγωνιστικό χώρο και να τραμπουκίζει. Μετά απ’ αυτό ο Ιβάν Σαββίδης, τον απέλυσε.

   Ας δούμε τι αναφέρει ο ίδιος δημοσιογράφος στο f/b

 5. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/otan-o-iban-apeilise-me-mpourloto-to-maksimou/2.121908

  Όταν ο Ιβάν απείλησε… με μπουρλότο το Μαξίμου

  Μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη θα κάνει το Antinews. Μια αποκάλυψη που δεν επιδέχεται διάψευσης κι όποιος θέλει ας το κάνει. Ήταν εκεί τέσσερις άνθρωποι, πέραν των γραμματέων και φαρισαίων.

  Είναι Τετάρτη, πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τα απίστευτα έκτροπα που έγιναν με τον πιστολέρο Σαββίδη. Εκείνη την ημέρα ή μάλλον νύχτα, περνά την πίσω πόρτα του Μαξίμου ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

  Κατευθύνεται στο πρωθυπουργικό γραφείο και ξέρει το δρόμο καλά μιας κι έχει ξαναπάει. Ο Σαββίδης κατέβηκε εκτάκτως από τη Θεσσαλονίκη να κάνει τη συνάντηση. Στο ίδιο γραφείο, εκτός του πρωθυπουργού, βρίσκονται οι κ. Φλαμπουράρης και Θανάσης Καρτερός, ο ρωσομαθής διευθυντής του γραφείου τύπου του Μαξίμου.

  Όπως λένε όσοι άκουσαν την κουβέντα, ο Σαββίδης, με τη βοήθεια του… διερμηνέα Καρτερού, απαίτησε ευνοϊκή μεταχείριση για τον ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι λίγες ημέρες μετά εκδικαζόταν η υπόθεση του ρολού που έπεσε στο κεφάλι του προπονητή του Ολυμπιακού. Ήταν σε δεύτερο βαθμό και ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε να μην χάσει τρεις βαθμούς, παρά μόνο να μηδενιστεί, το μικρότερο κακό ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

  Ο Ιβάν Σαββίδης του έβαλε τις φωνές λέγοντας ότι για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει όλα τα «σαπάκια» και τα διατηρεί, έχει βάλει εκατομμύρια και θέλει να ξεμπλέξει ο ΠΑΟΚ από τις περιπέτειες. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι θα «τους κάψει» αν δεν κάνουν αυτά που θέλει. Προφανώς έχει άσους στο μανίκι του και μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.

  Και ω του θαύματος, τρία 24ωρα μετά, στη μία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου βγήκε η πρωτοφανής απόφαση που χάριζε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ και του έδινε τη δυνατότητα να παίξει και με κόσμο με την ΑΕΚ.

  Βεβαίως τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι, τι έγινε τελικά στο ντέρμπι και πώς μια πιστόλα του έξαλλου Ιβάν, τους χάλασε τα σχέδια.

  Η επίσκεψη όμως στο Μαξίμου έγινε, ο εκβιασμός πέτυχε και σίγουρα θα συνεχιστεί γιατί η κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της.

  Τώρα, αν ο Σαββίδης είχε συγκρατηθεί και δεν έβγαζε τα κουμπούρια ενδεχομένως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και ίσως κάνει τώρα από το μακρινό Ροστόφ νέους εκβιασμούς στην κυβέρνηση για να πέσουν οι τόνοι, να είναι η μικρότερη δυνατή τιμωρία.

  Έτσι, πολεμάει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας τη διαπλοκή. Να τους χαιρόμαστε.

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Μετά την επακολουθήσασα γνωστή εξέλιξη, γιατί ο κοντός με το κουμπούρι (το οποίο, με τόσους «μπράβους» γύρω του, δεν χρειάζετο)¹ πήγε στο Ροστόβ; Μήπως για να λάβει οδηγίες από τους Ρώσους αρχι«μαφιόζους» (ολιγάρχες);
   Και βέβαια, επαναλαμβάνω ότι ήταν κίνηση εντυπωσιασμού (πιθανολογώ ότι την είχε σχεδιάσει και ανέμενε την κατάλληλη ευκαιρία) που ενθουσίασε όσους οπαδούς τού ΠΑΟΚ είναι λαϊκιστές και βγήκε κερδισμένος (οι ελληναράδες αρέσκονται σε κάτι τέτοια).

   ¹ για την πληρότητα τού θέματος, θα επιθυμούσα να προσθέσω ότι για τους αρχιμαφιόζους τών ΗΠΑ θεωρείτο αναξιοπρεπές να οπλοφορούν οι ίδιοι

   • Ο/Η Άγριος λέει:

    Συμφωνώ και στο ό,τι ο Σαββίδης βγήκε (δυστυχώς) κερδισμένος και συμπληρώνω ότι οι ελληναράδες, όπως φωνάζουν για το Φραγκούλη «είναι τρελλός, είναι τρελλός ο στρατηγός», θα φωνάζουν και για το Σαββίδη «είναι μούρη, είναι μούρη ο κοντός με το κουμπούρι»!

 6. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_21.html

  Αγκαλιά με (κάθε είδους) καπιταλιστές και μαφιόζους
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 | 7:11 μ.μ.

  ………………..
  Ηταν ο Τσίπρας που αποκαλούσε τον Σαββίδη «υγιή επενδυτή που δε θέλει να παραδοθεί στη διαπλοκή» (διαβάστε σχετικά στη διπλανή στήλη) και ήταν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, που έπλεκε εγκώμια στον «Ιβάν τον τρομερό», καταγγέλλοντας τα «συμβόλαια ηθικής δολοφονίας του» από τους «διαπλεκόμενους» (δείτε σχετικά στη σελίδα 15).
  ……………………
  Χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό, η «Αυγή» θέλησε να μας πει ότι δεν είναι μόνον ο Σαββίδης, είναι και άλλοι οι «νονοί». Δεν τους κατονόμασε, βέβαια, αλλά μίλησε μ’ έναν χαρακτηριστικά αόριστο (και γι’ αυτό άσφαιρο) υπότιτλο: «Σαράκι για τον αθλητισμό και την ποιότητα της δημοκρατίας η ανεξέλεγκτη δράση παραγόντων του ποδοσφαίρου και του υποκινούμενου χουλιγκανισμού».

  Είναι φανερό ότι προσπαθούν να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά της διαπλοκής με καπιταλιστές τύπου Σαββίδη, αλλά να ρίξουν και τον ίδιο τον Σαββίδη στα μαλακά, βάζοντας την υπόθεσή του μέσα στο γενικό πλαίσιο («όλοι φταίνε»). Ομως, δεν είναι μόνο ο Σαββίδης. Μιλώντας για «νονούς του ποδοσφαίρου» η φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως απευθύνεται σε Λωτοφάγους (ή Χαχόλους), που έχουν ξεχάσει τα νταλαβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρινάκη (την περίοδο της άδοξης προσπάθειας του Παππά να μοιράσει την τηλεοπτική πίτα σε… μη διαπλεκόμενους καπιταλιστές), αλλά και τα αίσχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον άλλο «κάπο», τον Μελισσανίδη, που επί μια τριετία έσπερνε τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να τσακίσει κάθε αντίσταση στα άνομα-καταστροφικά σχέδιά του. Ηταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που του έκανε πλάτες, κινούμενη σε δυο επίπεδα: από τη μια καλύπτοντας το όργιο της μαφιόζικης δράσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και από την άλλη εκβιάζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες να του δώσουν την πολυπόθητη άδεια. Να θυμίσουμε εν συντομία τα γεγονότα, για να μη νομίζουν οι συριζαίοι ότι πάσχουμε από αμνησία ή ότι είμαστε ηλίθιοι.

  Πρέπει να πούμε ότι -όπως συνέβη και με τον Σαββίδη- οι συριζαίοι τον Μελισσανίδη τον «κληρονόμησαν» από τους Σαμαροβενιζέλους. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να «υιοθετήσουν» τους συγκεκριμένους καπιταλιστές (και όχι μόνον αυτούς), όπως συμβαίνει με κάθε αστική κυβέρνηση. Γιατί οι συγκεκριμένοι καπιταλιστές ανταποκρίνονταν στο πρότυπο της «διαπλοκής». Ελεγχαν μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, με «ιδιωτικούς στρατούς» αποτελούμενους από οπαδούς-τυφλά ενεργούμενα, και έδειχναν διατεθειμένοι να μπουν στα ΜΜΕ ή να ασκήσουν επιρροή σε ΜΜΕ υπέρ της κυβέρνησης (ο Μελισσανίδης, χάρη στη διαφήμιση του ΟΠΑΠ, ασκεί στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, μεγαλύτερο έλεγχο απ’ αυτόν που ασκεί ο Μαρινάκης).

  Δεν ξέρουμε τι επαφές είχε αναπτύξει ο Σαββίδης με τους συριζαίους, όσο αυτοί βρίσκονταν στην αντιπολίτευση (είχε σίγουρα με τον Καμμένο), όμως οι επαφές τους με τον Μελισσανίδη ουδέποτε διαψεύστηκαν. Φλαμπουράρης και Στρατούλης επισκέπτονταν την άνοιξη του 2014 τα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη, όπου και έκλεισαν το «ντιλ». Μιλάμε για τον ορισμό του παρασκήνιου και της διαπλοκής. Και μια ωραία μέρα, ο Στρατούλης πήγε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (χωρίς να είναι μέλος της!), όπου συζητιόταν το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής για να ανακοινώσει περιχαρής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει μεν το νομοσχέδιο, όμως θα υπερψηφίσει τα δύο άρθρα που μπήκαν τσόντα, για να ανοίξουν το δρόμο στο καταστροφικό σχέδιο του Μελισσανίδη.

  Ομως, στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρχαν άνθρωποι που αντιστέκονταν. Και τότε άρχισαν οι επιχειρήσεις τύπου μαφίας από τον «ιδιωτικό στρατό» του «προέδρου». Επιχειρήσεις που ολοκληρώθηκαν με την επίθεση σε όσους δοκίμασαν να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συγκέντρωση που είχε καλέσει το Συντονιστικό Κατοίκων, σωρεία τραυματισμών, εισβολή, βανδαλισμό και απόπειρα εμπρησμού της «Στρούγκας». Ολα αυτά υπό τα αδιάφορα βλέμματα των μπάτσων, με τις πλάτες των ΜΑΤ. Εγινε σάλος. Κόσμος και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να διαμαρτύρεται. Ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου έγραψε πύρινο καταγγελτικό άρθρο ενάντια στην προσπάθεια υφαρπαγής τμήματος του άλσους της πόλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, κατασκευάζοντας μια οριακή απόφαση της πολιτικής του γραμματείας (με μια ψήφο διαφορά, κατά του σχεδίου Μελισσανίδη). Ο σχετικός νόμος καταψηφίστηκε στο σύνολό του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια αναγκαστική υποχώρηση που -όπως φάνηκε από τη συνέχεια- περιλάμβανε τη διαβεβαίωση προς τον Μελισσανίδη ότι όλα θα γίνουν «όπως πρέπει».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και απαλλαγμένος από την προεκλογική πίεση άρχισε να αβαντάρει τον Μελισσανίδη και το σχέδιό του. Σε διοικητικό επίπεδο πίεζε τις υπηρεσίες να κάνουν τα στραβά μάτια και να βάζουν την υπογραφή τους κάτω από καραμπινάτες παρανομίες. Και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο άφησε τον «ιδιωτικό στρατό» των μπράβων να σπέρνει τον τρόμο ενάντια σε όσους επέμειναν να αντιστέκονται. Αυτή τη φορά τα πυρά των μπράβων δε στράφηκαν μόνο ενάντια στους λίγους εύψυχους που επέμεναν να αντιστέκονται. Αγκάλιασαν και τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής (που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!), η οποία -κινούμενη αυστηρά στο πλαίσιο της νομιμότητας- δε συναινούσε στις κραυγαλέες παρανομίες. Η «Στρούγκα» αποκλείστηκε από μπράβους που… έψηναν αρνιά στο πεζοδρόμιο! Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου ξυλοκοπήθηκε από μπράβους μπροστά στα αδιάφορα μάτια των μπάτσων! Κι όταν ο αντικαπιταλιστικός χώρος ανήγγειλε πορεία αλληλεγγύης στη «Στρούγκα», τα ΜΑΤ την έφραξαν στα όρια της Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ την ίδια στιγμή η κεντρική λεωφόρος της είχε παραδοθεί στους χούλιγκαν που ασχημονούσαν και ξυλοκοπούσαν όποιον δεν τους άρεσε η φάτσα του.

  Η είσοδος του κουμπουροφόρου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ήταν εντυπωσιακή επικοινωνιακά, όμως από άποψη παρανομίας, αλητείας, πολιτικού τραμπουκισμού και μαφιόζικης συνεργασίας κυβέρνησης-καπιταλιστή, τα όσα συνέβησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν πολύ πιο «ανεβασμένα».

  Το φαινόμενο είναι πολιτικό και όχι ποδοσφαιρικό. Οι ιδιωτικοί στρατοί των καπιταλιστών του ποδοσφαίρου αποτελούν ένα ιδιόμορφο «λόμπι», που καμιά φορά αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό από τα γνωστά «λόμπι». Στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα αυτός ο στρατός κατάφερε να τρομάξει τον πλατύ κόσμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ευρεία κοινωνική στήριξη στην αντίσταση ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του καπιταλιστή. Το κράτος, με εντολές της κυβέρνησης, στάθηκε στο πλευρό του «παρακράτους», αρωγός και προστάτης του.
  ………………………….

  • Ο/Η Αγαθός μεσήλιξ λέει:

   Όπως αναμένετο, η ΑΕΚ δεν πολυφωνάζει (ok φωνάζει τυπικά και ήπια – δεν ξεσηκώνει). Ο ΠΑΟΚ τής προσέφερε μία καλή ευκαιρία να «κλείσει», μια και καλή, τις πάμπολλες «καραμπινάτες» πολεοδομικές παραβάσεις που συντελέσθησαν και συντελούνται κατά την ανέγερση του γηπέδου της. Ως γνωστόν, ο Σαββίδης έχει καλές σχέσεις με τον Τσίπρα και ίδιως με τον Καμμένο. Ο ΠΑΟΚ θα τη γλυτώσει αφενός λόγω ψήφων (άλλωστε, πάντα ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει μια απαράδεκτη εύνοια για λόγους ψηφοθηρικούς) και αφετέρου λόγω Σαββίδη. Η ΑΕΚ θα το εκμεταλλευθεί. Δυστυχώς, στη γελοία χώρα που έχουμε την ατυχία να ζούμε, αποτελούν θεσμό και οι «“άνομοι” συμψηφισμοί».

 7. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/404317/mitropolitis-stirizei-ivan-savvidi-gia-oplo-einai-synaisthimatikos-aythormitos-kai-ayto

  ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ, ΗΣΑΪΑΣ
  Μητροπολίτης στηρίζει Ιβάν Σαββίδη για το όπλο: «Είναι συναισθηματικός, αυθόρμητος και αυτό το πλήρωσε…»

  21|03|2018 18:31

  Τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για το συμβάν με το ντου του με όπλο στο γήπεδο, εξέφρασε μέσα από ανοιχτή επιστολή του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας.

  Ο Μητροπολίτης Ταμασού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα «υπερβολικά αρνητικά σχόλια» που ακούγονται εναντίον του κ. Σαββίδη, πρόσθεσε πως τον γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια και παρακολουθεί «το τεράστιο έργο του για τη στήριξη του απόδημου ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

  Όσον αφορά τα γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως ο κ. Σαββίδης είναι «αυθόρμητος και συναισθηματικός χαρακτήρας και αυτό το πλήρωσε ακριβά στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ομολογώ ότι με ξένισε αυτό το γεγονός, όμως την επόμενη μέρα που μετανοημένος ζήτησε συγνώμη, αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.