Η Μια Χαρά Αριστερά και οι Ηθικές προσλήψεις συγγενών και φίλων (δια την μείωσιν της ανεργίας)

[Ο βέρος μαχητής της διαφθοράς και της διαπλοκής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «τακτοποίησε» τον υιό του στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με μεικτές ετήσιες απολαβές €56.000]

Στελέχη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διόρισαν τα «δικά τους παιδιά» στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αδίκως κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μείωσε την ανεργία. Για τα δικά του «παιδιά» φρόντισε υπέρ το δέον, και μάλιστα τα τοποθέτησε σε προνομιακές θέσεις με μισθούς προ κρίσης. Οπως είπε και ο Λένιν, γιατί να μην ταξιδεύουν όλοι στην πρώτη θέση και να αρκούνται στις οικονομικότερες; Διότι ταξίδι στην πρώτη θέση είναι να διορίζεσαι στην  Ελλάδα της μαύρης και της απλήρωτης εργασίας στα Ελληνικά Πετρέλαια με αμοιβές που άλλοι δεν τις βλέπουν ούτε στον ύπνο τους με μοναδικό κριτήριο τα κομματικά διαπιστευτήρια. Ολα απολύτως νόμιμα, αλλά πόσο ηθικά;

Το μεγαλύτερο ερώτημα τίθεται για τους υπουργούς και τα τέκνα τους. Ιδίως για τον επίμονο μαχητή της διαφθοράς και της διαπλοκής Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο υιός του Πάρης προσελήφθη πριν από έναν χρόνο στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ. Ο συνηθισμένος μισθός σε αντίστοιχες θέσεις στα ΕΛΠΕ κυμαίνεται μεταξύ 33.000 και 35.000 ευρώ. Η κόρη του κ. Παπαγγελόπουλου είναι υπάλληλος της Βουλής από το 2009, έτος κατά το οποίο ο πρώην αντεισαγγελέας Εφετών παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ.


Στην ίδια υπηρεσία των ΕΛΠΕ εργάζεται και ο Μάνος Χουρμούζης, γαμπρός του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπως επίσης η Χριστίνα Χαλανούλη, πρώην υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ.

Πρόσληψη μέσω εργολάβου έγινε για την Κατερίνα Τσαρουχά, κόρη της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία το 2012 μεταπήδησε από τη ΝΔ στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στα ΕΛΠΕ βρέθηκε θέση και για τη Μαρίζα Κορωνιωτάκη, κόρη του πρώην προέδρου του ΑΔΜΗΕ Μανώλη Κορωνιωτάκη. Ο πατήρ Κορωνιωτάκης, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε διοριστεί πρόεδρος στον ΑΔΜΗΕ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη το 2015 αλλά καρατομήθηκε από τον Γιώργο Σταθάκη το 2017. Στο ενδιάμεσο προκάλεσε σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε ότι μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής της ΔΕΗ, Ιωάννη Μπλάνα, είχαν αυξήσει τους μισθούς τους κατά 20.000 ευρώ τον μήνα και είχαν εισπράξει αναδρομικά ύψους 200.000 ευρώ! Το θέμα έφτασε στη Βουλή από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Κώστα Σκρέκα. Οταν ο κ. Σταθάκης τούς κάλεσε για εξηγήσεις, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ είπαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει και παραιτούμενοι δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα.

Υψηλότατες αποδοχές ύψους 160.000 ευρώ τον χρόνο προβλέφθηκαν για τον Σπύρο Μιχαλακάκη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της BP Ελληνική. Στα εταιρικά έγγραφα αναγράφεται ως σύμβουλος διοίκησης.

Στα φιλόξενα ΕΛΠΕ έχουν προσληφθεί ακόμα οι: Παναγιώτης Ροδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εργάστηκε αρχικά στη Διεύθυνση Υγιείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος του ομίλου και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Research & Development καυσίμων και λιπαντικών, kαι η Σωτηρία Λιακάκη, εισηγήτρια σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, διευθύντρια Διαχείρισης Αλλαγών στο Ανθρώπινο Δυναμικό.

Επιπλέον, δύο στελέχη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (πρόκειται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ), οι Σωτήρης Πελεκάνος και Θεόφραστος Βαμβουρέλλης. Οι εργασιακές συνθήκες στα ΕΛΠΕ είναι τόσο χαλαρές που ο Θ. Σκαρμούτσος, ο οποίος προσελήφθη ως στέλεχος πωλήσεων αλλά εργάζεται ταυτόχρονα και στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ζήτησε να έχει ειδικό ωράριο ώστε να εξυπηρετεί και τις δύο δουλειές, και το αίτημά του έγινε αποδεκτό.

Κρουστάλλη Δήμητρα -Το Βήμα

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Η Μια Χαρά Αριστερά και οι Ηθικές προσλήψεις συγγενών και φίλων (δια την μείωσιν της ανεργίας)

 1. Ο/Η Po λέει:

  αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσει:

  • Ο/Η Po λέει:

   Ο Πρωθυπουργός ψάχνει για… «χρήσιμους πρόθυμους»

   Του Γιάννη Σιδέρη

   Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται οι Διόσκουροι του αντιμνημονιακού αγώνα Τσίπρας–Καμμένος, την ώρα που ο εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα επιταχύνονται δραματικά. Η χθεσινή αποστροφή Καμμένου περί «ομήρων» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, βρίσκεται σε ευθεία και οξεία αντίθεση με την άποψη Τσίπρα, περί συνήθους μεθοριακού επεισοδίου (Ε, ναι… συνήθη πράγματα. Κατ’ έθιμον… ετησίως τα δύο κράτη αιχμαλωτίζουν στρατιωτικούς της άλλης πλευράς!).

   Το βάθρο συνεργασίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτως ή άλλως είναι θρυμματισμένο από καιρό. Απλώς το Σκοπιανό ήρθε να δώσει την χαριστική βολή στην σχέση των δύο που υπόσχονταν «μαζί ως το τέλος», σχέση περιπετειώδη, που βιώθηκε με πολλαπλές απιστίες (Σύμφωνο Συμβίωσης, μάθημα θρησκευτικών, φυλακές κ.α ).

   Πέραν του Σκοπιανού, σε τροχιά βίαιης ωρίμανσης είναι και η βορειοδυτική πλευρά του τόξου, το Αλβανικό. Τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η έναρξη διαδικασιών ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. Ωστόσο οι ευρωπαίοι εταίροι αν και επιθυμούν την γρήγορη ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιθυμούν αυτές να ενταχθούν «αποκαθαρμένες» από τα διαχρονικά διακρατικά τους προβλήματα, έτσι ώστε να μην εισάγουν στους ευρωπαϊκούς αρμούς τις βαλκανικές εντάσεις.

   Σε αυτή την τροχιά εντάσσεται και η υπερδραστηριότητα της κυβέρνησης δια του κ. Κοτζιά να επιλύσει Σκοπιανό και Αλβανικό. Και αν για το Σκοπιανό το διακύβευμα είναι γνωστό, καθώς έχει γίνει υπόθεση τμημάτων του λαού – αυτού που ο πρωθυπουργός απεκάλεσε ετερόκλητο όχλο – το Αλβανικό βρίσκεται στο λαβύρινθο της μυστικής διπλωματικής διελκυστίνδας. Ο λαός δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

   Και όπως για το Σκοπιανό μαθαίναμε την πορεία των διαπραγματεύσεων από τους κ. Ζάεφ και Δημητρώφ, για το Αλβανικό μαθαίνουμε κάτι από τις σποραδικές δηλώσεις του Εντι Ράμα και του υπουργού Ντιτμίρ Μπουσάτι. Ετσι μάθαμε ότι και το ξεχασμένο για μας «τσάμικο» εξακολουθεί να τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

   Ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το αλβανικό θα περάσει εν σιωπή, καθώς το μέγα θέμα στον ελληνοαλβανικό διάλογο είναι η ΑΟΖ. Η αλβανική πλευρά απορρίπτει την συμφωνία που είχε επιτύχει η ελληνική πλευρά το 2009, και η ελληνική, προς το παρόν, δείχνει να συναινεί. Θα τολμήσει άραγε ο κ. Κοτζιάς να φέρει προς επικύρωση «μικρότερη» ΑΟΖ; Θα την επικυρώσει η κυβέρνηση; Θα την δεχθεί ο λαός;

   Ο… «μαζί ως το τέλος» Πάνος Καμμένος, τουλάχιστον την ονομασία στο Σκοπιανό δεν θα τη δεχθεί. Όχι επειδή το έχει δηλώσει αλλά επειδή τα δημοσκοπικά του ποσοστά βρίσκονται σε σημείο νεκροφάνειας. Ο μόνος τρόπος να ελπίζει σε αναζωογόνησή τους είναι ένα «γενναίο όχι», ώστε να απευθυνθεί εκ νέου σε εκείνο το τμήμα των δεξιών ψηφοφόρων που παραμένουν αντιμνημονιακοί και αντιευρωπαίοι, ενώ θέλγονται από την ηχηρή πατριδολαγνεία του λόγου του.

   Η δήλωσή του ίσως σηματοδοτεί και την έναρξη της αποσκίρτησης ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με απώτατο ορίζοντα την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για ΠΓΔΜ, και ενώ θα έχουν προηγηθεί τα διμερή με ΠΓΔΜ για το όνομα και οι διευθετήσεις με την Αλβανία. Ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η 4η αξιολόγηση και θα έχει προχωρήσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους. Σημειολογικά η συγκυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο της.

   Σε περίπτωση αποσκίρτησης Καμμένου, η κυβέρνηση μένει από ερείσματα. Νέο 2015 όπου η τότε νουνεχής αντιπολίτευση ψήφισε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα για να διατηρήσει την χώρα στο ευρώ – και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία – δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται (τελικά δεν ήταν και τόσο νουνεχής).

   Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αναζήτηση πολιτικού αντιστηρίγματος ή κατά τη φράση κλισέ σε αναζήτηση «χρήσιμων ηλίθιων» ώστε να αναπληρώσει τους ΑΝΕΛ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο κατεξοχήν προσπελάσιμος και προσφερόμενος ως πρόθυμος.

   Ο κ. Τσίπρας με την πρόθεση να τον σαγηνεύσει, θυμήθηκε μια πρότασή του από τον Δεκέμβριο του 2016 για την σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία επανέλαβε πριν τρεις μέρες με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής και τον κάλεσε να συζητήσουν. Και ο Θεοδωράκης χωρίς να αναρωτηθεί για την όψιμη αφύπνιση ενδιαφέροντος του κ. Τσίπρα, δέχτηκε.

   Ο αρχηγός του Ποταμιού, παρότι εντάχθηκε στο Κίνημα Αλλαγής, όπου αρχηγός είναι η κα Γεννηματά, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως αρχηγός αυτόνομου κόμματος και να προχωρά σε δικές του παρακαμπτηρίους (είναι μία από τις αιτίες που έχει ωθήσει πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να έχουν ζητήσει ήδη τη διαγραφή του).

   Φυσικά επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αποδρομή και επειδή το Ποτάμι έχει εξαερωθεί, δεν φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει κυβερνητική στήριξη. Κάλλιστα όμως μπορεί να αποτελέσει υποστύλωμα στα εθνικά, βοηθώντας έτσι εμμέσως τον κ. Τσίπρα να περάσει τον κάβο, και να συνεχίσει τη διακυβέρνησή του.

   Σαφώς είναι κάτι που επωάζει εξελίξεις μακροπρόθεσμα για το Κίνημα Αλλαγής.

 2. Ο/Η Kostas Pagan λέει:

  πηγαινουμε φετος το 2018 για ενα νεο 1922 μια νεα μικρασιατικη καταστροφη,Ο συριζα θα φτασει τα ελληνικα συνορα στη λαμια.Θα χασουμε εδαφη και ο ελληνικος πληθυσμος θα ξεριζωθει οπως το 1922.Φετος θα γινουν ολα ,ας ειμαστε ετοιμοι

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Το 2018, δεν είναι 1922. Τότε, μέ σημαία την (έρημη) Μεγάλη ιδέα, πήγαμε να κάνουμε την Ελλάδα των δύο ηπείρων (τρομάρα μας) και βγάλαμε με τα ίδια τα δάκτυλα μας τα μάτια μας. Ενώ τώρα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχουν τέτοιες παρανοϊκές βλέψεις..

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Όπως είπε και ο Λένιν, γιατί να μην ταξιδεύουν όλοι στην πρώτη θέση

  Δεν ξέρω αν το έχει πει και ο Λένιν αλλά η ιστορία αυτή είναι γνωστή με τον Γάλλο Σοσιαλιστή ηγέτη Ζαν Ζορές, ο οποίος ταξίδευε συχνά με το τρένο για το Παρίσι, σε βαγόνι της πρώτης θέσης. Κάποιος που τον αναγνώρισε, τον πείραξε:
  Εσείς σοσιαλιστής και να ταξιδεύετε πρώτη θέση;
  Εμείς αγωνιζόμαστε για να ταξιδεύουν όλοι στην πρώτη θέση, του απάντησε αυτός.

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αν ο κάτι μπορεί να είναι νόμιμο και ταυτόχρονα όχι ηθικό, τότε πρέπει να ξεκινήσει ένας προβληματισμός στην κοινωνία εν είδει διαλόγου, για την σχέση του νόμου με το ήθος. Πότε πρέπει ο νόμος να εμπεριέχει το ήθος και πότε όχι. Νομίζω πως αν ήταν δυνατόν να υπάρξει, θα προέκυπταν πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ερωτήματα..

 5. Ο/Η Εφραιμία η παρθένα ηγουμένη λέει:

  Το πετρέλαιο είναι απαραίτητο στον αμείλικτο πόλεμο κατά της διαφθοράς που έχουν κηρύξει Τσίπρας-Καραμανλής

  https://thecaller.gr/politiki/ti-lei-o-papaggelopoulos-paulopoulos-karamanlis-kai-tsipras-ine-eggiisi-gia-ti-xora/

  Τι λέει ο Παπαγγελόπουλος…; «Παυλόπουλος, Καραμανλής & Τσίπρας είναι εγγύηση για τη χώρα!»
  13 Δεκεμβρίου 2015

  «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε», δεν εξηγείται διαφορετικά η δήλωση εξύμνησης προσώπων, που έχουν μεγάλη ευθύνη για το χάλι της χώρας, από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
  Βέβαια, τι θα περίμενε κανείς από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή (διαβάστε ΕΔΩ σχετικά) και φίλο της οικογένειας Τσίπρα. Για αυτό και σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση ο Παπαγγελόπουλος αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον «εθνάρχη», ενώ συνέχισε τις εξυμνητικές δηλώσεις, λέγοντας πως «μαζί με τους Προκόπη Παυλόπουλο και Κώστα Καραμανλή αποτελούν την εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας».

  Ειδικότερα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή είπε χαρακτηριστικά:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009
  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

  Δημ . Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο

  Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.

  Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

  Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

  Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

  Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

  Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

  Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

  Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

  http://www.athensvoice.gr/politics/403476_kataggelletai-o-ypoyrgos-papaggelopoylos-gia-eythynes-stin-ypothesi-tsalikidi

  7.11.2017 | 09:39
  Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος για ευθύνες στην υπόθεση Τσαλικίδη
  Μετά την καταδίκη της Ελλάδας στο ΕΔΑΔ

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Τ. Σ. «MEGA»
   Εκπομπή:»Κοινωνία Ωρα Μηδέν» (Δ. Καμπουράκης – Γ. Οικονομέας)
   Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008.
   Συμμετέχουν: Σταύρος Νταηλάκης(βουλευτής της Ν.Δ. του νομού Δράμας), Νίκος Σηφουνάκης(βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Λέσβου) και ένας ιερομόναχος της Μονής Λαύρας του Αγίου Ορους.

   Ερώτηση: Γιατί η μονή Βατοπαιδίου έχει τοση δύναμη;
   Ιερομόναχος: Γιατί κοιμάται ο κορυφαίος της Εξουσίας στο κελί του ηγούμενου της (Εφραίμ).
   Ερώτηση: Στο δικό σας μοναστήρι (Μεγίστη Λαύρα) δεν κοιμήθηκε ποτέ;
   Ιερομόναχος: Δεν κοιμήθηκε ποτέ σε μας ο κ. Καραμανλής. Αλλά και ο κ. Ρουσόπουλος στο Βατοπέδι κοιμάται, κάθε φορά που έρχεται στο Αγιο Ορος.

   Από το περιοδικό «Δαυλός» τ. 317, Οκτώβριος 2008

 6. Ο/Η της αδελφής Καρανίκα λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/bolepsan-kai-tin-adelfi-tou-karanika-se-kratiki-thesi

  «Βόλεψαν» και την αδελφή του Καρανίκα σε κρατική θέση
  Οπως αποκαλύπτεται πριν από τον διορισμό του Νίκου Καρανίκα στη θέση συμβούλου στο Μαξίμου, είχε διοριστεί και η αδελφή του.

  10 Μαρ. 16

  Δεν έχει τέλος η υπόθεση… Καρανίκα. Οπως αποκαλύπτεται πριν από τον διορισμό του Νίκου Καρανίκα στη θέση του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, είχε διοριστεί και η αδελφή του. Ο λόγος για την πρώην βουλευτή Ξανθίππη Καρανίκα, αδελφή του Νίκου Καρανίκας η οποία έχει προσληφθεί στη θέση της γραμματέως του προέδρου της Ο.Λ.Θ Α.Ε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.